Chodím okukovat sem,ta se mi fakt líbí,mooc pěkná kobylka.
Už vylejzaj králíčci,je jich tam 8.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 6004960/arabsky-plnokrevnik.php
Takhle čučel včéra Pierot,jeli kolem nějácí jezdci na koních,tak z t ho byl div živ.
Monďásek se taky podíval,ale jen se podíval a nenechal se víc rušit při jídle.
Vidím, že se spolu pěkně vyblbnou. A Moruš je teda pěkný obalený řízek
. Já jsem Usu dřela z kožichu, už má jen zbytky. Na jedné straně jsme do břicho skoro svlíkli
..to bylo chlupů
.
U Bendy si ho ještě napráská trávou, tak bude jak těhule...., ale né, je pořád akorátní.
Jinak kobylka arabka je moc hezká.
Tady je zataženo a vypadá to, že slejvák stejně nějaký přijde..no snad se koně schovají. Na přístřešku už je nahoře igelit, tak by jim tam nemělo už kapat dovnitř.
On zaleze s Usou. Usa nerada mokne, tak se jde schovat a Bndík tam jde za ní. Jak mu zaleze do přístřešku, tak utíká za ní. Neudělá bez ní ani krok. Ona se šla třeba jen za přístřešek vykadit Bedna nás opustil a honem se šel podívat kam Usa šla...je jak její ocásek. Včera jsme šli na procházku, Benda vezl děti a Usa se stopla u ohrady, že ještě musí čůrat a my ji mezi tím dost poodešli..ta nás dobíhala tryskem Ale už taky věděla, že jde domů a nerada by se zapoměla
.
Benda jde jak oslík dál, on se nějak neplaší nebo tak...naprosto spolehlivý poník, zvlášť jak na něj sedí dítě.
JJ, to musí a já právě věděla, že je to spolehlivý koník. Akorát jsem teda nevěděla, že je tahle na baby
Ahojec holky ,tak jsem se konečně dohrabala do práce,dopoledne jsem měla celkem lítací. Včera jsem chtěla Sobuláka vzít ven,tak jsem mu ještě rychle běžela na trávu,aby kdyby náhodou sprchlo,tak aby ji na noc neměl mokrou a zapařenou, no už jak jsem sekala,tak se to začalo trošku zatahovat,ale trasu jsem měla vymyšlenou krátkou,tak jsem pořád byla v domnění,že to stihnem a ono prd velebnosti, jen jsem se zaběhla domu převlíct a vylezu ven a začlo lejt, tak jsme nakonec byli doma a jen něco poblbli ze zěmě. Ale dnesk jsem si přivstala a ven jsme vyrazili už v 6:15 takovej klídeček co byl venku no náhdehra, dokonce i kus co jsme šli po silnici jsme nepotkali jediný auto No a pak jsme ještě frčeli pro seno,uklídit ho a pak hurá do práce
. No ale chudák Sobista byl nějakej rozchrápanej,pořád ráno nechápal jako jestli to fakt myslím vážně takhle brzo jít jezdit, on se vždycky ráno nadlábne a pak ještě tak hodinku medituje a pak se teprve uráčí něco podnikat
.
Jarčo ten Pierot je přece jen kus koně viď, ale je fakt krásnej Takovej by se určitě zamlouval Alešovi, prej jinýho než blonďatýho koně nechce
.
Lucky Benda je určitě suprovej koník, já mít něco takovýho doma,tak to ňuchňám pořád Určitě to,ale dalo práci sehnat poníka s takovou povahou, už jen to jak jsi psala,jak vás Usa doháněla a on byl uplně v klidu. To nás vždycky když dohání nějaký kůň,tak Sobista by hned závodil a tak.
No jinak nám taky začalo zatejkat do stáje, na střeše máme ipu nebo jak se tomu nadává, tak vůbec nevim jak to vyspravit,ale asi tam taky pro zatím natáhnu nějaký kus igelitu nebo tak aby nám tam nekapalo.
Ahoj Šárí,hele,my normálně krmíme mokrý zelený,akorát se to muší,když to máš na dýl,rozházet třeba ve stodole,ale mokrý krmení koni nevadí.
My včéra taky sekali pro koně a zmokli jsme u toho,už podruhý,páč každej den odpoledne prraaavidelně začne pršet,když jdeme sekat,teď mám pro kozy i pro koně nasekáno na 3 dny a v pohodě.
Monďásek se řídí heslem-čistota půl zdraví,špína celý.
To já vždycky nasekám jen to co zkrmím, mám to asi 20 metrů od nás,takže to nějak dopředu nesekám, to já se bojím,že když to bude mokrý,tak aby se mu to nějak nezapařilo a neudělalo mu to nějako nedobře.
Koukám,že Monďas si pro letošní jaro/léto taky zvolil model obaleného řízku. Sobulák sebou vždycký řízne buď na písku nebo na hlíně, si nemůže vybrat trávu
Tak mám nějaké fotečky z toho tréninku..poprchávalo, pak dost už lilo, takže tady dám odkaz na fotogalerii od holek z jízdárny..já se tam vítám s pejsem a Usa je v kruhovce a pak jsme i na jízdárně...Usu poznáte
http://happykaty.rajce.idnes.cz/100509_Trenink_s_Tonikem_Solanskym_par_fotek_Misty/
Šárí,ale z trávy by byl zelenééj,a to pak nejde moc vyčistit z těch bílých koníků,já vím Kačenka,když se někde v trávě zvrhla,tak to pak bylo docela dlouho vidět,byla jak zelená ženuška.
Lucí,kurzík kráásnej,
ale to počasí Vás teda potrápilo místama pěkně,táákovej slejvák šílenej....
My byly včéra taky potrápit koníčky,chudáčky.
Tady jsme potkali slečnu s pejskama,to menší je naše štěně SAO,je moc pěknej,ten moskevskej je taky nádhernej,ale na to,že je to ještě štěně,už prý má něco s kloubama.
Tohle je focený ve cvalu,vůůbec jsem nedoufala,že z toho něco bude a ona je to docela pěkná fotka.
No ta fotka focená ze cvalu je skvělá...páni!
Vidím, že Moriš je tam spokojená a MOnďásek je skvělý, tohle byl fakt super výběr a s Jarčou vypadají, že si rozumí. Navíc k ní fakt pasuje...je to krásný elegantní koník. Já jsem z něj celkem nemocná se přiznám...to víte, já jsem na ty elegány
Tady chčije a chčije. Včera jsem se byla ještě projet s Usou po okolí a byla moc šikovná. Trochu zakašlala ze začátku, ale pak už neměla ani problém a dokonce jsme si zacválali na louce a šla bez problémů .... chci ji koupit v lékárně ještě Respiran,
Ale jak vás vidím v té řepce..to teda nevím..tam to voooní. Asi bych byla zfetovaná, než bych to přejela
Dííky,no taky se nám moc ulevilo,kldyž jsme Monďáska potkaly,je fakt moc hodnej.
Lucí,ten strakatej koník,co na něm sedí ta slečna,taky pokašlává,má taky nějákou alergii na něco,prý v zimě nekašle,ale není to s tím kašlem tak strašný,za tu cestu,co s náma jeli dom,si odkašlal krátce tak 2 x.
Tady teda naštěstí neprší,ale celkem tady funí vítr ježiš to je počasí no děs
Malá Jarča to má takhle dobrý,že může jezdit takhle trénovat, dneska už ty děcka maj stejně hodně možností kde můžou jezdit
Lucky ten Sobíkův kámoš má taky problémy s kašláním, jednou je uplně v pohodě a nezakašle za celou vyjížďku a jindy zas kašle.
Dneska máme na programu cvičení ze země, a zítra nechám Sobistu nejspíš flákat, páč už potřebujeme vystrouhat a tak už ho moc s těma kopytama nechci tahat po venku, páč už je fakt má nic moc a kovář dorazí až teď v sobotu
Jo to počasí při tréninku bylo strašné. Nakonec jsem byla vlastně ráda, že jsem Usu zaparkovala v boxe a jen seděla s holkama na dece na lavičce, všichni pod igelitem nebo navlečení..jsem byla vděčná za australák..fakt super věc, věděli proč to vymysleli
. A holky jak jezdily, tak místy fakt strašný slejvák..to bylo příšerné. Za chvíli bylo z jízdárny brouzdaliště
. Takže jsem byla vlastně nakonec ráda....
Jo,to jsem viděla na fotkách,jak tam lilo,
hrůůza
,taky jsem ráda,že máme všicí australáky,už si vůůbec bez toho kabátu nedovedu vyjížďku ani představit,moknout někde,brrr,teď už na starý kolena se člověk trošku šetří,dřív mi to taky nevadilo,když jsem někde promokla,ale teď už koukám bejt hezky v suchu.
JJ, dělám si kopýtka sama už snad tři roky?,.tak nějak. Mám kvalitní rašple a nůž, ale ty kleště jsou takové levnější. Na to, že já si dělám korekci častěji a mnohdy je ani nepotřebuji..kdyžtak si jen tak něco malého cvaknu. Ale na větší kusy rohoviny už to moc není.
Tady je tma jako prd...
Ahojky holky,tak vám sem musím konečně dát pár foteček Vikinky..Ale je to děs,pořád lije..už mě to taky nebaví..chudák hříbeček se nemůže ani pořádně vyhřát na sluníčku..
Jinak malá je kopírka Wičáka.Zatím je moc fajn!
Evi, malá je kouzelná!!! A fakt jak odlitek maminky!!
No jo, ten déšť už je k vzteku. Usa dneska aspoň posekala dvůr, ale taky tomu moc nedala a radši se chodila schovat do stáje a bagrovala seno. Teď jsem přijela z města, tak už koukala, jestli bude večeře.
Já dnes měla šok..rozplétala jsem ji copy a málem mě omyli....takovou hromadu žíní jste neviděli . Mám to schované..hroomadu krásné dlouhé hřívy jsem opatrně vyčesávala. Ta koza si drhla ty copy o futra a pěkně si je poničila, takže jak jsem to rozpletla, tak té hřívy co odešlo...bééééé
. Ale no tak pořád má dost hřívy..co by jiní za to dali. Ale bude ji mít řidší
..chjo
Já se jednou naseru a ostříhám ji nakrátko zase
Jéééé,Evíí,ta je kráááásnáá,fakt celá maminka
,náádhera.
A holky strakatý jsou taky náádherný,kráásný stádečko máte.
Tady taky prší,
a zima je,že je to hrůza,
koně už jsou skoro přelínaný,tak jim klidně může bejt i zima,když zmoknou.
Néé,Lucí,nestříhej,to je škoda,takovou krásně dlouhou hřívu opižlat....
Pierot si vzal sebou i seno do huby,aby mu náááhodou něco neuteklo a kouká na kluky,jak blbnou.
Jj, hříbo je kráááásný . Jarčo ten Legíš je stejně prďáckej ty fotky jak na nich kraví,no nemá to chybu si vždycky vzpomenu když byl Sobík malej a tak hříbátkovsky trefenej
.
Nám včera kluci taky řádili v ohrdě, dneska my kámoška snad ty fotky vypálí,tak je sem pak hodím, Sobík zas předváděl arabského ponyho , pak jsme ještě procvičovali věci co jsme viděli na kurzíku no a pak už jsme museli pádit domů,páč se to celkem nehezky zatáhlo,tak jsem se bála,že bude pěknej slejvák,tak jsem ješě letěla na trávu, pomalu jsem trhla sekací rekord no a ono nic,pršet začlo až večer.
No dneska mi Aleš ráno povídá, prej ty jsi si mě asi spletla se Sobíkem nebo co,tak já na něj koukala jak na blázla no a prej ze mě večer ze spaní padalo : couvej, nee musíme přez ty kavalety a máš tady ještě seno
Díky,no jo,on kouše Monďáska do prdízny a kdy ho Monďas kopne,že se mu to nelíbí,tak se běží schovat mamince za prdel.
Hihi,Šárí,tak to je dobrý,jak jsi mlůuvila ze spaní,je vidět,že se Ti o Sobistovi v noci zdá.
Tady je hříšník schovanej za maminčinou prdelí.
Jsem byla teď juknout na koňadry,tak všicí jsou v přístřešku a ládujou se vesele...
Monďas měl tu klec nejdřív tady zkraje,jenže on pak,když pršelo,tak tam strčil jenom hlavu a žral a pršelo na něj,táák jsme mu tu klec šópli hezky dál,až do rohu,a teď hezky si muší zalézt do přístřešku celej,když chce baštit.
Tady taky,Lucí.
Jéé,my dneska taky budeme zkoušet Mondísovi sedlo,páč to Pierotovo mu je jen tak tak,je to přece jen sedlo na kohoutkatý koně,ale mondís žádnej skoro kohoutek nemá,tak jsem sehnala sedla na tyhle typy koní,mám měsíční lhůtu na vrácení,tak to je super,jinak když jsem sháněla po inzerátech,tak hrůůza,
všichni dávali sice menší cenu,ale s tím,že už sedlo nechtějí vrátit,
tak to jsem říkala,že na tohle pěkně prdím.
Koníci taky v tom dešti nevylejzaj,jen pospávají v přístřechu,Legišek spal úplně dočista.
Taky se na AraboSobistu těším,
furt ho vidím jen ležet a nebo baštit
,ale pohyb veškerej žádnej...
Teda já vždycky jak vidím koně co baští sůl, to nechápu. Usa má druhou sůl za 7 let. Tu první jsem skoro celou vyhodila..byl to ten červený liz z minerály. No to nechtěla prakticky vůbec. Po X letech jsem ho prostě vyhodila a koupila bílou sůl, kterou mám taky už snad tři roky a je ulíznuto ze dvou rožků trošičku. Nejvíc tomu dám asi já, když to jako předvčerem vyhodím ven a sprchnu hadicí abych to omyla od nalepeného prachu a kde čeho...protože madam prostě sůl moc nemusí...
No jo to náš milostpán co by se taky zbytečně honil,že jo když všude okolo je hafec trávy , ale kolikrát i když je u kámoše,tak je tak pochodujou po ohradě a nic,ale včera je si chytlo nějaký běhací šílenství nebo co
a pak na závěr se oba ve stejnou chvíly vykouleli-někdy jsou jak teplý bratři
Já dávám taky tu normální bílou sůl a za ty tři roky máme druhou,kupuju takovou tu ve válci na zavěšní a když jsem mu ji tam dala poprvný,tak si máma dělala srandu,že to vypadá jak kdyby měl Soban ve stáji ruličku toaleťáku
Ivčo,díky.
Já vím,kterou myslíš tu sůl,jenže tady nic takovýho nemají,koupila jsem jí jen jednou někde a mezitím,než jí olízali,jsem zapomněla,kde,a teď po ní všude koukám a nikde jí nemají,všude je jen tahle bílá,co se rozpouští,kde to kupuješ,Ivčooo???
To je počasí,coo,hnus fialovej,tady od rána ještě nepřestalo a zima je jak v Rusku
,budu mušet Monďáska zavřít,nebudu riskovat,že nastydne.
No já tam šla,vše jsem nachystala,že je teda zavřu,ale Monďásek je schovanej a v klídku si tam baští,i ostatní jsou zalezlí,tak je ještě nechám.
To nevím,proč ho Moruš odhání,když mu nakonec to mlíko stejně dá,on je fakt hrozně neodbytnej a nedá pokoj,dokud Moruš nepostojí a nedá mu napít
,vůůbec mu nevadí,že ona ho u toho hryže do stehen nebo kam došáhne.
Ahoj kochačky, moji oři taky tu červenu sůl nechtěli vůbec, a takový ten spešl liz pro koně taky ne (vypadá jak "toaleťák "hehe, takový menší)ten se jim rozpadl...koupila jsem jim teď tu bílou obyč.a taky to moc nechcou, ale aspoň sem tam to olíznou.bude to zas na pár let.kámoška si koupila Profi foťák co stál jak kůň, tak už se těšííím!!! jak nás třeba občas fotne.ochutnávka jejích foteček :Kobucha foto (c) Míša Hubáčková
a malý z farmy (z Tami po Borax, tata Sasun z Tlumačova)= čmb (c) M. Hubáčková
pište bez těch asi 4 mezer co jsem tam udělala...ale stačí zadat hannahquarters do vyhledávače- rajče.včéra jsem podsékala na rančiku ohradu a ještě to nemám (tam, kde se koně ještě nepasou,) křoviňákem a dostala jsem i pecku pokračování zítra...pokud nebude lejt.smajly jsou skvělé...v neděli mám pomáhat zas hnát krávy, budem jen 2 jezdkyně, 30 krav a pěšáci.kéééž by nepršelo!!!!
...jo Jaru je fešáček, Tamiš, pak ho zas prodaj...jen je teda pěkně plachý, už tam žádné děcka nechodí, škoda..keré by ho ochočily
Ahoj holky, my máme taky obyč bílou sůl a když byl Míša sám, tak si jen občas líznul, za to teď ve dvou lížou každej den Blonďák stále ještě nepřelínal, ale zas je už o něco lepší a kamarádštější. A Míša ten je teprve spokojenej.
Ráno mě vzbudil déšť, jak kapky bubnovali do střešního okna, tak jsem si říkala jak jsou kluci asi schovaní a chrní. No naopak, oba stáli venku a pásli se. Ani na seno jsem je neutáhla, jsou to prostě horský koně a nějaký deštík je nemlže rozhodit
Jaruško já tu sůl kupuji u kamarádky v jezdeckých potřebách, ale myslím, že kdyby si se zeptala nějakého myslivce u vás kde to kupují tak ti poradí Nebo zemědělci pro ovečky to taky berou
a taková je to dobrota
No jo,to tak chodí,že se hříbátka prodají,
snad Tamiš najde hodného budoucího majitele,je to fakt moc pěknej koník,a mamina je teda taky poořádná.
Andrej,nezoufej,hříbátka mají více srsti než dospělý koně,tak pak hold déle schazují ty chlupy,ale nebooj,dočkáš se,náš Legiš taky ještě není vylínanej,
ale snažíme se,on úplně neskutečně miluje,když ho čistím hřbílkem,to stojí jak přikovanej,není ani uvázanej,a dotykama prstů si ho otáčím,jak potřebuju,
a on se ochotně natáčí,hlavně,že ho čistím,to přestane jíst i seno,když ho začnu šudlat.
Kolikrát si říkám,že poprosím Jarču,ať nás natočí,ale pak na to zase vždycky zapomenu...
Kráásnej ruličkovanej jazyk,Ivčo,hihi,je vidět,že sůl chutná,no,já se u těch myslivců pozeptám,
dííky moc.
No jo,ale to se asi nebude dát pověsit,že joo,to budu mušet na to něco vymyslet....
Dřív jsem to měla normálně ve špalku na zemi jako to dělají myslivci. Pak se nám ulomil strom tak Martin ho využil
Tady už mají jen malý kousek
Tak nevím jak u vás, ale tady celý den nepřetržitě chčije a chčije. Usa ani nevystčila nohu ze stáje..jak takhle v kuse leje, tak se venku ani neprojde, jen celý den čučí jak prší, baští, spí a psi jsou otrávení a chrní taky...
aHOOOJ
No u nás je to fakt boží...koně celý den v přístřešku a malá chuděra se nudí...všude máme koupaliště ,,a lije a lije... a má lít...
U nás je přesně to samé..jezero ve výběhu a Usa nevystrčí kopýtko ven..děs
jen nešťastně pláče, když někdo vyleze ven aspoň na ně juknout..
No ty kráááááso holky vy tam teda u vás máte nehezky mokro snad už počasí umoudří a ty lijáky přestanou. U nás teda lilo jen v pátek a přez víkend docela dost fučelo,tak jsme radši venku ani nebyli, jen včera jsme něco pocvičili ze země,ale i Sobistuse to počasí asi rozčilovalo páč s nim nějako moc nebyla řeč :-(
Jéééžííš,no tééda,tákový hnusno máte,
hrůůůza.
A když jsem včéra koukala na tu předpověď až snad do pátku,tak se mi taky chtělo
,fakt náádhernej květen.
Hezká fotka,jak tam Usina vykukuje.
My jsme nevěděli v sobotu,jestli na tu akci na koních jet nebo nee,když hlásili déšť,tak jsme nakonec nejeli,ale zase nás to tak nemrzelo,objeli jsme věci,který byly už docela nutný a u známýho jsme koně taky viděli.
Ani jsme nezkusili Monďáskovi to sedlo,páč jsem ho nechtěla tahat do toho bahna
,tak snad dneska...
Elině se v tý řepce jede dobře,páč má většího koně,ale já s Moruš-hrůůza,stahuje mě to dule.
Tady už jsme před naší vesnicí,sice to celej den foukalo jak blázen,ale nezmokly jsme.
My byly s Elinou venku a Jarča byla s Fousem na Voříškiádě,celkem jim to šlo.
Ještě Moruš větrem rozcuchaná
,poslední fotka a čekám na toho Sobistu běhajícího.
Jarčo nebooooj Sobistus bude,ale až zítra,kámoška mi to konečně vypálila na CD,tak se pro to dneska stavím, ještě by tam měli být fotky z našeho prvního skákání , já už jsem taky napjatá jak špagát jaký to budou fotky,páč co jsem vyděla jen na foťáku,tak některý byli fakt pěkný.
S tou řepkou nejsi jediná, my když jedeme přez řepku,tak pak většinou ty žlutý květy vyndávám i z fuseklí
Tak holky, přestává být sranda. V noci jsem spala cca 2 hodiny..zaprvé nervy...ráno tay měla naklusat kontrola z finančáku a zadruhé celou noc leje jako z konve, máme plechovou střechu a já nahoře a vedle garáž..no mazec. Včera lelo nepřetržije nonstop pořádně, celou noc valí hrozně..vlastně už je to tak delšídobu a ráno jsem ještě kontrolovala faktury...z finančáku volaly paní, že nedojedou, pytlují písek a začínají být pod vodou v Místku! Řeka hučí fest..jak začne tahle hučet, tak začíná být nebezpečná. Tak jsem se šla podívat na most a teda síla. U splavu jsem viděla, že to valí po bocích, ale dole se to vrací do koryta řeky...máme tady Ostravici...ta pan před Místkem se spojuje s Morávkou. No a na mostě mi bylo až zle. Řeka je ohromná, od okraje koryta snad 10cm a bude se vylívat tady do olšiny ..pak to máme asi 25 metrů k okraji zahrad!!! Naštěstí tady máme vilnou hráz za plotem..to bylo jediné, co nás ochránilo v 97´ před vodou, ale je to síla. Jelikož má lít a lít a lít, tak mám docela fakt obavy, aby jsme nezažili stejné nervy
..já už je začínám mít..rozhodně nespím klidně.
Docela uvažuji nad tím, jestli nezavolat na jízdárnu a zamluvit si box, kdyby náááhodou byla nutná evakouace, abych měla Usu v bezpečí kde zaparkovat. Jsou na druhé straně vesnice a na kopci, takže tam by voda mohla být maximálně z pole. Tady jsem docela na trní už.....
No zatíííím... je to dobré, ale prý má lít do čtvrtka, což fakt nevím, zda to dá řeka a taky můžeme skončit všichni i v Polsku, až nám prdnou Šance..tak dlouho čekali na opravu, jsou ve špatném stavu a te´d to má udržet tolik vody... aby nás jednoho dne nelovili v Ostravě...
Volám známé (majitelce jízdárny), ale nemohu se dovola. Kdyžtak pak brnknu někomu z jízdárny. ještě to budu zkoušet. No fakt tady můžeme jen sedět a doufat. Tady nic jiného nepomůže...kdyby řeka přeteka i tu naši hráz, tak jsme pod vodou všichni tady...
No budeme doufat, že to nebude horší než v 97´
Ještě jdu brknout kamarádce co má Bendu..oba dělají na Povodí Odry, takže mají přehled a taky jak je na tom Benda za řekou..co jsem viděla fotky na Facebooku, tak mají řádné jezero na zahradě mezi baráky a to tam ještě není řeka!