Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2010 09:38
klawdie

XXX.XXX.100.124

Už se s tím peru dlouho, a v tomto počásí prostě mazec...s vetem jsem konzultovala a doporučil mi proplachovat roztokem betadine, a pak mi dal sprej, jméno bych zjistila , je modré barvy...
NO ale koukala jsem na netu a objevila tyto prostředky a zvažuji zainvestovat, a zajímalo by mě jestli to někdo z Vás vyzkoušel?

Effol Frog Vital 2 x 48ml - protihnilobný přípravek na střelku

Speciálně vyvinutá léčebná kůra pro citlivou a postiženou střelku a chodidlo kopyta. Vysuší střelku a zároveň ji ošetřuje k zabránění další separaci ve střelce, a tím vytváří prevenci proti dalším zánětlivým ložiskům. Tvoří bariéru proti hnilobným bakteriím. Obsahuje: olej z arniky, glycerin a další oleje pro péči. Střelku kopyta nejprve důkladně vyčistit a vysušit. Pomocí aplikační stříkačky postižená místa úplně překryjte přípravkem, aplikaci v případě potřeby zopakujte. Prostředek je také vhodný k profylaktickému používání. Balení: 2 x 48ml aplikátor. Pozor: Aplikujte pouze na kopyta!!!!!
http://www.equiservis.cz/ cz/eshop/detail/17599-effol-frog-vital- 2-x-48ml-protihnilobny-pripravek -na-strelku-popis.html

nebo od Mustadu

Mustad Thrush Buster proti hnilobě 59 ml

Vynikající prostředek na ošetření hniloby kopyta. Je tak účinný, že nová aplikace je nutná až po 8 dnech, dokonce i v těch nejvlhčích a nejbahnitějších terénech. Aplikace nejen potlačuje bolestivé a paralyzující následky hniloby, ale také snižuje možnost opětovné infekce. Vytváří čistící bariéru a zabraňuje pronikání nečistot do zdravé střelky. Jeho jedinečné fialové zbarvení ukazuje, kde bylo kopyto ošetřeno a nový nátěr se může provést až v okamžiku, kdy je starý vybledlý.Pro zaručení čistícího efektu je třeba aplikovat připravek 1 x týdně.
http://www.equiservis.cz/ cz/eshop/detail/17600-mustad-thrush- buster-proti-hnilobe-59- ml-popis.html

oboje cenově podobné...

2.4.2010 09:56
judita

XXX.XXX.224.229

Odpovím ti trošku jinak - pokud má kůň zdravá kopyta s fungujícím mechanismem, neměl by mít hnilobu. Nezažila jsem ji u svých koní ani v šíleném podzimním bahně. Co pozoruju teď na jaro je obnovující se střel, loupe se v cárech, ale to je normální.
S uvedenými přípravky osobní zkušenost nemám, jen bych ti poradila nekupovat přes net - nebyla jsem schopna nikde dohledat přesné složení, takže bych se radši podívala přímo na obal (jestli je tam opravdu nějaká účinná látka - desinficiens, adstringens - a podle ní vybírala).
Pokud tahle odpověď není k věci, omlouvám se.

2.4.2010 10:16
klawdie

XXX.XXX.100.124

Samozřejmě máš pravdu, ale ani to mi moc nepomůže. Nemáš návod na zdravá kopyta?

2.4.2010 10:17
remonek

XXX.XXX.162.107

Mám zkušenost s tím druhým a opravdu nám to zabralo. Hodně dlouho jsme se v hnilobě patlali a vyzkoušeli hodně věcí,ale tohle má tu výhodu,že to působí i teď v počasí kdy je hodně bahno.
Mrkni na tyhle stránky, je to levnější než v equiservisu http://www.podkovy.cz/katalog.php

2.4.2010 10:26
judita

XXX.XXX.224.229

Návod na zdravá kopyta? Ten je pro každé kopyto jiný.... Koukala jsem, že hledáš kopytáře, tak snad se zadaří. Spíš to pochop tak, že pokud se podaří zlepšit stav kopyt jako takových, hniloba zmizí sama, pokud budou kopyta nefunkční, nepomůže dlouhodobě žádná vodička...

2.4.2010 10:27
klawdie

XXX.XXX.100.124

Výborně moc děkuji za tip...

2.4.2010 10:31
klawdie

XXX.XXX.100.124

Já ti rozumím, také věřím, že právě správně upravené kopyto také bude řešení...spíš mi jde teď o to to vyléčit, aby se střely zatáhly...

2.4.2010 17:01
equisychra

XXX.XXX.6.33

Judita má pravdu. Správně vystrouhané kopyto, dostatečně prokrvené kopytním mechanizmem a je po hnilobě. Pokud ale potřebuješ rychle tam něco dát než někoho seženeš, tak bych preferoval Greposept ve spreji nebo roztoku. Ty přípravky, co se o nich zmiňuješ nepoužívám a měl bych z nich trochu obavu. Jsou to dryjáky.

2.4.2010 19:50
johnt

XXX.XXX.118.134

Hniloba a jak na ní-jsem u koní moc roků a defakto jsem i zažila hnilobu kopyt (tehdy se používala modrá skalice), ale co jsem na stáji, kde se místuje opravdu dobře ( a to už jsem tady na stáji přes 18 let), tak hnilobou tady netrpěl za tu dobu nikdy ani jeden kůň a to jich tu je 50 včetně těch 24/7. Hnilobu způsobuje hnůj (zejména sláma), ale ne bláto a vlhko.A je jedno jak je kopyto upraveno-jestli na boso nebo je kovaný. Máme tu obojí.

3.4.2010 20:11
pipinka

XXX.XXX.100.122

Kdyz jsem koupila kobylku pony v hroznem stavu abych ji pomohla mela vse na co by sis jen spomela,po hnilobu,zanety,schvaceni,bolaky.,...nejdrive jsem resila schvaceni vzhledem k tomu ze mela spatne a malo kdy delana kopyta tak se ji to porad strouhalo a strouhalo,mela na to vselijake masti,od kravskeho hnoje po jíl,ale co na ni fungovalo byl ten jíl,a nohy pres noc v suchu ji to pomohlo ale nikomu jinemu nemusi ale ona to mela extrem takze byla tak napichana praskama a ruznejma lekama ze ani nedokazu rict co na co bylo ale dnes je kobyla chodici,s peknyma kopytama a bez hniloby je to velkej problem a na netu je toho spoustu jak k tomu predejit :-)

3.4.2010 23:57
jurasek

XXX.XXX.112.250

modrou skalici je to prášek

6.4.2010 19:41
viki2

XXX.XXX.6.57

Na hnilobu nejlepší lék je čisto,sucho a tvrdo pod kopytama.A modrá skalice silný roztok,buď vymývat nebo obklady kopyt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík