Napadlo mě kolik koníků s touhle výškou je? je extrémní koník v KVH 184 cm? přikládejte další fotky vysokých nádherných koníků.
Tahle kobylka je zatím největší, co jsem kdy viděla (je to ta vlevo), já mám 168 cm, když jsem jí sundavala ohlávku, tak jsem musela hodně nadskočit, abych na ni dosáhla. Určitě měla přes 180 cm, spíš víc.
máš fotku? je tak pro představu :-) Za rok si chci koupit vlastního koníka koukám občas už po inzerátech ale žádnýho obra jsem nevyděla. Potřebuju většího koníka protože já sama měřím 180cm , jezdila jsem na kobylce s KHV 157 a když jsem skákala překážku jsem schazovala nohou. je to docela vtipný pohled vypadám jak na poníkovi když táhnu nohy skoro za sebou
snupiks
napsal(a):
máš fotku? je tak pro představu :-) Za rok si chci koupit vlastního koníka koukám občas už po inzerátech ale žádnýho obra jsem nevyděla. Potřebuju většího koníka protože já sama měřím 180cm , jezdila jsem na kobylce s KHV 157 a když jsem skákala překážku jsem schazovala nohou. je to docela vtipný pohled vypadám jak na poníkovi když táhnu nohy skoro za sebou
Fotku nemám:o( Nebo měla bych, ale ne v PC, ono je to už přeci jen skoro 12let:o)
ahojte vysokýho koníka teda nemám, ale někdo tu schání vysokého koníka....mě na bazoši zaujali tyhle dva inzeráty....je fakt že já když hledala koníka, tak jsem chtěla taky hodně vysokýho....měla jsem vyhlídnutého valacha 185, ale byl bohužel hodně z daleka...teď mám kobylku 162
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6391830/Italsky-teplokrevik-MY-Diamant.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6749079/Valach-CT-do-sportu.php
anik

XXX.XXX.245.103
neda mi to abych neprispela :-) moje 5-leta kobylka plemene furioso Przedswit XIX-9 (Pokca) :-) ofiko vysku nezname , nicmene je to nejvyssi kun ze staje :-) jinak ja merim 172 , rekla bych ze sme tak nejak na stejno , ale vsichni ji hadaj kolem 180 :-) a ikdyz ja neustale zatvrzele tvrdim ze ma nejvice tech 170 , sem totiz velkym odpurcem ´´prerostlych ziraf´´ :-D
Od té doby co jsem musela odvést svého vysokého 5-ti letého holštýnského valacha na rekreačko, už bych obra koně nechtěla ani za nic..V 5 letech mu diagnostikovali těžkou artrózu, a důvod? Rychle vyrostl...Sám veterinář mi potvrdil, že spousty vysokých koní je sice hezkých, ale na svou vejšku povětšinou doplatí.
Tak jen rada, hlavně nic obřího nekupuj bez komplet.vyšetření nohou ať pak nemáš taky jen oči pro pláč, jako kdysi já.....
Ahojky :) Já jsem majitelkou jedné takové...má sice "jen" 178 cm v kohoutku, ale i tak je to obryně. Je i na lehkých nohách, takže vypadá jako by měla nohy ještě delší. Tady v porovnání se mnou
A ještě bych uvedla na rovinu, že Werbespot nemá 187cm, ale 178 cm
Děkuji, koupili jsme ji jako žebřiňák a nikdo mi teď nechce věřit, co z ní vyrostlo a každá sebemenší chvála potěší
Pár koní s výškou kolem 180 jsem znala, dva měli docela problémy s pohyblivostí a bolestivostí (jedna v 5 ataxie, druhý byl bolavý na zadní nohy), já měla velké problémy na ně vylézt. Jednou se mi teda na jednu povedlo vyskočit bez pomoci, ale to byla spíš náhoda a ani nevím jak se to povedlo.
Třeba v Chuchli kůň Bajaja, nevím teda kolik měřil, ale dělali jsme si s holkama srandu, že když se u něj potřebuje člověk dostat na druhou stranu, stačí jenom trošičku sehnout hlavu a podlézt pod břichem a ti co z něj spadli, tak říkali, že to byl dlouhý pád....
pro Anik, kobyla je to vysoká, ale nezdá se ti, že je nějaká až moc hubená? I ten kůň vedle teda nic moc (spíš nic než moc), to tam u vás ve stáji vypadají všichni koně takhle? Nerýpu, jen mě to teda hodně praštilo do očí......
anik

XXX.XXX.245.103
ano je hubena a souhlasim s tebou . porizovala sem si ji s tim , ze jako mala utrpela uraz panve . od te doby ma problem se zadni nohou , dyz sem si ji porizovala , byla tlusta jako prasatko , a na tu smatlavou nozicku se nepostavila vubec , takze ta druha ´´zdrava´´ noha , se zacinala deformovat ve spenkovem kloubu . co prisla k nam do staje , zacala chodit , diky noze vsak nemuze podavat takove vykony jako jiny rekreacni kun , takze sou to vyjizdky spis krokove , sem tam zaklusat a zacvalat . omezila sem jadro , a kobyla sla dolu . vsichni tvrdili ze je ted jak rachitydak , ale svete div se , kobyla chodi o 50% lepe a svete div se jeste vice , kobyla se na smatlavou nozicku postavi a uz si ji tolik neulevuje :-) vim ze to neni zadna krasa dyz se na ni clovek diva , a ze je hubena , me se to taky moc nezda , ale davam prednost tomu ,aby se ta druha , zdrava noha uz tolik nenamahala . jestli mate nekdo lepsi radu jak se s tim poprat , rada si ji vyslechnu - opravdu ;-)
Jen tak ze zvědavosti, jaké problémy má ten druhý kůň? Ty sem asi moc často nepřispíváš, viď? Jinak by si věděla, že sem takové fotky, bez důkladného vysvětlení, proč jsou ty koně tak hubený, dát nemůžeš. Tedy můžeš, ale potom musíš počítat s tím, že budeš muset odpovídat na takovéto otázky. Já s koňmi teprve začínám, ale ti tvoji mě taky praštili do očí.
anik

XXX.XXX.245.103
takze na vysvetlenou :-) ten druhy kun na fotce neni muj , muzu rict jen to , ze je to kun holciny ze staje , k nemu si myslim sve a nakonec - nic mi do toho neni protoze je na kazdem jak se o sve zvire stara :-) potom k tomu dukladnemu vysvetleni :-) pokud se nemylim , muzu sem davat fotky jake chci , ne ? a pak pokud nechci nemusim vysvetlovat nic a nemusim se vubec pozastavovat nad nazory typu jezis to je ale hubeny kun ! ta ho vubec nekrmi chudak kun :-)) samozrejme - kazdeho laika napadne dyz vidi hubeneho kone - chudak kun , ty ho nekrmej :-) ty zbehlejsi napadne to same ale napadne je ze muze mit i nejake zdravotni problemy :-) ale to uz necham na vas :-) a nakonec - ano , sem do tohodle tema doopravdy moc casto neprispivam :-) do jinych ano ;-) jen me napadlo , dyz sem videla tohle tema , ze sem taky prispeju , protoze mam velikeho kone :-) tot vse :-)
anik
napsal(a):
ano je hubena a souhlasim s tebou . porizovala sem si ji s tim , ze jako mala utrpela uraz panve . od te doby ma problem se zadni nohou , dyz sem si ji porizovala , byla tlusta jako prasatko , a na tu smatlavou nozicku se nepostavila vubec , takze ta druha ´´zdrava´´ noha , se zacinala deformovat ve spenkovem kloubu . co prisla k nam do staje , zacala chodit , diky noze vsak nemuze podavat takove vykony jako jiny rekreacni kun , takze sou to vyjizdky spis krokove , sem tam zaklusat a zacvalat . omezila sem jadro , a kobyla sla dolu . vsichni tvrdili ze je ted jak rachitydak , ale svete div se , kobyla chodi o 50% lepe a svete div se jeste vice , kobyla se na smatlavou nozicku postavi a uz si ji tolik neulevuje :-) vim ze to neni zadna krasa dyz se na ni clovek diva , a ze je hubena , me se to taky moc nezda , ale davam prednost tomu ,aby se ta druha , zdrava noha uz tolik nenamahala . jestli mate nekdo lepsi radu jak se s tim poprat , rada si ji vyslechnu - opravdu ;-)
Já ti nevím (nemáš v medailonku mail, tak píšu sem), moc jsi toho nepopsala. Hoď sem pořádnou fotku ať je to vidět, klidně i video v pohybu. Úraz pánve a následné kulhání - co způsobuje kulhání? Znala jsem dva koně co byly po úrazu pánve, jednu A1/1, ta na nohu kulhala ale chodila, ale jezdit se na ní nejezdilo, protože kulhala, měla prostě jednu nohu níž, jmenovala se Winie (strašně hodná a pěkná, možná když někde pohledáš na netu najdeš její fotky). Zkoušely ji připusti, ale kvůli poškozené pánvi málem zahynula i kobyla a hříbě museli řezat. Pak se prodala do Bojkovic a víc nevím. Druhý kůň ČT Silver a ten chodil vpodstatě bez problémů. Ještě před nedávnem byl normálně využívaný na skoky a dostihy.
Možná rada a tu ti nejspíš řekne víc lidí, pokud kůň kulhá, tak mu prostě na hřbet nelez.
Já když koukám na tu tvou fotku, tak si nějak nedokážu představit jak toho koně a čím sedláš? Kolik krmíš sena, protože takhle nevypadá kůň co se mu jen omezilo jádro.....
anobbona
napsal(a):
Já ti nevím (nemáš v medailonku mail, tak píšu sem), moc jsi toho nepopsala. Hoď sem pořádnou fotku ať je to vidět, klidně i video v pohybu. Úraz pánve a následné kulhání - co způsobuje kulhání? Znala jsem dva koně co byly po úrazu pánve, jednu A1/1, ta na nohu kulhala ale chodila, ale jezdit se na ní nejezdilo, protože kulhala, měla prostě jednu nohu níž, jmenovala se Winie (strašně hodná a pěkná, možná když někde pohledáš na netu najdeš její fotky). Zkoušely ji připusti, ale kvůli poškozené pánvi málem zahynula i kobyla a hříbě museli řezat. Pak se prodala do Bojkovic a víc nevím. Druhý kůň ČT Silver a ten chodil vpodstatě bez problémů. Ještě před nedávnem byl normálně využívaný na skoky a dostihy.
Možná rada a tu ti nejspíš řekne víc lidí, pokud kůň kulhá, tak mu prostě na hřbet nelez.
Já když koukám na tu tvou fotku, tak si nějak nedokážu představit jak toho koně a čím sedláš? Kolik krmíš sena, protože takhle nevypadá kůň co se mu jen omezilo jádro.....
já znám jednu A 1/1 krmíme jí naprosto přirozeným způsobem, seno, otruby atd... a sena má fakt dost a je jak špejle. podle doktora je naprosto zdravá jen má oněco rychlejší spalování.
Rerige

XXX.XXX.194.58
Ale ona asi chtěla vědět jméno a odkud je, né definici zkratky plemene
Ta kostra výše...nevím na té fotce se netváří nijak nadšeně, ale je to jen jedna fotka. Jen co mě zajímá je z čeho ta kobyla bere nějakou energii, hmota žádná, sval žádný, páteř vylezlá až hrůza, žebra že by člověk i něco zahrál na tom, zadek kostnatý, propadlé slabiny. Tohle fakt není jen vysazeným jádrem. Buď ta kobyla dostává něco málo nažrat jednou za čas nebo je jinak nemocná. Ono je sice moc hezké, že ji nepřekrmuješ vzhledem k jejímu problému, ale osobně bych spíš kobylu krmila adekvátně a nejezdila na ní, možná by ji i bylo lépe. Neznám tebe ani tu klisnu, ale prostě si myslím že je podvyživená a to dost silně. Neumím si představit takového koně nasedlat (čím aby to netlačilo na páteř?), sednout na něj a ještě po něm chtít klus a cval, asi bych si za to musela jít nafackovat.
Rerige
napsal(a):
Hele-193 v kohoutku.. :-) hann+čt
To vypadá jak Dik :-). Jinak jsem znala taky pár obrů co měli přes 190. Jeden 194 a nechtěla bych ho ani zadarmo, úzký v pleci, nesportoval ani nijak extra nejezdil a nohy v háji. Další dva podobně vysocí jezdili dost, skákali atd a celkem v pohodě, neměli žádné potíže, jen ten jeden ze sportu přišel s nálevkama atd. Osobně bych tak velkého koně nechtěla.
Souhlasím, když koně kvůli jeho zdravotním stavu musíte držet ve štíhlejší formě, ale tohle je teda děs a divím se, že tam na vás už někoho neposlali..To vysvětlení proč ho držíte v tomhle zuboženém stavu mě přijde nesmyslné a jak psali ostatní, na tohle by mi bylo hamba položit jen sedlo..Proto sem radši nic takového nedávej, protože prezentovat se s takovýma koňma ve stáji je teda velká ostuda!
Nic proti Anik, ale mít tady u nás takového koně, tak už mě určitě někdo udal za týrání zvířat (určitě souhlasím, že pokud má koník problémy pohybového aparátu, určitě mu pomůže být "štíhlý", ale toto bych řekla, že je spíš vychrtlý). Anik, myslíš, že je to opravdu jádrem? Já došla s koníkem do podobného stádia, a to mou blbostí, když jsem věřila slovům veta, že to, že koník, kterého jsou koupila z nevalných podmínek je sice hubený, ale však co, on časem přibere, a dal to neřešil. No na dlouhé vyprávění, došli jsme tak daleko, že já chvílema ztrácela naději a uvažovala, zda uspání nebude vysvobozením. Vše jsme nakonec ustáli, koník žije dodnes, žebra není znát, prdelka kulatá a to i bez jakéhokoliv jádra. A co bylo příčinou všeho - špatně fungující játra, co si přinesl od minulého majitele. Po zkušenostech bych se vetem slovy - však on přibere - už odbýt nenechala..
anik
napsal(a):
neda mi to abych neprispela :-) moje 5-leta kobylka plemene furioso Przedswit XIX-9 (Pokca) :-) ofiko vysku nezname , nicmene je to nejvyssi kun ze staje :-) jinak ja merim 172 , rekla bych ze sme tak nejak na stejno , ale vsichni ji hadaj kolem 180 :-) a ikdyz ja neustale zatvrzele tvrdim ze ma nejvice tech 170 , sem totiz velkym odpurcem ´´prerostlych ziraf´´ :-D
Ty vole .... ....Zřejmě hodně dobrej oddíl mít Tě po ruce asi budeš hodně brzo do fialova
...... Já bych na naší kobylu po úrazu jaktěživ nevlezla a to nejsem žádnej obr ani tlouštík...... Tohle tady prezentovat, to mi toho koně doveď a já ho radši sama odvedu na jatka, nebo ho rovnou zastřelím, než žít s vědomím, že ho někdo "týrá" !!!!
kesau
napsal(a):
Děkuji, koupili jsme ji jako žebřiňák a nikdo mi teď nechce věřit, co z ní vyrostlo a každá sebemenší chvála potěší
Ta barva, luxus .
A ještě výška, hodně mi připomíná jednoho koníka, jmenoval se Faraon a dělal čest svému jménu (taky měl tuším 187cm a 2krát jsem z něj spadla )
.
Ahojky... tak já se taky pochlubím svoji kobylkou,která patří mezi ty větší koníky
.....KVH má cca 178 a pro mě je to nejkrásnější a nejlepší zvíře pod sluncem.Musím zaklepat zdravotně je na tom naprosto v pořádku a fit(ťuk ťuk).Nebyla sice ve stavu v jakém bych si představovala takové zvíře,ale už jsme nedostatky odstranili a už je vše o.k.
.Já osobně z vlastní zkušenosti už bych menšího nekupovala....Do teď-než jsem si koupila tuhle kobču,jsem měla menšího koně.Temperamentní,obratná,zdravoučká,krásná ale drobná kobča...Nemám bohužel postavu na to,abych jezdila menší koníky....nikdy bych si neodpustila pak kdyby náhodou moji váhou měli problémy v pozdějším věku.Prostě při skákáni a ježdění to dělalo problémy...mě i ji takže já šla do velkého.Než jsem si na toho mastodonta zvykla...trvalo to skoro rok,ale už bych neměnila a to nikdy!!!!
.Je to můj obrovský miláček a nedám na ni dopustit.Je obr s ještě větším srdcem,který nedá absolutně nic zadarmo,ale když se s jezdcem zžije a pozdná,že bude na ní spravedlivý-udělá cokoliv a to nejlépe jak umí
Ahoj taky se přidám dostala jsem k narozeninám tohoto krasavce valach Mistrál, 182 cm v kohoutku. takže je to taky takový mamutík
Taky mám koníka, kterému by šlo na žebra zahrát a leze mu úplně vše, přestože je krmen řádně - je to už ale staroušek... U tak mladého koně je taková pohublost docela zarážejí.
Slečna nepíše, jak na koníkovi jezdí. Nemusí přece rajtovat jako zběsilá... Kobyle možná pohyb prospívá. Píší podle sebe. Já s tím mým také jezdím - ale pouze v kroku - někdo by tomu možná ježdění ani neřekl... Prvních pár vyjížděk koník do kopce sípal, teď ani jednou za celou vyjížďku - takže mu to prospělo, troufám si tvrdit.
Když jednou nešel a ohradě zůstal, klusal v kuse pořád dokola, celé dvě hodiny, než se naše kobyla s hříbětem vrátily zpátky, takže energeticky by bylo bývalo lepší, kdyby šel s nimi. Několikrát v minulosti přišel o společníka, takže už má z toho strach.
Koník je holštýnský valach - 22 let, výškou zapadá do kategorie vysoký - 180 KVH - dle vet a rozborů naprosto zdráv, ale podvyživený - dlouhodobě nežral seno ani pastvu, pouze ječný šrot s prasaty - problém s pohybovým aparátem nemá naprosto žádný - jen bude trvat, než se mu zase rozeběhne správné trávení a využití živin ze sena, jestli teda vůbec...
Nasedlat jde - speciální dečka pod sedlo, která má gelové poštáře kolem kohoutku a ještě s vrstvu líné pěny nad a pod po celé ploše dečky + přehozeno normální dečkou aby se to pod sedlem vyplnilo ještě trochu a až na to sedlo + se snažím sedět co nejméně "znatelně" - koník je zpocený pod celou dečkou a není nikde otlačený.
Fotografie je pořízena k večeru po nastříkání repelentem - abych vysvětlila ty tmavší fleky - jinak je to ryzák jedné barvy, na fotce vysává, co upadlo z kýble po cestě s krmením.
Koníka máme 3 měsíce - a zatím přibral přes veškerou péči velmi málo, přestože futruje a futruje...
Ještě srovnání velikostí v ohradě...
Bobek 180 cm, Jiskra 150 cm, hříbě Jitřenka - ? - tu změřenou nemáme, pořád se to mění...
K tomu hubenýmu koníkovi. Můj svěřenec byl vždycky zdravý..a taky hubený. Hodně lidí rýpalo, že mu nedáváme najíst apod. Dostával největší dávky ze stáje, denně hromadu sena, chodili jsme na trávuu... A pořád vypadal jak anorektik :D Patřil i ktěm vysokým.. 178cm. Přikládám foto.
Ahoj,tak to mě moc mrzí a bohužel ted i trochu trápí,přišla jsem sem,stím,že najdu odpověd na mé otázky...ale asi už jsem je našla u Vás.Můj kůn je vysoký 185cm v KVH a bohužel divně chodí na zadní nohy,vytáčí je a tak nějak vypadá,že má každou chvylku spadnout naprdel,ale při ježdění pod sedlem to není vůbec znát.Tak nevím,zda jeto normáoní u těchto velkých koní,nebo jeto vada a něco mu je.A bude mít nohy v háji.Jinak má hrozně hezké a ldané chody..jen ty zadní nohy,tak nějak divně vytáčí.
aishaia
napsal(a):
Není toto náhodou kobylka Hvězda z hřebčína v Pecínově?
Zaručeně je to ona Nicméně lidi mají velký voči - Hvězda přes metr osmdesát nemá, má hůlkou naměřených 175 cm;-) Na fotce vedle mého odstávčete.
JInak by mě zajímalo, zda slečna na fotce z prvního příspěvku skutečně měří k metru devadesát, pokud má kůň mít 184 KVH
carroll
napsal(a):
Sorry, až teď jsem si všimla, jak starý téma to je
To přeci vůbec nevadí
Můj Zlatej Valentýn - 186 kvh - ten vpředu
pusker
napsal(a):
Jééé, Valentýna znam. Vypadá moc dobře, můžu se zeptat, kde je momentálně ustájen a jak se koník má? Díky
Jéé, vy ho vážně znáte? Nebo znáš ;-) Drhá fotka je ještě z Lochousic, to ještě nebyl můj. Teď to bude 4 roky, co je u mě. Má se dobře a je v Hoříkovicích Na jaře mu táhne na 19 let, stálo nás hodně práce dát jeho kopýtka do pořádku a bohužel už má začínající artrozu, ale zatím ho nic nebolí, takže ještě jezdíme. Je to zlatíčko, neublížil by mouše.
snupiks
napsal(a):
Napadlo mě kolik koníků s touhle výškou je? je extrémní koník v KVH 184 cm? přikládejte další fotky vysokých nádherných koníků.
no naše kobyla co jsme měli měla 175 cm kříženka chladase pravděpodobně křížená s norikem
kkaajjuusss

XXX.XXX.193.150
Zdravím :)
Tento koník jménem Hiszpan (Híšánek) má KVH 194cm :)
Obřík s obrovským ♥.
180 páskou má i tříletá kobyla ČT, co má hůlkou sotva 170. To ten chlaďas bude ve skutečnosti docela trpaslík... (mezi koňmi v téhle diskuzi)
Jeden z nejvyšších koní, které znám je valach po Werberspotovi z klisny 163 cm hůlkou, který se vytáhl na 179 cm. Na mně už je to moc, mám 169 cm a takové obry nauzdím pouze v případě, když jsou naučeni dávat hlavu dolu, jinak nemám šanci O sedlání ani nemluvím...
No jasně, dva metry nemá, já měřím 178cm, a kohoutek mám ve výši očí, na chlaďase je docela velkej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.162
Máte tu pěkné obříky přidám i svého...první fotečka hned po koupy a přivezení domů já mám 165cm.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.162
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.162
To já vždycky s láskou vzpomínám na Davida, kamarádky koně.
Sice to už je docela pár let, ale alespoň mám památku:).

XXX.XXX.165.211
"my little pony" Leon :) 185cm v kohútiku
na predposlednej fotke - dievčina 167cm
na poslednej fotke v ľavo LEON, v pravo kôň strednej výšky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když bylo mojí mamce jako mně..15 let, chodila ke koním. Prý tam jednou měli koně, co měřil 203 cm, ale na svojí výšku měl malá kopyta, měl s tím pořád problémy a kvůli tomu ho museli nechat utratit.
Sophii

XXX.XXX.205.245
napsal(a):
Když bylo mojí mamce jako mně..15 let, chodila ke koním. Prý tam jednou měli koně, co měřil 203 cm, ale na svojí výšku měl malá kopyta, měl s tím pořád problémy a kvůli tomu ho museli nechat utratit.
Jojo, to je tak, když lkůň v mládí rychle vyroste do výšky a majitelé neudělají vůbec nic... nač taky na tyhle koně utrácet peníze za kolagen

Sophii
napsal(a):
Jojo, to je tak, když lkůň v mládí rychle vyroste do výšky a majitelé neudělají vůbec nic... nač taky na tyhle koně utrácet peníze za kolagen
Majitelé stáje byli a jsou celkově divný, to co jsem se dozvěděla o starším majiteli se mi nechce vůbec věřit, že to může někdo udělat. (Ten pán už je po smrti), ale byl dost bezcitný. Třeba když kůň byl nemocný nebo prostě nemohl vstát ze země (když byli nonstop v hodně nízkých teplotách venku.. -20) tak prostě šel a koně podřízl. Bylo to pro něj jednodušší, než ho léčit.
Nevím, jestli to vůbec mohu takle psát, ale co, udělal to a stejně nejsem jediná, kdo to ví.