Ahoj!!!
Tak já byla v neděli na výstavě arabů v Praze a bombááá!!! Ráno ve 4 jsem jela z Ostravy vlakem, táta mě hodil do Svinova na vlak. Do Olmíku jsem kecala s nějakým klučinou a pak jsem zamkla kupéčko a chrněla skoro do Prahy...
Tramvají jsem dojela na výstaviště, prošla se Stromovkou a potkala páreček Moraváků tady kousek od nás ...prý si šli udělat výlet do Prahy na otočku.
Já taky koukala na nádraží jak puk..vlakem nejezdím, že a na netu jsem našla že lístek do Prahy bude za 435,- ...tak počítám, že zpáteční bude minimálně 800,- (oni při zpátečních mívají nějakou slevu. No a paní ve Svinově říkám Praha zpáteční a ona na mě, jestli se stihnu do půlnoci vrátit zpět. A já že jo a ona no tak 450,- . A já na ni vyvalila oči, že ale chtěla jsem zpáteční a ona že však jo. Že to je síťová a mohu jezdit kde chci a jak chci, jen do půlnoci musím být zpátky..tak super, že?
No a na netu jsem si vypsala doma vlaky zpátky a tramvaje na výstaviště a zpět jak jezdí v intervalech...no nezapoměla jsem to doma u PC?...
Tak jak jsem dojela na nádraží do Prahy, tak jdu na informace a tam takový mladý maník a tak mu říkám, že jsem si to zapoměla doma a že ať mi teda vyjede vlaky co mi večer jedou zpátky do Ostravy. A on se začal culit, že no to mi nevyjede, protože žádné vlaky přece nejedou. Tak jsem na něj, ať nekecá, že jsem se dívala na netu..no prý se net spletl, že fakt nic nejede, až v pondělí. A já na něj, že to nejde, protože mám síťovou a musím být do půlnoci zpět a že jedou a basta..a on že jo vy máte síťovou, no to můžete třeba ještě zajet do Plzně! No prostě prdel si dělal, ale já ho poslala k šípkům, že jdu na araby a na Plzeň mu dlabu...tak navalil papír... ale byla sranda.
Výstava arabů byla špičková, můžete juknout na doskuzi na araby...tam si to pročtete a uvidíte..fakt bombá.
Fotky jsou tady nějaké
http://jeannej.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_vystava_arabskych_koni_4.-5.9.2010/#
ale naživo je naživo a ta atmosféra byla úžasná a koně překrásní!
teda Lucky to byl teda dobrej výlet, a to jsi fakt jela uplně sama jo . Věřím,že arabáškové byli krásný
,pojedeš někdy vystavovat i Usu?
Já se teď vrátila od doktora,moje kontrola byla opravdu poslední,tak jsem si říkala,jé tak fajn,teď ještě ty papíry pro pojišťovnu a třebas do měsíce bude nový sedlo. No jo jenže to by nebylo naše zdravotnictví,takže papíry mi musí vyplnit zvlášt jiný doktor,čas má až 8.12 a ještě ke všemu to je ten co mi ten můj pařátek,tak akorát po...
No jo, jela jsem sama. A bylo to fajn. Ale tam jsme se ssëšli celá banda od arabášků a mooc jsme fandili
.
Usa na výstavě už byla v Liberci, ale pokud bude v pořádku příští rok, jela bych. Dneska sjem ji poprvé foukala fukarem..už máme kožich jako medvěd. Když jsem viděla ty oholené arábky..no nevím, jak by jsme to zvládly
. Když ona je pořád venku a v té kose v noci chodí po výběhu...holit jsem nikdy neměla v úmyslu, ale pokud to bude příští rok v tuhle dobu, tak asi budu mušet..chjo... nebo dekovat brzy, aby nenasrstila...
..ale to je coby kdyby.
Každopádně to bylo super a jestli někdy pojedu s Usou, to je ve hvězdách...
To já jsem se Jaru taky už radovala,dokonce jsem už prolejzala na netu kde ho mají nejlevnější no a zatím prd velebnosti
Ježiš mě dneska čeká ta škola,se mi tam nějako najednou nechce a to jsem ráno ještě zaspala do práce ,no vůbec tenhle týden nevím kam dřív skočit,v pátek ještě musím s tou naší čubajznou na sono,tak doufám,že štěnící tam nebudou,jestli jo,tak kdyby jste o někom věděli kdo by zatoužil po úžasném plemenu německého vlkošpaněla,tak mi to určitě nahlaste.Páč co jsem četla,tak ty injekce na přerušení nejsou pro fenu zrovna moc dobrý.
Na sono jdeme až zítra,mno ale doufám,že z toho nic nebude. No škola nevim no,vypadá to,že to asi tak nějak z časových důvodů nedám,páč oni mají docela na prd udělaný cvičení (tam na tom prostě musíš bejt) je to od 8 od rána do večera a je to docela často,mno takže vydím jak už jsou v práci celý nadšený,že bych byla pryč,by mi ani dovolená na to nestačila ach jo to jsem zas něco vymyslela,bych se v pr... viděla. Ale tak když nevyšlo tohle,tak bych třebas aspoň chodila na angličtinu bo tak něco,páč tohle i když je to ´´dálkový´´ tak časově to je pěkně na prd :-///
Fuj nám tady od rána mrhlolí a to jsem se dneska těšila,jak Sobistu provětrám na poli (konečně za náma posekali to velký pole) tak doufám,že to ho ještě stihnu vzít aspoň v pátek bo v sobotu,páč venku jsme byli naposled v neděli a tenhle týden prostě nějako nestíhám. Mno a v sobotu večer tradáááá směr Chorvatsko
ahojda..tak u nás nemrholí, u nás přímo leje...tma jak v pytli...hrůza...
"malý" Sharon a nová ohlávka
Tady pršelo v noci,tak už by přes den nemušelo.
No Šárí,nic si z toho nedělej,když to časově nevychází,tak se prostě nedá nic dělat,a ta angličtina by byla super,
to máš pak moře uplatnění,když jí umíš perfektně.
Jééé,Sharonkovi ohlávka slušííí!!!!
Náš Nebojsa,to je zajímavý,jak se hříbata nebojej,přestože mamina kolikrát funí a dělá bojim bojim
,ale Legišek přijde a nesdílí maminčin názor,
přitom by člověk řekl,že to bude tak,že se mamina bojí a hříbátko se bude bát taky.
No hroznej,hele,fakt že jo,ničeho se nebojí a všechno jde prozkoumat i bez mámy,normálně včera Oldovi málem vlezl do traktoru,
a cokoliv člověk ve výběhu dělá,tak Legiš asistuje
.Ale já jsem moc ráda,že je takovej,že to není poseroutka,co se všeho hned lekne,
on se nebojí ani jedoucího traktoru
,včera jezdil Olda po výběhu a Legiška jsme museli normálně vyhnat,on by se nechal i přejet,moula.
Jestli se mi povede natočit,jak se honěj s Cleuškou,tak to se zasměješ.
no tak to Sobista je uplně stejnej fakt cokoli děláme tak u toho musí bejt,v létě se mnou dokonce natíral i plot,ale to byla fakt prča. No ono to je dobrá věc,ale my jsme ze začátku co jsme začali jezdit řešili to,že ne na všechno co ho zaujme se musíme jít podívat,on se třebas u něčeho zaseknul a kolikrát jsem musela slíst a odvíst ho od toho,páč by jsme tam stáli asi ještě dneska
Legiš je fakt hrdina...a koukám že u všech hříbátek je to stejný...zvědavost je silnější než strach...mě kobyl taky u všeho frká jak posedlá a nedej bože kdyby se to ještě pohlo
před chvílí jsem přiběhla ze stáje...volal mi pán který vlastní celý statek, že mi uteklo hříbě (kobylka už se uvazuje)....Venda s koněm v lese, takže tam letím...celou cestu si říkám kde já ho budu honit...a hlavně jak se dostal z boxu a pak jak se dostal přes závoru ven....
jsem u stáje dveře zavřené....otevřu..kobylka na místě...dveře boxu zavřené...hříbě nikde...jdu dál a co nevidím....malý stojí vedle hřebčáka (kluci stojí na štontě) na místě valacha a spokojeně chroupe seno co tam zbylo po valachovi než jel do lesa....hřebčák stojí a čumí sem tam do malýho čumákem drbne....ve mě by se krve nedořezal a malej spokojenej...oni teda ve stáji všichni...žádný bordel....hledám kudy malý mohl utéct kde co podlezl a myslím že dlouho mi bude vrtat v hlavě jak se dostal ven...vše dobře dopadlo....a hlavně jsem ráda že na něj hřebčák neutočil...jo a co jsem malýho zavedla zpět do boxu, furt na sebe kluci pořehtávali...takže asi kámoši
No,Šárí,já to taky tak dělám,až se koník vykouká,tak jdeme dál,není kam spěchat a taky je potřeba jim nechat možnost to prozkoumat,když je něco zajímá.
Tý jo,Markét,Sharonek je malej Copperfield,
no tak hlavně že ho hřebec nechal být a byl na něj spíš hodnej
,ale vždycky to tak dopadnout nemusí...
Půjčí mi Olda tu kšiltovku???
to já ho taky většinou nechávám vykoukat,ale někdy když se zasekne na silnici,tak z toho moc dobrej pocit nemám,ono člověk neví co tam pojede za šílence
ogrilujete mi mrkvičku
Tak nám konečně zapli elektřinu! Ráno vstanu a nic..prd... volali jsme na poruchy nebo kde to a že od 7 do 15 budeme bez proudu, tak super...že by dali vědět dopředu, to ne
Nikdo ni nevěděl, ženské v obchodě rozmražené mrazáky, na pile jsem byla pro hobliny a všichni se flákají a nemají co robit
.... tak nám to kooonečně zapnuli . Zabít málo.
Dneska dopoledně hnus , ale teď svítí sluníčko..ale asi ne na dlouho...
Sobista je pěkný somrák, co? Asi jako Usidlo..ta neví co by snědla
No jo,to se mi taky občas stává,oni to sice vylepěj na nástěnku,že bude vyplej proud,jenže já do toho města jedu autobusem opravdu málokdy, a tak to většinou zjistím,až když nejde celej den proud.
Koukám,že Sobista teda musí být i u grilování,
jestlipak mu tam tu mrkvičku opravdu ugrilujete?
No jo,mamina z něj má radost,
furt jí tahá za hřívu,pachole jedno,
ale tůdle jsem viděla,že ho kopla,až to docela dost zadunělo.
Dovoluji si sem vložit pozvánku na hubertovu jízdu v Dřevohosticích (okres Přerov) pořádanou JK Gracie
JK Gracie Dřevohostice Vás srdečně zve na
II. Hubertovu jízdu v Dřevohosticích
konanou 18. 9. 2010
dopolední program:
- sraz účastníků v 10:00 v areálu zámecké zahrady
- výjezd na trasu 11:00
- pro diváky povoz zajištěn
- celodení program:
- ukázka výcviku psů - DDM Agility Hranice
- džigitovka a trikové lasování manželů Rárových
- vození na koních (3 jízdy zdarma),
- jízda na elektrickém býkovi (3 jízdy zdarma)
- turnaj v jízdě na elektrickém býkovi pro návštěvníky - vítěz obdrží pohár
- turnaj v jízdě na elektrickém býkovi pro účastníky Hubertovy jízdy - vítěz obdrží pohár
- pro děti velká nafukovací skluzavka, trampolína, cukrová vata a cukrovinky.
- po celý den občerstvení zajištěno
- vstup ZDARMA
večerní program:
- zahájení ve 20:00 taneční skupinou Grácie Vlkoš
- 20:30 soud sv. Huberta
- slavnostní vyhlášení vítězů z průběhu dne a předání cen (vítěz v jízdě na el. býkovi, Král honu...)
- po celý večer hraje skupina EXPLOZE rock
- hodnotná tombola
- popůlnoční překvapení :)
- bohaté občerstvení (guláš, langoše, hranolky, makrely, klobásy...)
- vstup ZDARMA
www.stajdrevohostice.websnadno.cz
Škoda,že je to taková dálava,docela bych si chtěla někdy zkusit tu jízdu na tom byykovi.
vidíš jaruš, taky jí umíš vyfotit...krásný
super fotka s Moruš jak sedí na zadku...docela jsem se pobavila
ježiš takovej sloh sem píšu a ono se to nezobrazí ,mno takže ve zkratce, německý vlkošpanělé se konat nebudou, na 99.9% březí nejsme,takže 3 x hurá
. Dopoledne jsme s panem Sobistou vyrazili na houbu a byl fakt suprovej, mezi stromama chodil jako starý moudrý kůň až jsem se teda divila
. Tak a já se pádim zabalit do Chorvatska,tak se tu kochačky mějte a užijte si příští týden, má být supr počásko na ježdění
Díky,Markét,no nevím,proč mi to minule nešlo,asi nebyla tak výrazná...
Jééééé,Šáááríí,no huráá,to je dobře,že se šteníci nepovedli,máš o několik starostí míň.
A Chorvatsko si užij kráásně a hlavně se ve zdraví vraťte!!!
No,doufám,že tohle počásko aspoň nějákou dobu vydrží,je to super!!!!
My byli včéra poprvé vozit děcka,koníci byli úúžasní,Monďásek zabořil hlavu Jarče skoro do zadnice a chodil jako oslík,
to jsem se až musela smát,jak byl hodnej,spolehlivej,prostě super.Moruš až na pár maličkatých leknutí,kdy praskaly balonky,tak jen poskočila,ale žádný dítě nespadlo,tak byla taky super,
Za pár chvil už na ty balonky přestala reagovat úplně,pak při posledku praskly 2 balonky po sobě 2 metry od ní a byla v klidu,
a pak stříleli kus od nás pejskaři na figuranta,tak to pak už jen koukala,vůůbec to neřešila,to jsem měla obrovskou radost
,že při těch střelbách se chovala s těma dětma slušně.
Tady vozí Monďásek,byl fakt zlatej,
tady nás Jarča něják předjela,jinak chodila první Moruš.
Ahoj kocháčci, tak jsem se dnes po dlouhé době koukla na inzeráty a objevila koníka, co jsem na něj měla zálusk loni na podzim, ale než jsem se rozhoupala, tak byl pryč.
Jinak máme konečně posekáno, takže kluci mají otevřenou celou půlku výběhu a zvlášť mladej si ten prostor řádně užívá
Nazdáár,kochačkooo,
dej sem odkázek na ten inzerát,jestli můžeš,ráda juknu!
My jsme taky koníkům letos chtěli pozvětšovat výběz z hektaru na dva
,ale jak moc péršalo a rostla vojtěška,tak jsme si to ještě rozmysleli,to by se zchvátili,nestačili by to ani spásat,hlavně malýmu by to nedělalo dobře.
Nazdár!
No jo, někdy je lepší méně než více. Betty je třeba te´d ve výborné kondici, jak ještě nikdy nebyla. Podařilo se ji od toho schvácení fakt hodně zhubnout, kopátka upravujeme a jezdí a je šikovná..na to, že to byla kobča na odpis totálně, tak se úžasně dala dokupy a s Usou a Bendou je spokojená mocinky.
My s tou vojtěškou taky pořád ještě zápasíme. Kluci byli téměř po celý rok na vedlejší zahradě a k tomu se jim vždycky ohradil kousíček vojtěšky na poli, aby si pomalu zvykali. Naštěstí ta vojtěška nebyla zasetá poctivě a je tu třetím rokem, takže dostává zabrat a tráva se už krásně objevuje. Teď po seči jsme to nechali vydýchat, shrábli posečené zbytky a kluky na půlku vypustili. Zatím ždíbají trávu podél ohradníku, co rotačka nevzala. na podzim ještě zvláčíme a dosejeme nějakou směsku.
Inzerát je to tento http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7075289/HREBECEK.php, ale dneska je to už stejně jedno, máme Lexíka a sním jsme spokojení. Jo a koukala jsem, že kluci už mají hřbety stejně vysoké, Míša převyšuje už jen kohoutkem, tak jsem zvědavá kolik nám mladej naroste
Tě bůůůch,Lucí,noo,přesně,na ty naše záživný hemelky bohatě stačí i ta malá pastva,co mají,jinak jim přisíkáme,ale malýho s Moruš hlídám,aby k tomu nelezli,dám to Pierotovi do klece a přehradím je lankem,tak on tam prďola nemůže,dostane jen ždibíček,aby mu to nebylo líto
,ale kdybychom oplotili tu vojtěšku bývali letos,tak to by byl dost průser.
To by žrali,až by praskli,a Moruš pak má panděro,že nemůže ani cválat
,funí u toho jak mašina,tak tu si taky musím hlídat,aby se nepřežírala.
Já jsem z toho taky měla dost obavy a v jednu dobu byla úplně paranoidní, že ten pstoj není úplně oukej, a že si ulevuje na kopyta, že je určitě přichvácenej apod. Proto byli na té zahradě, kterou tak akorát udržovali v nízkém stavu a na poli se jim ohradil vždy tak jeden dva metry směsky. Dokonce bych řekla, že Míša měl letos i trošku menší břicho než loni.
No náš malej hlavně není schopnej běžet kousek stejně, většinou u toho vyhazuje celý tělo, háže neuvěřitelný kozly a jen doufám, že tohle nebude jednou dělat pod sedlem Ale když už těch pár kroků udrží v klidu tak je to elegant každým coulem
Jen tobrždění taky ještě nemáme úplně zmáklý, hlavně když je mokro
Matka měla ve třech letech 146, otec 149, takže doufám, že nějaký ten cenťák nám naroste. Míša má 147, ale přece jen ten kohoutek má vcelku výrazný.
Koukám, že je nyní docela nohatec co? Ale on zmohutní.
No jo, tihle horší koníci byli dělaní na chudou pastvu ajak se dají na tu výživnou, tak jsou hned jako koule. Benda je taky hezky kulatý a Betty s usou naštěstí jsou celkem ok, i když Usa taky poslední dobou trochu přibrala, jak se jen fláká
Právě, byla jsem ráda, že trošku shodil. Navíc denně protahuje celé tělo, když malého pravidelně skopává ze svého zadku
Hlavně jsem ráda, že i když začnou řvát kobyly od vedle, tak jsou oba kluci v pohodě a nevšímají si toho. Jen minule jsem měla zadek staženej, když nám kousek od ohrady zaparkovali přívěs s tažným koněm a majitel odjel lesa asi se domluvit co budou tahat. Kluci si s ním pořád povídali a když po hodině začal koňouch kopat do přívěsu tak jsem si pomalu začala představovat jak oni prorvou ohradník, on ten přívěs a společně utečou kdo ví kam...
Neboj,Andrej,hele,kdybys viděla Monďáska,co vytváří ve výběhu,
Jarča když to viděla poprvé,tak málem omdlela
a říkala-no na tohodle koně už si v životě nesednu!!!
No a dáš na něj sedlo a je to ten nejhodnější koník,jakého jsme tu měli.
A to třeba se nejezdilo víc jak týden,jak byly ty lijáky,a pak zase než to vyschlo,tak jsme se na koně dostali třeba po osmi-deseti dnech,a Monďáska vůůbec pod sedlem nenapadne cosi vytvářet,ba naopak,to si normálně myslíš,že chvílema usne i za pochodu.
Monďásek je totiž super koník, ví kdy si může vyhodit z kopýtka a kdy má "sekat latinu". Fakt jste se trefili!
Já se toho sedla zatím tolik nebojím, přece jen máme před sebou ještě mninálně 2 roky a na malým je znát pokrok každou chvíli. Třeba minule taková blbost, zas někde roztrhl ohlávku (má docela spotřebu a já rozpíchané prsty ze spravování). Tak jsem zas čekala jaký bude tóčo mu ji nasadit a kluk překvapil. Nehnul ani brvou a poslušně stál, taková blbost, ale já měla radost jak malá holka..
Monďásek se dá vyvážit jen zlatem, takoví koně se těžko hledají a fakt Vám přeji takového miláčka. jo, na prcka jsem zvědavá jak nabral.
Usa je taky v pohodě klidně po x dnech pod sedlem. Posledně jsem s ní jela skoro po měsíci na parelce a byla táááková miliónová..ale bacha na to..je to šílený magor arab!!!
No to samý jsem prožívala s Legiškem nedávno,ale my právě ohlávky koním nenecháváme,viď,a bylo potřeba mu jí zase nandat na strouhání,tak jsem si taky říkala,jéé,on už jí 2 měsíce na sobě neměl,tak asi nadšenej moc nebude,až mě uvidí,že ho jdu lapit
,a naopak,překvapená jsem stála já,
on zůstal stát a počkal,až mu jí nasadím a pak začnu drbat uši,
tak jsem drrrrbala poctivě asi 5 minut.
Za Monďáska moc děkuji,fakt je to zlato.
Tak jsem něco fotla, ale zázraky nečekejte. Kluci byli samozřejmě akční až když jsem opustila ohradu
Já jsem právě malýmu ohlávku nechávala z důvodů kdyby byl potřeba rychle lapit nebo se někam vydal. Teď je mají chvíli oba, protože přes naše pole jezdí sekat vedlejší pole, takže musím kluky občas zavírat a převádět, tak kvůli manipulaci...
Fronta u občerstvení, nevím proč chodějí pít směrem z kopce, když zespoda by to měli pohodlnější...
A takhle jsme to klukům zpevnili před stájema, aspoň kousek nebude na podzim rozblácený.
No týýý brďoo,to už je kus koňa,
a ještě mu nejsou 2 roky,nebo už joo???
Já myslím,že Míšu přeroste o pořádnej kus a hlavně to bude tahoun postavou
,to asi neplánujete ho dát někam zatahat,coo?
To by se tam Míša ubrečel....
Před tou maštalí to máte kráásný,mě to bahno taky vždycky deptá,taky bych to brala.
Teda to už je kus koně! A má kráásnou prdelkůů . Ta stáj je parádní, moc hezky udělané! Tu podlahu před stájí máte pražce? Pozor na ně..jak se namočí a bude se po nich šmatlat v zimě a napozdim, tak někdy nehezky kloužou a jsou slizké
, ale jinak lepší než bláto
Tady je dneska nádherně, svítí sluníčko a já jdu hodit holčí na pastvinku..koníci už určitě čekají...
Holky, je to v háji..máme zzzimůů na krku . Uň začíná být zase jako medvídek, pořád se mazlinkujeme, je taková plyšová. Na jedné straně milkuji jak jsou arábci v létě hedvábní, ale ten kožich má něco do sebe
. Taky jsem řádila s nůžkami, ocas tahala už 15 cm po zemi a hřívu taky dost dlouhou, tak jsem hřívu vzala asi o 15cm a ocas ani nevím, ale hooodně
Já teda co jsem strašně obdivovala na výstavě byly ty kštice u koní. Já nevím proč, ale ta moje odjakživa má rychlerostoucí ocas, hřívu, ale kštice nic moc...nejdelší ve svém životě ji má nyní a to přesně nad oči. Moje máti si z ní dělá srandu, že je jak "Hurvínek"
.
Ale už minulý týden měla takový kožich, že jsem ji zase začala foukat fukarem...a toho prachu co se z ní vyfouklo. Ale Usa si na to tak zvykla a vysloveně si to užívá...je to i pěkná masáž
Tady zase fučí a poprchává,sbírala jsem koblihy,ale donutilo mě to zdrhnout.
Jéé,hele,Pierot má taky jen asi 10 chlupů na kštici,a mě se taky zdá,že za tu dobu,co ho máme,celých 11 let,mu ty chlupy nepoporostly ani o milimetr
,on má i ocas takovej řídkej,
no ale aspoň nějákej má,ale ta kštice mě taky vždycky rozesměje,proti Moruš....
Ahoj holky,
děkujem za pochvalu. Akorát když tak dnečska na ty naše koňouchy čučím, tak už zas mají pěkný pupky. A to mám zrovna nabídku na spasení dalších dvou louček.
Jaruško u nás v okolí nikdo se zápřahem zkušenost nemá, nebo o nikom zatím nevím. Ono ještě máme dost času. Malému teď bylo 16 měsíců, takže ho čeká ještě dlouhá doba nic nedělání Jen te´d řeším jestli vykastrovat teď nebo na jaře. Míšovi začíná dávat pěkně zabrat, ale zas nevím jestli by jsme to teď na podzim zvládli, začínám být už krapet neforemná a pohyblivá
Lucky dík za pochvalu, ano jsou to pražce. Dík za upozornění, netuším jak to bude v zimě fungovat, ale koukali jsme, že se docela používají. Když tak trošku pohodíme pískem. Snad bude všechno lepší než bahno.
Tu dlouhou hřívu Usy ti závidím. Míša si ji zas zkrátil, takže vypadá jak pako.
Andrej,když tam nemáš přímo kobylu,jako mám třeba já,že tady má Legišek maminu,tak to by se mohlo stát,že by jí mohl připustit,tak jsem neváhala a kastrovala docela brzo,ale ty tam máš kobyly někde v dáli a psala jsi,že klucí jsou v pohodě,tak bych klidně kastrovala až na jaře..
Jiank my jsme Legiša dělali otevřenou metodou a pak jsem si ho nemusela vůbec všimnout,jen ho 2 x denně prohnat po výběhu,aby sekret nashromážděnej odkapal a kouknout,jestli se to nezanítilo,to není zase tak náročný na pohyb,to by zvládl i Michal.
Jojo,však já se jen ptám,víš co,třeba v budoucnu seženete koníka do páru a bylo by to moc hezký,jako tady Helča občas dává fotičky,jak klucí tahaj,tak je to fakt paráda,když jsou ti haflíci jedna pára.
No,je fakt,že my jsme taky Pierota nedávali učit tahat,přitom je to kočárovej kůň
,ale Oldovi se tenkrát nechtělo do toho investovat...
A dneska by byl rád,kdyby to Pierot uměl a byl by spolehlivej v bryčce...
No já mám právě jen obavy z těch sousedovic kobyl. Ony jsou celý letošní rok v jiné ohradě - tak cca 60 m vzdušnou čarou od kluků. V té sousední ohradě (do které nám loni za nima Míša i přeskočil) jsou doteď mladý býci, ale nevím kdy tam zas pustí kobyly, to by pak měl malej hodně snadný. Dneska je mi spíš líto Míši, protože musí mlaďase několikrát denně skopávat ze svého pozadí a ze začátku měl zadek samou jizvu od zubů. Ale zas má aspoň pohyb. Kastrovali bychom taky otevřenou metodou, a po zkušenosti u kamarádčina koníka, mám jen strach z toho vyvázání po zákroku. Ten pohyb by jsme snad nějak zvládli.
Já se tomu zatahání určitě nebráním, už kolikrát jsme si říkali jak by bylo fajn, kdyby jsme mohli Míšu občas zapřáhnout, ale nemáme na to vybavení ani zkušenosti a ani koně. Když ale někoho schopného objevím, tak se do toho třeba vrhneme.
Ty jo, to mi ani nedošlo, že Pierot je vlastně kočárovej kůň, ale slušelo by mu to
Ajoo,on vlastně pak najednou ten majitel může ty kobyly přestěhovat vedle,no jo,to já jsem si neuvědomila,no,to je blbý,ale třeba bych s ním promluvila,jestli to tak hodlá udělat...
Noo,my právě v té době,kdy byl Pierot vhodný na zaučení se v tahu,taky neznali vůůbec nikoho,kdo by nám s tím pomohl,a fakt to dneska Oldu mrzí,že to neudělal,dneska se mohl všude projíždět třeba v sulce,chodil by všude jako my s koníkama v sedle,akorát kdyby to jóó někde nešlo,tak by ten kousíček profrčel po silnici...
Tady je fotka pro Lucku,Lucí,tady vidíš,že nemušíš bečet,že tam má Usina málo kštice,podívej,jiní jsou na tom daaaaleko hůůůůř...
Ono mu to taky vůůbec neroste,já to taky nechápuuu..
No tak to tu kštici máme na tom stejně.
Jinak s taháním jsem taky chtěla někdy začít..ale znáte to.....někdy... . Taky nemám vybavení a není to zrovna levná záležitost a jelikož ta moje je docela poleno a expert na to si hned někde něco vyrobit, tak mám i obavy, že se dokaličí. I když arabi normálně tahají, jezdí v tom lehkém zápřahu dokonce závody a vždycky jsem chtěla ji to naučit. Pro mě by to zase problém nebyl, roky mám v zápřahu psy a jezdila jsem jak s chlaďasy, tak s dvojspřežím s menšíma teplaskama (asi jako Usa), takže zkušenosti by byly a zaučovali jsme i mladé koně. Vím jak naučit koně do tahu, ale není čas, prostředky, chtělo by to nějakou lehkou sulku...i to co by se dalo vypůjčit je v takovém stavu, že mi připadá, že se to rozpadne jen se na to podívám
, takže neeee
Něco takového by se mi líbilo....arabský plnokrevník Chalef Ibn Madour+Chat Sissy
úúúplně náhodou po dlouhé době juknu tady na inezráty a koukejte...
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/1309044/brycka-prodej/
No,to je spíš takovej maratoňák,k Usině by se spíše hodilo třeba tohle,teda kdyby to nebylo tak drahýýý....
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7138001/SULKA-dvojkolkapostroje.php
JJ, určitě se bude mít fajn. Proč si myslíš, že Usa ještě neměla hříbě???? ...kdyby měla kobylku, tak bych si ji chtěla nechat..no jo, jenže kde tady narvat dva koně...jsem ráda, že mi sem vejde jeden....
. No a kdyby to byl hřebeček, tak stejně by musel z domu ...no a co pak?...Bych prečela jak želva!!!
Jinak jukněte na naše vozíky....ta tříkolka modrá byla jen testovací, není naše. My máme doma tu sulku už 20let a ten vozík velký je starý cca 5 let...odvozím v tom všechno. Ale na araba to není ...no, ale Benda by se do toho i vlezl
http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/fotoalbum/vycvik/voziky/
Andy, Lexík je hafling s PP?
Hafloši se mi totiž nikdy moc nelíbili, ale nad Lexíkem jsem si teda teď zaslintala Má moc pěknou hlavu, takovou drobnou welšáckou. Jaký má původ?
Ahoj! Na fotky juknu!
My byli včera na výstavě s Fabbym v Kravařích na klubovce a teda rozhodčí byla hodně drsná, dvět třetiny psů měli VD a D ... jen málokdo měl výbornou. Fabricius v konkurenci sedmi šampiónů skončil třetí na bedně, takže naprostá spokojenost. Odvodila jsem Daréskova syna 22 měsíců a na první výstavu byl moc šikovný, krásně stál ve výstavním postoji, to byl fakt úžasný a i v pohybu nebyl špatný. No Fabís ten je profík, nosil se jak baleťák a stál jako socha. A úžasné byly štěnda po Fabbym, co byly poprvé na výstavě, doma jsme dělali trochu přípravu, takže zvládaly obě výstavní postoj a celkově se v kruhu chovaly obě moc hezky, na pětiměsíční miminka... A pak jsem ještě běhala kámošce veteran šampionku..takže ráno jsem se nemohla dneska zvednout z postele .
Taky jsme byli dnes na vyjížďce...já na Betty a Jarka na Bendovi..bylo to super
Benda je super a Bety sice jednu dobu trochu zlobinkovala, ale jinak byla šikovná. Usa chvíli dělala kravál, že jedu pryč na Btety, ale pak jak jsme jeli kolem, tak jdsme viděli, že se vesele pase. Pak nás zmerčila, tak se zase proběhla, ale pak zase stála v rohu ohrady a čekala, až dojedeme. Ona je hodná a nedělá kraviny.
Tady mám malou Arishku před paní rozhodčí v kruhu ....stojí jako profík
Ahojec kochačky,tak jsem se konečně rozkoukala a pročetla se až do konce.
Jaru to je dobře,že koniska byli hodný při vození dění,to jste byli na nějaký akci u vás?
No Lexík bez komentáře roste z něho opravdu krasavec
Ivčo nevíš jestli pak byl ještě někde nějaký kurz s panem Nyklem, tuším,že tady bylo nějaký téma v moderce,ale už je to dýl.
Lucky,to jsi musela mít opravdu radost,že jste takhle s hafanem uspěli
Mno a já se dneska vrhnu na pana Sobistu a vezmu ho proběhnout na pole,včera jsem s ním byla u Pasika mno a ta cesta tam to bylo něco, Sobista byl jak pytel rarášků,tak doufám,že mě dneska někde nevytratí páč je opravdu nějaký moc veselí.
Jo a co Lysá byl jste tam někdo?
Ahooooj,tak co,Šárí,povídej,vyprávěj,přeháněj,jaký to bylo v Chorvatsku???
Jsi opálená???
Jojo,Šárí,to byla akce kousek od nás,bylo tam dost atrakcí různejch,ale největší fronta byla neustále na koně,
kdybychom jich bývaly měly 5,tak by to bylo lepší,ti dva tam chodili 2 hodiny a něco a nezastavili se,ale ty dětský očíčka byly úžasný.
A já pak přišla dom,chtěla jsem si zout botu a normálně se mi ta bota rozbila,asi jsem je uchodila
,kdepáák,moje botičky nejsou zvyklý na chození,ale ježdění.
Jinak my byly s Jarčou v sobotu na takových minizávůdkách..
Jarča na parkuru jela jako drak
,ale nevyhrála
,nechce se mi to rozebírat...
Ale Monďásek byl absolutně bezvadnej.
jéééé tak to je dobře,že si zkusili nějaký závody, a to že nevyhráli to vůbec nevadí,hlavně že se zůčastliji a jestli měla Jarča takovej ten dobrej pocit,že to zmákli v pohodě a bez nervů.
Mno Chorvatsko dobrý,ale cesta tam byl letos docela extrém jsme zas vyrazili na motorce,cesta tam zima jak v pr.... no a zpátky 500 km v dešti,mno ale taky jsme to přežili.Jinak v Chorvatsku jsme byli na dvou místech nejdřív v Crikvenici,tam ale bylo moře už docela studený a pak jsme jeli na Pulu,tam už to bylo lepší i počasí bylo teplejší,tak jsme se pořádně vyválena u toho móře jakž takž se opálila,ale už jsem se těšila domů na Sobistu a na tu mojí havěť
Lucí,jéé,to jsem nevěděla,že už takový malý miminka,teda malý
,velký
,ale pětiměsíční,se můžou vystavovat,ale fenka je moc pěkná
,a moc gratuluju k titulům!!!!
Ivčí,na fotky juknu,koukááám,žes něco vyhráála
,tak se pochlub..
Olda o víkendu dodělal přístřešek,hurrrrááá
,teď tam mají koníci krásný závětří.
To joo,to zase Monďásek by se pro ní docela rozkrájel,
to oni si sednou a Monďásek nedělá žádný nervy nebo něco takovýho,
ale třeba to vyjde příště.
Jéé,no tak teda takovou zimu jste si užili,joo???
No tak aspoň že tam to bylo dobrý,
když už jste jeli do teplejších krajin,že jste tam aspoň nezmrzli.
Tady bývá teď přes den taky náádherně...
My byli včéra venku jen s Oldou,Jarča byla na oslavě kamarádových narozenin,ale moc jsem nefotila,jen tohle...
No jo, už mrňata soutěží. Je to dobré, alespoň se otrkají a pak už to tak neprožívají. Tday jsem předváděla Darésova syna a ten byl na výstavě poprvé a má už 22 měsíců. Ale byl šikovný. Skončil sice poslední (5), ale to jsme čekali..není vůbec osvalený a potřebuje hodně ještě zapracovat. Ale choval se úžasně, takže úplná spokojenost.
Tady Kim
Jarča s Monďáskem jsou šikulky, moc jim to sluší a že nevyhráli, to nevadí. Hlavně že si to vyzkoušeli a příště to všem natřou
Tady náš miláček Fabricius ..byl fakt zlatíčko...i když i zazlobil. Kde mohl, tak hned využíval nepozornosti a chtěl se sápat po babách..on je děsně na baby
.
V Lysý jsme nebyli,chystáme se tam snad příští rok...
No ono ten přistřešek bude příští rok sloužit hlavně jako skladiště velkých balíků slámy,už jsme se rozhodli,že prodáme ten lis na malý balíky,je to strašná dřina,jak se senem,tak potom se slámou,ty balíky jsou těžký a chlapi je mají 2 x v ruce a jsou pak hotový z toho,tak jsme se rozhodli,že seno už budeme jen foukat a velký balíky slámy si koupíme hned z pole,nakulíme je tam a koníci si budou užírat.
Jaru, přesně...jak se říká není hlavní vyhrát ale zúčastnit se...a Jaruška je šikula a Mondy taky, takže příště všem vytřou zrak...
Lucky, krásní bafani...až budu mít svůj baráček tak si asi taky takové telátko pořídím...
no jinak my ted máme ve stáji o zábavu postaráno...hřebec pokopal valacha...byl boj venku u koryta...valach se šel napít a hřebčák ho musel hned vyhánět, tak se nejprve ohnal valach.....pak poodešel....hřebčák musel hned strčit sosák do vody a cákat a cákat...pak se opět přiblížil valach...měl asi opravdu velkou žížu chudinka....a pak dostal takovou kopačku do boku až jsem se tý rány lekla...dostal jednu do plece(rameno, tam někdo) druhou přímo do boku(žebra) na předí nožku kulhá, ale nic není zlomeného...jen naraženo...oteklé to teda má...masíruji mu to nějakou mentol mastí....včera si dokonce už ve výběhu i popoběhl, tak snad to bude brzy ok....ale vypadalo to hrozně.... žebra má trochu odřená od podkov, ale to je dobré nic hlubokého
žirafka
Jé Jaru, to je škoda, že Jarča nevyhrála, ale jestli byla sama spokojená tak to je nejdůležitější. Já sama mám na tohle blbou povahu, jsem strašně závodivá
Lucky tak výstavu vám závidím a je super, že i mrňousci se otrkávají. My měli teď o víkendu taky klubovku, ale nějak nám to nevyšlo do plánu a to měl být vystavovaný i jeden náš odchovanec
A holky, co se týče Lysé, tak nemusíte být zklamané, že jste nebyly. My ano a pocity teda nic moc. Strašně málo stánků oproti minulým letem, třeba equiservis, zooprodukt apod. tam vůbec nebyli. Já naštěstí chtěla jen obyč ohlávky pro kluky do výběhu a ty nebyl problém vybrat. Zase jsme ale po několika letech měli čas shlédnout odpolední program a tam jsem docela slintala nad drezurou brandenburského (snad se tak píše) teplokrevníka.
Děvčata,děkuji
,no Jarča právě byla se sebou spokojená,takže taky doufám,že to příště všem natře.
Jééžiny,chudák valach,no ty podkovový bouchance teda zaplaťpánbůh,že to neodneslo větší zranění,fuj,to bylo dost štěstí,že je to jen naražený a povrchový.Tak snad se dá valášek brzo do kupy.
Jojo,Andrej,kamarádka teď píše o tý Lysý to samý,že to nebyla žádná sláva...
Byla tam aspoň ta výstava těch parsíků,nevíte někdo??
Šárí,a to byl pan Sobista,jak jsi byla pryč,jen na zahradě,nebo ho vezme kamarádka aspoň chvilku pod sedlo?
My teď mušíme čekat na rozšíření sedla,teda jestli s tím něco půjde udělat,páč Monďásek nasadil na zimu trochu sádýlka
a pak mu ještě narostou chlupy a sedýlko je nám něják malý,
tak jsem ráda,že máme to Pierotový,páč to mu teď je úplně krásně,tak kdyby náhodou s tím nešlo nic vymyslet,tak bude mít Monďásek 2 sedla,
jedno letní a jedno zimní.
jéé to je blbí s tím valachem,ale tak ´´naštěstí´´ že je jen potlučený,to mohlo dopadnout o hodně hůř
My v Lysí taky nebyli a kamarádka říkala,že právě stánku tam bylo málo,než je zvykem a venku prej skoro samí stánky s jídlem. Taky se zmiňovala o tom brandenburskym valachovi bo hřebčákovi,teď nevim ukazovala mi ho na foťáku a byl to teda fakt krasavenc.
Sobista se přez týden jen poflakoval,takže obden docházel za kámošem,ale pod sedlem nebyl,ale za náma je ještě nezoraný pole,tak se aspoň máme kde profčet
Ahooojky!
Tak se zas po dlouhé době připojuji k westerňákům - kochačům :-)
No, byly jsme s kobčou prezentovat westernové ježdění na dožínkové slávě v Semilech - Semilský pecen. Sic s westernem nic moc společnýho, ale přeci jen, zájem z řad lidí byl, zejména pak dětí. Kobča a kozeny z mé farmy zajímaly nejen ty nejmenší.
Přikládám pár fotek.
Kdo by chtěl více, tak na http://www.semily.cz/customers/semily/ftp/Image/semily/my_fotogallery/semilsky_pecen_2010/index.htm
Hanka
Foto - organizace před průvodem městem
Ač jsem se divila, tak Zarka byla v průvodu za machra - měla jsem strach, že bude mezi lidma v tom galamatyáši vyvádět - byla v pohodě k mému úžasu.
Ač tedy doma ji občas rupne v bedně a vyvádí...
U řeky Jizery na Ostrově - hm, zrovna se vztekám, že mě kamarádka fotí...
Druhý den, když už jsme se vyležely s kámoškou z řádné opice... jsme po obědě vyrazily na vyjížďku na Kozákov, bylo teda nádherně...