Kam zmizeli normální kluby a majitelé..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2010 18:53
tamtam

XXX.XXX.85.156

Zdravím, chci si jen tak postesknout..
jezdím už věru nějakých 16 let a za tu dobu jsem vystřídala spousty klubů a koníky různých majitelů.. vždycky byli vděční, že jim někdo schopný vezme koníka ven, něčemu ho naučí, pomůže ve stáji.. jedna majitelka mi naopak platila za obsedání a přiježdění kobylky..
ale teď? mám pocit, že všichni rozumní majitelé kteří shání spolujezdce vymřeli. Buď za to chtějí velké peníze (pro mě je i tisícovka jmění..), nebo jsou to malé holčičky, se kterýma se nedá normálně komunikovat, v horším případě extrémisti typu "já vím vše nejlíp", případně mají koně-"vraha" na kterého rády pustí kohokoliv jiného, ale nedají se přesvědčit, že chyba je v nich(obvykle režim box-1h jízdárna-box plus 6 litrů ovsa..). Nemluvě o klubech a jízdárnách, které teď fungují na principu -nákup koně-ježdění s co nejvíc zákazníky co nejčastěji- po pár letech prodej pro fyzický nebo psychycký problém..

také si to myslíte? nebo je to jen můj pesimismus? myslíte že se dá u Prahy najít ježdění u normálního člověka?

17.4.2010 21:10
petapeta

XXX.XXX.8.42

Pojd jezdit k nám :-)- 25 km po D1, MHD bohužel mizerný

18.4.2010 10:33
tamtam

XXX.XXX.85.156

a u vás je kde přesně? :-)

bez mhd mi nedělá problém, tedy až seženu peníze na opravu auta.. i když zrovna 20km po D1 je přesně na opačném konci prahy, když si představím neustále stojící jižní spojku, ble :-)

18.4.2010 11:21
petapeta

XXX.XXX.8.42

Dá se k nám dostat i zadem - přes Jesenici, časově delší, ale kilometrově skoro stejný. Jezdí mi sem kamarádka z Chaber, jezdí 30 - 60 min autem, podle provozu....MHD jí to trvá skoro dvě hodiny...Mám chladnokrevného valacha, nemám na něj čas (mám miminko), když je čas, beru druhého (ten musí hubnout- je tlustý :-), tak je první na řadě). Je to milý, na chladáska příjemně temperametní koník, není zákeřný, ale je znát že se s ním málo děla. pokud uvidím, že koni "netrháš hlavu a nelámeš nohy", dám ti víceméně volnou ruku. Pokud tě to zaujalo, můžem si víc písnout po mailu
http://peta-zaje.rajce.idnes.cz/Leto_2009/

18.4.2010 19:56
klafus

XXX.XXX.248.7

S dovolením jsem se odvažila podívat na vaše fotky n rajčeti.... a já asi fakt omdlím!!!! Ten chlaďas je absolutně fenomenální!!!!:-):-):-)

Můžu se ještě zeptat co je zaš ten grošáček? To je kříženec nebo něco čistýho?
Mockrát děkuji a ať vám takoví užasní ořové dělají jen samou radost :-)

18.4.2010 20:36
petapeta

XXX.XXX.8.42

Jéé, děkuju :-):-) Je to kříženec norika s nečím lehkým (prý s arabem,ale nevím nevím :-)). Mě se taky strašně líbí, řekla bych že je to pěkně stavěnej koník, ale dost často slyším od lidí, že je to pěknej paskvil, že se to křížení nepovedlo... Ale já ho zbožňuju i tak, je to super kůň. A Vám moc díky, moc mě to potěšilo :-):-)) Ať se daří i vám!

18.4.2010 22:39
dada01

XXX.XXX.178.82

Taky jsem koukla na vaše fotky, koníci jsou fakt boží. Musí to být bezva pocit, mít "takové dělo" pod sebou - teda jestli jsou opravdu vpohodě jezditelní-jak píšete. Přeju mnoho příjemně strávených chvil s těmito krasavci:-):-)

19.4.2010 10:52
tamtam

XXX.XXX.85.156

Koníci jsou opravdu náádherní, nějaké takové bych si přála v budoucnu vlastnit:-)
Je to přeci jen trochu z ruky, ale máte pravdu, že zadem přes Jesenici by to nemuselo trvat příliš dlouho.

Momentálně dopisuji diplomku, tak nevím kde mi hlava stojí, ale určitě se ozvu na mail.:-)

19.4.2010 11:05
mari

XXX.XXX.93.183

Milá zadavatelko,
uvědom si, že koně jsou ve většině případů ustájeni v nějaké stáji za peníze a ty peníze jsou docela vysoká částka. Měsíčně se za ustájení platí průměrně 4-6 tis., někde i více. Ona taky výbava koně něco stojí, kovář je taky celkem drahý, dále nějaké to očkování, odčervení..... Majitel, který by Ti ještě platil za to, že se můžeš přijít svézt na kvalitním sportovním koni, by musel být zřejmě hodně bohatý...... Pryč jsou časy, kdy se chodilo jezdit do klubů za nějaký roční členský příspěvěk či díky členství v SSM :-)). Ale jací ti koně taky byli ?:-( Pokud chceš "jezdit" pouze za práci, musíš hledat majitele, kteří mají koníky doma a nemají čas se starat. Ale těch už tolik není a koně mají většinou jen pro potěšení.

19.4.2010 12:20
tamtam

XXX.XXX.85.156

Kdo tady mluvil o kvalitním sportovním koni?:-) Pokud mě zrovna chytne nutkání se srovnat a sebezdokonalovat, je pro mě mnohem lepší zaplatit si trénink jinde, s kvalitní trenérkou, s výbornými školními koňmi, které můžu střídat podle potřeby. Odpadá tím případný konflikt s majitelem ohledně způsobu tréninku a ježdění vůbec.. Navíc se to dá přizpůsobit podle mých aktuálních finančích možností..

Měla jsem namysli spíš plácání se po lese, prostě odreagování. Myslím že z toho těží všichni tři - kůň se v klídku projde, já si vyčistím hlavu a majitel je spokojený, že se koník nefláká a zároveň s ním nikdo "neblbne" a případně ho ještě něco naučí. Dříve to tak fungovalo v mnoha stájích (i komerčních).

19.4.2010 16:07
viki2

XXX.XXX.6.57

My jsme si pořídili koně pro potěšení.Jezdíme s nimi často , ale né denně.Nabízeli jsme ježdění,. ale když jsme chtěli 100 kč za hodinu,tak se to lidem zdálo být hodně.Taky jsme nabízeli ježdění kdykoli,třeba každý den za přízpěvek aspoň na velký balík sena,ale i to se zdá být asi hodně.Myslím že si fakt lidé neuvědomují kolik koník stojí za měsíc.

19.4.2010 21:07
jesina

XXX.XXX.77.182

Já jsem v době mateřské hledala slečnu která by se mi postarala o kobylku měla by volnou ruku jen aby se postarala , nechtěla jsem nic dokonce ani příspěvek na seno . Nakonec když jsem viděla kdo se pokaždé přihlásil a jaké dělal obličeje že kobyla není podle jejich představ no hrůza. Nakonec jsem nechala kobču stát a bylo.Jo už to není to co dřív když se v klubech holky prali o jednoho koně a na jízdárně se na nich střídalo plno dětí každej byl rád že se u koní může pohybovat. . Dneska aby jim člověk pomalu platil že vám koně provětrají.:-(:-(:-(

20.4.2010 10:11
27luca

XXX.XXX.35.207

ahoj,taky neco nepisu k tematu....Tak ja zacinala nekdy ve 12letech to je tak nekdy pred 20lety a u nas ve vesnici byla jedna jizdarna...ne, nejaci soukromnici co ted,jasne bylo to jeste za komunismu,ale lepsi nez.ted... nejdriv jsem se ucila o kone starat a pak cistit a po nejake dobe jsem si mohla sednout..nejdrive jen tak me povodili a postupem casu na lonz..krokem pak trochu klus po nejake dobe i cval...Ted ma kone kazdy nouma..kdyz to tak reknu,poradne tomu nerozumi ,ale vidi v tom penize..starat se nepostara a tak da inzerat ze prijme nekoho ke konim ten nekdo taky neumi poradne s konma a pak to vypada prijdete nekde a nestaci te se divit,kone vyhuble bez svalu atd.....
Jo,jo skoda mluvit nekdy....

20.4.2010 19:58
lilien

XXX.XXX.60.110

Já jsem u koní deset let makala jak blázen..Od osmi do osmnácti.Jezdila jsem jen poslední tři roky.Potom jsem dostala starého koníka.Měla jsem ho strašně ráda, starala se mu o nohy, kupovala jsem mu vitamíny.Bylo to hodně peněz, rodiče mě podpořili.Ikdyž nebyl sporták tak měsíčně stál opravdu hodně.Toho koníka bych nikdy nevyměnila, i když jsme jezdili s ohledem na jeho nožky.Bohužel už je v konském nebi, ale musim říct, že jsem měla štěstí, chodila na něj jezdit malá holčička a její maminka mi přispívala, což bylo super.Ted mám koně mladého, sice neplatím už léky a vitamíny, ale peněz je to stejěn hodně..Jojo, vše se zdražuje :(

20.4.2010 20:05
iveth

XXX.XXX.161.66

Jo, ale když pomůžu, udělám kus práce, co se dost cení, tak pro za odměnu se nemůžu povozit??? ja to taky tak nabízela, za práci může jezdit na mojí druhý kobyle( výbava mi stála víc co kobyly) může s ní trávit čas, by mě to docela dost vyhovovalo najít takovou holčinu, co pomůže a můžeme se spolu projet, pokecat, trávit spolu čas u koní. Bohužel nikdo, jen pubertačky, na které nemám náladu:-(

20.4.2010 20:11
lilien

XXX.XXX.60.110

co já bych za to dala najít Vás dřív :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík