Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2010 11:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak já teda založím nové:-)

Vojtovi to sluší a ta fotka s hřebcem je nááádherná. :-) Nebylo by víc fotek na kuk? Asi až v letní srsti pak, že?

Tady dávám ještě jednu zimní..teď je to moje žvíže trochu nefotitelné:-)

2.4.2010 11:36
kathey

XXX.XXX.52.63

Teeeda, Marino, jak malej vyrostl... :) Ale teda hřebčoun proti němu vypadá jak slon. :-)

Dneska jsem se vzbudila...koukla z okna a v první chvíli jsem si myslela, že jsem se zbláznila. Normálně cca 8cm sněhu :( Tak jsem si hezky takhle po ránu zanadávala... ale taje...akorát nějak pomalu, svině.

(btw...dorazily další fotky, ale udržím se a nedám sem žádnou... :-))

Teď mě tak napadá. Neobjednávali jste si někdo někdy něco (někam :D) přes e-bay? Mám tam vyhlídnutou krásnou ohlávku...i za moc dobrou cenu... Jak to bývá s poštovným, clem a podobnýma srandičkama? Abych nekoupila krásnou předváděčku místo za 2tis za 5...

Nebo kdo se chystáte na výstavu....nehodláte třeba něco objednávat...že bychom se mohli třeba domluvit a spáchat to spolu.

To jen teď takové páteční teorie....

2.4.2010 12:41
lucky

XXX.XXX.133.26

Ale no táák..ukáž! Přece je nebudeš škudlit :-). To o nich radši nepiš!!
Nekecej a uka :-):-)

2.4.2010 12:59
kathey

XXX.XXX.52.63

To určitě, a pak vás budou malé divné hnědé kobyly strašit ve snech :-)

2.4.2010 14:01
lucky

XXX.XXX.133.26

tož já zase všude vidím bílé uuuuň :-)

3.4.2010 09:37
jibbah

XXX.XXX.250.157

Ahojte dievčatá, tak aj ja sa hlásim po dlhej dobe :-)
Luckai, s tým jazdením v tehotenstve verím, že nevieš odolať, my za chvíľu tiež plánujeme prírastok a neviem si predstaviť, že na koňa nesadnem, ale asi naozaj všetko s mierou :-)
Kathey, malá je prekrásna, len pridávaj fotky, radosť pozerať :-)
Ja vám tiež nejaké hodím, mám nový foťák, tak fotím, čo to dá :-))

Kamarátov mladý shagya žrebec po Aleppovi :-)

3.4.2010 09:42
jibbah

XXX.XXX.250.157

Kamoškina malá pony slečna, síce to nie je arab, ale je na zjedenie, taký plyšáčik :-))

3.4.2010 09:47
jibbah

XXX.XXX.250.157

3.4.2010 09:49
jibbah

XXX.XXX.250.157

My vieme chodiť len po dvoch ako v cirkuse :-))

3.4.2010 09:52
jibbah

XXX.XXX.250.157

A ešte nejaká srandovná :-)) mám ich strašne veľa a všetky sú krásne, tak ani neviem, ktoré vybrať... :-)

3.4.2010 12:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Ta malá je kouzelná!!!! Nádherná!!! Hned bych ji brala :-)

3.4.2010 13:05
kathey

XXX.XXX.52.63

Já tyhle poníčky úplně miluju. Jsem vymýšlela, co pak pořídit Michalovi...kdyby ho to opravdu chytlo i s ježděním. A nakonec mi z toho vylezl Welsh Cob.... což už není moc poníček, ale jsou krásní. Ale to je teda hudba opravdu daleké budoucnosti. Jo, a chtěla bych vraníka nebo moooc odznakovýho ryzáčka...:-)

4.4.2010 08:20
lucky

XXX.XXX.133.26

Velšáci byli taky vždy moji oblíbenci:-). A tyhle minísky zbožňuji.:-)

Včera jsme měli super vyjížďka a Usa byla mooc hodná, až na to, že jsme se pak sešli s kamoškami a Usa poprvé viděla bílého koně:-).....ještě k tomu velkou bílou teplokrevnou kobylu. No měla infarktové stavy, bála se ji jak čert kříže a půl kilásku jsem měla veselo, než se uklidnila trochu.:-| Když byla kobyla za ní, měla Usa záchvaty paniky z pronásledování velké bílé:-), vedle ni se na ni bála i podívat a tak jsme jeli skoro poslední, aby na ni viděla a postupně se uklidnila. Ještě měla kamarádka valáška prsknutého arabem a ten je bílo šedo strakatý,a le toho Usa tolik neřešila, pokud ji nešel těsně za prdelí:-).

Tady čekáme na koníky:-)

4.4.2010 08:22
lucky

XXX.XXX.133.26

hnědá kobyla ji nevadila vůbec a míjeli jsme tady črného poníka a toho si snad ani nevšimla:-). Ale teda velký bílý kůň...to byla léčba šokem:-)

5.4.2010 08:52
0bubak0

XXX.XXX.127.251

Ahoj, tak nevím jestli se sem můžu ještě vecpat...:-)...Mám totiž křížence arábka...:-):-)
Koupila jsem si ho nedávno a při převozu si nám dost poranil nožku, proto jsme ještě nemohli ostrouhat kopýtka, hned jak se mu nožka zahojí aspoň trochu, tak přijede kovář..:-):-)
Přidávám foto, je to kříženec Arab x ČT...:-|

5.4.2010 10:01
kathey

XXX.XXX.107.1

Bereme i křížence :)Vypadá sympaticky, koníček. Můžu se zeptat, co přesně..a jak...se mu při tom převozu stalo?

Teď otázka pro všechny (Marino?), jak převážíte hříbata, dáváte chrániče? Já nad tím pořád přemýšlím... Jestli nechat ušít (stojí to asi 1000kč, neni to drahé...a než aby se něco stalo). Na druhou stranu...cpát hříběti na cca 8 hodinovou cestu chrániče. Nehledě na to, že třeba nebudou pořádně sedět (i když budou dělané na míru), nebo já nevim co...tak aby to ještě nebylo spíš ke škodě než k užitku.

A jak tak koukám na fotku hříboška, tak tady to vypadá, že v tomhle případě by byly jakékoliv kamaše asi na prd.

Co vy na to? Fakt mě zajímá každý názor.

5.4.2010 11:33
lerry

XXX.XXX.217.215

Já osobně chrániče dávám, po tom, co jsem viděla fotky urvaných šlach a jiných krváků co se staly při špatném vystupování apod..

Známí ale vozí o několik nul dražší koně i na trasách ČR-Francie a chrániče nedávají, prý je to na tak dlouhou cestu blbé, tím , že si to kůn může sešlapat, odpařit se, atd.

Takže jsem zvědavá co napíší na toto téma ostatní :-)

5.4.2010 12:04
sabina

XXX.XXX.60.81

Káťo, a co vzít jen bandáže, a zabandážovat?

Já vezla Amira bez chráničů. Ale na převoz z domu do stáje sem je zabandážovala - jelikož vozík nevypadal nejluxusněji. Těžko říct, co je lepší, jestli chrániče, když není hříbě zvyklé, nebo ne. Konec konců - ona už úplně malá nebude. Já bych sebou vzala bandáže a asi se rozhodla na místě.

5.4.2010 12:49
kathey

XXX.XXX.52.63

No právě, já mám docela bujnou fantazii, vím, co všechno se může stát. Na druhou stranu, mi přijde, že chrániče se dají lehce přišlápnout... kobyla není úplně malá, bude ji 11 měsíců, ale pořád jsou to nožičky jak špejličky a nevim nevim, jestli i na míru dělaný chrániče budou dobře držet.

Nad bandážema jsem taky přemýšlela...fakt s tím nemám zkušenost, ale měla bych strach aby se pod tím kůň nezapařil. Bude květen, takže asi i docela teplo (doufám..), do toho docela dlouhá cesta...počítám, tak 8-9 hodin.

Stát se může cokoliv...kamarádka nedávno vezla 2letou čt kobylu, chrániče jí chtěla dát, vezla je s sebou, ale majitelé jí doporučili to radši nedělat, nebyla zvyklá (i zadní nohy třeba špatně dávala), docela vystreslá. No, skončilo to tak, že kobyla po pár km přeskočila přední příčku a předníma nohama se probořila žlabem do té malé sedlovny co ve vozících bývá. Naštěstí to odnesla jenom pár škrábanci a šokem. Zbytek cesty dojela nasedovaná.

Já fakt nevím, no. Chovatelka je strašně ochotná, kobylku na vozík naučí, prý ji vezmou i párkrát na výlet po okolí. Kobylka je naprosto pohodová, klidná, takže to je taky plus. Ale náhoda je blbec.

Jsem z toho jelen. Tak to radši řeším měsíc dopředu :-)

5.4.2010 18:16
luckai

XXX.XXX.160.251

Ahoj všichni, tak já vás teď lehce zahltím fotkama z víkendové návštěvy.
Jinak schůze probíhala jako obvykle :-), vypadá to, že Lenča se dočká výkonostek letos , měly by být snad spolu s výstavou. V sobotu bude národkaTa mezinárodka v neděli bude dokonce B a vypadá, že to je rozjeto ve velkém stylu, kvalitní účastníci z několika evropských i arabských zemí od význemných chovatelů, účast příslíbená od významných osoností. Koně tam nebudou žádné ořezávátka. Takže se máte na co těšit.
A teď fotky, snad se marina nebude zlobit, že sem dávám její koně, ale myslím, že vypadají na fotkách slušně :-)
Akorát si případně opraví jména
tohle je asi Kaapha

5.4.2010 18:18
luckai

XXX.XXX.160.251

Orient Qeen, ocela mě překvapilo jak je velká

5.4.2010 18:25
0bubak0

XXX.XXX.127.251

kathey napsal(a):
Bereme i křížence :)Vypadá sympaticky, koníček. Můžu se zeptat, co přesně..a jak...se mu při tom převozu stalo?

Teď otázka pro všechny (Marino?), jak převážíte hříbata, dáváte chrániče? Já nad tím pořád přemýšlím... Jestli nechat ušít (stojí to asi 1000kč, neni to drahé...a než aby se něco stalo). Na druhou stranu...cpát hříběti na cca 8 hodinovou cestu chrániče. Nehledě na to, že třeba nebudou pořádně sedět (i když budou dělané na míru), nebo já nevim co...tak aby to ještě nebylo spíš ke škodě než k užitku.

A jak tak koukám na fotku hříboška, tak tady to vypadá, že v tomhle případě by byly jakékoliv kamaše asi na prd.

Co vy na to? Fakt mě zajímá každý názor.

Díky za pochvalu koňoucha...:-):-)
No, měli jsme ho převážet původné při Sedalinu, ale nedošel nám do té doby a vše už bylo domluvené, vozík atd...
Tak jsme první naložili jeho mamku, a on chvíli tancoval okolo vozíku, potom ale na vozíku jak jsou přidělané světla, no spíš mlhovka, tak tam je mezi tím taková díra...On už do vozíku skákal ale jeho mamina cuvla prdelou a tak se lekl a vyhnul se a přímo nohou do té mezery, bobiš malý...
Kdyby se jen malinko vyhnul, tak ji má zlomenou...Já chrániče neměla, protože není vůbec zvyklý si šáhnout na nohy, a tak nevím jak bych mu je dala no..
Ale kdybych měla tu příležitost, tak velkému koni, byhc radši všechny chrániče dala, ale pro hříbě asi bych se rozhodovala podle toho, jak je zvyklý si na nožky šáhnout a tak...
No ale nevím, ja s převozem vůbec zkušenost nemám, akorát se tohle vůbec stát nemuselo, kdyby ta mamina s tou prdelou nevycouvala no...První ještě skákal, ale pak jak jsme se rozjelil, tak byl úplně v pohodě...:-)
Přidávám fotečku bolinka, už to má opravdu krásné...:-):-)

5.4.2010 18:28
luckai

XXX.XXX.160.251

Shaik, bohužel nakopnutý, tak musí trávit celý den v boxe, tak jsem ho moc neviděla, ale zlatý hřebec, moc hodný

5.4.2010 18:33
luckai

XXX.XXX.160.251

no a naše zlatíčko, Sam po půl roce od zranění, ani mi nepřišlo, že jsem ho tak dlouho neviděla, pořád je to takové hodné mimino, jako u nás. Tady s Vojtou večer ve výběhu zatím může chodit jen hoďku, dvě ...

5.4.2010 18:34
luckai

XXX.XXX.160.251

... jinak stojí v boxe s ovázanou nohou

5.4.2010 18:35
luckai

XXX.XXX.160.251

5.4.2010 19:04
kathey

XXX.XXX.227.78

Než jsem slavnostně dopsala, tak mne ta zasr... ifauna odhlásila, takže mírně vytočená píšu znovu.

Kobylky od Mariny paráda (mojí favoritkou stále zůstává Kaapha ;), koukám, že už dělají, že se pasou. U nás jsou pořád bahenní lázně a na pastvinách taková ta slehlá žlutohnědá parodie na trávu.

To se mi jenom zdá, nebo Samík bude šimloid? Po dlouhé době nějaké fotečky a sluší mu to. Vypadá milej už takhle "z dálky".

Jinak, co se té výstavy týká. Tak já tahala včera info z p. Hrazdila, takže jsem se z největšího šoku stihla vzpamatovat. Fakt jsem nečekala, že se do toho Lacina takhle opře a když už, tak se vší parádou. V první chvíli jsem se zděsila a naznala, že na tohle nemám. Ale čert vem to, že mám v kalhotech nasr... skoro půl roku předem. Kobyla neni žádná šereda. Takže pokud vše půjde jak má a oř bude ready, tak nás tam čekejte. Čímž teda doufám, že se tam sejdeme v hojném počtu. Bude meeeejdan. :-)

Teď mne tak napadá...neříkal Lacina, jestli je v plánu hala nebo to kolbiště vedle? Asi hala co?...blbej dotaz. A další dotaz, na B výstavu musím mít splněnou C nebo je to jedno? Vím, že když chodí někdo A, tak nesmí lézt do nižších, a asi musí nejdřív splnit nižší než může do A...ale s B, C nevím jak to je :(

5.4.2010 19:18
chromik

XXX.XXX.6.84

0bubak0 napsal(a):
Díky za pochvalu koňoucha...:-):-)
No, měli jsme ho převážet původné při Sedalinu, ale nedošel nám do té doby a vše už bylo domluvené, vozík atd...
Tak jsme první naložili jeho mamku, a on chvíli tancoval okolo vozíku, potom ale na vozíku jak jsou přidělané světla, no spíš mlhovka, tak tam je mezi tím taková díra...On už do vozíku skákal ale jeho mamina cuvla prdelou a tak se lekl a vyhnul se a přímo nohou do té mezery, bobiš malý...
Kdyby se jen malinko vyhnul, tak ji má zlomenou...Já chrániče neměla, protože není vůbec zvyklý si šáhnout na nohy, a tak nevím jak bych mu je dala no..
Ale kdybych měla tu příležitost, tak velkému koni, byhc radši všechny chrániče dala, ale pro hříbě asi bych se rozhodovala podle toho, jak je zvyklý si na nožky šáhnout a tak...
No ale nevím, ja s převozem vůbec zkušenost nemám, akorát se tohle vůbec stát nemuselo, kdyby ta mamina s tou prdelou nevycouvala no...První ještě skákal, ale pak jak jsme se rozjelil, tak byl úplně v pohodě...:-)
Přidávám fotečku bolinka, už to má opravdu krásné...:-):-)

Ty jsi kača, kdybys řekla že chceš Sedalin mohla jsem ti ho donést, mám doma celou krabičku :-(

5.4.2010 19:26
luckai

XXX.XXX.160.251

kathey napsal(a):
Než jsem slavnostně dopsala, tak mne ta zasr... ifauna odhlásila, takže mírně vytočená píšu znovu.

Kobylky od Mariny paráda (mojí favoritkou stále zůstává Kaapha ;), koukám, že už dělají, že se pasou. U nás jsou pořád bahenní lázně a na pastvinách taková ta slehlá žlutohnědá parodie na trávu.

To se mi jenom zdá, nebo Samík bude šimloid? Po dlouhé době nějaké fotečky a sluší mu to. Vypadá milej už takhle "z dálky".

Jinak, co se té výstavy týká. Tak já tahala včera info z p. Hrazdila, takže jsem se z největšího šoku stihla vzpamatovat. Fakt jsem nečekala, že se do toho Lacina takhle opře a když už, tak se vší parádou. V první chvíli jsem se zděsila a naznala, že na tohle nemám. Ale čert vem to, že mám v kalhotech nasr... skoro půl roku předem. Kobyla neni žádná šereda. Takže pokud vše půjde jak má a oř bude ready, tak nás tam čekejte. Čímž teda doufám, že se tam sejdeme v hojném počtu. Bude meeeejdan. :-)

Teď mne tak napadá...neříkal Lacina, jestli je v plánu hala nebo to kolbiště vedle? Asi hala co?...blbej dotaz. A další dotaz, na B výstavu musím mít splněnou C nebo je to jedno? Vím, že když chodí někdo A, tak nesmí lézt do nižších, a asi musí nejdřív splnit nižší než může do A...ale s B, C nevím jak to je :(

Moje favoritka zas zůstává stále Dawla :-). Kathy, já bych se s tvojí kobylou nebála, že si trhne ostudu, šereda vážně není :-)
Kvalifikaci mít nemusíš, stačí se přihlásit. Já teda fakt nevím, jestli se tam sejdu, už to bude hóódně nahnuté se mnou. Ale vážně mě to mrzí, asi to bude dobrá příležitost jak se podívat na koně i lidi, které naživo jen tak neuvidíš. Určitě to bude v hale.

5.4.2010 20:04
kathey

XXX.XXX.227.78

Nojo, ty už budeš mít pomalu jiné starosti. Ale tak to je přednější :)

5.4.2010 20:06
0bubak0

XXX.XXX.127.251

chromik napsal(a):
Ty jsi kača, kdybys řekla že chceš Sedalin mohla jsem ti ho donést, mám doma celou krabičku :-(

No..ouha..to mě nenapadlo no...:-(:-(
ale spíš jsem ani nevěděla ještě, že jim nedošel no...Jako to nemělo dojít mi, ale spíš k jeho majitelce no...A jak jsme byli v půlce cesty, tak mi napsala, že Sedalin nedošel...:-(:-(:-(:-(
No tak co naděláš no...Ale už se stalo no...Pro příště se poučím...:-)

6.4.2010 09:00
ms

XXX.XXX.46.252

Cožééé? Vypadají slušně? Vypadají jako šeredky. Že jsi to ty, tak dělám, že se nezlobím. Jinak asi Duchess je Shahelia. Kathy, ty jsi viděla moje koně i jinak než na fotkách (kromě dvou na výstavě), že máš vybranou favoritku? Vždyť od některých kobyl jsou jen jedna dvě normální fotky?

6.4.2010 09:06
ms

XXX.XXX.46.252

luckai napsal(a):
Ahoj všichni, tak já vás teď lehce zahltím fotkama z víkendové návštěvy.
Jinak schůze probíhala jako obvykle :-), vypadá to, že Lenča se dočká výkonostek letos , měly by být snad spolu s výstavou. V sobotu bude národkaTa mezinárodka v neděli bude dokonce B a vypadá, že to je rozjeto ve velkém stylu, kvalitní účastníci z několika evropských i arabských zemí od význemných chovatelů, účast příslíbená od významných osoností. Koně tam nebudou žádné ořezávátka. Takže se máte na co těšit.
A teď fotky, snad se marina nebude zlobit, že sem dávám její koně, ale myslím, že vypadají na fotkách slušně :-)
Akorát si případně opraví jména
tohle je asi Kaapha

měla to být reakce na tohle.
Jo, kathy, já dřív vozila v převozákách, teď vozím v převozákách sporťáky, hřebce a tak, ty co to znaj. Kobyly poslední dobou vozím bez a hříběti bych je nedala. Když, tak zabandážovat přes měkký hadr. A poprosit chovatelku, ať ji na to zvykne dřív. A mimochodem, proboří-li se kůň do laminátu jak zmiňuješ, převozáky nepomůžou, shrnou se nad dírou, jen si to zkus v reálu představit. Jsou spíš pro bezpečnější nakládání a vykládání, než samotné cestování.

6.4.2010 09:17
bonita

XXX.XXX.140.124

sorry, ze sa vam sem zamiesam, ale k preprave koni: my sme dopravili nase kone(shirov) z Anglicka cez skutocne osvedcenu a hojne vyuzivanu anglicku spolocnost, co prepravuje kone po celom svete a ani oni nedali nasim konom prepravaky a ani dalsim, co boli s nimi v transportnom aute, a boli tam od kazdeho druhu nieco-poniky, hanoverani, ardeni, falabela a nasi-to,co som nakukla dovnutra, ked nam ich doviezli pred dom. V Anglicku, co som videla, davali sa transportne kamase len sportiakom, ked sli na sutaze, alebo na treningy, ostatnym konom nie, tam treba davat skutocne dobry pozor pri nastupovani a vystupovani, Chovatelia, co prepravovali chovnacky s mimiskami, mavali na trailery pri rampe take zahradky, cize konik zisiel len po celej dlzke rampy, ziadne zoskoky a preskoky sa nedali spravit, nemal totiz kam sikmo zoskocit a tym padom si ublizit

6.4.2010 09:35
sabina

XXX.XXX.60.81

Jůů Luckai...Ten teda vyrostl do krásy...fakt. A taky čučim - bílá hlava :-)

Koníci od Mariny vypadaji dobře a moc spokojeně.
Katko, fakt bych se asi rozhodla tam, bandáže si vem a uvidíš..Ale my jely taky bez a úplně v pořádku. Uvaž tak, aby kobyla nemohla přeskakovat příčky a jeto. Z obou dvou stran, aby se nezamotala do úvazu a pokud nemáš vozík s kamerou, tak já zastavovala kdykoliv sem dýl neviděla ucho v okně vozíku. Tak pro jistotu zastávka.. Hoď jí tam seno a jeto.

Nebo ji rovnou dej sedalin ať to má v klidu celou dobu. Amir byl úplně vzornej - nato že se nechal přemlouvat 5 hodin se pak tvářil jak pan profesionál....:-))

Já valim na úřady, takže čekání zdar :-(:-))

6.4.2010 09:52
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak písnu svůj názor na přepravu...ať si z toho vezme každý co potřebuje.

Když jsme kdysi vezli domů Usu jako ročka, neměla na nohou nic. Přívěs nikdy neviděla, nikdo by si tam s ní nehrál s nějakou přípravou třeba měsíc na to, že se někam poveze.....
Jela poprvé.Přeprava byla v pohodě.

Když měla dva a půl roků, rozhodla jsem se, že pojedeme na Čeladnou na kurz HOnzy Bláhy, chodila jsem tenkrát ještě na jízdárnu tady v Bašce, byl k dispozici přívěs, Usa se učila nastupovat, nebyl větší problém, chodila v pohodě dovnitř i ven.
V den D kamarádka dojela, před domem jsme nakládali. Usa neměla přepravní kamaše, co měla na nohou byly klasické chrániče co se používají na ježdění....no..chyba....:-(. Usa šla v klidu do přepravníku, pak ještě vycouvávala a jen si přešlápla přední nožku jednu přes druhou, ztratila balanc a sjela nožičkou zboku rampy.... ostrá hrana rampy nadzvedla kamaši a byl průser, veterinář a už se nikam nejelo ...diagnoza šlacha s prdeli durch:-( přeříznutá. Kdyby měla přepraváky, řízlo by to něco jiného. 9 měsíců léčení. Bez ochrany nohou svého koně na přívěs nepošlu.

Za rok na to jsme chtěla do Rožnova na stejný kurz. Nohy jsme omotala molitanem a bandáží, nějak všechny přepraváky co byly, byly velké a nebyl už čas je nechat tenkrát šít..bylo to narychlo. Kobča v pohodě, vše drželo, až na to, že jsme nakládali asi hodinu:-(. Za dva dny mi ji v Rožnově pak nakládal Honza, jelikož Usa měla fakt problém s tím přívesem už a behem chvíle tam byla zaparkovaná a ven už ani nechtěla:-).

Avšak ty nohy byly chráněné. Bez problémů ten molitan s bandážemi vydržel všechnu manipulaci a celou cestu, takže doporučuji na koníka s tenkýma nožičkama. Na výstavu do Liberce jsem pak nechávala už šít přepraváky a jsou OK ..video znáte.. http://n-joy.cz/video/zkouseni-kamasi/v7jn2kf8upb4rlrx

Tady byla hodně nasraná, jak jsme je poprvé zkoušeli:-). Takže máme přepraváky a bez nich bych ji neposlala ani na rampu.

6.4.2010 09:56
kathey

XXX.XXX.227.78

No...a pak je ještě milion fotek všude možně po netu :D Tak já někdy zajedu kouknout osobně...třeba přehodnotím. Bohužel zatím po cestě Morava - Jižní čechy nebyl čas :D

6.4.2010 10:04
kathey

XXX.XXX.227.78

To bylo pro Marinu. Ještě k tomu proboření...to mi je jasné, že by přepraváky byly na prd. Spíš to byla jen taková vzpomínka na nedávnou událost.

Jinak Sabi...Sedovat na takhle dlouhou cestu naprosto pohodovou kobylu jen pro jistotu mi přijde trochu zbytečné, ona fakt bude naučená, takže by měla být relativně v klidu. Dost se mi ta sedace příčí, cpát takový svinstvo do sotva ročního hříběte. Podle mne je lepší, když je cestou "při smyslech" než když se oblble klátí ve vozejku.
Asi na přepraváky hodím bobek. A nechám to jak to je. Seno je samozřejmé, podle uší se bohužel orientovat asi moct nebudu :D Ale tak uvidíme, co to udělá.

Možná to zbytečně moc řeším.

6.4.2010 11:15
luckai

XXX.XXX.249.93

ms napsal(a):
Cožééé? Vypadají slušně? Vypadají jako šeredky. Že jsi to ty, tak dělám, že se nezlobím. Jinak asi Duchess je Shahelia. Kathy, ty jsi viděla moje koně i jinak než na fotkách (kromě dvou na výstavě), že máš vybranou favoritku? Vždyť od některých kobyl jsou jen jedna dvě normální fotky?

cožééé, to myslíš vážně :-), to mě teda nepřijde, že by tam byly šeredy, tak reklamní fotky to nejsou, ale vypadají jak arabi :-)

6.4.2010 11:16
luckai

XXX.XXX.249.93

co čučíš, jsem to psala snad druhý den po narození, že je to bělouš :-)))

6.4.2010 11:37
luckai

XXX.XXX.249.93

luckai napsal(a):
co čučíš, jsem to psala snad druhý den po narození, že je to bělouš :-)))

to je pro Sabču

6.4.2010 13:39
ms

XXX.XXX.46.252

luckai napsal(a):
cožééé, to myslíš vážně :-), to mě teda nepřijde, že by tam byly šeredy, tak reklamní fotky to nejsou, ale vypadají jak arabi :-)

Vypadaj jako kozy, ne jako arabi a vypadají jinak, než v reálu. Víš, že naživo Duchess v pohodě poznáš a Shahelia se ti pletla s Dawlat, což je logické, protože jsou v podobném typu. Na fotkách jsi Shahelii zaměnila za Duchess, což v reálu ani nejde.
Tady jsou fotky nových přírůstků ze včerejška. Jsou moje jen napůl - spolupráce s Rosi Kolster (Authentic Egyptian Arabians), kterou navrhla Rosi.
White Diamonds (*1991, The Egyptian Prince x Talnoa po Talal, narodila se u chovatele hřebce Thee Desperado)

6.4.2010 13:46
ms

XXX.XXX.46.252

Shahkiraa (*2005, Al Adeed Al Shaqab x Talnoa po Ruminaja Ali). Tuhle kobču nakopla před dvěma roky jiná do hlavy a má trochu promáčknuté čelo dovnitř na jedné straně, ale tady to ani není vidět

6.4.2010 14:16
luckai

XXX.XXX.160.251

ms napsal(a):
Vypadaj jako kozy, ne jako arabi a vypadají jinak, než v reálu. Víš, že naživo Duchess v pohodě poznáš a Shahelia se ti pletla s Dawlat, což je logické, protože jsou v podobném typu. Na fotkách jsi Shahelii zaměnila za Duchess, což v reálu ani nejde.
Tady jsou fotky nových přírůstků ze včerejška. Jsou moje jen napůl - spolupráce s Rosi Kolster (Authentic Egyptian Arabians), kterou navrhla Rosi.
White Diamonds (*1991, The Egyptian Prince x Talnoa po Talal, narodila se u chovatele hřebce Thee Desperado)

Takže přijeli obě, to se dalo čekat :-) Ty si teda citlivka a stejně se myslím, že tam nevypadají děsně (teda baahísa nemá výstavní fotku, ale zas je tam s paničkou). Ale tak dobře, doufám, že dubajští šejci a jim pdobní nečtou ifaunu. A pro jistotu tu nemají ani napsané celé jména, schválně aby je nemohli najít ve vyhledávači :-)

6.4.2010 14:43
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda ta první nová bílá kobča je úžasná! Ta se mi mooc líbí:-)

6.4.2010 19:05
sabina

XXX.XXX.60.81

ta první je taky luxusní...

Luckai....týjo, tak to sem nějako nepostřehla :-D Vidíš to

6.4.2010 19:43
kathey

XXX.XXX.227.78

A mě je zase sympatičtější šedivá :) (pokud si tedy mohu dovolit posoudit pouze z jedné fotky :-))

Každopádně obě jsou parádní.

6.4.2010 19:48
lucky

XXX.XXX.133.26

Hele, jen tak mimochodem..už jste viděli neparádního arabíše? Já teda ne ...na každém si něco najdu a jak hodí oko a ocas hore, padám s otevřenou hubou:-)

6.4.2010 20:01
kathey

XXX.XXX.227.78

Ale jo, viděla a ne jednoho. :-)

6.4.2010 20:19
terous

XXX.XXX.238.126

Ahoj, taky se vám sem může vecpat jedna malá opička?:-) Přesněji Sh. arabská klisnička? :-)

7.4.2010 19:16
sabina

XXX.XXX.60.81

Po dloooouhééé době si dovolím vložit pár fotek toho mého:-)

8.4.2010 06:45
klarusa

XXX.XXX.74.37

:-)asi urcite Satiah, aneb jeden velkej dred, me z toho picne :-)
nez jsem stacila odpovedet, ze to Ducinka neni, tak uz Marina reagovala....

tyyyjo hele ta nova bila kobca ma hlavu jak Kafa :-) kam to prosimte Marino davas, ty mas tu staj nafukovaci ne? nechces nam prozradit figl jak na to? nejak se nam nedostava boxu tady chjooo, furt jezdej nove kobyli, ale Marino uz hlasim dalsi embrio transfer vysel, no je fakt ze z tech asi 20 nebo mozna vic pokusu, asi vic, protoze aspon kazdej tejden dva, neli pet...je druhej, do toho brezich par kobyl...tak se to konecne otocilo k lepsimu a snad zacnou kobyly i odjizdet a ne jen prijizdet po sesti kobylach novy..chjo:-|....

sadzi saj

8.4.2010 15:20
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

sabina napsal(a):
ještěééé

Sabi fešák :-)

8.4.2010 20:36
sabina

XXX.XXX.60.81

sadzi saj napsal(a):
Sabi fešák :-)

kujííííí:-)

9.4.2010 12:08
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Tak já přídám taky nějaký foto Hanšíčka..
sme byli trénovat a je to můj šikulka :-)

9.4.2010 12:10
bonzelka

XXX.XXX.173.185

9.4.2010 12:15
bonzelka

XXX.XXX.173.185

10.4.2010 11:47
klarusa

XXX.XXX.72.220

ahoj holky,
tak mam zas jednou cas napsat...
abych vam osvetlila moji situaci... hodlam si sem privezt Satinku, abych uz sni konecne byla, jsou tu idealni podminky, az na male problemky, jako krmeni a tak... ale hlavni je ze mame asi 150 ha pastvin, hribata jsou uz ted na pastve a dvouletci tam zachvili budou uz taky, jen se budou stahovat na jezdeni na den dolu do staji. ( jsou to QH a Paint) takze uz jsou obsedli... mame volnou staj pro ne a tak si myslim, ze Satince by to tu vyhovovalo...akorat se krmi Havens Foal cubes...coz je s mlikem a krmi to i tem dvouletym... coz by se podle navodu nemelo... pres leto ted uz nebudou dostavat ty rocni hribata co snima Satina bude na pastve, takze to mam vyreseny...nasla jsem ze jsou takzvane susenky pochoutky pro kone, ktere jsou s vitaminama a mineralama, takze clovek nemusi nic jineho krmit, jen to da konovi jako pamlsek. Ale az zas bude podzim a kone budou ve staji a ona kdyz tak bude s hribosema (pokavad nebude moc dominantni, jinak bude na noc v boxe a krmeni bude vyreseno) tak bude dostavat prave to co oni... a ja se bojim aby ji to neuskodilo, kdyz uz bude skoro trileta... co si o tom myslite ? jinak ty ostatni krmime havens dravers brok, www.havens.cz

a jinak jsem hledala na netu na achpaku nejake info o vyvozu a dovozu kone... vim, ze normalne lidi cestujou s konma, kdyz vedi, ze se vrati, jen jako na papiry na "zavody, trening atd" a kone jsou porad registrovani v Cr... a nebo se udela papir na export kone, coz pred rokem stalo 2000 kc.... coz zas tak tolik neni, ale zajimalo by me, jeslti pak budu muset platit i ten zpetnej import tech 10 tis, kdyz se jedna o ceskeho kone...coz mi prijde jako uplna kravina ale nedokaza jsem na achpaku nic najit o teto problematice... vsak vite co si myslim o jejich strankach.... kdyz tam clovek neco hleda, tak stejne nic kloudnyho nenajde.:-(

10.4.2010 12:34
kathey

XXX.XXX.52.63

Chudaci hribatka...to s nima asi chodi futurity, co?

Jinak...s tím krmením asi neporadím, v takové mega stáji se asi na nějak extra individuální přístup nehraje. Nejlepší by bylo koupit si svoje granule a chodit si ji krmit tím. Ale netuším jak to tam máte pořešené. To je výhoda boxovaných koní.
Já mám teď taky dilema s krmením, ale né jak..hlavně co. Kobyla dostává nějaké special granule pro show koně plus kila ovsa, u mě bude mít utrum. Tak taky pořád vymýšlím co a jak.

Na achpaku je, s prominutím, úplné hovno. Člověk se tam nedozví vůbec, ale fakt vůbec nic. A jak to přesně s tou Satinkou chceš udělat, na jak dlouho to tam plánuješ? Podle mne by měl jít normálně převoz tak, že by zůstala na českých papírech. Jak když bys jela na závody, akorát by tam byla dýl...:-) A pak normálně přivézt zpátky.

Přijde mi to stejný jako s Doubravou, tam jsou taky koně na německých papírech ač jsou na území ČR. Přijde mi jako blbost pořešit export, nechat ji zapsat k nim, zaplatit bůhvíjaké poplatky a pak ji exportovat za těžký prachy zase zpátky. Jinak, nevím, jestli jsi člen achpak, tak za import je 5tis, pokud ne, tak 10tis. Každopádně doporučuju, pokud máš v plánu třeba výstavy, uchovnění (což určitě máš), se členem stát, ty pálky pro nečleny jsou úplně brutální.

Což mi připomíná. Kterej vůl tam nasadil tyhle nehorázný sumy proboha? Přijde mi to, že je to braný tak, že arab je kůň pro boháče, tudíž ten nemá problémy platit tisíce až desetitisíce za každou kravinu. Bez ohledu na to, že valná většina arabů v čr jsou koně za desetitisíce korun, ne za statisíce až miliony eur jak jinde. Když mi p. Lacina poslal ceník, tak jsem málem šla do mdlob. To jen takový výkřik do tmy..na okraj.

10.4.2010 12:54
klarusa

XXX.XXX.72.220

jj konici chodej futurity. majitelka staje je wordl champion non pro a europien champion non pro...
nevim, me se libi jak s mladejma konema jednaj... mame ted na obsedani asi 25 dvouletku... zaclo se snima pracovat nekdy v lednu... a teda s nekteryma uz chodej cvalat na arenu a tak...ale nektery treba co vim pred trema tejdnama meli sedlo poprve na sobe... a to snima makaj se vsema 5 dni v tydnu... neni to kazdej den dryl...nekdy jen jdou do kruhovky a vycistej je a kun pak tam stoji oni kecaj a cucej do mobilu a tak... kone se ucej stat na miste a byt v klidu... treba prijdou nahoru na halu a dvacet minut tam jen na koni sedej a nic nedelaj a pak zas jdou dolu kone odsedlaj a tak.... takze dle meho na kone nejdou rychle... to ze je obsedaj ve dvouch letech taky se mi moc nelibi, ale predtim nez snima zacnou pracovat, tak je poradnej vet-check s rengenama, jeslti rust uz je uzavrenej atd... a pak podle toho snima pracujou..... ja osobne asi budu obsedat jejich cestou ale po tremim roce zivota... libi se mi vic, nez ta "anglicka cesta" jo kone chodej na sidepullu a ted vlastne prvni tyden par znich ma udidlo v hube... predtim jezdili na sidepulllu.

no oni jsou hribata s maminama do konce leta, kdyz se kone stahujou s pastvin na podzim-zimu domu, tak se odstavujou hribata a davaj do Baby barn, kde je to volna staj viz. foto. a konim se proste nasype zradlo na zem, oni vystrcej hlavy a zerou... takze tam nejde nejak oddelit kdo co zere.. proste vschni maj to stejny... a kdyby satina sla snima napodzim tak bude zrat to co oni, nebo jim musim rano a vecer nekam soupnout tam ji dat nazrat a pockat az to oni sezerou... kdyz bude mit box, tak je to jednodusi, to pak si muzu vymyslet sama co ji budu davat.... mame tu ten draversbrok, a pak nejaky to musly od havens... nebo si muzu privezt vlastni, to neni pak problem.

tady je problem, ze nejak nepocitali s tim, ze je nejak nedostatek boxu, a ze se moc koni neproda...takze je vzdy na zimu kdyz se dvoulety alias v tu dobu skoro trilety davaj do boxu vzdy chaos kam koho dat... jsou tady pak dve mista kde kone jsou ve volny staji a chodej ven, krasny mista, ale ty kone dle meho tam nejsou stastny, skupiny se porad menej a jsou tam ruzne typy koni (vsechno QH a paint, ale ruzne stari a jine natury). pritom tam maj ty kone krasj zivot, pristum do staje, nbikdo jim nediktuje co maj delat, velkej vybeh, seno co hrdlo raci, cerstvou vodu, zradlo rano a vecer, a nikdo po nich nic nechce.... (jsou to problemovy kone co neprodavame protoze by to kazilo jmeno firmy a tak tu proste jsou... kobyly jsou recepient mares pro embrio transfer a valasi tu maj spokojenej zivot s nic nedelanim)

10.4.2010 12:58
klarusa

XXX.XXX.72.220

jo jinak s tim achpakem... ja se bavila pred rokem s Lacinou, tak rikal, ze kdyz kobylu do pul roku privezu zpet, tak se ty exporty a importy delat nemusej...ale kdyz tam budu dyl tak jo...ale ja netusim jak dlouho tu budu, ale asi vic nez pul roku :-)
kdyz udelam ten export, tak pak Satina bude mit Belgicky papiry? a ridila bych se jejich zakony na uchovneni a tak? protoze me desi to, ze kdyz tu zustanu dlouho, a budu ji chtit pripustit, vyberu si super hrebce a treba necham udelat embrio transfer, kdyz uz ho tu delame, tak to neni takovej problem... ale pak hribe nebude mit papiry.....protoze jsem nesplnila vystavu v cr, takze neni uchovnena...coz asi zpetne nejde... mozna by se to dalo nejak usmlouvat za poplatek, ale to pochybuju...

10.4.2010 13:11
kathey

XXX.XXX.52.63

Mě se moc nezdá, že by 2 letej koník měl mít ukončenej růst :-) Ale s tím nic nenadělám a je mi po tom kulový.

Já taky samiru obsedala málem v lese a na ohlávce....při procházce na ruce jsem na ni vlezla a ona mne kousek nesla a tak :-) Btw..včera jsem ji vzala na procházku, kamarádka potřebovala parťáka pro svou 2 letou kobylku. Naposledy jsem na samči seděla asi před 7 měsíci. Od té doby nic nedělala. Včera, jsem při cestě zpátky, dostala nápad, že na to sednu...co to jako udělá. No..neudělalo to nic. Tak mě kousek cesty domů nesla...na ohlávce, bez sedla. Kdyby bylo takových koní víc...

No...hele, kdybys ji měla na belgických papírech a uchovnila ji podle jejich pravidel (to netuším jak to tam mají), tak případné hříbě by mělo belgické papíry a to bys pak importovala do čr stejně jako kobylu a poté by mělo české papíry. :-) Teda, aspoň tak mi to přijde logické.

10.4.2010 13:18
klarusa

XXX.XXX.72.220

jenze co nam prijde logicke, tak na achpaku je nelogicke :D ja jsem porad taky cech a jsem v Belgii, a nechci belgickeho kone ale ceskeho :D

no ja ti taky nevim, ale prej quateri to maj jinak...ja nevim, ja se do tohohle nemontuju, jen vim, ze jsem s vetem delala vsem nez snima zacli pracovat rentgeny nohou...
ale je mi do tohle burt, radit jim nebudu, jen vim, ze ty kone jsou totalne v psychicke pohode..predtim jsem pravovala se skokovejma konema, a tem kdyz jsi je chtela ostrihat, tak to bylo na fajvku a sedaci...tady mi rekli ostrihej kone a pak mi kdyz jsem to mela hotovi rekli ze to byl dvou a pul letej kun a ze nikdy predtim nevidel strojek :-) (byla jsem tu tejden a netusila co je kdo za kone)
Kato mas icq? pokecame tam..at to tu nezaplacame

10.4.2010 19:01
ms

XXX.XXX.46.252

Katko, na té druhé fotce vypadá Hanšík moc dobře, jak spokojeně uvolněně vyšlapuje.
Kathy a že jsme tě neviděli na schůzi, když chceš něco měnit? Lenost byla veliká? (sorry, že si tak rýpnu, ale už mě tyhle kecy trochu pruděj). Achpak je jak název napovídá chovatelská organizace, kdy změny může provádět jen členská základna, která se každoročně schází v neusnášení schopném počtu a ti co nejvíc nadávají, tam nejčastěji chybí. Když naposledy byla usnášení schopná, tak se hlasovalo mimo jiné o výši členských příspěvků, o dovozních poplatcích apod. a jak to dopadlo, ti rády řeknou holky, co tam byly (Lucka, Lenka, Sabča). Měla jsem skoro pocit, že po "obhajobě" argumentů obou stran jsem byla jediná, kdo zvedal ruku pro snížení všeho. Mě to holka teprve přivádí k mdlobám, při počtu koní, které jsem importovala, jsem celkem slušný "sponzor" Achpaku, ale členská základna to tak chce a nezbývá, než to akceptovat. Nebo se můžeš vrhnout na shagye, ti mají poplatky daleko nižší, když to pro tebe není skousnutelné. Mimochodem, ceny koní jsou po celém světě stejné, rozuměj stejně nízké. Koní, kteří se prodávají za miliony je velmi málo a jsou to ti nejlepší, většinu koní ale můžeš koupit pod 5000 dolarů nebo 5000 euro, stejně jako tady. Nakonec to bys snad teď měla vědět nejlíp sama? Naopak si myslím, že v ČR jsme v poměrně dobré pozici, kvalitu není problém prodat ven (a taky se prodává) a na průměr a podprůměr tady pořád při 16-18 hříbatech za rok (mimochodem za loňský rok bylo připuštěno celých 11 klisen! českými hřebci (a v zahraničí minimum) a z toho nějaké nebudou mít hříbě) není přesycený trh tak, jako v zahraničí, takže za rozumnou cenu není problém prodat. Náklady na odchov v porovnání se zahraničím minimální a už vůbec tu nepotřebuješ tisíce dolarů na reklamu, tak jako v usa, když chceš něco slušně prodat. Ale pořád si tu někdo stěžuje...
Kláro, teď je zrovna aktuální otázka zpětného importu, když kůň nemění českého majitele, zřejmě to bude zdrama, musíš ale zaplatit export certifikát. Pokud ji importuješ do Belgie pak ano, řídíš se pouze belgickými pravidly. Hříbě narozené tam dostane belgické papíry a při jeho importu do čr musíš zaplatit importní poplatek. Dovezená klisna může být ihned uchovněna, ale do 2 let se musí ukázat na výstavě, pokud jí není nad 15 let (věk=novinka). Stačí si přečíst Stanovy, Šlechtitelský program a Řád plemenné knihy, vše je na stránkách Achpak. Pokud chceš, nasměruju tě na paní z Belgie, která se velmi dobře vyzná v belgických pravidlech a koních a je velmi ochotná, s něčím mi pomáhala.

10.4.2010 19:20
klarusa

XXX.XXX.72.220

vim, ze kdyz chci vyvezt kone tak musim mit export certifikat a ten je za 2tis... ale pak netusim jak je to s tim importem...jestli je to taky tech 10 tis nebo ne...
takze ted nevim co a jak... dva tisice jsou vpohode s porovnanim pak toho, ze kdybych chtela tak kobca muze mit hribatko na belgicke papiry...
jeslti mas ten kontakt, tak bych byla rada, kdyby jsi mi ho poslala byla bych rada, abych zjistila jak to tu je...

10.4.2010 19:28
ms

XXX.XXX.46.252

Shahkira s White (White bolí jedna zadní noha a je to na pohybu vidět, ale Shahkira se jí drží jak klíště, tak nejde vyfotit sama:-))

10.4.2010 19:33
ms

XXX.XXX.46.252

a ještě Ursaja, chodí taky s holkama

10.4.2010 19:46
kathey

XXX.XXX.107.1

Přišlo mi blbé schůzovat, když zatím nejsem člen (což bych asi kulové změnila, ne?), poplatek jsem do té doby zaplatit nestihla, bohužel je ještě čas (měsíc a půl) a peníze byly potřeba investovat do něčeho jiného. Do toho se vysralo auto. Pochybuju, že se to někomu líbí, věřím, že kor u tebe to už dělá slušnou cenu...možná bys za to měla za chvíli dalšího koně. Holt jsem napsala, co si myslím. Pokud je mi známo, tak se zatím usnášení schopný počet lidí se sešel snad jednou za posledních pár let...a můžu za to já, ne? :-) Nehledě na to, že s tím něco teoreticky můžu dělat, až zaplatím vstupní poplatek, kterej mi vadí nejvíc (a vadí a vadí, můžete si k tomu domyslet i dupnutí nožičkou). Až přesedlám na shagye, tak dám vědět.

Marino, to chce klid nebo tě jednoho krásnýho dne klepne pepka.

Hanýs vypadá uvolněně, ale Katy tam sedí jako na hajzlu a pak se není čemu divit, když při skoku zůstane dřepět koni za pohybem....jen pro zamyšlení. Vím co říkám, pokažený sed rovnám pod trenérem už půl roku.

10.4.2010 20:06
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Marino děkuji za pochvalu,sehnala jsem super trenérku,jezdili jsem hoďku a půl a z toho jen hodinu jsem pracovali na uvolnění koníku,bezva,hrozně nás to bavilo i Hanšíka..

10.4.2010 20:23
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Kathey:
Bohužel mám dlouhý nohy,takže když si prodloužim třmeny tak se mi zas hůř pobízí holeněma.Dalo by se to vyřešit většim koněm,ale o jinym koni fakt neuvažuju.
Takže sed mam jakej mam, sem ráda že už nevytahuju paty a v klusu neškubu otěžema.
Zlozvyky se odnaučujou těžko zvlášť když sem celý léta lítala s koněm jen po loukách a lesích a nikdy na mě nikdo nekoukal jak jezdim.Za ten rok co jezdim pod trenérama tak sem se něco naučila,ale stále je co se učit.
O skocích vůbec nemluvim, tohle jsou moje první skoky,takže někdy prostě to odhadnu,někdy zůstanu za pohybem,někdy Hanýse zas předběhnu..Učim se jinýho koně na skoky nemam,zatim neskáčem,žádný vejšky a snažim se mu neškubat nad skokem za hubu,což je asi nejdůležitější.
S Janou ze stáje se chystáme na fakultu,aby nám tam nějakýho koně půjčili ale prej tam maj teď docela nabušeno,takže to zatim plácáme zatim takhle.
Takže asi takhle...ani učenej z nebe nespadl

10.4.2010 20:28
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Jinak kdyby někdo chtěl na facebooku mám fotečky z tréninku ve většim podání a i nějaký videjka.Tak můžete kouknout..

10.4.2010 20:32
kathey

XXX.XXX.107.1

To je zajímavá omluva...já mám zase nohy dost krátký...ne, že jsem malá, ale prostě oproti tělu jsou krátké...a makat se na tom dá...ač to mooooc bolí :-) Já měla trenéra prvních pár let, pak jsem taky jezdila po soukromníkách a tak a zkazila se.

Třeba se u koní v budějkách někdy potkáme....chodím pondělí, středa od 3. :-D

10.4.2010 20:59
lesterka

XXX.XXX.123.79

Bonzel, jestli ti trenérka tvrdí, že tvůj sed je výsledkem dlouhých nohou, tak bych ji rychle vyměnila. Původně jsem k tomu nic nepsala, protože bych jenom kritizovala a to nechci, ale myslím, že jsem začínala s hodně podobným sedem, taky na malém a mladém koni, tak kdybys chtěla pokecat, třeba na icq, nebo někde jinde...třeba spolu přijdem i na něco, co by ti pomohlo.
Paní trenérku neznám, nevím, jestli jsou to špatné momentky, možná jsem už deformovaná tím, že jsem trénovala s drezurním trenérem a ten mě už od začátku učil, aby kůň chodil podsazený, s vyklenutým hřbetem a v rovnováze, úměrně jeho výcviku. Podle toho, co vidím na fotkách, Hanýs chodí na předku, s prohnutými zády. Nepochop to prosím špatně, jenom se ti snažím poradit, nechci prudit :-)
Ale abych řekla alespoň něco pozitivního, konečně začíná vypadat jako pěkný dospělý kůň :-)

10.4.2010 21:30
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Leni ráda pokecám na ICQ a nechám si poradit 232399482.
Trenérka mi neříká,že je to vina mých dlouhých nohou..já když si prodloužím třmeny tak v klusu tam sebou hrozně klátim,protože se mi to nedaří pořádně udržet koleny a pak mám samo problém s holeněma..
Má prostě problém se do sedla řádně seskládat...
Já měřim nějakých 175cm a fakt je že je Hanšík ještě furt drobnej i když už o proti loňsku vypadá zas jinak..Zmohutněl,trochu nasvalil..
Trenérka je super holčina,byli jsme u ní zatím po druhé a jsou tam pokroky,vím že prohnutá záda je průšvih,ale nechci ho srolovat nejakýma vyvazovačkama a vším možným,abych dosáhla toho,že mě bude ,,nosit,,
Chci toho docíli přirozeně..A ta naše trenérka si s náma fakt dává práci..Chvíli třeba klušem přes kavalety,pak 5minut krokuješ na volný otěži,pak děláme zas něco jinýho pak zase krokuješ..prostě se mi líbí,že to neni nijak násilný a práce v kuse..že to baví i člověka i koně..

10.4.2010 21:33
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Třeba jo..někdy tam zajedu jen tak,ať se taky poznáme..

10.4.2010 21:33
lesterka

XXX.XXX.123.79

Napíšu ti na icq, ať to tu nezaplácáme :)

10.4.2010 21:50
kathey

XXX.XXX.107.1

Hele, Katy, je to jenom nezvyk. Mě když prodloužili třmeny a chtěli abych nohu pořádně spustila dolu, tak jsem myslela, že upadnu i v klusu. Ze začátku jsem nebyla schopná vůbec ničeho a klátila jsem se tam jak kdybych byla po tour de pub. Chce to čas a makat a makat. Z koně jsem lezla zpocená, polámaná, bolelo mě z toho břicho, ruce a všechny svaly na nohách. Jo..bylo by snazší zkrátit třmeny, nohy seskládat před sebe.. (jak říkám, vím, o čem mluvím, takhle jsem tam seděla několik let...). Teď zase ve strachu abych neseděla tak jak před tím, cpu nohy moc dozadu a při přechodech do nižšího chodu se překlápím dopředu...sranda musí být :-)
A že si vezmu do huby našeho pana trenéra...hodně vysokej, dlouhonohej pán. Potřeboval na chvíli z výchovných důvodů sednout na malinkatého plňáska (mnohem větší rozdíl než ty s Hanšíkem) a seděl tam tak, jak já asi v životě nebudu, bohužel. :-)

10.4.2010 22:20
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Kathey zas v tý stáji co jsme dřív jezdili takmi cpali,že když vyndam nohu ze třmenu tak že spodek třmenu mám mít dýlkou na nártu..tak já už nevim jestli jezdit s krátkejma nebo s dlouhejma co sem lítala dřív

10.4.2010 22:38
lesterka

XXX.XXX.123.79

Délku třmenu takhle nemůžeš brát, v první řadě záleží v jakém jezdíš sedle, univerzál (drezurní, skokový), speciály (drezurní, skokový), popř, třeba dostihovka, vytrvalostka. V každém sedle je vhodná jiná délka třmenů a hlavně každému jezdci vyhovuje jiná délka třmenů. Dneska si zrovna holčina, co mě trénuje na skoky sedla na chvíli na nadyho a nadávala, že mám strašně dlouhé třmeny a šla o dvě díry zkracovat a je stejně velká, jako já. Takže třmeny musíš hledat na to, co vyhovuje tobě pro danou práci (já třeba v drezurce nosím do terénu až o dvě díry kratší třmeny než na jízdárnu), ne na to, co se všeobecně traduje.

11.4.2010 00:32
ms

XXX.XXX.46.252

Já si na závody i dlouhé tréninky dávám třmeny tak, že neprošlápnu patu, ale mám ji ve stejné rovině jako špičku, viz fotka, jinak to nedávaj moje kolena (a i tak to jistí bandáže na kolena:-)) a i takhle se dá pobízet.
Jinak myslím, že problém záchodového sedu vzniká často tím, že se v základním výcviku používají skoková sedla.
Já schváleně zvolila pozitivní motivaci, na té druhé fotce se kůň pěkně nese. Nemyslím, že by bylo nutně potřeba, aby od začátku chodil kůň na otěži (ale zas proč by nemohl). Ale musí vykračovat dopředu. Dopředu, to je základ. Přešlapovat se (zadní nohou stopu přední). Být pobízený odzadu. Myslím, že na těch dalších fotkách je málo pobídek dopředu a moc otěže, to je celý problém.
Kathy, vždyť schůze je vždycky otevřena i nečlenům. A každy může vyjádřit svůj názor. Když myslíš, že se to nikomu nelíbí, tak proč si členové více než dvoutřetinovou většinou odhlasovali, že poplatky zůstávájí v této výši? Nezní to náhodou trochu nelogicky? Já jsem v klidu, vím, že některé věci píšu natvrdo, ale jsem prostě taková, nemažu nikomu med kolem huby.

11.4.2010 06:47
lesterka

XXX.XXX.123.79

Tak zrovna na té schůzi, kdy se hlasovalo o poplatcích jsem byla a měla jsem pocit z členů achpaku (možná mylný nevím, ale působilo to tak na mně), že ti, co hlasovali proti zrušení si říkali něco ve smyslu: my jsme to museli zaplatit, nám už to nikdo nevrátí, ať si to pěkně zaplatí i ti noví. Ale alespoň nějaký pokrok, že se snížili poplatky za import valachů. Myslím, že o jiných importech se ani nehlasovalo, ač i ty poplatky mi přijdou už trošku nelogické, když se p. Lacina oháněl tím, že je to kvůli omezení importu z Topolčianek a topolčianky už chov plnokrevných arabů zrušili.
Btw. Marino zaslechla jsem, že by se snad letos měly konat výkonnostky, takže pokud budou, budu se tam mít jak dostat a to moje malé pako si zase nevytvoří nějaký úraz (ťuk ťuk ťuk), tak se mnou počítej, jako s pokusným králíkem :) Už se řešilo, kdo bude stavět parkur a posuzovat jednotlivé "disciplíny". Jinak docela chválím vypuštění části, kdy na koně sedá cizí jezdec.
Slyšela jsem, že se chystá ještě někdo, nevíš kdo to je a s jakým koněm? To mě mile překvapilo :-)

11.4.2010 08:52
kathey

XXX.XXX.107.1

Marino, vždyť já jsem ráda, že píšeš, co si myslíš. Nepotřebuju aby mi někdo z milosti lhal. Tak jako jsem třeba před rokem poslala Lenči mé jezdecké fotky...a to jsem tam většinou seděla o něco líp jak Katka...s neuváženou prosbou, ať řekne, co si myslí. Dostala jsem takovej kartáč, že jsem si v první chvíli řekla, že s tou osobou už v životě nepromluvím. :-) Do té doby jsem byla zvyklá, že na moje dotazy mi všichni odpovídali "dobrý". Dobrý nebrat :-)

Pozitivní motivace je fajn, ale třeba náš trenér chválí opravdu málo. Vždycky je tam milion věcí, které nejsou ok, je potřeba se zaměřit na to, co je špatně a ne se zabývat tím, co je dobře.
Teď jsem nové poznatky začala praktikovat na Ubinkovi...a fakt to fuguje. Takže to se mnou snad nebude už tak hrozný, doufám. Až budou vidět nějaké pokroky...což díky tomu, že já jsem dement a kůň se ochotou zrovna nepřerazí, bude asi trvat...tak pak taky urobím nějaké foto

Jo, ještě něco jsem chtěla, ta Ursaja na té fotce vypadá moc dobře...letos je 2letá, že? Nemáš ještě nějaké fotky?

Tady ještě jedna bahivá, mokrá, chlupatá.

11.4.2010 14:24
ms

XXX.XXX.46.252

Ursaja je pěkná kobyla, takovej taťka s vylepšenou zádí, jo je letos dvouletá, možná mám ještě jednu fotku ve foťáku, podívám se. Dneska nic nevycvaknu, i když tam teď jdu zvětšit kobylám pastvinu (nějak se pomnožily a už by se na těch 4 hektarech neupásly) a opravovat stádu pastvinu po zimě (chataři si tam zas přes zimu, když tam nejsou koně udělali parkoviště, takže zadní část je úplně bez ohradníku), ráno tu sněžilo, tak jsou kobyly zadekované. Tak jedině, že bych ti vyfotila hlavu a červenou deku:-)

11.4.2010 15:04
lucky

XXX.XXX.133.26

Mě se Ursaja taky moc líbí. Abych řekla pravdu, tak mě osobně se z těch hříbat po Ghazalovi co byly vidět (aspoň na fotkách) , líbí asi nejvíce.:-)

Tady leje už druhý den, včera jsem se byla k večeru aspoň s holčí projít, chvíli nepršelo. Dnes je to na nic :-(

11.4.2010 16:43
lesterka

XXX.XXX.123.79

Káťo, z toho, že jsi ode mně dostala kartáč si nic nedělej, to já dělám každému :)) Btw. já ho dneska dostala taky, od Zuzky, která mě trénuje na skoky. Přišla na jízdárnu, že se přišla podívat, jak drezuru...a hned jsem dostala sprdung :)) Tak mi chvíli vysvětlovala co a jak, a když se to nějak dařilo, tak že nakluš...super...hned to vypadá jinak, nacválej...perfekt, po třech cvalových přechod do kroku, pochval a dej ho domů :-) takže já dneska na jízdárně strávila prací všeho všudy 10 minut v kroku, 20 kroků v klusu a tři cvalové skoky :-)

11.4.2010 18:50
kathey

XXX.XXX.227.78

Já si klidně počkám na fotky bez deky :-) Ale hlavu klidně blejsknout můžeš taky. S tím počasím mi ani nemluv, já se zdejchla ze školy už ve čtvrtek, takže jsem ke koním došmatlala už v pátek, ještěže tak, chtěla jsem tam i v sobotu, ale ve Městě bylo nic moc počasí, tak jsem monitorovala situaci na Fryšavě přes kámošku (už ty hnusné černé mraky za kopcem mi dělaly starosti), vypadalo to asi takhle "nooo, sněžilo, teď prší"..."teď nic nepadá"..."prší"..."sněží"..."padají kroupy"..."prší"..."teď padá něco velkýho bílýho ale nevim co to je"..."aha, tak to byl sníh a teď prší"..... načež jsem naznala, že mě ani nehne a zůstala jsem doma :-)

11.4.2010 18:54
klarusa

XXX.XXX.72.220

ja beru i fotku v dece :D sem Satinku jsem ted videla od Lucky na fotce a malem me trefil slak z tech dredu :D asi budu mit co delat az dorazim dom :-)

12.4.2010 08:32
sabina

XXX.XXX.60.81

ahoj holky, Amouní dostal včera westernové sedlo :-D aby sme se taky projeli. protože na indiána to pořádně nejde.
A můžu říct, že mu teda slušelo a já si vzpomněla na dávné časy :-)
Tváříme se oba jak blbečci, ale co už :-))

12.4.2010 19:45
luckai

XXX.XXX.160.251

lucky napsal(a):
Tak já teda založím nové:-)

Vojtovi to sluší a ta fotka s hřebcem je nááádherná. :-) Nebylo by víc fotek na kuk? Asi až v letní srsti pak, že?

Tady dávám ještě jednu zimní..teď je to moje žvíže trochu nefotitelné:-)

Tak vidím, že Marina začala raděj fotit :-))

Ještě se krátce vrátím k tomu achpaku, Katko, já si nemyslím, že na stránkách nic není, tedy teď už ne, samozřejmě si to taky pořád představuju jinak, ale pomalu a snad jistě se to posouvá k lepšímu a díky aspoň za to. Já dávala návrhy několikrát a když tak nad tím přemýšlím asi něco zase napíšu - je fakt, že tam chybí ještě dost věcí, které by neměli být takový problém tam dát. Jenže to chce někoho, kdo dá návrh, případně nabídne pomoc a hlavně dotáhne to do aspoň nějakého konce a nenechá se odradit véélkou nepružností, což znamená neustále urgování a dopisování. Je fakt, že jde všechno strašně pomalu a s velkým usilím až se na to kolikrát člověk má chuť vykašlat, ale aspoň se snaží něco dělat. To se týká nejen webu, ale to Marina by asi mohla spíš vykládat.
Co se týče importu, tak mě to tehdy nepřišlo jako blbý nápad na "ochranu" chovu před levnými = nekvalitními importy (což bylo myšleno hlavně na topolčianky). Jakože se bude importovat jenom to, co stojí tolik, že se ti těch 10 tis. v té ceně "ztratí´". (proto se to logicky snížilo u valachů, kde to z tohoto pohledu postrádalo smysl). Tehdy jsem třeba já nevěděla, že topolčanky or1/1 ruší, jestli to někdo věděl. Navíc žádný žádný protiargument do diskuze ani nezazněl, lépe řečeno diskuze nebyla.
Je fakt, že tehdy jsem věděla minimum o nějakém (nejen) chovu (ne že bych teď toho věděla o moc víc, ale tak informace přece jen přicházejí, třeba člověk zjistí že kvalitní neznamená nutně drahý apod.).
Poslední dobou to přestávám řešit a říkám si, že by asi bylo nejlepší dát na vše minimální (administartivní) polatky a ať si chová kdo chce, co chce, na co se cítí, na kolik má peněz a času, ať si sem vozí, co kdo uzná za vhodné, ať je tu kolik chce hřebců .... a z té kvantity tu kvalitu ať si trh a chovatelé prostě určí a vyselektují sami. Ale to zas předpokládá rozumné chovatele nebo ne? Pak ti všichni řeknou, že se jim budou kazit ceny a blbě se prodávat, že by to přece jen chovatelská organizace měla nějak korigovat třeba pomocí poplatků :-). Tak já vážně nevím, no je to náročné, když se člověk opravdu zamyslí :-)). Já jsem teď ve fázi volného trhu :-), myslím, že by to mohlo prospět, aby arabů bylo víc a tudíž cenový průměr šel ve všem dolů.
A kathy a opravdu nemusíš pochybovat, že se ty poplatky líbí nebo tehdy líbily, nebyly odhlasovány nějakou těsnou většinou, ale totální a naprostou většinou (asi kromě Mariny, ta seděla za mnou, tak sem ji neviděla). A nevím, jestli by to teď nebylo stejné, právě kvůli těm cenám, mě je to naštěstí jedno, protože já na tom prodělám asi vždycky :-) , ale většině těch, co se tím živí nebo chovají ve větším to asi jedno nebude.

12.4.2010 19:46
luckai

XXX.XXX.160.251

jé, jsem nechtěla citovat, ještě jsem si nezvykla

12.4.2010 20:12

heeej, to je husty, ja se nemuzu prihlasit na svuj nick (kathey)...a naskakuje mi tam webmaster a vubec nevim proc.... pomooooc....az me nekdo bude stvat, tak mu smazu prispevek :-)

12.4.2010 20:16

co s tim sakra....nenaskoci mi tam to prihlasovaci okynko, ale jak kliknu na PRIHLASIT, tak mi tam rovnou naskoci prihlasenej webmaster....ted koukam, kdybych chtela, tak tady muzu vsechny zablokovat :-):-) ja chci zpatky sebe

12.4.2010 20:20
luckai

XXX.XXX.160.251

iFauna napsal(a):
co s tim sakra....nenaskoci mi tam to prihlasovaci okynko, ale jak kliknu na PRIHLASIT, tak mi tam rovnou naskoci prihlasenej webmaster....ted koukam, kdybych chtela, tak tady muzu vsechny zablokovat :-):-) ja chci zpatky sebe

co si stěžuješ, nenadávej a rychle toho využij :-)

12.4.2010 20:23

jóóó dobré, já jsem už taky webmaster (dříve luckai:-))

kdo se přidá? to je ale super hra :-))

12.4.2010 20:24

KATHEY

heeej, to je prdeeel, jaktoze ses taky? ze te smazu!!!!:-):-)

12.4.2010 20:59

že tě zablokuju :-):-)

mě tak napadá, můžem hrát: hádej, kdo jsem ?:-)):-))

12.4.2010 21:04

No, jen jestli tady nejsme jenom 2. Chtělo by to víc...kde jste všichniiii?

12.4.2010 21:28
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak a je po ptákách :-), tak já jdu do sprchy:-)

12.4.2010 21:57
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Já jsem pořád já :-).
Chjo... Lucka zase umí něco navíc...

13.4.2010 10:05
luckai

XXX.XXX.249.93

ghajariy napsal(a):
Já jsem pořád já :-).
Chjo... Lucka zase umí něco navíc...

no jo, musíš být v pravý čas na pravém místě :-))

14.4.2010 11:26
ms

XXX.XXX.46.252

Holky prosím máte někdo číslo na Katku - bonzelku - urgentně, měla tu být ráno a ještě nedorazila. Děkuju

14.4.2010 17:15
lesterka

XXX.XXX.123.79

Telefon na ni nemám, ale stejně by už asi bylo pozdě...dorazila?

14.4.2010 20:51
sabina

XXX.XXX.60.81

tak jak? Dorazila?

15.4.2010 10:49
ms

XXX.XXX.46.252

Jj, dorazila a zvládli jsme to, i když s Hanýskem byla zpočátku docela prča :) Mrazili jsme 4 hřebce a jsem docela ráda, že máme "akci" za sebou :)

15.4.2010 17:30
cindyum

XXX.XXX.15.1

Ahoj dievčatá ako tak pozerám sú tu veľmi pekné fotky ja som sa už dlho neozvala.
Konečne nám prichádza jar a s nou aj konská sezóna.:-)
Chcela by som sa informovať ohľadom vašich výstav či budú organizované už aj medzinárodnou formou??

15.4.2010 19:01
xarinka

XXX.XXX.31.3

ahojky KATHEY
tak cekam na zpravy o Amonkovi..jinak moje holka nam uz porodila darecek..mame nakonec kobyli slecinku se jmenem Atiya (dar)..tak tady nejake to foto :) Katka

15.4.2010 19:33
kathey

XXX.XXX.227.78

Ahoooj, já chtěla napsat mailíka, ale chytrák jsem si dělala pořádek ve schránce a mail na tebe jsem vesele smázla. Taky netrpělivě čekám...zkus z nich vymlátit i nějaké fotky, prosim, prosim. :-)

Jinak k výstavě, bylo to tady už asi miliónkrát omílané. Takže první víkend v září je národní a den na to mezninárodní, třída B.

15.4.2010 19:45
xarinka

XXX.XXX.31.3

urcite..fotky samozrejme doufam poslou a jestli ne tak jim hned pisu zpet :)..snad si treba udelam v lete cas a usetrim nejake money a mohla bych se za nima vypravit :)

16.4.2010 19:23
holkaodkoni

XXX.XXX.1.13

Ahoj :-) už dlouho pročítám vaše diskuze mám to jako seriál na pokračování :-) Ráda bych se k Vám připojila... Tedy jestli můžu.. vlastním kobylku německý jezdecký pony taťka welsh Bonsaj matka Komtessa poloarabka... Kobylka se menuje Kenia a velmi se podědila po babičce - pravé arabce :-)
Chtěla jsem se vás zeptat... jaká sedla máte na tyto koníky? Mám totiž problém s délkou posedlí... Kenia je hrozně krátká...Měla jsem drezurního winteca 17.5 a ten byl hrozně dlouhatánskej...

16.4.2010 20:06
0bubak0

XXX.XXX.127.251

ČUS, tak já se taky přidávám se svým poloARABKEM...
Konečně dneska začlo být trošec pěkně...
Přidávám foto...Já na polochladnokrevníkovi a arábek hříbátko..:-):-)

17.4.2010 00:22
ms

XXX.XXX.46.252

holkaodkoni napsal(a):
Ahoj :-) už dlouho pročítám vaše diskuze mám to jako seriál na pokračování :-) Ráda bych se k Vám připojila... Tedy jestli můžu.. vlastním kobylku německý jezdecký pony taťka welsh Bonsaj matka Komtessa poloarabka... Kobylka se menuje Kenia a velmi se podědila po babičce - pravé arabce :-)
Chtěla jsem se vás zeptat... jaká sedla máte na tyto koníky? Mám totiž problém s délkou posedlí... Kenia je hrozně krátká...Měla jsem drezurního winteca 17.5 a ten byl hrozně dlouhatánskej...

Bonsaj tu byl předevčírem na mražení, patří teď mojí kámošce, Vojtíšek na něm včera jezdil:-) Svět je malej:-) Moc pěknej a charakterní koník.

17.4.2010 07:39
holkaodkoni

XXX.XXX.1.13

Jojo Bonsay top je fešák - ale nikdy jsem ho na živo nevyděla - jen z fotek :-( Kenia je také hrozně hodná - až mě to překvapilo... Když jsem jí kupovala ještě byl majitel hřebčín Lipton... ale zrovna když jsem tam byla pro keniu tak byl někam zapůjčen na přiouštění :-)

6.1.2015 00:07
vlastikol

XXX.XXX.208.46

iFauna napsal(a):

Administrátor
Autor
jóóó dobré, já jsem už taky webmaster (dříve luckaismajlík

kdo se přidá? to je ale super hra smajlík
12.04.2010 20:23
0 0
Nahlásit Citovat Vložit příspěvek
administrátor
Autor
KATHEY

heeej, to je prdeeel, jaktoze ses taky? ze te smazu!smajlíksmajlík
12.04.2010 20:24
0 0
administrátor
Autor
že tě zablokuju smajlíksmajlík

mě tak napadá, můžem hrát: hádej, kdo jsem ?smajlíksmajlík

12.04.2010 20:59
0 0
administrátor
Autor
12.04.2010 21:04
0 0

Jestli ta nová změna bude jako tento paskvil, tak potěš pánbuh. Škoda, že už tady nejsou smajlíci ležím smíchy. Dal bych alespoň dva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík