Dobrý den chci poprosit o radu jakou značkou krmiva krmit skoro 2,5 letého čistého Quarter Horse hřebce , který je přes den na pastvě ( trávu mají) a na večer jde domů .. Do půl roku chci obsedat ..
Jedná se mi o to, že i když nebude pracovat aby měl dostatečné vitáminy a nabral i trochu svalové hmoty ...
Najde se tu někdo kdo chová tohle plemeno a poradí čím je krmí ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono to je hodně relativní...každý krmí jinak a něčím jiným :)
Já mám rok a půl starého hřebce PH a momentálně je jen na zeleným (vojtěška) 2x denně a půl litru ječmene,ocukrované rýžovýma granulema a kůň vypadá velice dobře.V zimě se krmná dávka u mě zase mění... koně jsou na senu,takže dostává trochu ječmene půl litru,granule pro hříbata a kukuřici(kukuřičné granule)...počítám,že až bude mít těsně před obsednutím,tak půjde na granule energetis(krmnou dávku zkouším pokus omyl-na koni poznáš,zda potřebuje ubrat,či přidat)
Vitamíny do něj necpu žádné....k dispozici má solný liz.
Kůň je velice spokojenej a vypadá k světu :)
(bohužel akutal foto nemám-jsem v práci)
Podle mě svalovou hmotu nenabere když nebude pracovat a začne jen více žrát granule,nebo obilí..
Já bych začala přidávat až s prací..
Pokud hřebeček vypadá dobře,tak bych se spíš soustředila právě na ty vitamíny a minerály..
My teda máme QH kobylu a appaloosu a jsou na pastvě a seně,kdyžnic nedělají,jen dostávají vitamíny a jsou jak bečky...
Ahoj.
Mám stejně starého QH, čistého...
Je 24/7 na pastvě. K tomu dostává seno, jen tolik, aby nepošeredil a večer půl litru ovsa s vitamínama Reformin. Dám mu do toho ještě tvrdé pečivo, toť vše. Obsedat budu na podzim a tudíž nyní nic jiného k životu nepotřebujeme.
Až začne pravidelně makat, tak dávku změním, do té doby se tím nezabývám. Kůň vypadá výborně, nezdá se, že by strádal :-)).