Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2010 08:20
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá skušenosti s tím co mě teď potkalo. Poslední dva dny mi po ránu vždycky jak kobylku vyvádím z boxu tak strašně kulhá na zadní nohu. Nemůže ji vůbec ohnout a když se o to snaží tak ji v ní divně škube. Prostě chodí o třech a tu jednu tahá za sebou a občas na ní došlápne. Vždycky se jí snažím rozchodit a dovést do výběhu. Než ji do toho výběhu dovedu asik tak za 3 minutky tak kobylka už šlape jak kdyby ji nic nebylo a klidně si klusá po výběhu naprosto bez známky kulhání. Nevím jeslti to může být z toho že třeba špatně leží a pak jí dělá problém tu nohu rozchodit. V životě jsem se s tímhle nesetkala. Nevím jestli má cenu volat veterináře když už kobyla zase v klidu klusá po výběhu a nohu klidně ohne.
Chtěla jsem se vás zeptat jeslti tohle už někdo zažil nebo nevíte čím by to mohlo být.

25.8.2010 11:36
shantal88

XXX.XXX.250.238

Ahoj,je to pouze můj osobní názor co mě napadlo když jsem si to přečetla,osobně s něčím takovým nemám zkušenosti- pokud nepočítám sebe když si vzpomenu jak jsem začla chodit cvičit na zumbu a takhle mě zlobilo koleno,jelikož jsem nebyla na něco takového zvyklá - jestli si kobylka nenamohla někde nohu,a když je přes noc ve stáji,kde stojí a moc nechodí ji noha neztuhne,a když má potom vyjít musí to rozhýbat. Může to být třeba zvýšením zátěže v treninku,bláto atd.
Držím palce at se dá kobylka do pořádku.

25.8.2010 15:11
johnt

XXX.XXX.118.26

Tak zase můj názor je, že může mít třeba někde skříplý nerv nebo netrpí vypadáváním čéšky? Ta jak zapadne, tak kůň přestane kulhat, a zapadne jedině při pohybu, mohou to být také klouby, ať už podvrtnutí či bolesti koubu, které trochu povolí při rozchození. Těch příčin může být hodně a určitě bych si na to pozvala veta, než něco promeškat a následky potom mohou být ještě horší. a je toho podstatně víc, opravdu práce pro odborníka. Tak hodně štěstí a ať to dobře dopadne.

25.8.2010 15:14
danurba

XXX.XXX.204.155

Připomíná mi to problémy naší kobylky, která to ale měla na obou předních. Vždy, když chvíli stála nebo ležela, měla pak problém se rozejít. Veterinář diagnostikoval artrózu, hodně nám na topomáhá Horse chondro best od firmy Mikrop. Bere ho vždy 4x do roka asi měsíc, tak po dvou týdnech užívání problémy mizí. Kilovou krabici máme asi na rok. Jedná se ale o chronickou záležitost, pravděpodobně bude mít tyto problémy už po celý život, naštěstí to není nijak dramatické.

31.8.2010 13:01
gegigenciova

XXX.XXX.33.221

přesně jak říkate , můj koník asi pred rokem zacal delat to same veterinář u něj diagnostikoval artrozu . Jak říkate je to chronicke , ale velice pomáhá hodně pohybu a pokud co nejměkší stání možno co nejvíce venku .Sama preferuji Alavis MSM , condro nebo triple blend .smajlík Ale myslím si že jí to nějak ve velkém pohybu neomezuje samozdřejmě pokud mate koníka do sportu je to něco jineho ... jezdíme rekreačne pres leto skoro kazdy den dlouhe vyjiždky v terenu a a vubec nejde poznat ze by ji to nejak vadilo sama chce skoro kazde poole procvalat ..... jak rikam hlavne dostatek pohybu

31.8.2010 13:17
madow

XXX.XXX.121.112

gegigenciova: úžasný zvíře

1.9.2010 23:01
nemide

XXX.XXX.8.222

danurba napsal(a):
Připomíná mi to problémy naší kobylky, která to ale měla na obou předních. Vždy, když chvíli stála nebo ležela, měla pak problém se rozejít. Veterinář diagnostikoval artrózu, hodně nám na topomáhá Horse chondro best od firmy Mikrop. Bere ho vždy 4x do roka asi měsíc, tak po dvou týdnech užívání problémy mizí. Kilovou krabici máme asi na rok. Jedná se ale o chronickou záležitost, pravděpodobně bude mít tyto problémy už po celý život, naštěstí to není nijak dramatické.

Stejný problém. Jak vám koně žerou ty přípravky na klouby? Mně je nechtějí.

2.9.2010 15:33
aluska

XXX.XXX.1.176

souhlas s madow, připoj se k nám na chlaďásky v moderované diskuzi

3.9.2010 09:16
tamanah

XXX.XXX.249.39

Ahojm taj já si myslím že veta určitě zavolat, je lepší předcházet, než se pak tlouct do hlavy... Osobně se přikláním k artroze, ale první co mě napadlo, byla ta zablokovaná čéščka, už několikrát jsem se s tím setkala, podle toho co píšeš, to tomu i odpovídá... Dá se to "rozchodit" nebo se to řeší operativně, ale nechcu kecat nesmysly, možná že se mýlímsmajlík. Každopádně raději nečekej a volej, jestli ji to trápí už několik dní, asi bude někde problém. Přeji ať se kobča brzy uzdraví :-)

4.9.2010 10:52
siga89

XXX.XXX.187.190

Nu já kde mam ustájenou kobylu 24/7 na pastvě, tak je tam jedna kobyla co začala kulhat na zadní, ze začátku je to, tak měsíc kulhala jen když déle stála na místě a straně se vyděsla, když se jí ta noha měla zvednout. Na vyjížce nám stalo, že když šla pomalu přes klády tak se jí nahoře ta noha zasekla, ale ne levá ale pravá na kterou nekulhá. Tak jsme jí dávaly klid a zavolali veterinářku v tý době už zakulhala jen občas. Vet. jí jen prohmatala, nechala si jí předvést jen v kroku ani jí nezvedla nohu a řekla to je kolení kloub. A teď od soboty kobyla kulhá a dost je ráda že leze. A když jsem se na to zeptala znovu vetrinářky tak mi řekla co bych chtěla kobyla chodila rekreaci, ted jí je tak 13let. Rekreaci chodila tak 6let maximálně. Tak mi povezte co tý kobylce je? My si myslíme že to jsou záda, ale vet. nám řekla, že koleno at jí dáváme kloubní preparáty. Jenomže prej tý kobyle to nechutná že to prostě nesežere...

Přidejte reakci

Přidat smajlík