Možnost jízdy na irských tinkerech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2010 10:17
margotka

XXX.XXX.122.44

nevíte prosím někdo,kde by byla možnost rekreační jízdy na irských tinkerech(kobech),případně i s přespáním,např nějáký ranch plus penzion.vlastníme 4 koníky ale toto je můj vysněný kůn,vzhledem k vysoké ceně hoooodně do budoucna.tak mám slíbeno od manžela za porod druhého syna :-)aspon nějáký rekreační pobyt s nimi nebo aspon jízdu.najít si to ovšem musím sama.hledala jsem na netu ale nic jsem nenašla.moc prosím jestli někdo víte o této možnosti,vpodstatě kdekoliv,i na slovensku ptž jsme z valaška,napište.děkuju

13.7.2010 10:40
makki

XXX.XXX.107.70

http://www.ranc-kolocava.cz/ ale nikdy jsem tam nebyla, takže vlastní zkušenost mám jenom s toho svého uličníka.

13.7.2010 11:45
margotka

XXX.XXX.122.44

díky mrknu na vebovky,můžu být ještě zvědavá?jak je ten tvůj starý,vysoký a jaké s nim máš zkušenosti?

13.7.2010 13:05
makki

XXX.XXX.107.70

Stáří cca 7 let, výška cca 150 cm no a zkušenosti? Je to úplně jiný typ koně, než na jakoho jsem byla zvyklá. Jednou takový, jednou úplně jiný. Někdy se vleče, jindy hodí 7 kočičáků za sebou. Je to takový přemýšlivý a velmi chytrý koník, který během 2 měsíců svou pasivní rezistencí "přečůral" ostatní dva ČT a než se nadáli, tak jim začal velet a oni to dodnes nechápou, jak k tomu mohlo dojít, když ho před tím terorizovali zcela otevřeně oni dva. Vidím mu na očích, že si "dělá poznámky" i v případě, že to navenek není vůbec vidět, a pak to použije v pravý čas. Jiné tinkery neznám, takže nemůžu srovnávat, zda je to u tohoto plemene pravidlem. Ale zlý a zákežný není, někdy umí být škodolibý, to ano.

13.7.2010 15:10
lerry

XXX.XXX.217.215

A jací jsou pod sedlem? Chody, atd?

14.7.2010 06:30
makki

XXX.XXX.107.70

Pod sedlem? To asi taky záleží na tom, jak který. Já mám takový ten těžší typ. V kroku je to co noha nohu mine, jinak je spíše klusací než cválací. Má pěknou akci, ale nemá vznos, takže takový plochý klus a trošku drncací cval. Ale umí se i pěkně sbalit, a pak je to v pracovním klusu jako kanapátko. Záleží na tom, co s ním člověk dělá. Já ho mám jenom do terénu na špacírky, takže bez nějakého drezurování, jak je někdy vidět na videách youtube. No a i tady platí to, co jsem napsala výše, neseděla jsem nikdy na jiném tinkerovi, takže nemám možnost srovnání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík