Nové sedlo - pracovní klus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2010 21:59
samueliprostor

XXX.XXX.14.186

Zdravím, chtěla jsem se zeptat někoho kdo má taky takovéhle zkušenosti. Máme nové sedlo od p. Hauzra, Principessu, je celkem v pohodě krok, lehkej klus, cval, na skoku je to bomba, ale pracovní klus se prostě nedá ... může to být tím, že to sedlo není vysezené (je úplně nové, seděla sem v něm 2x)? podotýkám že koník nemá nijak příjemné chody, ale v předchozím sedle to šlo usedět, ale tohle hrozně vyhazuje. Mam pocit jak kdybych jezdit neuměla :D ... prosím dejte mi někdo naději že je to tím, že je nové =D nebo se zblázním :D

24.6.2010 22:28
equisychra

XXX.XXX.11.52

Zkus vyhodit nohy ze třmenů. Asi v tomto sedle máš jinak postavenou páteř a nejsi uvolněná. Dýchje do břicha a svěs ramena, aby ses uvolnila. Máš asi v jiném místě třmeny, než jsi byla zvyklá.

25.6.2010 08:04
makki

XXX.XXX.74.32

Tenhle typ sedla neznám, soudím pouze podle fotografie. Možná je to tím, že si sedlo ještě pořádně nesedlo. Připadá mí vepředu lehce přizvednuté a trošku moc vepředu. Možná by stačilo jej trochu srovnat a počkat, co to udělá, pokud je sedlo kupované na míru koníkovi.

26.6.2010 18:37
samueliprostor

XXX.XXX.35.226

makki napsal(a):
Tenhle typ sedla neznám, soudím pouze podle fotografie. Možná je to tím, že si sedlo ještě pořádně nesedlo. Připadá mí vepředu lehce přizvednuté a trošku moc vepředu. Možná by stačilo jej trochu srovnat a počkat, co to udělá, pokud je sedlo kupované na míru koníkovi.

ano, sedlo je dělané koníkovi na míru, tak snad to sedne

28.6.2010 20:41
famona

XXX.XXX.121.35

Teď jsem byla v podobné situaci. Koupila jsem nové sedlo a připadala jsem si jak začátečník. Lítala jsem v tom sedla jak hadr na smetáku. To i bez sedla bych si připadala jistější. Sedlo se časem vysedí a bude to určitě lepší. Teda tím se teď utěšuji i já.

30.6.2010 23:52
samueliprostor

XXX.XXX.8.205

famona napsal(a):
Teď jsem byla v podobné situaci. Koupila jsem nové sedlo a připadala jsem si jak začátečník. Lítala jsem v tom sedla jak hadr na smetáku. To i bez sedla bych si připadala jistější. Sedlo se časem vysedí a bude to určitě lepší. Teda tím se teď utěšuji i já.

Tak to taky budu držet palce :-) .. dneska už to bylo lepší, tak snad se sžijeme :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík