Připuštění,muže to kobylu změnit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2010 14:57
luda

XXX.XXX.32.181

Ahoj,nechala jsem si připustit kobylu a od té doby co jsem jí přivezla je uplně jinná,řekla bych až zlá.
Stalo se to někomu?

5.5.2010 15:38
juhaj

XXX.XXX.208.237

Stalo se nám,že jsme před několika lety nechali kobylu u hřebce v pobočce jednoho hřebčince.Vrátila se nám místo hodné,klidné kobylky lekavá kobyla,která se snažila i kousnout.Trvalo skoro rok,než se uklidnila.Časem jsme se dozvěděli,o metodách zacházení s koňmi,takže se ani nedivím,že to tak dopadlo.Od té doby jsme jakoukoli kobylu radši vozili několikrát,než nechávat.smajlík

5.5.2010 15:41
lucky

XXX.XXX.133.26

Já teda nevím jak komu. Ale jeden známý má roky kobylu..kdysi bývala sama nějakou dobu a prý hodná...to jsem je ještě neznala. Pak měla hříbě a to se majitel několik dní ani nesměl přiblížit..kobyla byla zabiják. A to ji zůstalo. I po druhém příběti....osobně bych k ní vlezla do boxu v případě, že bych chtěla spáchat sebevraždu.... blbé bylo, že byla zlá i na majitele a musel si dávat pozor...dodnes to není zrovna hodná kobyla. Přitom kdysi prý byla normální...co se stalo nevím. Já ji zažila už jen zlou...smajlík
Ale nechci strašit..jen prostě uvídím jeden konrétní případ. Jinak znám spousty chovných kobyl a jsou v pohodě...
Kobča může mít pocit, že se musí chránit...smajlík

5.5.2010 15:50
juhaj

XXX.XXX.208.237

To je možné,ale v našem případě šlo o kobylu po třetím hříběti,takže určitě to nebylo ono.Opravdu to bylo tragickým chováním ke koním v onom ,,podniku,,.:-(

5.5.2010 18:51
tamtam

XXX.XXX.85.156

samotný akt připuštění změní kobylu jen těžko. dokážu si ještě tak představit krátkodobý výkyv vlivem hormonů při říji, ale to by se mělo rychle upravit (znám kobylu, která byla v době říje doslova pominutá a fakt nebezpečná, jakmile jí to přešlo, byla úplné zlatíčko a mazlinka..) takže bych se zaměřila na hřebčín, kde jste kobylku měli, jak se tam k ní chovali, případně jak probíhalo samotné připouštění (ono znásilnění může vyvolat dost velký stres..).
ještě mě napadá, jak že se ta změna chování projevuje? oni někteří hřebci jsou dost suroví, klidně může mít natlučený hřbet, zranění na krku, být někde natržená a podobně, pak bych se nedivila, kdyby nesnesla jezdce na hřbetě například..

5.5.2010 19:45
luda

XXX.XXX.32.181

juhaj:to co si prožila tvoje kobyla si prižila i moje,ale měla jsme tam v roce 2008 druhou kobylu a kamarádka kobylu,a přivezla jsme si tu samou kobylu jako jsem tam vezla a i kamarádka,,tak jsme tam dala obě svoje kobyly,,jedna(která se nerozříjela)byla celá potlučená,smajlíksmajlík,nic malého,a hruhá šla hned jak jsem jí přivezla,hřebec rozumný,hodný,a jemný,vubec nebyl hrrr.tako kobyla nemá ani šrám,jen je prostě ostražitá,už mě jednou kopla a to v životě neudělala,a jednou kousla,a teď je to lepší,ale je to ostřejší kobyla,né to zlatíčko,které jsem tam velasmajlíksmajlík

Hodně dlouho jsme si to vyčítala,že jsem je tam odvezlasmajlíksmajlík

snad se to časem bude zase ta moje Ladysmajlík

děkuji za odpovědi

anik

5.5.2010 23:12
anik

XXX.XXX.245.103

Ahojda , tak moje kobyluše , když sem k ní začala chodit , byla taky potvora , poznala sem jí v době kdy měla pod sebou cca 4 měsíční mimino . Bylo to něco .. Pak se odstavila od hříběte , a vrátila se do normálu . Před dalším připuštěním byla ok . Pak to zase začala být ta stará mrcha , i když né taková jako dřív . V průběhu několika měsíců to byla náladovka . Tak poslední měsíc z ní byla šílěně uřehtaná ,milá a i docela mazlivá kobyla , kerá mě vítala hlasitým ržáním . Teď mě zdraví tichym bublavym zvukem , že kdybych nekoukala na nozdry , tak bych snad ani nevěděla že mě zdraví . Termín má zítra . Tak uvidíme .. :-) ( foto focené dnes )

Přidejte reakci

Přidat smajlík