Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2010 06:09
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Tak zakládám nové,
jinak mi přišly nějké názory od kopytářů,jednoho jsem našla u klatov a druhá pani je ze stř.čech.
tady jejich názory:Dobry den pani Milsimrova, prekvapuje me, ze kopytka v takovem stavu (tim myslim skoro dokonalem) maji problem... kopyta se mi libi, mohla by sice mit nizsi patky a byt v nich vice roztazena, ale toho se da docilit pouze casem, pohybem po pevnem atd.
fotografie jsou porizeny jak dlouho po uprave? kdy konik zacal kulhat? jak doslapuje, na spici? boleji ho jako patky? nebo pouze "cupita" po tvrdem nerovnem?... popripade pokud by se Vam to podarilo natocit a poslat video a nebo mi zkuste zavolat a probereme to po telefonu... takto podle fotografii me prilis moznosti PROC kulha nenapada...
telefon je 604787711...volat muzete kdykoliv, az do 22hod neni problem.
celkem me zarazi, ze je konik 6tydnu po strouhani, momentalne jsou kopyta ve stavu, kdy zadnou korekturu nepotrebuji...pokud rikate, ze konik reaguje citlivosti na kameni, tak me napada, jestli pan kopyto prilis nevyrezava a neoslabuje...to by onu citlivost vysvetlovalo...kdo Vam upravuje a jakou metodu pouziva?
to o cem mluvite u toho zadniho kopytka, tak to bude zrejme otlak a vznikajici absces - zrejme v patkach...vyznacuje se to presne tak, jak popisujete...

25.5.2010 06:10
bonzelka

XXX.XXX.204.138

a druhý názor
Dodrý den,
díky za odkaz na fotky.Pokud mohu něco poradit, je u všech kopyt třeba dostat patky dál, než jsou teď.Ony totiž nejsou krátké, právě naopak, ale jsou podsunuté pod kopyto.Proto Vám můžou připadat krátké.Nejvíc tomu napomůžete tím, že ve špici kopyta uděláte výrazný mustangový roll a stěnu v patkovém ohbí (tam, kde přechází v rozpěrky) snížíte na úroveň chodidla.Z vnějšku je třeba stěnu vyrovnávat,Koník ji má na obou předních prohnutou.Na pravé víc.Nejlépe pro Vás bude nakouknout na stránky www.kopyta.com , tam je tato problematika velmi dobře a srozumitelně popsána.

25.5.2010 06:12
bonzelka

XXX.XXX.204.138

http://bonzelka.rajce.idnes.cz/Kopejtka/

tohle jsou Hanýsovo kopejtka pro představu co řeším.

25.5.2010 09:29
kathey

XXX.XXX.227.78

ja teda kopytum velky prd rozumim, ale podle toho, co pises, tak ten otlak je dost mozny

jinak me prisly fotky Amonka z Italie, jak uz jsem psala v minulych arabech, tak o vikendu bezel sve prvni Z a z 83 koni dosel na 11 miste. Mam z toho velkou radost.

Takze tady par fotecek, jde videt, ze uz pomalu dospiva, uz to neni ta hubena nudle, zacina z nej byt fakt kus peknyho kone :)

25.5.2010 13:30
lesterka

XXX.XXX.254.109

Katy, já ti už psala svůj názor a souhlasím s tím pánem, co ti napsal. Nevím, jako pí. kopytářku jsi kontaktovala, ale s jejím názorem se neshoduji. Jak jsem ti psala, patky delší a podsunuté dopředu, špice je taky přerostlá (souhlas s mustang rollem, ale taky s postupným zkracováním). Patky skrátit, stejně tak rozpěrky. Střel je u všech kopyt docela slabý, možná od přírody možná tím, že neplní dostatečně svoji funkci, to bych musela vidět, jak vypadá běžně a jak chodí po vystrouhání

25.5.2010 17:00
lucky

XXX.XXX.133.26

Souhlas s druhou radou kopytáře.
Nesahat na střel, potřebuje sám zesílit a na chodidlo nesahat, upravit rozpěrky a hlavně pořádný mustangáč, kopyto má špatný překlop, to může být i důvod mírného prohnutí přední stěny, hodně to páčí. S trochou úprav a dobrým pravidelným pohybem bude mít kopýtka jak správný mustang ..chodit a chodit.
Já nevím, osobně moc botičky nemám ráda, zvlášť pokud koník tak neběhá 80km. Čím víc bude chodit na boso, po všem a všude, tím víc budou kopyta odolná.
Jinak co se týká abscesu či nášlapu...je jedno, zda má kůň podkovu nebo ne. Ba naopak. Koně co mají napráskanou podkovu mají chodidlo vyřezané a zeslabenou stěnu chodidla, než koně, co přirozěně běhají naboso a mají řádný silný střel a silné chodidlo. Ale není to ze dne na den a taky jsem toho názoru, pokud někdo nemá podmínky nebo nechce se zabývat úpravou bosého kopyta, nikdy nebude mít koně 100% bosého bez problémů. Prostě koně, co jsou půl dne zavření v boxe, nebo celý den v blátivém výběhu prostě nemohou mít chodidlo zvyklé na vše.

Před pár dny jsem tady dělala toho malého poníčka Bendu, co s ním nyní chodí Usa a to byla kopýtka přerostlá Ale už je má slušná, ovšem chce to ještě hodně zkracovat patky, ale nechtěla jsem jít na něj moc radikálně, už tak přišel o řádnou část přerostlých kopyt a koukal, že nemá podpatky :-)

25.5.2010 17:54
lucky

XXX.XXX.133.26

Jo a koukám na Amonka..bych ho ani nepoznala! Moc hezký! A teda ta hlava....vypadá jak duch smajlík

25.5.2010 19:11
sabina

XXX.XXX.60.81

Taky si Bonzel myslím že je to jak píšou holky...

Patky k hovnu a střel též. Jako pokud se dělají otlaky, dle mě je kravina koupit ty boty. Klasické nakutí je prostě potřeba. Řeší to víc věcí. Než jen boty.

JInak Amon, no vypadá fakt úchylně s tou bílou palicí smajlík Ale kus koně už z něj je.

25.5.2010 19:32
kathey

XXX.XXX.227.78

Vam se taky furt neco nezda... :D

25.5.2010 20:36
lesterka

XXX.XXX.123.79

Kathey...he he he...já ti to taky říkala smajlík

Jako okout, neokout je věčná debata a bylo jich tu už milion...každé má své pro i proti.
Lucky, nesouhlasím s jedním. Jestli jsem tvůj příspěvek dobře pochopila, tak píšeš, že abscesy by měly být stejně časté u okutých i neokutých koní. Možná mám čestnou výjimku, ale mám okuto dva roky a od té doby ani jediný absces a to kůň maká terén neterén, a že tu v Moravském krasu máme sakra šutrovito. Bez podkov při hodně lehké práci a vybírání terénu dva abscesy za sebou.

25.5.2010 21:54
bonzelka

XXX.XXX.173.185

lucky napsal(a):
Souhlas s druhou radou kopytáře.
Nesahat na střel, potřebuje sám zesílit a na chodidlo nesahat, upravit rozpěrky a hlavně pořádný mustangáč, kopyto má špatný překlop, to může být i důvod mírného prohnutí přední stěny, hodně to páčí. S trochou úprav a dobrým pravidelným pohybem bude mít kopýtka jak správný mustang ..chodit a chodit.
Já nevím, osobně moc botičky nemám ráda, zvlášť pokud koník tak neběhá 80km. Čím víc bude chodit na boso, po všem a všude, tím víc budou kopyta odolná.
Jinak co se týká abscesu či nášlapu...je jedno, zda má kůň podkovu nebo ne. Ba naopak. Koně co mají napráskanou podkovu mají chodidlo vyřezané a zeslabenou stěnu chodidla, než koně, co přirozěně běhají naboso a mají řádný silný střel a silné chodidlo. Ale není to ze dne na den a taky jsem toho názoru, pokud někdo nemá podmínky nebo nechce se zabývat úpravou bosého kopyta, nikdy nebude mít koně 100% bosého bez problémů. Prostě koně, co jsou půl dne zavření v boxe, nebo celý den v blátivém výběhu prostě nemohou mít chodidlo zvyklé na vše.

Před pár dny jsem tady dělala toho malého poníčka Bendu, co s ním nyní chodí Usa a to byla kopýtka přerostlá Ale už je má slušná, ovšem chce to ještě hodně zkracovat patky, ale nechtěla jsem jít na něj moc radikálně, už tak přišel o řádnou část přerostlých kopyt a koukal, že nemá podpatky :-)

Luci:
já samozřejmě nechci botičky na večně..jen bych řekla,že potřebujem,aby si ty patky ještě víc neobrušoval a aby mu to trochu dorostlo a dalo se to potom opravovat.Takže mu je chci dát na vyjížďky a na jízdárnu atd.do výběhu bude chodit bez nich...

25.5.2010 21:55
lucky

XXX.XXX.133.26

Chápeš to dobře...já ovšem mluvila o správném bosém kopytě. Ne pseudo bosém koni, kterého kovář vystrouhá klasicky normálně..jen tam nenabouchá tu podkovu. Vím o čem mluvím..kdysi jsem kobylu taky tak měla a nevěděla, zda nakut či co, než jsem se o to fakt začla zajímat a zjistila, že to bylo špatně víš. Je sakra rozdíl v kopytě, které je bosé, správně udržováné, se silným kvalitním chodidlem a mohutným střelem a je rozdíl v koni, který je boxový a výběhový a jde jen hodinku dvě na vyjížďku, kopyto je jednou za 8 týdnů! vystrouháno normálně, jak se kopyta strouhají...tím myslím klasika jak mi to kovář dělal...chodidlo, střel do úhledného tvaru...bác..občas někde kapka krvičky, že prý je to normální....(!) a 14 dní mi trvalo, než mi kobyla chodila slušně. Jak viděla štěrk, tak stávkovala..se ji nedivím. I za ty dva měsíce nebylo a ani nemohlo být kopyto vůbec to, co by mělo jako bosé být..no bodejť!smajlík

A pak si takový člověk po nějaké době řekne..no jo..nabouchám na to podkovu a ono se to spraví.... no jo....to "spraví" .... ale to je věc jiná a byla by tady debata zase bosí versus podkovy. Já jsem pro podkovy u lidí, kteří prostě nejsou schopní zajistit svému koni ten luxus mít normální kopyto, se kterým jej příroda stvořila...toď vše. Ale mnohdy za jakou cenu.. My tady dali dokupy i těžce schvácenou huculi, co byla zralá na jatka s rentgeny v katastrofálním stavusmajlík ...po půl roce péče kobyla chodila vyjížďky a po nějakých osmi měsících jsme si dávali dostihy.... a to bez podkov........ a klusala štěrkovky jako nic s vedle Usamy. Před zimou jsme jezdily ob den klidně 15km a to tady taky máme řádně šutrové Beskydy. Takže ono to je taky o tom jak se o kopyto pečuje ....když myslím bosý kůň, myslím s funkčním kopytem.

Pokud máš koně i s dobrým bosým trimem, který však chodí v měkkém, tak je jasné, že na šutrech bude přesto poskakovat. Protože kopyto prostě není na takový povrch zvyklé. To je jakoby ty ses rozhodla chodit naboso..budeš doma po koberci chodit super, ale venku na kamenité cestě budeš kvikat jak blázen:-). A takový křovák, co v životě boty neviděl a chodí tak denně, bude po tom běhat maraton... a jemu se těžko otlak udělá, kdežto Tvým zhýčkaným nožkách se může otlak udělat stejně tak naboso, jako v botkách :-) ..otázkou je kdy. Může být náhoda, že měl otlak bez podkovy a teď nemá. Mám kamarádku, která přestože kuje, má koně každý rok někde s otlakem. A stát se to může jakémukoliv koni kdykoliv. Ale je zajímavé, že při všech studiích kopyt, co dnes jsou právě u koní divoce žijících a mustangů skoro neznámé nemoci kopyt, jako jsou u našich koní v našich podmínkách....

A ostatně tohle je diskuze, každý může říct svůj názor a pak záleží na každém, co si z toho vezme. Někdo bude zastáncem podkov prostě přes mrtvolu a někdo bere podkovy jako zlo .....většina odborníků se dnes shodne na tom, že jsou v některých případech bohužel nutné zlo.
Co si mylsím já je snad z mého psaní výše jasné. Co si z toho kdo chce vzít je jeho věc a hádat se o tom, zda podkovy ano či ne otlaky ano či ne se nehodlám. Každý má na to svůj názor. Já ho napsala a tím to hasne.

25.5.2010 21:57
bonzelka

XXX.XXX.173.185

lesterka napsal(a):
Katy, já ti už psala svůj názor a souhlasím s tím pánem, co ti napsal. Nevím, jako pí. kopytářku jsi kontaktovala, ale s jejím názorem se neshoduji. Jak jsem ti psala, patky delší a podsunuté dopředu, špice je taky přerostlá (souhlas s mustang rollem, ale taky s postupným zkracováním). Patky skrátit, stejně tak rozpěrky. Střel je u všech kopyt docela slabý, možná od přírody možná tím, že neplní dostatečně svoji funkci, to bych musela vidět, jak vypadá běžně a jak chodí po vystrouhání

Dneska u nás byl kovář, vlastně po 6ti týdnech,zadky jsme vůbec nebrali,nebylo co.Předek udělal teda ten mustang roll a botičky jsem objednala,aby mu to dorostlo a pak se uvidí co dál s tim,samo že postupně upravovat ne vše na jednou.
Taky je to tim on má hanýs trochu šavlovitej postoj na zadních nohou,špičky vytáčí ven,patky k sobě,takže to má zmidlené víc na vnitřní straně.Uvidíme co botky udělají,když to nepomůže tak to byla jen další má zbytečná investice.

25.5.2010 22:04
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Nejsem proti podkovám,ale ani proti bosonožství.
Co jsem za poslední týden načetla článku o bosých kopytech a když se to opravdu dělá dobře co ten kůň na tom dokáže ujít atd je super..,
Já se zatím podkovám chci vyhnout ne,že bych proti nim něco měla,ale prostě si myslim,že to u Hanýse neni zatim dobrej nápad.Pokud bude valach časem a v klidu a budu jezdit víc jízdárnu jak terén tak asi nakovu,ale dokud je hřebec a lítám zatím po loukách,skákat zatím taky nebudem,tak budu radši když to zvládnem na boso.

25.5.2010 22:08
lucky

XXX.XXX.133.26

Doporučuji prostudovat ti jak vypadá správné bosé kopyto...tvar, úhly, rozpěrky, stěny, střel a jak vypadá kopyto kuté...uvidíš zjevný rozdíl. Otázkou je, zda chceš mít delší kopyto, na které naboucháš pak podkovu, nebo budeš mít kvalitní bosé kopyto, na které však podkovu nebouchneš, jelikož by jsi mu ublížila..nebylo by to bouchnout kam...

25.5.2010 22:14
bonzelka

XXX.XXX.173.185

jj už jsem koumala...vytiskla sem si hodně článku od toho Langmajera co mi radil a pročítám..
uvidíme...zatím musím šetřit ten zbytek co na kopytě je a až to doroste tak pak vymejšlet co s tím..třeba pak najdu i nějakého šikovného a ochotného kopytáře,který by sem přijel..

25.5.2010 22:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Hele, jak říkám, ono je to jednodušíí. protože na boso může fakt fungovat jen kůň, jehož majitel ví co dělá , dá koni čas na přechod případne z podkov naboso a stará se. Znám koně, na které prostě majitelé nemají čas, jsou ustájení, nebo provozáci a strouhá se hromadně jednou za dva měsíce, překová se a je to. prostě se tím nikdo nehodlá zabývat, že by si každý vzal koně a jednou za 14 dní mu poupravil bosá kopyta, udělal třeba lepší podmínky ve výběhu a na pastvině a ne jen měkké blátivé výběhy atd. atd. ... Prostě se přijde na jízdárnu a jedzí se, nebo se jede do terénu a je to ...ale s takových případech prostě by naboso fungovali těžko..to uznávám. Když se jednou za 8 týdnů prostě normálně vystrouhají. a nedaly by se podkovy... Vím, jak tak kdysi musela chodit Usa.

25.5.2010 22:28
kathey

XXX.XXX.227.78

Mohla bych dostat vysvětlení, proč valach + práce na jízdárně = podkovy a hřebec + terén = naboso? smajlík

25.5.2010 22:49
lesterka

XXX.XXX.123.79

Lucky, nesouhlasím se spoustou věcí, co jsi napsala. A to jsem zastánce bosých kopyt, pokud je to rozumné. Ale víc už to rozvádět nebudu, Debat o nekutí či kutí už bylo milion a nikdo nikdy nenajde jednotné řešení. Každý se musí vzdělat, posoudit situaci svou a svého koně a rozhodnout se dle svého svědomí. :-)

26.5.2010 00:34
ms

XXX.XXX.120.3

Naživo má Hanýs zúžené patky na vnitřních stranách na předních kopytech, koukaly jsme na to s Katkou, když tu byla, je to vidět i shora, ze spoda je to pak jasné. Na fotkách to moc vidět není. Myslím, že je to geneticky dané a moc se s tím nenadělá. S podsazenými patkami souhlasím, to je myslím záležitost nesprávné úpravy, laicky řečeno Katko, patky by měly být rovnoběžně s přední stěnou kopyta.
Lucky, taky nejsem zarytý bosonožec a s některými tvými názory nesouhlasím, byť osobně mám teď všechny svoje koně na boso a výhledově to nehodlám měnit. Mám tu ustájeného koně nějaké Lenky Kerumové, jestli vám to něco říká, mimo jiné překládala "Na vytrvalostní trati" a další knížky, naposledy nějakou veterinární. Byla jedna z prvních bosonožců v čr, tenkrát jí koně dělal sám Standa Blecha, později nějaký jiný kopytář (jiná škola), teď ho dělá sama - a za ty roky - mě to spíš od bosonožství odrazuje, než cokoli jiného. Pokud má kůň kopyta a nohy ok, stačí, když ho strouhá kovář s mozkem, co zná základní principy úpravy bosého kopyta, pokud má kůň nějaký problém (špatný postoj, došlap...) ani správným častým strouháním se tohle prostě a jednoduše nezmění. Lenka už to řeší asi 7 nebo 8 let... a kůň kupodivu stále nemá pravidelná kopyta - no on ani nemůže mít, když má křivé nohy a křivě došlapuje, vždycky bude vyvíjet tlak na kopyto nerovnoměrně. Vlastně pořádně nechápu, o co se snaží, zrovna o víkendu jsme hromadně byli na tom vytrvalostním semináři a pěkně jsme to tam v hospodě rozebírali. Ale o tom by se dalo polemizovat a polemizovat a....

Předevčírem mi přišla Lia s flegmónou, jako opravdovou, ne jen nateklou nohou, v noci než jí zabraly atb a nesteroidy, tak se jí to pěkně rozjelo, měla 39,8 a bylo jí fakt hodně špatně, chudák se celá klepala, ne jen velké svaly jako když je koni zima, naštěstí do rána se to srovnalo, ale pořád se mi ještě úplně nelíbí, tak doufám, že se dá brzo do kupy, babuška, je mi jí hrozně líto.

26.5.2010 06:18
bonzelka

XXX.XXX.204.138

kathey napsal(a):
Mohla bych dostat vysvětlení, proč valach + práce na jízdárně = podkovy a hřebec + terén = naboso? smajlík

Kathey:já osobně si myslim,že Hanýs je zrovna s podkovama nebezpečnej sobě i okolí.
Pani co nám ráno pouští koně,s nima moc zkušeností nemá a když by se něco mělo stát tak radši bez podkov.
Na jízdárně moc nechodíme,skákat letos asi taky nebudem,takže to taky si myslim podkovy nepotřebuje.
A jestli bude valach a budu s nim chtít něco dělat tak pak si myslim,že to bude asi chtít nakovat..
Ale teď potřebuju alespoň něco dorovnat.Takhle to mám tak přibližně v plánu já.
A tim nakováním bych si teď asi spíš přihoršila než přilepšila.
Takhle mu to snad doroste a upraví se to a pak se uvidí...

26.5.2010 06:20
bonzelka

XXX.XXX.204.138

jj na to jsme koukali,samozřejmě je mi jasné,že nejde upravit všechno,ale upravit alespoň něco určitě jde.
smajlík

26.5.2010 15:06
kathey

XXX.XXX.227.78

Je, Marino, to je mi babušky líto, tak ať se brzy uzdraví.

Jinak Haniččina malá ghazalová se má čile k světu, je hodně veliká. Teď nad tím tak přemýšlím, že buď ješte nemá jméno, nebo jsem zase o něco přišla :D ale spíš nemá.

Mě to moje zvíře momentálně dělá spíš starosti než radosti. Ať jsem in, tak co se kopyt týká, tak mám pocit, že malá čeká sníh a už si nachystala lyže :D Takže o víkendu se bude strouhat.

26.5.2010 15:07
kathey

XXX.XXX.227.78

27.5.2010 08:27
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Tak už mi volali z PPL,že jsou botičky na cestě,že mi je kolem 3tí dovezou..tak jsme zvědavá..smajlík

27.5.2010 09:08
lesterka

XXX.XXX.0.58

No to jsem zvědavá, jak s nimi budeš spokojená :-) Tak pak poreferuj.

Marino, dorazily krve v pořádku?

27.5.2010 13:22
kathey

XXX.XXX.227.78

Katy, nebudeš si pak chtít na Hanýska objednávat předváděčku na výstavu? Mám v plánu něco málo nakoupit v usa, tak kdyby náhodou někdo chtěl....kdo se letos chystá na výstavu...tak bychom to mohli sfouknout spolu a mít levnější poštovné a podobné srandičky.

27.5.2010 14:46
ms

XXX.XXX.120.3

Lenko jo, krev došla v pohodě.

Kathy, Hanýs potřebuje spíš výraznější silnější předváděčku, tvojí kobylu jsem neviděla naživo, ale podle fotek (těch pár od tebe, ne profi) si myslím, že té by naopak sedla jemná nevýrazná kabelovka. Něco si půjč a vyzkoušej, než objednáš naslepo.

Já jsem "lehce" nervózní, Watan s Terkou dnes odjíždějí do Compiegne ve Francii na 126 km - sami, protože já už jsem hrozně dlouho domluvená s Klárou, že jí odvezu Satinku do Belgie. Chtěli jsme s Watanem asi před 3 týdny do Marbachu, ale Watan přišel z výběhu s rozříznutou nohou - sice žádná trága, ale na závody to nebylo. Asi není žádné tajemství, že se zkoušíme kvalifikovat na mistrovství Evropy juniorů do Kreuthu a Compiegne je poslední možnost, jak to ještě stihnout (letos FEI strašně stížilo kvalifikační podmínky, Terka musí zaběhnout min. 3 x 120 km a Watan 2 x 120 km, dříve byla jen jedna stodvacítka pro oba). Takže budeme asi celý víkend viset na telefonu, pokud si na ně v neděli vzpomenete, tak držte palce :) Podle startky jsem koukala, že tam mají Francouzi nejspíš poslední start pro finální výběr ekipy pro Kreuth, takže se Watánek proběhne s nejlepšími koňmi světa:-)

Hele musím vám říct jednu zajímavost z toho semináře (přednášející týmový vet Al Reef Stables - Spojené Arabské Emiráty - jejichž koně drží světové rekordy, mimo jiné ten poslední na 160 km o kterém jsem tu nedávno psala), která mě překvapila - je to naprosto logické, ale nikdy mě nenapadlo o tom takhle přemýšlet. Další důvod, proč jsou arabi vhodní na vytrvalost je ten, že mají stejný obvod kloubů jako teplokrevník nebo A1/1 (když teda nebereme show koně s párátkama místo nohou), ale podstatně nižší hmotnost, takže tlak na cm2 kloubu je podstatně nižší, než u jiných plemen, takže klouby víc vydrží.

27.5.2010 15:11
bonzelka

XXX.XXX.173.185

kathey napsal(a):
Katy, nebudeš si pak chtít na Hanýska objednávat předváděčku na výstavu? Mám v plánu něco málo nakoupit v usa, tak kdyby náhodou někdo chtěl....kdo se letos chystá na výstavu...tak bychom to mohli sfouknout spolu a mít levnější poštovné a podobné srandičky.

Kathey:
no určo bych mu něco chtěla sehnat,mám sice doma už dvě,ale nesedí mi na něj.
Jedna je mu malá a jedna je mu velká..

27.5.2010 15:13
bonzelka

XXX.XXX.173.185

No ten asi bude potřebovat něco jiného než ty tenké..vůbec mi k němu nesedí a hlavně asi nějakou barevnou,černá mu taky moc nepasuje...

27.5.2010 15:26
kathey

XXX.XXX.227.78

Jdu po kabelovce, pod něčím jiným by asi kobyla nebyla vidět. Už takhle mi koza vypadla z pidi poníkovské ohlávečky stažené na minimum, a taková hezká je...nechcete někdo? :D

Teda, tak to pak musíš hned dát vědět jak se jim zadařilo, budu jim držet pěstičky :)

To s těma kloubama je zajímavé a naprosto logické...samotnou by mě to nenapadlo, i když u toho mýho párátkoidního zvířete asi škoda mluvit :D

Jinak Katy, mě se třeba na ryzácích líbí zlaté předváděčky, tím si myslím, že člověk nic nezkazí. Ono třeba...já nesnáším na ryzoních červenou, ale jak Marina tehdy nechala Hannah s červenou vyfotit, tak to vypadalo pěkně, ale přece jenom si myslím, že na výstavu se hodí něco decentnějšího, má to buď tu hlavu nerušit, nebo jí trochu pomoct a ne ji pohřbít.

27.5.2010 15:57
kathey

XXX.XXX.227.78

Já bych chtěla takovou

Na fotce nějaká kobyla náhodně vybraná z netu.

27.5.2010 19:22
sabina

XXX.XXX.60.81

Kaťuline nafoť co máš doma :-D

Já mám jen tu jednu. Taky se mi líbí ty co dělá Marina, ale nejní kašáksmajlík

27.5.2010 20:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak snad Terka s Watanem dopadne dobře, jsou šikovní smajlík.

Holky, taky vám přišla pozvánka z ACHPAKu na seminář o vystavování koní? Uvažuji, že bych možná mohla se zajet podívat. Je to sice děsně daleko, ale možná bych věděla jak na tu moji vobludkusmajlík

27.5.2010 20:36
kathey

XXX.XXX.227.78

no...koukala jsem, ze cenu hodil oproti ocekavani hooodne dobrou, a to fakt, ale ja si v me momentalni financni situaci nemuzu dovolit ani to :( Premyslela jsem nad tim, a teorii znam i bez nej a s praxi u vlastniho kone mi moc nepomuze, takze to budu muset zmaknout sama. Asi budu tocit videa a posilat na konzultace do polska. Ted mam zkouskove...kobyla se zatim poradne zabydli, zacatkem cervna si jedu valet sunky do bulharska a pak ji to zacne...a to by bylo aby nebylo :)

27.5.2010 20:40
kathey

XXX.XXX.227.78

ne cervna, cervence...kez by smajlík

27.5.2010 20:41
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Gajka je připuštěná... Ještě zjistím za 3 týdny jestli se to ujalo ve správném počtu a pak už budeme jen čekat na překvapenísmajlík

27.5.2010 20:43
sabina

XXX.XXX.60.81

Budem držet pěstičkýýýýýýýýýýýýýsmajlík

27.5.2010 20:43
kathey

XXX.XXX.227.78

teeeda, gratulace :) tak at vsechno jde jak ma az k hribatku :)smajlík

27.5.2010 20:53
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Mě dneska taky přišla ta pozvánka a jela bych,ale docel amě tam mate,že je napsáno že se to koná v sobotu 6.června.
Ale sobota je přece 5týhosmajlíksmajlík

Sabi nafotim ti je,ta jedna by byla si myslim Amirovi malá.
A ta druhá to je taková ta kabelovka is příchytkama na udidlo černá a ta je zas mojemu prckovi velká.
Zítra to nafotim,doufám že nebudete smát zrzečkovi jak mu to nesluší..

Jinak sem dneska odskoušla botičkysmajlíksmajlík
z první jízdy jsem teda docela nadšená.Hanýs nechodil už přes tejden tak sem ho vzala na ježdění pro sichr do kruhovky.Botičky mu sedí jako ulité,přední v pohodě,zadky ho zatím serou,ale to je si myslím je o zvyku...
Cválali jsme v nich,klusali a je to docela dobrý,na loužíc h mu to nepodjížělo...
Uvidím ještě zítra v terénu...

27.5.2010 20:56
kathey

XXX.XXX.227.78

"Všechny zájemce o seminář k přípravě koní a jejich tréninku na šampionáty informujeme, že se bude konat v neděli 6.června 2010 od 10,00 hod v Liberci."

tohle je na webu.... ale pro sichr bych se poptala

a ta druhá, menší ohlávka vypadá jak? určitě nafoť.

27.5.2010 21:01
lucky

XXX.XXX.133.26

peti tak doufám, že to s Gajou a mimi vyjde smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

no, mě na tom spíše vadí, že je to tak dalo..víc než za seminář dám za cestu...tak pořád nevím no. Ještě k tomu že nejsem člen, tak to mám víc, že ...

27.5.2010 21:27
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Jejda, děkuju, tolik gratulantů k tomu, že si Gaja užívala.
A chcete znát tajemství? :-| Doufám, že ovulovala na moje 30.narozeniny... Čekám z toho osudového koníka:-), ani to tak nebylo naplánované, přišlo to samo:-)
Tak doufám, že se mi z toho vyklube parťák na vyjížďky i na ten můj western.
Přidám foto otce, je sice už staré, na fotce ještě nemá 3 roky, teď už má 5 let a je mnohem krásnější...

27.5.2010 21:50
bonzelka

XXX.XXX.173.185

jo ale v pozvánce stojí v sobotu..

27.5.2010 21:53
bonzelka

XXX.XXX.173.185

kathey napsal(a):
"Všechny zájemce o seminář k přípravě koní a jejich tréninku na šampionáty informujeme, že se bude konat v neděli 6.června 2010 od 10,00 hod v Liberci."

tohle je na webu.... ale pro sichr bych se poptala

a ta druhá, menší ohlávka vypadá jak? určitě nafoť.

Kathey:
Ta druhá je přesně tahleta
http://www.konskytrh.com/ohlavky-kozene/foto-ohlavka-predvadeci-kozena.htm

27.5.2010 21:58
kathey

XXX.XXX.227.78

aha, tak tu neci :)

27.5.2010 22:29
proxima

XXX.XXX.104.193

Ahoj Peťo,
taky moc držím palce ať to klapne.Hřebec je moc pěkný,tak doufám že hříbátko se povede-hlavně i povahově:-)
Taky teď hledáme ženicha pro Wiči-asi zase appaloosu.
Jo a jak scháníš to místo na vandr,může to být i severní morava??Nějaká chata v horách by se někde našla.:-))
Ale pro koníky je ideální na vyjížďky asi vaše Zlínsko-to slintáme vždycky:-):-)

27.5.2010 22:35
lucky

XXX.XXX.133.26

Peti, tady je krásný dost. Počítám, že dnes je víc prdelatější co? smajlík Tak snad se to povede a budeš mít dobrého koníkasmajlíksmajlík

my jedeme ráno s Fabbym do Německa, v sobotu je v Giessenu mezinárodka, tak jdeme pokoušet štěstí...
máma se tady o Usinku postará a dneska se mnou byla i na pastvině, tak to snad zvládne ji tam zavést a zpátky...usa by došla i sama smajlík
Jinak jsme dneska dostali trochu sprdunk od veta, že jsem už tlustí smajlík a vším možným vyšetřením jsme došli k tomu, že má plíce tak čisté, jak snad nikdy v životě, takže jsme zase u toho, že nevíme, proč kašle... smajlíkchjo...smajlíksmajlíksmajlík

tady tlouštík smajlík

27.5.2010 23:02
lesterka

XXX.XXX.123.79

Tyjo, Lucky, jak se ti vždycky podaří udělat z kobyly takový váleček...já ať se snažím, jak se snažím, pořád mám vyběhaného nohatce, asi to bude tím, co mi všichni říkají...nesmím mo tak honit po lese, aby přibral :))) Přivez Usu, uděláme jí odtučňovací kůru...svalíky na ní jenom pohrají :))

28.5.2010 07:26
lucky

XXX.XXX.133.26

No, ona je hodně dobře krmitelná a zbagruje vlastně všechno. Žravá je teda hodně ..posledně jsem ani nemrkla, když jsem nesla kousky masa psům, ze stáje vylítnul kůň, já koukala na psa a chramst..... no myslíte, že to maso vyplivla??? Ani náhodou. Trochu to zkoumala v hubě a pak žádala další smajlík ..takže bacha až na výstavě můj kůň uvidí ty vaše!!! je masožravá smajlíksmajlíksmajlík ....

No a to máš měsíc flákání se momentálně, než vypásli nový výběh a ještě se celé povodně nusí a baští ...no tak bác a mám válečkasmajlík.

no nic..já se loučím, musím se zbalit a jedem no Němec...pá

28.5.2010 08:07
lesterka

XXX.XXX.0.58

Tak děvčata, přeju hodně štěstí...a Marino...bez úspěného ukončení se nevracejte :) A kdybyste přivezli mašli, tak se taky zlobit nebudem :))

28.5.2010 08:45
janele

XXX.XXX.13.17

lucky napsal(a):
Peti, tady je krásný dost. Počítám, že dnes je víc prdelatější co? smajlík Tak snad se to povede a budeš mít dobrého koníkasmajlíksmajlík

my jedeme ráno s Fabbym do Německa, v sobotu je v Giessenu mezinárodka, tak jdeme pokoušet štěstí...
máma se tady o Usinku postará a dneska se mnou byla i na pastvině, tak to snad zvládne ji tam zavést a zpátky...usa by došla i sama smajlík
Jinak jsme dneska dostali trochu sprdunk od veta, že jsem už tlustí smajlík a vším možným vyšetřením jsme došli k tomu, že má plíce tak čisté, jak snad nikdy v životě, takže jsme zase u toho, že nevíme, proč kašle... smajlíkchjo...smajlíksmajlíksmajlík

tady tlouštík smajlík

Lucky, jen mne napadá, máš udělaný koprologický rozbor? Červy mohou s kašlem souviset...

28.5.2010 08:54
ms

XXX.XXX.120.3

Lenko, máš hřebce, tak co chceš, když bude něco dělat a bude ve výběhu sám čumět po koních, tak nikdy tučikoule nebude. Ale já mám raději vyběhané nohatce, než tučikoule:-)

Výstavní seminář je v NEDĚLI 6.6. Jen mě trochu zaráží, že tu všichni řeší jak koně naučit a předvést a najednou, když je ta možnost, tak vlastně neví, jestli jet nebo ne, ono je to daleko a oni už vlastně všechno ví....
Jeden chytrej člověk řekl, že když si koupíš knihu a v té knize je jedna věta, která ti něco dá, jsou to dobře utracené peníze. Je to naprostá pravda a třeba co se týče vytrvalosti, věřte mi, že vím, o čem mluvím, s tím, co jsem za ty roky napřekládala, se těžko hledá něco nového, co by si člověk "zapsal do notýsku", ale jak jsem shodou okolností psala v minulém příspěvku, téměř vždy se něco zajímavého najde, byť třeba jen ta jedna věta. (třeba tolik oslavovaná knížka Na vytrvalostní trati je z části - pro českého vydavatele - přeložená z mého originálu, který jsem dotáhla roky před tím), pamatuju si na první seminář s jednou z nejlepších světových jezdkyň Belindou Hitzler, na kterém bylo asi 10 lidí, protože česká "špička" jako Kyselí nebo Terbeři v té době alá Katynka tvrdili, že oni všechno vědí a víc vědět nepotřebují (nehledě na to, že tenkrát tvrdili, že nepotřebují araby, ale vystačí si s polokrevníkama a huculamasmajlík - a, oni na rozdíl od Katynky měli už tenkrát roky ve vytrvalosti za sebou...) a tak různě. Pochybuju, že se předváděcí seminář bude jen tak opakovat a jestli se tam sejde 10 lidí, tak určitě ne...
No nic, končím svoje držkoidní kázání slovy dělejte si co chcete, ale pak tu neplačte. Nás tam jede plné auto.
A jako poznámka pod čarou, ten seminář minulý týden byl v Zábřehu na Moravě. Pro pražáky co by kamenem dohodil.

28.5.2010 09:08
kathey

XXX.XXX.227.78

Však já ten seminář nezatracuju, dokonce mne udivilo, jak je ta cena dobrá, ale ve chvíli kdy mám na účtě 50kč a v peněžence poslední stovku na vlak domů (lehce se nám prodražila doprava), tak leda by mi někdo dal vstup zdarma a teleportoval mne tam, nehledě na to, že dostat se ještě ten večer z Liberce do Budějek, jelikož 7. mám zkoušku je dost zbytečná komplikace. Není to výmluva, jen holej fakt. Až pak budu v polovině léta skuhrat, že nám to nejde, tak mi můžete seminář omlátit o hlavu :D
Ale já mám výhodu konzultace s chovateli zanziry, kteří natrénují a odpředvádějí x koní ročně, takže teoreticky o tom asi něco vědí. Jo...na trénování mé kobyly se vyprdli, i když to říkali. Holt mají teď asi 8 1-3 letých koní (některá zvířata opravdu nádherná), tak na prodané hříbě nezbýval čas. Nevadí, jim ukážu, že nejsem žádnej dement.

28.5.2010 09:36
janele

XXX.XXX.13.17

"Jeden chytrej člověk řekl, že když si koupíš knihu a v té knize je jedna věta, která ti něco dá, jsou to dobře utracené peníze. "

kdyby jsme byli na fejsu, tak kliknu na "Líbí se mi" :-))

28.5.2010 11:23
kathey

XXX.XXX.227.78

S tím naprosto souhlasím Jani.

Já jsem teď úplně nešťastná, měla jsem s tím počítat, ale člověk si to občas nedokáže připustit. Přišla obrovská závist i ze stran, kde bych to absolutně nečekala, člověk si v takových chvílích hodně uvědomí. A docela mě zdrtilo, jak málo opravdových přátel jsem měla :( Jsem pomlouvána i na místech, kde by mne to ani omylem nenapadlo, a od lidí, za které bych ještě nedávno dala ruku do ohně. Ať jdou do prdele všichni, vím, že hodně jich to tady čte a však oni se ti, kterým je to určené poznají.

Jsem naivní, blbá kráva.

28.5.2010 18:39
luckai

XXX.XXX.160.251

Zdravím,
když se vrátím ještě ke kopytům, tak mě strouhají kopyta kováři, jednou za asi těch 6 týdnů. Je fakt, že vím, že by bylo lepší kdybych jí to přirašpla častěj a že na můj vkus by mohli brát míň střelku, ale za celé ty 4 roky co mi jí strouhají jsme nem-ěli s kopyty nejmenší problém, chodila vždycky všechny terény (i když je pravda, že vytrvalost nejezdíme, že), jízdárnu a nidky s ničím nebyl problém, žádný abces, nějaká zvýšená citlivost nic.
Naopak, když jsem to zkoušela sama (jak jsme měli ten kurs), tak jsem jí to moc a ne dobře rovnoměrně ohoblovala, což na jedné straně byla chyba pana kopytáře na druhé i moje nezkušenost, zkrátka nadělalo to více škody než užitku. Takže mi strouhají zas naši kováři, protože jsem s nima neměla nikdy problém. Ale vím, že mám rezervu a bylo by lepší kdybych jí to v mezičase přiupravila, jak si to sešlapává, když už vím jak a s dohledem, obzvláště když má bezproblémová kopyta, tak si na to člověk troufne. Takže mám předsevzetí ... :-)
Bonzel taky jsem moc zvědavá jak budeš dlouhodobě spokojená s botičkama, já taky nejsem úplně příznivec hlavně nějakého dlouhodobého pravidelného nošení, spíš jako nouzovky, havně je asi problém s tím aby to fakt perfektně sedělo, jinak to může nadělat asi docela paseku, ale z praxe vůbec nevím, tak jsem zvědavá.

Noa teď seminář ... :-) Kathy vzhledem k tomu jakou máš kobylu (výstavní předpoklady) a toho kolik jsi do ní už vrazila si myslím, že bys nad seminářem ani neměla přemýšlet a prostě jet. Takovouhle příležitost už asi jen tak mít nebudeš. Co ti bude platné, že třeba za měsíc ty dva tisíce mít budeš, když už nebudeš mít možnost třeba několik dalších let, jestli vůbec někdy se něčeho podbného zúčastnit. Zkus to vzít z toho dlouhodobějšího hlediska a peníze si třeba od někoho pučit. A konzultace na dálku ti to co seminář nedá.
To platí i oběcně pro ostatní, ale je fakt, že je něco jiného, když má člověk koně jako Kathy, takže předpokládá i výstavní kariéru a tudíž to má pro něj určitě význam, a když má někdo araba, který si na výstavě moc nešktrne :-) a bude si jen jezdit po kopečkách.
Každpádně myslím, že člověk co má araba a o plemeno se víc zajímá, tak je to šance za výbornou cenu, jak se dozvědět alespoň základ, jak ho předvádět. Já třeba vím, že s kobylou výstavy objíždět nebudem, protože je zrovna z těch co si moc nešktrne :-) a radši dám peníze do sportovního tréninku. Kdybych chtěla tak už asi vím, jak ji naučit postoj, aby jakžtakž vypadal (kromě výrazu, to fakt nevímsmajlík) a to jí při jejích výstavních kvalitách asi úplně stačí:-). Takže já vím, že se nebudu pídit do krve po výstavních tricích, sjíždět x- výstavních seminářů (kdyby byly:-), drtit postoje ... protože by to byla pro mě ztráta času a peněz, které můžu dát jinam. Ale nějaký základ i v tomhle bych mít chtěla a když je možnost v ČR a za slušnou cenu byla bych blbá toho nevyužít.
Takže po tomto morálním apelu Brňačky nebo Moravačky nepojedete někdo (nejlépe autem)? (o náklady se podělím) nebo lépe nepojede nás víc? Já zatím moc nevím jak bych to udělala s dopravou, určitě bych musela přespat dvě noci buď v Brně nebo Praze ( ano Marino, to by znamenalo asi zase u tebe:-)). No prostě je to pro mě takové náročnější a narychlo, tak nevim, jak to udělat ...smajlík

28.5.2010 18:49
luckai

XXX.XXX.160.251

Jinak já su smutná, pač je to u nás blbé s jízdárnou, co začalo pršet tak je prakticky nonstop nepojízdná. Náš první trénink byl i zatím poslední, za těch 14 dní se dalo jezdit jeden den, tréninky musíme pořád rušit a příští týden má zas pršetsmajlík. Tak těch posledních pár týdnů, co budu asi ještě schopná a ochotná jezdit asi ani nebudu moct. No snad někdy přijde i léto.
Ale zase mám radost, pač se mi podařilo Sněhuli letos konečně pěkně zakulatit´, tak se můžete mrknout. Sice jsou to takové fotky, z druhé strany vodítka, tak nicmoc, ale aspoň něco.

28.5.2010 18:49
lesterka

XXX.XXX.123.79

Luci, u mně není problém přespat. Kdyby se nás sešlo víc, tak bych možná to auto vytáhla, to zase nebude taková pálka za benzín, když bysme se naskládaly do auta aspoň čtyři. Takže výzva pro tebe :)) Když seženeš další dva nebo tři lidi (mimo nás dvě), tak o tom budu přemýšlet :))

28.5.2010 18:57
luckai

XXX.XXX.160.251

lesterka napsal(a):
Luci, u mně není problém přespat. Kdyby se nás sešlo víc, tak bych možná to auto vytáhla, to zase nebude taková pálka za benzín, když bysme se naskládaly do auta aspoň čtyři. Takže výzva pro tebe :)) Když seženeš další dva nebo tři lidi (mimo nás dvě), tak o tom budu přemýšlet :))

nocleh není problém, to bych mohla přespat u segry :-), spíš ty lidi.
Káťo mám na Tebe provádět ještě větší nátlak nebo si dáš říct :-). A Lucky a ty bys to s náma nějak nepořešila? To je agitace, to je agitace :-)

28.5.2010 19:17
lesterka

XXX.XXX.123.79

Lucko, do toho smajlík

28.5.2010 19:35
kathey

XXX.XXX.52.63

Jenže já jakožto nečlen (zatím), tak to mám za 1000kč, leda že bych hodila na lacinu smutné oči. Jsem s ním domluvená, že poplatek za členství mu pošlu až s poplatkem za import.... Pak byste mne po cestě mohly vysadit v budějkách, v pondělí ráno mám zkoušku :D Co Leni? Nebo že by na seminář vyrazila Bonzel a já bych se z Liberce svezla s ní :D Jsem génius...tak co?

28.5.2010 20:10
luckai

XXX.XXX.160.251

kathey napsal(a):
Jenže já jakožto nečlen (zatím), tak to mám za 1000kč, leda že bych hodila na lacinu smutné oči. Jsem s ním domluvená, že poplatek za členství mu pošlu až s poplatkem za import.... Pak byste mne po cestě mohly vysadit v budějkách, v pondělí ráno mám zkoušku :D Co Leni? Nebo že by na seminář vyrazila Bonzel a já bych se z Liberce svezla s ní :D Jsem génius...tak co?

no já jsem tak dobrá :-))), hele já myslým, že by se s lacinou šlo domluvit, že bys mohla zaplatit poplatek za členství a seminář dohromady, takže bys platila jako člen. A Lenka by ti počkala s platbou za naftu nebo na co to jezdí :-)

28.5.2010 21:36
lesterka

XXX.XXX.123.79

Ještě řekni, že já ji odvezu do Budějovic a zeptám se tě, jestli jsi nehulila trávu :) Klid, mír a láska pro všechny .)

28.5.2010 22:31
kathey

XXX.XXX.107.1

Díky teta, máš to u mě...jdu balit :D

29.5.2010 08:28
klarusa

XXX.XXX.53.169

tak jsem holky necetla, co jste napsaly, to az pozdeji, ale poslusne hlasim, ze nas Marina dovezla v poradku do Belgie, kobca je chudak ze vseho vyjukana, ale jen kuli ociska a frka :-) je moc hodna

29.5.2010 09:16
luckai

XXX.XXX.160.251

lesterka napsal(a):
Ještě řekni, že já ji odvezu do Budějovic a zeptám se tě, jestli jsi nehulila trávu :) Klid, mír a láska pro všechny .)

já se jen snažím :-)

29.5.2010 09:16
luckai

XXX.XXX.160.251

klarusa napsal(a):
tak jsem holky necetla, co jste napsaly, to az pozdeji, ale poslusne hlasim, ze nas Marina dovezla v poradku do Belgie, kobca je chudak ze vseho vyjukana, ale jen kuli ociska a frka :-) je moc hodna

tak super, pak dej fotky jak se jí tam líbí

30.5.2010 06:15
trava

XXX.XXX.165.45

Pro Katku-včera jsme se potkaly u Ozzyho.Ráda bych se zajela podívat na Hanšíka.Tady můj mail denben@seznam.cz

Pro všechny -přikládám foto Pln.arabky týden před porodem-a takhle se sama od sebe před fotografem začala předvádět.

30.5.2010 11:20
kathey

XXX.XXX.107.1

Holky, já to vidím tak, že nakonec fakt nepojedu. Nemám se jak v tu neděli dostat do Budějovic.

30.5.2010 18:36
lesterka

XXX.XXX.123.79

Káťo, ne že bych ti do toho chtěla kecat, ale do budějovic jezdí z Prahy bus či vlak 2-4krát do hodiny :)

30.5.2010 20:06
kathey

XXX.XXX.107.1

Už na to koukám, nebýt zkoušek v pondělí a úterý, tak by se to asi dalo, ale takhle bych měla na učení jen dva dny a to pro mou dutou hlavu je jak nic. Nehledě na to, že jsem včera tu tisícovku radši investovala do repelentu, jak teď pořád prší, je šílené vlhko...a všude jsou roje much a všemožných dalších humusáckých bodavých krávovin, takže mé nebohé hříbě bylo opupínkované od hlavy až k ocasu. Teď je spokojená, mouchy a spol jenom nevěřícně krouží kolem a ani si nesednou :D

Jo, asi jsem pohodlná, ale z toho cestování jsem už dost otrávená (s Michalem najezdíme stovky a stovky km, plus do toho já pendluju mezi budějovicema a domovem), mám toho plné zuby a při představě město - liberec - budějovice a druhý den zkouška, se mi dělá nevolno. :D

30.5.2010 22:51
honey

XXX.XXX.138.182

Omlouvám se, že sem lezu :-) ale přemýšlela jsem, že bych také jela na seminář. Pojedete tedy nějak hromadně? Já bohužel nemám dopravu, takže bych byla moc ráda, kdybyste našly nějaké volné místo. O náklady se samozřejmě podělím a přizpůsobím se...

Děkuju, Hanka (od Dany - Caira, Raya)

31.5.2010 11:50
bonzelka

XXX.XXX.173.185

kathey napsal(a):

Kathey:
na seminář bych jela ráda,ale bohužel mám na tuhle neděli domluveno už něco jiného.Kdyby to bylo o týden později,ale nemohu teď známému odřeknout odvoz kobyly když s tím počítá a pak s přítelem budeme odpol přeháněj jeho arabky na jiné pastviny,takže to už mu taky nemůžu odříct...
škoda toho ráda bych tam jela,ale už to nemam šanci p:-(řeplánovat...

31.5.2010 15:31
ms

XXX.XXX.120.3

luckai napsal(a):
Zdravím,
když se vrátím ještě ke kopytům, tak mě strouhají kopyta kováři, jednou za asi těch 6 týdnů. Je fakt, že vím, že by bylo lepší kdybych jí to přirašpla častěj a že na můj vkus by mohli brát míň střelku, ale za celé ty 4 roky co mi jí strouhají jsme nem-ěli s kopyty nejmenší problém, chodila vždycky všechny terény (i když je pravda, že vytrvalost nejezdíme, že), jízdárnu a nidky s ničím nebyl problém, žádný abces, nějaká zvýšená citlivost nic.
Naopak, když jsem to zkoušela sama (jak jsme měli ten kurs), tak jsem jí to moc a ne dobře rovnoměrně ohoblovala, což na jedné straně byla chyba pana kopytáře na druhé i moje nezkušenost, zkrátka nadělalo to více škody než užitku. Takže mi strouhají zas naši kováři, protože jsem s nima neměla nikdy problém. Ale vím, že mám rezervu a bylo by lepší kdybych jí to v mezičase přiupravila, jak si to sešlapává, když už vím jak a s dohledem, obzvláště když má bezproblémová kopyta, tak si na to člověk troufne. Takže mám předsevzetí ... :-)
Bonzel taky jsem moc zvědavá jak budeš dlouhodobě spokojená s botičkama, já taky nejsem úplně příznivec hlavně nějakého dlouhodobého pravidelného nošení, spíš jako nouzovky, havně je asi problém s tím aby to fakt perfektně sedělo, jinak to může nadělat asi docela paseku, ale z praxe vůbec nevím, tak jsem zvědavá.

Noa teď seminář ... :-) Kathy vzhledem k tomu jakou máš kobylu (výstavní předpoklady) a toho kolik jsi do ní už vrazila si myslím, že bys nad seminářem ani neměla přemýšlet a prostě jet. Takovouhle příležitost už asi jen tak mít nebudeš. Co ti bude platné, že třeba za měsíc ty dva tisíce mít budeš, když už nebudeš mít možnost třeba několik dalších let, jestli vůbec někdy se něčeho podbného zúčastnit. Zkus to vzít z toho dlouhodobějšího hlediska a peníze si třeba od někoho pučit. A konzultace na dálku ti to co seminář nedá.
To platí i oběcně pro ostatní, ale je fakt, že je něco jiného, když má člověk koně jako Kathy, takže předpokládá i výstavní kariéru a tudíž to má pro něj určitě význam, a když má někdo araba, který si na výstavě moc nešktrne :-) a bude si jen jezdit po kopečkách.
Každpádně myslím, že člověk co má araba a o plemeno se víc zajímá, tak je to šance za výbornou cenu, jak se dozvědět alespoň základ, jak ho předvádět. Já třeba vím, že s kobylou výstavy objíždět nebudem, protože je zrovna z těch co si moc nešktrne :-) a radši dám peníze do sportovního tréninku. Kdybych chtěla tak už asi vím, jak ji naučit postoj, aby jakžtakž vypadal (kromě výrazu, to fakt nevímsmajlík) a to jí při jejích výstavních kvalitách asi úplně stačí:-). Takže já vím, že se nebudu pídit do krve po výstavních tricích, sjíždět x- výstavních seminářů (kdyby byly:-), drtit postoje ... protože by to byla pro mě ztráta času a peněz, které můžu dát jinam. Ale nějaký základ i v tomhle bych mít chtěla a když je možnost v ČR a za slušnou cenu byla bych blbá toho nevyužít.
Takže po tomto morálním apelu Brňačky nebo Moravačky nepojedete někdo (nejlépe autem)? (o náklady se podělím) nebo lépe nepojede nás víc? Já zatím moc nevím jak bych to udělala s dopravou, určitě bych musela přespat dvě noci buď v Brně nebo Praze ( ano Marino, to by znamenalo asi zase u tebe:-)). No prostě je to pro mě takové náročnější a narychlo, tak nevim, jak to udělat ...smajlík

u mě přespat můžete, akorát kdyby jste chtěly i ze soboty na neděli, tak příjezd později - budu rozhodovat na závodech v třebušíně a ještě pak budu muset hodit druhou rozhodčí domů, takže návrat vidím tak třeba na 20 hod.

31.5.2010 15:41
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak chápu Káťo, že jestli máš v pondělí zkoušku, tak je to blbé.

Hani, ty by ses mohla dostat do Brna, kdybysme teda jeli z Brna. Tak uvidíme, jestli to s Lenčou vymyslíme a pojede se.

31.5.2010 15:57
kathey

XXX.XXX.227.78

Což kdyby jenom v pondělí, tak by se to snad i dalo, není tak hrozná, ale mám i v úterý a to rovnou zkoušku po 4 semestrech z latiny a z té mám docela hrůzu :(

Zítra mám zkoušku z jezdectví, skripta na písemnou část jsem jaksi zapoměla doma :D Takže si to budu zase cucat z prstu, a pozítří dělám opáčko jednoho zápočtu na který jsem se během převozu kobyly domů nestihla podívat :D a do toho ještě ten den zkoušku za 7 kreditů. Letos mi to vychází celkově nějak debilně :( smajlík

No, a samozřejmě, místo toho abych se učila, tak sobotu i neděli dřepím v trávě a koukám, jak se kůň pase... :D smajlík

31.5.2010 16:00
ms

XXX.XXX.120.3

klarusa napsal(a):

Co Satiáš, už si zvykla?

Klára pracuje na QH ranči, který se mimo jiné hodně specializuje na reprodukci, dělají u svých i klientských koní inseminace, embryotransfer (Belgie je embryotransferový magnát, i spousta arabských koní se tam na to vozí), odběry hřebců, mražení, import semene z USA... a maj dost dobrýho a strašně ochotnýho repro veta, nakonec jsem tam zůstala celou sobotu a dostala od něj slušnou nalejvárnu a fakt jsem si to užila. Už přemýšlím, že bych tam vyrazila znova a dneska tu byla Gabča (Kláro, koukali jsme na tu Desinu a fakt je březí, to je prča, ne...) a prej pojede taky:-) - jen nevím, jestli by z toho Koena nekleplo:-)

31.5.2010 16:09
luckai

XXX.XXX.160.251

Lucky a co ty nechceš se nějak dopravit do brna a pak s náma?

31.5.2010 16:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak jsme v pátek jeli do Německa...sakra, kdyby přes celou tu naši republiku blbou to nebyla taková dálka. Ještě k tomu rozdíl mezi jejich dálnicí a naši je hrozný ....
My přijeli v neděli ve dvě ráno domů..totálně kaput. Ráno jsem se nemohla vykopat z postele, nakonec jsem musela, nakrmila Usu, od 10 byl trénink s Tondou Solanským zase na jízdárně, ale vzala jsem Usu na arabské ohlávce, abych ještě něco fotla u toho zbytku řepky..už tam nebylo nic, jen na jednom místě bylo trochu žluto, tak aspoň něco. Pár snímků mám.
Pak jsem Usu dala do kruhovky a s holkama jsme koukali na trénink. No a odpoledne jsem ji dala ještě k Bendovi a pak jsem tam skejsla u Hanky do večera, protože slavila narozky a Marek je měl předvčerem a pak jsme s Usou rovnou šla domů..celou dobu děsně lilo, takže jak přestalo, konečně jsme s Usou mohly jít. Ona byla stejně celá vykoupaná, protože nechtěla být s Bendou v přístřešku, asi zase už na ni leze říje, dneska měla srágoru a včera ji Benda proháněl a v přístřešku otravoval, ale ona se s ním ještě bavit nechce a tak radši stála na dešti jak chudáček otrávená smajlík

Včera nám tady někde blízko hnusně prásknul blesk a vyhodil nám net, tak jde až dnes od rána.

Tady Fabricius ... třída šampiónů VDH-1, Res. CACIB

31.5.2010 17:06
lucky

XXX.XXX.133.26

Luci, s tím Brnem uvidím zítra nebo pozítří víc. Momentálně mám vyšťavené konto a menčší problém, ale snad to zvládnu a ve středu budu vědět víc....

Tady Usidlo včera:-)

31.5.2010 18:31
luckai

XXX.XXX.160.251

se máte že trénujete, u nás jsem v sobotu byla na jízdárně po 14 dnech a už je zase nepojízdno. A to by stačilo, aby aspoň jeden den svítilo sluníčko a nepršelo, aby to vyschlo. To vidím tak, že tento týden budu muset Tondu opět zrušit, ch jo, jestli bude celé takové léto, tak to je konec smajlíksmajlíksmajlík

Luci ve středu je pozdě, do zítřka večera se musí dát přihlášky, ale zatím to snad vypadá, že aspoň tři budem.

Jo Marino, jinak dík za nabídku, ale nevyužijem ji, ale ty si vždycky záchrana :-)

31.5.2010 20:08
honey

XXX.XXX.138.182

luckai napsal(a):
Tak chápu Káťo, že jestli máš v pondělí zkoušku, tak je to blbé.

Hani, ty by ses mohla dostat do Brna, kdybysme teda jeli z Brna. Tak uvidíme, jestli to s Lenčou vymyslíme a pojede se.

Opravdu? Byla bych Vám opravdu moc vděčná. Jen se musíme domluvit na čase a tak...
Děkuju,
-H-

31.5.2010 21:01
luckai

XXX.XXX.160.251

honey napsal(a):
Opravdu? Byla bych Vám opravdu moc vděčná. Jen se musíme domluvit na čase a tak...
Děkuju,
-H-

Hani předběžně by se mělo jet kolem šesté z Brna, zvládneš se tam dostat?

31.5.2010 21:38
honey

XXX.XXX.138.182

luckai napsal(a):
Hani předběžně by se mělo jet kolem šesté z Brna, zvládneš se tam dostat?

Jo, autobus nejede, ale rodiče mě (naštěstí) zavezou a pak by si pro mě i do Brna přijeli, takže je relativně jedno v kolik se budem vracet. No nic, jdu vypsat přihlášku smajlík

31.5.2010 23:12
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Tak mám nemilou zprávusmajlík
Po splněné kvalifikaci na MČR jsem dala kobči trošku klidu, 14 dnů jsme pracovali minimálně, pršelo a jízdárna byla zavřená, no a včera okulhala. Dnes tu už byla MVDr.Kalová (Marině děkuju za dávný výborný tip) a nohu vyšetřila, na nic nepřišla, opíchala korunku i spěnku, na nic nepřišla, udělali jsme i rentgeny, podezření na kulhání z karpu či kopyta, spěnka o.k. Volat si mám ve středu na výsledky, ale zatím se nic neví, máme klidový režim a vše ostatní je ve hvězdách. Jó, sportem ku zdraví a trvalé invaliditěsmajlík. Shodly jsme se, že má nesprávně utvářená kopyta a větší zátěž před závodama se projevila až nyní, otázkou je, co a do jaké míry je poškozeno, ale anamnéza co a jak dál je zatím nejasnásmajlík.
Asi mne picne....

1.6.2010 06:29
lesterka

XXX.XXX.123.79

Peti, to je mi moc líto. Jak to vypadá s kulháním se roztrhl pytel. U nás měl v neděli jeden koník běžet dostih o nějakou šílenou částku (kolik si přesně nepamatuju, ale kdyby doběhl jenom pátý, tak dostane 50 tis.) a taky okulhal, hned se volal vet. Záhada je to úplně stejná jako u tebe, nikde žádný nález :( Tohle jsou radosti, co? :(

1.6.2010 06:49
klarusa

XXX.XXX.133.77

ms napsal(a):
Co Satiáš, už si zvykla?

Klára pracuje na QH ranči, který se mimo jiné hodně specializuje na reprodukci, dělají u svých i klientských koní inseminace, embryotransfer (Belgie je embryotransferový magnát, i spousta arabských koní se tam na to vozí), odběry hřebců, mražení, import semene z USA... a maj dost dobrýho a strašně ochotnýho repro veta, nakonec jsem tam zůstala celou sobotu a dostala od něj slušnou nalejvárnu a fakt jsem si to užila. Už přemýšlím, že bych tam vyrazila znova a dneska tu byla Gabča (Kláro, koukali jsme na tu Desinu a fakt je březí, to je prča, ne...) a prej pojede taky:-) - jen nevím, jestli by z toho Koena nekleplo:-)

ahoj, no jsem rada, Marino, ze se ti to libilo, mela jsem strasne vycitky, ze jsem te sem hnala, a pak jsi si tu svoji kobcu neodvezla.
jinak Koen rikal, ze toho vis strasne moc, ze on toho o te tve problematice s kobylama moc nevi :-) jinak pak rikal, ze se mu porad smejem, ze je tak do toho zazranej, a tady konecne prej jsi byla nekdo , kdo je taky tak do toho zazranej :-)
takze mu napis mejla, a urco prijedte, vcera se me zrovna ptal, jestli neznam nekoho z Cr kdo by chtel prijet pomahat jemu a me ... protoze ta holcina co jsme tu meli na praxy, tak se rozhodla, ze konsky svet neni pro ni, takze odchazi, a nema tu kdo s nama pracovat, a on taky potrebuje helfnout :-|

jinak Satina je s tema kobcama, jeste se jich strani trosku, ze nejde k senu kdyz tam jsou, ale stoji opodal, ale prdelka vi na co ma kopytka, a tak kdyz se nektera proti ni rozebehne a chce ji odehnat, tak ji Satina ukaze zada a padi pryc s vyhazovanim, a oni ji nemuzou dohnat :-) ikdyz bezi takrka jen po dvou, protoze ty zadni ma ve vzduchu. Dneska jde do staje, tak si odpocine, prijede kovar. jinak ja kdyz dojdu do ohrady, tak za mnou chodi jak pejsek.

tyyjo tak to je husty ze Desinka zabrezla, tak ted aby ji to vydrzelo, a dneska preju hodne stesti s dalsi at je taky brezi, dej pak vedet jak to dopadlo :-)

1.6.2010 09:25
luckai

XXX.XXX.160.251

Hani, tak to máš super rodiče, takhle brzo vstávat :-). Zpátky chceme jet hned žádná zdržovačka, tak snad do 10 budem v Brně.

Peťo, ty jo tak to je síla, to jsem zvědavá z čeho to bude, budu držet palce aby to byla nějaká prkotina z výběhu.

Jo Marino a co Terka s Watanem? A konečně co "náš" prďoch, s Hrubýma jsem volala asi před měsícem, ale tak v Liberci asi budeš ne? Tak mi kdyžtak poreferuješ. A gartuluju k zabřeznutí, tak držím palce ať vydrží a přibudou další.

1.6.2010 09:47
lesterka

XXX.XXX.0.58

Jenom to zpátky možná vezmem přes Prahu. Mají tam na prodej jednu pěknou deku, tak bych si ji rovnou vyzvedla, ať se na ni kouknu a nekupuju zajíce v pytli :) Jenom nám pořád chybí ten čtvrtý do party.

2.6.2010 06:46
klarusa

XXX.XXX.129.241

kathey mas zpravu na icq, tak si ji co nejdriv precti, a dej vedet ke konim co s tim maj delat

2.6.2010 11:27
sajma

XXX.XXX.176.61

klarusa napsal(a):
kathey mas zpravu na icq, tak si ji co nejdriv precti, a dej vedet ke konim co s tim maj delat

ahoj Peti, já teď taky čekám jak vše dopadne jestli sajmik nepujde do důchodu předčastně, je to hrozně moc na prd s těma konima, veterinář mi řekl možné příčiny a poslední bylo i to, že ma v sobě araba a ti jsou prostě citlivější na všechno, no jinak už jsem ve Fryštáku zpět, zatím jen se Sajmin, ale chcu tam propašovat i Shadouse, jelikož si jej nejspíš nechám, jak se na něj ozval vážný zájemce a v uterý měl odjíždět, tak jsem to odřekla-jsu já prostě blbka, ale tak uvidím jak to vše bude, navíc jestli sajmi bude špatný tak si jej samozdřejmě nechám dál a šimla budu mít na ježděni aspoň...

2.6.2010 12:49
ms

XXX.XXX.120.3

luckai napsal(a):
Hani, tak to máš super rodiče, takhle brzo vstávat :-). Zpátky chceme jet hned žádná zdržovačka, tak snad do 10 budem v Brně.

Peťo, ty jo tak to je síla, to jsem zvědavá z čeho to bude, budu držet palce aby to byla nějaká prkotina z výběhu.

Jo Marino a co Terka s Watanem? A konečně co "náš" prďoch, s Hrubýma jsem volala asi před měsícem, ale tak v Liberci asi budeš ne? Tak mi kdyžtak poreferuješ. A gartuluju k zabřeznutí, tak držím palce ať vydrží a přibudou další.

Terka s Watanem dokončili, 130 km v rychlosti necelých 17 km/h a konečně Watan pořádně šlapal až do konce (on má super metabolismus, ale nějak se mu ne a ne natrénovat hlava, nemakačenko...), umístění odpovídající konkurenci - 32. místo ze 43 koní na startu. Měli problémy beze mě odhadnout, kdy jít do veteriny - on před veterinou jako hřebec čumí a má vyšší tepy a veterina je pro něj už rutina, takže tam mu tepy spadnou - takže já ho beru většinou když má 68 a tep má dál tendenci klesat (neměřím polarem ale fonendoskopem) a ve veterině pak mívá 60 tepů a cardiac recovery 56 (požadovaný tep je pod 64). Takže v první veterině šli až po 8 minutách, což je v takovéhle konkurenci strašně moc a pak už se to s nima táhlo. Ale samozřejmě spokojenost že došli (zejména když kvůli zranění byl Watan pod sedlem mezi závody jen asi 5x...), Watan je kvalifikovaný pro ME, Terka musí dojít ještě jednu stodvacítku.

Sahran má rány už úplně vyhojené, tak doufám, že to už bude ok. Samozřejmě má hodně zbytnělé jizvy na korunce a patkách, ale tak to bude mít asi hodně dlouho, pokud to vůbec někdy zmizí úplně. Byl tu asi před týdnem nebo 2 MVDr. Krupil mu udělat RTG a jsou tam nějaké změny, ale Krupil si myslí, že by z toho měl vyrůst a sport nevyloučil. Momentálně ale řeším problém se "socializací" - jak nebyl od doby co se odvezl na kliniku ve stádě, tak teď má problém se zařadit, jak na něj někdo udělá bububu, tak Sahran podleze pásku a pase se vedle výběhu... Nechápu jak podleze 80 cm pásku pod proudem aniž by ji přerval. Vydrží jen na malém (2000 m2) výběhu, kde jsou 3 pásky, nejnižší 50 cm a ještě břevna, ale ten už je samozřejmě vypasený a těžko tam s ním nějakého koně mít napořád (nemůžu si dovolit klientského koně dát místo na pastvinu do malého vypaseného výběhu, nemůžu s ním dát kobyly - není ještě vykastrovaný...). Je to fakt problém a popravdě momentálně moc nevím co s ním.

Desina má špatný krček a nereaguje na Regumate, takže jsem řekla, že ji už nebudu nijak řešit nebo vyšetřovat, jen připouštět, s březostí moc počítat nebudu a když náhodou zůstane, tak to bude příjemné překvapení. No a tuhle říji - akorát jak tu byla Klára - tak sice říjela, ale tvářila se, že připustit fakt ne. Tak jsem ji nechala s tím, že je buď březí, nebo má luteinizovaný folikul nebo tak něco a že ji po víkendu vyšetříme - a fakt je březí. Samozřejmě s povoleným krčkem je otázka, jestli hříbě donosí, jestli nevstřebá, nebo nezmetá. Uvidíme. Březí jsou ještě Kaapha s Queenou a jedna klientská kobyla, tento týden jsou na vyšetření Duchess a jedna klientská. Tak doufám, že si to dámy nechají - dokud to tu neběhá po dvoře a neřehtá, tak jim nevěřím ani nos mezi očima, natož hříbě:-)
Pokecáme v Liberci, snad bude čas.

2.6.2010 13:55
ms

XXX.XXX.120.3

probírám Zuzce fotky k použití, tak tady je White Diamonds v řepce

2.6.2010 13:56
ms

XXX.XXX.120.3

a ještě jedna a padám zavřít kobyly

2.6.2010 18:14
sabina

XXX.XXX.60.81

Klacek na vás :-) v řepce....

2.6.2010 21:02
ms

XXX.XXX.120.3

sabina napsal(a):
Klacek na vás :-) v řepce....

Neboj, stojí v meziřádkových kolejích, taky jsem zemědělec a nepříznivec zdupaných polí.

2.6.2010 21:36
lerry

XXX.XXX.217.215

V řepce se dá fotit i uplně korektně po zemědělsku. My stojíme s koňma na širokánské polňačce a drahá polovička čupí v poli, aniž by jakákoli rostlinka přišla k újmě :-)

Jinak Marino ještě jednou moooc díky za ten kontakt, ty ceny "bez výběru" jsou tak luxusní, že jsem nakonec objednala tu 4cm pásku a už jen čekám až dorazí. Jen doufám, že nebude až moc naporcovaná :-)

3.6.2010 10:25
luckai

XXX.XXX.160.251

sajma napsal(a):
ahoj Peti, já teď taky čekám jak vše dopadne jestli sajmik nepujde do důchodu předčastně, je to hrozně moc na prd s těma konima, veterinář mi řekl možné příčiny a poslední bylo i to, že ma v sobě araba a ti jsou prostě citlivější na všechno, no jinak už jsem ve Fryštáku zpět, zatím jen se Sajmin, ale chcu tam propašovat i Shadouse, jelikož si jej nejspíš nechám, jak se na něj ozval vážný zájemce a v uterý měl odjíždět, tak jsem to odřekla-jsu já prostě blbka, ale tak uvidím jak to vše bude, navíc jestli sajmi bude špatný tak si jej samozdřejmě nechám dál a šimla budu mít na ježděni aspoň...

Jani, prosím Tě a co se děje zase vám, teda vážně smolná sezóna na Zlínsku. Hele a jak to ten vet myslel s s tím, že jsou arabi citlivější na všechno? Já mám právě dojem, co se týče zdraví, že se ze zranění dokážou neuvěřitelně vylízat, jsou to tvr´dáci.

3.6.2010 10:43
luckai

XXX.XXX.160.251

ms napsal(a):
Terka s Watanem dokončili, 130 km v rychlosti necelých 17 km/h a konečně Watan pořádně šlapal až do konce (on má super metabolismus, ale nějak se mu ne a ne natrénovat hlava, nemakačenko...), umístění odpovídající konkurenci - 32. místo ze 43 koní na startu. Měli problémy beze mě odhadnout, kdy jít do veteriny - on před veterinou jako hřebec čumí a má vyšší tepy a veterina je pro něj už rutina, takže tam mu tepy spadnou - takže já ho beru většinou když má 68 a tep má dál tendenci klesat (neměřím polarem ale fonendoskopem) a ve veterině pak mívá 60 tepů a cardiac recovery 56 (požadovaný tep je pod 64). Takže v první veterině šli až po 8 minutách, což je v takovéhle konkurenci strašně moc a pak už se to s nima táhlo. Ale samozřejmě spokojenost že došli (zejména když kvůli zranění byl Watan pod sedlem mezi závody jen asi 5x...), Watan je kvalifikovaný pro ME, Terka musí dojít ještě jednu stodvacítku.

Sahran má rány už úplně vyhojené, tak doufám, že to už bude ok. Samozřejmě má hodně zbytnělé jizvy na korunce a patkách, ale tak to bude mít asi hodně dlouho, pokud to vůbec někdy zmizí úplně. Byl tu asi před týdnem nebo 2 MVDr. Krupil mu udělat RTG a jsou tam nějaké změny, ale Krupil si myslí, že by z toho měl vyrůst a sport nevyloučil. Momentálně ale řeším problém se "socializací" - jak nebyl od doby co se odvezl na kliniku ve stádě, tak teď má problém se zařadit, jak na něj někdo udělá bububu, tak Sahran podleze pásku a pase se vedle výběhu... Nechápu jak podleze 80 cm pásku pod proudem aniž by ji přerval. Vydrží jen na malém (2000 m2) výběhu, kde jsou 3 pásky, nejnižší 50 cm a ještě břevna, ale ten už je samozřejmě vypasený a těžko tam s ním nějakého koně mít napořád (nemůžu si dovolit klientského koně dát místo na pastvinu do malého vypaseného výběhu, nemůžu s ním dát kobyly - není ještě vykastrovaný...). Je to fakt problém a popravdě momentálně moc nevím co s ním.

Desina má špatný krček a nereaguje na Regumate, takže jsem řekla, že ji už nebudu nijak řešit nebo vyšetřovat, jen připouštět, s březostí moc počítat nebudu a když náhodou zůstane, tak to bude příjemné překvapení. No a tuhle říji - akorát jak tu byla Klára - tak sice říjela, ale tvářila se, že připustit fakt ne. Tak jsem ji nechala s tím, že je buď březí, nebo má luteinizovaný folikul nebo tak něco a že ji po víkendu vyšetříme - a fakt je březí. Samozřejmě s povoleným krčkem je otázka, jestli hříbě donosí, jestli nevstřebá, nebo nezmetá. Uvidíme. Březí jsou ještě Kaapha s Queenou a jedna klientská kobyla, tento týden jsou na vyšetření Duchess a jedna klientská. Tak doufám, že si to dámy nechají - dokud to tu neběhá po dvoře a neřehtá, tak jim nevěřím ani nos mezi očima, natož hříbě:-)
Pokecáme v Liberci, snad bude čas.

Tak skvělé, že má Terka dobře našlápnuto, s každým úspěchem mě mrzí, že si to Sahran udělal, že ho mohl s nima třeba čekat taky nějaké ty úspěchy, ale třeba to dá, naděje umírá poslední.
" ... Nechápu jak podleze 80 cm pásku pod proudem aniž by ji přerval..." já jo, to jsou geny:-). Dokud jsme měli pásky, tak byla Sněhule expert, kdybych jednou neviděla na vlastní oči dodnes tomu nevěřím. Navíc je mamina ve stádě taky taková poserka tak v tomhle mu to ty geny vážně neulehčujou. Ach jo, co na to říct, škoda, že jste tak daleko, ale aspoň, že je u tebe.
Ale připouštěcí sezóna teda u vás vypadá slibně, tak to ti přeju konečně pořádnou úrodu:-), ale já stejně furt čekám na tu Dawlu :-)
V Liberci nepokecáme, nakonec nám to krachlo, tak zavolám.

3.6.2010 11:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Ty fotky z řepky jsou krásné a White Diamonds dělá čest svému jménu..je opravdu překrásná!!! Také gratuluji k březosti a přeji, aby z toho byla zdravá arabská miminka smajlík:-)

Jinak já do Liberce bohužel taky nee..je to moc narychlo...finanční problémy, peníze asi dojdou v pondělí a s pát stovkami v peněžence se to asi těžko zvládne..takže nic. smajlík

S náchylností arabů nevím ...co na to říct, moje zvíře je věčně nějaký úraz atd., ale je fakt, že i vet říkal, že se ze všeho strašně rychle dostane.

3.6.2010 11:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Ty fotky z řepky jsou krásné a White Diamonds dělá čest svému jménu..je opravdu překrásná!!! Také gratuluji k březosti a přeji, aby z toho byla zdravá arabská miminka smajlík:-)

Jinak já do Liberce bohužel taky nee..je to moc narychlo...finanční problémy, peníze asi dojdou v pondělí a s pát stovkami v peněžence se to asi těžko zvládne..takže nic. smajlík

S náchylností arabů nevím ...co na to říct, moje zvíře je věčně nějaký úraz atd., ale je fakt, že i vet říkal, že se ze všeho strašně rychle dostane.smajlík

3.6.2010 22:00
ghajariy

XXX.XXX.4.106

smajlíksmajlíksmajlík
Tyhle jediné ,,smajlíky" sem dnes můžu dát. Už znám výsledky rentgenů. Tak Gaja už je v důchodu....V 9 letech...
Bohužel má nevratné změny na PP karpálním kloubu, kostnatění vazů včetně jedné volné kůstky a něčeho natrženého plus artróza. Tedy, minimálně půl roku klid, ale vzhledem k tomu, že je možná březí, doufám, tak bude mít klid rok a pak další rentgeny a je možné, že bude i na rekreaci...smajlík
Bohužel je to dlouhodobá změna, zátěž a nepravidelný postoj, prý kdyby celou dobu jezdila jen rekre, nemuselo se nic stát.
Tedy sport vyloučen, letošní mistrák v ř..i, kurzy, na které jsme byly přihlášené taky, letošní výstavy taky...
Sportem ku zdraví a trvalé invaliditě, 3x hurá!!! Jsem nasmajlík, jdu objednat nějaké chondroprotektiva.
Příští týden jdou ještě snímky k Žertovi, ale operace dle MVDr.Kalové není možná a i zbytečná.

3.6.2010 22:18
janele

XXX.XXX.13.17

Peti, to je mi hrozně líto smajlík Český chov by se měl nad sebou zamyslet, tolik mladých koní v invalidním důchodu :-(

3.6.2010 23:02
lucky

XXX.XXX.133.26

Peti, to je mi strašně moc líto!!! Gaja byla strašně šikovná a nadějná a těšila jsem se, že ukážete, že arab na to má jezdit western! Chjo..taková smůlasmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

4.6.2010 19:21
kathey

XXX.XXX.107.1

Peti, ta Gája mne mrzí, věřím ale, že se s tím, až odezní ten prvotní šok, nějak popereš. ;)

Jinak...přijímám jakékoliv nápady kam umístit hříbě. Ideál je na noc box, přes den pastva s ostatními koňmi (hodnými, malá se koní začíná bát). Na vysočině je, s prominutím, hovno. Takže beru návrhy odkudkoliv, samozřejmě čím blíž, tím líp, ale kdyby to jinak nešlo, nedá se nic dělat. I na pastevko bych ji dala, mezi vrstevníky. Nějakou dobu tak, jak je, vydrží, ale na delší dobu tohle není. smajlík

4.6.2010 22:19
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Bonita mne tedy velice pobavila. To je ale výzva. Jen nevím, jak se trénuje velbloud, jinak už bych uvažovala o koupi:-)). Čekala jsem, že se budu nudit, ale už se hrne z více stran..., když teď budeš mít čas, nesedla bys na tu a toho..., potřebují opravit to a ono... Asi mám o ježdění vystaráno.
Dneska byla Gaja sama na menším rovném výběhu (do výběhu může, lítat prý nemá) a nevěřili by jste, jak se nosila. Takový arabský klus s takovou akcí jsem u ní snad ještě neviděla. Kdyby nemohla, nelítá sama od sebe. Nic od bolesti nedostává, Gelapony Fast mám teprve objednané. Možná ta ,,polívčička" nebude tak horká, jak se uvaří. Vím, že na sport a tréninky to nebude, ale po tom, co jsem dnes viděla a nemohla nic dělat, věřím a chci věřit tomu, že arabi jsou tvrdí koně, a že i s určitými defekty se po čase vyrovná.

5.6.2010 08:49
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda to video je super a ty přeskoky mě dostalysmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Peťi to jsou skvělé zprávy, že Gaja tak běhá. To mě moc potěšilo! Moc Vám držím palečky, aby to bylo co nejlepšísmajlík

To já byla včera s uň asi po 14-ti dnech pod sedlem, jely jsme kolem jízdárny, tak jsem tam na chvíli zabrousila..jen jsme ohýbali, krok, klus..ani jsem s ní necválala a byly jsme tam asi 15 minut, než jsme zase jely dál, ale holčí byla skvělá a naprosto v pohodě. Já fakt nechápu, že posledně tam udělala táákovou ostudu kašlací, ale už mě napadlo, že třeba ji mohlo dělat blbě to pole řepky vedle..já fakt nevím. smajlíkVet ji celou vyšetřil a plíce a průdušky a tak má naprosto čisté, průchodné. Že tak čistá jak te´d snad ještě nikdy nebyla..smajlíkAle jak už nyní vše odkvétá, tak se i zdá, že se poslední týden fakt zlepšila a zakašle tak dvakrát za den. Chci ji koupit teď i něco na ty plísně ...Myco ....ještě chci aby mi ji prohlídla známá..no rpostě to nějak dořešíme.

Hele, malá se začíná bát koní? Copak ji dělají? To je jak Usidlo..já nevím , taky máte arabky takové otloukánky? Usa je i bábovka, ona fakt nechce mít problémy, radši jde pryš...asi by byla něco jak Sahran, až na to, že ji udrží ohrada klidně z nataženého provázku..ona nebude pokoušet, že dostane pecku. Na tohle je kvělá. To jsme mysleli, že bude normálka ohradník a tam Usa s Bendou....no bohužel Benda ohradník moc nerespektuje a ohrada co tam je nohá, tak už se bude měnit, protože bendýsek si vydatně drbe o něj kožichsmajlík
Jela jsem včera kolem starých kámošů..toho poníka Čipa a haflošky Linči ...tak se tady vítali, s Čipem se strašně rádi viděli (však spolu chodili spoustu let), ale s Linčou se očichalal, kvíkla a radši se půjde pást kolem plotu..okamžitě znervozní vedle ní, nevěří ji....taky nemá proč. Tak jsme jely dál v pohodičce. Ještě nedávno to řešila, že tam musí jít za Čipem, ale co už se zabydlela u Benďulky, tak už to neřeší. Tak jsem ráda, že je v pohodě, s Bendýskem si rozumí, i když on se od ní zase nenechá nějak omezovat a klidně ji posledně kopnul do zadku, když mu chtěla sežrat všechny chlebíky ...což dobře ji tak a že ji poník kopne jednou do zadku je normální...tam měla super pidiotisk. Kolikrát se koně někde trefí nekumu do prdelky, že. Horší je, když je fakt jedinec, co koně mastí surověsmajlík

Dneska je hodně teplo a uvažuji, zda po zimě konečně nevykoupat uuňsmajlík

5.6.2010 09:20
kathey

XXX.XXX.107.1

No...ona je hrozně hodná, blbá a mladá. Poslední pokus o něco skončil tím, že vyděšená tryskala po pastvině se zakouslou huculou v zadku, ta ji pak nahnala do rohu, kde po ní natvrdo šla zubama a předníma. Chudák malá tam div neseděla na zadku, když se jí nepodařilo vyrvat, tak šla zkrz pásku. V této chvíli já mám koně asociála, který nerespektuje ohradník...prý. Skončilo to šokem a následném pajdání o třech nohách, vypadá to ale jenom jako naražené, snad bude ok.

Vypadá to, že druhá strana nemá snahu nic řešit, teda jo, bylo to vyřešeno tak, že malá by chodila do výběhu bez trávy a sama. Do toho lidi, které jsem považovala za přátele, vypadají, že dělají všechno proto, abych fakt odešla. Atmosféra je tam naprosto odporná. Zavist je totiž kurva.

5.6.2010 14:53
lucky

XXX.XXX.133.26

Vítej v "klubu" .....ta moje je stejně blbá i v 8 letech. Neumí se koni postavit a případně mu jednu našít taky. Takže dá se říci, že ji nyní šéfuje i ten pidi poník. Respektive oni jsou v pohodě, ale když Benda chce, aby šla pryč, nebo že chleba je jeho, Usa radši opouští místo, než by měla jednu chytit ...a to je poník poloviční...ona se nebude s nikým pouštět do křížku, neumí to a bohužel pak dopadá stejně jako ta Tvoje malá, když se najde kůň, který je sprostý. Ale s Bendou jsou jinak v pohodě, ona se někdy umí taky zatlemit, a Benda si nenechá "srát" na hlavu, což je zase dobře. To Čipo je hodně "podpantoflem"a šéfovala mu jak Usa a teď Linča. Benda si nenechá nic líbit a umí se postavit klidně beganovi, takže jeho jen tak někdo nezmastí. S Usou si však moc rozumí, hlavně Bendulka je na ni závislý a Usa ho taky bere už v pohodě...jen ji občas obtěžuje to jeho hřebčení a jak posledně dostala do zadku kopýtkem, že mu chtěla sežrat chleby, tak už si to nedovolí a klidí se...smajlík
Posledně od haflošky jsme už taky skákali o třech s natrženým svalem na plecích, že... nevím, zda se ji vůbec kdy ta plec znovu vytvaruje jak má...má to stále takové hrudkovité a všelijaké ... masírujeme, mažeme, hábeme se....víc s tím prý nenadělám, než prostě rehabilitace a čas...

Já nevím, ale zdá se mi, že arab by si asi nejvíc rozuměl zase s arabem...to by možná mohla poreferovat Marina, když má v tom zkušenosti, co se týkám stáda arabů a stáda koní a arabů mezi ostatními koňmi ...
Co jsem zažila araby pokupě, tak byli naprosto ok, když bylo víc arabů s jinými koňmi, trochu se separovali spolu, když byl jeden arab mezi jinými plemeny, býval to koník "na ocase" .....co vy na to? Zajímalo by mě víc zkušeností.

Bavila jsem se o tom třeba s vetem a říkal, že třeba angláni (plnokrevníci)se mezi sebou nikdy nezmastí tak, jako tahle primitivnější plemena (huculáci a haflošáci..vůči třeba jiným koním..vím o více případech, kdy byl takový problém.). Tím nechci říct nic proti těmhle plemenům, jen prostě si asi vyřizují vztahy razantněji.

Já jsem totálně kaput..jsem si tady konečně sedla. Usu jsem nakonec řádně vykoupala i v šamponu..po zimě. Tak je svítivě bílá...to bylo špínysmajlík..by člověk neřekl, co z bílého koně může téct za sajrajtsmajlík..přesto že je to čistotkasmajlík. Bendu jsem vzala na lonž, tak Usa lítala po louce a popásala se. Udělala si trochu dostih.smajlík no a já doteď se smažila před barákem a vytrhávala trávu a mech z dlažby..už necítím ruce a bolí mě i to datlování tady..smajlíksmajlíksmajlík a o zádech ani nemluvitsmajlík ..no a dávám si kafčo a sbírám síly, že půjdu pro Usu a na vyjížďku ...ale upřímně..nechce se mi..jsem zbitá jak Alíksmajlíksmajlík

5.6.2010 18:54
kathey

XXX.XXX.52.63

No, hele, arabky se k ní chovají ještě hůř...asi závidí :D Ale k těm pustit v nejbližší době nepřipadá v úvahu. Jinak, všechno se vrací do starých kolejí, dneska jsem mluvila s Hrazdilem a moc mi chce pomoct, takže to budeme pomaličku řešit. Ono to půjde, pomalu, ale půjde...malá je teď u stáje, pořád ještě trošku šmatle. Teď je tam s jednou dvouletou teplaskou, která musí být pod dozorem, a jsou spolu v pohodě.

Takže doufám, že vše se v dobré obrací a já můžu zase v klidu spát...a učit se smajlík

Jo...jinak, mamka o Zanzirce mluví jako o vnučce (má obavu, že to je jediná, které se ode mne dočká :D), a už jí posílá mrkvičky a chlebíčky.... a že mám pozdravovat :)

5.6.2010 19:43
klarusa

XXX.XXX.216.4

no jo, to moje mamca taky mluvi o vnucce, a tata vsechny dostava tim, ze rika, ze mam miminko... :-)

jinak Satuska se zabydluje, a je v pohode. dneska byla poprve v mycaku, tak koukala, ale byla v poho.
dostala novou ohlavku a voditko tak hned jsem blejskla nejakou fotecku

5.6.2010 19:45
klarusa

XXX.XXX.216.4

tady akcni z mycaku, kde na ni holky delali bububu s lahvy aby se netvarila jak oslik :-) tak je takova vyjukana chudinka

5.6.2010 20:04
lucky

XXX.XXX.133.26

Jooo..tak to naši se všude chlubí už roky, že mají krásnou bílou arabskou vnučku a táta o ní říká, že má nejkrásněější zadek a nohy z rodinysmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

to jsem ráda, že se vše snad vyřeší.smajlík

5.6.2010 21:03
kathey

XXX.XXX.107.1

Teeda, koukám, jak Satinka vyrostla! Tak jen hezky foť :) O ohlávce mi ani nemluv...já na ní mám momentálně jednu mrzáckou, velikosti 0, do obchodu jsem naběhla s metrem a tohle byla jediná, která vypadala že bude sedět dýl jak pár týdnů. Ale tak na vodění z výběhu, do výběhu stačí. :D

6.6.2010 08:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Hehe, to já si kdysi nakoupila asi dvě ohlávky krásné, jak jsme jeli pro Usu, tak jsem zjistila, že má jednu pidi na sobě, v té jsme ji taky vezli domů a další den jsem běžela je vyměňovat za malou pidi pony, protože tamty byly fakt velké. Jinak tu pony sice už nenosí, ale nosila ji vlastně ještě před dvěmi lety a klidně ji na poslední dírky obleče ....ono se to nezdá, ale zase moc kýbl hlavu asi mít nebude.
No jo, Satinka je hezounká! Taková velká ohlávka na táákovou krásnou malou hlavinku... smajlík

6.6.2010 20:06
kathey

XXX.XXX.107.1

Mne dneska to moje zvíře vytočilo úplně do vrtule, takhle paličatou potvoru jsem dlouho nepotkala. Má jediný štěstí, že mám zkouškový, smrádě jedno nevychovaný. :D

6.6.2010 23:46
lucky

XXX.XXX.133.26

Joo...to moje smrádě mě taky dneska trochu namíchlo, ale vzhledem k tomu, že měsíc pod sedlem vlastně nic nedělala ...no, ale namíchla mě taky chvílemi. Hlavně měla fobii na louce, kde při povodních bylo cca půl metru vody ve vysoké trávě, když jsme tam procházely. No a dneska čekala, že každý krok už do té vody přece musí spadnout..těžko jsem ji vysvětlovala, že v té trávě už žádná voda není, že když cválá, tak nemá skákat jako koza a chystat se co tři metry k úprku před utonutím......smajlík

7.6.2010 06:41
bonzelka

XXX.XXX.204.138

kathey napsal(a):
Peti, ta Gája mne mrzí, věřím ale, že se s tím, až odezní ten prvotní šok, nějak popereš. ;)

Jinak...přijímám jakékoliv nápady kam umístit hříbě. Ideál je na noc box, přes den pastva s ostatními koňmi (hodnými, malá se koní začíná bát). Na vysočině je, s prominutím, hovno. Takže beru návrhy odkudkoliv, samozřejmě čím blíž, tím líp, ale kdyby to jinak nešlo, nedá se nic dělat. I na pastevko bych ji dala, mezi vrstevníky. Nějakou dobu tak, jak je, vydrží, ale na delší dobu tohle není. smajlík

Kathey:,´
zajeď se kouknout k nám na ustájko, měla by ve stádě 3kámoše zhruba svýho věku.
Přes den jsou venku na noc se dávaji do boxu.
Cena v létě 2500,- v zimě 3000,-
Nebo mě ještě napadlo,ale to je ještě o 6km dál od nás pastevko,ale bylo by to asi za hubičku.
Tam by byla s mojí roční shagya arabkou a ostatníma shagynkama ´maminama...

7.6.2010 14:05
kathey

XXX.XXX.227.78

Ahoj, Katy moc díky za návrhy...ale vypadá to, že se to snad urovnalo a že to půjde řešit. Malá má pohmožděnou jednu zadní, tak courá po výběhu s čt s myopatií...fakt dvojka k pohledání. smajlík

7.6.2010 21:19
bonzelka

XXX.XXX.173.185

oki,ale kdyby náhodou tak u nás flek je :-)
tahle princezna bude můj další přírůstek :-)

7.6.2010 21:38
kathey

XXX.XXX.227.78

Shagyáčka jsi si pořídila jo? Co to je zač? Eště fotky! smajlíksmajlík

Btw. chystáme se se Šárkou objednávat nějaké ty předváděčky...v brzké době, takže pokud má někdo zájem, tak se hlaste. Bude-li nás víc, nebudeme se bát vlka, nic smajlík...a bude levnější pošta :D

Když jsem u toho...tak jak bylo na kurzu? Kolik tam nakonec dorazilo lidí? Povídejte, přehánějte..

7.6.2010 22:03
bonzelka

XXX.XXX.173.185

jj shagynka,je jí necelej rok :-):-) jmenuje se Rachomejtle :-D
fotečky až zas něco nafotim,teďka jsme jí odstavili od mámy tak se s ní chodim seznamovat...původ ještě přesně nemam naštudovanej,ale má tam Kasr El Nil teď myslim,že dědu?Nevím zjistím a napíšu :-)

7.6.2010 22:04
bonzelka

XXX.XXX.173.185

předváděčku určo budu chtít taky,bude nějakej vzorník?

Přidejte reakci

Přidat smajlík