Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2010 08:28
klawdie

XXX.XXX.94.254

Zdravím jak a čím ošetřujete svoje australáky? jeden nám trochu ztvrdnul, tak jak na to. díky za tipy.

16.8.2010 08:31
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)V těch prodejnách,kde se australáky prodávají,je ke koupi i impregnace,je to takový kovový kolečko jako krém na boty,rozehřeje se to v horký vodě a tím se ty kabáty naimpregnujou,stojí to něco kolem dvou stovek a mělo by to vydržet ta impregnace zase tak na 2 roky.:-)

16.8.2010 08:36
klawdie

XXX.XXX.94.254

díky, nemáme je z krámu, takže budu museet přes net...ale zajímalo by mě jestli je prostě tím naimpregnuješ jak jsou nebo se ještě nějak čistí či vlhčí vodou, je ted dost tvrdej..

16.8.2010 11:12
jaruska

XXX.XXX.45.87

No já bych ho vodou nemáčela,naimpregnovala bych ho,jak je.:-)

18.8.2010 08:08
klawdie

XXX.XXX.94.254

jaruska napsal(a):
No já bych ho vodou nemáčela,naimpregnovala bych ho,jak je.:-)

Našla jsem si přímo na scippisu jejich výrobky nabízejí bud vosk nebo impregnační sprej, ale já hlavně potřebuji aby kabát změkl, tož zvolit raději vosk?

18.8.2010 08:25
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Ale ten sprej by taky nemušel bejt marnej,to je asi to samý,ale ve spreji,ale já bych to tedy raději pořádně promázla,a hodně toho asi uteče do luftu.:-|

29.9.2010 12:29
klawdie

XXX.XXX.94.254

Tak rádci, jsem tu opět pro rady...včera jsme kabát s přítelem impregnovali, no byla to fuška, pořídili jsme originál vosk od scippisu, rozehřáli ho a nanášeli, pak si fénem dopomáhali při dorozetření vosku, který pochopitelně tuhl...no a kabát doma vyvěsili, ale pořád je kabát tvrdý? povolí to časem, nebo jak tomu pomoci?

29.9.2010 12:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJééje,to je blbýýý,:-(zkusila bych se zeptat přímo v tom Scipisu,co by poradili...smajlík

29.9.2010 14:16
klawdie

XXX.XXX.94.254

jaruska napsal(a):
smajlíkJééje,to je blbýýý,:-(zkusila bych se zeptat přímo v tom Scipisu,co by poradili...smajlík

Musím přes net, tu je akorát buschmann a prodavačka ani netušila na co imregnace je...ale díkas...

29.9.2010 19:12
smejdka

XXX.XXX.32.84

Čus, no já ti nevím, on asi změkne až pravidelným nošením. Jinak na poprvé namazání voskem asi OK, akorát jak říkáš, pracné a "voser", takže já už impregnuju dále jen sprejem od tattiny, vosk maximálně když v záchvatu jednou za 3 roky kabát šupnu do pračky. Pamatuju si, že jak byl kabát nový, byl tvrdší, po první impregnaci voskem ještě tvrdší, po vyprání taky není z nejměkčích, ale čím víc se nosí, tím je měkčí. Ale pokud jsi ho dovčil ničím nemazala, tak jsi udělala jedině dobře (akorát jsi do něj zaimpregnovala i špínu :-))), leč je-li černý, nic se neděje, co není vidět, je čisté.)

30.9.2010 01:29
klawdie

XXX.XXX.169.112

smejdka napsal(a):
Čus, no já ti nevím, on asi změkne až pravidelným nošením. Jinak na poprvé namazání voskem asi OK, akorát jak říkáš, pracné a "voser", takže já už impregnuju dále jen sprejem od tattiny, vosk maximálně když v záchvatu jednou za 3 roky kabát šupnu do pračky. Pamatuju si, že jak byl kabát nový, byl tvrdší, po první impregnaci voskem ještě tvrdší, po vyprání taky není z nejměkčích, ale čím víc se nosí, tím je měkčí. Ale pokud jsi ho dovčil ničím nemazala, tak jsi udělala jedině dobře (akorát jsi do něj zaimpregnovala i špínu :-))), leč je-li černý, nic se neděje, co není vidět, je čisté.)

díky ale už jsem si psala s pánem ze scippisu a bylo mi vysvětleno, že kabáty starší 5 let jsou starší modely a ty byli dělány z tužšího materiálu..novější typy jsoou již měkčí.....tudíž já mám ten starší a přítel ten novější proto ten rozdíl a nikdy takové měkkosti nedocíolím, jen prý dle teploty kabát bude měkčí...v chladu tužší...a voskem se dle mého špatného úsudku nezměkčí, jen naipregnuje proti vodě...tak jen pro info koho to zajímá....

30.9.2010 12:14
salitka

XXX.XXX.66.153

tak mě to info fakt zajmá dík, já budu mít to samý co ty, mám ho tvrdej jako beton hlavně v zimě, v létě je měkkej dobře a dal by se pohodlně nosit ale to je zase moc teplo na kabát, taky mi to pořád vrtalo hlavou proč každej má kabát skoro jak z hadru poddajnej a ničim neimpregnujou a já ho mám orginál ale fakt se div neláme v ohybech :-)) no jo stará poctivá klasika, už ho budu mít tak deset let, ňák to letí ten čas :-)

4.10.2010 13:39
daya

XXX.XXX.220.12

smejdka napsal(a):

bavíme se o klasickém dlouhém australáku? Ten můj by už taky snesl nějakou očistu ale do pračky bych se ho neodvážila dát.. ale jestli se mu nic nestane, tak mi to zas bude ležet v hlavě jestli ho tam strčitsmajlík:-)

4.10.2010 16:24
klawdie

XXX.XXX.94.254

daya napsal(a):
bavíme se o klasickém dlouhém australáku? Ten můj by už taky snesl nějakou očistu ale do pračky bych se ho neodvážila dát.. ale jestli se mu nic nestane, tak mi to zas bude ležet v hlavě jestli ho tam strčitsmajlík:-)

krátký nebo dlouhý prostě originál, já mám od scippisu,já osobně bych to teda do pračky nestrkala, má to proti vodě chránit, bála bych se že se to tím poškodí...a ovlivní to tu imreganci...

4.10.2010 21:06
smejdka

XXX.XXX.165.54

Jo, mluvíme o tom samém kabátě. Taky mám (resp. chlap má) origoš od Scippisu, tříčtvrťák (nad kolena) a páč dar od tchýně, tak ve vysoce praktické jakési hořčico-hnědé barvě smajlík . Chudina si myslela, že když do toho dala takové prachy, takže v tom bude asi chodit do města. No, nebude, že :-). A ano, tenhle kabát prostě vrazím jednou za dva, tři roky -nebo dle potřeby- do pračky (intervaly se prodlužují :-))), nemám volitelné otáčky, takže na 700 (kdybych měla, zvolím nižší), program ruční praní (je automaticky bez ždímání, nutno pohlídat u jiných typů praček), na 30 stupňů. Nejraději peru v pracím slizu, když dojde, nebo jsem líná ho udělat, tak nějaký Perwoll nebo dětská Lovela. A jo, impregnace jde do kopru, právě proto potom impregnuju znova voskem z kelímku. Všeho všudy už jsem kabát prala 2x ručně (opravdu ručně a to je teprvá voser), což mi mchd výrobce schválil a asi 4x v pračce a paráda, kabát je z pračky jako novej, což se po šmrndlání kartáčkem ve vaně říct nedalo. Chlap v něm dělá všechno, takže kabát je místy od vápna, místy od barvy, já ho posledně polila Aureomycinem...zlatý černý kabáty :-)
No a když je nový, tak ho taky musíte impregnovat:-).
Jsem dokonce takové "hovado", že naprosto stejně peru pravý beránkový vnitřek, taky origoš, jen vodu studenou (ani ne na 30), v pracím slizu nebo lanolinu, akorát z něj předem pracne sundávám zabodanou slámu a seno a bordel.
Kdybych to měla prát v ruce, tak se z toho podělám. Nejsem nijaká cimprlich na pořádek a sterilní čistotu, oděvy bez poskvrnky a podobné kraviny, ale nějaká štábní kultura raz za čas být halt musí smajlík. Letos to vypadá na vánoce :-)

6.10.2010 10:40
daya

XXX.XXX.220.12

a když jsme tak u toho čištění... jak čistíte dlouhé chapsy.. po blátivém hubertu vypadám vždycky jak koule blata.:-) A když jsem je drhla po suchu kartáčem tak nic moc a na mokro ještě horší. Má někdo nějaký ověřený tip?smajlík

6.10.2010 20:40
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Já tedy chapsy vždycky pořádně umyju ve vaně.. teďkom stejně pořád prší tak je jedno jeslti jsou totálně promočené od deště nebo ještě chvíli vydrží pod suchou vodou.. pořádně to bláto spláchnu a pak nechám usušit a namažu to indulonou. Chapsy už mám pár let a ještě pořád vypadají dobře a to teď jezdím každý víkend na huberty takže je musím pořád čistit jelikož bláto se na mě prostě lepí samo od sebe :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík