Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2010 11:31
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak zakládám nové, abychom měli kde psát smajlík

Děkuji za info o výstavě a jsem docela zvědavá na účast a tak vůbec. Bude to pokoukání.

Je fakt, že na výstavy musí mít taky člověk finance..vím co to bylo se psy a letos na to taky dlabeme. Kluci toho mají hodně a dneska už je to vyhazování peněz. A s koněm je to to samé....pokud koník není show kůň, který má aspoň nějakou naději a nemá ani výcvik, tak je to zbytečné. Já osobně chtěla jet jen pro radost, ale pokud se do konce měsíce rozhodnu, že to nemá cenu hrotit, že ji do kondice nedostanu a že finance na to nebudou, tak nejedu...s koněm... Zaprvé výstavu už máme i když s chovem v dohledné době nepočítám stejně. A však příští rok by se dalo taky, že....

S těmi výkonnostkami je to blbé, myslím, že aspoň majitelé hřebců by se měli snažit koně prezentovat a něčeho s nimi dosáhnout.

Co se kvality koní a chovu u nás týká, tak si myslím, že je to hodně dáno i celkovou představou pro spoustu lidí u nás, že arab se dá koupit i za babku..čím levnější, tím lepší. A s tím se neshodují náklady na chov na kvalitních klisnách a mastné poplatky za připouštění špičkovými hřebci..kdy hříbě rozhodně nemůže mít cenu kol 40 tisíc, jak si spousta kupců u nás představuje. Takže jelikož "chovatelé" chtějí prodat, tak jen množí co dvůr dal a hřebcem od vedle.
Možná se mýlím.....já osobně bych si z momentální nabídky taky nevybrala. U nás jsou bohužel koně co mají cenu trochu vyšší mnohdy neprodejní ať už jsou kvality nižší, ale chovatel to jen zkouší výše nasadit, nebo opravdu tu kvalitu svou mají, ale kupci bohužel nejsou.....

jinak tady jedna komická....

20.7.2010 15:42
kathey

XXX.XXX.52.63

He...já založila taky...už před tebou :D Neva, budeme psát sem.

Jinak jsem jen tak ze sportu jukla na web Intercupu a posunuli uzávěrku do 5.srpna. Uzávěrka do národního je zatím pořád na 31.7...zajímavé.

20.7.2010 16:44
lucky

XXX.XXX.133.26

Aha..ono to bylo níže, tak jsem to přehlídla. Tak jo, budeme tady :-)

Ten termín by mohli vůbec posunout na vše....

20.7.2010 19:15
lesterka

XXX.XXX.123.79

Tak dneska to kůň rozhodl za mně, výkonostky ruším a pojede na mezinárodku. To bylo dilema a je rozhodnuto.

20.7.2010 19:24
ms

XXX.XXX.120.3

Hmmm, to zní jako šlacha v háji, která?

20.7.2010 20:19
lesterka

XXX.XXX.123.79

Jj...bingo. Vnitřní ohybač. Nikdo neví z čeho a neví proč, prostě jsem včera přišla ke koni a bylo.

20.7.2010 20:20
lesterka

XXX.XXX.123.79

blbost...hluboký...

20.7.2010 20:22
sabina

XXX.XXX.60.81

Sranda holky sranda :-D Já dneska veta odvolala, protože sem musela pracovně do Brna, Opuch se nevrátil, zkusime to na zítrasmajlík Já už z toho fakt nemůžu

Leni, to je teda pech.

20.7.2010 20:27
lesterka

XXX.XXX.123.79

Njn, krokové procházky a 6 týdnů klidu v boxe to jistí. Jsem zvědavá, jestli to všichni přežijeme ve zdraví. Dneska u nás byly samé dobré diagnózy, ještě dělal rtg jedné kobyle - zlomená noha.

20.7.2010 22:07
kathey

XXX.XXX.107.1

Jéje Leni, to mě moc mrzí. Tak ať vám léčba probíhá bez komplikací.

20.7.2010 22:33
klarusa

XXX.XXX.158.32

kathey napsal(a):
Jéje Leni, to mě moc mrzí. Tak ať vám léčba probíhá bez komplikací.

a aby jste v tom nebyly holky uplne samy, tak Satina si taky neco vytvorila...nebo ji bylo vytvoreno...ma napuchlou zadni nohu.... malinkou ranku od reiningove podkovy...takze hlubokou, ale velkou asi jeden centimetr, mozna i mensi... takze ma antibiotika, a uvidime co to udela...bohuzel to ma na kloubu, tak doufam, ze antibiotika zaberou, a nedostane se to do kloubu...

tyyyjo a co ma kde zlomeneho? to je dost blby ... co budou delat?

20.7.2010 23:11
ghajariy

XXX.XXX.220.60

To jsme to letos dopracovali...., s těmi našimi arábky.
Jdu hledat to pověstné ,,železné" arabské zdraví...

21.7.2010 06:36
lesterka

XXX.XXX.123.79

Njn, radosti musí být...my máme letos po sezoně. Ještě, že jsem si toho všimla, přijdu ke koni, malinká opuchlina v oblasti spěnky a žádné kulhání, a ejhle, další den je z toho tohle. Je mi ho líto už teď, už včera tak smutně koukal z boxu, jako že proč nemůže ven, když tam jsou všichni...holt to bude muset nějak přežít...a budem doufat, že se dobře zahojíme.
Jinak ta kobča má zlomenou nohu asi 10 cm nad karpem na přední. Vertikální puklina. Normálně je u tohodle prý okamžitá diagnóza mrtvý kůň, ale jí dává ještě šanci, protože ty kosti nemá nijak posunuté, takže pokud to vydrží, tak by to mělo srůst. Kobyla se ale nesmí ani pohnout, jinak se to rozjede a skončí na třech nohách.

21.7.2010 06:37
lesterka

XXX.XXX.123.79

Kláro, doufám, že Saty bude rychle zase zdravá.

Peti, až to zdraví najdeš prosím řekni mi, kde zrovnaje, zašla bych si tam pro kousek.

21.7.2010 07:34
lucky

XXX.XXX.133.26

Leni to je mi líto, snad se dá brzy dokupy. A ta kobylka taky. Jak si to udělala se ví? Ve výběhu nebo pod sedlem spadla?

21.7.2010 08:38
lesterka

XXX.XXX.0.58

No uvidíme, teď řeším, že budu muset ještě volat vetovi, ať mi řekne, jak na tom za 6 týdnů pravděpodobně bude, jeslti to může být ok, jestli mám vyhodit nehorázné prachy za přihlášku na výstavu nebo se na to vykašlat.

Kobylu ve výběhu nakopla jiná, okovaná kobyla těsně nad karp, slušně jí tam roztrhla kůži. Kobyla skákala o třech, na nohu se vůbec nepostavila. V tu dobu vet s rtg. byl v háji zeleném, a že může přijet až za týden. Takže kobyla dostala vysoké obvazy a klid v boxe. po týdnu na tom byla líp, na nohu došlápla, ale stále výrazné kulhání, tak znovu tlakáč. Včera, po 14 dnech přijeli s rtg a našli to. Tvrdil, že dřív dělat rtg by mohl být problém v tom, že tuhle prasklinu vůbec vidět nemusel, byla hodně nenápadná, protože se vůbec neotevřela, takže naopak bylo dobře, že počkali, protože kdyby to neviděl a kobyle by nařídili pohyb, tak by ji tím zabili. No každopádně dostala kast a další čtyři týdny vyvázaná na krátko v boxe bez sebemenšího pohybu. Říkal, že pokud by si třeba jenom lehla, tak by pravděpodobně vstala už jenom o třech nohách. O to větší štěstí je, že ta kobyla si dva dny zpět fakt lehla a ustála to. V současné době prognóza mírně optimistická avšak hodně nejistá.

21.7.2010 09:32
lucky

XXX.XXX.133.26

No to je příšerné! Známý právě taky mi říkal nedávno, že nějaká paní přišla o koně, že druhý mu překopl nohu. To je příšerné. Proto jsem se vždycky strašně toho bála a když mi posledně domů skákala Usa o třech jak ji dokopala ta hafloška, tak to byla fakt poslední kapka. Tu plec už má stejně deformovanou, nedá se to do původního stavu nikdy.

Naštěstí se to dobře vyřešilo, má novou patvinu, super malého poníka, který je sice občas rarach a taky má štípanec na krku tři dny a občas měla malé kopýtko na zadku.....on totiž jak jde o žrádlo, tak je všude první a všechny vyhodí... Ale nyní tam má ještě tu huculku, se kterou se zná roky a jsou spolu v pohodě a všichni tři si prostě neubližují. Takové to normální pošďuchování je v pohodě, ale fakt problém, když se objeví kůň, který fakt dělá konflikty a to má člověk opravdu hrůzu, že koně zmrzačí. A navíc ještě když jsou třeba kovaní...

Asi malé problémy mají lidé s velkou pastvinou, kde se koně nějak srovnají sami. O dost případech tak vím, že se koně dost dokaličili navzájem hlavně v malých výbězích, kde ten rpostor není nic moc a ještě když se koně dostanou do přístřešku a vleze tam pridič, tak je to síla..to jsem kdysi taky zažila na jedné jízdárně, jak se koně domlátili v přístřeškusmajlík..brrrr. Bylo štěstí, že dotyčná kobyla byla jen řádně sedřená a opuchlá a cosi měla natržené myslím, protože valach co ji dobil nebyl naštěstí okutý....ale i tak to bylo drsné. Toho pak nesměli dávat tam, kde byl přístřešek, jinak v něm speciálně mlátil koně... smajlík

21.7.2010 14:44
sabina

XXX.XXX.169.144

Sme se všichni trochu podělaly s těma nohama ne???:-(smajlík

Nám řekl vet nejdřív za 14 dnů, takže chtě nechtě sem volala jiného a ten že v pondělí a te'd mi volali že prej zítra jedou kolem nás inseminovat, tak se zastaví, sice hodně pozdě, ale nevadí. Já už chci vědět, co s tím má.

Leni mrzí mě, to A Kláry u Satinky taky. Otřesný s těma koňma. Zkusím vám to dneska vyfotit, je to už bez otoku, díky obvazu, ale stejně to vypad humusně.
Leni podle toho co nám řeknou tu výstavu taky zvážíme. Uvidíme co to bude. Ale i tak kdybych měla dát další tisíc do léčení na výstavu nezdube smajlík

21.7.2010 15:46
lesterka

XXX.XXX.0.58

Sabino, to je jasné, radši peníze do léčení než do výstavy. Mně naštěstí tohle léčení tak moc peněz stát nebude, to chce prostě čas a sem tam nějaké sono...ťuk ťuk ťuk...

21.7.2010 20:44
sabina

XXX.XXX.60.81

spěnka a šlacha zezadu, kudma prolíná hnis

22.7.2010 09:41
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Jaj Sabi to vypadá ošklivě...
to je hrozný jak se ti naši ořové ničej ..
Hanýs teda ťuk ťuk nohy už skoro bez podlomů a ty patky už taky celkem dorostly,
ale za to maličká Ryuška měla čutanec od nějaký kobyly tak celou přední nateklou jak slon,dostala ATB a já jí to ještě napatlala tim Peneribra sprejem a už dobrý...

Mam novinku,pokud to dobře dopadne..tak budu mít 3letýho sha černýho hřebčounka :-)
furt mám málo smajlík

22.7.2010 09:55
kathey

XXX.XXX.107.1

Já už jsem přemýšlela jak to zařídít aby se mi kobyla pořád někde neotloukala.....ale i kdybych ji nakrásně chtěla zavřít do boxu před výstavou, tak nemůžu, protože si 99% úrazů udělá tam. A jelikož bude oholená, tak ji ani venku nechat nemůžu, leda vystřelit na oběžnou dráhu.

Dalšího íhaháka jo? Koukám, že jsi se přeorientovala na sha :D Já bych chtěla taky ještě jednoho, nějakýho normálního...

22.7.2010 10:26
lucky

XXX.XXX.133.26

oholená? Budeš ji holit, jo?

22.7.2010 10:52
kathey

XXX.XXX.107.1

Jo, půjde naplešato. Vypadá jak Méďa Béďa. Teď u mne bude stříhaná poprvé...a myslím, že i naposledy, tak to jednou přežije.

22.7.2010 11:04
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak to Usa je jak arabský naháč. Hlavu má holou skoro úplně a s tím kožichem po těle to není valné ...jak ji přejedu hřbílkem, tam s ní sleze srsti, že je fakt s pár chlupy na těle v těch vedrech..smajlík

22.7.2010 11:08
kathey

XXX.XXX.107.1

Jo, to my taky v teď línámé...ale snad 1-2cm chlupy :D Staršího koně bych taky neholila...vidím, jak mají tu srst kraťounkou...ale malá je holt ještě medvídek.

22.7.2010 21:22
lesterka

XXX.XXX.123.79

Prozraďte, mi, je to normální, že kůň s poškozenou šlachou ji má po dvou dnech naprosto čistou a bez otoku? Nechápu...

22.7.2010 22:29
sabina

XXX.XXX.60.83

Leni tak to skákej radostí....

Jinak od nás před 10 minutama odjela vetka.

Prakticky sme nic nezjistily, protože sono se nepodařilo - noha oteklá a hodně bolestivá.
Dostal ATB, Pastu od bolesti, mastičku, a desinfekci.

Strhaly sme strupy, mydlíkujem mýdlem a zapatláváme mastičkou.
Ve středu kontrola.
Pokud to nezabere, uvidíme co dál.

22.7.2010 22:32
lesterka

XXX.XXX.123.79

Njn, já skáču, skáču...

hele, jakto, že se nepodařilo sono? Neříkalas, že noha je už ok?

22.7.2010 22:56
sabina

XXX.XXX.60.83

NO včera sem sundala bandáž, a ráno byla ještě dobrá, ale teď je mírně nateklá dole a prostě nato aby zatlačila to prostě nešlo....skákal o dvou nohách...a tak říkala, že to uděláme ve středu, to by to mělo bejt aspo'n bez bolesti.

22.7.2010 23:01
lesterka

XXX.XXX.123.79

Hele, kup si zateplováky, nebandážuj. Já do nich už taky investovala. Bandáž je hodně nebezpečná, ať mu ještě neskřípneš šlachu. Byla jsem u obluka, mají tam pony zateplováky za necelých 800 kč. lehká nevýhoda, jsou bílo černé...ale to je šumák...jsou fajn a nemusíš se bát, že noze nějak ublížíš, když blbě zabandážuješ nebo nedejbože bandáž nějak sjede.

22.7.2010 23:08
sabina

XXX.XXX.60.83

No přemýšlím nad tím... Ale bylo mi řečeno nechat větrat. tak nevim.
Otok se mírně vrátil, ale už né do stejných rozměrů a nevíc padá dolů, hlezno už je skoro v pohodě.
Uvidíme co to udělá do té středy. Ale do Brna se každopádně chystám.

22.7.2010 23:12
lesterka

XXX.XXX.123.79

Jo, tak pokud už nemáš bandážovat, tak je zbytečné je teď kupovat, já měla za to, že bandážovat máš pořád. Tak hlavně, ať se rychle zahojí...

22.7.2010 23:52
ms

XXX.XXX.120.3

Lenko, nemám teď čas a zítra jsem v Mikulově konečně si dělat praxi na toho tech.delegáta, ale v sobotu ti něco napíšu k té šlaše. Kdybych na to zapomněla, tak do mě kopni..

23.7.2010 08:36
lesterka

XXX.XXX.123.79

JJ, nebo mi to můžeš říct v Mikulově, nakonec tam jedu, ještě dolaďujeme, jestli jako jezdec nebo jako wrangler.

23.7.2010 15:35
lesterka

XXX.XXX.123.79

Tak abysme tu neusnuli, tak přidávám jednu osloidní fotku mého anorektika, který je momentálně téměř ve vyžrané kondici :)

25.7.2010 11:00
sabina

XXX.XXX.60.83

Tyjo, Leni smajlík
Udělej mu přeliv.:-)) Bíla hlava a pupek a jinak nicsmajlík

Jinak nám se noha krásně zotavuje, aniž bych čekala.

25.7.2010 14:32
lucky

XXX.XXX.133.26

Vypadá super s tou černou hřívou. Tak to je fajn, že se zotavujete.

Já se dnes definitivně rozhodla, že výstava padá. Nebudu to hrotit, nemá to cenu.
Možná příští rok, ale letos holt budeme doma. A jestli dojedu jako divák nevím, ve stejném termínu jsou výstavy v Praze na Džbáně psi, tak nevím, jestli se pojede nebo ne.
Ale s koněm to vzdávám, fakt to nemá cenu ještě. Nebudu ji přihlašovat a platit předem, když to za tak krátkou dobu asi nestihneme dát ji do takové kondice, abych si řekla že jo, vypadá slušně...

25.7.2010 19:29
kathey

XXX.XXX.52.63

A to já se zase přihlásím :) Zítra to jdu poslat...už je pomalu nejvyšší čas. Do postoje už se staví dřív než vůbec stihnu dojít před ni...už jsme přišli i jak na ten krk...to půjde. :D Dokonce i noha vypadá, že bude brzy ok.

26.7.2010 17:42
sabina

XXX.XXX.60.81

Já peníze zatím neposlala smajlík

Jinak jedna nekoňovská.....

26.7.2010 18:54
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak vidím relativně dobré zprávy, lenka si vykrmuje prasátko :-) a Sabča už asi taky lepší, hele sabi, co to teda je, mě to přijd jako ta flegmóbna pořád. Lucky a co je s váma pořád, kašel, jsem se na vás ptala, jak byl minule u vás Tonda, tak říkal, že šikovná kobyla, ale že jste hodně kašlali.

Jinak marino, co se týče toho výstavního příspěvku tak argumenty chápu, akorát jsem z tvého příspěvku úplně nepochopila, co by sis představovala jako ideální variantu. mě z toho vychází, že vpodstatě tak jak je to teď je to teda asi nejlepší.
Mě to vůbec neva, že je neprofi, naopak si myslím, že je to u nás lepší. Nikdy tady nebude dost peněz a koní na to, abychom si tu mohli dovolit nějaké velké show jako v jiných zemích, kde mají dost velkou základnu nato, aby si mohli na jednu stranu dovolit tyhle velké profi show a na druhou stranu spoustu menších neofi "rodinných" akcí pro nadšence, kterých se může zúčastnit každý jen pro pobavení.
Takhle se aspoň jednou za čas veřejnosti odprezentuje jak asi vypadá arab, lidi se podívají, výstavy se můžou zůčastnit i takoví nadšenci jako my, co nemají žádné ambice, no rpostě taková "lidová" akce (samozřejmě v nějakém aspoň slušném rámci) pro nadšence arabů, já si vůbec nemyslím, že je to špatné.Takový jako kompromis.
Ale s tou vhodností do chovu to mě teda dost vadí, nebo teda chápu, že pro někoho je to měřítko, ale prezentovat to obecně z oficiálních míst jako bernou minci až tomu všichni uvěří.

26.7.2010 18:56
luckai

XXX.XXX.160.251

Jo niak byla u nás Zuzka, tak vám hodím "pár" foteček zas :-)

26.7.2010 19:09
luckai

XXX.XXX.160.251

A tentokrát máme i pár běhacích, na pastvině se našlo totiž místo, které je přirzeně ohraničené stromy a keři, takže byla naděje, že to Sněhule hned po prvním kolečku neprorve. Taky že jo, první z toho byla teda trochu zmatená, že jako východ nikde, jenže pak přišla na to, že do jednoho křoví u lesa se dá vlézt, ale končilo v naprosto husté neprolezitelné křoví. Když tam vběhla poprvé, tak se z tama po minutě marného hledání východu teda vrátila, ale podruhé se rozhodla, že to projde ať to stojí co to stojí, chvíli byo slyšet praskot a ten pak přestal, tak to sem trochu znervózněla šla ji hledat s myšlenkama, co si tam kde udělala, pak jsem už šla jenom po hlase řehtání , pač to bylo tak husté, že jsem tama JÁ nemohla prolézt natož kůň ne tak vidět někam dál až jsem ji naěla totálně zapasovaou v nějakém nízkém stromokeři a jala se ji z tama dostávat no super zážitek, v první chvíli jsem myslea, že bez pily to nedáme, ale nakonec se to nějak podařilo, měla jediné štěstí, že byla hodná a na to jak byla celkem vynervená se z tama nechala v klidu po krůčcích navigovat a neušlapala mě tam to bych jí teď fakt neodpustila. No a vylezla celá od krve, naštěstí všechno jenom malé tržné ranky ale vypadla teda jak válečný kůň.

26.7.2010 19:58
lesterka

XXX.XXX.123.79

Luci, sněží je suprově pstružatá, taky bych tohle jednou chtěla, ale to asi nehrozí :) Tak tohle budem asi pořád jenom nahlas závidět :))

27.7.2010 10:43
luckai

XXX.XXX.160.251

lesterka napsal(a):
Luci, sněží je suprově pstružatá, taky bych tohle jednou chtěla, ale to asi nehrozí :) Tak tohle budem asi pořád jenom nahlas závidět :))

Třeba se k tomu Nady ještě dopracuje, Usa už nemá šanci :-). ak už se s tím holky smiřte a nezáviďte :-)
Jo Leni a co včera jízda, bylo to hodně veselé :-)?

27.7.2010 11:03
lesterka

XXX.XXX.123.79

Njn, třeba tak za 10 let budeme mít pár puntíků :) Ale musím říct, že my máme vysoce praktickou barvu :) Když vidím, jak kamařádčin bílý ShA je neustále žlutý...bleeeeee...to nechciiiii

Včerejší jízda se podobala jízdě na bedně dynamitu...jenom vybuchnout :) Včera nevybuchla...tak uvidíme, jestli jí to vydrží ještě 5 týdnů :))))

27.7.2010 11:17
lucky

XXX.XXX.133.26

Luci, teda teď jsem se zasmála. No to musel být pohled jak je Sněží zapasovaná v křoví, ale úplně ji vidím, jak se bála asi chuděrka. To Usu by teda ani nenapadlo tam sama lézt, ani kdybychom ji nevím jak honili po výběhu. Na to ona je bábovka a nerada dobrovolně leze do takových míst. smajlík
Hlavně , že se Sněží nic nestalo a je ok.
Hele, tak šikovná kobyla, jo? Jsme nic nepředvedli! No, já nevím...najaře jak začalo všechno kvést, tak prostě začala kašlat a nevím, jestli to bylo tím, že vedle byla řepka, nebo nevím. Dva dny před tím chodila na jízdárně v pohodě a jak tam byl Toník, tak taková ostuda v tom lijákusmajlíksmajlík. No, ale pořád to není úplně ok, proto na výstavu nejedu. Nemám jistotu, že se mi třeba nerozkašle ve volné. Někdy lítá jako pako a nic a někdy chytne vysloveně kašlací a nějak to nemůže vykašlat..fakt už nevíme. je pořád venku, na pastvině atd.. . no fakt nevím...smajlík

Ale teda včera jsem koukala, jaký mi vystřihla super výstavní postoj i s výrazem a krkem!!!Jsem koukala jak blázen, kde s to v ní vzalo! A na co že to? na krajíc suchého chlebasmajlík...jíííídloooosmajlíksmajlík.
no, ale je nám to letos fakt na prd, že.. smajlík

27.7.2010 11:22
lesterka

XXX.XXX.123.79

Nemyslím, že letos bude vůbec volná disciplína, asi nebude ani skokový šampionát, prý kvůli nedostatku času. Takže asi nehrozí, že by se ti rozkašlala ve volné :) Ale co zatím poslouchám ze všech stran, tak to vypadá na hojnou účast v národním šampionátu. Ale třeba jenom potkávám jenom ty lidi, kteří tam jedou :))

27.7.2010 11:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Hečsmajlík a my jsme bílí jak stěnasmajlík ...ale zase chceme ty puntíky a moc jich není..béééésmajlík.
Ale Sněží je jak přes cedník..supersmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

27.7.2010 13:15
kathey

XXX.XXX.52.63

Taky mi připadá, že letos bude na národním hodně koní, třeba trhneme rekord. :) I když netuším, kolik bylo zatím nejvíc :D Už se těším, za chvíli jdu poslat přihlášky, zítra penízky a děj se vůle boží.

27.7.2010 19:25
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak já pošlu peníze, až po zítřejším ortelu veterinářky.
Jinak Luckai, flegmona to není. Sama jako konstatovat nedokázala proč ten zánět nastal, ale nejspíš to odnesla spěnka. Zítra budem chytřejší, otok je definitivně pryč - a Amir se chová jako by ho nikdy nic nebolelo. Je už dva dny na výběhu a očividně mu to svědčí... Jen pro ukázku vám přidám pár fotek.

Jinak Sněženka je překrásná, ona má tak bohovskej výraz...a ty puntíky, no paráda...

28.7.2010 19:21
sabina

XXX.XXX.60.83

Ahoj všem...tak sme dneska dostali od veterinářky obrovskou pochvalu. Hojíme se krásně, až nevěřila, že to je takovej posun k lepšímu za těch pár dnů.

Nicméně, po pořádné úvaze řekl, že výstavu můžem s totálním klidem absolvovat...že dle toho jak se to hojí to bude do 14 dnů naproto v pořádku.smajlík

ťuk ťuk....smajlík

28.7.2010 21:07
kathey

XXX.XXX.107.1

Parada :D My už máme taky posláno i zaplaceno, takže teď už jenom aby se nic nepo... :)

29.7.2010 10:18
ms

XXX.XXX.120.3

Dneska jsem si přečetla reportáž z Mikulova (po páteční praxi na TD jsem to zabalila a jela na noc domů - mám tu moc práce - takže jsem netušila, jak závody dopadly) a moc mě potěšilo, že 136 km mezi seniory vyhrál můj favorit, maďarský Ibrahim P - holky, to byl Kůň. Pak že krásný koně neběhaj :-) Jak dopadla Vlaďka? Kompletní výsledky ještě nejsou...

Souběžně s Mikulovem se běžel Tevis Cup, nejtežší a nejstarší distanční dostih světa v Kalifornii, v první desítce se na 5. a 6. místě umístili asilní koně. Ten na 5. místě (EH Ahmose) od stejného chovatele jako syn mého PVA Baahira (EH Malachi), který běhal i v Dubaji. Taky slušný chovatelský úspěch. Na druhém místě dokončila mladá Shannon Constanti z Om El Arab International (kůň ne jejich chovu).

Ehm, já se budu muset po roce zase projet... Potřebuju, aby Watan odešel tréninkově alespoň 80 km (Mikulov Hrubí odvolali i když kůň je ok - ťuk, ťuk - páč se jim nehodilo tam jet) a Tereza včera nafasovala sádru kvůli naštípnutému nártu... Takže mě čeká S ve Vilémově. Doufám, že to přežiju. Vůbec nejezdím, jen obsedám Shahkiru, ale nemám čas, takže zatím s ní bez sedla obejdu dvůr... velké poježděníčko...

29.7.2010 10:56
lesterka

XXX.XXX.123.79

Marino, byla to tam velká sranda...počasí fakt za všechny prachy a dopadlo to přesně tak, jak jsem říkala. Jestli zaprší, budeme všichni jak na klouzačce...njn...ty jíly udělají svoje.

Habib si poranil šlachu, takže po prvním kole byli vyloučení a frčeli domů. Co vím, tak Jana s S Maranem jela hobby a taky se někdě natáhli, Jana si rozedřela bradu a nakonec byli taky elim (nevím proč). Lada s Larou se taky natáhly na asfaltu, to jsem viděla v přímém přenosu, ale ty to rozchodily a zdárně dojely.

Možná se ve Vilémově potkáme, ale já budu v Z :) Teď přemýšlím, co s tím mým chromákem...musím se domluvit s vetem, až přijede na kontrolní sono, jestli by zvládl Most, tak by tam asi fičel na L nebo S. Tak uvidíme, co na to vet.

A Marino, ukojím tvou zvědavost, jak by dopadl netrénovaný kůň na mezinárodce, protože jsem se zbláznila a přihlásila ho tam :))) Takže si půjdeme udělat trapas :)

29.7.2010 14:26
kathey

XXX.XXX.52.63

A já se chodím s kobylou denně procházkovat :) Čekám, kdy mne to přestane bavit.

Leni, ty seš taky trapas prosímtě, vždyť Nady není žádná obluda :) Leda že bys Robertovi vrazila místo biče do ruky ten klikr...to by mohlo být teprv pokoukáníčko :D

29.7.2010 15:27
lesterka

XXX.XXX.123.79

Njn...to víš, to jsou pokusy ze zoufalosti :) Jak řekla Kassie, zkoušet a zkoušet a zkoušet .))) Tak jsem zkusila, jestli ho nebude zajímat zrovna tohle :))) holt příště zkusíme něco jiného :))

29.7.2010 18:57
klarusa

XXX.XXX.57.147

tak ja poslusne hlasim, ze jsme dneska absolvovaly rengeny kopyt... a vysledek... no navikularni syndrom to neni...ale mozna nekdy v budoucnu by mohl byt...neni to uplne cisty.... tlakova zkouska klestema na to misto bez odezvy, takze super... jen pri bocnim snimku se zmistilo to co ja tu kovarovi cpu do hlavy celou dobu, ze ma vysoke patky.... pristi utery teda bude porada jeste s kovarem a vetem zaroven, a budou se skracovat patky a pak bude vse ok, ted ma totiz lajnu mezi kopytem a kosti nerovnou...ma byt prej rovna, a kdyz se uberou ty patky, tak se to prej zlepsi a prestane i tak strasne proslapovat spenky.... sem si toho vsimla uz driv, ale nikdy mi to neprislo tak strasne hodne jako tady... to vite holky ty QH maj zas problem, ze maj totalne strme ty spenky a musej se jim rezat slachy aby je vubec proslaply...tak je to tady velky rozdil mezi Satinou a jima... ale prej to bude fajn, tak uvidime, parkrat vystrouhame patky a pak budem delat kontrolni rengen :-)

29.7.2010 19:56
kathey

XXX.XXX.107.1

Leni, já zase nedávno naběhla s petkou s kamínkama...a to bylo vzrůšo. Trénuju většinou na pastvinách, tahat kobylu na jízdárnu by bylo v našich podmínkách těžce časově neekonomické. Jak jsem tam začala štěrchat, tak se kolem mne seběhlo celé stádo klisen a s očima navrch hlavy čučely, cože to tam dělám...a bylo po tréninku.

Klári, tak ještě že to není nic závažného. Teď už snad bude kovář strouhat jak je potřeba a bude se to lepšit :)

29.7.2010 20:51
lesterka

XXX.XXX.123.79

Kláro, hlavně, že jste to chytli na začátku, určitě to bude ok při správné péči.
Jinak já měla dneska super letecký den...poprvé v životě mě ten kůň fakt chtěl sundat a po tuhém boji, co mi předvedl dokonalé rodeo, se mu to i povedlo a vítězoslavně si odtryskal domů.
Ke mě se seběhli lidé z blízkého domu...chudáky jsem je vůbec nevnímala a pořád mlela to, že musím jít chytit koně, jenom sem se nějak nemohla zvednout :) Paní mi hubovala, že na těch koních jezdíme, vždyť nás zabijí a já jí na to odpověděla, že on je nemocný :)) Trošku nechápala :))) Pán mě chtěl odvézt do maštale a já se po čtyřech snažila zvednout a jít hledat koně, chudáci, mi chtěli pomoct a já jsem byla totálně mimo...budu jim muset jít dodatečně poděkovat :)
Já nemůžu chodit a doufám, že to mám jenom naražené a že dnešní výlet nezanechal na naší hojící se šlaše žádné následky...

30.7.2010 08:07
sabina

XXX.XXX.169.144

Holký, holký.... Já se prostě nemůžu dopočítat kolik mám poslat peněz....smajlík pomoooooooc

500 +500+1000 ustájení.

a 600 za valacha, nebo ještě něco? Sem z toho jalová, už smajlík

30.7.2010 08:27
lesterka

XXX.XXX.123.79

Kde jsi vzala tu 1000 navíc? Máš platit 500 jedno ustájení 500 druhé, pokud zůstane do neděle a 600 za valacha.
takže 1600,--

30.7.2010 08:49
kathey

XXX.XXX.107.1

Jak říká Lenka...jenom 1600,- ale jestli máš potřebu poslat ještě tisícovku, tak klidně...akorát, místo na účet achpaku (ti tam teď peněz budou mít dost), by jsi mohla na účet můj, já tam pro změnu po zaplacení přihlášek a ustájení nemám nic :D

2.8.2010 13:58
terous

XXX.XXX.238.126

Prosim prosim, zkusim se zeptat znovu: může být kůň na výstavu shagya arabů vystříhaný za ušima? Díky :-)

2.8.2010 15:21
kathey

XXX.XXX.52.63

No, já si nevšimla, že by to shagye mívaly vystříhané... Netuším jaká máte pravidla výstav...ale pokud to tam není zakázáno, tak si můžeš teoreticky ostříhat co chceš.

Ale za mě...já jsem pro dlouhou hezkou hřívu :) všude. Sama jsem teď začala uvažovat, že svou kobylu vyholovat za ušima nebudu. Má moc hezkou hřívu a přijde mi to škoda. Rozhodčí mají nožičky, takže pokud budou chtít zkoumat nějak blíž krk, tak ji můžou obejít :D Já mám ještě měsíc čas...třeba ještě názor změním (možná i několikrát :)

Joo, a jedna zpráva...dorazily mi papíry...lalala.

2.8.2010 15:32
lesterka

XXX.XXX.123.79

Ohledně výstav ShA ti poradí spíš Petra - Ghajaryi. Ta se v nich vyzná :)

2.8.2010 22:10
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Už jsem tu:-)
Já v posledních letech upravuju stříháním. A to nejen za ušima na délku ucha (jako když ho připlácneš ke krku), tak i pod žuchvama a taky spěnky. Jediné, co je u nás zakázané, je úprava hmatových vousů, ale pro halter ve westernu je i tohle povolené a loni jsem je na western upravovala a do výstavy nedorostly úplně a taky to prošlo.
Je pravda, že dávají přednost ,,přirozeným" koním, ale to by se pak nesmělo upravovat téměř nic. A i u nás se trošku ,,maže", ale jen pidi. Inspiraci čerpám z velkých Evropských výstav pořádaných ISG. A protože Svaz chovatelů sh.a v ČR spadá pod ISG, co prošlo jinde, musí projít i u nás.
Někdo ti něco řekl v Písku??

3.8.2010 08:16
bonzelka

XXX.XXX.204.138

maličká černá shagynka už se mi prohání na Bukovsku ve výběhu s poníkama :-)
potvora jedna,místo toho,aby byla ráda,že je s prckama co jí nic neudělaj tak furt leze vedle plotu u velkých kobyl a ječí tam na ně...
jí nakonec asi budu muset k těm velkejm kobylám pustit smajlík

3.8.2010 08:23
kathey

XXX.XXX.107.1

Katy, bacha na to....velké kobyly bývají potvory.

Jinak...hele http://www.equichannel.cz/anketa-nejkrasnejsi-kun-ceske-republiky-2010 Máme tam Shamira....tak hlasujte, stejně je nejhezčí, tak co :D

3.8.2010 09:53
lucky

XXX.XXX.133.26

No Shamir je jasně nejkrásnějšísmajlík

3.8.2010 10:00
bonzelka

XXX.XXX.204.138

A máme tam i Osieka..taky neni špatnej..co sem ho viděla na výstavě v Písku...taky nemůžu říct,že by se mi nelíbil...

3.8.2010 10:03
bonzelka

XXX.XXX.204.138

kathey napsal(a):
Katy, bacha na to....velké kobyly bývají potvory.

Jinak...hele http://www.equichannel.cz/anketa-nejkrasnejsi-kun-ceske-republiky-2010 Máme tam Shamira....tak hlasujte, stejně je nejhezčí, tak co :D

kathey:
proto sem tam tu prďola radši nepustila..nechala sem je oňuchat přes hrazení a to na sebe neříkali nic...ale přeci jen minihorsové co jí jsou sotva po břiho jí rozhodně ublíží míň jak ty slonice...
Navíc nemáme ani teď ve stáji volnej boxík,takže by s velkejma nemohla chodit ani domu,takže je prostě u poníků kde maji alespoň přístřešek i když pochybuju,že si tam to střevo včera v tom lijáku zalezlo...smajlík

3.8.2010 11:31
lesterka

XXX.XXX.197.50

Lidi, odstřelte mně. Včera jsem našla konečně kupce na byt a dneska mi družstvo hodilo klacky pod nohy a jsem v prdeli. smajlíksmajlík

3.8.2010 12:00
bonzelka

XXX.XXX.204.138

Leni jakžto?Co se stalo?

3.8.2010 12:30
lesterka

XXX.XXX.197.50

Nic, jenom mi odmítli vydat jeden papír, který potřebuje kupce pro banku. 2 měsíce zpět neměli problém, že mi ho vydají a dneska když jsem ho chtěla, tak mě poslali do háje.

3.8.2010 21:30
kathey

XXX.XXX.107.1

nojo..úředníci... :(

Já dneska udělala velký nákup na výstavu....dokoupila jsem pamlsky, koupila sváteční ohlávku, mazání na xichtík a lesk na celého oře. No..ohlávka nám je malá a pamlsky mi všichni koně flušou na zem...ať jdou do háje, já už na ně fakt dlabu :D

Dneska pršelo (asi jako skoro všude). Holky chodí v takovémto počasí kontrolovat koně na pastvinu, jestli dobré. Jo, ok byly všechny kromě té mojí. Ta se tam prý třepala zimou, tak ji zaparkovali na box. Začátek srpna a moje hajtra klepe kosu. V pátek půjde ostříhat, takže doufám, že od víkendu bude teplo a bude celý srpen, jak vyhrožují v televizi či kde jsem to slyšela. Teď se jdu podívat po nějakých pididekách, pro jistotu...smajlík

4.8.2010 17:03
kathey

XXX.XXX.52.63

Je možné, že koně pocházející z takřka čistě výstavních linií jsou.."jiní" (jakože padení na hlavu)?

4.8.2010 18:19
gianna

XXX.XXX.190.60

To je jasný :)) Jsou vzrušivěší, aby se lépe předváděli a u kobyl to latí dvojnásob. Navíc poláci (teda aspoň z mé zkušenosti) jsou občas histeričtí, ale jako u všech záleží na linii a ještě více na rodičích (spíš matce) :))

Jinak vás tady všechny zdravím a vůbec už ifaunu nestíhám :)
U nás všechno v pohodě, přivezli jsme Beníka, tak byla malá bitka s Milánkem, kterému to nedalo a prostě celé dny ho nespustil z očí, nebo spíš ho celý den chtěl očmuchávat :)
No dám vám sem nějaké fotky

4.8.2010 19:13
kathey

XXX.XXX.107.1

Jo....tak to jsi mne uklidnila :) Naivně jsem si myslela, že vím, do čeho jdu. Ale tohle zvíře mi teda dává slušné kapky. Párkrát už jsem měla chuť vrazit jí do zadku raketu a odstřelit ji na Mars.

Takže Beník už je zase doma? Hoď ještě nějaké fotečky, koukám, že je máš snad čím dál hezčí :)

4.8.2010 21:03
janele

XXX.XXX.13.17

Jůůůů, Benďa :-) Jsem ho poznala podle toho vydrbaného ocasu :-) Njn, stromy ve výběhu...:-(

Jináč v anketě o nejkrásnějšího koně je také Aquavit, takže já zrazuji arabáše a dávám hlas hafloškovi :-)

Přidávám fotku z puťáku, kde s náma byl Sireček jako bagážový koník :-)

4.8.2010 21:05
janele

XXX.XXX.13.17

Jooo, ten den šel zrovna bez bagáže :-) Tady detail z bagážového dne :-)

4.8.2010 22:26
gianna

XXX.XXX.190.60

Tak přikládám nějaké další fotky našich kluků :)

4.8.2010 22:41
gianna

XXX.XXX.190.60

a ještě Gaborek s Milanem :) Tady je docela dobře vidět jak Milanek svého "strýčka" přerostl

4.8.2010 22:43
gianna

XXX.XXX.190.60

a tady my little pony - na prodej

4.8.2010 22:45
gianna

XXX.XXX.190.60

a aby tady nebyli jen ti moji, tak tady něco z návštěvy u Mariny

4.8.2010 22:56
gianna

XXX.XXX.190.60

i když všechny kobylky byly fakt nádherné, tak tahle babička mě dostala nejvíc, opravdová princezna :) klobouk dolů před takovýmhle stádem (omlouvám se za neumělecké fotky, bylo to ani ne pětiminutové vběhnutí do výběhu. Když už jsem tam byla, tak jsem je prostě musela vidět na vlastní oči)

4.8.2010 22:58
lerry

XXX.XXX.217.215

Prosím, prosím dotaz :-) Pod sedlem jsem tu zahlédla tinkera, jací jsou na ježdění? :-|

4.8.2010 23:44
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Janele, mne by taky zajímalo, co je to za strakáčka. Znala jsem 2 velice podobné kobče, tak jen ze zvědavosti, nemůžu se jich nikde dopátrat.

5.8.2010 09:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Šárko, kluci jsou skvělí a Mariny kobyly jsou samozřejmě krasavice. Mě se taky moc líbily.smajlík

Milano vypadá, že má takovou krásně sytou rezavou barvu. Bude z něj krasavec. Na výstavu jedete?..asi ano, že? Snad tam dojedu a kouknu.

Takže myslíte, že na chování má vliv i výstavní linie koní? No tak to jsem vděčná za tu moji nevýstavnísmajlík..i tak bych ji někdy zabila, ale celkově je to vlastně takový normální koník, někdy až flegma a lenochsmajlík

Jinak tinkáče máme tady kousek od nás...asi 1,5km .... Usa s Basem jeli vedle sebe v pohodě, Bas jezdí běžně s kobylami a hřebčil akorát když to Usa nevydržela a vyčůrala se. Jinak jde a klidně málem hodí držku, protože u toho chrápe. Honzík je hodně velký, Usa vedle něj je jak poníksmajlíkJsou to takoví pohodoví koníci. Obobně jsem na tinkáčovi nejela, takže nevím. Pro mě host postrádají ušlechtilost a není to zrovna kůň, co by mě zaujal, ale na čundry to je dobrý koník.
http://irskytinker.webnode.cz/

5.8.2010 11:41
luckai

XXX.XXX.160.251

Čau holky, tak výstava padá, v úterý jsem byla na kontrole tak mi hrozí předčasný porod, takže mě dala na riziko a musím ležet jako placka :-( naštěstí jsem zatím doma, ale radši poslušně fakt ležím a doufám, že mě nepošle do nemocnice, to bych se tam asi ukousala. Navíc nemám ještě vůbec nic nachystané, ani kočár nemáme koupený (vlastně něco mám ... šátek, kočár doufám, že budu používat minimálně :-), takže musím začít rychle googlit nějaké seznamy, co na mimča. No ten závěr mi teda nějak nevychází podle představ, v pondělí jsem byla ještě nachystat Sněhuli na trénink, jsem v pohodě a teď tohle.
No takže v Praze to budete muset s těma šampionama zvládnout beze mě. Teda Leni, doře jsi mi to předpověděla.

5.8.2010 12:10
janele

XXX.XXX.13.17

Luci, držím palce, ať to dobře dopadne. :-) Každopádně ti to na těch fotkách v minulé diskuzi moc sluší :-)

K té tinkerce - tohle konkrétně je Nora (má ještě další dvě slova ve jméně, ale ta si nepamatuju :-) ), má pět let, obsedlá je delší dobu, ale letos teprve začíná něco dělat. Já ji hodně využívám, protože díky tomu, že na ní zatím prakticky nesedali turisti, tak je nezkažená, jemná. Zároveň nemá absolutně problém chodit první na vyjížďkách, ani neznámým terénem, takže jsem na ní letos odvodila jeden puťák, tady na tom, kde jsem z ní vedla Sirku, tak jsem jezdila spíš vzadu. To bylo poprvé, co jsem měla z Nory ze sedla někoho na vodítku, a i když ji sprateček občas okusoval prdel, tak byla naprosto v pohodě :-)
K tinkrům obecně (znám tedy ze sedla jen Noru, pak Bab - té je asi osm let, turisťačka, a pak jednu kobylku, co je krátce po obsednutí - mimochodem na prodej) - jsou ohromně společenští, komunikativní, ochotní. Pokud jim člověk vysvětlí, co po nich chce, tak to udělají bez keců, neslyšíš od nich žádné "mně se nechce", nebo "já jdu tam, a ty si polib...", takže jsou strašně bezva i pro začátečníky, nebo malý děcka, protože jsou ovladatelní i minimální silou. Na Babsce jezdí Katčina šestiletá dcera (jen v kruhovce, dostává otěže spíš tak pro srandu, ale kobyla ji stejně poslouchá), na Noře občas jezdí devítiletá holčina a pohoda. Ta devítiletá jezdí na Babsce i do terénu. A taky jsou děsně pohodlní, ve všech chodech, to si fakt užívám :-)
Na sport si myslím, že asi moc nemaj, možná nějaké ty nižší stupně, ale jako turistický a hlavně rodinný kůň jsou úplně zlatý. Ale do terénu je stejně hafloš nepřekonatelný.
Jinak na tinkrech jezdí i lidi od rytířů a děsně si je chválí. Věřím tomu, že pokud má tinker vztah se svým člověkem, tak ho nějaký řev rytířských turnajů opravdu nerozhodí.

Tady nějaké fotky tinkerské bandy z Koločavy: http://kolocava.rajce.idnes.cz/Irsky_cob_tinker_Ranc_Kolocava%2C_zima_2009_2010/

sadzi saj

5.8.2010 12:38
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

luckai napsal(a):
Čau holky, tak výstava padá, v úterý jsem byla na kontrole tak mi hrozí předčasný porod, takže mě dala na riziko a musím ležet jako placka :-( naštěstí jsem zatím doma, ale radši poslušně fakt ležím a doufám, že mě nepošle do nemocnice, to bych se tam asi ukousala. Navíc nemám ještě vůbec nic nachystané, ani kočár nemáme koupený (vlastně něco mám ... šátek, kočár doufám, že budu používat minimálně :-), takže musím začít rychle googlit nějaké seznamy, co na mimča. No ten závěr mi teda nějak nevychází podle představ, v pondělí jsem byla ještě nachystat Sněhuli na trénink, jsem v pohodě a teď tohle.
No takže v Praze to budete muset s těma šampionama zvládnout beze mě. Teda Leni, doře jsi mi to předpověděla.

Ahoj Luci, taky jsem chtěla pochválit super těhu jezdící fotečky, ale teď si mě dostala, jak to, že ti hrozí předčasný?? Mám pocit, že máme termín nějak podobně, já jdu na kontrolu zítra, poslední, pak další už v porodnici, tak doufám, že bude vše ok, ale díky bohu už vše mám, akorát teď už dokupuju drogerii a věci do porodnice, ale de facto už to skoro všechno mám cajk a moc ti to nezávidím, mě šla z toho hlava kolem smajlík:-)), tak držím pěsti, ať nemusíš do té nemocnice, to je fakt pruda smajlík

5.8.2010 12:58
lucky

XXX.XXX.133.26

Luci doufám, že budete v pořádku a s malým to zdárně dovedete do šťastného koncesmajlík.

Ti tinkáči v tom sněhu jsou super...chlupaté koule. Já koukala na Honzíka a Base, jaké mají kníry...to jsem fakt viděla poprvé...kníratí koněsmajlík

5.8.2010 14:20
luckai

XXX.XXX.160.251

sadzi saj napsal(a):
Ahoj Luci, taky jsem chtěla pochválit super těhu jezdící fotečky, ale teď si mě dostala, jak to, že ti hrozí předčasný?? Mám pocit, že máme termín nějak podobně, já jdu na kontrolu zítra, poslední, pak další už v porodnici, tak doufám, že bude vše ok, ale díky bohu už vše mám, akorát teď už dokupuju drogerii a věci do porodnice, ale de facto už to skoro všechno mám cajk a moc ti to nezávidím, mě šla z toho hlava kolem smajlík:-)), tak držím pěsti, ať nemusíš do té nemocnice, to je fakt pruda smajlík

Ahoj, tak to taky držím palce. Já jsem teď 33tt no a prej jsem se začala už otvírat, tak se mě dr ptala jestli mi tvrdne břicho, tak jsem jí říkala, že asi ne, že se cítím pořád stejně normálně a ona mi říká, že no třeba teď máte tvrdé břicho, říkám, hm, tak to nevim. Copak já vím, jak se mám cítit, když jsem ještě nebyla těhotná. Jako na běh na 10 km se teda necítím, ale tak v rámci možností jsem se cítila prostě normálně a nic mi nějak nedělalo problém, na poslední kontrole před 3 týdnama taky žádný problém. Ale je fakt, že skoro celý víkend jsem lítala sbírat bylinky, jsem si říkala, že využiju čas a konečně si nadělám i nějaké olejíčky, mastičky, tinktury atd, byla jsem půl dne na kole, pak půl dne na zahrádce a ještě jsem si donesla nákup z obchodu, byla nachystat sněhuli na trénink tak jsem to asi s tou aktivitou přehnala, tak teď fakt poslušně ležím. No blbé je, že si nemůžu ani přádně podělat nic doma, co potřebuju a nachystat si všechno, to jsem fakt nečekala, ne tak jít ještě do nemocnice a nemoct si udělat vůbec nic. No ale tak hlavní je aby mimís vydržel co nejdýl.
To věřím, že z toho jde hlava kolem, já jsem z toho taky úplně jelen, ještě že máme spoustu oblečení a postýlku ještě po nás se segrou, tak to musíme o víkendu dovézt ať mám aspoň něco. Já ležela asi 14 dní v diskuzích než jsem si vybrala šátek, teď ležím asi 14 dní v plenkových, protože chci ty látkové, akorát je jich tolik milion druhů, že čím víc toho vím, tím víc nevímsmajlík. A to jsou dvě položky ze seznamusmajlík, no konec, doufám, že to stihnusmajlík. Ty jsi vzorňák, to se máš, já se těším až to budu mít všechno zařízené, doufám, že na to dojde.

Holky to je pruda co, takové mateřské řeči :-).

sadzi saj

5.8.2010 17:01
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

luckai napsal(a):
Ahoj, tak to taky držím palce. Já jsem teď 33tt no a prej jsem se začala už otvírat, tak se mě dr ptala jestli mi tvrdne břicho, tak jsem jí říkala, že asi ne, že se cítím pořád stejně normálně a ona mi říká, že no třeba teď máte tvrdé břicho, říkám, hm, tak to nevim. Copak já vím, jak se mám cítit, když jsem ještě nebyla těhotná. Jako na běh na 10 km se teda necítím, ale tak v rámci možností jsem se cítila prostě normálně a nic mi nějak nedělalo problém, na poslední kontrole před 3 týdnama taky žádný problém. Ale je fakt, že skoro celý víkend jsem lítala sbírat bylinky, jsem si říkala, že využiju čas a konečně si nadělám i nějaké olejíčky, mastičky, tinktury atd, byla jsem půl dne na kole, pak půl dne na zahrádce a ještě jsem si donesla nákup z obchodu, byla nachystat sněhuli na trénink tak jsem to asi s tou aktivitou přehnala, tak teď fakt poslušně ležím. No blbé je, že si nemůžu ani přádně podělat nic doma, co potřebuju a nachystat si všechno, to jsem fakt nečekala, ne tak jít ještě do nemocnice a nemoct si udělat vůbec nic. No ale tak hlavní je aby mimís vydržel co nejdýl.
To věřím, že z toho jde hlava kolem, já jsem z toho taky úplně jelen, ještě že máme spoustu oblečení a postýlku ještě po nás se segrou, tak to musíme o víkendu dovézt ať mám aspoň něco. Já ležela asi 14 dní v diskuzích než jsem si vybrala šátek, teď ležím asi 14 dní v plenkových, protože chci ty látkové, akorát je jich tolik milion druhů, že čím víc toho vím, tím víc nevímsmajlík. A to jsou dvě položky ze seznamusmajlík, no konec, doufám, že to stihnusmajlík. Ty jsi vzorňák, to se máš, já se těším až to budu mít všechno zařízené, doufám, že na to dojde.

Holky to je pruda co, takové mateřské řeči :-).

Dík, já budu zítra 34tt a čeká mě Dr., tak snad to bude ok, posledně mi dal železo, že jsem na hranici chudekrevnosti, tak doufám, že zítra nepřijde s něčím dalším a to teda čučím, že už, tak je to možný, ale tak zase říkají, že se má člověk hýbat, tak se člověk hýbe, jak stačí, taky pořád dělám, jak můžu i u kobyly, ale asi by si člověk už měl pomalu dát odfr a odpočívat. S tím tvrdnutím chápu, krom když se mimís hýbe, tak se pak těžko určuje, jestli sebou tak mele a je to z toho nebo člověku ztvrdlo břicho, ale zase myslím, že kdyby ti tvrdlo tak akutně, jak píšou, že jako víc, jak 10x denně, tak by sis asi něčeho všimla smajlík Fíha, na kole ju, to jsem aktivista, ale já nemám co říkat, já včera ještě lezla na kobylu a to si pořád říkám, že bych už neměla smajlík No vzorňák, nějak po 6 měsíci jsem trochu začla postupně pokupovat po různu to dávat dohromady, až mi teď už chybí jenom ta drogerie, ale teď už jenom díky bohu min. část, jsem si říkala, že pro jistotu právě, kdyby náhodou. Nám na kurzu pani říkala, že má dobrý zkušenosti s těma Popolini, kdyby ti to třeba nějak pomohlo v rozhodování :-)

Chicht, to jo, jsme jim to tady trochu zaplácli smajlík

5.8.2010 18:19
luckai

XXX.XXX.160.251

sadzi saj napsal(a):
Dík, já budu zítra 34tt a čeká mě Dr., tak snad to bude ok, posledně mi dal železo, že jsem na hranici chudekrevnosti, tak doufám, že zítra nepřijde s něčím dalším a to teda čučím, že už, tak je to možný, ale tak zase říkají, že se má člověk hýbat, tak se člověk hýbe, jak stačí, taky pořád dělám, jak můžu i u kobyly, ale asi by si člověk už měl pomalu dát odfr a odpočívat. S tím tvrdnutím chápu, krom když se mimís hýbe, tak se pak těžko určuje, jestli sebou tak mele a je to z toho nebo člověku ztvrdlo břicho, ale zase myslím, že kdyby ti tvrdlo tak akutně, jak píšou, že jako víc, jak 10x denně, tak by sis asi něčeho všimla smajlík Fíha, na kole ju, to jsem aktivista, ale já nemám co říkat, já včera ještě lezla na kobylu a to si pořád říkám, že bych už neměla smajlík No vzorňák, nějak po 6 měsíci jsem trochu začla postupně pokupovat po různu to dávat dohromady, až mi teď už chybí jenom ta drogerie, ale teď už jenom díky bohu min. část, jsem si říkala, že pro jistotu právě, kdyby náhodou. Nám na kurzu pani říkala, že má dobrý zkušenosti s těma Popolini, kdyby ti to třeba nějak pomohlo v rozhodování :-)

Chicht, to jo, jsme jim to tady trochu zaplácli smajlík

smajlík uděláme si tu plenkovou diskuzi smajlík

no já mám zatím vybrány popinky, já chci ty plenky vše v jednom (a to poplini nemá) ať je s tím co nejmíń práce, zas nechci lítat jenom kolem plen, s těmahle je manipulace prakticky jak s jednorázovkama. Chci si koupit ty zvýhodněné balíčky, ale ty počáteční náklady kolem 9000 je teda pálka a pak zjistit, že ti to nevyhovuje ... ale taky chci zkusit bezplenkovou metodu, ale tu teda nebudu nějak hrotit :-). No budeto asi takové pokusné alternativní miminko, já si to tak pěkně všechno plánuju a nakonec to třeba mimís všecko sabotuje:-)).

Hele železo vůbec neřeš, to mají snížené skoro všichni a umřít na to neumřeš, já mám taky hraniční, ono je to vpodstatě normální.
No to já nevím jestli mi tvrdne břicho moc nebo málo, já to nějak nesledovala, třeba je ztvrdlé pořád, co já vím.

jako já si už plánovala, že se pomalu začnu mírnit na kobyle jsem seděla během posledních 14 dnů jen 1x a už jenom v kroku, vylezu na ni pořád v pohodě, ale už jsem si říkala, že už to začíná být cítit tak, že přestanu a že v tohle úterý si na ni vylezu asi naposled a ono už ani to.
Já myslím, ale že s tím pohybem je to pravda, já třeba myslím, že jsem se celou dobu cítila skvěle, v ničem se nemusela nějak omezovat a prožila jsem si to moc pěkně , že to bylo dobře. Ale je fakt, že ty posledná dny možná i týdny už jsem měla pomalu začít brzdit a občas to bylo spíš naopak a o tom víkendu jsem to cítila, že jsem to trochu přepískla. Já mám totiž trochu problém s tím, že jak se do nějaké činnsti moc zažeru, tak pak nevím kdy přestat a to je blbě. Ono to tělo ví proč se ke konci začne pvolovat a už ti jde vše hůř asi proto, že máš brzdit, že a ne začít posilovat.

No já si říkala, že teď je akorát čas se začít pomalu chystat, že dva měsíce bohatě stačí a ono ne pomalu ale rychlesmajlík

5.8.2010 21:18
kathey

XXX.XXX.107.1

:-)):-)):-))

Zajímavé... co se člověk na íhahákové diskuzi dozví :D

Každopádně oboum držím pěstičky ať všechno dopadne jak nejlíp může :-)

sadzi saj

5.8.2010 21:25
sadzi saj

XXX.XXX.194.231

luckai napsal(a):
smajlík uděláme si tu plenkovou diskuzi smajlík

no já mám zatím vybrány popinky, já chci ty plenky vše v jednom (a to poplini nemá) ať je s tím co nejmíń práce, zas nechci lítat jenom kolem plen, s těmahle je manipulace prakticky jak s jednorázovkama. Chci si koupit ty zvýhodněné balíčky, ale ty počáteční náklady kolem 9000 je teda pálka a pak zjistit, že ti to nevyhovuje ... ale taky chci zkusit bezplenkovou metodu, ale tu teda nebudu nějak hrotit :-). No budeto asi takové pokusné alternativní miminko, já si to tak pěkně všechno plánuju a nakonec to třeba mimís všecko sabotuje:-)).

Hele železo vůbec neřeš, to mají snížené skoro všichni a umřít na to neumřeš, já mám taky hraniční, ono je to vpodstatě normální.
No to já nevím jestli mi tvrdne břicho moc nebo málo, já to nějak nesledovala, třeba je ztvrdlé pořád, co já vím.

jako já si už plánovala, že se pomalu začnu mírnit na kobyle jsem seděla během posledních 14 dnů jen 1x a už jenom v kroku, vylezu na ni pořád v pohodě, ale už jsem si říkala, že už to začíná být cítit tak, že přestanu a že v tohle úterý si na ni vylezu asi naposled a ono už ani to.
Já myslím, ale že s tím pohybem je to pravda, já třeba myslím, že jsem se celou dobu cítila skvěle, v ničem se nemusela nějak omezovat a prožila jsem si to moc pěkně , že to bylo dobře. Ale je fakt, že ty posledná dny možná i týdny už jsem měla pomalu začít brzdit a občas to bylo spíš naopak a o tom víkendu jsem to cítila, že jsem to trochu přepískla. Já mám totiž trochu problém s tím, že jak se do nějaké činnsti moc zažeru, tak pak nevím kdy přestat a to je blbě. Ono to tělo ví proč se ke konci začne pvolovat a už ti jde vše hůř asi proto, že máš brzdit, že a ne začít posilovat.

No já si říkala, že teď je akorát čas se začít pomalu chystat, že dva měsíce bohatě stačí a ono ne pomalu ale rychlesmajlík

smajlík

Koukám, že si dobře akční smajlík, já teda nějak o tom ani nepřemýšlela a asi nemám odvahu to ani zkoušet, tak uvidíš a o bezplenkové metodě jsem teda ještě neslyšela smajlík co to obnáší??

No já si radši nic neplánuju, jenom doufám, že to potom všichni nějak zmákneme a že do toho bude nějak pasovat i kobyla:-|

Jj, kolegyně taky říkali.

Já taky ani pořádně nevím, jestli to co považuju za tvrdnutí je opravdu tvrdnutí smajlík a jelikož se to dostaví jednou za čas, ani to nějak neřeším. Prcek je teď pěkný aktivista, dneska mi o schůzi břicho skákalo, jak na trampošce tu boule tu se to hne :-)

Jo já taky nalézání ok, akorát už nějak začínám zavázet břuchem o přední rozsochu, takže nic moc, tak jsem si říkala, že bych už asi neměla, tak byla ve středu naposledy venku, tak snad mi to vydrží, kobyla šlapala super, tak mám dobrý pocit, tak snad jí to vydrží, za tu dobu, co na ní nebudu moc:-|

Tak tak cítím to stejně, že člověk si to užil, i jsem ráda, že nakonec i s kobylou, že člověk byl v pohodě a klidu, spokojený a nakonec to tak uteklo, že jsem to ani nečekala, jsem si vždycky říkala ty jo, 9 měsíců, teď už se člověk asi fakt musí šetřit a odpočinout si, dokud ještě může, pak už to asi jen tak nepůjde smajlík, i když se mi taky vůbec nechce třeba z práce a nějak jsem zvyklá doma pořád něco dělat....s tím tělem to jo, já ze začátku jsem to občas taky přehnala a hned to bylo znát.

Neboj, zase máš čas si to všechno projít, sepsat co potřebuješ a pak akorát nakoupit to zmákneš, snad se mimísovi až tak brzo chtít ven nebude a už víte, co to bude?:-)

5.8.2010 21:42
luckai

XXX.XXX.160.251

kathey napsal(a):
:-)):-)):-))

Zajímavé... co se člověk na íhahákové diskuzi dozví :D

Každopádně oboum držím pěstičky ať všechno dopadne jak nejlíp může :-)

no jenom si počti ... kdoví kdy to budeš potřebovat:-))

5.8.2010 21:46
kathey

XXX.XXX.107.1

Jojo...čtu, čtu. Ale doufám teda, že v nejbližších, ať nepřeháním, 100 letech se mě tohleto týkat nebude. :-)

5.8.2010 22:01
luckai

XXX.XXX.160.251

sadzi saj napsal(a):
smajlík

Koukám, že si dobře akční smajlík, já teda nějak o tom ani nepřemýšlela a asi nemám odvahu to ani zkoušet, tak uvidíš a o bezplenkové metodě jsem teda ještě neslyšela smajlík co to obnáší??

No já si radši nic neplánuju, jenom doufám, že to potom všichni nějak zmákneme a že do toho bude nějak pasovat i kobyla:-|

Jj, kolegyně taky říkali.

Já taky ani pořádně nevím, jestli to co považuju za tvrdnutí je opravdu tvrdnutí smajlík a jelikož se to dostaví jednou za čas, ani to nějak neřeším. Prcek je teď pěkný aktivista, dneska mi o schůzi břicho skákalo, jak na trampošce tu boule tu se to hne :-)

Jo já taky nalézání ok, akorát už nějak začínám zavázet břuchem o přední rozsochu, takže nic moc, tak jsem si říkala, že bych už asi neměla, tak byla ve středu naposledy venku, tak snad mi to vydrží, kobyla šlapala super, tak mám dobrý pocit, tak snad jí to vydrží, za tu dobu, co na ní nebudu moc:-|

Tak tak cítím to stejně, že člověk si to užil, i jsem ráda, že nakonec i s kobylou, že člověk byl v pohodě a klidu, spokojený a nakonec to tak uteklo, že jsem to ani nečekala, jsem si vždycky říkala ty jo, 9 měsíců, teď už se člověk asi fakt musí šetřit a odpočinout si, dokud ještě může, pak už to asi jen tak nepůjde smajlík, i když se mi taky vůbec nechce třeba z práce a nějak jsem zvyklá doma pořád něco dělat....s tím tělem to jo, já ze začátku jsem to občas taky přehnala a hned to bylo znát.

Neboj, zase máš čas si to všechno projít, sepsat co potřebuješ a pak akorát nakoupit to zmákneš, snad se mimísovi až tak brzo chtít ven nebude a už víte, co to bude?:-)

no to já jsem občas celkem ujetá, tak to chci tak různě vyzkoušet. Nejdřív jsem nechtěla kupovat ani kočár, že budu nosit jenom v šátku ale po té co dcerka od mojí kámošky šátek totálně bojkotovala jsem si řekla, že jistota je jistota. Ale teda můj život tady s kčárem se psama a s koněm si moc nedovedu představit:-).
Bezplenkovou komunikační metodu si vygoogli, to je nadýl, ale zajímavé, já to teda nechci nějak hrotit, spíš zkoušet a uvidí se jestli to pujde.
Jako mám takové ty ideální představy, co jako bych chtěla, ale jsem připravená na to, že ve finále může být klidně všechno úplně jinak, jako obvykle :-)

Ale taky doufám, že budu mít to úžasné skvělé miminko, co vydrží hodinku spát než si maminka odjezdí na jízdárně :-).
No právěže kobyla teď chodí skvěle, (když mi ji jezdí profík v tréninku aby ne, že:-), tak taky člověka furt svrběl zadek, že ještě tohle dělám špatně a ještě tohle dopilovat a tohle zvládnout do zimy (to je přesně to jak se do něčeho moc zažereš)... No a nakonec bude mít úplné volno dřív než jsem plánovala, pač už se tam ani nedostanu ji nachystat na trénink. No vlastně počítám, že ji te´d pěkně dlouho asi vůbec neuvidím tu moji beruškusmajlík. No ale tak to je nekonečný příběh s tím trénováním a mimís je teď prostě přednější. Tak doufám, že příští rok budou peníze, čas a příznivé okolnosti na to navázat.

Bude to překvápko, nechtěli jsme to vědět, ale myslíme si, že to víme :-), ale neprozradím co si myslíme :-))

sadzi saj

6.8.2010 13:20
sadzi saj

XXX.XXX.117.237

luckai napsal(a):
no to já jsem občas celkem ujetá, tak to chci tak různě vyzkoušet. Nejdřív jsem nechtěla kupovat ani kočár, že budu nosit jenom v šátku ale po té co dcerka od mojí kámošky šátek totálně bojkotovala jsem si řekla, že jistota je jistota. Ale teda můj život tady s kčárem se psama a s koněm si moc nedovedu představit:-).
Bezplenkovou komunikační metodu si vygoogli, to je nadýl, ale zajímavé, já to teda nechci nějak hrotit, spíš zkoušet a uvidí se jestli to pujde.
Jako mám takové ty ideální představy, co jako bych chtěla, ale jsem připravená na to, že ve finále může být klidně všechno úplně jinak, jako obvykle :-)

Ale taky doufám, že budu mít to úžasné skvělé miminko, co vydrží hodinku spát než si maminka odjezdí na jízdárně :-).
No právěže kobyla teď chodí skvěle, (když mi ji jezdí profík v tréninku aby ne, že:-), tak taky člověka furt svrběl zadek, že ještě tohle dělám špatně a ještě tohle dopilovat a tohle zvládnout do zimy (to je přesně to jak se do něčeho moc zažereš)... No a nakonec bude mít úplné volno dřív než jsem plánovala, pač už se tam ani nedostanu ji nachystat na trénink. No vlastně počítám, že ji te´d pěkně dlouho asi vůbec neuvidím tu moji beruškusmajlík. No ale tak to je nekonečný příběh s tím trénováním a mimís je teď prostě přednější. Tak doufám, že příští rok budou peníze, čas a příznivé okolnosti na to navázat.

Bude to překvápko, nechtěli jsme to vědět, ale myslíme si, že to víme :-), ale neprozradím co si myslíme :-))

Jo šátkování chci taky zkusit, tak uvidíme a taky plavání pro mimi, tak doufám, že to všechno uskutečním smajlík

Ok, až budeš čásek, juknu na to, co to je, pač to slyším prvně :-)

Jj, přesně nebo hodnýho manžela, co pohlídá a maminka se půjde odreagovat smajlík. Mi povídej, kobyla taky šlapala, do 5m jsem normoš trénovala, pak jsme museli mít volno ze zdravotních důvodů kobyly a teď už zase já nemůžu, tak blbý no, ale volno jí dost prospělo, takže je to hodně na práci taky znát, tak jenom doufám, že jí to vydrží.

Jejda, až tak jako, že nesmíš vůbec nikam jo? smajlík, tak to je blbý, chudáku, že ani nemůžeš zajet na kuk smajlík, ale tak hlavně, ať jste oba s mimískem v pořádku :-) a kobyla to vydrží, ono bohužel ani nic jiného nezbývá.

Je mi to jasný :-))

6.8.2010 23:28
ghajariy

XXX.XXX.220.60

To jsou krásní mimískoví arábci... Zatím se mne to netýká, ale...
U nás vyšla i knížka o bezplenkové metodě plus něco na víc a přeložila ji Kristýna Martínková( snad už v té době byla vdaná), žena našeho předního westernového jezdce Toma Martínka ( ranch El Paso). Hodně jsem koukala, když k nám přijeli s 9-ti měsíční dcerkou bez plínek. Asi to vážně funguje. Ta jejich starší, ted 5-ti letá je super, jezdí ve Svojeticích voltiž a je prý moc šikovná. U nás nám všem vysvětlila, že kobyla a klisna není to samé...:-)

7.8.2010 11:32
lerry

XXX.XXX.217.215

:-) se to tu nějak miminkovsky zvrhlo.
Hlavní je to zdravíčko, jinak se vše dá zvládnout a dokoupit klidně i "po akci" :) Třeba pidiplínečky z lékárny, my byli vybavení těma nejmenšíma pemprskama z Teska s tím, že nic menšího není a ono je, jen to v těch hypermarketech neměli, tím, že je to mimčo nosí jen tak měsíc. :-)
Kočárek jsme pořizovali až sporťák, když byl malé rok a byla na nošení po delších výletech těžká, jinak vše "odmakal" do té doby babyvak, na který nedám dopustit.
Tu bezplenkovou metodu jsem taky trochu zkoumala, ale přijde mi, že pak mimčo nemůže nikdo ani pohlídat, jak má ty signály naučené s maminkou. I když četla jsem to před 6ti lety, takže třeba jsou nějaké novinky. Byli jsme tedy aspoň "novátoři" bez dudlíku, ale s příštím mimčem bych šla asi už do všech moderních vymožeností, ač jsem jinak zastánce přírody, tak pokud chce člověk dělat i nějakou jinou činnost než být 100% mamča, tak se ty moderní výdobytky pohodlnosti a úspory času hodí.

Ještě k těm haflošům a tinkerům.........
Haflingové jsou opravdu lepší??? :-| V terénu, jako že jsou jistější kam šlapou nebo jak??? A co se týče pohodovosti a pohodlnosti je to na stejno? Děkujiii

8.8.2010 11:01
proxima

XXX.XXX.104.193

Ahojky holky,
sice nejsem arabářka,ale většinu z vás tu znám,tak si vás čtu pravidelně.
Protože taky čekáme jiné mimi než koňské a trochu se to tu zvrhlo..Lerry chtěla jsem se zeptat..zaujalo mě jak píšeš o tom babyvaku..taky ho asi budem hodně využívat,ale je jich tolik..Měla jsi mějaký speciál co ti vyhovoval?:-)

Jinak luci doufám že ležíš a nehýbeš se!!!:-)

8.8.2010 18:25
lerry

XXX.XXX.217.215

Jé, já ho i našla. Babyvak jsme měli tento http://www.babyvak.cz/index.php?ln=cz&nc=1281283208&uid=-15435&sid=016106027e6e4f26439d92b7426c8e0d&mex=m&ic=34&lp=0&lc=30&ls=&op=v&ip=120 ,koupili jsme jej spolu se sedačkou v kamenném obchodě, moc jiný výběr tam tenkrát nebyl, ale posloužil opravdu dobře. Byla v něm i zateplovací vložka, ale tu jsem nepoužívala, protože se shrnovala. Jinak fakt super, s malou jsme toho i dost najezdily, když byla malinká, to jsme ještě měli starší rozumnou kobušu. Seděla vždy v sedle přede mnou, babyvak pod ručkama, takže ji stačilo jistit jen proti případnému sklouzávání do boku. Čím rychleji jsme jeli, tím byla spokojenější :-)
Švagrová investovala do šátku, ale mimčo v něm vůbec nenosila, to zavazovaní chce asi fakt trpělivost a praxi.

9.8.2010 15:08
luckai

XXX.XXX.160.251

Teda Peťo, tak to je náhodička, by mě teda nenapadlo, že to je TA Martínková a pak, že odbočujem od tématu :-)).

Lerry bezplenkovku chci zkusit, ale ne nějak hrotit, buď to nějak pujde nebo ne nebo třeba částečně. Ještě budu motat šátek a prát plenky (naštěstí ty modernější :-), takže uvidím na co kolik zbyde času a občas bych byla ráda, kdyby se tam vešlo i nějaké zvíře:-).
Jinak holky, co se týče těch šátků, je pravda, že to chce prostě cvičit a cvičit, ale je to podle mě lepší. Já myslím, že on babyvak ani není moc určený na delší nošení. V šátku si mimino můžeš dobře a správně napolohovat (to je strašně důležité!- ze španě nošených dětí pak vznikají ty mýty o škodlivosti, protože se pak všichni hážou do jednoho pytle) a utáhnout a líp zajistit, nosit ve víc úvazech (třeba při refluxu nebo problémech s kyčlema se takhle v kolíbce nosit nesmí). Navíc i co se týče komfortu pro nosiče to asi musí být nicmoc, nedokážu si představit takhle odnosit víc hodin, šátek mnohem líp rozloží váhu na záda nnosiče, takže to není problém ani u větších dětí je unést. Byla jsem na kurzu, kde nás vedla mamina, takové tintíko tak 45 kilo, odnosila si tři děti skoro do tří let a říkala, že to bylo jediné období, kdy neměla problémy se zády.
No ovšem tolik zatím z teorie, co bude v praxi se teprv ukáže smajlík.

9.8.2010 15:50
proxima

XXX.XXX.104.193

Lerry moc díky za tip na vak,juknu na to pořádně..

Luci co je lepší nevím..zase si říkám,že třeba na tůru,nebo na závody raději než v šátku,tak v té krosničce a na doma ten vak stačí..
No uvidíme..

A kdy ty jdeš vůbec na kontrolu???doufám že se nehýbeš:-))

9.8.2010 16:13
luckai

XXX.XXX.160.251

proxima napsal(a):
Lerry moc díky za tip na vak,juknu na to pořádně..

Luci co je lepší nevím..zase si říkám,že třeba na tůru,nebo na závody raději než v šátku,tak v té krosničce a na doma ten vak stačí..
No uvidíme..

A kdy ty jdeš vůbec na kontrolu???doufám že se nehýbeš:-))

Fakt se poctivě snažím ležet, na kontrolu zítra, tak doufám držte palce ať je to dobré.

V krosničce nezafixuješ mimču správně hlavičku ani polohu páteře a nožiček, u staršího už to asi není takový problém, ale malé mimi v tom nosit nemůžeš. Je to určitě zdravější pro dítě než krosnička nebo vak. Navíc si pořád myslím, že je to mnohem pohodlnější pro nosiče (máš těžiště blíž svého těla a dítě tam sebou nemůže moc házet) - což je pro mě taky hodně podstaný důvod. To vše platí samozřejmě pro kvalitní šátky, proto jsem v tomhle směru neváhala investovat. Navíc co vím (zatím ne teda z úplně vlastní zkušenosti) tak spousta doktorů, fyzioterapetů i ortopedů s tím nemá problém spíš naopak.
Tss jsem teda propagátor, teď by byl trapas, kdybych až dojde na věc, zklamala :-)

9.8.2010 16:26
proxima

XXX.XXX.104.193

To jo,čoveče!Neplatí si tě nějaká firma od šátků!!??smajlíksmajlík
No myslím že uvidíme až přijde na věc jak se které věci osvědčí.:-)

Zítra na tebe budu myslet.Doufám že budeš mít vše ok.Já byla dnes.malá trochu přibyla,tak mě ještě nechali být a poslali domů..uff...:-)

sadzi saj

10.8.2010 10:06
sadzi saj

XXX.XXX.194.231

smajlík..........taky se chystám šátkování zkusit, u nás běží i nějaké kurzy na to, tak jsem si říkala, že by jsme tam potom zašli a uvidíme, co jsem slyšela, tak si to lidi chválí a asi je to fakt lepší, než různý ty nosítka, na druhou stranu si pořád říkám, jestli toho člověk využije, ale asi nakonec jo, když je to tak populární, no jo prvorodička co neví, co ji čeká :-))

Luci, tak doufám, že dneska kontrola dopadne dobře :-)

10.8.2010 11:19
bonita

XXX.XXX.180.249

Ahojte maminy:-)kedze ste to tu tak krasne rozobrali, tak ja vam hodim nieco do mlyna, kedze moj mimis uz ma 7 mesiacov a jazdim, tak bez kocarku si to neviem predstavit...ditko do neho vlozim, uspim, zaparkujem vedla areny a sup ho do sedla...ak zacne plakat, bud ho zacujem hned, ked ho akurat minam, alebo teda az zacne poriadne:-|to zleziem z kona a zasa ho ucicikam( nemam prarodicov po ruke), a ked sa namane zlata suseda, co sa ponukne mi ho povarovat, tak zasa si to iba zo satkou neviem predstavit, a tak isto bez plienok...ona vezme kocik, a ide po dedine spacirovat. Ked bol este malinky, naucila som sa predvidat, kedy bude kakat, ale curat, to som nevedela, ze teda cura, bezplienkovu som teda nepraktizovala. Tos tolko a zasa mizim:-)

10.8.2010 22:34
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ta knížka přeložená Kristýnou Martínkovou se jmenuje Bez plenek. Ona prý, když byl mimís malý, tak šátkovala, dokud si nedržel sám hlavičku, což v těch jiných věcech není možné a pak prý měla něco, teď to zkomolím, ale něco jako ,,mandžuku" či jak se to jmenuje. Houby se v tom vyznám.
Ale s tím kočárem je to fakt, i u nás jedna paní tak jezdila - tedy uspala, postavila před halu a šla jezdit :-). A taky mrně v kočárku udáte na chvíli komukoli, ale jen tak v šátku asi s těží.

11.8.2010 14:32
luckai

XXX.XXX.160.251

Jupí, jupí, tak dr. byla celkem spokojená, takže na další kontrolu jdu až za 14 dní, ještě týden ležet a pak možná pomalu. Tak snad ještě tu moji berouši uvidím :-))

Jinak holky, nějak se nám to tu rozjelo, tak založím nové téma ať neprudíme ostatní arabky :-))), tak se sejdem tam :-)

13.8.2010 20:56
bonzelka

XXX.XXX.173.185

http://bonzelka.rajce.idnes.cz/Kopejtka_a_sedlo/#

Holky nafotila jsem naše kopetka jak jsem tu minule řešila sešmajdané patky na zadních.
Takhle je to teď...trochu to dorostlo..Prosím o vaše vyjádření a kritiku.

Dál jsou tam fotky sedýlka co mám na vyzkoušení..písněte co si o tom myslíte...
Díky

15.8.2010 20:25
sabina

XXX.XXX.60.83

Tak zdravím všechny po užiteé dovolené....

A koukám co se nedovídám... Luckai...to mě děsně mrzí a doufám že budete oba v pořádku. Moje máma semnou proležela asi 3 měsíce v nemocnici na rizitkovém...a když čekala bráchu, dostala jakejsi kroužek, jelikož jí bracha chtěl vypadnout...takže samé sranda.

Nakup Nakup...myslíš, že jsi schopna fungovat bez kočárku?

Šárka fotky lepší a lepší...Miláno je pěknej hovád velkej smajlík sem na něj zvědavá

15.8.2010 21:22
kathey

XXX.XXX.107.1

Holky, nemáte někdo zkušenosti s bradavicema (u koní). To moje zvíře jimi má obsypanou celou jednu půlku hlavy, přibývá to den ode dne a ty, které tam už jsou, tak se zvětšujou. smajlík

16.8.2010 09:17
ms

XXX.XXX.120.3

Jestli to jsou takové malé bradavičky na hubě a okolí, tak ty jsou u mladých koní časté. Nedá se s tím dělat nic, zvíře se s nima musí vypořádat samo. Já to u hříbat nemívám (ťuk, ťuk), ale zrovna jsme s kámoškou vetkou kecaly o Zylexisu (bývalý bajpamoon - takhle se to vyslovuje, dřív jsem to nepoužívala, tak nevím, jak se to psalo) a říkala, že ona to s úspěchem používá právě na tyhle bradavičky u hříbat. Je to přípravek na podporu imunitního systému, jedno pigáro do svalu. Tak se na to zeptej svého veta. Ta moje vetka když prý měla víc hříbat v jedné stáji (jo, roznášej si to mezi sebou, tak se připravte, že to možná brzo budou mít další), tak hříbata, u kterých majitelé zainvestovali do Zylexisu (stojí asi 500,-), se s tím vypořádala podstatně dříve, než ta, která Zylexis nedostala.

Holky, po roce neježdění jsem si v sobotu dala těch 80 km (teda asi 87, protože jsme s Vlaďkou zabloudily...) a teď jsem úplně mrtvej tvor. Neveřila bych, kolik má člověk v těle svalů, a že všechny můžou boletsmajlík

16.8.2010 10:31
luckai

XXX.XXX.160.251

Sabi na kočáru už se pro jistotu pracuje :-)

Teda Káťo pře výstvaou nicmoc situace. Ještě prý je na to dobrý vlaštovičník, jenom utrhnout kytku a potírat tím mlékem co z ní teče bradavice, tak to můžeš zkusit jako nouzovku je to takový plevel co všude roste.

No Marino, to musí být zážitek po roce 80 km si moc nedovedu představit a jak jste dopadli?

16.8.2010 10:52
lesterka

XXX.XXX.53.30

Luci, Káťa přehání :)) Já tu kobylu viděla a kdyby ni to neřekla, tak si ničeho nevšimnu :) Narozdíl od našeho problému, který je viditelný na metry daleko :))) Ale i tak to nevzdávám, ono to nějak dopadne :))

16.8.2010 10:57
luckai

XXX.XXX.160.251

lesterka napsal(a):
Luci, Káťa přehání :)) Já tu kobylu viděla a kdyby ni to neřekla, tak si ničeho nevšimnu :) Narozdíl od našeho problému, který je viditelný na metry daleko :))) Ale i tak to nevzdávám, ono to nějak dopadne :))

Přesně tak netřeba se obávat, vždycky všecko nějak dopadne :-), necháme se překvapit jak :-)

16.8.2010 13:18
kathey

XXX.XXX.52.63

Já se s tím právě taky ještě sama nesetkala, ale slyšela jsem o tom. Díky za radu, veta se na to poptám, určitě bych zainvestovala. Já už ji s tím teda přivezla, hříbě máme jenom jedno (Ghazalovou), a ta nic, tak snad se jí to tam taky nevytvoří. Ale s tou není vůbec v kontaktu, vzduchem se to snad nešíří.
Nebýt té výstavy tak to nijak zvlášť neřeším.

16.8.2010 13:19
kathey

XXX.XXX.52.63

Teď mne tak napadlo, Marino, nemůžou mne kvůli tomu z té výstavy vyhodit? Jako že bych mohla šířit bradavice po širokém okolí?

16.8.2010 21:50
klarusa

XXX.XXX.140.116

kathey napsal(a):
Teď mne tak napadlo, Marino, nemůžou mne kvůli tomu z té výstavy vyhodit? Jako že bych mohla šířit bradavice po širokém okolí?

no tak to holky u nas vypadame jak kdybychom meli lepru... ma fungest,nebo jak se to pise, cesky totalne nevim co to je...ale kdyz si date do vyhledavace ring worm tak vam vyleze co mame, fotit to snad ani nebudu vypada jak strasidlo, mame to na jedne pulce hlavy zaclo to u oka jednim krozkem a ted se to uzasne rozlejza... a uz je to i na druhe pulce hlavy... ostatni kone to maj na podbrisniku...tak prej abychom nebyli smutny, ze kdyz nejezdime a mame oblast podbrisniku cistou, tak to budem mit na hlave... zkousela jsem ruzne pripravky co tu na to mame, ale akorat to tim zhorsuju... a nas vet rikal, at to na to dam, a kdyz jsem prisla ze to akorat je horsi, tak mi rekl, ze se to musi dostat k horsimu, aby to pak bylo lepsi...takze asi tak...ale jestli to timto tempem pujde dal... tak zachvili mame hlavu lisousmajlík

16.8.2010 22:25
kathey

XXX.XXX.107.1

jeje, jen tak jsem zběžně pročetla, co to je zač, mrkla na fotky...a zlaté naše bradavice. Já jsem říkala, že jsem čekala, co se nám stane, když jsme zaplatili ty šílené peníze za výstavu...a díky bohu za bradavičky, fakt jsem ráda.

Jinak, ještě dneska jsem mluvila s vetkou, probrali jsme to, a injekce nám dorazí asi už zítra. Ta největší se z placky začíná zvětšovat a tak nějak i zvyšovat, takže by měla jít podvázat, a zbytek není tak vidět.

A Satince přeju aby se toho brzy zbavila. S tímhle jsem se taky ještě nesetkala. Pak dej vědět jak se vám to vyvíjí, a jestli třeba na to něco zabralo, nebo tak. (kdybych se s tím třeba někdy potkala)

17.8.2010 00:15
ms

XXX.XXX.120.3

Kvůli bradavicím tě určitě nevyhodí. Ono to zas až tak infekční není a většinou k tomu přijdou hříbata, co mají nějak narušený imunitní systém. Co vlastně Ghazalová? Když jsem byla na závodech v Mikulově, tak jsem mluvila s Monikou - vetkou z kliniky - a říkala, že tam ještě byla. Teď jsem s ní mluvila znovu ve Vilémově, ale zapomněla jsem se zeptat, jestli už je doma? Dneska mi ale od p. Hrazdila přišla do mobilu fotka, tak doufám, že ano?

Kláro a není to náhodou trichofytóza? Jestli jo, tak pozor, je to vysoce infekční a taky přenosné na člověka. V čr se na to používá imaverol.

Dopadli jsme třetí. Bylo tam "trochu" bahno - místy po karpy.. takže fakt luxusní terén, a pěkně rozvodněné brody, jeden tak hluboký, že jsem si při každém průjezdu vykoupala nohy. Watan má příšernou pracovní morálku a já žádnou "jezdeckou" kondici, takže dost brzo přišel na to, že ho neutlačím. Ve dvou "krizových" situacích sice zabral, ale jinak mě pěkně musela odtáhnout chudák Vlaďka:-) (Vlaďko dík). Habib má pracovní morálku podstatně lepší. Daly jsme to celé průměrnou rychlostí kolem 15 km/h (když beru v potaz zajížďku, takže skutečnou rychlost - ve výslecích bude rychlost kvůli zajížďce nižší), takže to myslím splnilo svůj smysl - potřebovala jsem to pro Watana jako trénink na Most a myslím, že trénink to byl slušnej...

17.8.2010 07:27
kathey

XXX.XXX.107.1

Ghazalová je už asi 14 dní doma (v Brně byla 3 týdny). Na to, jak to bylo docela ošklivé, tak to teď vypadá, že to bude snad bez jakýchkoliv následků. Je to miliónové zvíře. Fakt zlatíčko.

Tady pár aktuálních foteček. Jak neměla start do života moc ideální, tak teď si začala pořádně užívat hříběcího života.

17.8.2010 07:30
kathey

XXX.XXX.107.1

a poslední hajací.

Foto žádná sláva, bylo zataženo a já měla ještě na vodítku tu svou rozáru, která si asi dala za úkol, že mi focení znemožní jak jen to půjde....ale lepší jak drátem do oka :D

17.8.2010 15:00
vs

XXX.XXX.153.100

není zač:-). Snažili jsme se, i pro nás to byl trénink na Most a reparát za Mikulov. Ukázalo se, že kulhání v Mikulově bylo opravdu jednorázovou záležitostí.

vlaďka:-))

17.8.2010 20:03
klarusa

XXX.XXX.140.116

netusim jak se to jmenuje cesky, tady tomu rikaj holandsky "šimel" a anglicky "fungest"
jo je to Marino prenosny a docela slusne...staci dat jednou podbrisnik koni co to nema, a uz to druhy den ma... pouzivame taky Imaverol akorat u toho oka to nemuzes nastrikat musis natrit, a ikdyz pouzivas nekolik tamponku, aby se to neroznaselo, tak se to stejne destem roznasi...strasne tu ted prsi. s fungestem jsem tu uz v kontaktu od brezna, a zatim tuktuk jsem ho nedostala. to vite holky pres dveste koni, tak kdyz jednoho vylecite tak dalsi dva to maj...bohuzel to neni jen na tech podbrisnicich, ale u i pastev kde jsou mladosi a vubec se do kontaktu s tema ostatnima konema nedostanou, tak to maj treba na noze, nebo na hlave a tak... smajlík

17.8.2010 21:43
ms

XXX.XXX.120.3

ha, ha, oboje je v překladu do češtiny plíseň...

17.8.2010 22:31
klarusa

XXX.XXX.176.111

no jo, ikdyz nas veterinar rika fungest nebo shimel vsemu co se prenasi a je na kuzi...a nejak ho to netankuje...rekne imaverol a vic se nezajima... takze asi tak... a me to dere, ma to vic a vic koni, a nedokazem se toho zbavitsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík