Všimla jsem si že mi koník na zadní nohu trochu kulhá. Má trošku nateklá okolí spěnkového kloubu a na nohu když stojí moc nedošlapuje. Když jde krokem tak ani nejde moc poznat že pokulhává ale v klusu to jde poznat. Máte nějakou radu jestli to mám nějak chladit nebo něčím mazat? Po jaké době by jste zavolali veterináře. Pořád doufám, že mu to nějak zplaskne, ale nevím jestli bych radši neměla zavolat veterináře jestli si tam nemohlo něco natáhnout nebo tak.
Jak dlouho to ma? Zkusila bych to chladit tak max tri dny a pokud by nebyla zadna zmena, volala doktora. ale zalezi, jak moc to ma otekly a jak moc tomu odlehcuje, to bych asi i driv. Mohl jem nejak blbe slapnout ve vybehu, prastit se druhou nohou, cert vi... Nebo jen doktora kontaktovat a poradit se aspon
Ahojky, oteklou nohu můžeš mít z čeho koliv..ale rozhodně bych kontaktovala veterináře(cokoliv u koní zaznamenám hned se radím, co by to mohlo být, z čeho aby se to když tak podchytilo včas)
Nicméně máme koníky na boso a ne jednou se mi stalo že se mi koníkovi zaryl kamínek do kopyta(neznatelné po vyčištění z kopyt že by tam něco bylo) a už byl průšvih na světě, nejdřív se to neprojevovalo vůbec pak mi kůň začal kulhat a nechtěl došlapovat no a v kopyte mu to začalo hnisat- vet nebo kovár to jen vystrouhál a hned se našemu oři ulevilo a do 2 dnu nevěděl o ničem že ho cosi bolelo.
Může to být třeba i korunkový podlom to nám dostala jiná kobyla, tehdy když jsme přešly z pilin na slámu (teď ji máme na pastvině a problem je pryč)
Taky to může byt něco horšího jako podvrtnutá spěnka(končící zvrtnutí celé nohy)- to uz se zjištuje ale rengenem
Tak bych neváhala a zavolala vetovi a jen informačně bych se poptala co by to mohlo být:)
Přeju hodně štěstí s nalezením příčiny a uzdravení koníka
Tak otok se mi zdá že je menší.. koníkovi nohu chladím a dneska už i chviličku poklusal a i když na ní kulhá tak už né tak moc a lepší už se i točí tak doufám že to brzy přejde.. má to zhruba tak 3 dny možná..nejsem si jistá kdy to začalo všimla jsem ti toho až včera protože je celý den na pastvě a času teď moc není tak se mu moc nevěnuju tak jsem si toho nevšimla. No pořád budu chladit a pokud to do konce týdne nepřejde tak zavolám veterináře, ale myslím že už to ustupuje tak uvidím
Ahoj,Mám podobný případ...Můj koník Orion měl nateklou zadní pravou nožku ..nelepšilo se to ..v Kroku chodil normálně ,ale v klusu kulhal.Prosjistotu jsme nechali udělat rentgen.Dneska.Moc mě doktor nepotešil:)Má tři úlomky spěnkové kosti.Dají se odstranit operativně:) Nemusí to být to ,ale od týhle zkušenosti už nateklou nohu nikdy nebudu podcenovat:)
Lesak

XXX.XXX.112.192
ak ju ma len jemne na tiahnutu a ked nemate na rychlo mast na natiahnute a udrene nohy postaci i octanova ele neno to taky ucinok