8. května 2010 se v areálu Nové Ameriky koná kurz pod vedením Míši Kunové. Výcvik bude zcela individuální – přizpůsobený zkušenostem jezdců i koní. Míša se při něm podělí o své zkušennosti formou teorie i praxe. Hlavní náplní kurzu bude seznámení se se základními principy a metodami. Budeme se zabývat např. správnou motivací, udržením pozornosti a vynasnažíme se přiblížit co nejvíce ideálnímu vztahu mezi člověkem a koněm založeném za vzájemném respektu a důvěře. Program bude rozdělen na dopolední a odpolední část, mezi kterými je naplánována polední pauza.
Info o lektorce najdete na www.michaelakunova.snadno.eu
Cena kurzu
- pro účastníky s koněm: 800,-
- pro diváky: 200,-
Minimální počet účastníků s koňmi je 9.
V případě zájmu e-maily s žádostí o přihlášku zasílejte do 15. dubna 2010, a pro další informace kontaktujte T. Čeňkovou (tel.: 728 694 503, mail: teryneczka@seznam.cz, www.lucky-web.wz.cz)
ládys

XXX.XXX.45.106
Týjo, tak to je bezvadný... Máme to kousíček, zkusím pořešit někoho místo mě do práce, je svátek, tak to bude težší, ale kdyby to vyšlo, tak 2 lidi se svýma koňma by od nás určitě dorazili. Jen musím rozhodnout, kterého vzít. Ale asi valachoida. Nebo by to šlo i s dvouletým hřebečkem??
ládys

XXX.XXX.45.106
Určitě... Mě jde spíš o to, jestli se bude jezdit nebo pracovat jen ze země. A taky, že by jela kamarádka s kobylkou, tak bych to radši nechala valachovi, aby nevznikly problémy s ostatníma kobylkama na kursu, kvůli našemu žlutýmu. Přeci jen mladej už ví, na co ho má , jestli to můžu napsat trochu neslušně
Ahojda Terezko, prosím tě měla bych dotaz, co všechno zahrnuje cena, když se člověk zúčastní s koníkem. Připlácí se ještě nějaké ustajení, když je tam ta odpolední pauza nebo tak něco? Mockrát děkuji za tvou odpověď :-) Zvažuji, podle času, že bych přijela s koníkem, ale nejsme žádní mistři světa amoleta, spíš takoví věční začátečníci, tak jestli se můžou zúčastnit i takoví jako jsme my? :-)
Díky moc,Klára.
A v případě ustájení by byla cena za noc kolik? Lákalo by mě to, akorát nevím, jak se tam dostat - kobyla byla v přepravníku jednou v životě před 10 lety :-) navíc ho ani nemáme. Museli bysme přicupitat po kopytě (Hajnice) a to bych viděla na dvě noci na místě. Ani trasu neznám, no bylo by to zajímavý.
ládys

XXX.XXX.45.106
Tery, nejde mi vyplnit přihláška :-/. Stačí, když si ji zkopíruju do mailu a vyplním? Jen to nebude stejné, jako je to na stránkách. Ale ráda bych jela konečně po třech letech někam s koníkem, abychom se konečně naučili něco, co má hlavu a patu a když je to tak blízko, tak je to pro mě skoro jedinečná příležitost.
ládys

XXX.XXX.45.106
A Hančuš, určitě doraz, ráda Tě konečně poznám osobně :-) a tu Tvoji Laguši taky :-D
ládys

XXX.XXX.45.106
T chci taky vědět, mám jen provazovku a vodítko jenom krátké, tak bych musela dokoupit nebo si někde prozatím půjčit. A ještě, co je potřeba pro koníka? Musí mít modré razítko, očkování, prostě něco kolem veteriny?
Ahojda, přihlášku stačí nějak zplácat a mailem poslat ... Ce se vybavení týče, používat se bude provazovka, nějaké delší vodítko a hůlka, není to však podmínkou - hlavní je, aby se vám se vším dělalo dobře... Nějaká vodítka a hůlky s sebou dovalím ještě já, něco možná přiveze i Míša, takže se všechno může popůjčovat
... pokud vím, kulatá razítka už nejsou vůbec vyžadována -
> vyžaduje se jen průkaz koně s předepsanou vakcinací proti chřipce a vyšetřením proti infekční anémii koní (ne starším než 24 měsíců)
ládys

XXX.XXX.45.106
Teď jsme právě probíraly se sousedkou, že bychom mohly něco udělat ve Svobodě... Nebo by to šlo i na Hajnici.
A nevíte, jak dlouho trvá než přijdou výsledky z krve z laborky? Protože mě přijede vet až na očkování hříbka, no a ten se narodí nevím kdy :-). Ale tak kdyžtak vezmu druhého koníka, ten krve má. Ale budu ho mít teprve týden v tu dobu, takže ani nevím jaký bude nebo nebude... No však uvidíme, koní je tu habaděj, tak uvidím po kterém nakonec sáhnu :-D.
ládys
napsal(a):
Teď jsme právě probíraly se sousedkou, že bychom mohly něco udělat ve Svobodě... Nebo by to šlo i na Hajnici.
A nevíte, jak dlouho trvá než přijdou výsledky z krve z laborky? Protože mě přijede vet až na očkování hříbka, no a ten se narodí nevím kdy :-). Ale tak kdyžtak vezmu druhého koníka, ten krve má. Ale budu ho mít teprve týden v tu dobu, takže ani nevím jaký bude nebo nebude... No však uvidíme, koní je tu habaděj, tak uvidím po kterém nakonec sáhnu :-D.
Přimlouvám se za Hajnici :-) Svobodu mám už celkem z ruky ;-) To něco by bylo třeba co?
ládys

XXX.XXX.45.106
Tak třeba další kurz s Míšou. Nebo i něco s nějakým trenérem pod sedlem. No uvidíme.
ládys

XXX.XXX.45.106
Tak to já taky, ale když by byla možnost, určitě se ráda něco přiučím. Teoreticky už mi bylo vysvětleno leccos, prakticky mám za sebou 3 dny pod trenérem, ale když sednu na jízdárně na westerňáka, tak mám co dělat, aby chodil rovně . Anglii mám v malíku, ale ten western... ojoj
ládys

XXX.XXX.45.106
Míšo já jsem nadšená a Migel taky. Mě se to líbilo moc a jsem si jistá, že jsme si odvezli spousty informací o tom, jak s koníkem pracovat, aniž by to bolelo nás nebo jeho (a myslím to fyzicky i psychicky
). Jsi bezvadný člověk, který to dělá srdcem a je to vidět. Koníci Tě poslouchali jako hodinky bez absolutního náznaku násilí. Fakt super
.
A kdyby se našel někdo, kdo fotil, tak prosím také fotečky na mail ladies@seznam.cz
Děkuji.
Ahoj, kurz se myslím vydařil, jelikož některý poznatky jsem už stihla vyzkoušet v praxi a fungujou Já jsem se pokoušela fotit, ale jelikož s daným foťákem ještě nejsem kamarád, tak ne všechny fotky jsou vydařený
navíc teď nemám k dispozici kabel, takže pokud vydržíte možná i měsíc, tak je potom najdete na http://tereza-hv.galerie.cz/
Čaves, další fotky od Míši Vondrové jsou tu http://lovepony.rajce.idnes.cz/ od Andrey Malé tu http://picasaweb.google.cz/andrea.hnedyvrch/KurzSMisouKunovou852010# a od Martiny Jasanské tu http://coniska.rajce.idnes.cz/Kurz_horsemanshipu_s_Misou_Kunovou/
A co dodat? Jsem ráda, že nejsem jediná, které se Míšin kurz líbil a když Míša a okolnosti dovolí, v pokračování kurzů by neměl být problém
Áá ještě takový menší video sestřih http://www.stream.cz/video/468030-kurz-s-misou-kunovou-8-5-2010/ (jenom se omlouvám ládys s Migelem a haflošem, na které se nám vybila a v průběhu nabíjela baterka do kamery )
ládys

XXX.XXX.45.106
No Tery, škoda no . Ale určitě mrknu i na video, kde nejsme my. A těším se na pokračování kursíku
.
Ahojte, taky budem u nas delat kurzik s Misou Kunovou a i dalsimi, tak kdyby jste nekdo byli ze severni moravy klidne se pridejte, uz mame jeden za sebou (s KSim) a bylo to super.www.chema.estranky.cz
chema
napsal(a):
Ahojte, taky budem u nas delat kurzik s Misou Kunovou a i dalsimi, tak kdyby jste nekdo byli ze severni moravy klidne se pridejte, uz mame jeden za sebou (s KSim) a bylo to super.www.chema.estranky.cz
Můžu poprosit o podrobnější info?
Mě se blíží zkouškové, takže nevím, jak budu vycházet s časem, ale kdyby to šlo, chtěla bych přijet alespoň jako divák, moožná i s koněm.
Na stránkách jsem našla info jen o kurzu v dubnu, tak možná jsem jenom slepá
Děkuji
A tady jsou ještě další fotky od Andrey Tylšové http://tylsova.peny.org/10kunova_amerika.htm