dagies
napsal(a):
Ahojda, chtěla bych vědět jestli má někdo z vás zkušenosti z bradavicema. Cibulová mast moc nepomáhá, tak bych chtěla vědět jestli na bradavice má někdo jinej receptík
No já jsem chodila k jednomu chovateli a ten léčil takto postižené koně, měl tam valacha a ten byl samá bradavice. Každý večer tomu koníkovi bradaviče vystříhával nužkama a mazal hypermanganem a mastí z ovčího loje a ořechů. Recept mi nedal ale pro toho koníka vystříhávání byla pěkná bolest, je pravda že koník měl za měsíc pokoj!!! Jinak znala jsem kobylu, které se udělala bradavice přímo v místě podbřišníku takže se na ní nedalo ani jezdit, měla ji ve velikosti ping-pong. míčku a jednou když se vracela z výběhu tak ji neměla, asi si ji při válení urvala a po bradavici ani stopy. Nevím jak ti pomoci ale vet. by ti určitě něco na léčbu dal.
tajemma danny
napsal(a):
No já jsem chodila k jednomu chovateli a ten léčil takto postižené koně, měl tam valacha a ten byl samá bradavice. Každý večer tomu koníkovi bradaviče vystříhával nužkama a mazal hypermanganem a mastí z ovčího loje a ořechů. Recept mi nedal ale pro toho koníka vystříhávání byla pěkná bolest, je pravda že koník měl za měsíc pokoj!!! Jinak znala jsem kobylu, které se udělala bradavice přímo v místě podbřišníku takže se na ní nedalo ani jezdit, měla ji ve velikosti ping-pong. míčku a jednou když se vracela z výběhu tak ji neměla, asi si ji při válení urvala a po bradavici ani stopy. Nevím jak ti pomoci ale vet. by ti určitě něco na léčbu dal.
tak to byl teda asi dost drasťák, vystřihovat je!!!! AU au au, tak to vylučuju!!!!! No ona jí totiž má přesně na tom místě jak jsi popisovala, pod podbřišákem, ale než k nám přišla tak na ní prý normálně jezdili i s bradavicej, ale já bych jí chtěla nejdřív vylečit než na ní začnu jezdit. A předevčírem jsem zjistila že si ji taky někde strhla, ale zatím to nevypadá dobře, má to až do masa. Já jí to teda mažu tou cibulovou mastí ale nevidím žádné výseldky.
dagies
napsal(a):
Ahojda, chtěla bych vědět jestli má někdo z vás zkušenosti z bradavicema. Cibulová mast moc nepomáhá, tak bych chtěla vědět jestli na bradavice má někdo jinej receptík
Já mažu hřebčákovi bradavice nějakým "lakem" který byl původně na molusky(pro lidi) mě to taky vypálilo bradavici na chodidle, ale koníkovi to jen zastavilo růst...
skippka
napsal(a):
Já mažu hřebčákovi bradavice nějakým "lakem" který byl původně na molusky(pro lidi) mě to taky vypálilo bradavici na chodidle, ale koníkovi to jen zastavilo růst...
Zkusila bych Vlaštovičník.Jeho žlutá(až do oranžova) šťáva by mohla bradavici zničit.
Sice u koní s tím zkušenost nemám ale u psů i u lidí(tím myslím zrovna mojeho psa a mě) při každodenním používání bradavice zmizela a už se nevrátila.
Snad to má stejný účinek i u koní
skippka
napsal(a):
Podvázáním bradavice upadla...
skippka
napsal(a):
...ale zase se rozrostla (omluvte kvalitu fotky, ale je to viditelné i tak...)
dagies
napsal(a):
kamoščin koník měl bradavice na šourku a rozlízalo se mu to i na břicho, veterinář jí na to dal takový ten zelený dezinfekční sprej a do týdne všechny uschly a odpadly,ale byly to malý bradavičky zhruba velikosti hrášku,některý i menší,takže možná že to bylo něco jinýho než u tvýho koníka
dagies
napsal(a):
když ona to má v místě podbřišáku, tak ji potřebuju odstranit uplně
Koník (na obrázku) je má taky v místě podbřišáku. normálně na tom jezdím s provázkovým podbřišníkem. Neodřou se a koníkovi to nevadí. Bohužel ty bradavice už nemůžem nechat vyříznout, pře je koník na anestezii už starý a nemusel by se probrat...
Já jsem léčila koníkovi bradavice pomocí DUOFILMU. Je to volně dostupné v lékárně. Natírají se tím každý den. Bradavice změknou a před každým dalším natřením je potřeba změklou část bradavice jemně odstranit a znovu natřít. Koníka to nebolelo a měl za chvilku pokoj. I mě to pomohlo na vlastní bradavici.
ja kvejk
napsal(a):
Já jsem léčila koníkovi bradavice pomocí DUOFILMU. Je to volně dostupné v lékárně. Natírají se tím každý den. Bradavice změknou a před každým dalším natřením je potřeba změklou část bradavice jemně odstranit a znovu natřít. Koníka to nebolelo a měl za chvilku pokoj. I mě to pomohlo na vlastní bradavici.
Duofilm není nic moc, kožařka ho sice lidem ve velkém doporučovala, ale někteří mi pak v lékarně říkali, že jim nezabírá. Lepší je Verrumal, ale ten zas není volně prodejný :-/. Zkusila bych ten vlaštovičník, ta šťáva má opravdu prokázané účinky, které by měly tu bradavici ničit. A teď ho roste všude spousta.
dagies
napsal(a):
Tak vám moc děkuji za názory, moc mi pomohly, tak budu zkoušet co mi pomůže a budu doufat že ji brzo zmizí. ještě jednou díky
dagies
napsal(a):
Tak vám moc děkuji za názory, moc mi pomohly, tak budu zkoušet co mi pomůže a budu doufat že ji brzo zmizí. ještě jednou díky
Nám pomohla Saliciová mast, 10%, v lékárně bez předpisu. Ale funguje to lépe na bradavice, co jsou buď vyříznuté, nebo odpadly díky zagumičkování. Mast hojí a co tam nemá být, sežere!!
appaja
napsal(a):
Nám pomohla Saliciová mast, 10%, v lékárně bez předpisu. Ale funguje to lépe na bradavice, co jsou buď vyříznuté, nebo odpadly díky zagumičkování. Mast hojí a co tam nemá být, sežere!!
No ona to má ve stadiu, kdy se jí udělá strup a ten pak dá lehce odtrhnout, teda spíš ona si ho vždycky někde na pastvě utrhne. tak nevím jestli mám vyzkoušet tuhle mast
dagies
napsal(a):
No ona to má ve stadiu, kdy se jí udělá strup a ten pak dá lehce odtrhnout, teda spíš ona si ho vždycky někde na pastvě utrhne. tak nevím jestli mám vyzkoušet tuhle mast
No to je nejlepší adeptka bradavice na tuhle mastičku
Malý kelímek stojí okolo 30,- Kč, tak to za pokus stojí, ne?
Denisek

XXX.XXX.212.47
Prosím o radu, naše Yorkshirka má stopkovitou bradavici mezi očima na čele. Je o něco větší než hrášek, veterinář jí podvázal. Začala mokvat a zapáchat, mám na to něco dávat nebo čekat? Prý zase znovu provázek utáhne a tím bradavice odpadne nebo jak. Čím to pak mazat, aby se třeba neudělala znovu? Děkuji za rady.
Rebbi

XXX.XXX.178.53
Moje kobyla měla kdysi bradavici v místě prsou, velikosti dvoukoruny, a pořád mokvala, a za podbřišníkem těsně. Velikosti koruny. Prý to můžou chytnout nějaký vir od srnek..tak nevím..
Vet dojel to vypálit..Kobča se uspala položila se venku na zem, svázaly nohy, já musela sedět na hlavě a rozžhavenou spirálou se bradavice vypálily..ta na prsou se vrátila tak znova se vypálilo ale pak byl pokoj už..díra ošklivá, na prsou, se pěkně zacelila.
Teď mi trpěla kobča bradavicema na čumáku, začaly rašit kolem štědrýho dne 2014. A pořád rostly, nejdřív trošku, ale pak furt rostly a byly dost nevzhledné a občas se stalo, ž e si to rozdrbla do krve.
Nevěděla sem si rady, měla sem na to mastičku z lékárny, používala sjem ji ze začátku, ale nakonec sem to vzdala, jak je kobčřa pastevně a nikdo tam není vylosveně denně, tak nebyla šance jí to pravidelně mazat, jen sem to asi víc zhoršila. nechala sem to být, pak mi přišlo doporučení na šípek oplodí do krmiva. Ten ale nezabíral.
V dubdu se odčervovalo, a začlo být hezky.
Na začátku května najednou začaly usychat, a teď už po nich není ani stopy.
Bradavice jsou většinou příznakem oslabené imunity. Ty moje byly ukázkové. Na konci listopadu mi ji přivezli na Chebsko až od Olomouce, je tu navíc větší zima. V prvn ístáji si pobyla týden, a pak sem ji převážela znova jinam. Takže další stres. Do toho dost velké výkyvy teplot... Jak se oteplilo, kobča se odčervila a možná i ten šípek později zabral, tak bradavičky zmizely.
Ale na podbřišníku sme je naštěstí neměly, tam je to ošemetné, tam to prý mohou být i sarkoidy.