Čím krmit 2,5 letého hřebce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2010 14:08
tongy

XXX.XXX.147.72

Dobrý den chci poprosit o radu jakou značkou krmiva krmit skoro 2,5 letého čistého Quarter Horse hřebce , který je přes den na pastvě ( trávu mají) a na večer jde domů .. Do půl roku chci obsedat ..
Jedná se mi o to, že i když nebude pracovat aby měl dostatečné vitáminy a nabral i trochu svalové hmoty ...
Najde se tu někdo kdo chová tohle plemeno a poradí čím je krmí ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2010 14:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono to je hodně relativní...každý krmí jinak a něčím jiným :)
Já mám rok a půl starého hřebce PH a momentálně je jen na zeleným (vojtěška) 2x denně a půl litru ječmene,ocukrované rýžovýma granulema a kůň vypadá velice dobře.V zimě se krmná dávka u mě zase mění... koně jsou na senu,takže dostává trochu ječmene půl litru,granule pro hříbata a kukuřici(kukuřičné granule)...počítám,že až bude mít těsně před obsednutím,tak půjde na granule energetis(krmnou dávku zkouším pokus omyl-na koni poznáš,zda potřebuje ubrat,či přidat)

Vitamíny do něj necpu žádné....k dispozici má solný liz.
Kůň je velice spokojenej a vypadá k světu :)
(bohužel akutal foto nemám-jsem v práci)

13.8.2010 14:47
proxima

XXX.XXX.104.193

Podle mě svalovou hmotu nenabere když nebude pracovat a začne jen více žrát granule,nebo obilí..
Já bych začala přidávat až s prací..
Pokud hřebeček vypadá dobře,tak bych se spíš soustředila právě na ty vitamíny a minerály..
My teda máme QH kobylu a appaloosu a jsou na pastvě a seně,kdyžnic nedělají,jen dostávají vitamíny a jsou jak bečky...

13.8.2010 20:53
shantal88

XXX.XXX.250.238

Já zastávám stejný názor,pokud nezačne mladej makat není třeba nic dávat,pokud chceš dávat vitamíny stačí ti na to hrstka jádra nebo granulí.Není třeba krmit ani hned od začátku obsedání,těch pár minut na lonži zas takový záběr není :-D

13.8.2010 22:15
ladys

XXX.XXX.45.106

Ahoj.
Mám stejně starého QH, čistého...
Je 24/7 na pastvě. K tomu dostává seno, jen tolik, aby nepošeredil a večer půl litru ovsa s vitamínama Reformin. Dám mu do toho ještě tvrdé pečivo, toť vše. Obsedat budu na podzim a tudíž nyní nic jiného k životu nepotřebujeme.
Až začne pravidelně makat, tak dávku změním, do té doby se tím nezabývám. Kůň vypadá výborně, nezdá se, že by strádal :-)).

Přidejte reakci

Přidat smajlík