Zajímalo by mě,jestli máte dobrou zkušenost s vitamíny/minerály pro starého koně. Mám kobylu ČT,které je 25 let. Krmím kromě sena bezovsé granule,šrot(ječmen-kukuřice-soja) a v zimě krmnou řepu a mrkev. Kobyla mě vozila mnoho let a momentálně si ve výběhu či na procházkách užívá zaslouženého důchodu. Je na svůj věk zdravá,jen kůli starému zranění nesmí oves(otéká jí po něm noha) a kosti a klouby přeci jen už nejsou co bývaly.
Chtěla bych přikrmovat nějakým doplňkem,nejlépe pro starší koně. Dnes se to všude hemží vším možným pro sporťáky,ale na naše důchodce už asi nikdo nemyslí. Poradíte někdo..? :-D
krissta
napsal(a):
Zajímalo by mě,jestli máte dobrou zkušenost s vitamíny/minerály pro starého koně. Mám kobylu ČT,které je 25 let. Krmím kromě sena bezovsé granule,šrot(ječmen-kukuřice-soja) a v zimě krmnou řepu a mrkev. Kobyla mě vozila mnoho let a momentálně si ve výběhu či na procházkách užívá zaslouženého důchodu. Je na svůj věk zdravá,jen kůli starému zranění nesmí oves(otéká jí po něm noha) a kosti a klouby přeci jen už nejsou co bývaly.
Chtěla bych přikrmovat nějakým doplňkem,nejlépe pro starší koně. Dnes se to všude hemží vším možným pro sporťáky,ale na naše důchodce už asi nikdo nemyslí. Poradíte někdo..? :-D
Doporučuji alavis msm spolu s alavis dual či samotný alavis tripleblend..
Nožičky mazat kostivalovou mastičkou a na zimu koupit nepromokoavé zateplováky na nožky s kožíškem uvnitř..
Krásný koník hodně štěstíčka s ním přeji
lilien
napsal(a):
Doporučuji alavis msm spolu s alavis dual či samotný alavis tripleblend..
Nožičky mazat kostivalovou mastičkou a na zimu koupit nepromokoavé zateplováky na nožky s kožíškem uvnitř..
Krásný koník hodně štěstíčka s ním přeji
Díky za názor. Alavis tripleblend na doporučení veterináře podáváme 2-4x za rok,jako kůru. -Celoročně nám to doporučeno nebylo. Hledám spíše doplněk pro celý rok,na celkovou podporu imunity atd.
Ještě jsem zapoměla napsat,že minerální liz samozřejmě kobyla má k dispozici.
Ahoj, mám taky starou kobču táhne jí na 25 a pomáhá nám GelaPony Fast + Nutrihorse Standard a bylinky... souhlasím se zateplovákama a doporučila bych teplé žrádlo a zalejvat Lymfatickým čajem, včetně těch bylin.... Nám už nohy neotejkaj... A pokud bys chtěla, aby měla kobča vitamíny - doporučuji šípek + kopřiva + kostival.... Moje kobča je stále aktivní, zrovna dneska to se mnou chtěla drapnout.... Tím se snažím naznačit, že by měl koník něco dělat, třeba i povozit malé děti, je to dobrý na psychyku i na prokrvení a udržení organismu v lepší kondici. Moje bába dělá podle momentální kondice, chodíme lehkou rekreaci, nebo povozim kamarádce mrňata a je vidět, že ji to pořád ještě baví - cítí se užitečná.... Jasně, že to nepřeháníme....
Jo a ty bylinky jsou na dýl, účinky začnou bejt znát až po několika týdnech pravidelného užívání, kobča se fakt zvedla - mimo jiné je i otužilejší a má kvalitnější srst a tak....
Díky za zkušenost! Moje kobyla je taky neuvěřitelně akční a v tom je taky malinko problém. Posadím na ní dítě,nebo lehčího jezdce a ona s ním uteče a já trnu že se jim něco stane,posadím na ní někoho kdo má sílu jí zastavit a bojím se že se jí zhorší noha nebo záda (váha). Jak jsem psala má nohu po těžkém zranění šlachy a tak je náchylná-může špatně šlápnout a šlachu si znovu poškodit. Chodí na procházky na ruce,nebo na volno s druhým koněm. Boužel marně sháním zkušeného,lehkého jezdce,který by se chtěl "jen" procházkovat se starým koněm. Vet dovolil prakticky těžší rekreační zátěž,ale já se o ní prostě bojím.
Jinak ráda slyším,že má taky někdo doma koně v požehnaném věku.
Ahojky, chválím zadavatelce její kobylku. Je opravdu krásná a nakrmená. Mnozí majitelé mladých koníků by si měli brát příklad, že lze i starého koníka nakrmit a udržovat v kondici. Sama mám 22-letého dušného valáška. Nemohla jsem ho tehdá nakrmit, pomohly vojt. a řepné granule. Bohužel, dodavatel skončil, tak jsem začala přidávat granule Relax. K nim vařím lněné semínko.Ještě přidám vitamíny.
marketka
napsal(a):
Ahojky, chválím zadavatelce její kobylku. Je opravdu krásná a nakrmená. Mnozí majitelé mladých koníků by si měli brát příklad, že lze i starého koníka nakrmit a udržovat v kondici. Sama mám 22-letého dušného valáška. Nemohla jsem ho tehdá nakrmit, pomohly vojt. a řepné granule. Bohužel, dodavatel skončil, tak jsem začala přidávat granule Relax. K nim vařím lněné semínko.Ještě přidám vitamíny.
Relaxy také krmím,protože kobyle moc chutnají a vet říkal,že by měla dostávat aspoň trochu granulí aby obrušovala zuby-jinak má všechno jádro našrotované(to dostává večer a granule ráno). Jaké přidáváš vitamíny..?
Hezky to tu ožilo Na dušnost je dobrá máta a proskurník - máme s kobčou vyzkoušené.... A nejlepší je bydlet venku v přístěnku...
ale to určitě všichni víte... Jinak když vozíme děti, tak kobču vodím, ale má zátěž a pocit, že maká....
musíš ji přečůrat, to víš, tihle starouškové sou mazaný a většinou maji dlouholetější zkušenosti s lidmi, než my s koňmi...
PS: Taky se mi kobča líbí - ta moje má pupek... Tipovala bych jí míň....