Klisna, co přišla o hříbě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2010 12:43
skippy

XXX.XXX.42.202

Známý mne požádal, jestli nevím o někom, kdo má klisnu, co přišla o hříbě a má mléko, tak e obracím na Vás. Jedná se o pomoc čtrnáctidennímu sirotkovi QH, klisna po porodu uhynula. Kraj Vysočina, tak kdybyste někdo věděl, tak tím pomůžete dobré věci, děkuji. Tady email equidae@seznam.cz

31.5.2010 09:58
madow

XXX.XXX.121.112

nedávno tu šla diskuze o kobylce co přišla o hříbě

31.5.2010 10:14
skippy

XXX.XXX.42.202

Ano, vím, ale to už je vcelku dlouho, tak už kobylka mléko mít pravděpodobně nebude, spíše pokud by to bylo aktuálnější, ale díky.

ládys

31.5.2010 10:52
ládys

XXX.XXX.45.106

Také vím, ale jsou to výhodní čechy. A taky už to bude celkem doba, tak nevím, jak je na tom. Ale třeba by ještě mléko pustila. Ale je to teda dálka.

31.5.2010 11:11
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ahoj,nevím jestli pomůžu,máme kobylu s termínem hřebení 7.června plus eště pod ní chodí její roční dcera pořád pocucávat,nevím jak je hříbo staré,ale třeba by nebyl problém oddojovat a dávat z lahve nebo by ho možná i nechala pít.
Je to jen nápad....mám ještě zmražené mlezivo z lonska,ale hádám že prcek už bude nějaký ten den starý.

31.5.2010 11:59
horallka

XXX.XXX.48.123

A co sušený mlíko?Já bych to řešila takhle než zhánět kobylu a hříbě někam převážet...

http://farnam.cz/produkty/kategorie/prirodni-a-homeopaticke/nutrimilk/

NutriMilk:sušené kobylí mléko, které slouží jako plnohodnotná náhražka přirozené výživy hříběte
lze využít jako plnohodnotnou výživu hříběte
poskytuje potřebné živiny pro hříběcí sirotky nebo v případě, že má klisna nedostatek mléka
garantované složení bez antibiotik
sušené mléko je vyrobeno z nejkvalitnějších surovin

31.5.2010 12:08
skippy

XXX.XXX.42.202

Jde o to, že majitel chodí do práce a nemá čas každé dvě hodiny napájet hříbě z lahve. Jinak by to jistě bylo dobré řešení, ale situace je takováhle. Proto se ptám po klisně.

31.5.2010 12:34
jesina

XXX.XXX.135.85

Aha a to je to tomu majiteli jedno? přijde o hříbě?

31.5.2010 17:12
horallka

XXX.XXX.48.123

Taky mě to zarazilo :-( Já bych si vzala volno abych mohla hříbě krmit,nebo aspoň bych se domluvila se všemi známími a kamarády v okolí kteří by to zvládli aby mi ho krmili když budu v práci!Ale to je bohužel každýho věc jak si to zařídí a v těchto případech je vidět jak moc majiteli na hříběti záleží nebo nezáleží.

31.5.2010 20:58
skippy

XXX.XXX.42.202

Lehko se takto křičí, ale v dnešní době asi není jen tak riskovat ztrátu práce. Volno podle mě znamená možná max. týden? Může si vzít dovolenou, ale hříbě potřebuje víc času, než má jeden člověk dovolené na celý rok. Mě se to prakticky netýká, jen jsem se zeptala. A taky asi ne každý zaměstnavatel by měl pochopení... Ne pro každého znamená kůň tolik, co pro jeho majitele, pro ostatní je to jen nějaké zvíře. Tak kdybyste přecijen o klisně věděli, tak bude jistě vděčný. Způsobem, který je výše napsaný to funguje do teď, ale nepůjde to věčně.

1.6.2010 11:36
rocky

XXX.XXX.189.86

Nevím , ale dle mého je nejlepší možnost domluvit si kobylu co přišla o hříbě..východní čechy nejsou vůbec daleko. Jde o to jen chtít a domluvit se!!!a zachránit hříbě.

ládys

1.6.2010 13:49
ládys

XXX.XXX.45.106

skippy napsal(a):
Lehko se takto křičí, ale v dnešní době asi není jen tak riskovat ztrátu práce. Volno podle mě znamená možná max. týden? Může si vzít dovolenou, ale hříbě potřebuje víc času, než má jeden člověk dovolené na celý rok. Mě se to prakticky netýká, jen jsem se zeptala. A taky asi ne každý zaměstnavatel by měl pochopení... Ne pro každého znamená kůň tolik, co pro jeho majitele, pro ostatní je to jen nějaké zvíře. Tak kdybyste přecijen o klisně věděli, tak bude jistě vděčný. Způsobem, který je výše napsaný to funguje do teď, ale nepůjde to věčně.

máš na mailu kontakt na pána od kobylky. Tak zkuste zavolat a uvidíte. Nevím, jak na tom je, ale stačí se optat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík