Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2010 22:18
kathey

XXX.XXX.227.78

:) Hezké jméno :) A jak jsi k ní přišla?

Ač nerada, tak musím přiznat, že já jsem z "ťuťu ťu majinkatej koníšku" přešla do fáze "kačo pitomá"...musím si to převychovat k obrazu svému.

Vypadá to, že budeme objednávat odsud (jak holky kdysi) http://www.firstchoicehalters.com/

7.6.2010 22:24
bonzelka

XXX.XXX.173.185

kathey napsal(a):
:) Hezké jméno :) A jak jsi k ní přišla?

Ač nerada, tak musím přiznat, že já jsem z "ťuťu ťu majinkatej koníšku" přešla do fáze "kačo pitomá"...musím si to převychovat k obrazu svému.

Vypadá to, že budeme objednávat odsud (jak holky kdysi) http://www.firstchoicehalters.com/

No zatím není tak úplně moje,protože sem řekla,že jí teď hned nechci až po výstavě s Hanýsem,ale pak jí asi nejspíš fakt dostanu:-)
mám teď přítele co má tady kousek chov shagynek a on ty barevný nemusí,nechává si akorát šimličky,bělouš,takže se Rachomejtličky zbavil timhle způsobem.
Já sem řekla,že mu jí zaplatim,ale o tom nechce ani slyšet..

7.6.2010 22:28
kathey

XXX.XXX.227.78

Jee, tak to je od něj hezké :) Tak ať dělá jenom radost, prcek :)

7.6.2010 22:30
ghajariy

XXX.XXX.4.106

A odkud teda Rachomejtle:-) (vážně boží jméno) je? A mamina se jmenuje jak? Když já ty shagyáčky taky můžu. Teď, když mám nepojízdnou Gaju, jezdím do terénu na Germaině a uznávám, že tak jemného koně na ovládání jsem snad ještě neměla. Paráda, jen na ohlávce, ale vlastně za ni ani netahám, jí stačí jen sed nebo slovo či mlasknutí. Super.
Ale když chce, umí to i rozparádit...

7.6.2010 22:30
bonzelka

XXX.XXX.173.185

tam jsou všechny tenký smajlíksmajlík
jediná která by se mi tak nějak líbila je asi tahle
http://www.firstchoicehalters.com/bigger_Show_Halter_picture.html?2190

7.6.2010 22:32
bonzelka

XXX.XXX.173.185

ghajariy napsal(a):
A odkud teda Rachomejtle:-) (vážně boží jméno) je? A mamina se jmenuje jak? Když já ty shagyáčky taky můžu. Teď, když mám nepojízdnou Gaju, jezdím do terénu na Germaině a uznávám, že tak jemného koně na ovládání jsem snad ještě neměla. Paráda, jen na ohlávce, ale vlastně za ni ani netahám, jí stačí jen sed nebo slovo či mlasknutí. Super.
Ale když chce, umí to i rozparádit...

Je z Pohorské Vsi
Mamina se jmenuje Rintintina.
Já teď jezdim na shagoušcích denně a nemůžu si je vynachválit,žádný blázni i hřebce tam má takový charaktery,že z toho netušim...

7.6.2010 22:34
bonzelka

XXX.XXX.173.185

http://www.fanklubshagya.cz/Rin-Tin-Tina.php
tady je ještě maličká loni :-)

7.6.2010 22:44
kathey

XXX.XXX.227.78

Tak teda Rachomejtle El Nil vážně nemá chybu :D, jak jí říkáš?

7.6.2010 22:53
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Bonzel, ty chodíš s Hájkem???smajlík

8.6.2010 06:03
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Viď bobinka maličká,je úplně k sežrání.
zatim na ní volam Rachomejtličko,ale budu muste vymyslet nějakou zkratku,aby to nebylo tak dlouhý.:-)

8.6.2010 06:05
bonzelka

XXX.XXX.204.138

ghajariy napsal(a):
Bonzel, ty chodíš s Hájkem???smajlík

ghajariy:
no už to asi tak bude :-)

8.6.2010 06:08
lesterka

XXX.XXX.123.79

Nekecat a makat :)

Gratuluji k novému přírůstku :) A co se ti nelíbí na tenkých předváděčkách...jsou jemné, elegantní, koně nijak neruší :)

8.6.2010 06:54
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Leni mě přijde,že Hanýsovi ty tenký moc nesluší smajlík

8.6.2010 07:35
kathey

XXX.XXX.227.78

A měla jsi na něm opravdu tu tenoučkou kabelovku? To, co se dá koupit u nás nesluší totiž žádnému koni. Někde vyhrabu...Samira, má hlavu jako kýbl ani na ní nevypadala předváděčka blbě. Jo, nic moc hlavu to nezachrání, ale ani nepokazí, někde vyhrabu fotku.

Času na rozmyšlení je zatím dost.

Jinak já jsem začala uvažovat, že tu mezinárodku odpískám...začínám mít strach.

8.6.2010 08:07
bonzelka

XXX.XXX.204.138

taky nafotim a dám to sem pro ukázku.

jinak tady jsou fotečky z víkendového přehánění shagynek.Bylo nás asi 11 jezdců+ca 10koní na volno,přeháněli jsme 15km a fakt nádhera
http://bonzelka.rajce.idnes.cz/Prehaneni_shagynek/
Nejhezčí bylo nedělní ráno kdy už kobči byly přehnaný a jedný se narodila malá kobylečka krásná, přeháněli jsme je do Skalin a kobylka se jmenuje Skalinka :-)

8.6.2010 08:17
lesterka

XXX.XXX.207.102

Super fotky. JJ. ta co se dá koupit u nás v obchodě je šílená, i můj kůň s poměrně malou hlavou v ní vypadá, jako by měl obr kýbl :)

8.6.2010 09:05
lucky

XXX.XXX.133.26

Já třeba vůbec nevím, jak by taková kabelovka vypadala na Use. nevím, ale myslím si, že by měla mít širší ohlávku. Ty tenké by asi měly být na hodně malé jemné štičí hlavinky, což si zase myslím, že moje uň zrovna nemásmajlík

Tady Usinka a její kamarád Benda:-)

8.6.2010 10:51
kathey

XXX.XXX.156.122

Ja doufam, ze my budeme mit hlavu aspon nejakou. Rano zprava, ze me zvire melo asi nejake divoke sny, ma odrenou PP, hlavu a na hlave bouli...asi trpi autodestrukci smajlík, mam nejakej vadnej kousek, asi to budu reklamovat :-)

8.6.2010 11:13
lesterka

XXX.XXX.207.102

Jj, honem to reklamuj, nebo na tom budeš tak jak já loni...kůň přijde z naprosto holého výběhu s rozšrotovanou nohou...a hned 3x za 3 měsíce...u mně už bylo na reklamaci pozdě :)

8.6.2010 19:24
sabina

XXX.XXX.60.81

Teda teda....holky. Kobuše krásná. A taky bych takhle chtěla někdy hnát stádo, i krav třeba jako měla Luckai.
JInak Sněženka už vypadá krásně. Dalo to práci, ale můžeš si gratulovat.
Leni, vy a minulej rok...to už se snad nebude opakovat.
Kathey .- aby kobyla nebyla ,,šikovná,, až mocsmajlík Né že bych ti to přála...TO ne! Ale snad nebude nemehlo.
Lucky, krásný fotky, normálně si mě nadchla a taky bych vyrazila fotit, jen mít fotyho přístroj, co by zvládal.smajlík

Jinak poslušně hlásím že sem poprvé musela usedět hrbsmajlík Potkal nás roj včel..a řeknu vám žádnej med to nebylsmajlík

8.6.2010 22:03
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda že by se objevila další "šikulka" ?smajlík ...no snad ji to časem přejdesmajlík.
Jo a Gaja jak lítá v tom výběhu zase nevypadá už nemocněsmajlík

Jo, klidně foťákujte taky někdo!!!! Já ještě dneska vyrazila s foťákem. Teda nafotit mé dvě černé vobludky v kopretinách s bílou uuuň bylo nemožné..všichni závisláci s fobií, že se jim v tom vysokém porostu někde zatoulám, takže teláč mi byl celkem na nic.

Tak aspoň jedna drbací Usa

8.6.2010 22:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Tady Usa poletovala ve výběhu, že jdu s Bendou pryč fotit bez nísmajlík

8.6.2010 22:17
lucky

XXX.XXX.133.26

No a Bendulku vám tady musím dát, i když to není arabáš, ale je k sežránísmajlík

8.6.2010 22:19
lucky

XXX.XXX.133.26

ta jeho pidi ouška....no prostě mazlík :-)

8.6.2010 22:58
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Káti - Bonzel, když už tak děláš do těch shagyáků, to se možná někde potkáme :-)
Luci - ve výběhu lítá Germína, Gaja se tak neunavuje a už teď je na pastvině, ale ta je u přehrady a dnes večer tak byl roj komárů, ani Endure nezabíral.
Zítra jedu na 4 dny na dovču do Maďarska, tak se těším.
Už se mi rýsuje nový závodní kůň, jen ne arabáš, ale QH. S tím by ten western mohl jít líp. Jestli to vyjde, dám fotky.

9.6.2010 00:01
lucky

XXX.XXX.133.26

Aha..no z toho pohledu jsem to nepoznala smajlík. O komárech ani nemluv! Usa už je naplácaná vším možný a sežraná děsněsmajlík

9.6.2010 00:04
lucky

XXX.XXX.133.26

a ještě hodím foto mých zlatíček ...vepředu Darések a vzadu Fabricius

9.6.2010 00:06
lucky

XXX.XXX.133.26

Ta velká voda nám krásně vyčistila splav:-)

Darés

9.6.2010 08:00
kathey

XXX.XXX.107.1

JJ, šikulka ona bude... ona si totiž madam k jídlu v boxe lehá, tak, aby hezky dosáhla na seno a travičku...a takhle se šprajcne u stěny boxu, máme tam nainstalované držáky na seno a o to se omlátila, asi to nechám sundat.

9.6.2010 08:44
lucky

XXX.XXX.133.26

Jo, to ta moje jak byla mladinká, tak taky vyváděla tyhle kraviny a vždycky jsem nechápela, jak má dvěře jako kráva a věčně měla odřenou kyčel naboku...protože madam měla futra že by tam kráva prošla, ale zásadně to musela střihat ven tak, že nechala chlupy na zdismajlík. Hlavu kolikrát taky strkala kde neměla a pak jsem jen chodila kde má zase co odřené ... než trochu dostala rozum, tak byla věčně o něco nepochopitelné otlučená, odřená ....když ji to zarostlo, měla hned zase někde něco jiného...taky šikulka.
Dneska už naštěstí dávno taková "šikulka" není....dnes už je pomlácená jen od konísmajlík. Ikdyž nového naštěstí nic nemá, jen ty starší rány...jizev má nepočítaněsmajlík

Včera lítala jako pako s Bendou...jak se rozjede, tak krásně umí plavat. M jen štve, že tohle nikdy nepředvede třeba na výstavě..přopadá mi, že čím víc je někde rušn a napjatá atmosféra...výstava, přehlídka co byla loni (den před tím se tam nosila jak správný arabáš a když tam bylo pak plno lidí, koní, muzika...tak tam stála a chodila s výrazem "mouchy snězte si mě ..") tak, tím víc je z ní flegmouš..což vlastně po ní chci a ono vysvětlit koni, že má být klidná a v pohodě a zrovna na jednu výstavu má být exhibo, to jaksi asi nejde . No uvidíme co uděláme do toho září, ale ¨pokud se nic nepřihodí a pojedeme, tak realisticky počítám s tím, že se rpostě zůčastníme do počtusmajlík

9.6.2010 09:01
lesterka

XXX.XXX.207.102

Lucky, nic si z toho nedělej, my se taky zúčastníme jenom do počtu, kdybych tam nejela na výkonostky, tak asi nejedu. Už jsem pochopila i já, že udržet koně ve sportovní a výstavní kondici zároveň je nemožné :))) Takže tam budu mít zase vychrtlinku :)

9.6.2010 10:13
lucky

XXX.XXX.133.26

A to já zase asi tlouštíka flegmoušesmajlík..i když tady zase tak tlustě nevypadásmajlík

9.6.2010 12:06
kathey

XXX.XXX.52.63

Hele, mě přijde, že usa je právě v té idelální výstavní "kondici". Na výstavě zatáhne břicho a bude to tak akorát. Ve chvíli, kdy tohle udělá vyběhanej sporťák, tak už to tak dobře nevypadá, bohužel.

Já právě přemýšlím co s tím svým hříbětem střeleným. Podle mne teď vypadá tak akorát, na hříbě. Není tlustá, ani vyhublá. Trošku jí jsou vidět žebra, ale takhle na výstavu taky nemůže. Takže přemýšlím, co a jak.

Jinak už pomalu začínáme s tréningem..vypadá to, že to bude ještě veselé.

9.6.2010 12:27
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, máš mimino..s těmi je veselésmajlík. Upřímně..já měla kdysi stavy, že jsem si říkala do čeho jsem to vlezla, ale pak mě zase tak překvapilasmajlík...no člověk by je někdy zabil, ale stejně je milujeme smajlíksmajlík
No, chce to trochu máknout, ale bude dobrá..vyžraná to ona je tady pořád..hele..však jsi psala, že bude mít pak arab ošklivý krk a velké břicho..tak nějak, že?... když bude na trávě.. smajlíksmajlíksmajlík

9.6.2010 12:38
kathey

XXX.XXX.52.63

Ošklivý krk mají všichni bez rozdílu, pokud není používán sweat neopren neck :D

10.6.2010 09:11
kathey

XXX.XXX.107.1

nesnáším achpak, nesnáším achpak.....smajlík

11.6.2010 06:13
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Procpak nesnasis achpak;

11.6.2010 06:16
lesterka

XXX.XXX.123.79

Heeej...já měla dneska v noci hnusný sen, že jsem půjčila koně kámošce, jenom ho vedla na ruce, on jí z ničeho nic zdrhnul domů. Tam sice neudělal ani moc velký bordel a nešel se s nikým prát, ale totálně si zrasil dvě nohy. Tak ťuk ťuk ťuk...doufám, že to nebyla předzvěst něčeho...smajlík

11.6.2010 08:30
kathey

XXX.XXX.107.1

No...po převozu kobyly jsem hned psala mail na achpak, co teď, tak mi všechno hezky ochotně vysvětlili, že je potřeba ověřit DNA...na to jsem říkala, že kobyla ho dělané má, prý že se musí znova, si říkám, ok. A že mi hned, jak jim dorazí Export certifikát a spol. dají vědět, abych mohla dořešit přepis.

Týden nic, dva...tři... já plaším chovatele, ti jejich stud book a co se nedozvím, papíry posílali už před těmi 3 týdny a že to muselo dorazit, že s ČR jsou problémy vždycky, že se tady papíry ztrácí, že to museli jednou posílat i 5x. Si říkam, no bezva, znova na achpak...a byla jsem rozsekána oznámením: "mám pocit, že by to tu někde mělo být"....smajlík
Tak řeším DNA, na Hradišťku samozřejmě otec ani matka není, měla jsem sehnaná čísla, pod kterými by se to mělo dát vyžádat, oni prý, že by bylo lepší hřívu nebo krev...to už jsem se musela smát. S tím, že si to seženu sama, jsem ukončila jeden telefon a žhavila dráty směr Liberec, tam mi bylo řečeno, že s Export certifikátem samozřejmě dorazily všechny ostatní papíry, celé DNA, pedigree...prostě všechno a že já nic dělat nemusím. smajlík

Jak je tohle prostě pro mě nové, tak dělám přesně, co mi kdo řekne, protože sama nevím a pak to takhle dopadá.

Jinak včera jsem poprvé pustila kobylu do stáda, jedinej, kdo ještě trochu děla problémy, je kupodivu ta, která by k ní měla mít nejblíž, Monieta. Už by potřebovala asi něco dělat, protože včera jsem malou chtěla večer odvést, a ta čůza mi na ni několikrát zaútočila, po 3. pokusu už jsem to čekala a dostala ohlávkou do držky, měl by jí někdo vysvětlit, jak se chovat, a pomáhej jí bůh, jestli se naseru a vezmu si ji do parády já, smrad jeden.

11.6.2010 09:36
ms

XXX.XXX.120.3

Kathy, myslím, že tomu prostě a jednoduše nerozumíš. Kdyby ses raději třikrát znova zeptala, než ti to bude jasné, ušetřila by sis nervy i nadávky....
DNA se dělá buď jako stanovení DNA typu, nebo jako ověření původu. Ověření původu má z Polska, to dělat nemusíš a zcela určitě ho po tobě nikdo nechtěl, to jsi špatně pochopila. Nějak ale musíš dostat její DNA typ na Hradišťko. A to tak, že buď vezmeš krev (vyrveš žíně) a necháš to udělat na Hradišťku, nebo že se domluvíš s achpak a zároveň s Hradišťkem, že si do databáze založí její krevní typ na základě papírů, které přišly z Polska. Ono se to ale stejně SAMO neudělá. Osobně koním i tak krev beru a nechávám tady stanovit krevní typ znovu - dřív to tak bylo povinně a nedávno jsem o tom přemýšlela u koní, u kterých by šlo DNA ze země exportu uznat, ale došla jsem k názoru, že nestojím o nějakou administrativní chybu jako např. špatně poslaný DNA test, pak mi třeba nebude sedět DNA u hříběte (kamarádce třeba nesedělo (ne u araba) - v laborce pomíchali zkumavky či co, hřebec mrtvej.... nějak to pak dořešili pomocí DNA sourozenců nebo jak, ale měla z toho pomalu žaludeční vředy), nedejbože kobyla uhyne při porodu a co pak, hříbě bez původu, dobře ušetřenej litr za DNA test.... takže jsem je stejně nechala otestovat tady.
Nevím, jestli v Polsku čipují, nebo ne, jestli ne, tak ji musíš nechat načipovat a dále stáhnout na achpak stránkách formulář Trvalý dovoz koně a ten vyplnit. Ke kobyle s export certifikátem přišel určitě pas, takže grafický popis vyplňovat nemusíš. To by mělo být vše.
Měla jsem hustý týden, takže sorry, že ještě nemáš odpověď na mail, ale koukám, že už to nehoří. Večer nebo zítra písnu, teď padám.

11.6.2010 10:46
kathey

XXX.XXX.52.63

ms napsal(a):
Kathy, myslím, že tomu prostě a jednoduše nerozumíš. Kdyby ses raději třikrát znova zeptala, než ti to bude jasné, ušetřila by sis nervy i nadávky....
DNA se dělá buď jako stanovení DNA typu, nebo jako ověření původu. Ověření původu má z Polska, to dělat nemusíš a zcela určitě ho po tobě nikdo nechtěl, to jsi špatně pochopila. Nějak ale musíš dostat její DNA typ na Hradišťko. A to tak, že buď vezmeš krev (vyrveš žíně) a necháš to udělat na Hradišťku, nebo že se domluvíš s achpak a zároveň s Hradišťkem, že si do databáze založí její krevní typ na základě papírů, které přišly z Polska. Ono se to ale stejně SAMO neudělá. Osobně koním i tak krev beru a nechávám tady stanovit krevní typ znovu - dřív to tak bylo povinně a nedávno jsem o tom přemýšlela u koní, u kterých by šlo DNA ze země exportu uznat, ale došla jsem k názoru, že nestojím o nějakou administrativní chybu jako např. špatně poslaný DNA test, pak mi třeba nebude sedět DNA u hříběte (kamarádce třeba nesedělo (ne u araba) - v laborce pomíchali zkumavky či co, hřebec mrtvej.... nějak to pak dořešili pomocí DNA sourozenců nebo jak, ale měla z toho pomalu žaludeční vředy), nedejbože kobyla uhyne při porodu a co pak, hříbě bez původu, dobře ušetřenej litr za DNA test.... takže jsem je stejně nechala otestovat tady.
Nevím, jestli v Polsku čipují, nebo ne, jestli ne, tak ji musíš nechat načipovat a dále stáhnout na achpak stránkách formulář Trvalý dovoz koně a ten vyplnit. Ke kobyle s export certifikátem přišel určitě pas, takže grafický popis vyplňovat nemusíš. To by mělo být vše.
Měla jsem hustý týden, takže sorry, že ještě nemáš odpověď na mail, ale koukám, že už to nehoří. Večer nebo zítra písnu, teď padám.

Však jsem sama psala, že nevím :) Mám za sebou X mailů a telefonátů, je toho na mne nějak moc nových věcí najednou - aneb kupujte koně o zkouškovém. Takže to ještě jednou radši zrekapituluju, pro jistotu :D

Export certifikát je tady, s ním dorazilo DNA, které by mohl achpak poslat do Hradišťka a ti by si to tam uložili na základě toho, a nebo z důvodů, které jsi vyjmenovala + ještě taková drobnost, že netuším, kdy bych se toho dočkala, tak to udělám já. Z Hradišťka mám nějaké formuláře i s pytlíčkem, takže dneska naškubu kobylu a pošlu to tam. V Polsku nečipují, teda aspoň myslím. My čip máme (byli tak hodní, že mi ji načipovali). Pas mám doma.

Takže mi stačí už jenom vyplnit ten formulář na Trvalý dovoz, to poslat i s pasem na achpak.

Jistě že se vztekám, když píšu maily, volám sem tam a ono mi to pořád nefunguje. Pak mi to začalo být nějaké divné :D Člověk se učí pořád, já jsem ještě před nedávnem ani nepomyslela na to, že by mi v nejbližších 100 letech mohl viset na krku nějakej íjaják. Takže žádné strachy, až přivezu dalšího, tak už budu chytřejší :D

Na to, jak jsem stará, tak jsem pořád pitomá...ale už jsem si všimla, že SAMO se nic neudělá...i když nepopírám, že kdyby se teď SÁM uvařil oběd a SAMO mě naskákalo do hlavy učivo na nejtěžší zkoušku na celé JČU, tak bych rozhodně nenadávala.

I když jsi na mě ošklivá, že mě i chuť k jídlu přešla, tak moc díky za vyčerpávající vysvětlení :D Dokonce mám v plánu Tě poprosit o nějakou převáděčku. Budu si kupovat kabelovku, ale tamtu bych taky chtěla. Ať to kobyle aspoň sluší, když už má natvrdlou majitelku.smajlík

11.6.2010 10:51
kathey

XXX.XXX.52.63

Jo, teď mne ještě tak napadlo...nemáte někdo typ na nějaký účinný repelent pro lidi? Zanzira je nasmátá, maminka koupila Endure a vypadá to, že (ťuk, ťuk) funguje naprosto parádně. Zato já jsem poštípaná snad úplně všude. Už jsem měla nutkání to na sebe šplíchnout taky, ale píšou tam, že pro lidi ee, takže jsem od toho upustila :D

11.6.2010 12:27
sajma

XXX.XXX.14.154

ahoj vseci, tak s krasnym pocasim to vypada i na krasne zpravy, Sajmik mi pribral tak metrak, sotva jsem dopla podbrisak a dnes jsem s nim byla po dlouhe dobe pod sedlem a takovou ohromnou radost a chut jsem u nej uz nejakou dobu nevidela, absolutne bez problemu a projevu jakekoliv bolesti, takze pomalu zacnu jezdit at jsme na mistrovstvi fit kdyz uz mame kvalifikace precesmajlík

11.6.2010 15:11
lesterka

XXX.XXX.0.58

Tak špatný sen se fakt vyplnil...asi jdu hledat nové ustájení...když se to sere, tak pořádněsmajlík

11.6.2010 17:08
sabina

XXX.XXX.60.81

lesterka napsal(a):
Tak špatný sen se fakt vyplnil...asi jdu hledat nové ustájení...když se to sere, tak pořádněsmajlík

Leni??? Co se stalo?

11.6.2010 17:19
sabina

XXX.XXX.60.81

Kathey... Nebo bonzeles...

Já sem se rozhodla prodat tu naši výstavní ohlávku:-) Amirovi fakt nesluší...a nechám si udělat od Mariny, pokud bude mít čas.

Prodám ji za 1000,- Plus poštovné

11.6.2010 20:37
kathey

XXX.XXX.107.1

Leni??? Co se stalo??

Jinak Sabi...mohla bys mi prosim tu ohlavku zmerit? jak velika je zmensena uplne na nejmin? Ale stejne si myslim, ze nam to bude veliky.

11.6.2010 20:40
klarusa

XXX.XXX.147.115

ahoj holky, koukam, ze mate kazda svuj problem, ale nemohly by jste mi poradit...sem v utery zjistila, ze mame totalne, ale totalne neschopneho kovare smajlík
sem mu Satinu napsala na seznam koni co ma udelat.... dovedla jsem mu ji vecer do staje, aby ji udelal, on juknul na nohy a rekl, ze je ok, a ze ji bude delat za sest az sedum tydnu smajlík
kdyz jsem se snim bavila, tak on zastava nazor, ze se kopyto upravama neda zmenit, kdyz mas plochy kopyto tak bude plochy a kdyz strmi tak bude strmi, a nic s tim nenadelas... strouhat kazdy tri tydny zavrhuje, a rikal, ze kdyz je kun bosej, tak si to oraspluje sam...takze on ji delat nebude...
nevim jestli je to normalni, ale kobca se nechce hejbat opatrne naslapuje, nekulha, ale chodi jak baletka....
a predni kopyta vypadaji nejak takto....

11.6.2010 20:41
klarusa

XXX.XXX.147.115

detail
jinak v te dire ma male sutry...

11.6.2010 20:42
klarusa

XXX.XXX.147.115

kdyby se nekdo v tom vyznal, tak mam nafocene obe predni z nekolika uhlu z minuleho tydne... tak bych poslala na mejlik, at to tu nezaflakam

12.6.2010 10:21
sabina

XXX.XXX.60.81

kathey napsal(a):
Leni??? Co se stalo??

Jinak Sabi...mohla bys mi prosim tu ohlavku zmerit? jak velika je zmensena uplne na nejmin? Ale stejne si myslim, ze nam to bude veliky.

Katuš, tak ohlávka na zkrácení 35cm -lícnice. Zmenšená vypadá jak na shetlandasmajlíksmajlík

12.6.2010 11:49
kathey

XXX.XXX.52.63

Jen aby...naše stájovka vypadá, jak kdybych si to chtěla navlékat na ruku.. :D

12.6.2010 22:18
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Asi před hoďkou jsem se vrátila ze 4 denní dovče, kobyla místo na pastvině, stojí v boxe. Nějak se ve svém klidovém režimu 3x rozhodla vzít roha a vrátit se domů, je to tak 1,5km. Tak zas stojí v boxe. Ještě to budu muset dořešit, ale vypadá o.k. Tak snad to kulhání není horší. Mrknu až zítra.
Germaine by snad mohla být taky připuštěná, je to roznožka, brala 5 dnů.
Ještě jedna novinka, mega!
Gazal II Wizard byl dnes na Evropském šampionátu sh.a. ve Stadl Pauru 2. v kategorii plemenní hřebci 7-10let. Zítra jde do šampionátu.

Wizard loni

13.6.2010 09:40
kathey

XXX.XXX.107.1

Tak snad je Gaja ok...asi se jí tam nelíbí :D

Wizard je machr :) Určitě dej ještě vědět, jak si vedl v šampionátu, ale už takhle je to podle mne obrovský úspěch.smajlík

13.6.2010 14:12
lesterka

XXX.XXX.143.49

Wizardovi gratuluji. A budeme se stěhovat, protože Nady snad 3x (alespoň to jsem z těch zmatených vyprávění pochopila), během pátku utekl z výběhu, zvládl pustit půlku maštale z ostatních výběhů. Takže David ho odmítl dávat do výběhu. Takže hledám novou maštal, na měsíc dva se bude stěhovat, než půjde do té nové, co mám u baráku.

14.6.2010 11:41
bonzelka

XXX.XXX.173.185

Tak šampionát vyhrála česká kobyla :-)
jméno po mě nechtějte,slyšela sem ho asi 5x a nebyla schopná zapamatovat.
Majitelka je Pašková z Plzně.

14.6.2010 11:48
bonzelka

XXX.XXX.173.185

fotky té jedné výstavní ohlávky..je to fotka z loňska,protože sem úplně nemožná a nikdy si nevzpomenu to u koní nafotit..

14.6.2010 12:30
lesterka

XXX.XXX.0.58

Jo, tak to není výstavní ohlávka, ale výstavní obluda :) V ní vypadá příšerně každý kůň :)

14.6.2010 12:32
lesterka

XXX.XXX.0.58

Koupíš jinou předváděčku a už to není tak příšerné :)

14.6.2010 15:24
bonzelka

XXX.XXX.204.138

no to jo teda...ale tej moji malej cernej celkem slusi,i kdyz si myslim,ze to je taky do casu nez vyroste,pak uz ji taky nebude sluset...

14.6.2010 17:39
luckai

XXX.XXX.160.251

Ahoj všichni tak po týdnu konečně sedám zas k počítači, když se konečně minulý týden udělalo pěkně tak jsem toho max. využila, Sněhule každý den makala a já ještě na zahradě, na bylinkách no prostě toho stihnout co nejvíc než začne zas pršet, což se ndesprávě stalo.
No a co tady nevidím samí noví koně nám přibývají :-), i když to nejsou jen arabismajlík:-)).

Jani, a co bylo Sajminu?

Leni, ty budeš mít Nadyho doma u baráku??? A tos plánovala nebo to tak nějak vyplynulo?

Peti, co Gája projevuje se to nějak ve výběhu? Hele a co třeba nějaký horsemanship by s tím třeba nezvládala?

Co se týče DNA typu Marino, tak bych se Káti zastala, nevím teda, co chtěla nebo nechtěla rozumněla nebo nerozumněla. Ale já když si vyřizovala genotyp, tak mi bylo sděleno, že si MUSÍM udělat nový a přes to nejede vlak, když jsem si obvolala laboratoře i Topolčanky, tak mi bylo sděleno, že je zbytečné to dělat znovu, když to má už jednou udělané v SR, že stačí když se pošle výsledek do Hradišťka. Pan Lacina nejprve trval na tom, že si to musím udělat znova ,a já že nemusím a až po asi 5 mailech, když jsem si trvala na svém, tak nakonec, že to teda stačí přeposlat. Musím uznat, že nakonec s tím bylo víc práce, telefonování a vyřizování než kdybych si to nechala udělat celé znova ( a podle mě ta komplikovanost nebyla na straně laboratoře ...naštěstí byli v laboratořích velmi ochotní), ale pak už jsem to dělala čistě z principu.

Kláro co se týče těch kopyt, tak mě Sněhuli strouhají kováři taky jen jednou za těch 6-7 týdnů, jak se kuje a žádný problém s tím nikdy neměla, ale řekla bych že častější úprava rozhodně není ke škodě, ale naopak, i naši kváři to říkají. Jestli je na pastvě, tak si to asi moc sama neobrousí. Co se týče těch strmých, plochých, špalkových kopyt atd., tak věřím, že se to dá úpravami zmírnit, ale taky mě ještě nikdo nějak nepřesvědčil, že by to šlo úplně odstranit.

A přidávám foto Sněhule jako "školní" kůň s mamkou :-)

14.6.2010 17:50
luckai

XXX.XXX.160.251

a ještě co se týče těch ohlávek, tak ta co se prodává u nás je fakt hrůzná :-), tu jsem vzdala hned, ale ani krásná tenká ohlávka všechno nezachrání a všem nesluší. Třeba Sněhule v té tenké vypadá super zepředu

14.6.2010 17:56
luckai

XXX.XXX.160.251

a tady v té tradiční vypadá ta hlava přece jen líp ... a kdyby někdo nevěděl, jak má vypadat arbaský výraz, tenhle se fakt povedlsmajlík

14.6.2010 19:06
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Luckai:
koukám luci dobře,tobě Sněží předváděl Hrádek?

14.6.2010 19:12
luckai

XXX.XXX.160.251

bonzelka napsal(a):
Luckai:
koukám luci dobře,tobě Sněží předváděl Hrádek?

koukáš dobře :-)

14.6.2010 20:12
bonzelka

XXX.XXX.204.138

A jakto že on?
Ty ji máš od nich?

14.6.2010 20:16
sabina

XXX.XXX.60.81

luckai...tak přesně tak jak to popisuješ mi to přijde u Amira...z předu super, ale z boku nato mají asi oba moc velkou palici..:-)

14.6.2010 20:37
luckai

XXX.XXX.160.251

Nemám, jsem si normálně zaplatila :-), ale postoj jsem ji učila sama asi půl roku :-), jen mi ji předvedl, se divil, že ho umí, jen ten výraz jsme prostě nedotáhli, no a krk taky moc ne :-).

14.6.2010 20:38
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):
Nemám, jsem si normálně zaplatila :-), ale postoj jsem ji učila sama asi půl roku :-), jen mi ji předvedl, se divil, že ho umí, jen ten výraz jsme prostě nedotáhli, no a krk taky moc ne :-).

to je pro bonzel samozřejmě, se mi nějak nepovedla citace

14.6.2010 20:42
sabina

XXX.XXX.60.81

Krk se ti snad ani pořádně nepovede, pokud to nepřipravuješ jak blázensmajlík Ale pořád lepší něco než nic. Náhodou.

14.6.2010 20:42
bonzelka

XXX.XXX.204.138

luckai napsal(a):
to je pro bonzel samozřejmě, se mi nějak nepovedla citace

jo aha..já si říkala,že je to nějaké divné,že by byla Sněží od nich :-)
no já uvidim jestli tam Hrádek pojede,tak bych Hanýse taky asi nechala předvést od něj...nebo budu muset sama,ale do toho se mi zrovna moc nechce.
S mojí šikovností bych si mohla zas udělat výron nebo nějakou jinou libůstku :-)

14.6.2010 20:43
sabina

XXX.XXX.60.81

Jí jinak pořád přemýšlím jestli natu výstavu jet, jetli jen tak zaplatit těch 5 000 a prostě si to z recese zkusit. Já bych chtěla, ale je jasné, že nejedem lovit tituli, tak mi hodně lidí říká naco tam jet. Ale taky mi lidi řeknou a proč ne, když má papíry.
smajlíkTakže nevim...

14.6.2010 20:45
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Sabi jakých 5000?Za výstavu se platí míň ne?
Myslíš to i s cestou?
To by jste nemohli jet s Leňou společně?

14.6.2010 20:49
sabina

XXX.XXX.60.81

bonzelka napsal(a):
Sabi jakých 5000?Za výstavu se platí míň ne?
Myslíš to i s cestou?
To by jste nemohli jet s Leňou společně?

Jasně, myslím to s cestou. No obě o tom pořád mluvíme, ale ne a ne ty koně zkusit naložit. Je to těžký. A do Prahy nejedeš půl hodinky, že by to nějak přežily, žeo.
Já bych měla auto, řidiče, i vozík. Takže jako bychom si jely jen za naftu.

Ale pak přemýšlím jestli ty prachy neinvestovat jinak a jet se jen podívat, Protože kdybych tam jela, Budu tam určitě chtít být oba dny, takže to je ubytování pro koně a pro dva lidi na dva dny nejmíň, žeo. Takže myslím že se do 5 000 ani nevejdem. Nějaký to jídlo atd...

Nevim a pořád fo zvažuju, Chtěla bych si to zkusit, ale potom co sem naplnila pet flašku kamínkama a na konec tušírky navázala pytlíky...a Ami dělal že ,, mouchy poserte mě,, když sem mu stím mávala u, před a pod palicí...
tak nevim čím bych ho tam trochu rozveselilasmajlík

14.6.2010 20:58
bonzelka

XXX.XXX.204.138

sabina napsal(a):
Jasně, myslím to s cestou. No obě o tom pořád mluvíme, ale ne a ne ty koně zkusit naložit. Je to těžký. A do Prahy nejedeš půl hodinky, že by to nějak přežily, žeo.
Já bych měla auto, řidiče, i vozík. Takže jako bychom si jely jen za naftu.

Ale pak přemýšlím jestli ty prachy neinvestovat jinak a jet se jen podívat, Protože kdybych tam jela, Budu tam určitě chtít být oba dny, takže to je ubytování pro koně a pro dva lidi na dva dny nejmíň, žeo. Takže myslím že se do 5 000 ani nevejdem. Nějaký to jídlo atd...

Nevim a pořád fo zvažuju, Chtěla bych si to zkusit, ale potom co sem naplnila pet flašku kamínkama a na konec tušírky navázala pytlíky...a Ami dělal že ,, mouchy poserte mě,, když sem mu stím mávala u, před a pod palicí...
tak nevim čím bych ho tam trochu rozveselilasmajlík

smajlík
tak to je mazec s Amirem.
Ale jako já mám doma to samé Hanýs ani nehne brvou,ale kdyby mu tam někdo pustil nějaký trochu větší auto jak osobák,nebo traktor tak to by byly rázem kukadla jak u Gárfielda smajlík
Poslední dobou se zbláznil a má hrachy ze všeho co kolem něj jede.Akorát moje auto vždycky pozná a toho se nebojí..já už nevim co s nim...
včera sme byli na vyjížďce,kousek sem šla po silnici a co čert nechtěl traktor,už sem ho slyšela z dálky tak sem slezla a vedla sem koně vedle sebe až skoro ve škarpě.
No a když se traktor přiblížil a projížděl kolem nás tak Hanýs už chtěl brát čáru,kdyby on alespoň zdrhal do polí,ale on uskakuje přímo do silnice rovnou pod kola pako jedno...mě z něj trefé a tohle mi dělá až teď zhruba 2měsíce,dřív to s nim ani nehlo smajlík

14.6.2010 21:02
sabina

XXX.XXX.60.81

bonzelka napsal(a):
smajlík
tak to je mazec s Amirem.
Ale jako já mám doma to samé Hanýs ani nehne brvou,ale kdyby mu tam někdo pustil nějaký trochu větší auto jak osobák,nebo traktor tak to by byly rázem kukadla jak u Gárfielda smajlík
Poslední dobou se zbláznil a má hrachy ze všeho co kolem něj jede.Akorát moje auto vždycky pozná a toho se nebojí..já už nevim co s nim...
včera sme byli na vyjížďce,kousek sem šla po silnici a co čert nechtěl traktor,už sem ho slyšela z dálky tak sem slezla a vedla sem koně vedle sebe až skoro ve škarpě.
No a když se traktor přiblížil a projížděl kolem nás tak Hanýs už chtěl brát čáru,kdyby on alespoň zdrhal do polí,ale on uskakuje přímo do silnice rovnou pod kola pako jedno...mě z něj trefé a tohle mi dělá až teď zhruba 2měsíce,dřív to s nim ani nehlo smajlík

Vidíš to, tak to díky tomu že sem měla koně doma a denně se tam promenádovali traktory a kombajn kolem jeho boxu a vlečky se mu couvali div né do boxu je na tohle absolutně v pohodě. Každou vyjížďku sem se jela podívat na pole, jak makaj a nějakej hučící a třepající se kombajn mu nic neříkal.Jen čučel nato, že z toho najednou licá sláma...ale dobrý. Nikam neutíkal,

Ale fakt by mě kleplo.- Ty máš aspoň jisotut toho, že tam budou kobylky, že bude hanýs mít naco čumět, ale toho mého ,,ňoumulínu,, už asi nevzruší ani tyčka v řitismajlík

14.6.2010 21:15
bonzelka

XXX.XXX.204.138

sabina napsal(a):
Vidíš to, tak to díky tomu že sem měla koně doma a denně se tam promenádovali traktory a kombajn kolem jeho boxu a vlečky se mu couvali div né do boxu je na tohle absolutně v pohodě. Každou vyjížďku sem se jela podívat na pole, jak makaj a nějakej hučící a třepající se kombajn mu nic neříkal.Jen čučel nato, že z toho najednou licá sláma...ale dobrý. Nikam neutíkal,

Ale fakt by mě kleplo.- Ty máš aspoň jisotut toho, že tam budou kobylky, že bude hanýs mít naco čumět, ale toho mého ,,ňoumulínu,, už asi nevzruší ani tyčka v řitismajlík

No on byl taky zvyklej na naší tatrovku co s ní vyváží ve stíji hnuj,na taťkovo traktor na bejvalýho traktor s obracečkou atd.ale prostě najednou před dvěma měsícema mu mrdlo a málem semnou skočil pod náklaďák,kterej jel teda naštěstí fakt pomalu no a od tej doby se furt bojí ať ho vedu nebo na něm sedim.
Zkušeli sme to minule nacvičovat,jezdili kolem nás na place před stájema autama a on nic,ale jakmile je to na silnici tak prostě zpanikaří a je to v háji..ch jo...už sem přemejšlela,že mu necham udělat výběh u E55 a necham ho tam tejdensmajlík

14.6.2010 21:19
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak vám hodím ještě jednu fotku, je na ní vidět, co se stane, když se kůň jen natáhne dopředu a nepřenese přitom váhu dozadu. Taky je moc roztažená, jenže ona se zas potřebuje co nejvíc natáhnout, aby měla co nejrovnější tu její šikmou záď. A taky se mě ji nepodařilo rozveselit, obzvlášť, když jsme stáli na šťvanté trávě.

14.6.2010 22:13
kathey

XXX.XXX.107.1

Luci, díky za zastání. Papíry už snad budou brzy dořešené...abychom vůbec na to výstavu mohli, protože my teda jedeme. S výrazem problém nemáme, čumíme jak puk na každou krávovinu. To, že by se při klusu za mnou blomcala někde vzadu, to nehrozí...spíš já asi budu potřebovat někde nahnat kondičku, abych jí stíhala. A ještě se budu modlit, aby tam nikdo ničím nešustil, nehrkal, nemlátil....nebo ji klepne pepka.

14.6.2010 22:15
sabina

XXX.XXX.60.81

kathey napsal(a):
Luci, díky za zastání. Papíry už snad budou brzy dořešené...abychom vůbec na to výstavu mohli, protože my teda jedeme. S výrazem problém nemáme, čumíme jak puk na každou krávovinu. To, že by se při klusu za mnou blomcala někde vzadu, to nehrozí...spíš já asi budu potřebovat někde nahnat kondičku, abych jí stíhala. A ještě se budu modlit, aby tam nikdo ničím nešustil, nehrkal, nemlátil....nebo ji klepne pepka.

smajlík vymyslete něco pro mě? Asi mu namažu prdel čilipapričkamasmajlík

14.6.2010 22:26
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Stadl Pauro, Evropská výstava sh.a.:
Wizard byl teda ve své kategorii druhý, v šampionátu se pak už neumístil a koněm výstavy se stala, jak psala Katka, 9l.bělka Shakira, po Shagya XXV, Topolčianského chovu, majitelka MVDr. Jana Pašková. Ostatní koně prý nijak nezářili, měli jsme tam asi 5 koní.

Dnes se dělalo Gaji sono a máme 2,5 cm vetřelce. Jupííí. Tedy, pokud vše dobře dopadne, bude hříbátko.
A taky jsem viděla rentgeny. No, něco by se tam našlo, ale viděla jsem i horší. A po konzultaci s Žertem už nějaké to řešení našli. Dokonce už ani Kalová nevyloučila letošní mistrovství. Vím, že to není o.k, ale který kůň je zdravý...

14.6.2010 22:32
sabina

XXX.XXX.60.81

gratulacesmajlík A budem doufat že to vyjde,.

15.6.2010 07:21
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak to je pěkný úspěch s těma shagyama, 2 z pěti koní to je moc pěkné takové úspěchy.
Tak to je super, že to nakonec s gájou nevypadá tak zle, tak se budem těšit na mistrovství :-)

15.6.2010 08:52
trava

XXX.XXX.165.57

ghajariy napsal(a):
Stadl Pauro, Evropská výstava sh.a.:
Wizard byl teda ve své kategorii druhý, v šampionátu se pak už neumístil a koněm výstavy se stala, jak psala Katka, 9l.bělka Shakira, po Shagya XXV, Topolčianského chovu, majitelka MVDr. Jana Pašková. Ostatní koně prý nijak nezářili, měli jsme tam asi 5 koní.

Dnes se dělalo Gaji sono a máme 2,5 cm vetřelce. Jupííí. Tedy, pokud vše dobře dopadne, bude hříbátko.
A taky jsem viděla rentgeny. No, něco by se tam našlo, ale viděla jsem i horší. A po konzultaci s Žertem už nějaké to řešení našli. Dokonce už ani Kalová nevyloučila letošní mistrovství. Vím, že to není o.k, ale který kůň je zdravý...

Nemyslím si že by ostatní koně nijak nezazářili-celkově to byl uspěch všech našich koní co tam byli.Např Thora v majetku Ing.Markéty Wimmerové byla 8. ale ze 16 klisen a měla krásné body.Můj Tobien byl 5.(z devíti) s celkovým počtem bodů 8,13.Kůň na 4. místě měl 8,14 a na třetím měl 8,18-Takže byli celkově srovnatelní.A bylo to vše spíše o předvedení...
Takovou show co dělali maďaři k tomu máme ještě hodně daleko a máme se co učit.

15.6.2010 20:33
bonzelka

XXX.XXX.204.138

fotky druhé předváděčky,která je nám zas velká

15.6.2010 20:38
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Maličká Rachomejtlička .-):-)
Původ: Táta: Kasr El Nil z Kasr El NilI-Top/382 Tobrok 76

Máma Rintintina z Hadban I-CZ/Tobrok 33

oňuchávání čištění :-)

15.6.2010 20:53
kathey

XXX.XXX.107.1

prďola... :D

Já taky přidávám jednu hříbátkovskou.

15.6.2010 22:53
ghajariy

XXX.XXX.4.106

To mne těší, že to bylo na výstavě až tak úspěšné. Já vše vím jen tak z telefonu od Míše a ona si samozřejmě výsledky přesně nepamatuje.
Vím, jak Maďaři předvádějí, byla jsem před pár lety v Bábolně na Evropské výstavě, tam tehdy z Čech byli jen snad 3 diváci a žádný kůň. To stojí za to, takovou show vidět. Hlavně ti předvaděči z Bábolny a z Viagory (v Budapešťi). V Topolčiankách loni jich také pár bylo.
Denis, nepředváděl tam drezuru Péter Pachtl? Jezdí Viagorského sh.a.hřebce myslím že už na úrovni T.
Nás čeká přehlídka v Tlumačově - Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska. Ani nevím, kolik tam bude arabášků.

16.6.2010 15:24
kachnice

XXX.XXX.145.44

Děvčata chtěla bych se zeptat kolik mají Vaši arábci v kohoutku v poměru s Vámi??smajlík

16.6.2010 15:29
lesterka

XXX.XXX.0.58

Bojíš se, že si koupíš prcka? :) Ten můj má 154 cm a já mám 168.

16.6.2010 15:46
kachnice

XXX.XXX.145.44

Tak to jde, bojim bojim no... aby pak nevypadal jako poník..:-))

16.6.2010 15:51
lesterka

XXX.XXX.0.58

Njn, to se občas stává, i já na tom svém vypadám jako na poníkovi :)

16.6.2010 15:53
kachnice

XXX.XXX.145.44

Ale notak, vypadáte hezky.. ;)

16.6.2010 16:16
trava

XXX.XXX.165.54

ghajariy napsal(a):
To mne těší, že to bylo na výstavě až tak úspěšné. Já vše vím jen tak z telefonu od Míše a ona si samozřejmě výsledky přesně nepamatuje.
Vím, jak Maďaři předvádějí, byla jsem před pár lety v Bábolně na Evropské výstavě, tam tehdy z Čech byli jen snad 3 diváci a žádný kůň. To stojí za to, takovou show vidět. Hlavně ti předvaděči z Bábolny a z Viagory (v Budapešťi). V Topolčiankách loni jich také pár bylo.
Denis, nepředváděl tam drezuru Péter Pachtl? Jezdí Viagorského sh.a.hřebce myslím že už na úrovni T.
Nás čeká přehlídka v Tlumačově - Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska. Ani nevím, kolik tam bude arabášků.

Nevím teda jak se jmenoval jezdec ,ale hřebec tam byl jménem Odin(po Omar) a ten jezdil drezůru-nádhera!!!
Držím plce ať se ukážete-a rada chce to tam vstoupit už s pocitem,že předvádíš toho nejkrásnějšího koně-prostě se sebevědomím...

Tady můj loňský odchov pravý bratr Tobiena-Taishar u svého nového majitele.

16.6.2010 17:18
sabina

XXX.XXX.60.81

Kůň asi 152 já 165:-) Dle mě optimal.:-)

Lepší fotku sem zrovna nenašla.

16.6.2010 20:57
kathey

XXX.XXX.107.1

Kůň nějkých 151, já 154cm :) Tenhle není můj, ale to je fuk. Moje zvíře je zatím trpaslík.

16.6.2010 21:15
bonzelka

XXX.XXX.204.138

můj arabskej poník 147 VKH a já 173cm :-D
a taky se to dá,
jen doufám, že Rachomejtlička nebude stejná výšková kategorie smajlík

16.6.2010 21:24
sabina

XXX.XXX.60.81

bonzelka napsal(a):
můj arabskej poník 147 VKH a já 173cm :-D
a taky se to dá,
jen doufám, že Rachomejtlička nebude stejná výšková kategorie smajlík

Bonzelec - musím ti ho fakt pochválit, Už vypadá jako kůň:-)

16.6.2010 21:27
kathey

XXX.XXX.107.1

půň...

16.6.2010 22:01
bonzelka

XXX.XXX.204.138

sabina napsal(a):
Bonzelec - musím ti ho fakt pochválit, Už vypadá jako kůň:-)

Sabi díky,taky se teď snažim,aby měl všeho dost samo jen když maká,když nemaká tak mu ubírám,aby mu moc nehrabalo.Ale od podzima to dohnal neuvěřitelně..musim někde vyštrachat nějaký fotky k porovnání.

Kathey: s tou vejškou se to vždy povést nemusí,ale zas to mám kousek k zemi smajlík

16.6.2010 22:20
ghajariy

XXX.XXX.4.106

O´bajan Odin je z Viagory, tedy předpokládám, že ho tam asi jezdil Péter Pachtl. Škoda, to jsem o hodně přišla. Tobienův bratříček vypadá super a k tomu ještě ten klus. To stojí za to. Jinak Nandy už je prodaný, myslím, že na Slovensko.
Už se těším na předvádění Germíny, má super klus, jen možná budu potřebovat ,,šustiče". Přemýšlím, že jí nedám na arabskou, ale na klasickou uherskou ohlávku. Taky mám jen 1 předvaděčku, tak jestli veznu i Gaju, stejně bych jí neměla co dát. Ještě musím s holkama zopáknout postoj, ať nedělají ostudu.
Jinak náš výškový nepoměr - 152cm/kůň ku 175cm/já

17.6.2010 08:05
inpos

XXX.XXX.30.12

Odina jezdila v sobotu paní/slečna (v neděli už nejeli, protože Odin šel do šampionátu), mě osobně ale víc zaujala druhá drezurní ukázka (pravděpodobně Maďar, ale na 100% to nevím). Naši se opravdu neztratili a celkové vítězství Shakiry je úžasné! Pár foteček je na rajčeti http://inpos.rajce.idnes.cz/Prehlidka_Sh-a_Stadl_Paura_2010/ (bohužel mě zlobí foťák, takže většina materiálu byla nepoužitelná smajlík).
Inka

17.6.2010 22:31
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Mrkla jsem na odkaz. Shakira byla vážně v kondici. Tyhle ,,napapané" typy mám ráda. Dokonce i El Džiny vypadal dobře. Jen jsem zírala na některé zahraniční koně, že se blíží až plnokrevnému arabovi a ne původnímu typu shagyí Rakouska-Uherska. Jsem rára, že vyhrál právě kůň v původním typu a navíc z Čech.

18.6.2010 13:08
luckai

XXX.XXX.160.251

Já přidám taky výškový poměr, já mám tak 158 a kobyla řekla bych i 156, takže já bych klidně brala i menší :-)), ale vpodstě jsem s výškou spokojená.

Sněhule včera zazářila na tréninku a dostla velkou pochvalu, tak to víte, že mi zářily očička :-). Jinak Peťo přišla řeč i na vás s Gajkou a Toník nešetřil pochvalou, prý ti chodí skvěle, takže doufám, že se na mistrovství ukážete :-).

18.6.2010 13:44
kathey

XXX.XXX.52.63

Luci, tak to je fajn, že vám to spolu takhle hezky jde. To jsem nevěděla, že je Sněží takhle veliká :) Co by za to asi jiní dali. Já doufám, že mi to taky trochu vyroste, Ajman by měl mít 158cm, pokud nekecají, mamču nevím.

My jsme začali trénovat na výstavu :) A zatím jsem teda moc spokojená. Zatím jsme jenom u nácviku "stůj a ani se nehni za žádných okolností", rovnou jsem ji teda začala zastavovat tak, aby měla nakročenou pravou zadní a přijde mi, že jí to snad už i došlo. Jak je jemňonká, tak mi stačí jí lehce položit ruku na prsa a přenese váhu na zadek a hezky došlápne na tu nohu, co má zakročenou, takže s tím by pak snad taky nemusel být problém. Až se divím, jak po pár dnech už moc dobře ví, vo co go :D Zjistila jsem totiž...že už máme jaksi jenom 2 měsíce času...to to letí :D

To mi tak připomělo..neví někdo, kde se courá to Lacinovo "informace na začátku května" ?

Ještě mě napadlo, neznáte někoho, kdo stříhá koně? Potřebovala bych potom ošmidlat kobylu (asi tak první týden v srpnu).

Taky...nevím jak je to se stříháním....ty asi 8cm chlupy, co jí čouhají z uší, jí ustřihnout můžu ne? A rousy, které courá málem po zemi, tak ty taky, že?

Další...to asi bude vědět Marina...jak je to s těmi Panda Eyes? Já nevím, jestli jsem to dobře pochopila. Maže se to normálně pořád, ale šimlům už se nesmí dělat ty mega černé monokly...je to tak?

A je nějaká míra podle které se vyholuje ta hříva za ušima? Něco mi říká, že na délku ucha...ale jak tak koukám, tak někteří to mají míň, někteří málem do půlky krku... Je mi líto té krásné dlouhé husté hřívy, ale takhle vypadá jako křovák.

Možná se vám to zdá přiliž brzy...ale tohle je teprve první várka otázek :D

18.6.2010 14:03
ms

XXX.XXX.120.3

To jí hlásíš i do mezinárodní, že ji chceš ostříhat celou? Jestli jen do národní, tak neblbni a ušetři sobě prachy a kobyle nervy. Chlupy v uších můžeš jen zarovnat s hranou ucha, nesmíš stříhat to, co je uvnitř. Rousy ostříhat můžeš. Panda eyes - nesmíš oholit na kůži - můžeš zkrátit chlupy (třeba strojkem na 1-2 mm) a samozřejmě namazat (bezbarvými sajrajty). U všech barev, nejen u šimlů. Na krku můžeš vyholit hřívu dle libosti, žádná míra není. Tak, by to koni zvýraznilo jeho přednosti. Pokud hlásíš jen do národní, stačí zaplést (někteří koně mívají zapleteno i na mezinárodních, ale pravda moc jich není). Osobně už nikdy (ha, nikdy neříkej nikdy:-)) krk kvůli výstavě vyholovat nebudu - buď pak musíš holit do konce života, nebo přežít otřesné stadium dorůstajícího ježka...

18.6.2010 14:06
ms

XXX.XXX.120.3

jo, nemáš víc fotek mimina? koukám, že další typická ghazalová

18.6.2010 14:17
kathey

XXX.XXX.52.63

No já právě pořád váhám, ideální by bylo, kdyby se někdo přijel podívat (nemáš někdy cestu kolem? :D) a řekl mi, "jo, zkus to" a nebo "s tímhle tam radši nelez". Uvidím, jak bude kobyla vypadat, jak to zvládneme či nezvládneme natrénovat. Vím, že to nebude žádná prdel a pokud už bych šla, tak jenom s perfektně připraveným koněm a stejně bych měla rezervované poslední příčky. Mám obavu, že tahle show bude pro zahraničí více než lákavá a konkurence tvrdá.
Pokud to dopadne tak, že na mezinárodku hodím bobek a půjdeme na národní, tak s čistým svědomím naběhnu s chlupatým a zapleteným koněm :)

Jasně, fotky prcka mám, akorát na jiném pc :) Večer nějaké pošlu na mail, ať to tady nezaplácávám.

18.6.2010 14:19
luckai

XXX.XXX.160.251

kathey napsal(a):
Luci, tak to je fajn, že vám to spolu takhle hezky jde. To jsem nevěděla, že je Sněží takhle veliká :) Co by za to asi jiní dali. Já doufám, že mi to taky trochu vyroste, Ajman by měl mít 158cm, pokud nekecají, mamču nevím.

My jsme začali trénovat na výstavu :) A zatím jsem teda moc spokojená. Zatím jsme jenom u nácviku "stůj a ani se nehni za žádných okolností", rovnou jsem ji teda začala zastavovat tak, aby měla nakročenou pravou zadní a přijde mi, že jí to snad už i došlo. Jak je jemňonká, tak mi stačí jí lehce položit ruku na prsa a přenese váhu na zadek a hezky došlápne na tu nohu, co má zakročenou, takže s tím by pak snad taky nemusel být problém. Až se divím, jak po pár dnech už moc dobře ví, vo co go :D Zjistila jsem totiž...že už máme jaksi jenom 2 měsíce času...to to letí :D

To mi tak připomělo..neví někdo, kde se courá to Lacinovo "informace na začátku května" ?

Ještě mě napadlo, neznáte někoho, kdo stříhá koně? Potřebovala bych potom ošmidlat kobylu (asi tak první týden v srpnu).

Taky...nevím jak je to se stříháním....ty asi 8cm chlupy, co jí čouhají z uší, jí ustřihnout můžu ne? A rousy, které courá málem po zemi, tak ty taky, že?

Další...to asi bude vědět Marina...jak je to s těmi Panda Eyes? Já nevím, jestli jsem to dobře pochopila. Maže se to normálně pořád, ale šimlům už se nesmí dělat ty mega černé monokly...je to tak?

A je nějaká míra podle které se vyholuje ta hříva za ušima? Něco mi říká, že na délku ucha...ale jak tak koukám, tak někteří to mají míň, někteří málem do půlky krku... Je mi líto té krásné dlouhé husté hřívy, ale takhle vypadá jako křovák.

Možná se vám to zdá přiliž brzy...ale tohle je teprve první várka otázek :D

No Káťo, on je problém v tom, že když přijede trenér, tak na ní jezdí on, takže jí to jde s ním a ne se mnou:-), ale říkal, že je vidět, že jsme přes týden pracovali, tak to mě potěšilo. Prý to bylo velmi příjemné svezení :-). No ale je to šílené, když vidíš, že na ni sedne někdo kdo ví co dělá a po 4 trénincích tak kobyla chodí ne snad úplně jinka, ale o 100% líp. Naproti tomu se mnou se v tom plácá a postupujem o pidikrůček za měsíc .... :-)

A na co si chceš volat střihače? , chlupy v uších i rousy ostříháš, to snad zvládneš ne, prostě aby nevypadala jak chlaďas z uší jí nic netrčelo, prostě pěkné ouška, rousy taky pryč pěkně sestříhat, aby měla pěkné nohy. Já jí i ostříhám třeba ty dlouhé chlupy co má ze spodní části hlavy,pod bradou (ale ne hmatové) , aby nevypadal jak koza, ale to bývá spíš po zimě, když není pořádně vylínaná. Okolo očí a čumák namažeš olejem (třeba dětským) nebo vazelínou, všechno je otázka míry, když to mázneš vypadá to moc pěkně, kůň vypadá fakt úplně jinak, samozřejmě když tam toho má kilo a ještě to má vyholené, tak to teda nemusím ( když se podíváš na Sněhuli na ty fotky, tak taky byla namazaná, ale neměla žádné "pandy" :-), to dělá asi spíš to vyholení).

Jo hřívá za ušima, třeba ve westernu se říká úprava na délku uší i u arabů jsem to myslím takhle někde četla, někdo zas střihá do půlky krku, jde o to aby vynikl krk a mitbah. Já taky hřívu nestříhám a zaplétám místo toho cop, chce to zaplést tak, aby ten copánek končil pod volnou hřívou (nebylo vidět zakončení), byl pevný, zkrátka aby to mělo stejný efekt, jako kdyby to bylo ostříhané.

Mělas jet na seminář :-).

18.6.2010 14:32
kathey

XXX.XXX.52.63

Aha....tak je fajn, že jí to takhle hezky jde s trenérem. :D Však spolu vám to taky časem takhle půjde :)

Ostříhat myslím jakože oholit celou kobylu. Dělá se to cca 3 týdny před výstavou. Ale tohle bych udělala opravdu jenom v případě, kdy bychom šli zkusit tu mezinárodní.

A jeje, seminář na scéně poprvé :D (budu si dělat čárky) Btw. kdo tam teda nakonec byl?

18.6.2010 14:50
luckai

XXX.XXX.160.251

kathey napsal(a):
Aha....tak je fajn, že jí to takhle hezky jde s trenérem. :D Však spolu vám to taky časem takhle půjde :)

Ostříhat myslím jakože oholit celou kobylu. Dělá se to cca 3 týdny před výstavou. Ale tohle bych udělala opravdu jenom v případě, kdy bychom šli zkusit tu mezinárodní.

A jeje, seminář na scéně poprvé :D (budu si dělat čárky) Btw. kdo tam teda nakonec byl?

Marina se asi držela, aby si nerýpla se seminářem smajlík

18.6.2010 14:58
kathey

XXX.XXX.52.63

luckai napsal(a):
Marina se asi držela, aby si nerýpla se seminářem smajlík

Jen si rýpněte :D Já vám ukážu, i bez semináře..teda pokud mi dorazí do té doby papíry.:-) Achpak vyhrožoval, jak mi pošlou složenku a kde nic, tu nic.

19.6.2010 15:17
ghajariy

XXX.XXX.4.106

Luci, však vás se Sněhul Toníček taky chválí. Celkem se mu ti arábci zamlouvají. Teď mi nabídl na ježdění Dreama, loňský mistr republiky reiningu junior. Jen já mám pořád ještě něco rozjednané, co by mohlo stát u nás na stáji, jezdila bych to, měla bych sponzora a mohlo by to stát za to. Ale to by se mělo rozseknout už příští týden.

21.6.2010 09:07
lesterka

XXX.XXX.0.58

Jak jsem říkala, já na mezinárodku nejedu, se svým křovákem (jak jsi našla pěkné označení :-)) bych tam dělala jenom ostudu :-)
Takže to vidím na výkonostky, národku a neděli bude sledovat jenom z boxu.

Jinak holky se musím pochlubit i já, náš víkend byl úspěšný, Po zdrcujícím finiši Nady ukázal, že dostihové předky nezapře a v sobotu vyhrál závod. A aby mi udělal ještě větší radost, v neděli při odjezdové veterině dělal ukázkový bordel a byl MVDr. Jahnem označen za rapla smajlík

21.6.2010 09:11
lesterka

XXX.XXX.0.58

Ještě mě tak napadá Marino (btw. fakturu zjistím večer, zavolám našim, ještě jsem si tam pro ni nebyla :)), byla jsi na tom vytrvalostním semináři? Včera jsem slyšela, že ten pán, co tam přednášel říkal, že jeho koně (samozřejmě v nejvyšším tréniku) žerou klidně i 9 kg jádra denně. Což už se mi zdá opravdu šílené. Je to pravda, nebo je v tom nějaký háček?

21.6.2010 10:29
kathey

XXX.XXX.52.63

Veeeliká gratulace, jste šikuly. Naděžda je borec :) Fotečky budou?

21.6.2010 12:29
luckai

XXX.XXX.160.251

člověče Peťo, ty budš Gajce tak nevěrná :-))

Leňo gratluju, to je super, tak nějaké fotky a podrobnosti.

21.6.2010 13:40
lesterka

XXX.XXX.0.58

Uvidíme, možná z holek nějaké fotky vytáhnu, pokud budou použitelné, mám tam jednu, kde se dloubu v nose :)) nebo v oku...jsme se nějak neshodly, v čem to vlastně je :))
Podrobnosti asi taky budou, když se mi podaří něco sepsat :) Každopádně atmosféra mezinárodních závodů v Pezinku se nedá srovnat s atmosférou našich národních :)

21.6.2010 13:54
luckai

XXX.XXX.160.251

jé v Pezinku jsme se byli dívat na Sh arabku u pana Myškovského, myslím se jmenoval. To jsme si ještě mysleli, že budem kupovat shagyu :-)

22.6.2010 07:26
lesterka

XXX.XXX.0.58

To jméno mi něco říká, ale asi toho pána neznám, jsem se tam seznámila s tolika lidma, že mi z toho jde hlava kolem :))

22.6.2010 07:57
sabina

XXX.XXX.169.144

Leni obrovskou gratulaci odemě.:-)
Já jen poslušně hlásím že koně mám odstěhovaného a díky tomu už denně trénujeme. Kašel, který ho trápil je rázu povolenej a hleny už nejdou. A uzliny velikosti dlaně nějak záhadně zmizely.smajlík

Takže Leni, jdem vám pomale ale jistě v cestičce.:-)

katuš - zítra tu ohlávku pošlu, ju? Dřív sem to nestihla, tak s nezlob

22.6.2010 08:09
lesterka

XXX.XXX.0.58

Sabi, tak směle do toho :)) Setkáme se za měsíc na prvních závodech? :)

22.6.2010 08:16
sabina

XXX.XXX.169.144

Uvidíme jak rychle mu to půjde, ale asi se mu ulevilo, jelikož v kopci prudkém tak, že já málem sjížděla z koně stihl pěkně vyhazovat, tak to nebude skondičkou zas tak špatné jak sem myslela. Skoro vůbec se nepotí, takže ještě asi očividně nedostal pořádně do těla.

Mám jen problém s tím, měřit si ujeté vzdálenosti..no smajlík

22.6.2010 08:25
sabina

XXX.XXX.169.144

Jinak kdyby ses leni nudila, můžeš mi poslat na email seznam závodů? které jsou a které pojedeš i ty? Jen tak pro zajímavost.:-)Kujíí

22.6.2010 09:22
kathey

XXX.XXX.52.63

Sabi v pohodě, stačí zítra :)

23.6.2010 22:42
lucky

XXX.XXX.133.26

23.6.2010 22:42
lucky

XXX.XXX.133.26

Přidejte reakci

Přidat smajlík