Ještě jednou pro Kessidis: Koťata budou na světě za chvíli Loňští prckové http://kokinka.rajce.idnes.cz/Kotata_30.7.09/
kessidis
napsal(a):
Jasně, vím že teď to začne všechno rodit, ale právě zkouším jestli už někdo nemá teď hned k odběru už odchované maminou.Ale díky
O už narozených kočičkách v okolí nevím....ale kdyby měl někdo chtěl ty naše, hlaste předem.....mám v plánu nechat jen jedno z vrhu, nějaká další jen v případě, že bude zájem. A pak už snad konečně půjde Minduše pod kudlu
kessidis
napsal(a):
Jasně, vím že teď to začne všechno rodit, ale právě zkouším jestli už někdo nemá teď hned k odběru už odchované maminou.Ale díky
Ahojky.My už máme ve stáji koťata. Jsou tři, jedno už je zadané a dvě jsou volné. Nevím které je zadané, ale jedno je šedé s bílíma packama a dvě černé. Nevím jaké je to pohlaví. Mají asi tak tři týdny, začínají vidět, takže by byly k odběru tak za 2-3 týdny, pokud přímo na to nespěcháš. Zkusím ti je zítra nafotit a dát ti to tady. Pokud budeš mít zájem,tak dej vědět. Koťata hladíme, takže budou zvyklé na lidi. A mamina je vzorná a hodná, takže budou v pohodě. Zkusím zjistit i to pohlaví, už by to mělo jít poznat.
Jn, předpověď na tenhle týden nic moc. Ale pršet má i přes den :( Jsem chtěla jít stříkat plevele a asi smůla, no. Jo Dituš býváš tam někdy i odpolko? Nebo kolem jedné, druhé... dorazil nám slaďák, Verča chtěla tak že bych se s tím některý den stavila a omrkla ti šimlouše
No moc nebývám, spíše ráno. A o víkendu nevím, protože děláme v novém bytě a je toho ještě dost na práci. Ale budu tam dneska odpoledne tak po 13 h, ale Verča tam nebude, je tam dneska ráno. Nebo když tam pojedeš tak dej vědět a já se pokusím podle toho zařídit.
Hlavně se nelekej, Šimlouš ještě pořád není v kondici a chvíli to potrvá, dost mi zhubl po zimě, ale už to začíná nabírat, jen potřebuje trochu nasvalit.Jenže s tím bytem mám málo času a když jsem tam se Zuzkou tak se mu nemůžu úplně plně věnovat, protože už moc Zuza nenaspí a vyžaduje docela pozornost.Ani tu nedávám jeho fotky, protože jak znám lidi, tak by mě ukamenovali za to, že ještě týrám koně a nevím co.
No hafl ranč je v Nové Horce, je tam taky zámek, ale v něm je ústav pro ženy. Jo to nevím, že končí. My jsem jinde, statek je schovaný, musíš jet za zámek. Je tam v přední budově nějaká firma a v druhé budově jsme my.Navazuje na to i rodinný domek a tam bydlí jedna rodina. Na Požaze? To je taky konec světa co, ale je tam krásně, všude lesy, louky, ideální prostředí pro koně. Jo ty ksichtíky znám, ten Šimlův pohled znám - "Jako my teď něco budeme dělat? Si děláš srandu ne? Musím?" Ale nic jiného mu nezbyde, než dělat.
kessidis
napsal(a):
Aha, no já to tam moc neznám. Máš recht konec světa svým způsobem. Ale jsme docela spokojení a zvířena taky.Vyjížďky jsou super, hodně možností, kterým směrem se vydat. Akorát to počasí by mohlo být lepší.
Jo je to tam krásné, blízsko je Lukavec. Měla jsem tam na měsíc u tchýně a tchána Šimla. Terén skvělý, prostředí, zkrátka pohoda.
No kdyby to pro mě nebyla taková dálka, tak si tam k vám dám Šimla, ale te´d mi to maximálně vyhovuje, máme to blízko a myslím, že i Šiml je spokojený. Zatím o nikom nevím, když tak dám vědět ostatním, kdyby chtěli dát koně na pastevko. No musím jít. Zuza se hlásí o svůj příděl mlíčka.
Jestli je zahleněná, tak je dobrý Hedelix třeba a na ztišení kašle Sinecod kapičky...nebo případně Stoptussin kapky, ty mají "obojetný" účinek
Dík za pochvalu prcka, Romča má být na co pyšná Fakt se vzhledově vyvedl a hlavně je to takový hodný trumbera
Akorát teda černý hnědák po haflingovi, no...to jsme si nemysleli, že z kobyly vypadne
ditule28
napsal(a):
Jo Káťo dneska nakonec nejdu k Šimlovi, jak se dívám na tu naši malou, tak radši zůstanem doma. Sice už přestalo pršet, ale nebudu pokoušet zdraví Zuzanky. Ach jo.Skočíme jen do lékárny a domů.
Jasně, v poho, radši ať je malá zdravá :) Však se když tak nějak domluvíme
strelish
napsal(a):
Jestli je zahleněná, tak je dobrý Hedelix třeba a na ztišení kašle Sinecod kapičky...nebo případně Stoptussin kapky, ty mají "obojetný" účinek
Dík za pochvalu prcka, Romča má být na co pyšná Fakt se vzhledově vyvedl a hlavně je to takový hodný trumbera
Akorát teda černý hnědák po haflingovi, no...to jsme si nemysleli, že z kobyly vypadne
Jo je zahleněná a chraptí, tak díky za tipy.
Po haflingovi? On vypadá spíš něco jako poloviční frís nebo mu ten podobný poník, myslím že Daleský pony, nebo tak něco. Nebo trochu do hucula, ale haflinga bych tu nečekala. Zvlášť ta barva. A když je hodný a kliďas, tak je to poloviční práce.
Bonnie je po Pretoria Pegasovi (to je plňas x welsh cob) a z matky huculky...hodně se tam pořád projevuje ten welsh cob. Daleko víc než u mojí malé, ta podědila pravda postavu po Pegasovi, ale ty chody už tolik ne.
strelish
napsal(a):
Jn, předpověď na tenhle týden nic moc. Ale pršet má i přes den :( Jsem chtěla jít stříkat plevele a asi smůla, no. Jo Dituš býváš tam někdy i odpolko? Nebo kolem jedné, druhé... dorazil nám slaďák, Verča chtěla tak že bych se s tím některý den stavila a omrkla ti šimlouše
čus, strelish, prosím tě, za kolik prodáváte ten slaďák, taky bych si ho vzala...
Jsem z Bartošek, tak by to neměl být problém...
0bubak0
napsal(a):
čus, strelish, prosím tě, za kolik prodáváte ten slaďák, taky bych si ho vzala...
Jsem z Bartošek, tak by to neměl být problém...
Pytel 120-150 korun, záleží kolik tam toho je (bývá 20-25 kg).
0bubak0
napsal(a):
Jo dobře, tak já bych si ten jeden pytel teda vzala jo???A ty jsi teda přesně odkud???
Odtud: www.farmalucnidvur.xf.cz Ale je potřeba se domluvit kdy se pro to stavíš, teď za deště tam jsme tak po různu.
Lidi to je hnus co se tam venku děje. No jaro je tady. Snad už to brzo přestane, zas bude všude bahna.
Pro kesidis: ty koťata se mi nepodařilo nafotit, zapoměla jsem foťák (klasika, jsem skleróza) a přes mobil to nejde dobře vidět. Jsou to ale nejspíš vše kočičky, jestli jsem se dobře dívala. Měla by jsi zájem? Nebo na to moc spěcháš a nebo chceš radši kocourka. Dej vědět co a jak.
A co vaši koňouši a déšť. Řeší to a jdou se schovat nebo klidně se v tom lijáku pasou?
Ti naši bozobou trávu a pak se jdou schovat pod stromy a stojí tam jak slípky.
ditule28
napsal(a):
Lidi to je hnus co se tam venku děje. No jaro je tady. Snad už to brzo přestane, zas bude všude bahna.
Pro kesidis: ty koťata se mi nepodařilo nafotit, zapoměla jsem foťák (klasika, jsem skleróza) a přes mobil to nejde dobře vidět. Jsou to ale nejspíš vše kočičky, jestli jsem se dobře dívala. Měla by jsi zájem? Nebo na to moc spěcháš a nebo chceš radši kocourka. Dej vědět co a jak.
A co vaši koňouši a déšť. Řeší to a jdou se schovat nebo klidně se v tom lijáku pasou?
Ti naši bozobou trávu a pak se jdou schovat pod stromy a stojí tam jak slípky.
Děs a hrůza venku. Naši jsou většinou venku na pastvě, hlavy sklopené ani to nepozdraví :-) ale jak uslyší, že se podává jídlo, to se můžou přerazit,kdo bude první. Stejně v seně pofrfňají a jdou zas nabírat vodu na sebe. Dito já právě sháním jenom kocourka, takže díky. Mám už nějakého vyhlídnutého,ale nevím zda to klapne.
strelish
napsal(a):
A jedna mamina s dcerunkou Tráva po těch deštích roste jak divá.
Jo jo, travička roste rychle a ještě svítí slunce, tak to začíná docela fičet.
Katko, Verča mi říkala, že se zítra stavíš, tak my tam budem obě kolem té 13. hodiny. Tak se uvidíme.
Snad se mi už nepřitíží, mám šílenou rýmu, ale už se to lepší (ťuk, ťuk), tak snad to už bude v pohod. Moc dlouho se ale nezdržíme. Jen tak chvíli na pokec.
ditule28
napsal(a):
Jo jo, travička roste rychle a ještě svítí slunce, tak to začíná docela fičet.
Katko, Verča mi říkala, že se zítra stavíš, tak my tam budem obě kolem té 13. hodiny. Tak se uvidíme.
Snad se mi už nepřitíží, mám šílenou rýmu, ale už se to lepší (ťuk, ťuk), tak snad to už bude v pohod. Moc dlouho se ale nezdržíme. Jen tak chvíli na pokec.
OK, chtěla bych dorazit hned nějak v tu jednu, tak snad se nic nepo... :)))
Dětičky pucujou Andoška
OK, my tam nějak dorazíme, stejně počítám, že si postojíme na přejezdu :)))
Ahoj holky, kde jsme se to propadly?
Kači, kdepak si sehnala dětičky??? Potřebovala bych nějaké (asi 10kousků) na odírání chlupů z koní Nabízím skvělé pracovní podmínky. Práce v bahně, za elektrickým ohradníkem pod neustálým dozorem psů
Dituš byla jsi na Osení? My jsme tam pobyli jenom chvíli a jak dojeli jezdci z rajtování tak jsme vzaly chlapy, kterým náramně chutnalo pivo (a taky tak vypadali) a šli jsme domů. Aspon že se na to vyčasilo. Psi i děcka se vylítali a v sedm jsme všichni do jednoho padli do peřin.
Tady fotka ze včerejšího tréninku Abís aby tam nechyběl... zmetek
Dětičky...no...se tak nějak naskytly, musím je spíš odhánět :)))) A vystačí si sami i při ježdění
Akorát teda Sylvě tam musím přehodit fendry za kratší a úplně nejlíp pořídit té strakaté vyžrané potvoře širší sedlo Uvažuju, že bych pořídila toho dětského winteca.
Sehnat šikovné děti je kumšt, a u vás se vyskytly. Vypadají šikovně i na Andošovi Kat jak máš velké posedlí na Andošovi? Chci Jardovi koupit wr. sedlo. Má ted 10´´ ale uvažovala jsem i nad 12´´ Aby mu chvíli vydrželo. Ale zase aby ho Tom neměl dlouhé... Andoš by mohl být stejně dlouhý
Kači dětského Winteca jsem včera dovezla, je to ten na plastové kostře se stavitelnými polštáři. Jestli mi to vyjde tak ho dneska otestuju na Lupinovi. Chtěla jsem dětského westerna ale třmeny byly na Leonku furt dlouhé a o to mi na sedle jde nejvíc a jí taky páč si bere psí vodítka, sváže, přehodí přes opěradlo gauče, sedne a jakože má třmeny
A just, že jsem to zapomněla poměřit Včera jsem tam frčela nakonec jen k večeru a nijak se nezdržovala.
Otestuj, právě ty stavitelné polštáře se mi celkem líbily, aspoň je to univerzální. I když western je western, no, děcka se tam mají víc čeho držet a na vodění mi to přijde lepší. Kratší třmeny jsem právě dostala k tomu sedlu, asi někdo měl taky menší děcka, kterým byly dlouhé, tak si nechali udělat i kratší model.
loupeznik
napsal(a):
Sehnat šikovné děti je kumšt, a u vás se vyskytly. Vypadají šikovně i na Andošovi Kat jak máš velké posedlí na Andošovi? Chci Jardovi koupit wr. sedlo. Má ted 10´´ ale uvažovala jsem i nad 12´´ Aby mu chvíli vydrželo. Ale zase aby ho Tom neměl dlouhé... Andoš by mohl být stejně dlouhý
Tož tu jsou míry. Vejdu se do něho aj já
Dobré ránko a předběžně krásný víkend...počasí vypadá slibně, tak si to volníčko snad všichni užijeme
Sakoušek má novýho kámoše
Loupeznik: zacli jsme pilne trenovat, treba koncem leta usporadame nejake pony "zavody" u nas
Verčo???Strelish??
Nebo někdo poblíž Bartošovic, kdo by chtěl a mohl by si na nás najít trošku času???Kamarádka se už dlouho domlouvá na kurzu horsemanshipu...Jsme jen dvě, a na hodinu si paní bere 300Kč, tím pádem, čím nás bude víc, tím to budeme mít levnější...My to chceme taky jen tak zkusit..Bohužel paní má čas teď v sobotu...tak by mohla přijet tak narychlo no...
Má někdo zájem si jen tak něco vyzkoušet nového???Dík za odpovědi...:)
0bubak0
napsal(a):
Verčo???Strelish??
Nebo někdo poblíž Bartošovic, kdo by chtěl a mohl by si na nás najít trošku času???Kamarádka se už dlouho domlouvá na kurzu horsemanshipu...Jsme jen dvě, a na hodinu si paní bere 300Kč, tím pádem, čím nás bude víc, tím to budeme mít levnější...My to chceme taky jen tak zkusit..Bohužel paní má čas teď v sobotu...tak by mohla přijet tak narychlo no...
Má někdo zájem si jen tak něco vyzkoušet nového???Dík za odpovědi...:)
Nás to PNH nějak zvlášť nebere
Tak musím říct, že jsme včera to dvouleté výročí s kobčou oslavily prima vyjížďkou, jenom by teda ty pampelišky mohly pořádně vylézt, ať je pěkná fotokulisa...A příště nás zase čeká práce na jízdarně, je potřeba zamakat a nejen na sobě
Takové ty základní věci z toho horsemanshipu člověk stejně při běžné práci s koněm používá a na blbinky nás moc neužije
Jj, taky jsem byla kdysi nadšencem NHS a PNH, některé věci mi pomohly, ale většinu věcí už jsem dělala. A to abych učila poklonu a takové blbinky mě nebaví a mého koně taky ne. Já mám radši normální vztah, kdy si občas ten kůň řekne NE, než aby udělal vše jen aby zase nemusel lítat po kruhovce jak debil.
Jinak děvčata by jste nevěřili, kolik věcí má člověk za dva roky doma. Už vystěhováváme a nebere to konce. A kolik oblečení, asi udělám jarní výprodej. Nejhorší budou skleničky a talíře, aby se to vše nerozmlátilo.
ditule28
napsal(a):
Jj, taky jsem byla kdysi nadšencem NHS a PNH, některé věci mi pomohly, ale většinu věcí už jsem dělala. A to abych učila poklonu a takové blbinky mě nebaví a mého koně taky ne. Já mám radši normální vztah, kdy si občas ten kůň řekne NE, než aby udělal vše jen aby zase nemusel lítat po kruhovce jak debil.
Jinak děvčata by jste nevěřili, kolik věcí má člověk za dva roky doma. Už vystěhováváme a nebere to konce. A kolik oblečení, asi udělám jarní výprodej. Nejhorší budou skleničky a talíře, aby se to vše nerozmlátilo.
Dituš pevné nervy a silnou vůli!!! Stěhování je hnus, jenom pořád nevím, jestli je horší balení a vystěhovávání nebo pak to nastěhovávání a vybalování
Nádobí to se balí pěkně blbě, to máš pravdu :-(
strelish
napsal(a):
Dituš pevné nervy a silnou vůli!!! Stěhování je hnus, jenom pořád nevím, jestli je horší balení a vystěhovávání nebo pak to nastěhovávání a vybalování
Nádobí to se balí pěkně blbě, to máš pravdu :-(
Díky. Myslím, že horší je to vybalování potom, člověk zjišťuje co vše má a že polovina věcí je zbytečná. Za chvíli přijede mamka na hlídání a my jdem dál makat, už aby to bylo.
loupeznik
napsal(a):
Ahoj holky, kde jsme se to propadly?
Kači, kdepak si sehnala dětičky??? Potřebovala bych nějaké (asi 10kousků) na odírání chlupů z koní Nabízím skvělé pracovní podmínky. Práce v bahně, za elektrickým ohradníkem pod neustálým dozorem psů
Dituš byla jsi na Osení? My jsme tam pobyli jenom chvíli a jak dojeli jezdci z rajtování tak jsme vzaly chlapy, kterým náramně chutnalo pivo (a taky tak vypadali) a šli jsme domů. Aspon že se na to vyčasilo. Psi i děcka se vylítali a v sedm jsme všichni do jednoho padli do peřin.
Tady fotka ze včerejšího tréninku Abís aby tam nechyběl... zmetek
Ahojky všem
Pro Péťu: Já tam byla a nikde jsem tě tam neviděla. Byla jsem tam s celou rodinou, ale stejně jsem byla nemocná a nebylo mi moc dobře. Byl to ale hezký pohled na koně. Nejhezčí byl ten tažák na kterém jel pan David (jako první). Měl zajímavou barvu. KOukala jsem na tvoje stránky a na fotky, pěkné. Ty se znáš s Tomem Bémem? Všimla jsem si, že jste byli spolu na těch závodech.
Dneska když je tak krásně, tak jsme na chvíli s Šimloušem pojezdila, ale blbě se bez sedla. Byl moc šikovný a poslouchal bez problémů. Prý jsem vypadala jak malá nadšená holka, co sedí poprvé na koni, no asi jsem tak fakt vypadala. Rok jsem neseděla pořádně na koni a fakt mi to už chybí.
Ahojte baby
Vlezla na mě nějaká lenora, nic se mi nechce a nemůžu se jí zbavit.
Kat díky díky za změření sedla. Nejspíš to bude 10´´ (asi) a tam by se moje prdélka nevlezla (určitě
) Ještě to musím porovnat s naším...ale nevím kdy, když se mi nechce. A copak to máš za dečku pod sedlem??? To je pod anglické sedlo? Už jsem nad nimi uvažovala. Protože se mi nechce dát za wr. deku pro poníka 800,- a více
Jenom trénujte a až uděláte nějakou ponylympiádu tak my dorazíme. Jardovi zatím nejvíc jde freestyle - alá mongolský pastevec
Dituš my jsme u hasičárny byli jenom chvíli. Pak už jsme se vlekli domů. Teda chlap hnal jak kdyby malou ukradl. Byli jsme z výletu zbiti, nevím kdo to vymyslel Toma znám ještě z dob, kdy měl Nobela. Máme společné kamarády tak se většinou na akcích potkáváme.
Bubak jak dopadlo PNH? Která paní to vyučuje? Jestli to není tajemství, třeba jí znám Jsem jenom zvědavá
Škoda, že Barunku PNH nezajímá... věnuje se jenom ohryzávání ruk
Taky se musím pochlubit. Jsme si s Jardou vyjeli aspon do Bílovce. Moje sedací zařízení už není zvyklé a bolel mě nejen zadek. Ale bylo to super až na motorkáře
Jo, je to obyč anglická ponydečka. Mám i tu wr, jenže ta je dost hrubá a bylo to s ní spíš horší než lepší. Tož tak. Sice trochu jak pako, ještě v kombinaci s tou anglickou uzdečkou, ale co už
Kat růžová je dobrá. Ted u nás taky převažuje. Dítě mám sladěné do růžového bombónku
a v šatníku jsem objevila krásnou růžovou košili. No ale nemám k ní růžového koně. Ta dečka vypadá pod sedlem dobře. Navíc mám obavy že by silnější deka vyjížděla z pod sedla. Ted máme pod sedlem tu tenkou tkanou a je fajn, akorát by mohla být menší.
A tady jeden cukříček
Uzdečku mám taky anglickou. Nějak se mi podařilo jí vypreparovat poníkovi na hlavu Původně byla na velkého koně. No a barevně neladí k ničemu. Máme černé otěže a černé sedlo. Hlavně že funguje.
Ahoj holky.Péťo malá je krásná, taky dost často ladím Zuzku do růžova, holčičky jsou v ní stejně nejhezčí. Pěkná je i v bílé, ale ta bílá dlouho nevydrží :) Na koni se mi taky líbí růžová, ale Šimlovi bych to neudělala. To by mi neprominul. Já ho ladím do modra a nebo do hněda. Výhodou běloušů je, že jim sluší každá barva.
No jinak jsme si už konečně taky vyjeli. V pátek jsme vyrazili na menší krokovku s Verčou a včera jsem byla na chvíli s Šimloušem sama. Akorát, ještě jsem nebyla schopna si dovézt sedlo, tak jezdím na western dece s lonž.obřišníkem a třmeny. A musím říct, že se mi i tak dobře jezdí, ale sedlo je lepší. Fajn pocit po roce projet se. A Šimlouš šel sám hezky, ani jsem ho nemusela moc pobízet, už to potřeboval. On je totiž tlačivější. Tož mám z toho všeho takovou radost, jen mě šíleně bolí záda a nohy, ten nezvyk.
...chjo...zařiďte někdo pěknější počasí, tohle už je moc dlouho deštivé
ditule28
napsal(a):
Jo mi povídej, takový hnus venku. Ani se nedá vyjet. Koním to ale zřejmě moc nevadí, rochní se v bahýnku a zobou trávu.
Tak nějak..koňovitým, je to šumák
Tyjo..ti smailíci jsou boží
Btw. Dito, nedělá Tvému Šimloušovi společnost Hančina zrzatá Legenda?
kokinka
napsal(a):
Tak nějak..koňovitým, je to šumák
Tyjo..ti smailíci jsou boží
Btw. Dito, nedělá Tvému Šimloušovi společnost Hančina zrzatá Legenda?
Jo, je tam taky. Nechávala jí teď připouštět, ani nevím, zda se to podařilo a čím. A vypadá moc dobře, je tak akorát a hezky nasvalená a ve formě. Je to zrovna šimloušova favoritka. On je radši sám. Když s někým je tak buď s ní nebo ještě s mladých valachem od kámošky. Ty znáš Hanku a Legendu odkud?
ditule28
napsal(a):
Jo, je tam taky. Nechávala jí teď připouštět, ani nevím, zda se to podařilo a čím. A vypadá moc dobře, je tak akorát a hezky nasvalená a ve formě. Je to zrovna šimloušova favoritka. On je radši sám. Když s někým je tak buď s ní nebo ještě s mladých valachem od kámošky. Ty znáš Hanku a Legendu odkud?
Teda...že připouštěla, to se ani nepochlubila Kobyla je to parádní, jen co je pravda...a co tak Hanče psala, tak je pořád stejně střelená
. Jinak Hanče je moje spolužačka a spolubydlící z intru
ditule28
napsal(a):
Jo prdlá ona je, ale dá se s ní vyjít, na ni člověk musí s chladnou hlavou. Ikdyž jednou mi při vyvádění zdrhla a já jí naháněla jak ... ale naštěstí lítala jen okolo ohrady a pak skočila do ohrady sama za koňmi. Občas jí hrábne, ale jinak je hodná.
Njn..jaký pán, taký krám
Tak..teď fofrem něco porobit a mizíme do saunyyyy
Ahojte holky, tak mě napadlo, že dám sem nějaké info V sobotu na Kletné u Suchdolu n/O. bude Hospodářovic stezka. Bývá tam dost koní, kovbojů a celkově je tam fajn.
Tak kdyby se někdo nudil, může se zůčastnit. Chystám se tam taky, ale ještě nevím zda na koní nebo autem
No a čerstvá novinka: můj hřebeček je už valášek. Dneska přišel o své mužství
Zákrok prováděl kamarád Marek tak věřím, že vše bude ok a brzy se mi chlapák zahojí
Pevně věřím, že to byla moje poslední kastrace! Další už nee
A co u vás jinak nového???
loupeznik
napsal(a):
Ahojte holky, tak mě napadlo, že dám sem nějaké info V sobotu na Kletné u Suchdolu n/O. bude Hospodářovic stezka. Bývá tam dost koní, kovbojů a celkově je tam fajn.
Tak kdyby se někdo nudil, může se zůčastnit. Chystám se tam taky, ale ještě nevím zda na koní nebo autem
No a čerstvá novinka: můj hřebeček je už valášek. Dneska přišel o své mužství
Zákrok prováděl kamarád Marek tak věřím, že vše bude ok a brzy se mi chlapák zahojí
Pevně věřím, že to byla moje poslední kastrace! Další už nee
A co u vás jinak nového???
loupeznik,kolik má tvuj valášek.Také přidávám jednu známou akci
http://www.equichannel.cz/vikednovy-den-koni-novy-jicin-zilina
Loupeznik: zážitek nic moc, co? :) Pro příště si na to seženu lidi, abych u ní nemusela být Naštěstí snad už nebude co kastrovat a ty zvířata si to tak neberou.
Škoda, že teď o víkendu je otvírání Poodří, jinak bych dojela se mrknout
Do Jičína se chystáme, určitě aspoň na čumendu. Koukám, že se tam běží i dostih poníků...toho bychom měli, jen jaksi ten jezdec chybí
Verčo jestli myslíš mého čerstvého valáška tak ten oslavil před pár dny 1 rok. Chtěla jsem s kastraci vydržet do podzimu, ale je tak akční... konim nedal pokoj a začal mi nahánět i kobylu (maminu). Tož si o to koledoval. Jo jo Kat už nemám co kastrovat
A jsem za to ráda. Prckovi se u toho kouleli slzy jako hrachy a zase jsem ta zlá tetka
Tak do Jičína bych se i sjela mrknout. Kdyby bylo přívětivé počasí tak naložím kočár, děti, možná chlapa... škoda, že se mi do auta nevleze Tomík. Jarda by si určitě rád zazávodil. A K-faktor by se svým mongol stylem určitě vyhrál
Katko o jednom jezdci bych možná vědělajestli byste to náhodou chtěli zkusit.
psala jsi kdysi že je poník rychlej tak proč to nezkusit.
No proč ne...jen ještě vymyslet dopravu No a druhá věc co mě teď napadla - jestli tam budou hlavně velcí poníci, tak to asi moc nemá cenu, proti těm on s 1,1m výšky nemá šanci.
Mařena s maminou stejně jako před rokem. Jen "trošku" povyrostla
Loupežník,i já jsem chtěla počkat do podzimu,ale taky se začal moc projevovat a i přestal respektovat člověka tak jsme to museli uspíšit
ale má to už za sebou a muže si běhat v klidu s kobylama
strelish
napsal(a):
No proč ne...jen ještě vymyslet dopravu No a druhá věc co mě teď napadla - jestli tam budou hlavně velcí poníci, tak to asi moc nemá cenu, proti těm on s 1,1m výšky nemá šanci.
Mařena s maminou stejně jako před rokem. Jen "trošku" povyrostla
Tak je to starost no někde jet na závody,musí být vyřízená krev a očkování,které tedy vím že ty máš určitě vcajku.Převoz,no jedině se nějak domluvit s Horníkem,ten tam pojede určitě.Však dala jsem ti jen návrh,tak pouvažuj a uvidíš,ale je to pěkné pak někam jet a ještě hezčí když se kun s jezdcem i umístí
.
Čusky, nějak jste utichli ne???...:D....tak já přidávám aspoň fotku ségry na naší starší kobylce...
no tak jsem po dlouhé době zase přišla .... fakt hnus počas ani nejde nic dělat... kůň pomalu ani ven nemůže chodit (vysvětlete lidem že jim ten déšt fakt neublíží) leda bych si ho chodila kazdy den sama pustit a schovat a jeste ho tam hlidat aby nezdrhnul jak je sám... Máte někdo stejnej problém ?když prší tak nechávají koně doma?? už mě to docela štve je kun nabitej otraveenej nohy mu začnou zlobit když se nehýbe no za trest fakt to počasí
Leda pořádat plavecké a bahenní závody To s tím nepouštěním v dešti ti nezávidím, to fakt miluju takové ty názory jakože za deště a tak nikam
Ale třeba dneska jsem koně nechala na tom dešti jen dopoledne, a stejně i tak klepali kosu. A Andoš třeba do toho deště ani nechtěl a dobrovolně zůstal doma pod střechou :))
Tak sem kona pustila aspon na tu hodku a půl ... kosu sem klepala akorát já:-D Sice sem mu dala deku at neni celej mokrej a vyvalanej v tom bahínku(po druhé už se mi to čistit nechtělo) A kůň spokojenej lital něco požral ale šlo vidět že je rád venku... a já doufám že zas budu nemocná
aspon nekdo byl spokojenej
Zdravím při pondělním zamračeném ránu... to počasí si prostě nedá a nedá pokoj
Aspoň, že ten víkend se celkem vydařil...v sobotu jsme se vypravili k NJ na kopytářský kurz a může opravdu jen a jen chválit, pan Soukup je prostě dobrej . Jediné, co mě trochu zarazilo byla poměrně nízká účast...tohle bylo určitě přínosné i pro ty, co si koně sice strouhat sami nebudou, ale chtějí být v obraze.
No a na nedělní procházku nám vyšlo počasí luxusně