Prosím o vkládání fotografií vašich koníčků před a po :-) Nevím jak vy ale hrozně ráda si prohlížím takovéhle fotky :-)
Posílám foto mé kobylky Keni Lipton z října 2009 kdy jsem ji přivezla a z dneška 15.5.2010 .. nyní jsou jí 3 roky.
A dnes ?Nožky se srovnaly... hlava zjemnila a nějaká ta svalovina přibila :-)
Ahoj krásná kobylenka! Tak já budu mít těch fotek trochu víc svýho prcaka mám od narození a změnil se teda hrozně...
Tady chvíli po narození...
Taky měl hrozně křivý nohy...a rezavej vydržel jen do prvního přelínání...
Vyčouhlý mrňavý telátko. Takový kde nic tu nic, snad jen trochu zadek... léto 2006
Na předchozí fotce už mi teda chvilku patřila, tak už je nakrmenější. A letos.....2010
Tak já se také přidám :)
Foto zde: http://ma-rky.rajce.idnes.cz/jak_plynul_cas/#album
A tady končí příběh náš,hříbátko na začátku,je už dospělý koník,a tady začíná nový příběh dalšího hříbátka :-D Boneta,jaký ona bude mít osud je ve hvězdách,doufám ,že ne tak pochmurný jak Lovely Bary..................
Tak to já se přidám...dole je 9/2007, nahoře 2/2009. Letošní fotky ještě žádné nemám...
Taky přidám malé roztomilé hříbátko, 2.fotka s maminkou-fáze plesnivých línacích nožiček
Pěkný téma!Takhle vypadal můj Gabča když jsem si ho koupila . Je to čmb x kinský kůň.
Také přihodím naše před a po - na fotu chladnokrevný valach, před rokem a půl při koupi
Wintersturm (na první fotce první zleva) letos na jaře ve svých 3letech
A tohle mám milovaná...kobža, kterou mám od jejich 3 let. Tady na fotce jak vypadala tehdy před 5 lety :)
A až po 2 letech, kdy jsem si kobylku dovezla konečně k nám domů (spolu s klukama nahoře), začala ji krmit sama (seno celý den k dispozici) a denně jezdit... a takhle se nám spravila Tady na koci léta 2008 (půl roku doma)
a Lotka letos v zimě... A nikdo mi nechce věřit, že je to ten samý kůň, co před 5 lety Znamená to pro mě opravdu hodně, když ji vidím, jak vypadá dnes a co tenkrát byla za kostitřas
Tak já mám taky kalsiku, jak z jednoho dostihového skalára ala jelen vzniknul vcelku šikovný macatý plňas...dnes už bez práce, takže vcelku břuškatý..:)
no a pak rezátorek...:) ošklivý ryzoň s voletem pod krkem, kýbloidní hlavu, kostnatou prdelí...
a postupem času krásná rezatá věc s prdelí, krkem a úžasným charakterem....:)
Tak já taky přidám svou troškou do mlýna...
Tady Rosa pár dnů po koupi(zima 2008/2009)....
no a jaro 2010 s kámoškou....jste taky tak pyšní na ty svoje krasavce jako já?
A stejná kobylka v 25ti letech po změně stáje rok 2009. trvalo dlouho než jsme ji dali do pořádku
tak to je co říct,to by člověk ani neřekl nevěřil kolik jí je let.No Tak já přidám Lucinku mám jí od jejich 5 let.K porovnání jak se barvově měnila,myslela jsem zprvu,že sttářím zevětlá,ale ona naopak tmavne.Na éto fotce 5 let,to jsem jí měla měsíc
tak my se taky pochlubíme s naší první narozenou kobylkou Skippie Hollywood
tady asi pul hodky po narození
Když se dívám na vaše fotečky, tak mám naději, že i tá má kobylka se spraví. Řeším stejný problém, koupila jsem si 12letou plňasku, a postupně ji také dávám dohromady. Nepodělili by jste se o zkušennosti, jak a čím jste krmili, jakou práci vaši koníci dělali a za jak dlouho se spravili? Moc by mě to zajímalo, moje kobča nabírá pomalu, není žravá, navíc má sloní nohu, takže ji nemůžu krmit čímkoliv a zatěžovat nějakou větší prací na jízdárně se bojím, je vidět, že nohu tahá, pořádně na ní nedošlapuje. Budu moc ráda za nějaké informace. Na fotce cca měsíc po koupi.
apolo2
napsal(a):
Když se dívám na vaše fotečky, tak mám naději, že i tá má kobylka se spraví. Řeším stejný problém, koupila jsem si 12letou plňasku, a postupně ji také dávám dohromady. Nepodělili by jste se o zkušennosti, jak a čím jste krmili, jakou práci vaši koníci dělali a za jak dlouho se spravili? Moc by mě to zajímalo, moje kobča nabírá pomalu, není žravá, navíc má sloní nohu, takže ji nemůžu krmit čímkoliv a zatěžovat nějakou větší prací na jízdárně se bojím, je vidět, že nohu tahá, pořádně na ní nedošlapuje. Budu moc ráda za nějaké informace. Na fotce cca měsíc po koupi.
No to je těžko,když kobča vlastně nemůže jezdit...ono je nejlepší nasadit krmivo "na břibírání" a k tomu vhodnou práci.Jestli nedošlapuje a tahá ji za sebou tak o ježdění nemůže byt řeč,v tom případě musíš i s krmivem opatrně.Myslím si ale,že (pokud počístám s tím,že je řádně odčervená,zuby v poho atd..) když má přístup na pastvu denně celý den,ráno řádně nakrmíš kupou sena( pokud je na noc v boxe) a večer taky tak by měla pomalu začínat nabírat.No a co se týče jádra tak jak už jsem psala výše je to těžko,když nemůže pracovat,ale dnes už existuje spoustu granuli pro koně v klidu,nebo jen občas jezdící.Já osobně přidávám ke granulím(máme speciálně dělané granule na přání,na přibíráni) sladový květ a v zimě vojtěšku...na moji je vidět výsledek,ale taky tady máme kobču,které ikdybych zlato do zadku tlačila tak prostě nic!!!!!doslova nic.Jsou celý den na pastvě,večer kupa sena a o jádru už ani nemluvím(fakt se do ní pere horem dolem) a nepřibere.Pořád trčí žebra a má vykasané břicho.Je fakt,že ona je jeden velký stres a tak hodně toho "vystresuje".
Tak ja se taky pridám.
Tady je Persík pred 5 lety kdyz sem si ho koupila.
Taky přispěji svou kapkou vody do mlýna... :o) Na první fotce je mu 4,5 měsíce a na druhé necelé tři roky. :o)
Takhle sme si ji přivezli 4.zaří 2009 ....Vypadala strašně plno lidí nás odsuzovalo a podcenovalo...
moresi33
napsal(a):
Takhle sme si ji přivezli 4.zaří 2009 ....Vypadala strašně plno lidí nás odsuzovalo a podcenovalo...
A takhle vypadame tet...foto z 3.8.2011 prej že to nedáme... :)
Moje Sejna (mix arab*shagya) v den odjezdu od byvaleho ustajovatele do noveho mista.
Byvaly ustajovatel sice chtel moje penize, ale "nejak" zapomnel, ze by mel za ne tu kobylu i krmit . V den odjezdu mel tu drzost mi tvrdit, ze je kobyla ve vyborne vyzivove forme
. Taky se Vam zda ve vyborne forme
?
Kobyla byla tak tezce zrasovana, ze zacala trosku pribirat az po dvou mesicich od prijezdu na nove ustajeni i kdyz mela davky vseho jak pro slona a v prvotridni kvalite.
foto duben 2010
Foto cervenec 2010
Jasny obrat k lepsimu.
Prace sice stale zadna, k problemum s pribiranim se pridaly potize s kopytem (abces) a nasledne si drzka natahla slachu, jak blbla s ostatnima.
Veterinarem byl jeji stav ohodnocen jako dobre zivena
a tady posledni foto na Hubertovi v rijnu 2010, kde jsme delaly lisku.
Tomuhle rikam nadherne zvire.
A dostat ji zpet do tohoto stavu trvalo pouhych 8 mesicu.
Do konce zivota budu mit vycitky, ze jsem to na zacatku roku 2010 nechala dojit tak daleko. Nemohla jsem jit jeji stav zkontrolovat osobne z vaznych os.duvodu neco kolem mesice a dovolila jsem duverovat osobe, co se o ni starala, ze je kobyla v poradku .
Jo a ted uz je Sejna tak tlusta, ze neznalym osobam radsi rikam, ze je brezi...
Veterinar prohlasil, ze na divne (= rozumej tluste) fjordy z tamni pastviny si uz zvykl, ale ten muj vyzrany arab je fakt silny kafe. Kdyz mi to referovala majitelka pastviny, tak jsem si rekla, ze radeji budu kona hubnout nez opet pribirat.
Kupodivu letos zvladla zimu bez sebemensich problemu pouze na sene, slame a vode. A hubnout budeme muset o 106
Náš příběh tu na ifauně zná skoro každý,ale tak stejně se pochlubím
V den koupě, u původního ,,majitele" (spíž tyran). 18.1.2008 z fotky nejde poznat, že měl blechy,vši a spoustu dalších parazitů. 6e měl plece vydřené do krve o kamený žlab a že měl prořezanou provazovou ohlávku též do masa úproto na fotce s obojkem, pod kterým mu slezla srst)...všechna kopyta měla hnilobu a to 99,9% takže málem ani chodit nemohl. Bál se světla (k§lna ve které 2roky živořil neměla okna) nechtěl si nechat šáhnout na hlavu,ohlávku sme zvládli nasadit asi po měsíci usilovného a jemného tréningu. To že kousal a kopal už byla maličkost.
petas
napsal(a):
Náš příběh tu na ifauně zná skoro každý,ale tak stejně se pochlubím
V den koupě, u původního ,,majitele" (spíž tyran). 18.1.2008 z fotky nejde poznat, že měl blechy,vši a spoustu dalších parazitů. 6e měl plece vydřené do krve o kamený žlab a že měl prořezanou provazovou ohlávku též do masa úproto na fotce s obojkem, pod kterým mu slezla srst)...všechna kopyta měla hnilobu a to 99,9% takže málem ani chodit nemohl. Bál se světla (k§lna ve které 2roky živořil neměla okna) nechtěl si nechat šáhnout na hlavu,ohlávku sme zvládli nasadit asi po měsíci usilovného a jemného tréningu. To že kousal a kopal už byla maličkost.
A nejnovější foto. Konec února 2011
A poslední letošní lednová fotka (lepší nemám) - v dubnu mu budou 3. :-)