holkaodkoni
napsal(a):
Jaká plemena psů se hodí ke koním? Napište sem plemeno , povahu a třeba fotku :-) Díky moc ,moc mi pomůžete při rozhodování
P.s- omlouvám se že to není přímo "koňské téma" ale kdo lépe by mě na to odpověďěl než koňák co má psa ? :o)
Díky
Já mám doma křížence srnky s něčím, ale moooc se mi libí border collie
ida
napsal(a):
Ahoj No nejčastěji jsem viděla u koní australské ovčáky, krátkosrsté kolie, maliňáky, lovecká plemena, šeltie a jiná hlavně pastevecká plemena. Teď se ještě začíná hodně ukazovat Jack Russel teriér. Myslím si ale,že ke koním může jít jakýkoli pes alespoň trošku odpovídající výškou, který je správně vychovaný a ochotný vás následovat
holkaodkoni
napsal(a):
Jaká plemena psů se hodí ke koním? Napište sem plemeno , povahu a třeba fotku :-) Díky moc ,moc mi pomůžete při rozhodování
P.s- omlouvám se že to není přímo "koňské téma" ale kdo lépe by mě na to odpověďěl než koňák co má psa ? :o)
Díky
My máme u koní 2německé dogy, je to otec se synem
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
a ještě anglickýho kokršpaněla
doga

eivlisa
napsal(a):
No já nemám fotešku peska kterého bych Já chtěla ke koním. JE to BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES je to to nej plemínko pejska ještě se SLOVENSKÝM ČUVAČEM to je můj názor!!!
eivlisa
napsal(a):
No Border Colie :Máme doma 3 Border Colie,každá z nich byla na koně zvyklá,ale byli vycvičeni na zahánení ovcí a tak se chovali i u koní. Za každou cenu se snaží koně hlídat a pást.
O Border Colii se mluví,že jsou to nesmírně inteligentní zvířata,ale v určitém směru.Naši pejsci jsou výborní na pasení ovcí.
Jeden z nich se naučil aportovat,dodnes je s toho nějak poblbnutý a dělá problémy při jiných věcech(jako je třeba to pasení).
Ono mu se třeba ukáže prstem až letí za ovcemi a on se dívá po té ruce a myslí si,že mu hází klacek.
Border je "všestranný" pejsek,nádherný,inteligentní,ale je to přecejenom ovčecký pes a na to se nejvíc hodí..
Na určitá zvířata se musí zvykat a seznamovat,ale někdy i to nestačí.
Buť záleží na určitém plemeni,nebo na určitém psi...
Někdy když sleduji naše pejsky jak si hrají nebo otravují naše koně,tak si kladu otázku,jestli ten pes je opravdu inteligentní,nebo totálně zblblý.
Někdy mi připadá,že když se Borderka naučí na určitou věc,nějak si to vsugeruje a nese to sebou celý život.
Jestli opravdu toužíte po Border Colii,tak jedině od šťěnátka a pořád u koní.
Jinak bych doporučila Retrívra,je to pějsek opravdu ze zaltým srdcem,který miluje vyjíˇždky s koňmi do přírody a vůbec pohyb.
pizneta
napsal(a):
No Border Colie :Máme doma 3 Border Colie,každá z nich byla na koně zvyklá,ale byli vycvičeni na zahánení ovcí a tak se chovali i u koní. Za každou cenu se snaží koně hlídat a pást.
O Border Colii se mluví,že jsou to nesmírně inteligentní zvířata,ale v určitém směru.Naši pejsci jsou výborní na pasení ovcí.
Jeden z nich se naučil aportovat,dodnes je s toho nějak poblbnutý a dělá problémy při jiných věcech(jako je třeba to pasení).
Ono mu se třeba ukáže prstem až letí za ovcemi a on se dívá po té ruce a myslí si,že mu hází klacek.
Border je "všestranný" pejsek,nádherný,inteligentní,ale je to přecejenom ovčecký pes a na to se nejvíc hodí..
Na určitá zvířata se musí zvykat a seznamovat,ale někdy i to nestačí.
Buť záleží na určitém plemeni,nebo na určitém psi...
Někdy když sleduji naše pejsky jak si hrají nebo otravují naše koně,tak si kladu otázku,jestli ten pes je opravdu inteligentní,nebo totálně zblblý.
Někdy mi připadá,že když se Borderka naučí na určitou věc,nějak si to vsugeruje a nese to sebou celý život.
Jestli opravdu toužíte po Border Colii,tak jedině od šťěnátka a pořád u koní.
Jinak bych doporučila Retrívra,je to pějsek opravdu ze zaltým srdcem,který miluje vyjíˇždky s koňmi do přírody a vůbec pohyb.
My máme BSP a jsme spokojeni.
doga

m i s i c k a
napsal(a):
My máme BSP a jsme spokojeni.
m i s i c k a se máš já tohoto pejsa miluju ale nemám ho ale rozhodně u mých koní nebude chybět!!
doga
napsal(a):
m i s i c k a se máš já tohoto pejsa miluju ale nemám ho ale rozhodně u mých koní nebude chybět!!
Kolie - nehodní zvířata v lese , celou vyjíždku jí nemusím hlídat, vždy když ji potřebuju tak někde je. Neleze koním pod nohy, nekouše je do nohou, nebojí se jich ,ale má respekt. Je velmi snadno vycvičitelná. je velmi inteligentní. A neutočí ani na jiné psy nebo dokonce lidi (děti). Vydrží běhat. je veselá i klidná - akorát. jen co je hloupé jsou občas ty bodláky v srsti.
microfon
napsal(a):
Kolie - nehodní zvířata v lese , celou vyjíždku jí nemusím hlídat, vždy když ji potřebuju tak někde je. Neleze koním pod nohy, nekouše je do nohou, nebojí se jich ,ale má respekt. Je velmi snadno vycvičitelná. je velmi inteligentní. A neutočí ani na jiné psy nebo dokonce lidi (děti). Vydrží běhat. je veselá i klidná - akorát. jen co je hloupé jsou občas ty bodláky v srsti.
ida
napsal(a):
Zlatý retrívr
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
No tak já beru na vyjížďky svou fenečku co to je si tvrdit na 100% netroufám,ale asi kříženec maďaráka nejspíš s pitbulem.No nevim,ale s koňma kamarádí a to je hlavní.
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
my sme mali jedno obdobie nemecku dogu, dufam, ze ho zbadate na fotke, v popredi je valach A1/1 Kingstar po Muscatite
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
este raz ND Ben, zo zdravotnych dovodov sme mu museli dat amputovat chvost...fotka z vychadzky na koni v lese
bonita
napsal(a):
este raz ND Ben, zo zdravotnych dovodov sme mu museli dat amputovat chvost...fotka z vychadzky na koni v lese
výborní jsou australáci u westerňáků jiného psa skoro nenajdete
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
Já mám borderku a jsem 100% spokojená. Jiného hafana bych nechtěla!
barletka
napsal(a):
tak ja mam bígla. Sice kazdej rika jak bígl neumi poslouchat ale ja jsem spokojena.ani jsem ho nemusela moc cvicit. Koni se drzi sam a nemusim ho privolavat.no a je to prece plemeno od koni.
Prikládám foto 1)
nicolll
napsal(a):
tak ja mam bígla. Sice kazdej rika jak bígl neumi poslouchat ale ja jsem spokojena.ani jsem ho nemusela moc cvicit. Koni se drzi sam a nemusim ho privolavat.no a je to prece plemeno od koni.
Prikládám foto 1)
foto 2) a taky poslední
nicolll
napsal(a):
omlouvám se za kvalitu fotek
Já mám taky bíglaAle bohužel nevyrůstal u koní odmalička,takže teď se jich trochu bojí...
Jednou jsem ho vzala ke koníkovi.Kůň byl na psi zvyklej,ale Denis na koně ne
Koník si k němu čuchnul a začal flémovat.To Denise chtynul "rapl" a začal lítat a štěkat po lese
...Nemohla jsem ho vůbec chytit a nakonec utekl a běžel domů se schovat do boudy
Takovej on je hrdina
Tady foto Denise
barletka
napsal(a):
Ahoj! to jsem ja co jsme si vyměňovali ohlávky. Nebyla si nahodou minulý rok u kuboše (bubla ranči) na westernovém dnu a měla si u sebe malé štěňátko border kolie a bylo po hodně dobrých rodičích a ztratila si mobil tak jste ho zablokli a pak si ho nasla a neslo to odbloknout a jak si ho hledala tak jsme s holkama od kuboše hlídali to štěnátko.
syndygirl
napsal(a):
Ahoj! to jsem ja co jsme si vyměňovali ohlávky. Nebyla si nahodou minulý rok u kuboše (bubla ranči) na westernovém dnu a měla si u sebe malé štěňátko border kolie a bylo po hodně dobrých rodičích a ztratila si mobil tak jste ho zablokli a pak si ho nasla a neslo to odbloknout a jak si ho hledala tak jsme s holkama od kuboše hlídali to štěnátko.
jejda ja zapoměla ten vzkaz je pro barletku
zuzanka
napsal(a):
jůůůů, to je Ajsi?? Doufám, že jsem to napsala dobře
Ahoj! Tohle je ovčačka Ruby Ale taky Ajsova velká kamoška. Ale ať máš radost,tak sem dám fotku Ajsulovýho syna: Kulíška. Je to šetlie a je naprosto úžasnej u koní. Teda vlastně byl...
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
pro mne je jako pes nejlepsi vlkodav
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
... a co takhle dobrman - temperamentní, rychlej, nenáročnej na údrzbu.
Tohle je můj Jack
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tohle je můj Jack
Jack ještě jednou
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tohle je můj Jack
Mám Hovawartku, ve všech směrech ke koním perfektní.Chodí bez vodítka u koně, lidí ani psů co potkáme si nevšímá.Jsem moc spokojená - samozřejmně ale záleží na jedinci.
sonet
napsal(a):
Mám Hovawartku, ve všech směrech ke koním perfektní.Chodí bez vodítka u koně, lidí ani psů co potkáme si nevšímá.Jsem moc spokojená - samozřejmně ale záleží na jedinci.
mozem len pritakat, mas moj plny suhlas
moja Bona Stary Dom
sonet
napsal(a):
este raz hovawartka Bona a jej nepriepustny kozuch
anushka
napsal(a):
lidišky sháním štěňátko nějakého pejska který by byl vhodný ke koním,co mi doporučíte? a když jsem u toho nevíte o nějakém štěňátku? díky
chces s PP alebo ti bude stacit len nejaky stvornohy kamarat? Skus mrknut sem, mozno si vyberies
http://www.pavliskop.blogspot.com/
anushka
napsal(a):
na pp mi nezalezi,hlavne ze to bude kamarad pro me a ostatni a taky dobry hlidac.
vidis, my sme tu dogu "Ben", co je hore v obrazkoch, vzali z utulku a ani raz sme to neolutovali, i ked je uz v psom nebicku, kone pred tym asi v zivote nevidel, zvykol si naozaj velmi rychlo, a kone ho skor zobrali ako ponika, nez psa...
bonita
napsal(a):
vidis, my sme tu dogu "Ben", co je hore v obrazkoch, vzali z utulku a ani raz sme to neolutovali, i ked je uz v psom nebicku, kone pred tym asi v zivote nevidel, zvykol si naozaj velmi rychlo, a kone ho skor zobrali ako ponika, nez psa...
no to ja se prave bojim ze kdybych si vzala nejakeho pejska z utulku starsiho 3let,ze si na koniky nezvykne nebo ze jim neco udela..proto bych radsi stenatko,ktery mi nikam neutece,zvykne si,naucim si ho a tak:) ale nasla jsem na tech strankach fenku 7mesice krizenec nemeckeho ovcaka.
anushka
napsal(a):
no to ja se prave bojim ze kdybych si vzala nejakeho pejska z utulku starsiho 3let,ze si na koniky nezvykne nebo ze jim neco udela..proto bych radsi stenatko,ktery mi nikam neutece,zvykne si,naucim si ho a tak:) ale nasla jsem na tech strankach fenku 7mesice krizenec nemeckeho ovcaka.
drzim ti vsetky palecky, aby si si dobre vybrala a bola spokojna a zaroven das sancu jednej psej dusicke na lepsi zivot, ja momentalne tiez surfujem kazdy den na tych strankach a vyberam psika, lebo ta hovawartka mi v maji(kveten) zomrela a ta prazdnota je neuveritelna... tak chcem dat druhu sancu nejakemu nechcenemu chudatku...
bonita
napsal(a):
drzim ti vsetky palecky, aby si si dobre vybrala a bola spokojna a zaroven das sancu jednej psej dusicke na lepsi zivot, ja momentalne tiez surfujem kazdy den na tych strankach a vyberam psika, lebo ta hovawartka mi v maji(kveten) zomrela a ta prazdnota je neuveritelna... tak chcem dat druhu sancu nejakemu nechcenemu chudatku...
to mě moc mrzí,tak snad si taky dobre vyberes,hodne stesti
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
Kamarádka má australáky (na fotce), já chodím na vyjížďky za doprovodu labradorky, obojí je fajn.
pegaska
napsal(a):
Kamarádka má australáky (na fotce), já chodím na vyjížďky za doprovodu labradorky, obojí je fajn.
Ještě jednou Hovawart ( foto by "Majtá" )
sonet
napsal(a):
Ještě jednou Hovawart ( foto by "Majtá" )
existuje speciálně vyšlechtěný plemeno, teň nevim jak se jmenuje ale má to šest prstů na noze a to jako vážně!! na nordranči maj jednoho, snad teť i prodávaj štěňata myslim, dej www.nordranc.cz a napiš jim maila, je to takovej pěknej černej hafan
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
americko-kanadský bílý ovčák
holkaodkoni
napsal(a):
Díky
nebo flat coated retriever, ti jsou fakt super