Zášlap- jak zabránit ve výběhu? každodenně....

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2010 14:48
zazika

XXX.XXX.174.165

Ahoj,
moje kobyla je tele ulítaný, když si v září udělala zášlap ve výběhu, říkala jsem si že nejspíš jinej kůň. Dneska ale zase smajlík a to byla sama ve výběhu. smajlík Má tam docela hnusnou skobu a vzala si i kousek korunky.:-( Takže sranda. Ani nemyslet kdyby byla kovaná.... Můj dotaz tedy je: Jak to řešíte vy ostatní s podobnými šikuláky? Zvony do výběhu denně? smajlík

6.5.2010 20:49
klawdie

XXX.XXX.169.112

naštestí toto řešit nemusím, ale určitě bych zvony viděla jako řešení...bohužel...je spoustu koní co chodí do výběhu s chráničema...smajlík

7.5.2010 08:26
hancus

XXX.XXX.159.1

Mě si kobyla často zašlapávala zadníma nohama předky, vyřešilo se to častější korekturou a nenecháváním dlouhé špice na zadních kopytech, ale to asi váš případ nebude, že? Možná by trochu pomohlo důsledně rašplovat stěny kopyt dokulata, aby nebyla hrana kopyt ostrá, pokud to už děláte a nepomohlo to, tak budou asi řešením ty zvony, ale bála bych se, aby neodřely, přecejen by se pod ně mohla dostat hlína, bahno.

7.5.2010 09:28
cheyenne

XXX.XXX.5.188

Řešila jsem to samé, zášlapy, ale bylo to skoro každý měsíc, zvony jsem zkusila - po dvou dnech noha odřená, zapařená, podlom. Paráda... strouháme kopýtka víc "do kulata" a tak nějak se to asi upravilo samo po tom, co kůň víc pracoval a naučil se co s těma nožičkama má dělat a pohyb se mu upravil i ve volnosti...

7.5.2010 10:05
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Měla jsem kobylku, co se stíhala, já vím, je to něco jiného, ale píšu to proto, že musela nosit zvony pořád. Jen v boxe ne.:-)
Vyzkoušela jsem celou řadu zvonů, z kupovaných a v dobré cenové hladině mi vyhovovali lamelové- http://www.elisabeth-cheb.cz/www/z2470022.html
Musím ale říct, že vydrželi cca 7 měsíců. Pak jsem si koupila ještě jedny a postupně vyměňovala novýma prasklé lamelky. Na to, že to musela mít na noze pořád, je výdrž si myslím slušná.Do doby, než jsem začala dávat zvony pořád, tak mi přišla z výběhu s velkou tržnou ránou na patce.No šití se tomu nevyhlo. Sem tam se to stalo i pod sedlem.Pak se to změnilo nakováním.

7.5.2010 10:51
kessidis

XXX.XXX.165.33

zazika napsal(a):
Ahoj,
moje kobyla je tele ulítaný, když si v září udělala zášlap ve výběhu, říkala jsem si že nejspíš jinej kůň. Dneska ale zase smajlík a to byla sama ve výběhu. smajlík Má tam docela hnusnou skobu a vzala si i kousek korunky.:-( Takže sranda. Ani nemyslet kdyby byla kovaná.... Můj dotaz tedy je: Jak to řešíte vy ostatní s podobnými šikuláky? Zvony do výběhu denně? smajlík

Omlouvám, že nepíšu k tématu. Ale zaziko prosím tě, po kom máš kobylku? Je to ČT? jelikož doma mám na 99% tu samou klisnu. :-) jsem se zalekla,že to je ona. Jak by si z oka vypadly.

7.5.2010 14:03
zazika

XXX.XXX.174.165

smajlíkJe to A1/1 matka: Nicania a otec: Fair Fabulous, no ona se nezraňuje pravidelně ale přeci jen když, tak je to polízanice na dlouho. Na šití nebylo co, neboť si strhla takový trouhélník i s kouskem korunky nad patkou a tak se to sešít nedalo, zatím to nehnisá ani neotéká a vypadá to suše což mě potěšilo. Ale mám strach aby ta patka resp. korunka nezlobila. Snad. Nad tím strouháním jsem se zamyslela a zkusím to. Jelikož si nožky dělám sama, tak nebude problém a pravdou je, že má před úpravou takže ostřejší zadní kopýtka jsou. Jinak zvony máme ale neměla je nikdy na sobě. Zkusím je dát až noha bude zahojená a jen kldyž budu mít podězření že by to mohlo klouzat nebo že bude lítat jak tele, např. s novými koňmi. Díky za rady všem...:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík