Tak historicky moje první založení Nějak jsem si nevšimla že v minulých kochačích je konec
a psala jsem tam. Tak tam Jaruško nakoukni. Určitě mě zajímají všechny fígle, klidně můžeš písnout na meil. Ti poníci jsou stejně kašpaři
JJ, tinkáči tam byli. Bas pořád řehtal a Usa mu neustále odpovídala..no jo..říjná kobyla .
Jinak tam taky byla krásná tinkerka se super dlouhou hřívou
tohle fotila kamarádka při odjezdu domů...
No tady na fotce to není tak vidět, ale když se to rozpustí, tak už má dost dlouhou hřívu a ocas jsem posledně musela střihnout trochu, protože si ho kus přišlápla a stejně ho pletu do copů a stejně je dlouhý
Jinak jsem koukala po netu a našla fotky co fotili jedni účastníci vyjížďky. Jsou tam fotky od nás z hřiště, pak jedou přes náš brod a pak jsou tam i fotky poniček od kamarádky co nahoře vozili děti..tak jedna se chtěla na kobylce trochu větší vyfotit a je tam usa jak zkoumá poničku..moji maličkost radši přehlédněte. A taky uvidíte tinkery a tu krásnou dlouhohřívou tinkerku..ta měla háro, že když se pásla, tak jsem měla strach, že si tu hřívu přišlápne
http://zameckydvur.rajce.idnes.cz/1.5.2010_prvomajova_vyjizdka_z_Palovic_do_Malenovic_U_Velicku/#album
Šmarjááá,teď jsem se viděl v zrcadle,to není možný,že jsem tááák špinavej....
Jaruško, mohla bych taky poprosit o ten fígl proti-pasení? Náš prcek taky občas prudí, když je na trávě, tak jsem to zatím řešila přivázáním otěží k poutku u sedla, aby zjistil, že stejně hlavu až na zem nevytáhne, ale není to ideální, protože pak se malé ty otěže špatně drží. Díky moc
Ahoj holky, tak náš prcek včera oslavil svůj první rok Kluci už se spolu parádně sžili, lítaj spolu po ohradě a už bez sebe nedaj ani ránu, jen se začínám trošku děsit chvilky, až je budu potřebovat rozdělit
Jaruško ještě k té pásce, já mám celou ohradu ohraničenou tou slabou, tou dvoucentimetrovou ten jen rozdělujeme výběhy uvnitř, aby se kluci nepřežrali. Jinak ani letošní vydatnou zimu jsme s tou slabší páskou neměli problém, ten byl jinde, vždyť víš
Kdybyste náhodou věděli o někom kdo shání boxíka, dejte vědět, máme volného posledního pejska a bude to asi pěkný raubíř vhodný k výcviku i chovu.
Jéé,to už je fakt roční,joo?
Noo,s tím rozdělováním začněte co nejdřív,čím dřív,tím líp
,aby klucí oba pochopili,že se sice minutu neuviděj,ale pak se zase k sobě vrátěj,a líp se to vysvětluje koníkovi mladšímu a menšímu.
Lucí,to má náhodou Usina dobrý,že tam má takovýho sexuálního maniaka,
je teda fakt,že by mohl být větší,páč on asi nedošáhne,ale třeba Moruš se tady ve společnosti dvou dospělých valachů moc nemá,
už poněkolikátý se tváří jak stará Kropáčková
a nic....
No to máš pravdu, chtěla jsem ještě chvilinku počkat, až začne malej víc důvěřovat. Když by teď proboural ohradu tak ho budeme lovit kdo ví kde. Nechá si sáhnout akorát na hlavu a trochu krk, ale musíš stát čelem, jinak se bojí a utíká. Vodítko ani vázání nezná, takže si myslím, že teď by to opravdu byl risk.
http://galerie.albumfotek.cz/30741/?p=1
tady ještě fotky z kočáry.....najdete tam kdesi něco bílého...to poznáte
Teda dík, jsem myslela, že tak hrozný to není Jediný z čeho mám trošku obavy, je že se hodně leká a pak vždycky rychle vyrazí, tak aby někam nebo na někoho nehópl.
Ale zas je super v tom, že když se lekne tak se za chvilku zastaví a za další chvilku jde nenápadně sám zjsitit, jakej že bubák ho to vystrašil. Je hodně zvědavej. Věřím, že se časem srovná, horší bude až to tady budu psát i za půl roku, ale to mě spíš dřív manžel vystěhuje i se zvěřincem
To jo, divoký mustang. Nevím nevím, ale takového koně bych viděla pro někoho kdo má dobré zkušenosti s přirozenou komunikací. Myslíš, že to zvládneš? Chce to fakt se mu věnovat, hodně práce máš před sebou. Bodla by kruhovka...
Jiank tady přestalo lít, tak jsem vzala Usu k Bendovi..ten byl šťááástný!!! Usa ho taky už vítá...no uchcává pořád, ale Benda už je nějak smířený, že na ni nevleze..takovou velkou babu mu dovedou, co s ní jako má dělat . Nakonec ji chytil zase na ocas..doufám, že mi ji neoškube jak slepici, ale chvíli ji držel, Usa popocházela a Benda ji visel na ocase a držel ji za kořen, pak ji pustil a šel si radši drbal zadek o ohradu. Usa za ním chodí a uchcává a Benda hodí hlavou a poklusává si třeba na druhou stranu ohrady a Usa jak ocásek...alespoň už po něm nekope vztekle jak na začáátku, to ho fakt vůbec nechtěla...takový kámoš se ji nelíbil. A jak dostala říji, tak už se ji líbí
Tak jsou spolu a do večera budou bagrovat trávu.
To víš,že to tak hrozný není,
tak se chová každej koník přivezenej z pastvy,je to úplně normální a časem se bát přestane sám,uvidíš.
mě taky vždycky fascinuje,jak jsou koně přííšerně zvědavíí,dneska jsme s Oldou dělali generálku kolíků a Ola tak za ten kolík vzal,jestli tam drží,že ho zlomil,
tak mušel dát jinej no a na to potřebuje židli,a Monďas,ten normálně tu židli od toho ohradníku tahal očima,aby si jí mohl blíže prozkoumat,
tak jsem mu jí mušela přistrčit blíž,
jéé,ten byl spokojenej,ba chtěl židlu i převrátit,ale to dokázal si v tý hlavičce srovnat,že kdyby do ní hlavou strčil směrem k sobě,že by ho to vylekalo,tak pak strčil do židle směrem od sebe..
Díky,
a Legiška na špalek ani učit nemuším,už to umí,naučil se to dočista sám.
To víš, že mírné obavy mám, ale věřím, že to zvládnem, jak píše Jaruška v jeho případě je to normální. A navíc malej není nijak zákeřnej, jen to prostě nezná. A kruhovka mi teda přijde jako blbost pro ročního hříbka. Je to teď hlavně na něm, aby si zvykl, vždyť je u nás teprve týden.
Jaruško Monďas je super, tohle přesně dělá i blonďák, ale ten po chvíli překoná strach a dojde si to očmuchat sám.
Lůca to nemyslela špatně s tou kruhovkou,já osobně bych jí u takovýho ročka taky využila,ale tak,že bych tam vzala oba koníky najednou a tam postupně pomaloučku ho začala na ty dotyky víc zvykat,on když uvidí,že se Míša nebojí a je u Tebe,tak půjde taky se seznámit a po čase se nechá pohladit všude třeba.
Já vím, ale prostě se mi to nezdá. Dotyky a drbání spolu s Míšou děláme normálně před boxíkama skoro pokaždé, kluci tam nemají takový rozlet - mají tam pás cca 8 m široký, který vede dolů na zahradu, takže tady v tom to myslím stačí. V kruhovce by pro něj bylo podle mě málo místa, má svoji bublinu zatím dost velikou. Tak strašný to ale asi nebude, protože jsem ho už párkrát ráno nachytala jak leží a to mě nechá v klidu dojít až k němu ho podrbat.
U Vaška v návštěvce se taky někdo nedávno na kruhovku s ročkem ptal a taky mu bylo řečeno, že ho má nechat v klidu žít na pastvině, času je dost...
Joo,no tak jestli máte nějákej plácek,kde chočíš,tak je to super,
já taky nemyslím s ním v tý kruhovce dělat nějákou práci,ale chočit a drbat a užívat si to,že jste všicí spolu.A jestli je to kruh nebo plac jinej je jedno,hlavně že se učí,že člověk je docela zábavnej a hodnej tvor a je možno s ním karamádit.
JJ, to jsem taky tak myslela. Ne na práci, ale přece jen je to vymezený prostor, dost velký..třeba ta dvacítka je super, aby měl koník pocit prostoru a přitom se mohl soustředit..nemá kam utéct, nemá rohy atd. Je to o tom ho zyvykat na vodítko, na ohlávku, na vodění, na čištění, zvedání nožiček atd.
Jinak jsem kouakla na Bendu, budu mu muset udělat kopýtka..děs už.
poničci byli super..jedno byla kobylka..ta černobílá a ještě tam byl ryzáček hřebeček..ten hřééébčil na Usu, ale Usa hned kopla do země zadní, že teda ani náhodou!
Jinak taky jsem viděla, že holčina se nám tady vymáchala v řece. Ale viděla jsem ji myslím nahoře, takže chudák byla v mokrém celý den...to bych teda nedala..riskovat zápal plic....
Tak jsem zkukla fotky z Usina výletu, tyjovka takových koníků, asi to byl fajn výlet , ta tinkračka s tou hřívou teda mazec
a jak si dávala ten druhý odkaz,tak na jedný fotce tam Usa vypadá jak nějaká princezna
uplně taková zářivě bíloučká a ty její kukadla
Jaruš to ten náš zvědavec taky musí všecko možný prozkoumávat minule se seznamoval s grilem, si tam pak k němu stoupnul,no jen mu natáhnout zástěru a byl u toho jak pan domácí,škoda,že jsem neměla po ruce aspoň telefon na nějakou tu fotku.
U nás včera skoro celý den mírně poprchalo,ale i tak jsme s kamarádkou vytáhli kůňata ven, no Sobík z toho byl ze začátku mírně rozhořčen,jestli to jako myslím vážně jet ven když padá voda, ale nakonec byl venku docela rád, jakmile šel i Pasik, tak se Sobáně pořád dralo dopředu a chvílema byla i pasáž araboponyho
Jéééééé éééééééé,smajlíci,díííky za ně!!!!
Já ten druhej odkaz zkoukla až teď,no jo,Usině to tam moc sluší,má kráásnej ocásek a hřívu a celá je opravdu jak z alabastru.
Ještě se mi líbí takovej ten šedivej strakáček a ta hafloší hříva zapletená do mřížky.
Hihi,Šárí,to by byla pecka fotka Sobáně u grilu se zástěrou,hihi,dovedu si ho živě představit.
To mi řekni,kde ten moula vzal tu hlínu na tom čele,asi votravoval Pierota.
jééééé smajlící,no jsou božííí No jo Sobista je starej zvědavec zvědavá
máma říká,že kdyby mohl,tak se snad nacpe i k nám domů
Legíš je suprovej, se mi hrozně líbí ten jeho hříběcí výraz jak jim vždycky v palici šrotuje co by kde vyvedli
jéé tahle už je tak rok stará, to byl Sobík ještě taková placka úzká
No joo,tady je Sobista ještě mímo takový,teď už je to jiná váhová kategórie.
Jojo,Legiš je přesně takovej,furt kouká,kde by co vyvedl,jak vidí,že jsem od kolečka kousek dál,už se hrne,že mi ho zvrhne,
furt pošťuchuje mámu,ostatní koně,
takhle se vždycky s Monďáskem proběhnou,pozvednou své ctěné zadnice
a Legiš lítá,teda,to fakt nechápu,že všude bezpečně zastaví,i na bahně,to mu opravdu jde,je na tohle moc šikovnej
,na rozdíl od Pierota.
monďásek se proběhne,poblbne si s Legiškem,s Pierotem nee,toho se furt ještě bojí,
a pak jde s stoupne si před tu svojí nudli a stojí tam a čeká,až ho tam pustím,no já se mu ale nedivím,on takdy mezi koňma nemá šanci se nažrat,jsou tam 2 klece a Moruš i Pierot si ty klece s jídlem hlídají a Mondy je takovej,že do konfliktu nejde,raději odejde,no a to by byl furt hladovej,tak on ví,že v té nudli jídlo má a je jen jeho,tak se tam těší.
Ahoj, zastavování a rychlé obraty má to Legišek v krvi, ne?
A koukám, že Pierot má krásnýho ježka , ti smajlíci jsou super!
Tak se mi dneska zas potvrdilo, že když se to se.. tak se to se... Odešla mi pračka, po 6 letech, tak jsem zvědavá co to bude do třetice
Šárí Sobista mi na té fotce připomíná našeho prcka, vysoké úzké nic A co teprve až dolínáme...
Jéé,s tou pračkou mě to mrzí,sakra,
naše Boška zatím drží,ale taky už jí máme nějákej ten pátek,snad je stará jako Jarča,nebo tak něják,tak snad mi ještě vydrží aspoň 5 let,občas se tam sice zblázní program,že to neždíme,
ale už na to vždycky kouknu preventivně a pustím to znova a je to dobrý.
Noo,čéče,fakt je to asi znát,že to ten Legiš má v sobě
,ale já nechápu Pierota,on prostě nepřemejšlí,že je těžkej a že by měl brzdit o trochu teda dřív,néé,pán začne pozdě a pak sebou řízne a přerazí sloupek.
Jarčo a Pierot je co za plemeno je takovej akorát mohutnej .
Jj to na tý fotce je nějak loni v květnu to jsme pořádně jezdili snad 3 měsíce, ani už nevím. No ale každopándě na náš první klus asi nezapomenu nikdy, to fakt bylo znát jak se Sobík snažil vyvažovat sebe a ještě mě na zádech no a dneska to občas pěkně krosí a ani neřeší,že mě táhne na zádech
Jinak máš recht když se to s....tak se to s....., mě se asi před 3 dněma udělali nějaký pupínky na ruce,tak jsem si říkala,že to asi bude třebas ze sluníčka bo tak,ale pořád to nemizelo,tak že si dneska na otočku z práce skočím na kožní, tak jsem se táhle 10 km do Boleslavi,tam zas nebylo pomalu kde zaparkovat, tak jsem jak závodní slepice letěla k tý doktorce a ona se jaksi ráčila přestěhovat, no takže jsem tam letěla uplně zbytečně #
jaruska
napsal(a):
Hihi,Šárí,to by byla pecka fotka Sobáně u grilu se zástěrou,hihi,dovedu si ho živě představit.
To mi řekni,kde ten moula vzal tu hlínu na tom čele,asi votravoval Pierota.
Na téhle fotce mi připomíná nějaké zvíře a nemohu přijít na to jaké .....
No.......už asi vím..... bych řekla mravenečník???
No jo, Usidlo všude svítí jak baterka. Zase se mě několik ledí ptalo jak dlouho jsem ji drhla, že je tak bílá a jestli ji něčím odbarvuji
Jo, ti smajli jsou dobří, hlavně přijde trefný tenhle : ...to já dělám často, že chci rozbít PC
Tady byla včéra taky zima
,a ještě jsme chytly pořádnej déšť,ale Jarča už je na to vybavená,tak jí to vůůbec navadilo.
Tady jsme šli včéra kolem toho psa na tom vozíčku,jak jsem psala minule,nejhorší je,že prý si to zavinil sám,honil jednoho koně a otravoval ho tak dlouho,až se kůň naštval a šlápnul mu na ty záda...
Cestou dom jsme chytly ten déšť,tak jsme říkaly-schováme se pod most,a když už jsme tam skoro byly,tak jel vlak,
mezitím ten déšť trošku polevil,tak jsme jeli dál.
Á kukám,že Monďas se byl zas protáhnout na jízdárně , máte na něj krásnej poprsák
a ten kabát je určitě supr, když taklhe někde po cestě potkáte déšť. Já mám zas na ježdění budnu ze softshelu ( bo jak se to píše) a taky je fajn, neprofoukne, nepromokne a člověk se v tom ani nepaří.
Máš pravdu,že na to napasení jsou ty otěže na prd, když ho člověk nechá pást tak musím buď dolů a nebo bejt předkloněná, teď už jsem to docela vychytala a přidržuju si je tušírkou a když náhodou spadnou dolů,tak Sobistus je na tohle naštěstí splachovací a nijak nejančí. Ale na takový to courání ven bych si chtěla pořídit westernový otěže, jen nevím jestli kožený a nebo takový ty ´´provazový´´ dělá je třebas toricon. No jinak náš problém ze sedlem jsme pro zatím vyřešili zapujčeným jinčím sedlem, který nám snad bude o něco líp.
Ten australák je super, já ho mám asi dva roky a v takovém počasí je skvělý.
Jiank Jarči a Monďáskovi to moc sluší, ten poprsák vypadá vážně moc dobře a celkově se mi ten koním hrozně líbí. Já jsem holt na tyhle elegantní koně, takže jsem z něj nemocná. Přesto že nemá štičí hlavinku , tak celkově je hrozně elegantní...opravdu moc povedený koník a ještě ta povaha a charakter..co víc chtít, že?
Jinak tady od rána hnusně leje. Včera jsem musela večer Use umýt celý zadek a zadní...celá zechcaná..fuj . Dneska asi bude doma, protože chčije...
a ta říje by snad měla končit...
Museli jsme ještě včera poopravit ohradu..malý Benda si vehementně drbe prdelku o ohradu a tak nám ji likviduje, vyviklává sloupy a uvolňuje prkna Včera tam byl kus popadaný, tak jsem letěla za kamarádkou, že budu Usu odvádět a benda by šel v noci na špacír
Jéé,děkujeme za Monďáska,
nám se taky moc líbí
,a právě hlavně ta jeho povaha je opravdu super,
je prostě dokonalej.
Lucí,to asi Benda bude mít nějáký brebery v tom ocase,to není samo sebou,že se drbe,zkus říct majitelce,ať na něj jukne,nebo zkus sama.Mohl by být i začervenej,ale to asi né,to spíš budou nějáký breberky..
Tady přestalo pršet a dokonce se vyjasňuje malinko, ale je šílená vlhkost, všechno se odpařuje, kopec málem nejde vidět..bílo.
Na Bendu juknu, odčervovat by se měl teď brzy. Tak je odčervíme najednou, mám teď odčervení doma, je to něco přes 600 kilo, Usa má 400 a Bena prý 200, tak by se to mohlo rozdělit a napodzim pak něčím jiným...
Dííky,Eví,
tééda,ta Wičina nás napíná jak špagát,já vždycky letím k PC,že už tam bude puntíkovanej elegán
a vono prdlajs,no jo,mušíme hold počkat,až to uzraje,tak to upadne.
Tady už taky leje,taky mě to neba,
musím chodit v holínách,a to jsem u vietnamců koupila táákový kráásný kecky,Olda se divil,že si ke koním kupuju bílý kecky,
ale já zas říkám-za stovku-NO NEKUP TO!!!
Jo,prd krasavec,,Celé noci koukáme na PC na Wičinu jak spinka na slámě a kašle na nás
Předloni Andělka přenášela 30dní,zavolali jsme vetrináře že to vyvolá a on se zdržel a než dojel tak to Andělka vyklopila sama..tak alespoň víme jak na Wiči
No nervy to zatím nejsou..hodně kobyl to letos tak přenáší,tak zatím nepanikaříme
Jarů bílé kecky by se sem taky šikli-to naší krásně černou rozbahněnou škváru
tak tak,Eví,pořáádně jí postrašte,
já myslím,že se lekne a do neděle to bude venku.
Moruš se mnou tenkrát pěkně vymetla,já hlídala asi 5 nocí,spala jsem v maštali u Pierota,tam je taková nudle udělaná na balíky,kam on nemůže,no ale já se tam taky tísnila,když jsem chtěla jít čůrat,tak jsem se z toho spacáku nemohla pořádně vyhrabat,
kdyby mi bývala tenkrát Moruš napsala třeba na hlínu-bábo,neplaš,jdi spát k tátovi,já budu stejně rodit v poledne....
Tak tady vysvítá sluníčko a je šílená vlhkost vzduchu..jak v pralese..fakt mazec. Kondenzuje se mi voda i na kachličkách v sedlovně!!!
Byla sem dát Usu nakonec k Bendovi. Doma vypadala v klidu. Pásla se na zahradě a jak viděla ohlávku, už byla zaparkovaná u vrat a čekala, že jde na pořádnou pastvu...tady je to malé. Tak jsem na ni sedla bez sedla a trochu jsme si zaklusaly, Benda byl v přístřešku, ale jak slyšel šěknout psa, tak letěl a vítal a hřebčil hjak šílenec. Usa na něj jednou zavolala, ale nic moc a už v klidu došla k ohradě..jde vidět, že končí. Jenom Benda si to nemyslí..ten dělal vyrvál, hřebčil jak mamlas a měla jsem problém otevřít vrátka a dosta Usu dovnitř, pak hned chtěl využít toho, že ji mám na vodítku, tak usa jekla a práskla po něm prdelí, benda poskakovala vyhazoval, že skra nic a ještě to párkárt vyzkoušel, usa teda uchcává, ale už ne tak moc a hlavně na něj už kvičí a ukazujemu zadní, že ho kopne jak nedá pokoj. Obtěžuje ji i v přístřešku, tak se Usa radši sebere a jde se sama pást...malý otrava. jinak v ocase jsem mu nic nenašla, budeme je oba te´d odčervovat, ale on se drbe hlavně že lítají ty malé mušky a taky líná a děsně to z něj leze,. tak se drbe o všechno...
Dneska svítí sluníčko
,ale ziiiima je,
to snad letos neskončí...
Tady se legišek šudlal s pierotem,ale za chvíli ho to přestalo bavit drbat Pierota a spíš si o Piera drbal svou vlastní hlavu.
Tak hříbátko zase ještě není,noo,já mu to ale schvaluju
,taky bych do takovýhle zimy nelezla
,hezky bych se vyklubala až v neděli,to snad už má být teplejš.
Tady taky kupodivu svítí sluníčko a dokonce i trochu hřeje, jsem se těšila jak dneska vytáhnu Sobuláka ven,ale bohužel na programu dne bude nová ohrada, ta co máme doma u stáje se nám poněkud začala rozkládat,tak se na to dneska musíme vrhnout - nerada bych Sobíka zas odchytávala v mamčinejch zeleninovejch záhonech . Včera u nás skoro celý den lilo,jen navečer to trošku přestalo,tak Sobuch využil příležitosti udělal ze sebe Sraníka,ale že se mu to povedlo jak byl mokrej,tak se ta hlína na něj krásně nalepila
Zítra už frčíme na ten kurzík s Míšou Kůnovou, tak se těším a snad se dozvím zas nějaký novoty
O zahrádkách nechci ani slyšet. Protože u nás několik dní v kuse pršelo a ze zahrady koně udělali pole na brambory, tak jsme je včera zavřeli do malé ohrady. No miláček nezapnul ohradník a toho hned využil zrzavý chlup. Ráno odvezu Jardu do školy a po dojetí, že nakrmím a už na mě ségra volá, že byl Foxin na výletě. U sousedů v bramborách. Nechápu co tam hledal
když holou hlínu mají i doma. Ale ještě že má trailový původ a šlapal mezi řádky tak to šlo dobře zpravit. Ještě se tvářil, to máš za to že si nás zavřela. Ale ted makej a hod sem kopu sena. Zpravovat pole můžeš potom. A nebud nasmolená, mohl jsem servat celý ohradník a na výletě by byli všichni. To by mě sousedi určitě
Ty koně jsou občas adrenalinový sport.
Tady jedno malinkaté neviňátko. Kdo by mohl tomu zrzečkovi ublížit
Hihi,jojo,je fakt s těma koňadlama zábava,když něco vymyslej,tak to stojí za to.
Třeba chtěl,abys mu k obědu udělala hranolky,Petí.
Dudla,už mu to musí téct do kopce do toho krku
,ale jemu je to jedno,je to závislák na mlíku.
Jaruško koukám že Legišek je taky pěkné kvítko Loni se snad rodili samí výlupkové. No aspon je s nimi sranda. Jaruška jr. je moc šikovná a Monďas je čím dál hezčí. My by jsme měli o víkendu vyzkoušet ty fígle, kouzla a čáry. Jsem zvědavá co na to Tomík
Evi ta Wiči to teda natahuje Určitě dodělává puntíky.
A nebo si to těhotenství tak užíva
Jaruško koukám že Legišek je taky pěkné kvítko Loni se snad rodili samí výlupkové. No aspon je s nimi sranda. Jaruška jr. je moc šikovná a Monďas je čím dál hezčí. My by jsme měli o víkendu vyzkoušet ty fígle, kouzla a čáry. Jsem zvědavá co na to Tomík
Evi ta Wiči to teda natahuje Určitě dodělává puntíky.
A nebo si to těhotenství tak užíva
Díky,Petí
,Monďas malinko přibral,
ale víc už ho necpu,víc by bylo už dost,tohle mu stačí.
Noo,jsem zvědavá,jak se bude Tomík tvářit,až zjistí,že se nemůže pást,Kačenka byla v pohodě docela hned,jak zjistila,že nedošáhne,tak to pak už přestala zkoušet a Jarča mohla v pohodě se věnovat jízdě a né tahání se s ponicí.
Šárí,nechceš poslat pozvánku na příští sobotu,to je taky kurzík,pořádá Petr Soukup...
Teda ten Pierot je taky dobrej řízek . Jarčo mi máme kousíček pevný ohrady jen před stájej,ale je to fakt takovej malej kousek, pak už si courá Sobík normálně po zahradě.
Děkuju za info o kurzu,ale u mi máme na příští sobotu strouhání, už je to u nás fakt potřeba a kovář přijede asi tak kolem 12, což je takovej čas na prd.
Bospor,tak já něco nafotím a natočím a pak sem kdyžtak hodím odkazy a podám hlášení o kurzu
tady je vydět jen kusek tý naší ohrádky
U nás bude krize příští víkend,to jsou kolem nás 4 akce,na kterých bych ráda byla,ale fakt netuším,jak to udělat
,leda se fakt rozčtvrtit.
Tak jsem napsala dopoledne velký příspěvek a prásk..byl fuč, nic... a hlásilo mi to pořád na Ifauně nějaké poruchy..chjo...
A to já si vždycky příspěvek skopčím..kdyby náááhodou něco spadlo..no a jednou jsem neudělala Ctrl+C ...no a bác....vše v háji..mě málem jeblo
Ten kurzík s Míšou závidím, kdyby to nebylo tak daleko! Pozdrav mi ji. Já jdu v neděli juknout tady na ranč na trénink s Toníkem Solanským, tak jsem zvědavá....jdu na kukandu, jsem se s holkama domluvila.
Jiank Wičidlo si dává hezky na čas..já jsem táák zvědavá co to bude až to bude
Jinak byla jsem hodit Usu k Bendovi, že teda něco fotnu..doma svítilo sluníčko a než jsme došli k mostu, tak zalezlo, kolem řeky už nic moc a u Bendy už tma jak v pytli
Jinak dneska máme takový copánkový model..ten ocas má spletený celou říji, ale hřívu jsem zalatla včera ....
No jako zvládnout to najednou není sranda, ale tak včera jsem plantala jen hřívu
JJ, ty první dny jsem ji tam táhla. Nechtěla ani z baráku. Dneska udělala šílenou scénu jak přijela pošťačka..tak se smála. Usu jsem pustila na zahradu, přejela kartáčem, ta už parkovala u vrat, že teda půjdeme, tak jsem ji dala ohlávku a přijela pošťačka, že chce cosik podepsat. Tak jsem vyšla z vrat a šla za plot..no Usa kravál, ječela, lítala po zahradě, abych proboha nešla ven! A bez ní!!!..no scéna děsná, pošťačka se smála..jsem říkala, že je závislák
No a od mostu už šla na volno, protože jsem fotila, ale nic moc, jak to slunko zalezlo a pak jsme prostě šli, ona už ví kam, olšinou jde za mnou jak ocásek a jak jsme vyšli, tak ji říkám "běž" a Benda ječel a Usa nasadila trysk a letěla za ním....pak kontrolovala, jestli jdu teda taky a chodili jsme po louce..
Já jsem taky ráda, že je spokojená. Banda ji neubližuje, naopak kolem ní poskakuje a je na ni závislý..moje máma se smála, že je nadržený a má takovou krásnou velkou babu a skáče kolem a říká si "to je všechno moje "
Usa za ním taky chodí a jak se s ním nechtěla vůbec bavit a kopala do země výhružně ty první dny, tak teĎ akorát dělá fórky, ale má ho ráda a určitě se o něj bude brzy drbat a mazlit jako se mazlila s Čipem. Je mi líto, že o Čipíska přišla, protože se měli rádi, ale holt u Linči člověk neví co ji napadne. Na Use je doteď vidět, že má fobii z rohů a panikaří, stejně jako v přístřešku a různě kde nemá prostor kolem sebe a blíží se koník, tak šílí, mrská ocasem, je nervní a zdrhá rychlostí blesku.... prostě to na ní zanechalo následky, že fakt má v takových situacích strach..moc dobře si to pamatuje a je ji jedno už co k ní jde za koně. Kdysi byla v pohodě s Čipem nebo s Betty v jednom přístřešku natlačení u sebe (nebo před tím s Athoskem a ještě se Šimonem)..te´d by asi šílela už ..prostě se bojí..už nevěří... Jestli začne časem věřit Bendovi, toď otázka. U něj je zase problém, že začne hřebčit jak je vedle ní a to je ji zase nepříjemné, pokud už nemá říji nebo končí....no nějak se srovnají. Každopádně si neubližují a budou v pohodě.
Rozhodně už se nemusím bát, že mi domů přiskáče o trech, jako posledně
Mě jebne!!!!
Vysvitlo slunkoo!!!
No jo,to víš,to byly pro ní dost děsný zážitky
,tak to v ní hold nějákou dobu bude,ale myslím,že po nějákým čase se Bendy ani v rohu nebude bát.
Tady taky vysvitlo sluníčko zase
,ale ten vítr byl docela studenej...
My jsme se vydaly na pastevní projížďku.
Tady se kocháme a pořád si představuju
,jak jednou opravdu staneme na té hoře Říííííp....
Objely jsme zahrady,tak hoďku,a zase paseme.
http://www.stream.cz/video//465923 -morus-v-zahradach-na-ohlavce
Moruš super. Moc vám to sluší...koukám, že má pořádný pupík pořád, co? Benda vypadá taky už jak těhotný
Jiank byla jsem s Usou na vyjížďce a byla miliónová dneska..zlatíčko. Jo a vypadá to, že bych možná v tu neděli mohla jít i s Usou se něco přiučit..prý tam bude víc koní z okolí...no já nevím no...si uřízneme ooostudu
jůůůteď koukám, jak na těch fotkách je Usa opelichaná...ta srst je strašná..samá díra..už aby to žvíže bylo přelínané. Leze to z ní děsně
Takhle Benda sleduje pořád Usinku
Pořádný pupík,jooo???Vždyť zapínám ten zadní podbřišák na pátou dírku,kdežto v zimě zapínám na první a ještě je to málo,ona nikdy nebude štíhlá jako laň,ale myslím,že zase takovej pupek teď v létě,když chodí,fakt nemá.
Benda je fakt prcek proti Usině,
je to srandovní páreček,ale hlavně,že jsou na sebe hodný,to je nejdůležitější.
JJ, měla to jak žluté gumáky
Včera jsem ještě stihla fotnout i kluky na hřišti...dokud bylo cca 10 minut slunko ..až na to, že nám stejně zalízalo.
Tady Fabricius a Darés
No jo, Bendík je malý, ale hlavně že se mají rádi a že jsou v pohodě. Usa už je zase důležitá dámička a dává mu najevo, že říje končí...ale to víš, Benda je děěsně ukecaný
Fabricius
No jo, Bendík je malý, ale hlavně že se mají rádi a že jsou v pohodě. Usa už je zase důležitá dámička a dává mu najevo, že říje končí...ale to víš, Benda je děěsně ukecaný
Fabricius
Tady ještě jedna Wiči s parohama včera
Tak podle kalendáře kdyby se narodil dnes kluk,tak se musí jmenovat Osvoboditel
Tak berňáky nafoť a něco sem hoď . Určitě tam s berňačkou bude moje kamarádka s fenkou Agnes
.
Wiči to moc sluší. Hlavně aby vše proběhlo v pořádku..možná přijedete domů a on tam prcek ...nééé..nechci strašit
Tady Darések se táák těšil na balonek...focení je nudááá
Jaruško na Moruši je to sedlo ode mě? Asi jo viď
Hafloška už začíná pěkně kynout
Jsem zas řešila sedlo a asi zvítězí starý dobrý australan. Asi pořídím ještě jeden tady ten je Bronca tak jsem si ho zkusila hodit na haflošku a dobrý fotka jen z telefonu
Jojóoó,Ivčo,to sedlo,co má Moruš,je to od Tebe.
perfektně jí sedí,aniž bych jí musela dotahovat,i když je podbřišák volnější,tak sedlo se nehne.
Ivčo,hafloška bude mít sklon k tloustnutí,to mají snad všeci hafloši,já jsem viděla akorát 2 hubený haflošky,Lenny je taky zná,ale ty určitě nedostávají pořádně nažrat a neodčervujou je,jak je rok dlouhej...
Jen na nich děcka rajtujou a kobyly mají každej rok hříbě...
Tady jedno masážní kůzle,to je taková sranda s Čivavou,my se tak nachechtáme,ta nemůže vidět něčí záda,jak je vidí,šup,už je tam a tropí tam neplechu.