Tak děvčata slíbené téma, ať neprudíme na arabech :-).
Peťo, jo to nosítko to bude manduka :-))
Bonito, já kočár nejdřív vůbec nechtěla, ale je fakt, že na něco je to praktičtější, třeba právě když budu potřebovat pohlídat (taky manžela asi nepřesvěčím šátkovat :-)) nebo na odložení vedle jízdárny (to by byl ideál, kdyby se podařilo takvé hodné dítko, taky si to tak představuju). Ale jelikož nemáme auto, tak jezdím busem, ke koňovi chodím přes pastvinu, doma ještě dva psy, hodně chodíme do lesa apod, takže bych řekla, že v terénu, kde by se dalo s kočárem moc času trávit nebudu, takže u mě i z praktického hlediska ZATÍM :-) vítězí šátek.
No tu bezplenkovku jsem psala, že nebudu hrotit, ale spíš vyzkouším, jak nám to pude. Už jen když vychytáš to kadění, tak to docela pomůže (obzvlášť když chci látkové pleny).
Sadzi saj kurz šátkování určitě doporučuju, já byla pro jistotu na dvou (většinou jsou za pár kaček), moc si nedokážu představit se to učit jen z videí ne tak z obrázků. navíc se tam většinou dovíš spoustu vychytávek a zkušeností od lidí z praxe, co kde sehnat, jak oblékat sebe i mimčo o údržbě, kde ušetřit a hlavně jak to kdo zvládá v praxi. Navíc to většinou vedou zkušené maminy, co mají odnošeno více dětí, které jsou rády za další nadšence a jsou velmi ochotné se i kdykoliv sejít a odpovědět na dotazy, případně překontrolovat, jestli vážeš správně apod. Jinak skvělé stránky www.nosenideti.cz, spousta kvalitních informací, bazar ....
Tak přispívejte, hlavně vy zkušené matky ať se mi začátečnice poučíme :-).
Případně jestli někdo zkoušíte nebo chcete zkoušet nějaké "alternativní" metody jako šátkování, látkovky, bezplenkovku nebo něco jiného.
Bylo by fajn se podělit, každá informace dobrá, hlavně jak se to vše zvládá zrovna u koňů.
Ahojda, tak přihodím trošku zkušeností do mlýna . Kubíkovi je 13 měsíců, v těhotenství jsem jezdila do 7. měsíce (na vlastní kobuši), pak už mě trošku začalo tlačit břicho, tak jsem si dala pauzu. Ale okolo kobyly jsem se motala pořád, i když šla jezdit kámoška, byla jsem ráda, že jí můžu alespoň vyčistit a nasedlat. Pak jsem si jí konečně přestěhovala domů, a až do konce těhotenství jsem se o ní bez problémů postarala - kydání, krmení atd. Měla jsem bezproblémové těhotenství, takže jsem se nemusela nijak omezovat, 2 dny před termínem porodu jsem ještě byla tak trochu wrangleřit na závodech kousek od nás. Každý mi sice říkal, že jsem blázen, ale měla jsem to do porodnice stejnou dálku jako z domova, a tašku jsem měla s sebou
. Nakonec jsem 10 dní přenášela a porod mi stejně museli vyvolávat
. 14 dní po porodu už jsem zase jezdila, a stráááášně jsem se na to těšila. Začala jsem jezdit zase pravidelně, Kubíka hlídá taťka, a jsem ráda, že se to naučil od malička - já si vždycky pročistila hlavu, a teď můžu jezdit na závody i na 3 dny (vytrvalost), a Kubík je úplně v pohodě - až mi připadá, že vůbec neregistruje, že nejsem doma.
Co se týče kočárku - já bych se bez něj tedy neobešla, využívám ho na odpolední spaní dodnes, a dokud nebude starší a nevydrží delší dobu ťapkat po svých (i když, on vydrží, ale jaksi ťape pořád jinam, než bych chtěla ) budu ho hodně využívat dál. Měla jsem doma takové nosítko, párkrát ho vyzkoušela, ale dost mě z něj bolely záda, a když bylo teplo, tak v tom bylo hrozný horko. Šátek jsem nikdy nezkoušela, a protože mám kočárek, se kterým není problém jezdit např. po lesních nebo polních cestách, ani jsem po něm nijak netoužila - ale je fakt, že jezdíme autem, v MHD je to se šátkem určitě pohodlnější.
O bezplenkové metodě jsem slyšela poprvé od tebe (četla), je to zajímavé, ale nedovedu si tak nějak představit, že bych jí praktikovala (čímž ovšem nechci tvrdit, že je špatná). Používáme klasické Pampersky.
Přeju ti hodně zdraví, porod bez komplikací a hodně radosti z mimča.
Taky se k vám přidám, mám 18 měsíční dceru. Šátek jsem nikdy nepoužívala, ale měla jsem např. na lonžování, procházky na ruce,atd. klokanku Red Castle Sport a byla jsem s ní max. spokojená. Jinak jsem měla terénní kočárek, výborně mi sloužil až do nedávna, malá do něj už nechodila, tak sem ho vyhodila do kontejneru.
Měla jsem štěstí, že malá byla zlatá na spaní, pokud nespala, tak vklidu seděla v kočárku. Ještě do teď jsem vybavená jogurtama, když jsme u koní, abych jí dala najíst a nemuseli jsme spěchat domů. V současné době nemám koně na ježdění, tak nemusím řešit kam s malou. Ale kdybych jezdila, myslím si, že by nebyl problém, aby hlídal tatínek.
Tady foto poprvé na koni(3 měsíce)-není tedy nic moc...
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Jů, to se nás tu sešlo
Luci super, že kontrola dopadla dobře, tak držím pěsti, ať je to ok a ještě vidíš kobuši a závidím jezdící těhu foto....kurz chci určo, pač přesně, jak píšeš, z těch videí apod. to není takové jako na živo a určo člověk získá i jiné zkušenosti a rady je to stejný jako s předporodním kurzem, taky jsem si pořád říkala mám jít nemám jít, nakonec šla a i když se dá spousta věcí dneska načíst kde všude, i tak mi to něco přineslo a dalo a jsem ráda, že jsem to absolvovala
Známá včera dorazila s asi 14-ti denním mimčem a ty měli úžasnou věc na něj takovou no jak bych to nazvala tašku či vak přes rameno jenom vypadalo to jako, když má člověk houpací síť pověšenou, tak jsem na to čučela, jak blázen , pač vím o šátkování a znám nosítka, ale tohle jsem ještě neviděla, ale je to jenom pro malý asi prý cca do 3 měsíců, tak až budu mít čásek, musím juknout na netu, co to vlastně je
Jinak Miladko jsem ráda, že je tu další akční mamina jsem na tom podobně, teď už teda jsem se přesunula na zem, ale vše okolo dělám a jsem ráda aspoň za to čistění, lonžování a přípravu koně, ale do sedla už přece jenom mám strach
Bonito super fotky a ty si jezdila s malým v sedle před sebou jestli jsem to správně pochopila? Ty jo to nevím jestli bych měla odvahu, teda na nějaké svezení asi jo, ale na něco delšího bych se dost bála.
Miladko já jezdila taky tak nějak,asi do 31 týdne, a do té doby jsem zvládala vše naprosto bey problémů, všechny běžné činnnosti kolem zvířat, výlety atd. Cítila jsem se skvěle a věřím, že se člověk akorát musí poslouchat co mu tělo řekne co zvládne a co ne. Na kontrole ve 30 týdnu na kontrole ještě vše úplně v pohodě no a minulý týden (33 tt) mi řekla, že mi hrozí předčasný porod. Tak jsem sebou musela na týden plácnout do postele a nic nedělat, teď ještě musím tak týden ležet, ale vypadá to snad dobře, tak doufám, že pak se aspoň budu moct pustit do pořádného chystání, ještě jsme totiž neměli vůbec nic připravené, tak to ve mně docela hrklo. Ale nemyslím, že by to bylo čistě z ježdění (taky jsem ho měla povolené od mojí dr. :-) Ale je fakt, že víkend před tím jsem to s fyzickou aktivitou trochu přehnala (jízda na kole, těžký nákup apod.) a poslední týdny místo abych začala spíš ubírat to bylo opačně a už jsem to cítila, že jsem přestřelila, takže v tom 8. měsíci bude nějaké to zpomalení určitě namístě. Ale stejně si myslím, že to bylo spíš varování od mimíse, že jsem se tak nějak vůbec nepřipravovala, tak mi dalo o sobě vědět, že je na čase, tak teď jsem zas já poslušná a poctivě se chystám :-))
S tím nosítkem a zádama to docela chápu, právě v tomhle je šátek dobrý, když máš kvalitní šátek a dobře si ho navážeš tak není problém, už jsem psala holkám minule, byla jsem na kurzu, kde nás vedla paní taková drobná houžvička, tak 45 kg a ta si odnosila tři děti až do dvou nebo tří let a říkala, že to bylo jediné období, kdy neměla problém se zády.
Ale co se týče toho horka, to máš pravdu, v létě se asi trochu zapotíme :-), asi i v zimě no a pak je ještě nevýhoda, že je šátek strašně dlouhý, takže než ho na sebe namotáš se válí po zemi, proto plánuju pořídit k tomu jednomu pěknému ještě nějaký takový postarší "lesní terénní" :-)
Míšo v klokankách nenosit, v tom není moc zdravé nošení pro mimčo, příště radši dobrý babyvak nebo nosítko. Já taky doufám, že budu mít takovéhle hodné dítko a k tomu mám naštěstí skvělého chlapa, takže doufám, že s návratem do sedla bude co nejmíň problémů :-)
Sadzi saj to bude ten babyvak, ten je asi super na takovéto poponášení na kratší vzdálenosti doma a tak, že se nemusíš motat :-). Hele já zas nebyla na žádném porodním kurzu, ale tak si říkám, že až to přijde tak to prostě nějak zvládnout musíš :-), ale teď radši pilně studuju :-)), dostala jsem skvělou knihu, tak doufám, že ji do porodu stihnu aspoň přečíst :-).
Jo Foto si poři´d, já jsem taky ráda, že jsem přemluvila manžela, aby mě vyfotil. Přivedla mě na to mamka, prej jí to nebudenikdo věřit, tak ať mám aspoň nějakou fotku :-)
Jinak dík za přání a taky přeju ať se to všem podaří dovézt do zdárného konce a pak ty hodné, skvělé, pohodové, spací, klidné děti
Ahojky,
to jsem rada, ze tady mame podobne "problemy".
Ja mam za 14 dni termin porodu a resim podobny veci jako vy...
Mam rocni hribe, takze jezdeni u me stejne nehrozilo. A kdybych mohla, tak by me chlap stejne nepustil, v tom je hodne opatrnej.
Ale ja si nestezuju, ja jsem stastna s konmi i bez jezdeni.
No a rikam si, ze to mame nakonec skvele naplanovany - za rok bude uz potreba zacit delat trochu vice a to neni zadny problem, aby chlap hlidal naplno. Zatim budeme prochazkovat po lese, jako doted...
Proto jsem resila i kocarek... mela jsem to celkem slozity. Bydlime v Brne, takze nas MHD nemine a pritom litame po lese a potrebujeme tank. Takze nemame zadnou modernu s otacecima koleckama a serepetickama a poridili jsme ojety cesky vyrobek.
Mel by byt do terenu vhodny - proste obyc ctyrkolka.
Jinak o nositku taky uvazuju - doporucuji se ergonomicka, takze znacky jako Manduca, Beco a Ergo. Satek asi ne, protoze chci, at nosi i chlap a to si nedokazu predstavit, jak by se do toho motal. Na uplne maly mimco mam ale pujceny od sestrenky babyvak od Emitexu. Je to ale na dlouhy chozeni absolutne neprakticky, co jsem zjistila. Boli z toho zada, jak je to jen pres rameno.
Ale chci to pouzit treba jen na cestu MHD k doktorce, takze to jde.
A tak od 3-4 mes. sup do Manducy.
Jinak Manduca i Beco jsou pry vhodne i pro novorozence, ale porad jsem k tomu skepticka - precejen je to takovy sezeni.
Tak doufam, ze budu mit spolupracujici mimi ve vsem, co pro nej planuju.
Jo a jeste ty plenky, jo?
Planuju, ze vyzkousim latkovy plenky. Aspon na doma, kdyz uz ne venku.
Byla jsem na prednasce a fakt me to nadchlo.
Pry je super material bambus - hodne saje a je mekkoucky. Dela to treba znacka Tots Bots. A jinak dobry znacky latkovek jsou Imse Vimse, Haipa-Daipa.
Ale no tak, jeste se zacnu cervenat.
Hele, vcera me ta detska doktorka doporucila brat homeopatika na porod. Jmenuji se Arnika Montana v brozurce mam redeni 15 CH, ale na netu je i 9 CH. Pred porodem maji zajistit pripravu porodnich cest, pusobit preventivne na unavu a pripadna poraneni pri porodu. Pri porodu ma tlumit unavu, bolesti v krizi. Po porodu jsou dobra zase na hojeni. Tak to ted googlim a zkusim to.
Budou to moje prvni homeopatika v zivote.
Tak jsem na ten zazrak zvedava.
Jak jsem teď ležela v nemocnici,rodila tam jedna paní lékárnice a ta brala taky homeopatika -i v průběhu porodu..
Přišlo mě to divné,že jí manžel v době jak se jí zvyšovali stahy dávkoval různá homeopatika,ale rodila podruhé a říkala že to fakt pomohlo..
Takže něco na tom asi bude...
peggiska
napsal(a):
Ahojky,
to jsem rada, ze tady mame podobne "problemy".
Ja mam za 14 dni termin porodu a resim podobny veci jako vy...
Mam rocni hribe, takze jezdeni u me stejne nehrozilo. A kdybych mohla, tak by me chlap stejne nepustil, v tom je hodne opatrnej.
Ale ja si nestezuju, ja jsem stastna s konmi i bez jezdeni.
No a rikam si, ze to mame nakonec skvele naplanovany - za rok bude uz potreba zacit delat trochu vice a to neni zadny problem, aby chlap hlidal naplno. Zatim budeme prochazkovat po lese, jako doted...
Proto jsem resila i kocarek... mela jsem to celkem slozity. Bydlime v Brne, takze nas MHD nemine a pritom litame po lese a potrebujeme tank. Takze nemame zadnou modernu s otacecima koleckama a serepetickama a poridili jsme ojety cesky vyrobek.
Mel by byt do terenu vhodny - proste obyc ctyrkolka.
Jinak o nositku taky uvazuju - doporucuji se ergonomicka, takze znacky jako Manduca, Beco a Ergo. Satek asi ne, protoze chci, at nosi i chlap a to si nedokazu predstavit, jak by se do toho motal. Na uplne maly mimco mam ale pujceny od sestrenky babyvak od Emitexu. Je to ale na dlouhy chozeni absolutne neprakticky, co jsem zjistila. Boli z toho zada, jak je to jen pres rameno.
Ale chci to pouzit treba jen na cestu MHD k doktorce, takze to jde.
A tak od 3-4 mes. sup do Manducy.
Jinak Manduca i Beco jsou pry vhodne i pro novorozence, ale porad jsem k tomu skepticka - precejen je to takovy sezeni.
Tak doufam, ze budu mit spolupracujici mimi ve vsem, co pro nej planuju.
No za 14 dní, tak to teda hodně štěstí, držím palce.
Já kočárek chci taky nějakou ojetinu do terénu, mimochodem s čím máte zkušenosti, asi jsou lepší nafukovací velké kola a čtyřkolka, ne?
Jinak právě z tebou popsaných důvodů chci ten šátek, pač nevím jak bych prostrkovala kočár přes dráty nebo bránu nebo chodila venčit dvě velké psiska. Jo manduky jsou prej super. No s tím chlapem to je trochu problém, ale buď to maminy řeší tak, že když jsou spolu tak ho navážou a nebo právě těma nosítkama nebo ať si vezme kočár, stejně budu většinou nosit já. Babyvak je jenom na krátké nošení a na záda to musí být asi fakt děs a proto šátek, šátek :-))))).
Jinak co se týče těch novorozenců tak někde doporučují právě malé nosit jen v úvazu těch kolíbek, ale když je mimi správně "posazené" v tom horizontálním tak se může nosit i tak, ale musí mít dobře podsazený zadeček (vysoko kolínka), nožičky do "žabičky", správně zakulacenou nevyosenou páteř a dobře podepřenou hlavičku. Naopak právě třeba miminka s problémovýma kyčlema se nesmí vůbec takhle v kolíbce nosit, ale jen v tomhle horizontálním úvazu.
Konečně nějaká nadšenkyně taky do látkovek. No moje první úvaha byla hlavně aby to dalo co nejmíň práce :-), takže koupím jen typ AIO a aby to finančně nebylo tak nákladné tak jednovelikostní na celou dobu přebalování. Takže jsem se rozhodla, že budu látkovat s pop in (ty jsou s bambusem), ještě mají navíc ty výhodné multipacky. No pak jsem zjistila, že to bude fakt dost drahé a kdovíjak dlouho vydrží, navíc jsem zdědila klasické čtvercovky (které jsem nechtěla používat ani za nic :-) ještě po nás se segrou a tak jsem teď došla k variantě, že výbava bude z poloviny popinky - 1 ten balík, pak koupím tak ze dva ty vnitřky do popinek, 2 svrchňáky a využiju ty čtvercovky a tak to nějak budu kombinovat (ono i ta čtvercovka se dá do té popinky strčit).
Ale teda strávila jsem něklik bezesných večerů nebo i nocí :-))) na diskuzích a článcích a měla jsem z toho fakt depku než jsem zaprvé pochopila ten systém a za druhé co si vybrat, to byl děs, jak to má každý nakombinované.
Jo bambus je nejlepší, nejvíc toho nasaje, ale taky nejdýl schne, tak jestli nemáš kde sušit, tak bacha na to.
Evi, to neva, že ses neozvala, spíš vždycky v člověku hrkne, jestli je všecko v pohodě, tak to jsem ráda, že se držíte.
No já co čtu teď tu knihu napsala jiporodní asistentka s 30 letou praxí, která se zabývá hodně přirozeným porodem tak využívá bylinky, aromaterapii a právě homeopatika, tak tam popisuje vážně zajímavé příběhy, já na to teda věřím. Ale ideálně by měly být homeopatika nadávkované zkušeným homeopatem konkrétně pro tebe, neplatí tam úplně jako u klasických léků takovéto obecnější využití.
Třeba jak psala Evka co měla ta paní lékárnice, ještě třeba různé na různé doby porodní nadávkované, tak to musí být docela účinné.
Jinak mamčina kámoška brala v 2 době porodní caulophylum 9CH a prej to taky pomohlo.
No já jsem vděčná, že naše dětská doktorka dělá i homeopatii
nn ja ho nemam v sedle pred sebou, teda nie, ked jazdim, iba na dvore sa posadi do sedla, lebo sa mu to strasne paci a vyska pri tom az usi praskaju ja mam takyto kocarek-trojkombinaciu, teraz ho mam ako bugynu uz
Co se týče kočárku, mám Gesselin, čtyřkolku, trojkombinaci, s nafukovacími koly, odpružený - houpací, a jsem véééélmi spokojená - do terénu fakt super. Ségra má od Gessleinu trojkolku, s pěnovými koly, a je když byl její Dáňa malinkej, bylo docela umění, objet s ním naší vesnici, ve který je hnusná silnice (zase na pěkným podkladu, např. ve městě, nákupním centru apod. se jezdí o hodně líp s tou trojkolkou).
tady jako "sedačka". Vnitřky jsou vyměnitelné - když ti dítě jeden zamaže, můžeš ho vyměnit a vyprat.
Ahoj holky, tak taky přispěju :-) mám teď už pětiměsíční miminko. Jezdila jsem do třetího měsíce protože jsem to nevěděla, pak už jsem měla strach a hlavně byla zima a to je u nás tolik sněhu že to stejně nejde. Okolo dvou koní jsem dělala všechno asi do šestého měsíce, pak jsem měla nakázáno ležet kvůli předčasnému porodu, ale to mi bylo hrozně tak jsem pomalinku zase začla trochu kolem koní. Do porodnice jsme jeli ve sněhové vánici po tom co jsem ještě obstarala koně a za dvě hodiny bylo miminko na světě :-) bolesti hrozné (asi silné svaly pánevního dna), ale okamžitě jsem mohla domů kdyby mě pustili :-) a za tři týdny už zase v sedle, tolik jsem se těšila :-))
Plenky dávám jednorázové protože jsem asi líná a navíc radši se věnuju miminku a koním než praní a žehlení, ono mi stačilo prát ty plíny co se musely dávat kvůli kyčlím a poblinkané, i tak jich bylo dost a každý druhý den jsem měla plnou pračku.
Kočárek máme taky už ojetý a teréní, zvládá všechno a nemusím se bát že si zničím nový. Ale hlavně máme šátek, trochu jsem se zpočátku bála protože jsem na žádném kurzu nebyla, ale je to jen o zvyku, střídáme se s manželem v nošení (já mu to vždy pomůžu uvázat) a naší Sárince se to moc líbí, nosí se ráda. Používáme ho hlavně na to když vodíme koně na pastvinu, ale na koně bych se bála malou vzít, přece jen se může cokoliv stát, ani kvůli fotce....
Dala bych vám se m fotky, ale co je nová fauna tak mi to nejde, neporadíte někdo jak na to? Hlásí to nějakou hcybu a to mám fotku zmenšenou, a dřív mi to šlo...
ha už jsem na to přišla musím z exploreru
Tady na závodech dva měsíce po porodu, kočárek moc vidět asi není...
luckai
napsal(a):
No za 14 dní, tak to teda hodně štěstí, držím palce.
Já kočárek chci taky nějakou ojetinu do terénu, mimochodem s čím máte zkušenosti, asi jsou lepší nafukovací velké kola a čtyřkolka, ne?
Jinak právě z tebou popsaných důvodů chci ten šátek, pač nevím jak bych prostrkovala kočár přes dráty nebo bránu nebo chodila venčit dvě velké psiska. Jo manduky jsou prej super. No s tím chlapem to je trochu problém, ale buď to maminy řeší tak, že když jsou spolu tak ho navážou a nebo právě těma nosítkama nebo ať si vezme kočár, stejně budu většinou nosit já. Babyvak je jenom na krátké nošení a na záda to musí být asi fakt děs a proto šátek, šátek :-))))).
Jinak co se týče těch novorozenců tak někde doporučují právě malé nosit jen v úvazu těch kolíbek, ale když je mimi správně "posazené" v tom horizontálním tak se může nosit i tak, ale musí mít dobře podsazený zadeček (vysoko kolínka), nožičky do "žabičky", správně zakulacenou nevyosenou páteř a dobře podepřenou hlavičku. Naopak právě třeba miminka s problémovýma kyčlema se nesmí vůbec takhle v kolíbce nosit, ale jen v tomhle horizontálním úvazu.
Konečně nějaká nadšenkyně taky do látkovek. No moje první úvaha byla hlavně aby to dalo co nejmíň práce :-), takže koupím jen typ AIO a aby to finančně nebylo tak nákladné tak jednovelikostní na celou dobu přebalování. Takže jsem se rozhodla, že budu látkovat s pop in (ty jsou s bambusem), ještě mají navíc ty výhodné multipacky. No pak jsem zjistila, že to bude fakt dost drahé a kdovíjak dlouho vydrží, navíc jsem zdědila klasické čtvercovky (které jsem nechtěla používat ani za nic :-) ještě po nás se segrou a tak jsem teď došla k variantě, že výbava bude z poloviny popinky - 1 ten balík, pak koupím tak ze dva ty vnitřky do popinek, 2 svrchňáky a využiju ty čtvercovky a tak to nějak budu kombinovat (ono i ta čtvercovka se dá do té popinky strčit).
Ale teda strávila jsem něklik bezesných večerů nebo i nocí :-))) na diskuzích a článcích a měla jsem z toho fakt depku než jsem zaprvé pochopila ten systém a za druhé co si vybrat, to byl děs, jak to má každý nakombinované.
Jo bambus je nejlepší, nejvíc toho nasaje, ale taky nejdýl schne, tak jestli nemáš kde sušit, tak bacha na to.
Evi, to neva, že ses neozvala, spíš vždycky v člověku hrkne, jestli je všecko v pohodě, tak to jsem ráda, že se držíte.
Ja poridila obyc ctyrkolku s velkymi nafukovacimi koly. Je to cesky vyrobek, ma to velkou korbu - takze i na zimu ideal pro pulrocni mimi. Jde z toho udelat i sportak. No me se moc zalibil.
Je to typ Patron Apollon Alux. Dlouho jsem cetla diskuse na kocarky a tenhle proste splnil to, co od kocarku potrebuju.
Navic jsem ho haluzove sehnala za 1200,-, takze spokojenost nejvyssi.
No prave to noseni se asi uvidi az s mimcem. Babyvak mam pujceny. Kdybych ho mela kupovat, tak to kvuli te kratke dobe vyuziti nekupuju. A Manducu pak hodlam prvne vyzkouset nez ji koupim, ponevadz jsou deti, ktere to pry rady nemaji. Doufam, ze nase takove nebude!
Latkovky - vse v jednom (AIO) - jsou podle me dobra volba! Ja latkovky dopredu taky kupovat nebudu. Stejne asi u uplnyho novorozence to zkouset jeste nebudu.
No a ty plenky vse v jednom taky pry dele schnou. A ja mam prostoru k suseni dosti, takze to me netrapi.
Spis to, kolik jich budu teda potrebovat.
No to se snad vychyta.
a ještě k porodu - taky jsem nebyla na předporodním kurzu, přečetla jsem si knížku "O matce a dítěti", prolustrovala diskuze na netu, a tím to haslo. Stejně si nejsem jistá, jestli by mi to nějak porod ulehčilo - spíš ne . Náš vet dává homeopatika i koním (ne vždycky, používá samozřejmě taky stand. léčbu), a zabírají - takže tomu věřím z vlastních zkušeností.
Na fotce Kubík, když mu byl rok (malinko vzteklej )
Jdeme do ohrady :-)
nosili jsme v kolíbce dokud malá nedržela hlavičku.
ziki
napsal(a):
Ahoj holky, tak taky přispěju :-) mám teď už pětiměsíční miminko. Jezdila jsem do třetího měsíce protože jsem to nevěděla, pak už jsem měla strach a hlavně byla zima a to je u nás tolik sněhu že to stejně nejde. Okolo dvou koní jsem dělala všechno asi do šestého měsíce, pak jsem měla nakázáno ležet kvůli předčasnému porodu, ale to mi bylo hrozně tak jsem pomalinku zase začla trochu kolem koní. Do porodnice jsme jeli ve sněhové vánici po tom co jsem ještě obstarala koně a za dvě hodiny bylo miminko na světě :-) bolesti hrozné (asi silné svaly pánevního dna), ale okamžitě jsem mohla domů kdyby mě pustili :-) a za tři týdny už zase v sedle, tolik jsem se těšila :-))
Plenky dávám jednorázové protože jsem asi líná a navíc radši se věnuju miminku a koním než praní a žehlení, ono mi stačilo prát ty plíny co se musely dávat kvůli kyčlím a poblinkané, i tak jich bylo dost a každý druhý den jsem měla plnou pračku.
Kočárek máme taky už ojetý a teréní, zvládá všechno a nemusím se bát že si zničím nový. Ale hlavně máme šátek, trochu jsem se zpočátku bála protože jsem na žádném kurzu nebyla, ale je to jen o zvyku, střídáme se s manželem v nošení (já mu to vždy pomůžu uvázat) a naší Sárince se to moc líbí, nosí se ráda. Používáme ho hlavně na to když vodíme koně na pastvinu, ale na koně bych se bála malou vzít, přece jen se může cokoliv stát, ani kvůli fotce....
Dala bych vám se m fotky, ale co je nová fauna tak mi to nejde, neporadíte někdo jak na to? Hlásí to nějakou hcybu a to mám fotku zmenšenou, a dřív mi to šlo...
A jak to nakonec dopadlo s porodem rodily jste v termínu?
Hele ty dnešní moderní pleny jsou právě skvělá věc, nežehlí se, neskládají, manipulace je s většinou typů jak s jednorázovkama na suché zipy nebo druky, takže veškerý čas co na tom strávíš je, že je hodíš do pračky, pak pověsíš,pak sundáš a hodíš do šuplíku, pár minut. Jinak bych o nich vůbec neuvažovala.
S fotkama teda neporadím, zkus to za chvíli nebo třeba zítra, třeba je něco seklé na webu.
No a jeste k tem homeopatikum. Docetla jsem se, ze ta Arnica je prave dobra po kazdem porodu. Pred je to asi zbytecny brat - clovek nema ty priznaky.
A behem porodu teda nevim, to je slozity - psali, ze se stridaji dva druhy a to uz mi prijde, ze bych si to teda nemela davkovat sama.
Na tvorbu materskeho mleka, kdyby byl problem, je dobry Ricinus Communis 5 CH. To mi potvrdila i pediatricka. Ale samo az kdyby fakt byl problem - takze hlavne prikladat porad a porad, at se to rozjede radsi prirozene.
Uuufff, decka, je to veda, co? No snad nam to vsem dobre dopadne.
tak vidím, že typ kočárku je opravdu jednoznačný :-)))
Ziki super foto se šátkem, tak nějak si to představuju.
Pegisko, jestli nemáš problém se sušením tak nemusíš nic řešit, počet je podle toho jaký typ budeš používat většinou těch kalhotkových nebo AIO se udává tak kolem 24 abys prala tak jednou za 2,3 dny. Ale udělat si výbavičku jenom z AIO je docela drahý špás, obzvláště když nejsou jednovelikostní. Většina mamin to různě kombinuje ( a pak se vyžívá v těch různých obrázkových plínkách :-)) Jenom si to pěkně užij jako já a prolez si diskuze a články :-))) třeba www.l átkovky.cz, www.latkovepleny.cz, www.mamaja.cz
už se mi to povedlo vložit
no a jednorázovky má kamarádka tak jsem si říkala že to omrknu, ale ona vkládá myslím takovou jako skoronormální plínu do takových kalhotek ale fandím vám co do toho jdete!
rodila jsem o týden dřív ale on ten termín byl tak od oka protože jsem nepořádná a houby jsem věděla tak jsem mlžila u doktorky s poslední menstruací
ja mam tiez s nafukovacimi kolami, prejdem s nim cez vsetko, ziadne problemy nikde nemam a teraz pozrite, co mi dnes doslo
mam velku radost
Tak ještě pár vychytávek na které byste určitě taky přišly
Kočárek je úplně nejlepší prý ten starý co má jako ty řemínky, že se tak hezky houpe, ono to totiž s mimčem dost hází takže po první jízdě v terénu jsme ty naše kolečka dost upustili aby to tak nepružilo. Kočárek z venku stříknout koňským repelenetem, proti klíšťatům funguje skvělě a rozhodně si pořiďte síťku proti hmyzu. Když nesu mimi v šátku tak se taky narepelentím, malá už jedno klíště měla a dost mě to vyděsilo. Jinak když ji nosím v šátku a vodím koně dávám si ji hlavičkou na stranu kde nebude kůň, a poprvé jsem mu ukázala cože v té "kapsičce" mám a by dával pozor, hrozně ho to totiž zajímalo tak aby do mě nestrkal...
Jo a pokud se chystáte kojit a nějak více jezdit je super pořídit si odsávačku na mléko, já ji teda využívám hodně.
Našla jsem fotku asi tak v osmém měsíci
ziki
napsal(a):
Tak ještě pár vychytávek na které byste určitě taky přišly
Kočárek je úplně nejlepší prý ten starý co má jako ty řemínky, že se tak hezky houpe, ono to totiž s mimčem dost hází takže po první jízdě v terénu jsme ty naše kolečka dost upustili aby to tak nepružilo. Kočárek z venku stříknout koňským repelenetem, proti klíšťatům funguje skvělě a rozhodně si pořiďte síťku proti hmyzu. Když nesu mimi v šátku tak se taky narepelentím, malá už jedno klíště měla a dost mě to vyděsilo. Jinak když ji nosím v šátku a vodím koně dávám si ji hlavičkou na stranu kde nebude kůň, a poprvé jsem mu ukázala cože v té "kapsičce" mám a by dával pozor, hrozně ho to totiž zajímalo tak aby do mě nestrkal...
Jo a pokud se chystáte kojit a nějak více jezdit je super pořídit si odsávačku na mléko, já ji teda využívám hodně.
Našla jsem fotku asi tak v osmém měsíci
vychytávky se budu hodit, díky.
Teda v osmém měsíci, břicho nicmoc :-)
Děkuji za pochvalu musím se teda ještě nechat vyfotit teď nově, to už máme ten úvaz kde může Sárinka i pozorovat koníky...
No a opravdu bylo to focené 20.2. a porod byl 15.3. břicho opravdu nic moc nelké nebylo (do 6 měsíce jsem nosila svoje normální kalhoty vel.38) zato teď ty kila nechcou dolů potvory a to se přes den skoro nezastavím a v noci dvakrát vstávám na kojení...a jím spíš málo...
No a s tím termínem jste mě pobavily myslela jsem, že jen já jsem taková nepořádná, ještě že to na tom ultrazvuku dokážou tak přesně poznat co?
Jinak ještě co se týká ježdění měla jsem docela dlouho problém nasedat, ale mám extracitlivého koně tak jsem ho nechtěla trápit nějakým škrábáním se nahoru, ale s ježděním to nepřehánějte já jsem nejdřív chodila jen na procházky krokem...
Teď to vyznělo jako že máte úvaz na Sárinku,aby neutekla a mohla se dívat na koně
Tak něco zase nafoť.
Já myslím že je to individuální..Paní v nemocnici povídala že tři měsíce po prvním porodu seděla jen na nafukovacím kruhu jak byla posešívaná..Takže to by se člověku určitě na koníka nechtělo..
No já pupek taky nemám skoro žádný a termín mám na začátku září...Až mě to trochu vadí když vidím ty maminy s megabřichama..jestli je vše v pořádku..
Nééé úvaz šátku přece, ale až začne běhat tak kdoví třebas by se nějaký úvaz hodil
No a určitě je to individuální, jak se kdo cítí, já jsem se třebas necítila na ježdění v těhotenství.
Ale pokud jste nečetli, na equichanelu zkuste pohledat, nedávno tam byly dobré odborné články právě o ježdění v těhotenství a po porodu.
Jinak obecně se určitě doporučuje začít jezdit po zahojení poranění a když už nekrvácíte. Já mohla sedět hned, jen asi dva stehy jsem měla...
Ahoj, se k vám trošku vetřu, jo? Mám termín teda až na Vánoce, ale teď mi teda břicho vyjelo, že bych snad mohla rodit za měsíc, když to tady porovnávám s Vašima fotečkama. A to jsem ze začátku těhu hubla a pak přibírala jen hodně pomalu. Taky nejezdím, na mimi jsme docela dlouho čekali, tak mám strach, abych tomu malému neublížila. Ale do sedla se teda těším strašně moooc, akorát, že to vyjde zrovna až bude sníh
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ty brďo tady se to teda rozjelo
Luci, tak to bude asi ten babyvak, na to juknu, ale říkám si, jak to člověk moc využije, že asi lepší rovnou do toho šátku, když už
Jinak s tím předporodním kurzem určo se to dá zvládnout i bez něj, o tom žádná, určitě to není o tom, že z předporodního kurzu je člověk připravený na porod, to vůbec, stejně je každý porod úplně jiný a člověk dopředu bohužel neví, co a jak bude, spíše jde o to, že jsme tam o tom mohli pokecat, člověk se mohl zeptat na to, co ho zrovna napadlo a zajímalo, diskutovali jsme, probrali jsme stravování v těhu, výbavičku, kojení, šestinedělí a i samo porod, nebylo to vůbec právě jenom o tom porodu, ale i o tom před i po něm
Jinak s kočárkem máme nakonec klasika čtyřkolka s nafukovacíma, dala jsem na manžu a do terénu myslím dobrá volba
Co vím, tak Gessleiny mají docela širokou paletu barev. Ale nejlevnější kočár to tedy není.... Jak jsem ale psala, jsem nadmíru spokojená. Jinak takových typů kočárků se u nás bude prodávat určitě dost.
Kobylu musím vodit do výběhu, který mám z domova cca 400m - Morgana je zlatíčko, a bez problémů se naučila chodit vedle kočárku. Když jsem viděla, že není problém, chodila jsem takhle s obouma i na procházky. Lidi ve vesnici ze mě měli srandu a vždycky říkali, že už viděli mámu s kočárem a se psem, ale s koněm že fakt ne .
Porod byl teda síla, všichni mi řikali, jak ho budu mít dobrý, když jsem pořád v pohybu, ale bohužel to u mě neplatilo. Kubíkovi se od mamky nechtělo, porod vyvolávali na 2x, od prvního vyvolávání do porodu to bylo 31 hod., ty nejhorší bolesti trvaly 7 hod. - už jsem byla fakt grogy, nemělo to konce. Na druhou stranu jsem měla jen dva stehy, a už druhý den jsem si mohla sednout. Kubík je zdravý, takže co víc si přát . O druhém porodu jsem nechtěla ani slyšet, ale jedináčka nechci, a postupem času se smiřuju s tím, že budu muset zvládnout ještě jeden. Konejším se tím, že ten druhý je prý rychlejší....
Na fotce den po porodu.
K těm homeo - já ho zatím zkoušela jen u 2 hřebení a obě proběhly o.k, s minimem krve. Dávala jsem Arnica Montana 9 CH, 3 dny před termínem a pak asi ještě 10dnů po termínu. A co bylo plus, nejen, že kobyla se evidentně cítila dobře, ale taky ten průjem hříběte kolem toho 8-9 dne téměř nebyl. U lidí ale neporadím..., zkušenosti porodem a homeo nemám...
Homeopatikám bych věřila, naše vetka nám takhle léčí jak psy tak koníky a úspěšně. Nakonec jsme podlehli kouzlu kuliček i my, manžel třeba vždycky trpěl na alergie a od té toby co si dá začátkem roku kůru tak je klid. Nevěděla jsem jak je to s homeo v těhu, ale uklidnila mě, že se prý normálně také podávají a jde tím třeba léčit počáteční nevolnosti v prvním trimestru apod. Ale určitě to chce si to nechat nadávkovat přímo na sebe, je to trošku věda.
Luci I, ja uz mam latkovky nastudovany, to se neboj. A taky jsem nad tim stravila dost casu. Vim, kolik se doporucuje, ale stejne to budu porizovat postupne, protoze jen na latkovkach asi nebudeme.
A levny to porizeni neni, i kdyz ono se to vrati.
Holky a s tema terminama jste me pobavily. Ja bych taky nevedela.
Ale protoze jsem mela nejake problemy, tak jsem to ve vysledku vedela presne - podle jedine ovulace za 3/4 roku!
Vcera jsme byli na houbach...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jéé a já jsem ve stresu z Vás :) Skoro všichni už po porodu,nebo vše jisté,jen mě zjistili teď 5týden těhotenství,tak mám v celku strach,abych mímo na té svojí praštěné kobyly nevytřepala ...když jste zjistili,že jste těhotné,jezdili jste,nebo jste jezdili až po tom "jistějším" třetím měsíci?
já jela v 5 tt vytrvalostní závod v Mostě na 65 km, a kilák do cíle dvou kol jsem běhala po svých, vedle kobyly , a Kubíkovi to vůbec nevadilo (a mě vlastně taky ne, protože jsem o tom ještě nevěděla
). A jak už jsem psala, jezdila jsem od začátku těhotenství, až do 7. měsíce.
Na fotce těhule v Mostě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jéé... ty ses měla.. já to bohužel vím a člověk se..... "bojí" aby o to co tam v podstatě ještě není (na ultrazvuku ještě nic vidět nebylo) nepřišel .. tak ok.....budu si říkat "nevytřepu,nevytřepu,nevytřepu"
snad bude vše v pořádku :)
i ja som si hovorila, ze ked budem tehu, ze ako budem jazdit a tak...jazdila som do 6 TT aktivne, ale to som nevedela, ze som tehotna, no ako som to mala cierne na bielom, ze nosim novy zivot v sebe, nieco sa mi v hlave bloklo a aj ked som mala nutkanie vysadnut do sedla, to nieco mi to skratka nedovolilo....a tych 9 mesiacov mi tak ubehlo, ze ani neviem, a teraz ma maly uz 7 mesiacov. V tehotenstve som sa inac nijako neomedzovala, okolo koni som makala az do konca, len posledny mesiac som uz strasne pri vozeni koleciek dychcala, tak som to radsej nechala muzovi, ale nakladala som ich stale, dok ma strasil predcasnym, ze mam ten posledny mesiac len lezat, ze sa otvaram..., no to by som asi osedivela, len lezat termin som mala 18. 01, na predposlednej kontrole mi ho posunuli na 11.01 a na poslednej v pondelok mi dok povedal, ze mi sa uz neuvidime a mal pravdu, maly sa narodil 7.01 vo stvrtok
na mna bol velky, pekne ma potrhal a bola som pozasivana, no uz na druhy den som sedela na posteli s nohou pod zadkom, lebo to je taky moj zvyk, mat nohy podlozene pod sebou a sestricka, ked to videla, skoro odpadla, ze ako to pri tolkych stehoch mozem tak mat
ale do sedla som sla az po dlhsej dobe, bola zima a mne sa nechcelo a ani som nemala cas...
jo, to je jasný, taky jsem jezdila do té doby, než jsem začala pociťovat diskomfort.
Jinak tohle sedlíčko je vytrv. speciál od p. Votavy, ale Podium mám taky
Jinak kobylka je huculoarabka, moment. výkonnost S. Tady můžete mrknout na moje stránky: www.morgana.estranky.cz.
Kobylka je teda moc povedená!!!!
A sedlo od pana Votavy mám taky a nemůžu si vynachválit.Je hrozně pohodlné..Jen se ně občas skřípne kůže jak tam mám ty třmenové řemeny...takže si tam asi nechám došít fendry jako jsou u westernu...
Bonito to je sranda-taky sedím vždycky na nohách-máme tak zničený gauč u PC,protože pořád sjíždím dolů
nevím,mě se s tím břichem jezdí špatně už od začátku..prostě mě tam tak divně skáče..Jinak kydám a koníky vodím taky i teď..Ale jezdit mě ani neláká
Co vím, tak sedláři Votavové jsou v ČR dva - jeden ze Sázavy (prý ale už nešije), od toho mám sedlo já, a druhý tuším z Náchodska, a prý šije westerny, tak možná máš sedlo o něj .
Kobylka je super, mám jí od hříbátka a nemůžu si jí vynachválit. Jinak trénink s mimčem zkoubit jde, ale potřebuješ hodného přítele (manžela), který je ochotný dítko pohlídat.
Aha, no tak musíš "znásilnit" na hlídání někoho jiného . Jinak tvoje sedlíčko vypadá moc pěkně, pohodlně. Já jsem na vytrvalostní speciály zvyklá, a jsem s nimi moc spokojená
, po všech stránkách. Jinak k tomu sedlu od p. Votavy mám taky fendry (viz foto - ale na mě moc nekoukej
).
Ahoj holky, tak kočár je vybrán, tak doufám, že to dopadne, ať to nezakřiknu..
Mě co se týče ježdění po porodu právě překvapilo, že to není žádná sranda spíš po než před porodem, že si člověk může v případě hodně brzkého a inetnzivního návratu do sdla přivodit něepěkné problémy. Ale asi takové decentní svezení jak se člověk cítí neuškodí.
Matto, já v 1. trimestru moc nejezdila, jednak jsem loni potratila někdy v 8 . týdnu (asi kvůli chřipce, nejezdila jsem), takže z toho 1. trimestru jsem měla respekt a zařekl se, že na koně v těhu vůbec nepolezu. Navíc to bylo v zimě, takže žádná křeč. No jenže jak začlo být ve druhém trimestru jaro a pojízdná jízdárna, tak jsem se začala pomalu vracet do sedla, dokonce docela intenzivně trénovat, jen se cvalem jsem šetřila a snažila se minimalizovat rizika, jezdila jsem jen na svojí kobyle a jen na jízdárně, pač moje arabka je trochu čumivější a i když mě nikdy nevysypala venku čllověk nikdy neví, co se semele. Ŕíkala jsem si, že budu jezdit tak do 6 .měíce a zas jsem to začala prodlužovat :-) a jezdila jsem do 30 tt. Do té doby jsem dělala prakticky vše (nejen)kolem koní s tím, že člověk poslouchal, co mu tělo říká, tak pomalej nebo vozil poloviční kolečka apod..Totéže co se týče práce i ježdění mi řekla moje dr., dělat vše jako dřív, podle tho jak se cítím (takže já měla ježděí oficiálně povoleno :-).
No až ve 33tt mě poslal na rizko s předčasným porodem, jak jsem tu popisovala dřív. Ale nemyslím, že to bylo ježděním (i když vyloučit to nemůžu), 14 dní před tím jsem nejezdila a do té doby vše v pohodě, spíš jsem to přehanala s další fyzickou aktivitou. Každpádně teď jsem koně už 14 dní neviděla a spíš se štřím a chystám doma (stejně mám co dělat abych to stihla :-), abychom to dotáhli co nejdál a neposlali mě do nemocnice.
Co se týče vytřepání mimča, tak mtyslím, že opravdu nehrozí. Spousta gynekologů už dnes s ježděním nemá problém. Já to měla třeba schváleno od dvou nezávislých gynekologů. Ale to je doktor od doktora.
Co je rizikoje samozřejmě pád, kopnutí apod., ale ne ježdění jako takové. I když mě ten jeden gynegolog řekl, že si myslí, že když nespadu přímo na břicho, tak to taky žádná hrůza není :-), to jsem jen zalapala po dechu.
Jinak pokud vládneš německy, tak kromě těch dvou dobrých článků na EQCH jsou ještě superstránky www.schwangereiten.de (už jsem to tu taky kdysi dávala, kde se doktorka a jezdkyně v jednéosobě zabývá výzkumem na tohle téma, jen tam bohužel stále nemá publikované výsledky. je tam třeba zajímvá diskuze.
Já zastávám názor, že by si měl člověk těhotenství užít co to jde bez stresu a strachu, dělat vše na co se cítí. Kdo má chuť ať jezdí, kdo nemá ať nejezdí, hlavně aby byl člověk v klidu a pohodě.
Jo a tady ještě foto, přece jen jsem v prvím trimestru několikrát na koni seděla, třeba tady, když jsem byla těhotná asi jen několik dnů jsme byli dělat atrakci do živého betléma :-)
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
luckai
napsal(a):
Ahoj holky, tak kočár je vybrán, tak doufám, že to dopadne, ať to nezakřiknu..
Mě co se týče ježdění po porodu právě překvapilo, že to není žádná sranda spíš po než před porodem, že si člověk může v případě hodně brzkého a inetnzivního návratu do sdla přivodit něepěkné problémy. Ale asi takové decentní svezení jak se člověk cítí neuškodí.
Matto, já v 1. trimestru moc nejezdila, jednak jsem loni potratila někdy v 8 . týdnu (asi kvůli chřipce, nejezdila jsem), takže z toho 1. trimestru jsem měla respekt a zařekl se, že na koně v těhu vůbec nepolezu. Navíc to bylo v zimě, takže žádná křeč. No jenže jak začlo být ve druhém trimestru jaro a pojízdná jízdárna, tak jsem se začala pomalu vracet do sedla, dokonce docela intenzivně trénovat, jen se cvalem jsem šetřila a snažila se minimalizovat rizika, jezdila jsem jen na svojí kobyle a jen na jízdárně, pač moje arabka je trochu čumivější a i když mě nikdy nevysypala venku čllověk nikdy neví, co se semele. Ŕíkala jsem si, že budu jezdit tak do 6 .měíce a zas jsem to začala prodlužovat :-) a jezdila jsem do 30 tt. Do té doby jsem dělala prakticky vše (nejen)kolem koní s tím, že člověk poslouchal, co mu tělo říká, tak pomalej nebo vozil poloviční kolečka apod..Totéže co se týče práce i ježdění mi řekla moje dr., dělat vše jako dřív, podle tho jak se cítím (takže já měla ježděí oficiálně povoleno :-).
No až ve 33tt mě poslal na rizko s předčasným porodem, jak jsem tu popisovala dřív. Ale nemyslím, že to bylo ježděním (i když vyloučit to nemůžu), 14 dní před tím jsem nejezdila a do té doby vše v pohodě, spíš jsem to přehanala s další fyzickou aktivitou. Každpádně teď jsem koně už 14 dní neviděla a spíš se štřím a chystám doma (stejně mám co dělat abych to stihla :-), abychom to dotáhli co nejdál a neposlali mě do nemocnice.
Co se týče vytřepání mimča, tak mtyslím, že opravdu nehrozí. Spousta gynekologů už dnes s ježděním nemá problém. Já to měla třeba schváleno od dvou nezávislých gynekologů. Ale to je doktor od doktora.
Co je rizikoje samozřejmě pád, kopnutí apod., ale ne ježdění jako takové. I když mě ten jeden gynegolog řekl, že si myslí, že když nespadu přímo na břicho, tak to taky žádná hrůza není :-), to jsem jen zalapala po dechu.
Jinak pokud vládneš německy, tak kromě těch dvou dobrých článků na EQCH jsou ještě superstránky www.schwangereiten.de (už jsem to tu taky kdysi dávala, kde se doktorka a jezdkyně v jednéosobě zabývá výzkumem na tohle téma, jen tam bohužel stále nemá publikované výsledky. je tam třeba zajímvá diskuze.
Já zastávám názor, že by si měl člověk těhotenství užít co to jde bez stresu a strachu, dělat vše na co se cítí. Kdo má chuť ať jezdí, kdo nemá ať nejezdí, hlavně aby byl člověk v klidu a pohodě.
Jo a tady ještě foto, přece jen jsem v prvím trimestru několikrát na koni seděla, třeba tady, když jsem byla těhotná asi jen několik dnů jsme byli dělat atrakci do živého betléma :-)
Ahoj holky,
Luci, tak koukám, že se ti výbavička pomalu rýsuje
Jj, to jo, to máš pravdu, co jsem četla na eqch ty články od Katky, tak se to asi nesmí moc přehánět a člověk musí opatrně podle toho, jak se cítí, ale obávám se, že ze začátku je to možná takový frmol, že než si to člověk zaběhne a zvykne si, tak to chvíli potrvá, než se do toho sedla vůbec dostane, ale těžko říct, stejně je to asi všechno dost individuální.
Jinak já jsem na začátku taky nejezdila, ale postupně nějak jsem neodolala a na kobylu lezla, ale jenom tak, jak jsem se cítila, nic jsem nepřeháněla a ze začátku jsem se myslím celkem dlouho vozila jenom v kroku, nedělalo mi dobře natřásání, žádný, ani jízda v autě po těch našich debilních silnicích, po těch 3 měsících, až se to tam hezky zahnízdilo, tak postupně mi bylo líp, tak to jsem jak Lucka neodolala a do 5 měsíce jsme s kobylou normoš jeli drezurní trénink, pak jsme museli teda vysadit ze zdravotních důvodů kobyly, takže potom jsem se zase vozila jenom v kroku, občas trochu klusu, ale stačilo mi to, abych byla spokojená no a jezdila jsem skoro do nedávna, to jsem byla už na poslední jízdě, teď už procházkujeme na ruce a péruju spolujezdkyni na jízdárně
Jinak dost souhlasím s Luckou, každý to cítíme jinak, někdo prostě vylézt nemůže někdo zase na druhou stranu v tom nevidí překážku, ale samo všeho s mírou, poslouchat své tělo a ono bohužel stát se člověku může cokoliv kdekoliv, já jezdila denně do práce autem a to byl kolikrát adrenalin, že kam se na to hrabe nějaký ježdění, ale samo jsem jezla jenom na svou kobylu, na cizího koně bych nešla a jsem ráda, že to nakonec takhle bylo. Původně jsem jezdit nechtěla a byla s tím smířená a nakonec to bylo všechno jinak a jsem za to ráda, protože jsem si to užila, hezky to uteklo a člověk byl spokojený
Holky, nemáte někdo zkušenost s tímto?? Uvažuju, zda se to nevyplatí koupit na spinkání - http://www.zenskaruka.cz/vlneny-spaci-pytel-merino-disana-p-2314.html
Jedna zmoklá těhule pro zasmání
Zdravím maminky,ať budoucí či čekatelky. Já měla naštudované vše z knížek i netu. Nakonec bylo vše jinak. Těhotenství jsem zpozorovala hned na začátku,přestala jsem závodně skákat,aby náhodou se něco nestalo,ale jezdila jsem až do 9 měsíce,nakonec ale jen od ohrady na ohlávce a bez sedla. Musela jsem jedit,měla jsem to od doktora doporučené,jelikož jsem měla problémy s ledvinama a měla tam hadičky a ten pohyb na koni mi pomáhal aby mě to nebolelo. Porod byl nakonec vyvolaný 14 dní před,ale malé se ven nechtělo,tak jsem rodila 17 hodin,byla to fakt síla,jak ji ze mě dostávali. Po porodu bych se jistě neobešla bez kočáru,jak ke koním,tak i k doktorům. 6-ti nedělí jsem byla poctivě doma a jelikož jsem bylo docela sešitá,tak jsem neměla ani chuť sedat. Ale po 6-ti nedělí jsem vyhoupla do sedla a hned hop přes překážku,jelikož jsem si potřebovala dodat síly a je fakt že mi to pomohlo. Pak jsem jezdila i pod trenérem a jsem mu moc vděčná že se mnou zacházel opatrně. Všichni mě varovali ať neztratím mléko a já naopak měla mléka pro celou dědinu. Nosila jsem malou v klokance od chica a byla fajn,že malá byla přitulena na mě a jak byla kolem půl roku,tak čučela okolo. Plenky jsem používala jednorázovky. Dávat věci do pračky,pak žehlit,no to fakt ne,tak to bylo lepší,prostě jsem to vyhodila a dala druhou,navíc když má malé průjem,tak se plenky jednoduše sbalí a navíc jsou všude k dostání. Malá mšla plenku do roku,takže to takové fin.vydání nebylo,pokud navíc člověk sleduje ceny a slevy,tak se to dá. Jinak Kočár jsme měli čtyřkolku,ty moderní kočárky jsem pro matky ve městě bez větších zájmů a ne pro nás matky od koní.
Tak ať vám to všem vyjde .Pa Lenka
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
tango
napsal(a):
Zdravím maminky,ať budoucí či čekatelky. Já měla naštudované vše z knížek i netu. Nakonec bylo vše jinak. Těhotenství jsem zpozorovala hned na začátku,přestala jsem závodně skákat,aby náhodou se něco nestalo,ale jezdila jsem až do 9 měsíce,nakonec ale jen od ohrady na ohlávce a bez sedla. Musela jsem jedit,měla jsem to od doktora doporučené,jelikož jsem měla problémy s ledvinama a měla tam hadičky a ten pohyb na koni mi pomáhal aby mě to nebolelo. Porod byl nakonec vyvolaný 14 dní před,ale malé se ven nechtělo,tak jsem rodila 17 hodin,byla to fakt síla,jak ji ze mě dostávali. Po porodu bych se jistě neobešla bez kočáru,jak ke koním,tak i k doktorům. 6-ti nedělí jsem byla poctivě doma a jelikož jsem bylo docela sešitá,tak jsem neměla ani chuť sedat. Ale po 6-ti nedělí jsem vyhoupla do sedla a hned hop přes překážku,jelikož jsem si potřebovala dodat síly a je fakt že mi to pomohlo. Pak jsem jezdila i pod trenérem a jsem mu moc vděčná že se mnou zacházel opatrně. Všichni mě varovali ať neztratím mléko a já naopak měla mléka pro celou dědinu. Nosila jsem malou v klokance od chica a byla fajn,že malá byla přitulena na mě a jak byla kolem půl roku,tak čučela okolo. Plenky jsem používala jednorázovky. Dávat věci do pračky,pak žehlit,no to fakt ne,tak to bylo lepší,prostě jsem to vyhodila a dala druhou,navíc když má malé průjem,tak se plenky jednoduše sbalí a navíc jsou všude k dostání. Malá mšla plenku do roku,takže to takové fin.vydání nebylo,pokud navíc člověk sleduje ceny a slevy,tak se to dá. Jinak Kočár jsme měli čtyřkolku,ty moderní kočárky jsem pro matky ve městě bez větších zájmů a ne pro nás matky od koní.
Tak ať vám to všem vyjde .Pa Lenka
Leni a to se Vám podařilo malou naučit od roka na nočník? To mě zajímá Dík
sadzi saj
napsal(a):
Leni a to se Vám podařilo malou naučit od roka na nočník? To mě zajímá Dík
Ahoj, bylo to sice náročné a někdy i docela hektické,ale ano. Začala jsem na nočník ji dávat ale nechtěla,naštěstí nebyla typ,že by chtěla utíkat. Dostala na prdel,když se počůrala do kalhotek,moc to nepomáhalo,ale pak jsem přestala trestat a z ničeho nic přestala nosit plenku,během měsíce byla bez plenky přes den i přes noc. Teď plenku nesnese ať se děje co se děje,ale mám v záloze pár schovaných,když má průjem je to nejpraktičtější. Malá má 2,5 roku a průjem měla 1x,takže zas do těch peněz to tak neleze.
Ahojky holky,
kam jste se všichny poděli??
Neříkejte že už jste všechny v porodnici??
Já už to mám za sebou.Barunka se narodila císařským řezem minulý čtvrtek.Měla 1830g,takže je ještě v nemocnici na monitoru a všech testech dokud nedoroste do 2kg.
Pak už snad budeme doma všichni pohromadě..
Je to takový malý vrabčáček..Sestřičky jí říkají Rákosníček.
Tak držím place,ať už to máte taky brzo za sebou!!!
proxima
napsal(a):
Ahojky holky,
kam jste se všichny poděli??
Neříkejte že už jste všechny v porodnici??
Já už to mám za sebou.Barunka se narodila císařským řezem minulý čtvrtek.Měla 1830g,takže je ještě v nemocnici na monitoru a všech testech dokud nedoroste do 2kg.
Pak už snad budeme doma všichni pohromadě..
Je to takový malý vrabčáček..Sestřičky jí říkají Rákosníček.
Tak držím place,ať už to máte taky brzo za sebou!!!
jeminenku, to je sladunke babatecko, tak drzime palceky, nech rychlo priberie, aby ste sa mohli doma spolu vyteskovavat
a samo obrovska gratulacia!!!tak mame vrstovnicku
Zdravím všecky my jsme stále 2v1 a příští týden už můžu normálně ke svojí dr a nemusím stát ty řady na rizikovém tak super, ale doufám, že ještě chvilku vydržím :-)
Evi tak ještě jednou gratuluju malá je pěkná vlasatice a toho vrabčáka teda sestrřičky vymyleli vážně trefně :-), rodili jste nakonec před termínem nebo ne? Držím palce ať vám to všechno vyjde a malošku máte brzo doma.
Sadzi saj merino je skvělá věc, akorát teda děsně drahé, ale podle mě když ho koupíš určitě nuděláš chybu. Nám paní velice doporučovala merino oblečení na nošení v šátku na léto i zimu, že je to nejlepší funkční materiál, a má s ním jen skvělé zkušenosti ale ty ceny jsou šílené, takže já zůstanu u moiry :-)
Leni plenky se nežehlí, to bych se z toho asi taky pominula :-). S tím nočníkem je to zajímavé, taky se asi pokusím to tak nějak odbourat pomocí té bezplenkovky, ale nebylo to spíš kontraproduktivní, když v roce dostala, když se počurala, to mi nepřijde úplně ok za tohle trestat.
Co se týče mléka tak z různých zkušeností, co jsem četla, tak při ježdění s tím snad nikdo neměl probém, teda spíš ne že by mléko ztratil, ale najít pořádnou podprdu, co by to udržela .
Pegissko a na tebe mám dotaz ještě ohledně kočáru, podle fotky máme úplně stejný typ, jinou značku, ale vypadá dost podobně. Dá se předělat na sporťák a je k tomu taková "taška" novorozence. Akorát teda když je sestavený na vožení na hluboko, tak nemá úplně rovné dno, ale takové jako mírně zlomené (aby to šlo pak přestavit na ten sporťák). Úplně malé mimino se může vložit do té vyndavací tašky (která má úplně rovné dno) a vložit do kočáru, ale ta taška je docela úzká (na zimu docela problém) Jinak kočár jako takový je hodně prostorný a velký akorát je prostě trochu zalomený. Máte to taky tak a není to problém v tom dítě nechat ležet?
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Proximo gratulace, máte pěknou vlasatici, tak ať jste všichni brzo doma pohromadě, je to teda pěkný drobeček
Luci, nakonec jsem dospěla k názoru, že uvidím, jak se bude prcek tvářit, ze začátku asi stejně bude spát v zavinovajdě, máme jich celkem dost a jeden takový spací pytel se mi tu taky sešel, tak ho třeba využijeme a uvidím, některý děti prý třeba v tom spát nechtěj, tak ať zbytečně neutrácím dopředu. Jestli je to opravdu dobře využitelný, že v létě chladí a v zimě zahřeje, jak má, tak mi zase těch cca 700,- Kč nepřijde tak hrozný
S nočníkem uvidíme no, manža by taky rád naučil brzo, ale kdo ví, jaký na to bude mít prcek názor
vap
napsal(a):
Je ahoj Lucko, já vám sem na drzo jen tak na rychlo vletím, abych tě pozdravila ICQ už vůbec nestíhám, tak ani nevím, jak jsi na tom a kdy máš termín??? U nás je to taky všechno těhotné, obě kobče a já opět taky, ale teprve 15 tt...
No ahoj vap, konečně ses ozvala sem si všimla, že tě při nejlepší vůli na icq nelze zastihnout :-). S termínem je to takové složité, řekněme asi v půlce září :-)), Tak gratuluju, že nakonec vyšly všechny plánované těhotenství, to budete mít veselý rok :-)
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak jak se Vám daří, nějaký nový miminka jsou? My už to máme pomalu za pár
Ahojky,
tak my uz jsme taky na svete. Nakonec jsem dva dny prenasela, coz je paradni. Porod byl v pohode, az se sama divim, jak to slo "lehce".
S tim kocarem - jde mi to dat i do uplnyho lehu. A vloznou tasku to taky ma, presne jak rikas.
Terenak je to dobrej, uz to mame odzkouseny.
moc gratuluju k holčičce, je nádherná
(jinak na fotce náš Kubíček - zemědělec )
Ahoj holky, tak u nás už se taky urodilo :-)
Minulý pátek jsem byla taky navštívit ještě kolegyně, v sobotu dopoledne výlet se psama, odpoledne jsme měli nachystané grilování na pátou, grilovat jsme teda začali, ale než naši dojeli, tak jsem říkala, že si asi nic nepojí, pač zrovna pojedem do porodnice. Dorazili jsme kolem půl sedmé a 22.35 bylo hotovo :-). Celkem rychlovka.
No a místo holky máme teda kluka Viléma, je krásný a zatím úplně zlatý, tak doufáme, že mu to vydrží.
Luci, moc moc gratuluji k mimískovi, je úžasnej .
(foto by Aneta Hnyková)
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak velká gratulace k mimískům. Prcek už je taky na světě tenhle týden nám budou 3 týdny, nakonec bohužel jsme šli císařem
A co jinak, jak to zvládáte, už jste to pokoušeli s koňurama zkloubit?? No já jdu budit, aby se nabaštil.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Krásně se nám to tu "zamiminkovalo" . Když tak koukám na ty drobečky, tak si teprve uvědomuju, jak ten rok hrozně rychle utekl....
(fotka opět od Anety Hnykové)
děkujem za gratulace, já už teda pomalu přemýšlím jak to skloubit, nemáme auto, takže to bude takové náročnější pěšo a pak musím vymyslet kam s malým na ranči. No a taky než se nám trochu ustálí režim hlavně s papáním :-)
Ale koně už jsme byli obhlídnout, ale Vilém za celou dobu ani neotevřel oči, takže kobylu ještě neviděl :-)
Tak pár zvířecích fotek.
Ahojky maminy,
tak už jsme zatím všechny odrozené,že
Koukám je to 2:2 dva klucí a dvě dcérky,to je fajn.
Zvířátkové fotky jsou super..Naše australajda Aja si malou uplně přivlastnila.Pořád leží u kočárku a jak malá začne brečet letí honem pro mě domů.Tak bude mít Barča dobrou chůvuJen jestli to Aje vydrží až jí malá začne tahat za ocas
Jak vás trápí prdíky??Nás teda fest..nemáte nějaký babský recept..kapičky,probiokapky,masáže...nic nám nezabírá..
Jinak ta naše kočka nás má pěkně omotané kolem prstu..nejlíp usne taťkovi na břichu-říkáme že chce na akumulačky
Kubíka trápily prdíky taky hodně, Sab Simplex kapičky jsem dávala snad jeden den, a připadalo mi to ještě horší, takže jsem je nepoužívala. Někdy pomáhalo jemné masírování bříška, ale někdy brečel ještě víc :-(. Nechávala jsem ho často bez plínky, aby mohl kopat nožičkama, a občas pokládala na bříško. Bohužel, nenašli jsme způsob, jak na ně.... časem odezněly samy, ale tuším že až někdy kolem 3.-4. měsíce. Tak držim palce, aby jste se jich zbavili dřív než my.
(Jinak kamarádka nahřívala žehličkou plínky, a dávala holčičce na bříško, a prý to docela pomáhalo)
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak jak válčíte a co koňouchové??
Luci, moc pěkný fotečky , pořád uvažuju nad tím šátkem, zda do toho investovat nebo ne, bojím se, abych to potom využila
Proximo nás taky trápí prdíky, dneska mi dr. předepsala sab simplex, když bude nejhůř, ale zatím to zvládáme, když jsou slabší, tak stačí klubíčkovat a cvičit při tom s nožičkama, když už je hůř, koupila jsem v dm polštářek s třešňovýma pecičkama, který se dá nahřát v mikrošce nebo v troubě, dám na bříško, do zavinovačky a zatím ťuky ťuk zabírá, i když samo bez pláče se neobejdeme.
My už jsme zvládli prochajdu
ahoj holky, nás naštěstí prdíky skoro netrápí ťuk, ťuka když něco málo, tak zabere poloha na bříšku na mamčiném nebo taťkovém břiše, přesně jako u proxinmy :-), v noci tak většinou usnem.
Sadzi já jsem s šátkem moc spokojená, dostanu se všude, v neděli jsme zrovna byli na hřiby (ale nic neroste :-) a malý je vněm vážně spokojený, jak se strčí do šátku tak zavře oči a spí, už jsem ho jednou i využila doma, když jsem potřebovala uklidit a malý pořád brečel, tak jsem ho tam strčila a byl klid a já si mohla uklízet. Levnějc šátek seženeš na bazárku, třeba na nošenideti.cza taky kdybys ho nevyužila myslím bez problémů prodáš, ale je fakt, že to asi chce, aby byl člověk přesvědčený, že chce nosit, protože to chce překonat ty začátky než je člověk zručnější s vázáním a vychytá si všechno co je třeba.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Teda holky, nějak nám to tady upadlo
Luci dík za odkaz, juknu na to zatím pořád nevím no. V prosinci bude tady u nás kurz, tak mám ještě čas na rozmyšlenou, ale jak píšeš, párkrát jsem si už říkala, když taky malej brečel a já potřebovala doma něco udělat, že by se to hodilo, tak nevím no nebo na nějaký krátký pochůzky jenom, ale myslíš, že to je využitelný i v zimě, že se to dá uvázat i přes to oblečení, jak je člověk navalenej?
A jak se jinak s prckama máte? My jsme se už celkem zaběhli, ale teď máme teda papací období, tak je to občas něco. Jinak jsem včera už pěkně jízdárničila, ani mi nepřijde, že jsem naposledy seděla na koni v srpnu tuším nebo na začátku září
Ahojky,
upadáme,upadáme
Já teda na koně ještě nesedla,ale ani mě to zatím neva..Tak snad časem,ještě se snažíme dodělat věci venku a doma,než bude ošklivo.
My byli v neděli s malou na horách.Bylo to fajn,vydržela v kočárku asi 4hodiny spát.
Jinak přes noc spinká pěkně-budí se tak v 20.00, v 02.00 a pak až tak v 06hodin..Ale přes den toho moc nenaspí-pořád nás zlobí to bříško.Ale po tom co jsme nakoupili haldy kapiček s probiotiky,a nic nezabralo,tak už myslím že se musí počkat až to přejde samo..
Pořídila jsem Baby vak ,ale zád se mě v tom děsně prohnutá,ale prý to tak má být...ale byla v něm tak 1x
No jinak je zlatíčko naše rozmazlené
Jo taky jsem pořídila užitečnou knížku-Něžná náruč rodičů.Je tam všechno jak mimičo nosit a ostatní...
Tady s kámošema
Ahoj, já už taky využila počasí a minulý týden si sedla na koně, hurá :-). Malošek už spí míň , tak toho času je taky nějak čím dál míň :-) navíc máme rýmu, tak asi i kvůli tomu v noci hůř spí a ještě musíme vysávat sopel, tak při tom děsně řveme, no chudáček, ještě máme taky novorozeneckou vyrážku, tak taky natírám, zatím vše samoléčba, tak uvidím co nám na to řekne příští týden paní doktrorka.
podruhé těhotná :-)), sadzi saj, vidíš, že je možné nosit i v zimě :-), nosí se pod bundou a malocha máš oblečeného bey vrcní vrstvy, míň než do kočárku, protože na něm máš svoji bundu a navíc je mu teplo od tebe. Můžu potvrdit z čerstvých zkušeností, že i když je fakt kosa, tak když nosíš tak se zapotíš, takže malochovi je tam fakt teplo :-). Já zatím nosím pod normální bundou, kterou mám XXL nebo manželovou, ale to řeší jen nošení na břiše. Pak existujou speciální bundy, které mají vsadky a dá se s nima nosit na zádech na břiše i na boku, jsou super a taky super drahé, ale možná dostanu jednu pod stromek :-). Nebo si můžeš do normální bundy ušít vsadku na zipy a vepnout si ji do bundy, ale to taky řeší jenom nošení na břiše.
Nebo se dá nosit asi i na bundě, ale to musíš mít malého oblečeného normálně jako ven, ale to se asi moc nedělá.
Evi, podívej se někde na fotky, jak se nosí v kolíbkách, mimika musí být v klubíčku.
Já teda pokračuju s pozitivníma zkušenostma, v šátku zatím vždycky spí celou dobu, takže už jsme byli x- krát u koní, dokonce i na dostihách a malý ještě nic neviděl, protože prostě v šátku vždycky celou dobu spí. Ale obecně venku většinou spí, i na ranči ani neotevřel oči, tak doufám, že mu to takhle vydrží:-)
a poslední foto, tatínek si rád hraje s novým foťákem :-). Jinak musím s potěšením skonstatovat, že jsem se vešla v pohodě do svých jezdeckých riflí, akorát v rámci pohodlí s knoflíkem na gumičku:-), ale kdybych chtěla být velká frajerka, tak dopnu i ten knoflík :-)))
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
no já už přemýšlím, jestli zkusit trénink nebo ne , než začne ta hnusná zima a budeme mít po srandě
Luci, dík za foto, tak to je fajn, právě o tom uvažuju kvůli uklízení doma nebo pochůzkách po okolí a i u koní, asi lepší, než se na prochajdě tlačit s kočárkem, akorát, že ho stejně člověk musí obléknout do sedačky a pak uvázat až tam no nevim, ale asi by to nějak šlo. Jinak to zatím zvládáme u kobyly s kočárem.
Taky nás trápí vyrážka, ale už je to lepší, taky jsem to zmákla doma a už je to lepší, ale byli jsme na kontrole v 6-ti týdnech a dr. mi napsala nějakou mastičku, akorát z vlásků nám to vyčesat teda moc nejde
Jinak už se směje a broukáme nějaký hlásky
Ahoj mtaky,
teda vy vůbec nekecáte
Já nevím,mě připadá malá v tom vaku pořád děsně zkroucená.Rdaěji vězmu vždycky, kočár,protože po dvou třech zkoušeních vaku už málem letěl oknem.
Teď jsem dočetla po nocích tu knížku Něžná náruč rodičů-je teda super-hodně věcí člověk asi neví.Doporučuji.
Malá teď má super dva tři dny kdy fakt zkouší děsně na ty prdíky-je to fakt radost..Řve jak by jí na nože brali a nezabírá nic..Tak nevím čím to je..kojím a dokrmuju nutrilonem..Jestli se fakt tak blbě stravuju...No snad to přejde..Choudě prdí jak starý chlap
Lucí gatě taky mám stejnou velikost..ač mám navíc cca 4kg..Jen je musím mít na bokách zatím,takže někdy nesu malou a nemám volné ruce na povytažení kalhot,tak se bojím že mě spadnou
Už pasete koníky??my jo,ale hlava nám lítá sem tam-vypadá to děsně
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
proxima
napsal(a):
Ahoj mtaky,
teda vy vůbec nekecáte
Já nevím,mě připadá malá v tom vaku pořád děsně zkroucená.Rdaěji vězmu vždycky, kočár,protože po dvou třech zkoušeních vaku už málem letěl oknem.
Teď jsem dočetla po nocích tu knížku Něžná náruč rodičů-je teda super-hodně věcí člověk asi neví.Doporučuji.
Malá teď má super dva tři dny kdy fakt zkouší děsně na ty prdíky-je to fakt radost..Řve jak by jí na nože brali a nezabírá nic..Tak nevím čím to je..kojím a dokrmuju nutrilonem..Jestli se fakt tak blbě stravuju...No snad to přejde..Choudě prdí jak starý chlap
Lucí gatě taky mám stejnou velikost..ač mám navíc cca 4kg..Jen je musím mít na bokách zatím,takže někdy nesu malou a nemám volné ruce na povytažení kalhot,tak se bojím že mě spadnou
Už pasete koníky??my jo,ale hlava nám lítá sem tam-vypadá to děsně
Ahojky,
jj, je tady nějak mrtvo
Taky jsem o tom vaku uvažovala, ale pak jsem si říkala, jestli přes to rameno by to nebyla docela váha, takže zatím taky využívám kočár, ale teda je to záhul u nás celkem kopečky, tak mám vždycky dost.
Koukám, že další dobrá reference na knížku, si o ní snaž řeknu Ježíškovi
Snad Vám prdíky přejdou, ono to nemusí být ani stravou, ale prý ty na UM to mají i víc, tak nevím, co je na tom pravdy a nepomáhá ani klubíčkování nebo teplý na bříško? Bo koupání, to pomáhalo synovci bo někdo používá tu rektální rourku
Já se taky dostanu do svých rajtek, nechala jsem totiž všechno, co jsem nabrala na sále
Jinak super fotečka, krásně pasete , to my jsme ostudy, toho dáš na břicho a nastane řev, takže zatím nic moc
ahoj ženské, já taky na tu knížku Něžná náruč slyšela dobré reference :-).
Jinak my se máme fajn, já už teď kočár skoro nepoužívám, raždý den chodím se psama tak to bych musela mít několik ruk, ke końom bych se s ním přes dráty taky nedostala, takže já si šátek nemůžu vynachválit. Kočár je na venkovní spaní a na pučování.
Minulý týden jsem byla se Sněhulí po víc jak půl roce venku, tak jsemsi připadala jak na malém hříběti a ne takové staré koze :-). Malošek je hodný a vydrží spát, trakže se aspóň každý víkend, když taťkahlídá dostanu do śedla, tak ju musím zas trochu zpacifikovat.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj maminy,
o knížce jsem teď přemýšlela na Vánoce, jestli si naježit nebo ne
Jinak já to teda zvládám s kočárem, sice občas fuška, když jdeme na prochajdu, ale jinak chrňákuje na jízdárně, akorát teď nám to pěkně zmrzlo no, takže to jistí akorát víkend, když je hlídání a to ne ještě vždycky to vyjde , teď přes tu zimu to bude na prd no
sadzi saj
napsal(a):
Ahoj maminy,
o knížce jsem teď přemýšlela na Vánoce, jestli si naježit nebo ne
Jinak já to teda zvládám s kočárem, sice občas fuška, když jdeme na prochajdu, ale jinak chrňákuje na jízdárně, akorát teď nám to pěkně zmrzlo no, takže to jistí akorát víkend, když je hlídání a to ne ještě vždycky to vyjde , teď přes tu zimu to bude na prd no
se máte, že máte ještě jízdárnu, u nás už je skoro měsíc nepojízdno už se Sněhule takže já můžu akorát ven, tudíž jen když doma taťka hlídá. Ale v neděli na třetí vyjížďce už se Sněhule chovala CELKEM normálně :-), sice to je vyjíždka stylem, že jedeme na kratinký okruh a cestou děláme jízdárenskou práci, aby se madam zabavila a nevymýšlela ptákoviny, ale domů už jsme konečně zase šlapali na volné otěži.
A dneska zkusím mít s malochem první službu u koňů, tak uvidíme jak to zvládnem.
Ahojte matinky, tak jak zvládáte, já jsem tak ráda, že malý i taťka jsou zlatí a dostanu se aspoň o víkendu jezdit. Dnes se dokonce dalo na jízdárnu sice nicmoc, ale lepší než nic a Sněhule překvapila a chovala se velmi slušně.
Fotka: zamražený Vilémek
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahojky,
u nás byla sjízdná jízdárna, než začlo mrznout, takže to bylo v pohodě, za to teď je to horší, takže jsem závislá na hlídání,ale víkend jsem si užila vyjížďkový, venku je to krása, jak je to všechno zasněžený, tak jsem si zahrála na popelku
A jak dopadla služba u koní s prckem?? Se takhle střídáte tam ju?
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
jo s tou popelkou přesně :-)), no teď máme zase blato a nepojízdno.
Minulý týden mi ještě pomáhala kámoška a zavírala se jen polovička koní a malošek celou dobu spal, tak pohoda.
Ale včera jsem už byla úplně sama, ale malý úplně paráda napapal se, zatopila jsem mu v kamínkách a spal vzorně 4 hodiny, takže jsem mohla makat, tak jsem všechno stihla, pak jsme se zas napapali, pak došel ještě taťka a nachystal krmení, co jsme nestihli a šli jsme domů, takže super, je to zlatíčko. Sice kobylu jsem neviděla, protože nevylezla ze sadu na kopci, ale tak jí to určitě nevadilo :-).
Jojo, mám levnější ustájení za to, že chodím jeden den v týdnu uklízet.
Sabi je to strašně o zvyku, já si taky říkala, že ažbude to dítě, tak, že to už fakt nepude a ono jo. V krajním případě si můžem pučit od tchána, a je fakt, že to je mnohem pohodlnější. Ale zas já jsem strašně ráda samostatná a nerada se o cokoliv prosím :-), takže to je fakt jen v případě nutnosti. První jsem furt tlačila na mojeho, kdy už to auto koupíme a teď už to zas neřeším. Proste musíš akorát jinak plánovat a je fakt, že toho stihneš asi míň jak s autem. Ale víš jakou mám kondičku i při tom množství čokolády co teď přímo sežeru :-)
Hele já chápu že je to o zvyku, ale celkově mám klid na srdci, že kdykoliv se cokoliv stane s koněm, psem s náma..nebo potřebuju něco hned. Nebo někam jet....tak takovej nákup v Brně je otázka dvou hodin, s busem bych to měla na celej den.
Nehledně nato,že bych nemohla mít práci tam kde mám..
Už to prostě bez auta nejde. Máme doma každej svoje :-D
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
chicht, já souhlasím se Sabinou, bez auta už ani ránu a tady z té naší prdelky se dostat busem je zážitek, to bych si dala
Jinak Luci super, že malej takhle spolupracuje. Teď je to nářez no, v tomhle počasí se ani kobyle moc ven nechce ono se brodit v tom sajrajtu a s kočárem se jaksi taky nechytám se obávám, jak se na tom udělala ta ledová krusta a teď zase valí a valí sněhem. No nic, my frčíme pomalu na kontrolu s kyčlema.
Holky mám dotázek za jednu kamarádku :-)
Před ca.3měsícema si koupila kobušku a teď je ca.5týdnů těhulka a čeká dvojčátka...
Jakej máte názor na to,že chce koníka prodat,protože se bojí s přítelem že to nebudou stíhat atd.
Kobí má ustájenou kousek od baráku za ca.1000Kč měsíčně a pán co tam koníky má se o ní stará,krmí ji atd.
Kamarádka nejspíš bude mít rizikové,takže v těhotenství asi nějaké ježdění nepřipadá v úvahu.
Prosím rady názory atd
Díky
bonzelka
napsal(a):
Holky mám dotázek za jednu kamarádku :-)
Před ca.3měsícema si koupila kobušku a teď je ca.5týdnů těhulka a čeká dvojčátka...
Jakej máte názor na to,že chce koníka prodat,protože se bojí s přítelem že to nebudou stíhat atd.
Kobí má ustájenou kousek od baráku za ca.1000Kč měsíčně a pán co tam koníky má se o ní stará,krmí ji atd.
Kamarádka nejspíš bude mít rizikové,takže v těhotenství asi nějaké ježdění nepřipadá v úvahu.
Prosím rady názory atd
Díky
Ahoj Káťo, tak já to mám trochu podobné, kobylu mám asi 20 minut pěšky od baráku nemáme auto, je v nájmu v rodinné stáji, jednou týdně mívám službu a tak mám ustájení taky dost levně. Přes léto jsou koně nostop venku, takže se vpodstatě jen večer krmí, přes zimu jsou celý den na "pastvině" na noc v boxe. Jak jsem psala mívám službu, ale když jsem třeba ke konci měla taky jakési to riziko, tak jsem se u koňů několik měsíců neukázala . Takže v takovémhle režimu vpodstatě kobyle nevadí, kdybych se tam neukázala rok, kůň jezdit nepotřebuje, to člověk :-) ( když nepočítám to, že dle mě potřebuje jezdit, aby se udržovala v realtivně poslušném stavu :-),ale to je zase jen můj problém, kůň ho jistě nemá :-)) ten bude jen rád, že se může celý den válet na pastvě s kámošema. Takže pokud to má kámoška podobně ( pastva, stádo, je o ni postaráno), tak bych klidně počkala, nosila kobyle občas chleba a pak by se uvidělo, jestli bude zvládat nebo ne, a prodat může vždycky.
Moje dítě se třeba zatím ukazuje jako dosti chápavé k potřebám své matky a tak i teď přes zimu nejenže se daří jedou týdňě úklid, ale i do sedla se občas dostanu a doufám, že v létě to bude jetě lepší. Taky mám super taťku, sice vpodtsatě nekoňák, ale pomůže co je potřeba, pohlídá. Ale je fakt, že dvojčata jsou o několik levlů jinde, to bude asi dost zabíračka.
Ale pokud má koně v nějakém režimu, kde jezdit vážně potřebuje (celý den v boxe, maličké výběhy apod.), Nebo by se o něj musela nějak trvale starat, tak to by asi bylo dost blbé, to pak asi nemá smysl to hrotit a mít nervy neustále v kýblu.
luckai děkuju za odpověď...
No ona má kobuši relativně mladou teprve jí budou 4 roky,je od léta obsedlá,takže si myslím,že tam žádný problém není,kobča o nic nepřijde a že nebude nějaký čas jezdit tak to není na škodu u tak mladé kobylky.
Ona by možná i kamarádka chtěla si jí nechat,ale její přítel nekoňák řekl že ne,že to nezvládnou jak časově tak finančně,což si myslím,že je hloupost když platí 1000Kč měsíčně,kobylka je ve venkovním ustájku,mají venkovní boxík a pán u kterého ji má tak vlastní ještě 2 valachy a když by její přítel po porodu přidal ruku k dílu tak si myslím,že i to ježdění nebyl problém...
Já teda pokud někdy nějakého prcka budu mít tak kvůli tomu svoje koně nikdy neprodám,to radši seženu třeba nějakého rajťáka co by mi alespoň Hanýse občas odjezdil,ale prodat to v žádným případě,vždyť je to tak nějak i člen rodiny :-)
bonzelka
napsal(a):
No ona má kobuši relativně mladou teprve jí budou 4 roky,je od léta obsedlá,takže si myslím,že tam žádný problém není,kobča o nic nepřijde a že nebude nějaký čas jezdit tak to není na škodu u tak mladé kobylky.
Ona by možná i kamarádka chtěla si jí nechat,ale její přítel nekoňák řekl že ne,že to nezvládnou jak časově tak finančně,což si myslím,že je hloupost když platí 1000Kč měsíčně,kobylka je ve venkovním ustájku,mají venkovní boxík a pán u kterého ji má tak vlastní ještě 2 valachy a když by její přítel po porodu přidal ruku k dílu tak si myslím,že i to ježdění nebyl problém...
Já teda pokud někdy nějakého prcka budu mít tak kvůli tomu svoje koně nikdy neprodám,to radši seženu třeba nějakého rajťáka co by mi alespoň Hanýse občas odjezdil,ale prodat to v žádným případě,vždyť je to tak nějak i člen rodiny :-)
no je fakt, že jak píšeš, tak podmínky mají slušné, že by se to mohlo zvládnout, ale dvojčata budou dost náročné. A co je hlavní problém je přítel, jestli je zásadně proti, musí si o tom rozumně promluvit. Můj manžel, třeba taky dost často není nadšený a bez té naší chlupaté havěti by se i obešel (hlavně teď v zimě :-) se spoustou věcí nesouhlasí, ale ví, že mě by bez nich bych bylo těžko a tak se vždycky nějak domluvíme. Ale já zase vím, že mi nestojí za to si rozbít takovouhle skvělou rodinu kvůli zvířatům.
U nás je zvíře sice taky něco jako člen rodiny a zatím se to vždycky dalo nějak udělat, ale když by šlo do tuhého, tak zvíře je přece jen zvíře.
Takže tohle si kámoška prostě musí přebrat sama nebo lépe řečeno se svým přítelem.
bonzelka
napsal(a):
Ahoj, se vám vtírnu s názorem, mám rok a čtvrt starou holčičiku a letos jsem prodala koníka. Pěkně jsem si to malovala, ze začátku to šlo, taťka hlídal, začala jsem jezdit, finančně jsme zvládali.... pak ale mi skončila mateřská, rodičovský příspěvek, no, hm, znalým netřeba komentovat.... Současně taťka přišel o práci a najednou byl kůň docela drahý luxus, i ta tisícovka by byla dost... a samozřejmě, když se to se.e, tak se to se.e a veterinář se sešel s kovářem a ten měsíc nás kůň stál skoro 15.000.... pak si taťka našel práci, jenže nastal druhý problém, v práci od rána do večera a jezdil autem. Koníka jsem měla blízko, ale s kočárkem pěšky cesta trvala přes půl hodiny, malá se cestou vyspala a když jsem zaparkovala u stáje, tak se vzbudila a prudila
Babičky k prdu, nějaký pravidelný hlídání nebylo a poslední rána byla, když mi zjistili problém se zády a doporučili nejezdit. Mám zodpovědnost i za tu maličkou, tak jsem se smířila s neježděním, než riziko, že můžu i skončit na vozíku. Neměla jsem sílu to všechno dál řešit, tak jsem koníka prodala....
To jsem se rozepsala.... to jen takový trošku příběh, co se může stát, i když to první měsíce dobře funguje.... rozhodně stojí za to zkusit, jestli to půjde, ale ne přes chlapa.... s tím je potřeba to mít vyřešené, neumím si teda představit dvojčata...
Ahojky maminy,
jak užíváte s mimčama zimu.??
My jsme včera vytáhli sáňky-je to super protože u našeho kočárku je ta taška zevnitř vyndávací,a sedne uplně jak ušitá na sáňky.Jen ještě musím vymyslet nějak slídu nad malou-jak bylo -5 a vítr,tak jí foukalo rovnou na pusinu.Ale jinak to blo fajn
Taky teď rozmýšlíme jaké nosítko-máte někdo zkušenost s Manducou??
Jinak u předešlého příspěvku je to smutné jak to dopadlo..Ale možná to tak mělo být.Jeden náš známý musel zase zlikvidovat všechny své koníky kvůli alergii vnoučátka které bydlelo u něj..Teď se přeorientoval na jiného koníčka a je taky spokojený.Takže jsou i jiné hezké věci než koníci...
Naše dva otrapy musíme pořád hlídat-pač jinak by malá byla pořád oblízaná
jejda cheynee nestraš, já mám koně taky půl hoďky od baráku pěšo a auto nemáme, tak doufám, že to nějak dáme.
Evi, sáňky super, zima je parádní, ale to uklízení u koňů s malým je teda žůžo dobrodrůžo, ale zatím je pořád hodný, tak zvládám. My sáňky nevytáhli, myslím, že ani nejsou pojízdné :-), ale plánuju vlkodavici koupit postroj a zapřáhnout ji trochu :-). Kočár už je víceméně z 99% využíván na spaní přede dveřma, bez šátku bych si teď ani neškrtla. A mám nosičskou bundu heč, je luxusní, taky luxuxsně stála, tak už si nemusíme pučovat taťkovy bundy.
Evi, Manduca je určitě dobrá volba, ze všech stran na ni slyším doporučení, i na šátkování nám ji doporučovali, takže bych neváhala.
Ahojky Luci,
tak to je super že jsi tak spokojená se šátkem-jsi šikula že to zvládáš i u koníků.My teď ven pár dní nechodíme-malá dostala 3 očkování a měla zvýšenou teplotu,tak jí ven neberu.
jéé tak to je fajn že máš bundu-koukala jsem na ně a moc se mě líbí.I přemýšlím že bych si pořídila nějakou v obchodě a ušila si ten předek na nošení v té Manduce..ať využiju znalosti švadleny co mám ze školy a nikdy jsem je skoro nevyužila
Vyfoť nám jí!!!!!
Taky jsem přemýšlela že bych časem ze psů udělala dvojspřeží,ale když vidím jak venku lítají jak blázni od myší díže k další,tak nevím-aby malá u prvního krtince nebyla vyklopená
Jo jinak jsem se chtěla maminy zeptat-teda tebe Lucí asi ne.......
jak to máte s autosedačkou???my máme to vajíčko-má to být do 12kg a malé už teď čouhají nohy hodně přes a skoro se do toho nevejde a to nemá ještě 5kg!!!
Větší je pak autosedačka kde už děti sedí od toho jednoho roku...Ale já nechci ať teď malá v tom ještě sedí..Tak fakt nevím co teda teď používat...
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
proxima
napsal(a):
Jo jinak jsem se chtěla maminy zeptat-teda tebe Lucí asi ne.......
jak to máte s autosedačkou???my máme to vajíčko-má to být do 12kg a malé už teď čouhají nohy hodně přes a skoro se do toho nevejde a to nemá ještě 5kg!!!
Větší je pak autosedačka kde už děti sedí od toho jednoho roku...Ale já nechci ať teď malá v tom ještě sedí..Tak fakt nevím co teda teď používat...
Ahoj holky,
Luci, tak to si šikula, že to takhle zvládáš i s prckem , teď, jak jsou ty mrazy, tak je člověk nahranej, že nikam moc nemůže, tak na prd no, člověk je potom více méně odkázaný na hlídání
Proxi jinak my máme taky normoš vajíčko do jednoho roku cca do 13 kg tuším, další kategorie začíná 9-18 kg a je to cca od 9-ti měsíců do 3,5 let cca, takže určitě zatím vozit normoš ve vajíčku, nožičky nevadí, do další sedačky až pokud buď přesáhnete váhově vajíčko nebo budete mít min. těch 9 kg do té druhé kategorie plus, že už musí prďola sedět, z vajíčka ještě pokud přesahuje hlavička sedačku, tak je třeba už přejít na další, jinak zůstat ve vajíčku dokud to jde. Nám je takhle, ale jsou nám 3-měsíce. Za měsíc teprve budu vyndavat výplň pod zadečkem
Evi vajíčko do aouta taky máme v nejhorším si můžem pučit auto od tchána, zatím jsme v něm jeli asi 5x. Sadzi Saj jakou vložku teďf vyndaváš, my tam měli tu novorozeneckou, ale tu jsem už teda vyndala tak ve 2 měsících.
Do sáněk plánuju zapřáhnou jen vlkodavkua stejně bych ji vedla na vodítku, obávám se, že boxer je na to taky příliš velký magor, vlkodavka aspoň trochu přemýšlí :-). Taku musíme hlídat, pač by mu pořád olizovali ručičky a když si člověk představí co do té tlamy všecko chytnou a pak si maloš ty ručičky žužlá, no to bude aspoň imunita.
Až bude po novém roku klid tak bundu ti nafotím i pošlu odkaz na stránky, kde to mají trochu rozepsané. půvdně jsem chtěla levnější, ale nakonec jsme se rozhodli pro tu dražší variantu, protože se dá nosit celoročně je to flíska s nepromokavou bundou dohromady, takže se dá nosit zvlášť když je teplej jen flíska nebo jen větrovka a nebo se sepne dohromady a je z ní zimní bunda, dá se nosit na břichu na zádech i na obou bocích. A navíc se dá nosit potom i jako normální bunda a v nejhorším se dá prodat, na bazaru se po ní vždycky jenom zapráší, já ji původně chtěla z bazaru a bez šance. Jo a je tam 7 kapucí :-))), no made in USA, tam jsou asi hodně zapomnětlivé matky :-))
Jestli si chceš ušit ten panel na břicho tak to je jednoduché obzvlášťjestli si švadlenka, tak to pro tebe bude malina. Na nosenideti.cz je někde i přesně popsaný a nakraslený střih. A ještě na fléru to jedna nebo dvě holky nebo paní šijí i na nošení na zádech, tak bych řekla, že bys mohla klidně zvládnout i si ušít celou bunduna nošení nma zádech.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Luci pod prdelí máme takovou výplň jako vložku, tak v návodu máme, že se má používat do 4 měsíce, potom vyndat, tak zatím ji tam ještě má, ono potom dost totiž bude už jako, že v polosedu či sedu, tak to jsem myslela.
Jste mě nakopli s tou manducou, ale je to teda pálka, tak pořád váhám, zda jo či ne a holky, nevíte, jaký je rozdíl mezi manducou a jinými nosítky, je toho tolik, že šílený se v tom vyznat , ale zase bych mohla aspoň s kobyluší v tomhle počasí na prochajdu, pač s kočárem se člověk nechytá a jestli malošek bude pořád vyžadovat společnost jako poslední dobou, tak bych toho doma moc neudělala
no nevim prostě, pořád si říkám, abych nekoupila a pak se to doma neválelo, prekérka se rozhodnout.
Ahoj holky, moc děkuju za tuhle diskuzi, brouzdala jsem po internetu asi hodinu a hledala nějaké dobré nosítko a pak jsem si to tu pročetla a měla jsem za 5 minut objednáno :) Abych taky přispěla svou troškou do mlýna, tak přidávám odkaz na můj oblíbený obchod s těhotenským oblečením - https://www.happymum.cz/ - kde se mi líbí hlavně to, že tam jsou skoro všechny halenky a trička uzpůsobené pro snadné kojení :).
Ahoj holky, moc pěkné fotky, asi sem budu muset taky nějaké přidat a pochlubit se tak diskusní veřejnosti Jinak co se týče sportovního těhotenského oblečení, tak se mi moc osvědčil tento eshop: https://www.happymum.cz/, ze kterého už jsem několikrát objednávala i pro kamarádku a vždy jsme byli maximálně spokojené ;-).