Všudepřítomní komáři !!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2010 21:41
gegigenciova

XXX.XXX.33.221

Po velkych deštích a povodních nás opkolopili komáři.Jsou všude na vyjíždce tak i ve stáji.Repelentní přípravky většinou vydrží jen do té doby než se koník zpotí nebo namočí .Také jsem viděla na netu namořené obojky na krk koně ,ale nevím jestli pomáhají za tu cenu (cca 600kč a vydrží 3-5 týdnu), tak jestli máte zkušenost napište !!! . A taky jestli máte nějaké rady a tipy jak s komáry zatočit smajlíksmajlík ??????

6.6.2010 22:00
janavar

XXX.XXX.51.68

Farnam Endure.

Nevypotí se, používám už třetí rok a maximální spokojenost:-)

7.6.2010 02:30
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Jojo,Endure funguj.Taky těch komárů máme plno a náš těžkej muchař se vůbec neošívá.Je to paráda ho vidět,jak je krásně v klídečku.Na ty obojky jsem se už ptala na nemoderce.Tam holky psaly jen pozitivní věcy,ale viděla jsem i obojky za 350,- tak by mě taky zajímalo,jestli fungujou i ty levnější . ??

18.6.2010 08:31
ab

XXX.XXX.102.83

Ahoj, já si teď o víkendu sehnal ten repelent farnam endure a včera jsem ho testla...a přišlo mi, že bez jakéhokoli účinku. Komáři a hovada nás žrali pořád stejně smajlík

18.6.2010 09:19
haisovad

XXX.XXX.167.4

Už si začínám myslet že endure funguje jen určitá šarže a v určitém místě republiky...jelikož všude čtu že půlce funguje a půlce nefunguje.
U náš tedy také nefunguje...smajlík

18.6.2010 09:34
ab

XXX.XXX.102.83

tak to je pak v dupě, vyhozené peníze smajlíksmajlík fakt bych to u někoho chtěla vidět na vlastní oči, jak funguje smajlík

18.6.2010 09:41
kathey

XXX.XXX.107.1

U nás teda funguje...a to perfektně...ale já už jsem u nákupu vyhrožovala, že jestli nebude, tak to osobně omlátím výrobci o hlavu... :D

Komáři a mouchy nemají šanci. Hovada se zatím (ťuk, ťuk) někde zapoměly. Ale doufám, že to funguje i na ně.

18.6.2010 09:42
kathey

XXX.XXX.107.1

Hovada se zapoměla.... :D

18.6.2010 09:46
ab

XXX.XXX.102.83

tak to jen tiše závidím smajlík

18.6.2010 09:53
ab

XXX.XXX.102.83

jo a ještě mi tak přišlo, že čím tmavší kůň, tím víc komárů smajlík

18.6.2010 11:31
kathey

XXX.XXX.52.63

Tak to já jsem teda nepozorovala nějakou závislost počtu komárů na barvě, nevim nevim, jestli mají "radary" na barvy. Spíš je to asi o tom, jak jim který kůň "voní".
Já jsem ale naprosto spokojená, na ostatní koně se používá nějaký repelent nevím jaký, nevydrží nic a rozdíl oproti "s" a "bez" nevidím žádný, koně jsou doštípaní, kolem hlav roje much a moje zvíře sem tam nějaký zbloudilý štípanec a občas kolem krouží nějaká moucha, většinou si ani nesedá, a když už, tak brzy odlétá :D Než jsem to koupila, tak byla kobyla samý pupínek, teď nic.

Teď, jak se ochladilo, tak je to dobré. Ale jak byla ta vedra...tak jsem byla samý pupínek pro změnu já :(

18.6.2010 11:56
famona

XXX.XXX.121.35

U nás Endure funguje. Jsem ráda, protože jen co člověk vyjde ven (a hlavně po setmění) má z komárů živou pokrývku těla. U sebe jsem zjistila, že nejlíp zabírá Difusil - Off si u komárů ani neškrtl.

18.6.2010 17:33
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Tam,kde Endure nezabírá,bych zkusila koníka před nastříkáním pořádně vykoupat i šamponem,nechat uschnout bez válení,aby se repelent dostal co nejvíc na čistou kůži.Já jsem teda toho muchaře koupala,ale u nás Endure zabral i jen na vykartáčovaného koně.

19.6.2010 20:44
karinkaviky

XXX.XXX.174.37

no koně mám bílýho a ohánim se taky furt, tak si vždycky utrhnu větvičku s listama a ohánim se jak ten pitomec pro kolemjedoucí a kolemjdoucí to musí být občas podívanásmajlík kůň se taky někdy lekne když se rozpřáhnu, no ale aspoň se nějak dá bránit. repelenty nepoužívám bohužel mám takovýho magora že spreje a podobná zařízení by asi psychycky nevydržela, ale sllyšela jsem o česnekových tabletáchsmajlík máte s tím nějaké zkušenosti???

buggyna

20.6.2010 11:27
buggyna

XXX.XXX.81.124

Já nedám dopustit na Endure a masku od Bucasu:-) koně máme mezi dvěma rybníkama a pastvinu jim rozděluje potok. Kobyla vždy kolem sebe měla nejvíc muchniček a podobných sajrajtů.Od doby co má na hlavě masku, je vysmátá a nemlátí hlavou jak zběsilá. A pokud k tomu ještě jednou týdně hojně nastříkám Endure, jen tak párkrát švihne ocasem a pohoda jazzsmajlík

buggyna

20.6.2010 11:30
buggyna

XXX.XXX.81.124

Já nedám dopustit na Endure a masku od Bucasu:-) koně máme mezi dvěma rybníkama a pastvinu jim rozděluje potok. Kobyla vždy kolem sebe měla nejvíc muchniček a podobných sajrajtů.Od doby co má na hlavě masku, je vysmátá a nemlátí hlavou jak zběsilá. A pokud k tomu ještě jednou týdně hojně nastříkám Endure, jen tak párkrát švihne ocasem a pohoda jazzsmajlík

20.6.2010 22:29
microfon

XXX.XXX.182.205

Jojo my jsme prozměnu u řeky .. hnus fialovej ...
Máme Endure, s tím se to jakštakš dá,ale kolem nás komrá kopice, můj kůň nervačí i jen z toho bzukotu, ale aspoň ho moc nežerou. Pokud by nastříkaný nebyl tak má na sobě doslova pokrýkvku z těch hnusnej breber, masku máme samozřejmě taky a stejně je to všechno naprd. Endure deávám před každým ježděním,ale aspon funguje trošku, ostatní repelenty byly asbsolutně k ničemu.
A jediný další repelnt co funguje na mě je diffusil.

A jinak pokud se koník bojí spreje, tak existují gelové repel\nty a nebo jednoduše, jako to dělám já, stříkám si repelent na ruku a tou to po koni patlám, za paár měsíců si kůň pak zvykne i na to stříkiání vedle něj a nechá stříkat i sebe...

8.7.2010 10:36
klawdie

XXX.XXX.94.254

pro Enrico...ať nemusíme znovu vyplňovat totožné dotazy.

8.7.2010 11:45
zviratkova

XXX.XXX.66.22

Taky jsem loni Endure koupila, stříkala na jednoho koně, na druhého vůbec a rozdíl žádný, oblaka jako jindy. Česnek zkrmovala cca 4 měsíce letos, taky neviděla rozdíl. Jestli máme tu havěť nějakou odolnější či co...

20.7.2010 13:00
kvicalka

XXX.XXX.0.78

ab napsal(a):
Ahoj, já si teď o víkendu sehnal ten repelent farnam endure a včera jsem ho testla...a přišlo mi, že bez jakéhokoli účinku. Komáři a hovada nás žrali pořád stejně smajlík

Přímo na tom přípravku je napsaný, že výsledek se nedá očekávat hned po prvním použití, a musí se napoprvé nastříkat opravdu HODNĚ... nám první dny taky nezabíral, ale po pár dnech sem si už nemohla vynachválit, a teď už nastříkám jednou za 3-4 dny, a kobyla je spokojená ... Je to sice pálka ... 1000 kč je docela dost, ale nám opravdu zabral, a to jsme na vysočině mezi rybníkama, kde je hovad, komárů, much a kdejaké havěti opravdu plno ... smajlíksmajlík vyzkoušela jsem i levnější za 400, ale musela jsem přestříkávat ráno a večer, a za týden jsme měli repelent pryč...tento už máme cca 2 týdny, pořát je ho hodně, dýl vydrží, a jsme naprosto spokojení ... :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík