Monďas kouká na cyklisty,hroooozně se mu líbilo,jak měli oranžový vesty.
Tady jsem je předjela,chtěla jsem si Monďáska fotnout taky ze předu,furt fotim jen prdel.
A tady už je malá frííísule
,dneska kolem deváté se narodila,ale nevyšlo lůžko,tak volali doktora,ten jí něco píchnul,tak snad to lůžko pak buď vyndali nebo to sama vytlačila.
Tady jsem odhadla dobře u téhle,že to bude kobylka
,ta druhá bude mít hřebečka.
Mamina frísule byla moocinečky hodnaná i na nás
,přestože nás nezná,tak nás nechala pomazlinkovat malou
,my jsme jí pak pomohli na chvilku ven,ale pak jí zase schovali,přece jen toho sluníčka moc néni..
Takhle Monďas překonal takovej ten odtokovej kanál na vodu,Jarča říkala-on to skočí,no taky že joo.
Tady už baštící přestávka,koníci si dali poořádně do nosu
,tam bylo trávy,že to ani nesnědli.
Tady jsem měla jednu chvíli fakt hrůůůzu,protože tak po dvaceti metrech tady za tím křovím měli rybáři postavenej bivak,a já jsem si říkala-jestli z něj teď někdo vyleze,tak je úplně totálně jasný,že jsou Jarča i s Monďasem v rybníku
,on se nebál toho bivaku,ale kdyby býval z toho někdo vylez,tak by se lekl a jak tam byla jen ta úzká ulička,tak by nebylo kam uhnout a koupali by se,
příště to raději objedeme,sice po poli,ale nebudu riskovat,že tam můžou spadnout.
My jen jukly a jely jsme dál,paní říkala,že se tam bude střílet z kanonu,tak jsme nechtěly být úplně u toho,ale střelili,když jsme byli kousek od nich a s Monďasem to ani nehlo!
Poslední fotička krpálek.
Eví,přesně tak,ať je to třeba kluk,hlavně ať je zdravej,a mamina taky,nic jiného si nelze přát,jen aby to dobře dopadlo.
Ahoojky děcka,
tak konečně hlásím přírůstek!Po 29 dnech přenášení!!!!!
Před půlnocí se nám vylíhl nový koníček.
Kdo tipoval hřebečka leoparda je úúúplně vedle..
Je to kobylka a asi bude uplná kopírka maminy.Blondýna,ještě s hvězdičkou a bílíma nožkama.
Kobylka je vele akční,hned pila a pořád běhá kolem Wiči kolečka a pije jak drak..Spát nemusí vůbec a vůbec se nebojí..
Až nafotím něco víc,tak dám sem foto.
Evičko moooc gratuluji ke kráásné holčičce. Škoda těch puntíků, ale kdo ví, třeba se časem něco malého ještě objeví. Každopádně Wiči vypadá spokojená a malá je kráásná!!!! Fakt k sežrání .
Evi..já to vidím tak, že si toho leoparda budete muset koupit
Tak venku počasí hnus, pršelo, je mlhavo a mží ...no, ale trénink by měl od 10 snad prý být, tak ještě budu volat, jestli fakt mohu přijet s tou Usou..no..asi jo...třeba ji tam jen uvážu u kruhovky a bude koukat...možná se inspiruje
No jo..Usa má fajné baterky..umí je dobře vykulit, jak na něco čučí.
No, docela dost prší..já fakt nevím. Jdu pohledat kdesi mám roky bederku nepromokavou, ale vůbec nevím kde, protože ji vlastně nepoužívám. nechala jsem si ji ušít a Usa ji nikdy vlastně na sobě neměla a já nevím, kde jsem ji dala ..no..jdu pohledat. Já mám australák, navlíknu se..no uvidím. Kdyžtak ji strčím kdesi pod stromy... tož je to arab odolný, neee??
..hm..až na to, že pořád sem tam pokašle..ale už je to lepší.
Tak jsem tu bederku našla...teda smrdí novotou . Fakt ji mám snad tři roky ušitou a ani jednou na koni nebyla. No tak ji konečně použiji...černá, nepromokavá s reflexmíními rpužky po stranách a s vínovou podšívkou..no abychom ladili, ne?
.
tak jo, já tam zajedu s uň. nemou se Zuzi dovolat, ale tak prý tam bude víc lidí z okolí s koníky (i tinkáči), tak snad arabáš na kukandu nebude vadit . Aspoň se Usa dostane zase mezi tolik koní, až na to, že snad už má fakt po říji, až na ni bafne tinkerský hřebec Basík
tak se jdu oblíknout a jedem.... pá
Ahoj ,jo necháme si jí . Malá je stejně úasná ,jak Maura. Ano je opět po SR Hollywood Shiner
Jééééééééééé,Soníííííííí,ta je booožíí,
moc Ti jí přeju,je fakt nááádhernááá.
My se byli kochnout v zahradách,tam je ticho,klídek,prostě náádhera.
Monďásek čekámaž Jarča zavře vrata.
Přišli jsme dom,odsedlaly jsme a hned jsme šly koníky ještě popást,
než nám to posekaj.
Eví a Jiříku my taky posíláme obrovské gratulace Wiči a nádherné žluťandě
Fakt se povedla. A jak se pěkně maskovala za hřebečka
No úplne kinder překvapení
Ted už můžete
Tak at je zdravá a spokojená
A Maurínka ma taky krásnou kobylku A ta barva - luxusní
Já chci taky hříbátka. Ale určitě by mi zase vylezl nějaký zrzin
Jaruško tak jsme vyzkoušeli provázky.... a super. Sice jsem to montovala na poli z vázáku, ale na provizorku dobré. No ale Tomík vymyslel, že když to nejde užrat malé tak musí do vysokého Ale pak si ho Jarda srovnal a byl klid. A asi se znova po letech zamiloval do Lady. Po cestě domů na ní hřebčil a mával oc...em jak na 1. máje
Tak jsem ho upozornila, že jaro je už dávno pryč tak at se věnuje žrádlu.
Bubo pěkná fotka v řepce Tady Tomík ztracený ve žlutém
Tak jsme doma z tréninku a jak jsem očekávala...ooostudáááá. Ale bohužel ne že by Usa byla kdoví jaká...spíše dostala pochváleno, že se chová hezky, ale chytl ji nějaký záchvat kašle..sakrááá
. Byla jak největší tuberák
. Sakra mě jebne..už byla teď šikovná, dokonce i tu prvomájovou vyjížďku zvládla bez problémů. Dobrala teď velký kýbl čaje a byla šikovná a dneska udělá takovou kašlací scénu, že po chvíli klusání jsme to vzdali, zaparkovala jsem ji pak v jedno boxu ve stáji a šla jen koukat. Na druhé straně jsem byla nakonec ráda, protože se spustil pořádný liják a z jízdárny bylo za hvíli pískové brouzdaliště. Někteří sebou málem plácli..no Usidlo už by sebou asi majzlo
Koně makali, holky se snažily, bylo super sledovat trénink jiného trenéra a něco jsem se zase naučila a odkoukala, ale to kašlání mě dostalo. Domů jsem pak jela s parelkou jen a Usa v pohodě, jednou si odfrkla a bez problémů i kus domů klusala. A tam se zdálo, že se udusí..no děs
. Přitom před třemi dny tam chodila bez problémů jako hodinky, klusala, cválala, dobré......mě by fakt omyli
Teď už neprší a vypadá to, že asi už nebude. Přijde za chvíli kamarádka a Usu asi půjdeme hodit k Bendovi...
Jinak ta fotka v řepce je super, tady je taky vedle jízdárny řepka,a le počasí na focení bohužel není
No a malá po Maurínce je božská. Já si myslela, že si ji necháš. Už minule Richarda by sis asi nechala, kdyby byl holka, ne? Byl zajímavě zbarvený
Evíí, malá je nádherná!!tím přenášením teda vyvrátila mýty :-D že se rodí hřebečci po dlouhém přenášení a perfektně nás všechny fakt napálila tady se narodil 28.4. hřebeček té ryzce belgičce na kravíně.hřebeček z Tami po Sasun :
Gratulace velká ,konečně se vyspíte toho prďolu sme včera s Míšou fotily venku a je pěkně plachý.naštěstí ta kobča Tesa, co se jí loni narodilo mrtvé hříbě a málem umřela a byla zchvácená a oleženiny :-(( tak ta se neuvěřitelně spravila!!starala se o ni nějaká hodná zootechnička, zajistila jí kováře který jí upravuje kopyta.a už není vůbec tak vychrtlá, jak byla,super..to bych nevěřila..a je březí, no to bych na ni teda tak nespěchala jako ZD
další foto ještě bezejmenného kluka od Tami
No ono tady právě je taky pořád pod mrakem a když náhodou vyleze na minutu slunce tak než tam dojdu je v čudu
Chrásný hříbátko na chlaďásky jsem ujetá
Lucko a nemá Usa alergii?
moc malý kůň
Ono je tam kolej takže se jí tam běží dobře jen to vypadá, že se tam ztratí
Právě že má alergii hlavně na včely..a to ji tenrktá rozjelo celkově citlivost na kdeco..na včely a na něco, co kvete v období srpna..v tu doby mi dvakrát dostala kašel. Ale teď se to objevilo i najaře, tak nevím už fakt.
Ale teď jak přišla kámoška kolem třetí, tak že dáme Usu k Bendovi a otevřu dveře ze dvora do stáje, myslela jsem, že bude ve výběhu a slečna půlnoc, chrněla jak zabitá. Tak jsem ji po chvíli fakt ale donutila vstát, chrápat může v noci. Přejela jsem ji vyprašovákem a šli jsme. Kolem řeky jsem ji pustila a lítala si tam, popásala se, od olšiny jsem ji poslala za Bendou, tak to vzala tryskem, lítali jako paka..no žádný problém. A ráno největší zdechlina..mě by fakt jeblo...
Jinak ten malý chlaďásek je k sežrání, moc se mi líbí chladnokrevná hříbátka. Jsou strašně krásná, macatá. Jak jsem kdysi u beganů začínala, tak jsme měli několik hříbátek.To byli mazlíci. Až na to, že nebyla sranda když pak měla kamarádka hřebečka na zádech...
Jéééé,to se tu chechtáááám
,jak je Jára v tý řepce a vidím jen klibouk,
to je fakt sranda,jak jsou ty děcka sladký.
Tak to jsem ráda,že provázky aspoň trochu pomohly,ale koukáám,že na Tomíka jsou fffšechny fíígle kráátký.
No,Jarča zase prozměnu upadla z kola
,takže má zápěstí celý oteklý,
zítra budeme mušet na RTG.
Jéé,Lucí,to je blllbý s tím kašlem,
to je fakt divný,chtělo by to zjistit,na co tu alergii má...
Ivčoo,ty fotky jsou náádherný,ty fidly,a Bubo,jak se válí,to on asi spí,viď,ten je úúžasnej,moc se mi líbí.
A tahle fotka je jak do nějákýho časáku..
Jo chrápal jak dudek, ale vedle ohrady káceli strom tak se pak zvednul úplně se chudák lek Asi spal tvrdě
Díky Jaruško ta se mi zrovna taky líbí
A teď zrovna nikam moc nejezdím páč Anča marodí s nohou tak jí držím hodně doma. Dneska teda poprvé jsem jí na chviličku pustila z vodítka. Jinak chodí jen na vodítku, aby nelítala. Ale byla hodná jsem jí stejně fotila spíš v leže Aby náhodou nevylítla za zajochem a bylo by vymalováno
ahojec všem,tak jsem se konečně dostala k tomu podat víkendové hlášení . Takže v pátek jsme začali s tou ohradou u stáje, samozdřejmě za asistence Sobíka a ostatní zvířeny. No domů jsme dolezli snad někde v půl desátý večer
V sobotu jsem už byla v půl 6 na nohou páč jsme se jeli podívat na ten kurzík s Míšou Kůnovou, tak jsem ráno ještě honem mazala nasekat Sobistovy trávu aby nám mladý pán nestrádal . No kurzík bezva, Míša tam ukazovala základy a krásně to vysvětlila,byli tam různí koníci,takže každý z diváků v nich určitě v chování poznal toho svého a když koník nechtěl něco udělat, tak Míša hned vysvětlila jak to napravit a proč to tak musí být, no prostě bylo to fajn
a jestli bude pokračování,tak určitě pojedu zas
. Odpoledne jsme se zas vrhli na naší slavnou ohradu, Aleše to nějak chytlo,tak se ve výrobě docela vyžíval- prej bude profesionální výrobce ohrad
.
Včera už byli jen dodělávky,ale měli jsme to jen tak,tak páč se navečer valila bouřka. Jinak Sobista byl včera vyjížďkovat ještě s kámošem,tak se kluci docela proběhli a zase jsme potkali naše oblíbené koroptve , ale tentokrtát to bylo bez pádu
.
Hříbátka jsou všecky moc krásný, docela vám je holky závidím, ale zas kolem nich asi musí být docela starosti ne to já bych se bála jak se o ně vůbec pořádně postarat čím je krmit aby jim nic nechybělo a tak.
U tý fotky s tim ponďou jsem se taky pobavila
tady jeden válející se Soban, nám holomek zas nějak poporostl
To mě mrzí,Ivčo,že má něco s nohou,co se jí stalo??
Teda to je dneska zase počasí,to by se jeden picnul,
pérší celou noc a ještě pořád.
Na RTG jsme nejely,páč to naštíplý určitě nemá,to by se ani nevyspala,ale chrápala jak dudek
,ale pořádně si to asi narazila
,no jo,nemá jezdit po pařezech,když to neumí.
Jo no jo vlastně, já nevim proč ji tam pořád cpu ten kroužek , chválu vyřídim to on bude rád,že se to líbí. Včera navečer ještě domlouval Sobíkovi,že prej jestli tu ohradu zničí,tak že mu pořídí velkem mrazák a gril
tady náš vlkopes
pak mám ještě nějaký fotky koníků co tam cvičili s majitelama,ale je mi zas blbí je sem cpát. S Míšou mám jen tyhle fotky, jsem se pak zažrala do pozorování,že jsem uplně zapomněla fotit
tady ještě ponící z Nový Ameriky, teda stáje tam měli obrovský to jo, ani nevím proč už tam moc koní nemaj, jsem tam vyděla jen tyhle poníky a pak ještě pár velkých koní
No králíku,já jsem koza,přezemně musíš skákat,a né se ulejvat podlízáním.
No počasí jsme právě dopoledne měli nic moc, dlouho bylo zataženo,ale šlo to až pak obědu začalo pršet,ale to my už jsme stejně museli domů, jak tam měli odpoledne to nevím. Ale u nás bylo krásně a slunečno.
Lucky to si piš,že beztak až dorazím domů,tak že už tam možná bude nějaký zkušební okus :-D
No ta Nová Amerika, to bylo jak obrovský golfový hřiště o ty stáje se asi už moc nestaraj, aspoň mi to tak přišlo. A asi o tom svědčila i cedulka na vstupu do stájí,že vstup do haly je na vlastní nebezpečí
JJ, to jsem slyšela, že to tam je na vlastní nebezpečí...
Usa je u Bendy, tady sem tam sluníčko, ale asi bude k večeru pršet. Já tady akám a pak jedu do města, takže pro Usu půjdu až večer...mají přístřešek a kdyby lilo, schovají se...
Teda ty kozy jsou ale akční a Legíšek je teda ksichťour
Šári máte pěknou ohradu. Taky se chystám máknout u koníku a zvelebit jim bydlení. Ale chcalo u nás 3 dny v kuse
a bahno je všude
Tak musím čekat až to vyschne.
Taky se musím pochlubit. Foxík je čerstvě valášek Chuděrkovi u toho tekly slzy, ale je to už za ním a hlavně za mnou.
Schovala jsem ho i s maminkou do stáje. Hned si jí postěžoval a cucnul si mlíčka. Ted ještě počkat jak rána bude vypadat ráno a hurá pošupajdí na pastvinu za ostatními
Tak snad vše dobře dopadne
A tady přihodím fotku z Foxíkových narozenin. Tady už baští dort, než šel zjištovat co mají ostatní v kyblíkách.
A tady je fotka dortíku. Dala jsem si záležet a dokonce mě to i bavilo Takže asi udělám dort i Lady k našemu sedmiletému výročí
Krásný dortík! Tak hlavně ayb se to zahojilo a bude klid..
Jinak tady chčije a byla jsem v lijáku pro Usu a ti pitomci byli venku jak dvě zmoklé slepice. Usa stála a trpěla na dešti schovaná pod stromem, ovšem je to řídký modřín, takže se moc neschovala
. Pak jsem zjistila proč nechce být v přístřešku..protože tam kape stejně střechou. Je to jen provizorní s prken a jasně, že tam kape a ona radši bude na vytrvalém dešti, než jak jsem ji tam vzala, tak tam ji káplo do ucha, tam na oko, tam na prdel..a ona tohle nemá ráda, tak se radši nechá vyrtvalo zmoknout
.
Tak jsem šla s deštníkem, Usa v tom lijáku šlapala za mnou a měla jsem s sebou Fabbyho..ten jediný si to užíval a lítal jako pako
Doma jsem ji setřela stěrkou, vydrbala suchým ručníkem, ale jelikož kašlala včera, tak jsem na ni naházela seno a hodila deku, aby se dosušila v pohodě v teple. Tak bagruje seno, je tady tma jak v pytli, bouří...sice momentálně neprší, ale zase bude...podle toho jak je tma
Už jsem slyšela zvěsti, že tak bude celé léto, díky té sopce..nedivím se. Takže zřejmě bude letos boj o seno
Děkuji Luci za pochvalu No s deštěm ani nestraš.
Pořád věřím, že ta srajda u stáje vyschne a budu moct tam udělat pevnou podlahu. Taky se chystám vytvořit nějaký chodníček k hnoji. Asi si pořídím nějakou pracovní pláštěnku a hura robit v kapkách deště
No ti naši oři taky stojí venku když prší, hlavy dole, otočení prdelama k dešti a nejdou se schovat. A to mají střechu z tašek Asi to mají jako sprchu
Jééééé,moc gratuluju k ročnímu výročí,
a dort je mooc pěknej,a vypadá,že i chutnal
,ňam ňam.
K valáškovi taky gratuluju,
doufám,že se dobře zahojí a bude to O.K.
Jééé,Lucí,to je blbý ten děravej přístřešek,ten náš je taky někde sem tam děravej,a taky nadávám,já si vždycky s foťákem blbec stoupnu zrovna pod tu ďouru a kape na mě.
Ale teď v těch deštích se s tím nedá nic dělat stejně....
Je tam IPA a ta se muší lepit za sucha.
děkuji za gratulace k valáškovi. Fox vypadá v pohodě a má tuhý kořínek
po mamince. Jsem přeštastná že je to za námi. A už nikdy další kastrace! Ted už budu moct klidně spát a Foxouš bude mít celý život klid od poblázněných hormonů
Chtěla jsem vyčkat do podzimu, ale když je tak akční
... muselo to být ted. Nerada bych se dočkala nějaké úzké příbuzenské plemenitby.
Luci ty moje obludky jsou zvláštní druh když je tam žrádlo a co do huby tak by stáli venku i kdyby na ně trakáče padali. Usa je princezna
a nemá zapotřebí moknout
A sestra si pořídila čoklíka. Má to být JRT Akorát ma na těle delší chlupy
Jinak je hrozně fajn, takový pindula hopsavý
Někteří koně rádi stojej na dešti,Bóbikááá byl jedním z nich,ten se nešel schovat ani náhodou,schválně na sebe nechával téct ten déšť,přitom mohl všechny ostatní koně vybouchat z přístřešku,ale prostě vždycky stál schválně na dešti,pak byl vždycky tak kráásně umytej....
Ale jenom chvíli.
Pak se šel zvrhnout abyl jako čunidlo.
Ale třeba Pierot nemá taky rád,když na něj prší,to spadne 5 kapek a šup,už to žene cvalem do přístřešku,
Moruš je to jedno,ta se klidně na dešti pase.
Ale když prší hodně,tak se taky jde radši schovat,podle nálady asi.
Tady jedno z našich štěňátek,Keksííík.
Petí štěňátko je kráásný
,oni jsou všechny boží.
Ještě keksík spící,snící.
Teda ta poslední fotka nemá chybu..to bych ani neřekla, že je to kůň
Jinak tady se vyjasnilo a je šííílené dusno! Usa je u bendy, vítali se..už tam chodí ráda. Sice mu ukáže, že říje už nee, ale už ji tam netáhnu, jde sama a od olšiny ji nechám že si tam tryskem doběhne k ohradě..včera šla na vodítku v klidu, ale dneska jsem ji nechala. Běžela s Fabbym..no kdo asi byl rychlejší. Fabby jen koukal v tom běhu, že to nestíhá . Domů jsme to vzali přeslouku, aby se Fabíšek vyběhal a doma jsem ještě vzala Daréska na hřiště...nemusí pořád chodit oba spolu, že..
No a jdu makačenko..
No jo, má na bříšku ještě kožich, ale celkově je ještě chlupatá. Ona má vylínané akorát plece a to ještě ne vše. je taková dívavá, někde má, někde už nemá kožich...taková oelichaná. Na hlavě má ještě srst, kolem uší je holá a pak má chlupaté čelo, za žuchvami, na krku po bocích..no rpostě je celá teď strašná..někde ji to vlaje a někde už je donaha
Tahle fotka se mi líbí ..jen škoda že nemá uši dopředu,a le i tak je hezká