Pak,když se Monďáskovi zdá,že tu lopatu má Legiš už moc dlouho,tak se o tu práci dočista poperou.
vím že mu chybí kámoš, jenže toho já pro něj neseženu....je fakt že se snažím mu věnovat co nejvíc času, teď má i dva nové balony...zatím se jich teda bojí....jeden je i s úchytama a ten ze mu začíná zamlouvat....tak uvidíme
Včera jsme byly zase s Markétou jezdit,bylo to suuuper,krásný počásko a koníci hodný.
Jely jsme kolem rybníka a docela jsme byly překvapený z té jedné žluté kačenky...
Monďásek ten kanál na dešťovou vodu už nepřeskakoval,už zjistil,že se to dá prostě a jednoduše překročit,
je mooc šikovnej.
Šárí,moc přeju pěkné počasí na vejlet,
tady do rána pršelo a zmoknul nám ten hektar tý trávy
,už to bylo skoro suchý....
tak a už leje...blééé...doufám že zítra už nebude....mám naplánovaný krátký výlet i s prckem, tak at to výjde....tak má dva nabalony...zelený nás nebaví....ale žlutý s rukama to je paráda...tak jsem moc ráda že má něco čím se zabaví....
Ten míč s rukama vypadá dobře
,malej si s ním určitě bude hrát.
Taky o míči přemejšlím,ale já bych pořizovala jen ten na pověšení,jinak by se mi ten mičuda zakutálel do ohradníku,jsme trochu z kopečka,a to už by si s ním koně nehráli a vítr by ho odfouknul do pryč...
Byly jsme s Jarčou včéra na tom minivandříku,
ten pátek počasí nic mooc,ještě před sedláním nám lilo,že jsme fakt myslely,že se na to vyprdnem,ale pak přestalo,tak jsme vyrazily.
U brodu se na nás chvilku usmálo sluníčko,ale jinak se nejelo moc dobře,jak to bylo mokrý,tak to kliuzalo,ale my se nikam nehnaly.
Moruš tyhle krávy už zná,už tudy jela před dcvěma rokama,a nezapomněla to.
Tohle je nejhorší úsek cesty,ono to tady není zrovna vidět,ale je to hodně kamenitý,takový velký ostrý šutry,tak já to vždycky slejzám a celý ty 2 kiláky jdu pěšky,Jarča taky slezla.
Náš bágl s věcma,hroozně blbě se mi na tu Moruš nalejzalo a z ní slejzalo,vždycky jsem na ten bágl zapomněla a málem jsem padla na hubu.
Madow ten míč nemá chybu, to je nějaký přímo pro koníky? Fakt je mazeckej
Jarčo tak aspoň někdo z kochačů o víkendu vandroval, my jsme se nakonec na výlet nedostali, páč počasí nebylo nic moc , tak jsme aspoň tradičně jeli na pivko do vedlejší vesnice, se to Sobista už naučil a ví,že se tam vždycky nadlábne, tak se tam hnal jak divej a pan majitel si už dělal srandu,že už si myslel,že nedorazíme a bude muset vytáhnout sekačku
Taky jsme v pátek s Alešem výletovali až u Hamburku no a kdyby jste holky viděli jaký tam měli krásný statky a všude plno koní, škoda,že jsme neměli foťák, po cestě jsme potkali stádo miniponíků, tak jsem z toho byla vyplesklá ještě v sobotu ráno
Včera nám přivezli seno,tak jsme měli o práci postaráno, ale půda je narvaná až až, samozdřejmě,že asistent Sobista nesměl u uklízení chybět no a nakonec v tý hromadě sena usnul Aleš si dělal srandu,že si musel myslet,že je v nebi když se probral, všude okolo jídlo....
Jaru chtěla bych tě poprosit, když si vzpomeneš nedala by jsi mi sem fotku, jak Monďasovi nebo Muruš sedí podocasník ( jak moc to maj pod ocasem a jak asi vysoko)
Hihi,Šárí,Moruš taky už u hospod odbočuje sama,
páč ví,že se tam bude žrát,
ale posledně jsem jí trochu naštvala,hospodu jsme přejeli,protože jsme hlad neměly a pití jsme měly s sebou,ale Moruš má hlad tak něják furt,
tak to nemohla pochopit,jakto,že nemáme hlad.
No jo,my se na ten minivandr vydaly,sice jsme taky koulely očima,když jsme viděly,jak před tím leje,
ale už jsme se prostě tak těšily,že jsme byly smířený i s tím,že někde zmokneme,ale to se naštěstí nestalo,jen ten terén byl takovej dost hnusnej,ale dalo se to v pohodě.
Koníci byli za ty 2 dny 11 hodin pod sedlem,tam jsme to jeli 6 hodin a zpátky 5,ani moc nezhubli a nikde nebyli odření,
Monďásek si,když už jsme si myslely,že koníci nemůžou,
2 x vyhodil,čímž jsme zase usoudily,že ještě můžou,neboť ještě cesta byla daleká,a Moruš prozmněnu tryskala ve výběhu,když už jsme přijeli dom,
tak jsem vždycky nejvíc ráda,když jsou koníci v pohodě.
Jojo,ten podocasník Ti fotnu.
nee míč není přímo pro koníky....je koupený u nás u Vietnamců....chtěla jsem mu koupit pžímo koníčkový míč, ale na můj vkus dost drahý...tenhle stál 60 korun a účel taky splní...teď se nám trochu vyfoukl asi mu vadilo příme sluníčko, ale dnes už mám v batohu připravenou pumpičku a zase ho přifoukneme....
Jaruško opět chválím výletové fotky.....opravdu paráda...
Zdravím "kochačky", sice nemám svého koníka, ale starám se o dvě appaloosy, tak se můžete pokochat (nad krásou koníků, mě si nevšímejte)
Zdravím nově příchozí, Appy jsou obě krásný
Jaru to budeš hodná za foto toho podocasníku Já jsem jednou Sobistovi vytáhla na hraní obyčejný starý balón, párkárt k tomu čuchnul a těžkej nezájem. Teď mám v plánu na něj vytasit takovej ten gymnastickej míč, mám ho doma a už začíná dosluhovat, tak jsem na to zvědavá
No joo,ten gymnastickej míč není za co chytit,že joo???
Taky zdravím nově příchozí,krááásný kobylky,fakt náádhera.
tak ty máš zebru....
mě zase mamka řekla že malej vypadá teď jak líná jako ridgeback...nebo jak se ten hafan píše
Hihi,Markét,ten opravdu přesně tak vypadá....
Šárí,mám pro tebe ty fotky,chceš to ne mejla nebo sem?Já mejla na Tebe ale nikde nenašla...
my se včéra byly zase kochat,nejdřív jsme se nakochaly třešní,a to tak,že veeelmi....
Byly jsme okouknout jedno z našich štěňátek,pesan nás vůůbec nepoznal a chtěl nás normálně sežrat i s koňma.
Je mu teď 5 měsíců,tak vypadá docela srandovně.
Monďásek už dneska do vody neskákal,kráásně to sešel,
měla jsem hroznou radost
,protože to skákání je dost nebezpečný.
A pak,když šli kolem takový dva mladí lidé,tak jsem si vzpomněla na Ivču
a poprosila jsem je,jestli by nám cvakli pár fotek
,byli moc hodní
a konečně máme fotičky v rybníčku spolu.
Pak jsme hodným lidičkám moc poděkovaly
a ještě jsme jednou vylezly ven,aby tam Monďásek ještě jednou sešel,byl mooocinky šikovnej.
No abych pravdu řekla, tak už jsem z těch sedel zmatená jak lesní včela, teď máme komoru 2., ale přijde mi že je úzká, ale zas kdyby byla úzká, tak se nám sedlo nebude sunout dopředu ne? No a kamrádka má kentraura komoru taky 2 a ta mi přijde že je o něco širší než ta naše.
Když pod to naše sedlo dám normální dečku se nám právě hrne dopředu, tak jsem včera pod něj zkusila dát samotnýho beránka, jenže ten se zase smeká, tak že se nám sedlo točilo k jedný straně už jako fakt nevím no :-((
Co jsme byli v tom equiservisu, tak jsme se rozhodli pro toho winteca jenže taky není nejlevnější
Jsem byla včéra obracet takový chuchvalce v seně,tak jsem Moruš vzala s sebou,krásně se tam pásla.
Tady jde Moruš jen na ukázání směru sama do dveří,
tohle dřív sama nikdy nechtěla dělat,
vždycky chtěla jít jen za mnou,ale teď už na oba směry chodí v klídku sama.
Jaru ty fotky nemaj chybu, Moruš má taky pěknou prďolu .
Mno my jsme včera pujčili od kamarádky sedlo Daslo, má to taky měnitelný komory, kámoška na něm vůbec nejezdí,tak říkala,že si ho než seženeme svoje sedlo můžeme zatím nechat, ale bubu do něj musit koupit širší komoru, ale to už zas není taková pálka. Ještě,že člověk ty kamarády má
Jj přesně tak, mno já bych teď měla dostat nějaký koruny za to mojí sešroubovanou packu, tak doufám,že to bude nějaká akorentní částka na sedlo i když jak fungujou naše pojišťovny,tak to budu mít tak akorát Sobistovi na krmení
Jj s těma sedlama je to děs a kor na mladý koně, který rostou a pomalu každou chvilu jsou jinačí
Dneska zas pojedeme ven víc koní, kamarádka má po zkouškovým,tak je domuvená s jednou ženskou,že ji vezme ven kobylu-je to huculka, která je pomalu celej den zavřená a chodí tak na hoďku ven pod sedlo, tak jsem zvědavá jak to dopadne
No,to je vždycky největší kumšt sehnat na koníka sedlo,aby pasovalo,a na ty mladý koně je to taky blbý,většinou se musej sehnat tak 2 sedla,než koník doroste a už nepřesvalí.
Legiškovi se zdá,že ty vrata už jsou starý a ošklivý,tak je pomaloučku ožírá,abychom udělali nový.
Dneska koukám na Monďáska a on u pinďoura hrču nateklou,tak koukám blíž a on tam měl zapitý klíště
,tak si ho nechal vyndat úplně v klídku.
To je klíšťat,co já z těch koní furt tahám,
ale většinou bejvaj mezi předníma nohama,ale takhle u pinďoura ho měl poprvé.
Já bohužel taky ne
,ale příští rok to snad konečně vyjde,opravdu bych se tam moc ráda na tu nádheru koukla.
Šárí,to je nepříjemný s tím bojlerem,my to na tohle máme dobrý,máme mistra instalatéra v ulici.
Občas si začíná Monďásek,tůdle jsem ho přistihla,jak poňoukal Legiška jako první.
Tady jsme u hospůdky,klucí jsou uvázaní,ale Moruš se vázat nemusí,ta jak má trávu,tak kam by chodila,že joo?
A tady měl Mon´dásek včera premiéru,vešel první do vody,vždycky jsme mu dávaly možnost,aby tam vlezl za Moruš,ale už vyzrál natolik,že tam dokázal vlézt úplně první.
Jarču to hrozně baví,je to jako kdyby pracovala s remontou,protože on se opravdu všechno učí,on na vyjížďky nejezdil,jen na jízdárnu,na kolbiště,do výběhu a do boxu.
Normálně na něm bylo perfektně vidět,jak je z toho vykulenej a překvapenej,že tam dokázal vlézt,ale pak byl normálně spokojenej a rozhlížel se,jestli ho všicí vidíme,že on to dokázal
,tak jsme ho všicí pochválili.
O salvu smíchu se včera postaral Olda,
šel,šel,a najednou tam skončily panely a Pierot tam zahučel skoro celej,
Olda měl boty jak vodník.
A ještě pár fotiček z her,Monďáskovi deka na jeho hřbetě nevadí,na to je zvyklej,ale....
jééé ten Pierot je dobrej,jak vyčuhuje z tý vody , tak to bych se asi taky Jaru smála jak zahučeli do tý vody. A Monďas je šikovnej
, tyjovka,tak to je u vás Monďas jak v jiným světě, když předtím jezdil jen na jízdárnu.
My si teď na ježdění chvilu počkáme, páč jak jsme byli venku s tou huculkou,tak byl děs, pořád se lepila na koně a jak měla podkovy, tam nás přišlápla , jsem si to pak vyčítala,že jsem s nima jela, kdyby jsme radši doma na prdeli seděli.
No,Šárí,já myslím,že si to dobře uvědomuje
,snaží se u všeho strašně moc,i když se třeba něčeho bojí,tak je klidnej,nezmatkuje,a je schopen na věci,který se bojí,i usnout.
Takhle jsme skončili,mě to bohatě stačilo.
To mě mrzí,Šárí,máte to hodně orvaný?Ty zášlapy jsou nepříjemný,
tak snad to budu brzo dobrý.
No,my taky chceme přejít na igelit,ale až bude perfektně zvládat deku,on tohle prostě nezná,musí přijít na to,že to nic není,on nepotřebuje ani kruhovku,je takovej vstřícnej,snaží se vyhovět,akorát mu mušíme dát čas,aby měl možnost si ozkoušet,že mu to nožičky nespapá.
No jo,Šárí,je to blbý,zrovna teď,viď,když má bejt hezky a mohli byste chodit někam do vody
,tak tohle hold musíte počkat,až se to zahojí úplně.Ale tý huculce se nediv...
Tady bylo celej den krásně,ale už se zatáhlo,je sice teplo,ale je zatažíno,ale asi to nic neprovede,nesprchne,i když by to zase trošííčku potřebovalo...