Jaké plemeno psa ke koním?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2006 16:06

Jaká plemena psů se hodí ke koním? Napište sem plemeno , povahu a třeba fotku :-) Díky moc ,moc mi pomůžete při rozhodování

P.s- omlouvám se že to není přímo "koňské téma" ale kdo lépe by mě na to odpověďěl než koňák co má psa ? :o)
Díky

9.6.2006 16:11

holkaodkoni napsal(a):
Jaká plemena psů se hodí ke koním? Napište sem plemeno , povahu a třeba fotku :-) Díky moc ,moc mi pomůžete při rozhodování

P.s- omlouvám se že to není přímo "koňské téma" ale kdo lépe by mě na to odpověďěl než koňák co má psa ? :o)
Díky

Já mám doma křížence srnky s něčím, ale moooc se mi libí border collie

9.6.2006 16:27

ida napsal(a):

Ahoj No nejčastěji jsem viděla u koní australské ovčáky, krátkosrsté kolie, maliňáky, lovecká plemena, šeltie a jiná hlavně pastevecká plemena. Teď se ještě začíná hodně ukazovat Jack Russel teriér. Myslím si ale,že ke koním může jít jakýkoli pes alespoň trošku odpovídající výškou, který je správně vychovaný a ochotný vás následovat

9.6.2006 20:51

holkaodkoni napsal(a):

Díky

My máme u koní 2německé dogy, je to otec se synem

9.6.2006 20:53

holkaodkoni napsal(a):

Díky

a ještě anglickýho kokršpaněla

doga

9.6.2006 21:25
doga

eivlisa napsal(a):

No já nemám fotešku peska kterého bych Já chtěla ke koním. JE to BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES je to to nej plemínko pejska ještě se SLOVENSKÝM ČUVAČEM to je můj názor!!!

9.6.2006 21:29

eivlisa napsal(a):

No Border Colie :Máme doma 3 Border Colie,každá z nich byla na koně zvyklá,ale byli vycvičeni na zahánení ovcí a tak se chovali i u koní. Za každou cenu se snaží koně hlídat a pást.
O Border Colii se mluví,že jsou to nesmírně inteligentní zvířata,ale v určitém směru.Naši pejsci jsou výborní na pasení ovcí.
Jeden z nich se naučil aportovat,dodnes je s toho nějak poblbnutý a dělá problémy při jiných věcech(jako je třeba to pasení).
Ono mu se třeba ukáže prstem až letí za ovcemi a on se dívá po té ruce a myslí si,že mu hází klacek.

Border je "všestranný" pejsek,nádherný,inteligentní,ale je to přecejenom ovčecký pes a na to se nejvíc hodí..
Na určitá zvířata se musí zvykat a seznamovat,ale někdy i to nestačí.
Buť záleží na určitém plemeni,nebo na určitém psi...
Někdy když sleduji naše pejsky jak si hrají nebo otravují naše koně,tak si kladu otázku,jestli ten pes je opravdu inteligentní,nebo totálně zblblý.
Někdy mi připadá,že když se Borderka naučí na určitou věc,nějak si to vsugeruje a nese to sebou celý život.
Jestli opravdu toužíte po Border Colii,tak jedině od šťěnátka a pořád u koní.
Jinak bych doporučila Retrívra,je to pějsek opravdu ze zaltým srdcem,který miluje vyjíˇždky s koňmi do přírody a vůbec pohyb.

10.6.2006 07:01

pizneta napsal(a):
No Border Colie :Máme doma 3 Border Colie,každá z nich byla na koně zvyklá,ale byli vycvičeni na zahánení ovcí a tak se chovali i u koní. Za každou cenu se snaží koně hlídat a pást.
O Border Colii se mluví,že jsou to nesmírně inteligentní zvířata,ale v určitém směru.Naši pejsci jsou výborní na pasení ovcí.
Jeden z nich se naučil aportovat,dodnes je s toho nějak poblbnutý a dělá problémy při jiných věcech(jako je třeba to pasení).
Ono mu se třeba ukáže prstem až letí za ovcemi a on se dívá po té ruce a myslí si,že mu hází klacek.

Border je "všestranný" pejsek,nádherný,inteligentní,ale je to přecejenom ovčecký pes a na to se nejvíc hodí..
Na určitá zvířata se musí zvykat a seznamovat,ale někdy i to nestačí.
Buť záleží na určitém plemeni,nebo na určitém psi...
Někdy když sleduji naše pejsky jak si hrají nebo otravují naše koně,tak si kladu otázku,jestli ten pes je opravdu inteligentní,nebo totálně zblblý.
Někdy mi připadá,že když se Borderka naučí na určitou věc,nějak si to vsugeruje a nese to sebou celý život.
Jestli opravdu toužíte po Border Colii,tak jedině od šťěnátka a pořád u koní.
Jinak bych doporučila Retrívra,je to pějsek opravdu ze zaltým srdcem,který miluje vyjíˇždky s koňmi do přírody a vůbec pohyb.

My máme BSP a jsme spokojeni.

doga

10.6.2006 07:25
doga

m i s i c k a napsal(a):
My máme BSP a jsme spokojeni.

m i s i c k a se máš já tohoto pejsa miluju ale nemám ho ale rozhodně u mých koní nebude chybět!!

10.6.2006 08:52

doga napsal(a):
m i s i c k a se máš já tohoto pejsa miluju ale nemám ho ale rozhodně u mých koní nebude chybět!!

Kolie - nehodní zvířata v lese , celou vyjíždku jí nemusím hlídat, vždy když ji potřebuju tak někde je. Neleze koním pod nohy, nekouše je do nohou, nebojí se jich ,ale má respekt. Je velmi snadno vycvičitelná. je velmi inteligentní. A neutočí ani na jiné psy nebo dokonce lidi (děti). Vydrží běhat. je veselá i klidná - akorát. jen co je hloupé jsou občas ty bodláky v srsti.

10.6.2006 08:54

microfon napsal(a):
Kolie - nehodní zvířata v lese , celou vyjíždku jí nemusím hlídat, vždy když ji potřebuju tak někde je. Neleze koním pod nohy, nekouše je do nohou, nebojí se jich ,ale má respekt. Je velmi snadno vycvičitelná. je velmi inteligentní. A neutočí ani na jiné psy nebo dokonce lidi (děti). Vydrží běhat. je veselá i klidná - akorát. jen co je hloupé jsou občas ty bodláky v srsti.

10.6.2006 11:47

ida napsal(a):

Zlatý retrívr

10.6.2006 16:27

holkaodkoni napsal(a):

Díky

No tak já beru na vyjížďky svou fenečku co to je si tvrdit na 100% netroufám,ale asi kříženec maďaráka nejspíš s pitbulem.No nevim,ale s koňma kamarádí a to je hlavní.

10.6.2006 17:36

sonik napsal(a):
No tak já beru na vyjížďky svou fenečku co to je si tvrdit na 100% netroufám,ale asi kříženec maďaráka nejspíš s pitbulem.No nevim,ale s koňma kamarádí a to je hlavní.

pohoda moje kamoška ma čavavy...

11.6.2006 11:57

gagus333 napsal(a):
pohoda moje kamoška ma čavavy...

další? prosím házejte sem něco :-))

11.6.2006 12:53

holkaodkoni napsal(a):
další? prosím házejte sem něco :-))

jako ja osobne asi chtela ke konim labradora.. ale nejakeho čiliho a nevžraneho... je to vodni pes.. proste sportovec..

11.6.2006 14:20

holkaodkoni napsal(a):

Díky

my sme mali jedno obdobie nemecku dogu, dufam, ze ho zbadate na fotke, v popredi je valach A1/1 Kingstar po Muscatite

11.6.2006 14:22

holkaodkoni napsal(a):

Díky

este raz ND Ben, zo zdravotnych dovodov sme mu museli dat amputovat chvost...fotka z vychadzky na koni v lese

11.6.2006 15:32

bonita napsal(a):
este raz ND Ben, zo zdravotnych dovodov sme mu museli dat amputovat chvost...fotka z vychadzky na koni v lese

výborní jsou australáci u westerňáků jiného psa skoro nenajdete

11.6.2006 16:32

jindriska napsal(a):
výborní jsou australáci u westerňáků jiného psa skoro nenajdete

jůůůů, to je Ajsi?? Doufám, že jsem to napsala dobře

11.6.2006 16:34

zuzanka napsal(a):

Blink! Teď mě došlo, že to asi on nebude, páč není australák. Sorry, Jindři

11.6.2006 16:57

holkaodkoni napsal(a):

Díky

Já mám borderku a jsem 100% spokojená. Jiného hafana bych nechtěla!

11.6.2006 21:40

barletka napsal(a):

tak ja mam bígla. Sice kazdej rika jak bígl neumi poslouchat ale ja jsem spokojena.ani jsem ho nemusela moc cvicit. Koni se drzi sam a nemusim ho privolavat.no a je to prece plemeno od koni.

Prikládám foto 1)

11.6.2006 21:43

nicolll napsal(a):
tak ja mam bígla. Sice kazdej rika jak bígl neumi poslouchat ale ja jsem spokojena.ani jsem ho nemusela moc cvicit. Koni se drzi sam a nemusim ho privolavat.no a je to prece plemeno od koni.

Prikládám foto 1)

foto 2) a taky poslední

11.6.2006 21:43

nicolll napsal(a):
foto 2) a taky poslední

omlouvám se za kvalitu fotek

11.6.2006 21:52

nicolll napsal(a):
omlouvám se za kvalitu fotek

Já mám taky bíglaAle bohužel nevyrůstal u koní odmalička,takže teď se jich trochu bojí...Jednou jsem ho vzala ke koníkovi.Kůň byl na psi zvyklej,ale Denis na koně neKoník si k němu čuchnul a začal flémovat.To Denise chtynul "rapl" a začal lítat a štěkat po lese...Nemohla jsem ho vůbec chytit a nakonec utekl a běžel domů se schovat do boudyTakovej on je hrdina

Tady foto Denise

11.6.2006 22:32

barletka napsal(a):

Ahoj! to jsem ja co jsme si vyměňovali ohlávky. Nebyla si nahodou minulý rok u kuboše (bubla ranči) na westernovém dnu a měla si u sebe malé štěňátko border kolie a bylo po hodně dobrých rodičích a ztratila si mobil tak jste ho zablokli a pak si ho nasla a neslo to odbloknout a jak si ho hledala tak jsme s holkama od kuboše hlídali to štěnátko.

11.6.2006 22:33

syndygirl napsal(a):
Ahoj! to jsem ja co jsme si vyměňovali ohlávky. Nebyla si nahodou minulý rok u kuboše (bubla ranči) na westernovém dnu a měla si u sebe malé štěňátko border kolie a bylo po hodně dobrých rodičích a ztratila si mobil tak jste ho zablokli a pak si ho nasla a neslo to odbloknout a jak si ho hledala tak jsme s holkama od kuboše hlídali to štěnátko.

jejda ja zapoměla ten vzkaz je pro barletku

11.6.2006 23:22

zuzanka napsal(a):

Ahoj! Tohle je ovčačka Ruby Ale taky Ajsova velká kamoška. Ale ať máš radost,tak sem dám fotku Ajsulovýho syna: Kulíška. Je to šetlie a je naprosto úžasnej u koní. Teda vlastně byl...

12.6.2006 10:24

holkaodkoni napsal(a):

Díky

pro mne je jako pes nejlepsi vlkodav

12.6.2006 10:42

holkaodkoni napsal(a):

Díky

... a co takhle dobrman - temperamentní, rychlej, nenáročnej na údrzbu.
Tohle je můj Jack

12.6.2006 10:47

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tohle je můj Jack

Jack ještě jednou

12.6.2006 10:48

Jack ještě jednou

a naposled

12.6.2006 10:48

Tohle je můj Jack

Mám Hovawartku, ve všech směrech ke koním perfektní.Chodí bez vodítka u koně, lidí ani psů co potkáme si nevšímá.Jsem moc spokojená - samozřejmně ale záleží na jedinci.

12.6.2006 15:14

sonet napsal(a):
Mám Hovawartku, ve všech směrech ke koním perfektní.Chodí bez vodítka u koně, lidí ani psů co potkáme si nevšímá.Jsem moc spokojená - samozřejmně ale záleží na jedinci.

mozem len pritakat, mas moj plny suhlas

moja Bona Stary Dom

12.6.2006 15:16

sonet napsal(a):

este raz hovawartka Bona a jej nepriepustny kozuch

12.6.2006 15:18

bonita napsal(a):
este raz hovawartka Bona a jej nepriepustny kozuch

lidišky sháním štěňátko nějakého pejska který by byl vhodný ke koním,co mi doporučíte? a když jsem u toho nevíte o nějakém štěňátku? díky

12.6.2006 15:21

anushka napsal(a):
lidišky sháním štěňátko nějakého pejska který by byl vhodný ke koním,co mi doporučíte? a když jsem u toho nevíte o nějakém štěňátku? díky

chces s PP alebo ti bude stacit len nejaky stvornohy kamarat? Skus mrknut sem, mozno si vyberies

http://www.pavliskop.blogspot.com/

12.6.2006 15:22

bonita napsal(a):
chces s PP alebo ti bude stacit len nejaky stvornohy kamarat? Skus mrknut sem, mozno si vyberies

http://www.pavliskop.blogspot.com/

na pp mi nezalezi,hlavne ze to bude kamarad pro me a ostatni a taky dobry hlidac.

12.6.2006 15:28

anushka napsal(a):
na pp mi nezalezi,hlavne ze to bude kamarad pro me a ostatni a taky dobry hlidac.

vidis, my sme tu dogu "Ben", co je hore v obrazkoch, vzali z utulku a ani raz sme to neolutovali, i ked je uz v psom nebicku, kone pred tym asi v zivote nevidel, zvykol si naozaj velmi rychlo, a kone ho skor zobrali ako ponika, nez psa...

12.6.2006 15:40

bonita napsal(a):
vidis, my sme tu dogu "Ben", co je hore v obrazkoch, vzali z utulku a ani raz sme to neolutovali, i ked je uz v psom nebicku, kone pred tym asi v zivote nevidel, zvykol si naozaj velmi rychlo, a kone ho skor zobrali ako ponika, nez psa...

no to ja se prave bojim ze kdybych si vzala nejakeho pejska z utulku starsiho 3let,ze si na koniky nezvykne nebo ze jim neco udela..proto bych radsi stenatko,ktery mi nikam neutece,zvykne si,naucim si ho a tak:) ale nasla jsem na tech strankach fenku 7mesice krizenec nemeckeho ovcaka.

12.6.2006 15:48

anushka napsal(a):
no to ja se prave bojim ze kdybych si vzala nejakeho pejska z utulku starsiho 3let,ze si na koniky nezvykne nebo ze jim neco udela..proto bych radsi stenatko,ktery mi nikam neutece,zvykne si,naucim si ho a tak:) ale nasla jsem na tech strankach fenku 7mesice krizenec nemeckeho ovcaka.

drzim ti vsetky palecky, aby si si dobre vybrala a bola spokojna a zaroven das sancu jednej psej dusicke na lepsi zivot, ja momentalne tiez surfujem kazdy den na tych strankach a vyberam psika, lebo ta hovawartka mi v maji(kveten) zomrela a ta prazdnota je neuveritelna... tak chcem dat druhu sancu nejakemu nechcenemu chudatku...

12.6.2006 17:06

bonita napsal(a):
drzim ti vsetky palecky, aby si si dobre vybrala a bola spokojna a zaroven das sancu jednej psej dusicke na lepsi zivot, ja momentalne tiez surfujem kazdy den na tych strankach a vyberam psika, lebo ta hovawartka mi v maji(kveten) zomrela a ta prazdnota je neuveritelna... tak chcem dat druhu sancu nejakemu nechcenemu chudatku...

to mě moc mrzí,tak snad si taky dobre vyberes,hodne stesti

13.6.2006 09:14

holkaodkoni napsal(a):

Díky

Kamarádka má australáky (na fotce), já chodím na vyjížďky za doprovodu labradorky, obojí je fajn.

13.6.2006 10:39

pegaska napsal(a):
Kamarádka má australáky (na fotce), já chodím na vyjížďky za doprovodu labradorky, obojí je fajn.

Ještě jednou Hovawart ( foto by "Majtá" )

13.6.2006 17:34

sonet napsal(a):
Ještě jednou Hovawart ( foto by "Majtá" )

existuje speciálně vyšlechtěný plemeno, teň nevim jak se jmenuje ale má to šest prstů na noze a to jako vážně!! na nordranči maj jednoho, snad teť i prodávaj štěňata myslim, dej www.nordranc.cz a napiš jim maila, je to takovej pěknej černej hafan

13.6.2006 17:46

prdelac napsal(a):
pro mne je jako pes nejlepsi vlkodav

To mate skoro jako poniky( tou vyskou) vlkosi jsou nadherni psi.Bohuzel moc drazi.

13.6.2006 22:35

holkaodkoni napsal(a):

Díky

americko-kanadský bílý ovčák

13.6.2006 22:37

holkaodkoni napsal(a):

Díky

nebo flat coated retriever, ti jsou fakt super

Přidejte reakci

Přidat smajlík