Na hlavě slízá srst !!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2010 10:06
kvicalka

XXX.XXX.0.78

Nevím jak se tomu odborně říká, jen bych chtěla vědět váš názor. Kobču mám na vysočině, je tady opravdu hodně komárů a much ... kobči se kolem očí a huby začli dělat vylýsalá místa bez chlupů. Vzhledem k tomu že jezdíme na závody,tak mě to docela trápí, protože to nevypadá pěkně.. Napadlo mě kopupit vitamíny na podporu růstu srsti, a k tomu koupit masku, aby byla opravdu chráněná. Sice tím možná trošku zchoulostiví, ale masku jí můžu dávat klidně celé léto, takže to by mi až tak nevadilo. Prostě jen nechci, aby to zkončilo tak, že bude mít celou hlavu bez srsti. Pravdepodobně si hlavu dře o nohy, ale nejsem si tím jistá . Máte někdo podobné zkušenosti ?

21.7.2010 13:24
brenton

XXX.XXX.158.154

Náš valášek také nemá kolem očí a huby chlupy. Ale myslím, že to nic není, teda aspoň jsem se zatím na tím nezamýšlela. Celkově je méně osrstěný než naše ČT, je to angloarábek. Pokud vypadá kůže zdravě jako u nás, tak bych to neřešila.:-)

21.7.2010 13:29
kvicalka

XXX.XXX.0.78

Já mám ČT , je droboučká, a jinak srst má skvělou, zdravou a lesklou ... ale kolem těch očí a huby mě to děsí, kdyby to měla trošku, ale rozlízá se to víc a víc... tak opravdu nevím

21.7.2010 13:32
zazika

XXX.XXX.174.165

Tohle je u nás každoroční úkaz. Pokud je to citlivější koník, pak je to normální. Řekla bych, že viníkem jsou mouchy nebo horko, to fakt nevím. Kobyla mi v těchdle vedrech líná jak blbá. Fotku nemám ale pokud si vzpomenu večer nafotím. Je to A 1/1 a i přes používání repelentu je výsledek stejný....

21.7.2010 13:34
zazika

XXX.XXX.174.165

Ale jako celá hlava jí nevylíná nikdy :D. Většinou to skončí jako na fotce, kterou jsi přiložila. A mívají to u nás i ČT a poníci... pokud jsou přes den venku.

21.7.2010 13:40
kvicalka

XXX.XXX.0.78

No nicméně tu masku zkusím pořídit, a pak sem kyžtak napíšu jestli to pomáhá, nebo ne.. kdybych jí měla na rekreačku tak to neřeším, ale tím že sní jezdím na závody, mě to celekm trápí ...na závodech jsem to na žádným koníkovi neviděla... smajlík ...jinak děkuji moc za rady a zkušenosti

21.7.2010 13:49
rocky

XXX.XXX.189.86

Hehe myslím, že se tedˇ shodnu se všema majitelema muchařů a sdělím vám jen toto: Je to náš sen řešit takovou blbostsmajlík

21.7.2010 14:42
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Přesně tak. Já řešit jen tmavší kroužky pod očima, jsem šťastná!!! Musím denně řešit nervního koně z much, mazat, stříkat, dekovat, šít masky, deky, čistit koně pořád dokola, přád koupat, udržovat v čištotě a modlit se, ať nejsou nálety.... Přizpůsobovat práci počasí, muchám, nejezdit moc v lese...

21.7.2010 14:51
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Přesně tak. Já řešit jen tmavší kroužky pod očima, jsem šťastná!!! Musím denně řešit nervního koně z much, mazat, stříkat, dekovat, šít masky, deky, čistit koně pořád dokola, přád koupat, udržovat v čištotě a modlit se, ať nejsou nálety.... Přizpůsobovat práci počasí, muchám, nejezdit moc v lese...

21.7.2010 14:52
6kaca6

XXX.XXX.204.27

21.7.2010 14:52
6kaca6

XXX.XXX.204.27

21.7.2010 14:58
6kaca6

XXX.XXX.204.27

sakriš, kolikrát to tu mám?! Ukazovalo to furt chybu a nakonec todle.... smajlík

21.7.2010 15:05
rocky

XXX.XXX.189.86

21.7.2010 15:26
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Asi jo... cpak to máš za deku na koníkovi? Já mám od valdhausen tu na fotce a ještě eczema rug, ale tu mi koník během hodinky rozthl... a to je ze super materiálu pod kterým se nepotí a má extra lacl n břiše a mezi předníma nohama... jsem myslela, že bude super a teda zklamání největší :(

Přikládám fotku, jak to vypadá když nedekujem... smajlík

21.7.2010 16:37
kvicalka

XXX.XXX.0.78

6kaca6 napsal(a):

Trošku nechápu vaši logiku !!! to se nemůžu zeptat na můj problém jen proto , že vy máte problém větší ?! Asi tohle mě štve na diskuzích... člověk se na něco zeptá, a nakonec ho skritizují... NO A CO ?! Tak není moje kobyla mušák, a jsem ráda že není, a to jako znamená že se nemůžu zeptat ? Kdyby jste dokázali aspoň poradit, a ne si zastěžovat a odejít !!! smajlík

21.7.2010 16:54
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Já si nestěžovala, to zaprvé.... bylo to takové povzdechnutí.... jakože co my s muchařama bychom dali za fleky u učí.... Nic jiného v tom nehledejte.

Jestli chcete poradit, poradila jste si sama - masku, nebu ještě swat (mastička, která odpuzuje muchy), ale pořádně nevíte z čeho to je, tak těžko radit... Jestli je to z much, tak to, co jsem psala...

21.7.2010 17:17
lesterka

XXX.XXX.123.79

Jak na to koukám, tak myslím, že to je klasika. Jemnější a citlivější kůže. Koukni třeba na araby, u těch je tohle v létě docela časté, že ztratí srst kolem očí a na čumáku. U těch je to žádané, protože kůň pak vypadá lépe, výraznější oči a nozdry. Z toho, co vidím, tak bych nehledala žádný problém, spíš to opravdu vypadá na jemnou kůži, která se v zimě zase bez problémů nasrstí. Můj kůň to má taky, ale s tím rozdílem, že jak jsem psala - je to žádané a je to plus, když půjdu na výstavu nemusím holit (arab).

21.7.2010 17:33
kvicalka

XXX.XXX.0.78

lesterka napsal(a):
Jak na to koukám, tak myslím, že to je klasika. Jemnější a citlivější kůže. Koukni třeba na araby, u těch je tohle v létě docela časté, že ztratí srst kolem očí a na čumáku. U těch je to žádané, protože kůň pak vypadá lépe, výraznější oči a nozdry. Z toho, co vidím, tak bych nehledala žádný problém, spíš to opravdu vypadá na jemnou kůži, která se v zimě zase bez problémů nasrstí. Můj kůň to má taky, ale s tím rozdílem, že jak jsem psala - je to žádané a je to plus, když půjdu na výstavu nemusím holit (arab).

děkuji moc .... vaše odpověď mě uklidnila :-) ... Pořát jsem nevěděla co to může být, ale pokud je to takhle, tak jsem ráda :-) ... moc moc děkuji smajlíksmajlík

21.7.2010 22:02
gituna

XXX.XXX.85.61

Jojo, to je normální, moje ČT to taky má - dokonce i víc se mi zdá, je to taky citlivka přes kůži, teďka má na pleci flek, který víc potí a má jinou strukturu chlupu. Ale tohle mě vlastně ani nikdy nenapadlo to řešit, považuju to za normální letní jev:-)

21.7.2010 22:15
kvicalka

XXX.XXX.0.78

gituna napsal(a):
Jojo, to je normální, moje ČT to taky má - dokonce i víc se mi zdá, je to taky citlivka přes kůži, teďka má na pleci flek, který víc potí a má jinou strukturu chlupu. Ale tohle mě vlastně ani nikdy nenapadlo to řešit, považuju to za normální letní jev:-)

Nojo .. já jsem tady na to strašná citlivka.. rodiče už mi vyčítají, že se o ní starám víc jak o sebe... Hlídám jí jak oko v hlavě ... A koně které jsem jezdila toto nikdy neměli... ale pokud je to normální, tak jsem ráda, aspoň ušetřím za vitamíny, ona už jí má až až :-D na kopyta, biomag, lněný semínko, olej ... a do toho krmnou dávku ... prostě se pořád bojím aby jí něco nechybělo...už to je jak nemoc :-) ... ale chci aby se měla dobře

21.7.2010 23:17
rocky

XXX.XXX.10.148

kvicalka napsal(a):
Trošku nechápu vaši logiku !!! to se nemůžu zeptat na můj problém jen proto , že vy máte problém větší ?! Asi tohle mě štve na diskuzích... člověk se na něco zeptá, a nakonec ho skritizují... NO A CO ?! Tak není moje kobyla mušák, a jsem ráda že není, a to jako znamená že se nemůžu zeptat ? Kdyby jste dokázali aspoň poradit, a ne si zastěžovat a odejít !!! smajlík

Se nehnevej, jen me tvuj problém prijde ftipnej s porovnáním s nasima konma.:-)..s kobylou sportuju a je to to posledni co by me trapilo jak vypada na parkuru...smajlík

Ale abys nerekla, ze se tu jen litujem..Tak timhle trpi hodne koni, stava se to casto v mistech pod ohlavkama, u oci,kolem huby, podle citlivosti kazdeho kone. Neni to nic vazneho, pres zimu to podle me zase vsechno zaroste

21.7.2010 23:26
lesterka

XXX.XXX.123.79

Rocky, já taky nevidím nic špatného na tom, že se zeptá, radši než něco zanedbat. Já jsem přišla okolí taky vtipná, že jsem si na koně, který měl maličko (tak, že by si toho člověk, který ho nezná vůbec nevšiml) napuchlé nad spěnkou volala veterináře. A ejhle ono se z toho vyklubalo poranění šlachy. Jenom díky tomu, že jsem to chytla hned na začátku bude kůň po adekvátní léčbě zase v pohodě.
Takže razím heslo, radši se dvakrát zeptat i na banalitu než potom řešit daleko horší problém.

22.7.2010 07:41
rocky

XXX.XXX.189.86

Však vpohodě, někomu se to zda jako problém, někomu jako naprosto běžná věc...
A na závodech bych to neřešila, tam se hodnotí výkonnost a né krása.

22.7.2010 07:54
lesterka

XXX.XXX.0.58

Jo jo, a někdo je zase rád, že jeho koni srst na hlavě vylíná, a na výstavě nebude vypadat jako křovák mezi ostatními vyholenými koňmi (což mně je proti srsti) smajlík

22.7.2010 09:20
rocky

XXX.XXX.189.86

lesterka napsal(a):
Jo jo, a někdo je zase rád, že jeho koni srst na hlavě vylíná, a na výstavě nebude vypadat jako křovák mezi ostatními vyholenými koňmi (což mně je proti srsti) smajlík

:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík