Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2010 11:46
dagmarka

XXX.XXX.234.191

Zdravím,používáte někdo masku proti hmyzu i na ježdění?Jaká je podle vás nejlepší.Je to vůbec bezpečný i třeba do terénu?
A ještě dotaz na jezdeckou sítovou deku-máte? používáte? Je kůň pod ní znatelně spokojenější?
Nestrašíte kolemjdoucí :-)) ?

19.4.2010 08:48
dagmarka

XXX.XXX.234.191

Opravdu nikdo nepoužíváte........?

19.4.2010 08:51
klawdie

XXX.XXX.100.124

občas masku vytáhnu, ale jedzíme spíš se síťkouo přes nos...jinak masku nedoporučují akorát na skákání, jinka segra má muchařku a nosí bud třásně či masku a bederku ze síťované deky, prostě čím lepší ochrana tím vetší klid, ale nepoužívala bych tou koní co hmyz zvládají v pohodě. zbytečně schoulostivý...

19.4.2010 09:22
rocky

XXX.XXX.189.86

Pokud máš muchaře doporučuji masku a deku nosit co nejvíce! Pokud tvůj kůň není nijak náchylný na hmyz, vyprdni se na to.. Deku nosí moje kobyla nonstop- výběh/box a do lesa bez deky+ maska, tréninky pokud jsou skokové tak pouze čabraka a rychle domů..a samo kombinace s repelentama. Na to co říkají lidi na mého koně celého zahaleného kašlu, pro mě je důležitá jeho ochrana před hmyzem .:-)

19.4.2010 09:25
makki

XXX.XXX.107.70

Masku používáme na ježdění už několik let a na více koních, a to už od prvních jarních měsíců až do listopadu. Nikdy problém nebyl, koně chodí úplně v pohodě, když si na to zvyknout, tak už sami natahují hlavy a ty uši do toho strkají sami. Poslední, co jsem kupovala, je prodloužená v části na nos a ta je úplně nejlepší. Pěkně drží tvar kolem očí, materiál celkem vydrží, mouchy se pod to díky chlupatině na okrajích nedostanou. Nechápavé pohledy kolemjdoucích už neřeším.

19.4.2010 11:05
dagmarka

XXX.XXX.234.191

Bohužel muchaře mám a letos chci pořídit i něco na ježdění.Do výběhu má komplet od Bucasu,ale ta maska se mi zdá na ježdění dost hustá.Potřebovala bych nějaký ozkoušený tip,prostě masku přes kterou je opravdu dobře vidět.Šla bych i do té jezdecké sítové deky,ale nevím jestli se to nějak nekrčí ,nemotá,neodírá......A na tu sítovou bederku ,nebyl by odkaz-prosím.

19.4.2010 12:20
makki

XXX.XXX.107.70

http://www.obluk.cz/zbozi-prehled.php?sid=87&skz=3
Já používám katal. číslo 3864 a nyní nově 4390. Vidět je přes to dobře, stačí přiložit na ksichtík a člověk zjistí, že když je to síto blízko oku, vlastně ho člověk, a zřejmě ani kůň, moc nevnímá.

19.4.2010 13:22
hancus

XXX.XXX.158.1

Používám masku, koně přes to v pohodě vidí, spíš na mě divně čučí lidi, že jezdím ven s koněm s maskou, která vypadá neprůhledně. Druhá kobča nosí třásně, ale maska je lepší, koně se stejně pořád ošívaj a ohlávka jim vydírá srst, ta maska je v pohodě.

19.4.2010 13:48
klawdie

XXX.XXX.100.124

dagmarka napsal(a):
Bohužel muchaře mám a letos chci pořídit i něco na ježdění.Do výběhu má komplet od Bucasu,ale ta maska se mi zdá na ježdění dost hustá.Potřebovala bych nějaký ozkoušený tip,prostě masku přes kterou je opravdu dobře vidět.Šla bych i do té jezdecké sítové deky,ale nevím jestli se to nějak nekrčí ,nemotá,neodírá......A na tu sítovou bederku ,nebyl by odkaz-prosím.

na síťovou bederku ti žádnej odkaz nedáme, byl to nápad a prostě se to ze síťovky na poníka vyrobilo doma...

19.4.2010 13:55
madow

XXX.XXX.121.112

zkus se optat na equimoda.cz tam ti ušijou co si budeš přát....a myslím že i v ceníku mají sítovanou berderku za 300

19.4.2010 16:19
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Ahoj. Mám taktéž muchaře a používámna ježdění jak masku (měla jsem awa masku a nyní mám crausauder z ameriky), tak jezdeckou deku. Koník má masku 24 hodin denně a deku taky - jenom střídám jezdeckou s výběhovou - mám stejnou značku akorát jezdecká má díru na sedlo. Nakupuji zde: www.spokojenykun.eu Mají tam i ty jezdecké deky! Deku doporučuji, je i s krkem, má poutka na připnutí do uzdečky nebo do masky či ohlávky, koníká neodírá, není pod ní teplo, ale přitom je hustá a pevná a lecos vydrží! Deku z equimody NEDOPORUČUJU! Konous ji odrovnal za jeden den a ta sítovina... no jednou by jste v lese chytla větev a můžete ji vyhodit. Navíc oka jsou v ní strašně velíká. Jinak s maskou jezdím vždy, pouze na skákání sundávám, ale věřím, že i s ní by to šlo, ale pro klid duše ji vždy sundám a hlavu namažu swatem.

19.4.2010 17:45
dagmarka

XXX.XXX.234.191

6kaca6 napsal(a):
Ahoj. Mám taktéž muchaře a používámna ježdění jak masku (měla jsem awa masku a nyní mám crausauder z ameriky), tak jezdeckou deku. Koník má masku 24 hodin denně a deku taky - jenom střídám jezdeckou s výběhovou - mám stejnou značku akorát jezdecká má díru na sedlo. Nakupuji zde: www.spokojenykun.eu Mají tam i ty jezdecké deky! Deku doporučuji, je i s krkem, má poutka na připnutí do uzdečky nebo do masky či ohlávky, koníká neodírá, není pod ní teplo, ale přitom je hustá a pevná a lecos vydrží! Deku z equimody NEDOPORUČUJU! Konous ji odrovnal za jeden den a ta sítovina... no jednou by jste v lese chytla větev a můžete ji vyhodit. Navíc oka jsou v ní strašně velíká. Jinak s maskou jezdím vždy, pouze na skákání sundávám, ale věřím, že i s ní by to šlo, ale pro klid duše ji vždy sundám a hlavu namažu swatem.

Děkuji všem za info.
Nad tou maskou crausauder taky uvažuju,vypadá moc dobře.Máš tu prodlouženou až na nos nebo tu krátkou?Tu jezdeckou deku bych potřebovala 125 ale maj jen od 135.Tak nevim jestli by to šlo nějak zapošít?

19.4.2010 18:26
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Mám tu krátkou, ale s ušima. Je úplně perfektní, drží a má super materiál který drží tvar! Tu awa za 300 taky nemůžu nepochválit. Sice je to kvalita jiné třídy, ale tvar drží taktéž perfektně a koníka ochránila suprově, akorát uši byly takové slabší místo - pořád jsem je zašívala a navíc jsou takové jako když bavlněné, tak pod nima bylo horko, kdežto crausauder je má síťované. Ta awa mi vydržela přes půl sezony (mám extrémního drbače, 24/7, mezi stromy a k masce se nechoval nejlépe, tak nakonec odešla na to, že se olámala ta guma z té sítky byly to už pouze provazové základny které nedržely tvar. Stále ji mám ale schovanou pro případ nouze... Jinak ta awa je něco jako plot který je vevnitř drátěný a z vrchu gumový - ona je zespod látková sítka vylitá gumou která dzží tvar) Masku bez nosu beru z důvodu toho, že když bylo horko a sucho a foukalo, nebo na vyjížďce prášilo, tak jak koník vydechoval vlhký vzduch tak se prach lepil na tu proflouženou část a za chvíli tam byl takový sliz, který nejen že zapáchal, ale i se skrz něj určitě hůře dýchalo a bylo pod ním hrozné dusno a v největších pařákách se na té jemné kůži udělali takové zapařeniny, tak jsem to hned ustřihla a byl klid. I když jsem nos omývala (myslím ten na té masce) tak se to tam vždy oběvilo. Jinak s oběma maskami mám super zkušenost. Tu crausaderku mám cca od září a nemůžu si vynachválit.

Jinak k tomu, že jezdíme v dece.... Většinou když mně někdo potká tak se spíše zarážejí nad tou maskou na hlavě než nad tím, že je kůň v plus 35 pod dekou - je to zajímavé, ale u kolemjdoucích pravdou... U koňáků je to už jinak, ovšem většina ví jak na tom býl kůň před tím, než deku začal nosit, tak vše chápou a snaží se nám vycházet vstříc s výběrem vyjížděk a pod...

Tady pro ukázku jak vypadal v roce 2008 když jsme zkoušeli česnek, ocet, kvasnice a podobné... vše je tam srovnáno s rokem 2009 kdy měl kůň deky, repelenty, mastičky, masku a plno dalších vymožeností....
http://ma-ya.rajce.idnes.cz/Adam_-_fotodokumentace_muchatosti/
http://ma-ya.rajce.idnes.cz/Porovnani_alergie_loni_vs_letos_09/

Tady ta americká maska: http://ma-ya.rajce.idnes.cz/Hubertova_jizda_Drevohostice_19.9.2009/#IMG_7072.JPG

Jinak dodávám, že kůň má deku téměř bez sundání od jara do podzimu (sundávám při čištění a sedlání, jinak vůbec!) a vše bez problému. Pod deku jej ještě stříkám repelentem - Repel X (připadá mi účinější jak Endure, ale stříká se každý den) a na ježdění jej stříkám power phasrem, který je bezkonkurenční, ale vydrží pouze 7 hodin, ale nevypotí se! Jinak s jezdeckou dekou jsme jak skákali (dokonce i na závodech a vše ok) tak i podnikali vícedenní výlety v sedlech a vše bez nějakého naznáku odření či diskomfortu koně. Jediné co, tak koník měl loni vydřené chlupy jakoby na prsách z boku tam kde přechází k lopatce, protože se zde deka napíná a povoluje a po koni zde jezdí. Nikdy zde ale neměl vydřené místo do krve či něco takového... je tam jakoby oholený. Já bych s ním bez deky neudělala ani krok!

19.4.2010 19:11
dagmarka

XXX.XXX.234.191

Popravdě jsem uvažovala spíš o té černé masce,připadá mi víc průsvitná.Tu deku zkusím tedy objednat ,třeba se dá objednat i ta vel.125.Jinak my už s tím taky bojujeme nějakej ten rok,bez deky by byl asi totální vydrbaná troska.....:-(
a to ježdění jsme hold musely o sezoně hodně omezit....

30.4.2010 10:40
habecko

XXX.XXX.205.78

S maskou chodila uplne normalne, jen deka se neosvedcila hovada litali pod ni a dobili ji vic nez normalne, deka sla pryc

Přidejte reakci

Přidat smajlík