ahoj vespolek, je to 100x omílané téma, ale ve starších příspěvcích jsem nenašla přesně to, co hledám mám wintec 2000 již pátym rokem, černá komora - č. 2, do letoška bez problémů, na přelomu roku sme s kobylkou (mohutnejší, nijak vysoce kohoutkatá A1/1) začaly dělat na jízdárně a kobča nasvalila a sedlo už tolik nesedí. kobyla není dopocená ze stran kohoutku nebo spíše pod kohoutkem a odtud kousek dozadu podél páteře, začínaj se mi objevovat i bílý chlupy
když sme sedlo rozdělali abychom koukli na barvu rozsochy, tak to bylo celé povolené a v tu dobu byla kobča po ježdění citlivější na čištění. takže sme dotáhli a čištění a kontrola hmatem je dobrá, ale pořád je tam sucho... tak nevím jestli to můžu svést na to, že komora byla povolená a neseděla tak jak má či kobča opravdu nasvalila natolik, že je třeba řešit velikost rozsochy? když nasednu dám mezi kohoutek a rozsochu jeden prst nahoru i po stranách, dříve tam bývalo místa více.... tak nevím zda by byla třeba větší nebo menší rozsocha? menší to zvednu ale zúžím? - a to se mi nezdá. a větší to zase připlácnu ještě víc na koně? sem z toho nějak zmatená, díky za každou radu!
mno trvalo to trošku déle... ale fotky mám, snad k něčemu budou, co vy na to? díkes
nejdřív místa, kde to už máme bílý chlupy, snad to tu bude k vidění