Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2010 23:24
axl

XXX.XXX.43.119

Ahojte. Mozna si o me buudete myslet,ze jsem decko padle na hlavu.... No, vzdy jsem chtela delat u koni a taky jsem si pak udelala hnojarnu. Rok pak v jedne staji a poridila jsem si i vlastniho konika. Ale pak uz jsem nikde ve staji nedelala a zapadla ve meste. Chtela jsem opet nekam vypadnout do staje, ale jak na potvoru jsem nic nesehnala a ve meste zustala. Pak jsem se dala dohromady s nynejsim pritelem (ted uz asi 2 roky), ktery me ve zvirectvu podporuje. Je to hrozne skvely clovek a mam ho strasne moc rada a nechtela bych ho ztratit, ale stale me to hrozne laka do staje. Proste mi to chybi. Konika sice mam a jsem tam casto, ale delam praci, ktera nejaky zazitek neni. A ted hlava nevi kudykam. Jemu se moc jit pryc nechce, praci i penize ma dobre a je tu zvyklej. Me je 27 a vlastne nevim, co chcismajlík. Tady v okoli to je bida na praci u koni a vsechno to je spise daleko, takze by to asi bylo bud anebo. Takovy dilema mivam parkrat za rok a pak to zase prejde, ale proste nevimsmajlík. Resim toto jen ja nebo nas je vic? Co nakonec vyhraje? Nemusite na to reagovat, jen me to hrozne zere a chtela jsem to vypustit dal a treba i mezi ty, co mi rozumi.

6.5.2010 06:29
makki

XXX.XXX.107.70

Nespokojenost vnitřně nahlodává. Když mi bylo 15 let tak jsem chtěla strašně do Kladrub na učiliště a pak pracovat u koní. Byli jsme se s rodiči podívat na Albertovci a poptat se, jak to ve světě koní chodí. Pokecali jsme s jedním pánem a dodnes si pamatuju, co mi tenkrát doporučil. Říkal, že práce u koní na celý život je pro ženu dosti fyzicky namáhavá, že je mnohem lepší mít koně jako hobby. Tenkrát jsem ho poslechla, vystudovala jsem, jezdila v JO a nyní mám doma 3 koně a úplně mi to po pracovní stránce stačí. Často mě bolí celý člověk. Ono s prací u koní to dneska není asi moc růžové a když nějaká je, tak je to hodně práce za málo peněz. Dnes jsem ráda, že mám práci, která slušně živí mně i mé koně a dodnes na tu dobrou radu, kterou jsem před 35 lety dostala, vzpomínám. A moje rada? Nebourat to, co funguje, zejména pokud to má slušně vybudované základy. Práce má v první řadě živit a je málo těch šťastných, které práce zároveň dobře živí a ještě k tomu baví.

6.5.2010 08:33
jarin

XXX.XXX.140.101

Makki - to je moc pěkně napsané, cítím to tak stejně a ve všem s tebou souhlasím. Taky jsem chtěla od malička pracovat u zvířat, buď někde u koní nebo i v zoo. Rodiče ale moc nadšený nebyli, tak jsem si udělala normální kancelářskou školu. Nedalo mi to, a práci u zvířat - v kravíně - jsem si vyzkoušela, je to opravdu dřina. Nakonec jsem si zvolila zvířata taky jen jako svého nej koníčka a práci mám sice takovou kterou jsem dělat až tak moc nechtěla, ale jsem v ní už dlouho a placená není špatně. A ten ostatní čas právě věnuji svým zvířátkům - máme koníky (5), psy, kozy, slepky atd.
Člověk někdy musí opravdu udělat velký kompromis a rozhodnout co ano a co ne, je to těžký ale ne nemožný. :-)

6.5.2010 09:51
markemic

XXX.XXX.73.225

Dobré téma:-)Já to měla taky tak,celé dětství jsem tvrdila,že budu dělat u koní,kvůli koním jsem šla na zemědělku(která s koňmi,jak jsem pak zjistila měla pramálo společnéhosmajlík).A hned po škole celá žhavá hned našla stáj za Prahou,nebudu jmenovatsmajlíkNo stačil mi jeden den,cca od 7:00 do 20:00,celý den kydání ...no do té doby jsem byla zvyklá makat ve stájích celkem dost,ale tohle mě porazilo.To byl den,který mne naučil,že tohle není práce pro ženskou.Přesně jak tu píšou jiní,mít pořádnou práci a koně mít jako zálibu.Občas se mi zasteskne,že bych to šla zase zkusit,ale pak se zase hodně rychle vzpamatujusmajlík

6.5.2010 10:54
darsalam

XXX.XXX.224.18

No, já mám vcelku podobné dilema. Šla jsem studovat biologii, bohužel dost neuváženě sem se pak rozhodla místo oborů, co jsou zrovna v kurzu (genetika, molekulára, vcelku i ta ekologie) pro zoologii. Teď sem na konci prváku magistra a začínám toho litovat. Práci nemám šanci sehnat, pokud nebudu opravdu dobrá a pokud tomu neobětuju úplně všechno. A to samozřejmě za mizernej plat, práci od rána do večera včetně víkendů atd. Jsem na jednu stranu ráda, škola je opravdu super a práce by mě i bavila. Jenže přišly zdravotní problémy, který mi defakto znemožňojou tuhle práci vykonávat. Takže si budu dělat pedagogický minimum a raději půjdu učit. I když je to trochu z bláta do louže, aspoň mě to neodrovná fyzicky (i když psychicky asi určitě jo :-)). Hraje v tom taky roli přítel - za prací v zoo bych se musela určitě stěhovat bůhví kam. Takže spíš radím, abys zůstala u toho, co děláš teď. A kdyby jsi nedejbože o práci přišla (to ti samozřejmě nepřeju), tak víš že máš zadní vrátka a můžeš dělat u koní. Je to rozhodně lepší, než v Kauflandu :-).

6.5.2010 11:30
kukinatost

XXX.XXX.43.146

No děvuchy, dilema zcela chápu.....
Já jsem neštěstí měla rozumu dost, abych se tomuhle vyhla...dneska mám doma koně dva a práce kolem nich mi bohatě stačí.....
Původní verze byla samozřejmě studium zemědělky, a pak nějaké koně....naštěstí jsem se nakonec rozhodla, nebo mě asi i dokopali naši a skončila jsem na gymplu....Před třemi lety jsem ukončila VŠ psychologii......přihlášky jsem měla samozřejmě poslány na obory s biologií a zoologií, dostala jsem se, ale nakonec jsem skončila raději na té psychologii...
takže dneska mám vcelku slušnou práci, neslušně placenou:), protože dělám ve školství...a doma mám dva oře, kolem kterých si dělám tak, jak sama uznám za vhodné a myslím si, že pokud člověk chodí do práce, tak i ta makačka, která ho čkeá doma, protože si vše dělá sám, bohatě stačí...
a navíc jednou z náplní mé práce je konzultace se studenty gamnázia, kam a na kterou VŠ ano, a kam ne....a třeba do zoologie je fakt moc netlačím....:)

7.5.2010 19:03
axl

XXX.XXX.43.119

Ahojte, no jsem rada, ze v tom nejsem sama:-). Rozum mi taky rika, ze radeji zustat. Chlapa mam lepsiho nez si muzu prat a tak nejak to vsechno celkem funguje dobre a mame se dobre. ALE proste me to tahne k tem konim nekam do staje. Jak to delate, ze to uz neresite? smajlík

8.5.2010 07:42
makki

XXX.XXX.74.32

Práce práce práce práce..............na blbosti není čas.:-))

8.5.2010 17:42
kounyk

XXX.XXX.8.253

Zdravim, ja si dovolim lehce oponovat. Samozrejme prace u koni je narocna, fyzicky a dost casto i psychicky. Moje prvni konske zamestnani tim bylo zarnym prikladem, rano brzy vstavat, cely den na nohach, vecer se mi i parkrat stalo ze sem usla v obleceni tak jak sem prisla. Samozrejme maly peniz. Druha prace u koni trvala dva mesice, prace taktez hodne, nemela sem cas ani na sveho kone. Odchod hlavne diky zamestnavateli a neshodam. A ted, napotreti, sem spokojena. Zamestnavatel nema chybu, prace se da zvladnout, zamestnani jsme tu i s pritelem. Plat neninijak zavratny, ale na vyhody ktere mame (bydleni zadarmo, dva kone zadarmo) si zijem jako dobry prumer. Tezko rict, jako vsude zalezi na stesti, u koni asi obzvlast. Ma to ale jednu obrovskou nevyhodu-uz to pro me neni konicek, ale denodenni povinost.:-|

Přidejte reakci

Přidat smajlík