Co vzít s sebou na vandr

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2010 16:06
cookie

XXX.XXX.161.15

Vandr se nam blizí, tak uvazuju co vsechno vzít s sebou,spacak ,nepromokavy kabat,.... co dál? mam v hlave uplne prazdno,nerada bych nabalila veci které vubec nepouziju.dekuji za pripominkysmajlík

8.7.2010 21:33
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

Záleží na jak dlouho se jede, doporučuji vzít si věcí co nejméně;) Rozhodně by němlo chybět spodní prádlo, ohlávka, vodítko, lékárnička a základní čištění na koně, Rozhodně se hodí plavky, nepromokavá pláštěnka nebo kabát (ten je podle mých zkušeností strašně neskladný - třeba na týdenní výlet....), rozhodně se občas hodí náhradní kalhoty. Doporučuji zkontrolovat výstroj a zřeba vzít náhradní provazovou uzdečku... Taky záleží na možnosti ubytování - jestli se objíždí stáje nebo pod širákem;) Pokud koník respektuje el. ohradník, tak je možnos vzít pásku a koni vyhraničit prostor. Pokud se spí pod širákem doporučuji skladný spacák a alumatku - ta izoluje chlad;) a přitom je tenká... Určitě si vzít nějaké pití a peníze - to se hodí při nákupech potravin a pití... Potraviny doporučuji spíše oproti trempování kupovat - nějak si nedovedu představit brát si sporáček s bombou a ještě plechovky s jídlem na koně:) ale možná to tak někdo dělá.....

8.7.2010 23:01
karinkaviky

XXX.XXX.174.37

co nejméně my jeli na vandr 80km takže každá svůj spacák 2bandáže(hodí se fakt na všechno:-))kartáček pastu mýdlo obyč. spodní prádlo náhradní tryčko a kolem pasu mikynu ohradníkovou pásku(ty mrchy nám do rána utekly a my je našli na čtvrtce cesty domusmajlík pak už to nezkoušeli). co se týče koní provazovka uzdečka sedlo a oba koně si nad dekou pod sedlem vezli větší flísovou deku pod spacák dobrý:-) byli jsme na 5dní, spali pod širákem koně měli zajištěný příkrm v cíli a my jídlo taky střídali jsme se ve vaření setkalo se nás tam 13.super zážitek na celej životsmajlík a vem si foťák je dobré to dokumentovat:-)

9.7.2010 00:44
tamtam

XXX.XXX.85.156

Heh 80 km za pět dní? to jste museli jet pozpátku ne? smajlík

Takže, my na 300 km putování měli ssebou : za sedlem bandalír skládající se ze spacáků, celty a stanu. v sedlových brašnách : náhradní oblečení (spodní prádlo, ponožky, tričko, pláštěnku! atd),plavky, hygienické potřeby, věci na vaření - kotlík a malý vařič s bombou, ešus a hrníček a příbory (pořádný nůž!), plus plastovou flašku na vodu; mobil, mapu, peněženku, doklady; lékárnu (hodně důležitá, nikdy nevíte co se může stát-kombinace různých léku, obvaz, bandáž, mast, desinfekce.... dále věci pro koně - jeden kartáč a háček na kopyta, náhradní provazovou ohlávku (je skladnější). dále na sedle jsem měla připevněnou ohradníkovou pásku a jeden větší provaz, teplou mikynu plus nepromokavou bundu (kabát je moc těžký a neskladný). plus pár náhradních řemínků a provázků, kdyby náhodou něco někde prasklo, nebo bylo potřeba upevnit.

myslím že jsem na nic nezapomněla..

9.7.2010 00:51
tamtam

XXX.XXX.85.156

zapomněla :-) samozřejmně karimatku (tu skladnou samonafukovací) . deky na koni(jak tu někdo psal) jsou většinou vlhké, na těch bych teda spát nechtěla.. a pytle (na odpadky, nebo v případě silných děšťů na zabalení věcí)

jídlo jsme nakupovali cestou a večer jsme si vařili, jednou jsme tedy neodolali hospodě. ale obecně je dost těžké najít na trase restauraci, kde by koně mohli být pod dohledem a vy se mohli v klidu najíst..

9.7.2010 17:38
equisychra

XXX.XXX.6.101

Moje dobrá zkušenost je ještě laso. Napne se mezi stromy a koně se k němu přivážou. Mají možnolst se pást a nezapletou se a neutečou. Karimatku nevozím celtu a tenký spacák nebo deku ano. Spacák mám kilový. Na zem dám celtu a na ni podsedlovku a k tomu sedlo, jako polštář. na tom je spacák přehozený zbytkem celty. Nevlhne. Mám také australák, ale ten většinou zůstává za sedlem. Dobrá je ale lehká pánev a konev na kafe. Letos chci vzít druhého koně, jako soumara. Je ale třeba ho naučit vodit na vodítku a to raději vést v ruce, aby nedošlo ke zranění.
Oblečení mám většinou jen jedno a holt občas peru a přes noc suším u ohně. Triko, košile, spodky. Dobré jsou i dlouhé bavlněné. V noci není zima a ve dne sají pot a zabrání odření. Po týdnu trochu smrdím, pravda, ale to k vandru patří. Spray nevozím.:-)

9.7.2010 17:45
equisychra

XXX.XXX.6.101

equisychra napsal(a):
Moje dobrá zkušenost je ještě laso. Napne se mezi stromy a koně se k němu přivážou. Mají možnolst se pást a nezapletou se a neutečou. Karimatku nevozím celtu a tenký spacák nebo deku ano. Spacák mám kilový. Na zem dám celtu a na ni podsedlovku a k tomu sedlo, jako polštář. na tom je spacák přehozený zbytkem celty. Nevlhne. Mám také australák, ale ten většinou zůstává za sedlem. Dobrá je ale lehká pánev a konev na kafe. Letos chci vzít druhého koně, jako soumara. Je ale třeba ho naučit vodit na vodítku a to raději vést v ruce, aby nedošlo ke zranění.
Oblečení mám většinou jen jedno a holt občas peru a přes noc suším u ohně. Triko, košile, spodky. Dobré jsou i dlouhé bavlněné. V noci není zima a ve dne sají pot a zabrání odření. Po týdnu trochu smrdím, pravda, ale to k vandru patří. Spray nevozím.:-)

Takhle koně uvazujeme.

14.7.2010 23:35
tamtam

XXX.XXX.85.156

tak taky to jde takhle je přivazovat, ale koně na to musí být zvyklí, jinak bych se hodně bála, že se zamotají. Brát sebou ohradníkovou pásku má tu výhodu, že se můžou v klidu pást na volno, můžou si lehnout a já můžu být v klidu, že ráno nenajdu koně svázaného do kozelce.. naopak nevýhodu to má tu, že se málokde dají sehnat min 4 stromy vhodně rozmístěné, aby se tam dala páska natáhnout (a unvitř bylo dost pastvy na noc) a na výrobu kůlů každý večer většinou nezbývá energie.. Ideální se mi zdá naučit koně na pouta, nebo na uvázání na dlouhém laně, ale to už je opravdu o dlouhodobém výcviku koně..

moje karimatka neváží ani půl kila a je velmi skladná, takže proč si neudělat trochu pohodlí:-) pravda že stan je dost velký luxus, berem ho jedině v případě že má víc pršet.. kupodivu jsme ale když pršelo vždy narazili na super lidi, kteří ubytovali nás i koně i s bonusem v podobě snídaně:-)

a takto jsme chodili nakupovat:

Přidejte reakci

Přidat smajlík