Letos budeme připouštět naši kobču, a to inseminačně, protože v našem okolí není nic kloudného. Řešíme ale problém, že kobča se u nás prostě už neříjí, tedy spíše říje není viditelná a to má vedle dva hřebce . Jak to řešíte vy? Přestěhovat kobylu někam do jiného stáda? Někdo taky dává na podpoření říje vit. E a nějaká Déčka... Díky za postřehy
Já jsem měla s kobylkou stejný problém, prostě nechtěla říjet. Někdo doporučuje vzít klisnu k cizímu hřebci nebo valachovi (ti domácí jsou okoukaní). Já jsem se domluvila s veterinářem, píchl jí injekci na vyvolání říje a bylo to. Zabrala jí sice až druhá injekce, ale pak už žádný problém s říjí nebyl :-)
buggyna

XXX.XXX.81.124
my měli do podzima pravidelný silný říje. V únoru jsem kobylu přestěhovala ( v novém stádu 2 valaši) a ona doteď nezačala :( ostatní kobyly říjí o 106 a my ne. Chtěla bych koncem dubna inseminovat,tak doufám že se do té doby rozříjí sama
ládys

XXX.XXX.45.106
Možná zkus zavolat vetovi, ať do kobči šáhne a řekne Ti, za jak dlouho ji máš zapustit. Pokud bude mít před říjí, řekne Ti přesně den a Ty jen objednáš inseminátora :-D, který kobylku zapustí
já mám taky kobylu co "neříjí" . Předloni jsem připouštěla poprvé kobylu, naštěstí jsem věděla, že půjde na živo, tak to byla má záchrana. Taky máme doma hřebce a nic . Valila jsem jí kila mrkve a nějaké vitamíny, pak se jí svítilo, ale to bylo spíš kvůli uspíšení, protože se ke hřebci vezla už na konci ledna (protože byl pujčený ze zahraničí a měl jet domů).
Nakonec to dobře dopadlo cizí prostředí a francouzský milovník udělali své :-)), i když se nechala přemlouvat tři měsíce (říjela, nechala na sebe skočit, ale nezabřezla). Ale prej byla na poprvé docela stydlivá a nechala se od hřebce dlouho oňuňávat než pochopila o co jde ( no každý nějak začínal :-)), ale pak už jen ho slyšela, hned věděla co přijde :-).
Tak jsem si říkala, že třeba se to po prvním hříběti už zlepší a říje se jí zviditelní, ale teda asi nic, ale nějak jí teda zvlášť nepozoruju.
Ale možná by stálo za to zkoušet ji třeba každý den i tím známým hřebcem a třeba jí to víc nabudí. Jinak asi jen vet a sono.