Werbíkovci a podobná havět SEM!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2010 21:50
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak doufám že tady ještě někdo ze staré party je?
Já hlásím,moc jsme nevyrostli,ale línáme do černa.....
Takže nebudeme ani po tati ani po mami....tak po kom teda je?!?
Pochlubte se novýma fotkama a zprávičkama,jsem moooc zvědavá,nafotím snad něco v brzké době.:-)
Jinak malá už je větší a i mohutnější než Werbík,inspektor pořád nedorazil....No a malý Beethowen pomalu ale jistě spěje ... no spěje.Koně jsou jak oškubané slépky...no fuj.:-|

sadzi saj

8.4.2010 15:18
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

Ahojky,

jak Vám to dopadlo s hafinou, podařilo se Vám někoho najít??

9.4.2010 21:19
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahoj!!
No co je u nás novýho...asi nic?:-))
Mladýmu je zítra 10 měsíců, Gitušce zbývají 2 měsíce do porodu...jsem zvědavá, co z ní vypadne tentokráte:-) protože tenhle teda, to je jak když na mě čučí ona, už i ta velikost je skoro stejná:-) taky přelínáváme, taky do tmava, ale nevím nevím, jaká bude konečná, protože ona máma má jarní kabát taky dost tmavý. a zatím pouští hlavně na krku, kde mají barvu zhruba stejnou, no jsem fakt zvědavá. Jinak je to taková nudle, ten krk má pořád šílenej, ale co nadělám, všechno žene do kostry-300 kg, OH přes 160, KVH cca 145...
No a jsou pořád spolu, ale myslím, že už je mladej odstavenej, mamina je na něj pěkně zlá, už se asi šetří na tu kobylku, co se narodí:-)
No a jak vypadá stav stáda u vás? a co štěnda, všechna pryč?

9.4.2010 21:21
gituna

XXX.XXX.85.61

Ještě nějaký foto...je teď takovej nefotogenickej, vůbec se mi v podstatě nelíbí, blbý období, chlupatej a ještě roční:-)

12.4.2010 12:23
shantal88

XXX.XXX.250.238

No my to za chvilku taky čekáme, bále jsem se že kobyla cosi dotala,nějaké breberky či co,ale je to jenom tím,že jsem jí tahala chlupy celé rukou,a ono tam zůstaly prázdné místa....tak ted začíná mít jarní srst,trochu flekatě ale budiž...my mame termín 7.června co vy?
Bábina už si malou taky odstavuje,jak jsem se koukala,už jí nenechává tolik pít.
Mladej je ted do černa,ale líná nám ještě jednou ouplně na krátko,tak jsem zvědavá,podle kruhu kolem očí bude ale tmavší.No a my
vypadáme aky hrozně,velký pupek jako vždy a jinak nic.Trochu se vytáhli tot vše.Malá je ale strašně moooc pěkná a děsně se mi líbí,je kompaktní,dobře stavěná,ani moc nohatá ani krpatá,prostě k sežrání:-)
Ted se budeme jen hádat,co bude to mrně jestli kobuška nebo hřebeček....v celku je to jedno,ale pro ten pocit:-) Kdyby to bylo strakaté byla bych spokojená:-))

Sadzi - nooo,fenule je ještě tady,a jak se obáváme, budou asi znovu štěnata.I když se nehárala nic,pes nám sice dva dny blbnul ale šli hned od sebe,tak se jim to asi nějak tajně zadařilo:-(
Prcky ještě máme dva:-| Jednu fenku si budeme nechávat místo velké čubiny.

28.4.2010 10:40
gituna

XXX.XXX.179.143

Ahojda, nahoď nějaký fotky!!
Tak to je dobrý, my máme termín 8.6.:-)):-)) a už máme panděro pořádný, ale to my pořád:-)
a taky línáme do tmava, no uvidíme, co to nakonec bude...
Já snad o víkendu něco nafotím a hodím aktuální foto...

28.4.2010 13:36
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ty jo já nafotím co nejdřív jsme včera stříhali hřívy a jsem se dost vyřádilá:-)
Jinak mladej mi zas líná ted do světla....:-| No a bábina mi dnes s valachem lítala a skákala přez ohradu jak divá....magor.
Tak nevím,jestli tam teda něco má:-)
Poprvé jsme koupali tak zážitek....malej tam s náma hopskal jak zběsilý. Už mi začíná i hřebčit na kobyly tak musím vymyslet separaci.....zmeteček malej.

29.4.2010 21:32
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak mám nafoceno,malej ale vypadá jak nějaký ubožáček opelichaný,tak se nediv.Dokonce i malá ho předrostla....

29.4.2010 21:38
shantal88

XXX.XXX.250.238

No a valášek šel na krátko a bude mít panka na krku....:-)

29.4.2010 21:39
shantal88

XXX.XXX.250.238

A tady malej detail....hlavička

29.4.2010 21:40
shantal88

XXX.XXX.250.238

29.4.2010 22:29
gituna

XXX.XXX.85.61

Super fotky, koukám, že mladej je hodně do tmava co? Ale kolem těch očí je fakt světlejší, to my to máme právě obráceně, ty dlouhý chlupy jsou až do zrzava, přelínává do tmava, však ho vyfotím a ukážu, ať můžem porovnat. no ale prostě budou po maminkách, to je jasný, já to mám úplnou kopii:-)
Musím si teď ten stav u vás objasnit - mladou Shani jsi poslala do světa sportovat? A bábina, která má palisandu, čeká to hříbátko, že? A tak co vymyslíš s mladým? U nás je zatím klid, ale o 3 měsíce starší kámoš pěkně řádí...

30.4.2010 12:01
shantal88

XXX.XXX.250.238

Jo Shani ted dělá společnost jednomu pondovi....i když abych pravdu řekla,dost mě svrbí zadek a nejraději bych si ji vzala zpátky:-(
Máš v tom jasno :-) Bábi ted čeká mímo a Shani právě bohužel zmetala....:-( No a malej mi ted právě už začíná pořehtávat po kobylách a už otravuje malou...tak nevím,jak to vyřeším,brzo půjdou na pastvu,tak už budou odděleně,pokud mi to ten zmetek nebude prolízat....už mu nedělá problém ani dvě železné tyčky,normálně to mezi nima proskočí jako nic.....
Valacha jsem měla potřetí na lonži,a vypadá v chodu dost pohodlně,a je takovej vylepanej a šokovaně zjistil,že na lonži se chodí i v kroku:-)
Ale myslím,že to pujde,a až dotáhnu Shani zpátky bude jí dělat partáka na vyjíždky:-):-)
No a s tou barvou u malejch....fakt jsem myslela že bude tmavý,ale asi bude celá máma,i když ted těžko říct že jo.Dost mě překvapilo že šel do světla bo byl pořád tmavý:-)No a u malé jsem zvědavá,jestli bude zase prokvetlá.....Na facebooku se mi ty jeho potomci dost líbili po Werbovi,hlavně ta žlutanda. No a koukala jsem se tam i na koníky po Beethowenovi a fakt dobře udělaní,tak se těším:-):-)
Jen se mi zdý bábi nějak málo tlustá...oproti lonsku:-|

7.5.2010 12:43
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahoj!!
Tak jsem tu s fotkama, nějak jsem přes týden zas nestíhala...je to focené minulý víkend, takže skutečnost tento víkend zas bude asi úplně jiná:-)) myslím, že my máme s barvičkou jasno, se podívej...
koukám, že valášek je docela hubenej viď? co mu dáváš baštit? A dáváš březuli nějaký vitamíny? Jaký? Musím zas teď něco koupit, tak promýšlím...šla bych do něčeho většího, Reformin nebo Schaumann, no nevím ještě...

7.5.2010 12:45
gituna

XXX.XXX.85.61

A jak budeš řešit odstav? Budeš jí dávat nějak dřív před porodem na samotku?

7.5.2010 19:20
shantal88

XXX.XXX.250.238

Koukám už jdete taky do světla....já hádám,že malej bude jako Shani asi,takže do světla,aspon něco...já tmavé stejnak nemusím smajlík
Valachovi dávám jen seno,dostával přes zimu trochu jádra,ale nemá smysl do něj něco ted valit,hlavně je spadnutý,protože přestal pracovat,tak vypadá jak kostřička,ale snad už je příští týden hodím na pastvu,tak by zas měli nabrat.Kobyle jsem ted dávala vitamíny....no pro březule,nevím co to ted bylo,ale musím zas koupit protože mi došlo.Letos to pškně flákám,má jen oves a vitamíny plus lněné semínko.....loni dostávali ještě kukuřici plus slad,budu muset koupit,chjo.....jen nevím kdysmajlík
No malou nijak odstavovat asi nebudu,jelikož už ji pomalu pít ani nenechává,má dost nalité vemínko a malá chodí spíš to vemínko jen pocumlat jako takový reflex.Ted budou na pastvě tak jí snad dá pokoj.Jinak mi ted taky nějak pohubla...ale to bude asi jen optický klam jak shodila srst smajlík
Jinak ten tvůj mladej ypadá dost podobně.....až na to že mu chybí to maxi panděro plus špejličky:-) Má teda pěkně silný nohy jen co je pravda.A ty zž si ho odstavila? Taky je takový hubenour vyčáhlý jak ten můj,krk jak žirafa....

7.5.2010 19:23
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ještě koukám na ty fotky,nemá on tu levou zadní takovou měkčí ve spěnce? Pokaždé se mi zdá hodně prošláplásmajlík Jen nevím jestli blbě koukám....

24.5.2010 11:04
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahojda Evuško,
tak jsem tu zase s pravidelným hlášením:-) minulý týden proběhly nějaké změny, tak tě musím zasvětit. Werbi už je samostatný kůň!! proběhl odstav, hřebečci šli ze stáda pryč na jinou pastvinu, tak šel s nima a Gituška na samotku - ke kobylce s hříbátkem, aby měla přeci jen už trošku klídku i od ostatních koní. No a proběhlo to naprosto v klidu, větší bordel dělali starší kámoši, protože ty ještě pili od mamin, tak asi den střídavě všichni ječeli, ale už jsou v pohodě a seznamujou se s jinýma koníkama. Měla jsem trošku strach, aby nebyl nějak odstrkovanej, on to byl takovej mamiňák, ale udělal si maminku z jednoho staršího valáška, který šel s nima, drží se ho a je úplně v pohodě. Gita to vůbec neřešila.
Taky teď mladej vypadá o něco líp, přeci jen tráva dělá divy, vytáhl se, ale taky trochu zakulatil, což jsem ráda. Fotky novější žádný nemám bohužel, ale pokusím se to napravit! Nakonec jsem objednala vitamínky od Schaumanna, tak jsem zvědavá, jak se na to budou tvářit. Gita už začla pracovat na vemínku, tak se začínám pořádně těšit.
No a jak to vypadá u vás?
Š.

24.5.2010 11:25
shantal88

XXX.XXX.250.238

No konečně nějaké zprávy :-)
Já začínám zvažovat,že malej taky pocestuje do separace a to do stáje kousek od nás,jelikož se dost bojím,že ty naše ohradníky nevydrží,jak se kobyle budou říjet....Nebo někam dělat kámoše( v případě nouze možná i z domu) ale na to bych spěchat nechtěla.Mamina se mi pěkně kulatí,jelikož dostávají denní příděl trávy,tak vypadá už pěkně,i když hubeněji než minulý rok,ale to už jsme do ní valili od 3.tího měsíce,bo byla jak z koncentráku. Malá od ní ještě upíjí pravidelně,takže po porodu půjde možná na částečnou separaci do veldlejší provizorní ohrady.Jinak pokud si jí neodstaví sama je to její problém,že ji budou ocucávat dvě papulky :-) Malá palisanda je docela závislačka bohužel.Werba jsme odstavili jako nic,ale s ní to bude dosti problém,ona je maminčin mazánek a Bonye je to samé.
No a zdá se mi že se mi prcci nějak vytáhli-myslela jsme ž e už víc jak 130 mít nebudou :-D Tak jsem ráda,a mladej už očividně začíná mít problémy s utěky přes ohradníky a podlízání ohrady.

31.5.2010 23:50
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahojda!!
Tak jak to u vás vypadá? Kobylka se kulatí? Budete rodit za týden?:-) já jsem vcelku zvědavá, kdy to letos bude, vemínko má vcelku slušný..co ta tvoje, už malou odstavila? Asi bych z toho byla nervozní a od maminy ji vyšoupla, nemáš strach třeba kvůli mlezivu a tak?
Fotky žádný nemám, ale mladej se vcelku pěkně zakulatil a tak nějak dospívá, sice nejmladší tady v naší hříběcí skupině, ale největší..foto dodám! a ty se taky pochlub!

1.6.2010 12:32
shantal88

XXX.XXX.250.238

Zdarec,
no my jsme docela nahnutí,bábi se nějak nalívá mlíko. Doufám že to vydrží aspon do pátku než dojede přítel,ale moc to netipuju...vemínko se jí začlo nalívat už předevčírem,a povolujou jí pomalu svaly u ocasu....Dělala jsme i test z mlíka a vyšlo mi to odhadem na 48hodsmajlíkMalou jsem zkoušela odstavovat,no asi by to aji šlo,ale budu to muset nějak vymyslet,musím je zatím rozdělit na 2 a 2 a jelikož je na pastvu moc pouštět nechci jak začlo zas pršet, nevím jak to budu řešit.....pravděpodobně hodím bábi a mladýho na pastvu a valacha s malou nechám na place a budou dostávat nasekanou trávu...jelikož malá je pěkný hovado a reje mi tu pastvu jak stádo slonů.....to mě napadlo akorát tedka,tak snad se to půjde v praxi uskutečnit.....Jinak malej má šíííílený pupek,asi ho zkusím odčervit ještě jednou,protože to není možný.A jak jsem myslela že jsme uspěšně zlikvidovali ty breberky,tak jsme zjistila že je pořád mají,ale už jen v hřívě...ypadají jak bílé vši...tak musím zase zmátořit veta,aby s tím něco udělal.smajlík

1.6.2010 16:02
gituna

XXX.XXX.85.61

Tyjo, tak to teda informuj, jak to u vás vypadá...jak jsou ty testy spolehlivý? Vím, že jsi o tom už psala kdysi...
Tak snad se ti to podaří ohlídat, malou bych dala pryč, měla bych strach z nějaké konfrontace mezi potomstvem:-)a taky jestli pořád pije, to mi přijde zvláštní, že ji mamina už neodhání..
Nojo, tak to je radši odčervi, pokud se ti zdá, že by mohl být začervenej, taky jsem odčervovala, ještě to není ani měsíc..
a ty breberky, nebudou to všenky? Já jsem to teda neviděla nikdy se přiznám, moje koně to neměli, ale měli to tady asi 3 koně ze stáda a prej to jsou takový bílí broučci právě no..Neostomosan myslím na to...

2.6.2010 11:56
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ahojda,
no mladou kobylu měli pod mámou do dvou let a taky v pohodě,takže myslím,že když to kobyle nevadí a nemá nějaký malý přísun žrádla a tak tak jí to nevadí.Ale samo mám v plánu z bezpečnostních důvodů jak se prcek narodí dát mladou od kobyly bokem,at se klidně vidí a očmuchají.ale přes ohradu,nerada bych riskovala že mi po ní vyjede nebo něco takového,o tom už jsem dost přemýšlela...jinak plán s odstavem selhal jelikož tu valí proudy vody a oni blbci by si nezalezli do přístřešku protže by byli na pastvě a druhá polovina doma by zas lítali kolem plotu a řvali na ně...tak jsou ještě po hromadě....asi to bude muset počkat až do porodu...bábinu dám možná do boxu,aby nelítala s tím prckem na dešti a v te hromadě bláta... to je kuwa počasísmajlík už mě to vysloveně štve.Trávy na pastvě nad kolena a nemůžu je tam pustitsmajlík Jinak testy mi minulý rok odhadly porod na hodinu přesně(možná to byla náhoda že) ale ted to bylo 48hod no uvidíme,jestli se donutím udělám test ještě jednou dneska.Vemínko má víc nalité,ale ona možná malá chodí už jen usrkávat z jedné půlky,tak to může být tím.
S těma všenkama jsme právě odčervovali,a vet říkal,že by to mělo zabrat,ale jaksi nee no. Zkusím se zeptat na ten přípravek co jsi psala,on dělá spíš dobytek tak na tohle moc není.A co počasíčko u vás,taky asi nic moc co? Kdyby malá nebyla takový pošuk byli by tam až do ted,ale ona lítá a orá to tam jak hovado,chjo.....

2.6.2010 13:02
gituna

XXX.XXX.85.61

No jasný, to já bych taky odstav nijak neřešila (kdyby hříbě bylo kobylka), kdyby kobyla nečekala další, tak to myslím..aby jako byla dostatečně nachystaná na novýho prcka:-) tady je taky šílený počasí, naštěstí tu mámě tak velký plochy pastvin, že to docela jde, sice je to hodně podmáčené, dole u řeky stojí voda, ale pořád se to dá..jen u bran a taková ta více frekventovaná místa samozřejmě dostávají zabrat..dnes tu prší celý den, šílený:-( ale aspoň zas bude tráva no...
no nevím, jak by odčervení pomohlo na všenky, řešila bych to spíš nějakými přípravky na zevní parazity - ten Neostomosan by asi mohl pomoci, však prostuduj net, poraď se ještě jednou s vetem a uvidíš, že se vám to podaří zdárně zvládnout.

4.6.2010 21:00
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak my se zdárně připravujeme na porod....mále je ve vedlejší ohradě s valachem,a bonye je s werbem.Dělá ale kolem toho děsnej cirkus jen co je pravda.Vemínko už má k prasknutí a to normálně odstřikuju aby jí nezatvrdlo,pořádně se jí už nalívá.Test mi včera ukázal cca 24 hodin no jsme zvědavá.Spala jsme první noc na slámě v boxe,ale jaksi se to moc nevydařilo a bábina musela být uvázaná,jinak by zlikvidovala celou stáj.Magor. Dnes bude v malé ohradě a budu chodit kontrolovat,jelokož jsem se včera nijak moc nevyspala....ha ha.Přítel se mi seknul v práci a nemůže přijet,tak si to budu muset odrodit sam,ještě že už jsme připraveni,veta už jsme varovala, že mu budu v případě nouze volat,a jako vždy to bude někdy po půlnoci,když člověk krááásně spinká.smajlík Snad to nebude protahovat moc dlouho,jednou má svaly povolené druhý den zas ne...tož mě trochu mate.Termín má 7.meho tak by to vycházelo tak akorát.....No a jak vy? My máme konečně sluníčko tož uvidíme jak dlouho to vydržísmajlík

4.6.2010 22:11
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahoj!! No teda, to vypadá, že to do pondělí ani nevydrží co?:-) Tak hlavně aby to proběhlo všechno v pořádku a když už je takhle na rozsypání, tak aby to už bylo, ať tě zbytečně nenervuje a neunavuje spaním ve stáji:-)
U nás beze změn, žádné velké přípravy se nekonají, asi čeká, až odzkouškuju, abych pak měla klídek na hlídání:-) Nijak mě to ale nepřekvapuje, předloni rodila 23. den po termínu, vloni přenášela 10 dní, takže já to na termín ani nečekám:-) jen bych si přála tu kobylku no..Co ty vlastně, jak vypadá vysněné hříbě po Beethowenovi?

5.6.2010 21:50
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak u nás ticho po pěšině,prej se jí ještě nechce.Odstav přežila,ale je děsná hysterka,pořád musí lítat kolem ohrady kam se hnou koně.A ti dva to maj těžce na háku.
No vysněnej Bee by měl být kobyla,čokoládová hnědka s odznaky nebo i vrankasmajlík
Jinak jsme zkusili přípravek na psy na vši tož uvidíme co to udělá.....

8.6.2010 11:07
gituna

XXX.XXX.85.61

Tak jak jste na tom??

8.6.2010 11:55
shantal88

XXX.XXX.250.238

Nijak,zatim,ale už se nám znova nalívá vemínko,a hříbě už se posunulo do slabin.To vidím tak kolem 10.teho.....snad nebude přenášet dýl,bych asi umřela na nedostatek spánku......smajlík

8.6.2010 12:48
gituna

XXX.XXX.85.61

:-) Nojo, mě to teprv čeká, hlídání, zatím jsem v klidu, ještě si počkáme..i když včera když žrala, tak se jí pěkně mlelo břicho.
Tak průběžně informuj:-)

10.6.2010 23:26
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak informuju porád nic.....už mě štve,kontroluju jen tak z rutiny aby se neřeklo,ale už mě to dost sere....Včera nám dovezli Shani tak tam líta jak magor,no jsem si říkala že třeba z toho stresu porodí....v noci mi ještě prorvala 2x ohradu a pak už jsem je nechala až do rána společně,nějak už jsem neměla nervy....cválala po pastvě jak mladica i s tím pupkem jako nic najednou.....smajlík
Dnes už v pohodě,malá se snaží pocucávat ale babka jí nenechala ani moc napít co říkal tatík,no jsou zase oddělené pro jistotu.Shani je tlustá tak dostává dietku...snad si na ní brzo sednu už se těšíííííím.
Momentálně máme poválečné stavy....Bonye kulhá jak se pořád točí na přední nohu,lotagen byl včera lonžovat(potom co mi rozbil ohradu a zničil uzdečku)a kulhá mi na přední nohu taky,k tomu má nějaké olezlé zadní nohy tak nevím jestli něco nechytnul...:-( Malá se někde asi kopla či co otelka jí zadní noha.Jediný bez ujmy je ted malej a Shaninka. Nějak se mi to rozmohlo to kulhání,ale nejvíc mě trápí malá,má to ve spěnce oteklé a trošku mi našlapuje.Kopyto jsem jí proklepávala a nic,takže počítám že se bud kopla nebo blbě šlápla....smajlík

12.6.2010 22:55
gituna

XXX.XXX.85.61

Teda, to jsou ale věci....jaktože jste tam takhle kaput? Jak se to vyvíjí? Ten můj mladej má zas nějakej flek na čele pod kšticí (má docela hustou hřívu narozdíl od mámy, to jediný má asi po tatínkovi:-)), tak jsem spekulovala, jestli to třeba nemá zapařený, nebo jestli nemá nějaký breberky, nebo jestli to má jen prostě odřený, že ho tam něco svědilo...no ale už to má docela lepší, asi si to rozdrbal, teď už se to začíná hojit to vypadá...
A co kobylka? my tak nějak pořád beze změny, dneska jsem ji vzala hadicí, tak vypadala, že to jako bylo ok...a mladýmu byl ve čtvrtek rok, dneska jsem něco fotila, ale ještě jsem se na to nekoukla, tak zítra, pak něco dodám, pokud to bude použitelný...
A co Shani, že se vrátila?

13.6.2010 11:04
shantal88

XXX.XXX.250.238

No lotýsek potřebuje zase udržbu kopýtek,je to katastrofa v jakém stavu je měl a vlastně pořád má,je to trochu běh na dlouhou trat.Předky má jak placky,a zadky má tak uzoučké že jsou jak poníkovské....No a malá se mi jaksi nelepší a budu na ní volat veta :-( Má tu zadní spěnku oteklou,nehřeje,je to takové tužší ne uplně měkké a má to pravděpodobně spěnkový kloub....krása.Do ted jsme chladili,ale jak to nehřeje tak jsem to dnes nechala a dnes nebo zítra se mu musím ozvat at se na ni přijede juknout.Bonye má už konečně napěchované vemeno,dnes ráno ho měla jak šutr,tak snad už brzo...ted mi přenáší týden(teda zítra).Shani dojela protože lidičky už neměli pastvu a ani seno,a poník se jim srovnal....i když to bude brzi to samé,takže jsem zvědavá.Jinak je strašně vyžraná a tlustá fuj. S malym je ok,jen po male vyjíždí svinka jedna.....ale jsou už v pohodě,pořád jsou rozdělení,ted je jenom změna sestavy Bonye je s Lotagenem a Shani je s prckama.Ti už se dokonce drží spolu a dělají výlety bez Shaninky na vlastní pěst po pastvě nebo juknout na ty dva.
Už jsem si chtěla vyjet se Shani,ale jaksi mi Lotas zdevastoval uzdečku, a sousedi co mají valacha tu ted ani nejsou,takže čekám,až dorazí a nějak to udělám abych si na ní konečně sedla a trochu ji proluftovala smajlík
My slavíme rok až na konci měsíce,takže ještě čas :-) jinak malej má barvu jak Shani jen o chlup tmavší a komplet přelínalý,jen malá si pořád drží trošku kožíšek a má taky trochu tmavší barvu než loni,k tomu má všude po těle bílé chloupky, z dálky to teda není vidět,ale jsou tam :-)

13.6.2010 15:53
gituna

XXX.XXX.85.61

To je teda pěkně blbý, s tou nožkou, asi bych taky neváhala a volala...Jsem zvědavá, kdy nám ty maminy poroděj, vloni ti přenášela?
A k Shani - já myslela, že šla jako na sezonu do sportu hlavně..
Konečně nějaké fotky, chtěla jsem ho změřit, ale zapomněla jsem si měřící pomůcky (krejčovský metr už stačit nebude:-))). Tak jsem ho aspoň zvážila - 340 kg, konečně mu to zase sluší.

13.6.2010 16:02
gituna

XXX.XXX.85.61

13.6.2010 16:04
gituna

XXX.XXX.85.61

14.6.2010 11:07
shantal88

XXX.XXX.250.238

přenášela mi o 2 dny,ale ted už je to týden, a vemínko jí zase povolilo....teda pěkně mě to už vytáčí smajlík
K tomu mi ještě změnili pracovní dobu a zaskakuju za jendu paní v práci,takže časově dost na houby a ani se pořádně nevyspímsmajlík Dává si potvora pěkně na čas,a ani to nevypadá v brzké době.Vetovi už jsem dávala vědět tak uvidíme kdy se staví.Shani jsem dávala jen jako společníka k pondovi,měla jsem dost zajímavou nabídku od Ostravy,že by s ní začli i skákat,ale chci aby měla jen jednoho jezdce,a tam by na ní jezdily dvě baby,a to není nikdy moc dobré podle mě.Tak s ní začnu co nejdříve já sama no....potom co se mi dá do pořádku ruka,včera mě ta megera načutla, poprvé v životěsmajlík
Ještě že jsem stála tak blízko a jen mě v uvozovkách štouchla zadkama do ramena,mam tam pěkné jelito,ale jen to trochu bolí,včera jsem myslela že mi upadne ruka.....smajlík
Jinak moc pěkné fotky,malej velkej se teda spravil :-) Ten můj prdola je pořád prdola.....snad se mi brzo nabere,ale je fakt že on je takový jemý drobeček,malá je oproti něm strašně mohutná a velká,on má jemnou hlavičku pomalu jak arábek a ona pořádnou hlavu jak se sluší na velkého budoucího sportáka:-) Taky má nožky jak strunky a ona pěkně dělané silné nohy.....vypadá pomalu jak o půl roku starší hříběsmajlík

14.6.2010 11:14
gituna

XXX.XXX.85.61

Aha, tak to máš blbý s tou prací, zrovna teď, když je potřeba nejvíc hlídat co...já jsem měla zkoušku v pátek, další mám příští středu, tak to snad do té doby stihne! Jojo, malej nabral minimálně 30 kg za tu dobu, co je na trávě. Gituška se taky pěkně zakulatila, konečně. A dneska má i pěkný vemínko, takový plnější, zdá se mi..no uvidíme.
Teda teda, to rameno...tak ať brzy přestane:-)

14.6.2010 19:18
shantal88

XXX.XXX.250.238

Právě že je to docela na houby s tou prací,a to tak budu mít celý měsíc,k tomu mi ten můj řekl,že tu místo celého týdne bude jen tři dny takže dnes zase odjíždí a přijede asi až v pátek.....no prostě mazec,k tomu mi včera zdělil,že mi zatrhne to poslední hříbě co chci od Ell Pasa....no dost mě hryže myšlenka prodat malýho....jak se trošku nabere,tak snad by mi to pak povolil? Chjo,dost bych chtěla šimla.....je fakt dost povedený hřebec,stavbou těla prostě perfektně harmonický.A ty budeš malýho velkýho prodávat? Chtěla si kobylku že jo? Doufám že to zase nemotám....smajlík

16.6.2010 22:38
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahoj, tak jak to u vás vypadá? Co nožka malé a jak mamina? U nás beze změn, ona se asi rozhodla, že rodit nebude nebo co...smajlík
Zatrhnul ti další hříbě jo? Teda....:-)) tak jak ses rozhodla? Bude, nebude? El Paso je krásnej, taky se mi moc zamlouvá, nebyl by špatnej na Gituši..ale ještě víc sedne Accelerator, ten Argentinus tam...hmmmm:-) nojo, ale letos určitě ne, dostane plánovanou pauzu a kdoví, co bude za rok...ale mít doma malou acceleračku, to bych si dala líbitsmajlík

16.6.2010 22:48
gituna

XXX.XXX.85.61

No a mladýho prodávat zatím nebudu určitě, protože je to sice chlap, ale zatím mi dělá jen radost:-) Je to mazlík, strašně hodnej a bezproblémovej, koník dle mých představ, teďka jak je od maminy pryč, tak nejdřív byl tak nějak lehce zmatenej, ale už máme režim a jde za mnou od stáda pěkně navolno, ještě chvíli a bude běhat na zavolání to vypadá:-)

17.6.2010 10:43
shantal88

XXX.XXX.250.238

My zatím taky beze změny,jsme na tom jako vy, ještě se nám nechce tak to necháme na jindy smajlík
Jinak jsem o tom přemýšlela,a asi budu prodávat mladýho,pak budu mít možná šanci ukecat toho El Passa,ale za chvilku nám tu bude dělat pěknej bordel,sice ještě pořádně nehřebčí,ale nebude dlouho trvat,k tomu tu mám tři kobyly a nechci riskovat.Je ted pěkný,šikovný, ale nějak není podle mého gusta:-) Malá je přesně taková jak ten tvůj,a nebudou s ní problémy,ale on nám tu brzo bude lozit po hlavě,teda mě,jelikož jsem na to sama, a to si prostě na krk nevemu.Kdyby byl ten můj doma tak by asi zůstal,ale takhle to bude moje prdelka,která bude pěkně sevřená,až mladej bude dělat bugec...chjo,je mi to tak trochu lítosmajlík

17.6.2010 15:00
gituna

XXX.XXX.85.61

Úplně Tě chápu, řešila bych to stejně, taky bych si ho nenechávala, kdyby mi "skákal po hlavě". Než mršit hřebce, tak ho raději prodám do zkušených rukou, nemám na to zkušenosti, takže při sebemenším zádrhelu by šel..ale jak říkám, zatím zcela bez problémů, taky je fajn, že já tady pro něj ty možnosti mám, je ve stádě s 2 stejně starýma hřebečkama + 1 asi 4letý valach, který s nima blbne a zároveň je rovná + další 3 starší valášci..a vyrůstali ve větším smíšeným stádě, takže znají i rovnání od kobyl:-) a občas teda vyváděj pěkný věci, klasický hřebčí hry - na zadní, na kolena, chvilku na tomhle konci pastviny, pak za moment na druhým...vypadaj spokojeně a ten můj se konečně trochu projevil bez té mámy. Ona ostatní koně moc nevyhledává a on byl hodně s ní, takže bývali spolu stranou a on si s hříbaty moc nehrál. Takže teď to konečně dohání, však taky krásně nasvalil, konečně vypadá trochu k světu...takže prostě pokud myslíš, že to není stopro, tak ho prostě pusť do světa a vyrob další. Asi to nebude sranda ho prodat, ale zkusit to můžeš...Já byla ze začátku taky rozhodnutá, že když to bude hřebeček, že půjde, ale teď se mi nějak nechce se přiznám:-) no uvidím, co se narodí letos, jestli zase hřebeček, tak ten půjde určitě. Kolik by sis za něj tak představovala, už jsi nad tím přemýšlela?
Tak testy zklamaly co? Žádnej porod do 2 dnů:-) jsou dobrý, ty holky naše...ale dneska ráno bylo to naše vemeno už lepší a zatím drželo, tak uvidíme, jestli se konečně začne pořádně chystat! Dneska 9. den...vy o den víc, viď?

19.6.2010 12:05
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak zatím ticho po pěšince.....Bonye je těžce v pohodě a já už taky....smajlík Vet zítra dorazí a šáhne mi do ní,jestli tam vůbec něco je.....bo už mě to vysloveně provokuje skákat pořád kolem ní a nic.Tak jsem dneska fotila,tak přihodím pár fotek,uvidíš ten rozdíl malýho a malé.I když je pravda že on je hodně nohatý a měl by mít odhadem v dospělosti těch 170 v kohoutku.
Zatím je jako takhle v pohodě,ale občas je třeba větší síla,nebo nervy a já na to prostě všechno nestačím, on je trochu cíta,a já na to nemám tu klidnou povahu:-) Jsem zvyklá si občas zařvat nebo plácnout,a na to on jaksi nejnismajlík malá je zas oproti němu prostě slůně.Doufám že zítra ukecám kováře bo už je třeba....a sfoukne mi všechny koníky...
No cenu....čím víc tim líp že jo:-) Ale projedu ještě inzeráty,abych viděla jak se pohybují ceny ročků,at mám přehled.

21.6.2010 15:34
gituna

XXX.XXX.85.61

No čoveče, co proti mladýmu máš?:-) Vždyť se taky pěkně udělal!! Jen je nohatější než palisanda, však on má být po kom vysoký..Tak co nožka mladý a jak Bonye? To jako myslíš, že by třeba březí nebyla?? Vemínko ale přeci má, ne? No dej vědět, co jste zjistili. Gitě od soboty drží pěkně plný, ale mlíko zatím nic...

21.6.2010 21:56
shantal88

XXX.XXX.250.238

To on jen tak dobře na tý fotce vypadásmajlík
Jinak malá už v celku dobrý,leze jí to dolů,už jí to nijak nevadí takže aspon uleva.Našla jsem jí rýpanec na patce,tak to měla možná od toho.
Jinak u nás pokrok, bonye už se dělají neviditelné krystalky na vemínku,tak snad do týdne bude na světě....a stihne určitě termín 30.teho jako loni s malou......

22.6.2010 23:18
gituna

XXX.XXX.85.61

Tak to je fajn, že je na tom malá líp....už jsi vystavila inzerát? Nějak teď nebyl čas koukat po inzerci, jinak bych si určitě všimla, já ráda prohlížím, co je k mání:-)
U nás už se to chystá, dnes si dávám noční!! Dneska se řítila ke kbelíku a odkapávalo jí mlíko...tak nevím nevím, jestli tuhle noc, nebo vydrží na další, těžko říct...

23.6.2010 02:09
gituna

XXX.XXX.85.61

No, Evuško, já teda nevím jak tam u vás, ale u nás už je to venku!!!! smajlíksmajlík

A bylo to ještě před půlnocí:-) a je to....hřebeček!!! smajlíksamotný porod jsem samozřejmě nestihla (ještě nikdy se mi to nepovedlo), kobyla už stála, prcek ležel mokrej, zadní nožky ještě v porodních obalech. Je to pořádnej nohatec, špatně se mu vstává, tak jsem mu pomohla, aby se napil co nejrychlejc, podruhý jsem mu taky pomáhala držet balanc, teď už je to na nich, odcházela jsem a oba odpočívali. Gituška zlatá, jak jsem ho podpírala (dalo mi to teda dost zabrat!), tak chvílema lízala i mě:-) je samozřejmě hnědý (nic jiného jsem ani nečekala), na čelíčku nemá nic, což mě překvapilo, čumák má šedivý, tak nevím, jestli bílý nebo ztmavne, přední nožky černé a obě zadní bílé.

23.6.2010 22:05
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak to teda velká GRATULACE !!!!!!

At jsou oba jen a jen zdraví a dělají radost:-)
U nás se chmuří....vet mi dnes do ní šahal,a moc mě nepotěšil....sice mi říkal že strašně tlačila tak neměl šanci,ale že se mu zdá že tam nic není.Jednu chvilku se mu zdálo že něco cítil,ale pak už nic.....ale hluboko nedosáhl,a je tu ještě možnost,že je hříbě někde nízko.smajlík
Ted večer se mi zdálo že má dost vyboulené slabiny,ale......vemínko se jí najednou nějak zatáhlo,i když jí vystříknul nějaké mlíko jak se mi na ni vet koukal......Tož je mo do breku,jestli to dopadne tak jak se obávám tak půjde z baráku,max se připustí a hříbo si pak vezmeme.

23.6.2010 22:55
gituna

XXX.XXX.85.61

Evuško, to mi je líto:-( ale neztrácej naději, ještě počkej a uvidíme, snad to dobře dopadne!:-)

25.6.2010 09:47
gituna

XXX.XXX.85.61

25.6.2010 10:21
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ahoj, no u nás pořád nic,už to budu muset obrečet a asi odpískat či co.....ještě se dokopu a zavolám si specialistu na inseminace co mi ji dělal,a uvidíme co řeknesmajlík
Prcek vypadá srandovně na fotce,dobrá momentkasmajlík
Doufám že nebude mít žádné problémy a bude čilý jak rybička a mamina samo taky.:-)

25.6.2010 11:04
gituna

XXX.XXX.85.61

Přesně tak, nevzdávej to!! Moc bych Ti přála, aby se to povedlo, přijde mi to nějaký záhadný, vždyť kontrolu pak ještě později po zjištění jsi taky dělala myslím ne?
Nojo, to bylo zrovna čůrací soustředění:-) Je srandovní to jo:-) Akorát se zatím docela bojí, ale to se musí změnit, ráda bych mazlíčka jako byli tamti 2. Vidím problém v tom, že jsou v ohradě s kobylkou a jejím 3 měsíčním hřebečkem, který si chce hrát a docela na prcka doráží, což se mi teda moc nelíbí. Gita si ho sice hlídá, ale mám strach, aby mu neublížil nebo aby malej někam nevlítnul. Včera večer ho zahnal docela daleko od kobyly, ta to sice začla ihned řešit a tamtoho zahnala, ale prostě nemaj svůj klídek. A je to znát, já pak na něj šáhnu, když leží a on se leká a hnedka vstává a schovává se za kobylu. Tak bych to ráda nějak pořešila.

5.7.2010 21:08
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak my porád nic....už jsem to vzdala a asi starou kobylu budu prodávat,chjo.
Jinak jsme byli dneska večer dát koním balon na hraní tak dávám nějaké fotky smajlík
Jsou dost rozmazené a tmavé ale už se šeřilo:-)
Malej z toho byl paf - viz první fotka,malá si to aspon očmuchala a jevila trochu zájem...

5.7.2010 21:10
shantal88

XXX.XXX.250.238

A tady moje krasotinka...vypadá vždycky tak pěkně na fotkách:-)

5.7.2010 21:11
shantal88

XXX.XXX.250.238

5.7.2010 21:12
shantal88

XXX.XXX.250.238

A tady ještě prcci v pohybu jak před tím balonem utíkalismajlík

5.7.2010 21:14
shantal88

XXX.XXX.250.238

A už vážně poslední....
A jak se má malej prcek? Jak zlobí?smajlík

11.7.2010 21:20
gituna

XXX.XXX.85.61

Super fotky, dávej dávej, jestli ještě máš!!:-) S tou kobylkou je to fakt pech..předpokládám, že nic asi viďsmajlík
No u nás všechno dobrý, je to takovej aktivista prťavej, normálně už žere!! Leze Gitě do kbelíku..Akorát že mi to přijde strašně brzo, tak pořád řeším, jak se jako k tomu mám postavit..co myslíš ty?

11.7.2010 21:26
gituna

XXX.XXX.85.61

Jo a zlobení už snad máme za sebou, nejdřív kopal, pak kousal - byl nějak vyvedenej z míry, že mu rostou zuby, tak chodil s jazykem čouhajícím zprava - děsná sranda, kousal do všeho co potkal, ale už jsme si snad vyjasnili, že do lidí se nekope ani nekouše:-)

11.7.2010 21:31
gituna

XXX.XXX.85.61

Ještě Werbi - poněkud vyrostl, mám ho skoro po bradu, což znamená cca 160 KVH...

12.7.2010 13:16
shantal88

XXX.XXX.250.238

Mrnous vypadá dobře :-) já bych ho asi nechala do kýbku líst,on moc nesežere a asi bude jen napodobovat maminu - většinu určo vyplive:-) Jinak nám prcci žrali trávu už od 2heho dne,takže podle mě je to normální.
No koukám že to je pěkné kvítko co? Já musím Werba pochválit,je hodnoučký a dá se s ním pomalu mazat chlebasmajlík dokonce dostali včeličku předevčírem a ani sebou necukl.Prostě se nějak mění smajlík A Shaninka mi odputovala do Ostravy do pronájmu - nečekaně,ale alespon je tu klid,dělala tu děsný dusno mezi konmi.V uterý dorazí doufám kovář - měl už přřijet v pátek ale nějak nedorazil- tak snad dáme kopýtka do pořádku.Bonye má panděro větší než předtím a to už jí nedávám jádrosmajlík tak jako zmatek největší.Jestli se donutím,tak snad zavolám veta at mi ji už konečně zkoukne a když tak uvidíme že by ještě naposled pouštěla?!?smajlík Jo a prcci jsou mi taky po bradu,ale já měřím 158centáků,takže máte zase náskok:-) Ale myslím,že bude malej vysokej hubenour,je děsně nohatý a konečně ztrácí pupek.smajlík

18.7.2010 22:16
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahojda, tak jak to u vás vypadá, ty dovolenkářko?:-)
Co koníci, co nového s Bonye? Připouštíš? A jak ses vlastně rozhodla s prodejem mladýho, ozval se ti někdo na inzerát? Je fajn, že se zklidňuje, já nevím, jestli to ten můj má po otci nebo po kobyle, ale zatím teda musím říct, že je naprosto úžasnej, nechá se odvést od koní, vnitřně s ním lomcuje nervozita, ale dokud ho mám na vodítku, tak jen ječí a čučí, ale jinak ani náznak něčeho...úprk až po vypuštění:-)
Malej už je taky hodnej, je takovej akčnější, než byl Werbi, ale je vidět, že přemýšlí a snaží se spolupracovat, tak to snad půjde dobře všechno...a jmenuje se Corazon, to nevím, jestli jsem ti psala vlastně...
Já letos pouštět nebudu, tak nějak jsem zvažovala pro a proti a nakonec jsem se rozhodla, že teda fakt ne...ráda bych, mám trošku strach, abych se té kobylky vůbec dočkala někdy, ale dostane plánovaný klid po 3 hříbatech a uvidím zjara, jak na tom bude a někdy koncem dubna bychom se do toho pustili, ráda bych totiž hříbě přeci jen o něco dřív. No a pokud se neobjeví nějakej supr hřebec, ze kterého sednu na pr...l, tak to vyhraje Accelerator..ale to je ještě daleko....

19.7.2010 09:37
shantal88

XXX.XXX.250.238

gituna napsal(a):
ještě Cori

Tak jméno moc pěkné,Já zvažuju co a jak,protože jsem Bonye chtěla nejdřív prodat,ale pak mi došlo,že nebudu mít žádného koně do dvojky k malé,když se bude muset Werb dát bokem nebo prodat,takže Bonye asi zůstane.No už pomalu spracovávám přítele na El passa i když jsem se koukala na na hřebci po Faraday a má dost dobrej původ( je celkem vysoko v krvi)takže by se na Bonye taky hodil....Takže tot otázka.Zkusíme Elíka a když nezůstane tak bud Faradaye nebo pak až z jara jako u vás.
No musím tomu vetovi brnknout kurna....jinak tu byl kovář a Lotas měl otlak na chodidle proto mi kulhal,prý šlápnul na něco ostrého,takže jsem ráda že to není nic hrozného :-)
Malej je fakt uplně vyměněný tak jsem celá paf....A prcek vypadá pěkně,takovej dobře udělanej :-)A pankáče má jako můj werbík,ale ten ho měl skoro do roka :-D

21.8.2010 12:59
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak trochu opráším naše zapadnuté téma... :-)
Mám nějaké nové photos od mých konouchů takže přikládám,jináč jsem se domluvila s tím mojim,že v létě teda Bonye připustíme(bylo mi to tedy schváleno:-) no a uvidíme jestli se mi mladej prodá či nikoli,ráda bych ho měla před zimou pryč ale kdo ví smajlík
A co malej prdolka jak se má a jak se daří? Jsem zvědavá na nějaké fotky šup šup :-)
A jak ti vyrost werbík? Ti moji jsou mi tak po bradu takže tipuju těch 145 +/- malej je o chlup menší,ale dohnal mladou výškově takže super...i když mu pořád pár kilo do ní chybí :-)

21.8.2010 13:01
shantal88

XXX.XXX.250.238

Tak nic nějak mi to nebere fotky....asi se mu nechce :-(

28.9.2010 15:10
gituna

XXX.XXX.178.50

Ahojda, jakpak se máte? Co koníci? U nás všechno v pořádku, všechno to roste jako z vody...:-) máš nějaký fotky?
Hele, jaký má tvůj mladej W kopyta? My od začátku tak nějak "bojujeme" s lehčíma špalkama na předních, už to vypadalo, že to bude úplně pryč, ale teď se mu to zas zhoršilo, i kovář říkal...tak přemýšlím, co s tím:-( nevím, kde to vzal, kobyla kopyta v pohodě, ostatní její potomstvo taky...že by tatínek??

29.9.2010 09:25
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ahoj,
no to je teda dost že se ozveš smajlík
Werbík má sám osobě dost pěkné kopyta,dobře zauhlená,jen by potřeboval strouhat častěji než 2x do roka,rostou mu dost rychle takže mu praskají špičky. Ale Shani má ukázkové koypata,tak je možné že je má po ní.
Já mám spíš problémy s mladou,ta má takové škaredé kopyta, má sice jen náznak do strmějšíhjo kopyta,ale nemá je pěkně kulaté,jsou takové...ošklivé.Ale jen předky,zadky jsou naštěstí ok.
Takže taky zvažuju co a jak,jinak po vystrouhání jsou pěkná,jenže jsou taková hrbolatá,takže vypadají ošklivě. A co jinak koníci,jak se mají hříboni? Hod sem nějaké fotky prcka at se můžu pokochat když už my nic :-)

22.9.2011 14:54
gituna

XXX.XXX.85.61

Ahoj Evi, chodíš sem ještě? Co koníci? Máš ještě hřebčáka?

22.9.2011 14:57
gituna

XXX.XXX.85.61

Nebo někdo jiný, kdo má doma hříbě po Werbespotovi? Pochlubte se:-)

1.11.2011 11:48
shantal88

XXX.XXX.34.18

Ahoj, ahoj :-)
Mladýho ještě mám,ale jen dočasně, jsme se rozešli a bývalý si ho bere jako kompenzaci :-)
Tak ho budu mít holomka z krku :-)
Naštěstí je pořád fajn, nehřebčí, je v klidku ale pořád takovej potap......no tak mi tu zbydou dvě holky a taky dobrý :-)
A co a tvoje werbeš?:-)

1.11.2011 22:09
erzikac

XXX.XXX.137.0

Taky mám-maminka po SF Jasmin. Kobylka je temperamentní, velice(!!!) odvážná, samostatná, obratná. Asi to bude pěkný číslo, ale jako militaristka by byla nepřekonatelná...

Přidejte reakci

Přidat smajlík