Uz se nekomu stalo!!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2010 16:06
majke

XXX.XXX.89.41

Tak se mi to sem podarilo dat omylem dvakratsmajlík

3.9.2010 16:29
nemide

XXX.XXX.8.222

Buď ráda,že to skončilo otokem. Já nedokázala sehnat včas žádného doktora a už koně nemám....

3.9.2010 18:44
krissta

XXX.XXX.165.52

Moje kobyla si rozřízla tepnu na noze. Náš veterinář stál v zácpě a dorazil by za hodínu. Z kobyly stříkala krev a nešlo nám to zastavit,tak jsme zavolali veterinářku co u nás nikdy nebyla. Byla jsem taky tak v šoku,že jsem moc nebyla schopna přemýšlet co s koněm dělá. Píchla tetanovku ,antibiotika a neco na bolest. Řekla,že to sešít nejde a celou nohu zavázala a odfrčela,že se s obvazem prý pět dní nemá hýbal aby se to zatáhlo. Druhý den dostala kobyla záchvat,klepala sebou a evidentně měla velké bolesti. Náš vet přijel a řekl,že to je ze ztráty krve,že měla dostat kapačku a slaný nálev do žaludku,kobyle okolí rány ani neostříhala a ve střelce přehlídla dvě řezné rány -já to pak nemohla vidět,protože kobyle nešla zvednout noha s tím obvazem(vet měl podezření na zlomeninu kopytní kosti a to ji ani nenapadlo řešit) a řekla,že přijede za 5 dní,ale nedala nám antibiotika ani žádné léky na bolest,takže kobyla by 5 dní trpěla ...
Tu samou vetku zavolala kamarádka ke kobyle co upadla na silnici. Byla odřená a na pleci měla velkou kapsu. Vetka píchla tetanovku,antibiotika a něco na bolest a radila omívat studenou vodou,že prý je to nejlepší lék a odfrčela. Druhý den byla kobyla oteklá jak prase a staré rány se už ani nedali zašít.
Stalo se nám to aniž bychom jedna věděli o té druhé a ta vetka mi už nesmí pod ruku,jinak jí přerazím. Obě kobyly nejen že se léčení protáhlo(mě na půl roku) ale taky trpěli bolestmi. Co má ale člověk dělat? Když se vám kůň přizabije jste rádi,že někdo přijel a tak vyjukaní že vám to ani hned nedojde,že vet co by měl vědět co dělá je "ňouma"...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2010 19:49

Stalo a vypadalo to podobně, i když trošku víš. Můj valach měl takovou reakci na očkování chřipky, asi se napíchla žíly, vytvořil hematom a než se to vstřebalo, uf. Nejhorší je, že nemohl žrát a pít, takže všechno nahoru, aby se nemusel namáhat. Měl velký otok týden, vet radil chladit. Celkově se to ztrácelo asi měsíc, ale prvních 14 dní bylo krutých, hlavu dolů nedal a pak trošku, ale jak žirafa, přední nohy rozkročené...

Ale neboj, vstřebá se to. Zkus koníkovi ulevit tím chlazením a dát mu seno, trávu a vodu tak, ať se nemusí moc hýbat. Snad se to vstřeba rychle, budu držet pěsti.

Je to pech, příště očkujeme zásadně do zadnice. Ať nechodí, ale aspoň se nažere....

3.9.2010 19:52

Otok je to obrovský, to je fakt. Ale leda vydržet, trvá to dlouho...

3.9.2010 21:01
thesis

XXX.XXX.151.2

Taky jsme měli něco podobného, jen jaksi pomalu z obou stran po ATB. Dva dny se kobyla nemohla ohnout tak dostávala krmení vysoko a chodila se popásat tak že stála a já ji trhala trávu případně jsem ji postavila ke svahu. Ale na ATB stejně nesměla být dlouho na slunci. Jinak valach měl letos poprvé otok po očkování.

3.9.2010 21:30
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Moje kobyla je alergik. Prokázané to má na prach a na včely a posledně měla i po očkování dvojkombinace do zadku. Na nohu téměř nedošlápla, kuhlala, otok měla viditelný, místo o hodně teplejší. Tak 3-4 dny byla špatná, pak už se to lepšilo.

3.9.2010 21:50
majke

XXX.XXX.89.41

Dekuji vam za odpovedi.Nam otok jak uz jsem psala zaplat panbuh zplaskl jeste tam nakej mame,ale uz to neni tak hrozny jak pred tydnem ted uz aspon muze chodit prvni 4 dny stala na miste a ani se nehla o jidle ani nemluvim vse jsem davala do vejsky vcera mohla konecne uz ven a chudinka koukala na ostatni jak zerou a ona nic nemohla taky jsem ji skubala travu nakonec jsem pritahla dzber a povesila na kul a aspon se mohla najist travy:-) (nas vet se jen chytal za hlavu a nemohl pochopit proc dotycnej veterinar ji lek co patri do zily pichl do svalusmajlík) vim aspon jedno tohodle veta uz urcite nikdy nezavolam.Aspon jsem trhla rekord v nenaspanych hodin celejch 6 dni jsem pravidelne ji kazdych snad 4 hodky chodila davat mrazenou zeleninu na otok pak konecne uz ji nedelal problem si lehnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík