Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2010 11:03
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Zajímalo by mě,jestli tu ma někdo Irskeho coba a jestli jo,tak se chci zeptat,jak čistíte rousy,aby je mněl čisté a bílé.Já ho teď koupyla a proto by mě to zajímalo.Díky mockrát za radu.smajlíksmajlík

happyhvezda

12.9.2010 13:15
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

12.9.2010 14:27
labilniarab

XXX.XXX.239.104

No coba doma nemam,ale sbilymi konmi zkusenosti mam,hodne moc jako prvni pomoc pomaha obycejny jar

12.9.2010 15:15
lucijanek

XXX.XXX.92.21

JO DĚKUJI SKUSÍM TO.A NĚCO SEM SLYŠELA O PILINÁCH,ŽE SE TO VTÍRÁ A POMÁHÁ TO,TAK TO TAKY ZKUSÍM.smajlík

12.9.2010 15:22
labilniarab

XXX.XXX.239.104

Urcite, za zkousku clovek nic neda. Mate vice Cobu?

12.9.2010 21:42
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Nene,jen ho, čt a noricku.Ale planujem koupyt jeste kobylku.smajlíkTak,ale to casem.Znate nekoho,kdo je taky chova?smajlík

13.9.2010 08:26
labilniarab

XXX.XXX.45.100

Já znám jednu paní,která má doma taky jednoho tinkera,jinak,ale bohužel nevím

13.9.2010 11:37
labilniarab

XXX.XXX.45.100

Ta paní je z Olbramovic,kousek od Znojma,vy jste odkud?

13.9.2010 13:08
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Já jsem s Třince a vy?Je to ještě mlaďoch a proto by mě zajímalo čím si lidé takováto zvířatka vykrmují.smajlíkOves,ječmen,granule?Nebo je něco spešl ?

13.9.2010 13:21
makki

XXX.XXX.107.70

Noc moc energetickou stravu, není na to geneticky vybaven a hned se to projeví na kopytech. Seno, trošku nízkoenergetického musli, základní minerálku........ a hlavně hodně spát :-))

13.9.2010 13:22
labilniarab

XXX.XXX.45.100

Já jsem taky od Znojma,vinařská oblast. Coby sice nemám, jsem zatížená na araby,takže mám tohle,ale oba dva taky od hříbat, a můžu říct,že nedám dopustit na obyčejné otruby a hlavně kvalitní luční seno. Pokud je váš koník ještě mladˇounký,tak tohle je vynikající kombinace, předpokládám,že ještě s ním netrénujete,nebo cokoli,a tak seno a otruba jdou výborně na objem a přitom mají dá se říct minimum energie,takže koník bude hezky vypadat ,ale bez toho aniž by mu hučelo v hlavě,nebo byl nezvladatelné a příliš temperamentní. Koně choval už můj táta,takže v tom rostu,a tyto kombinace jsou opravdu osvědčené,nejedná se pouze o objem, třeba pro zkvalitnění srsti není zapotřebí kupovat granule,nebo lněná semínka,tam zase postačí troška ovsa smíchaná s těmi otrubami. Jak staří konˇáci říkají,koně nejlépe vyčistíš pytlem ovsa,pak se srst leskne,je krásná a kratˇounká, a není potřeba ani žádné dekování. Ještě ohledně toho sena,s tím pozor,není potřeba nijak moc, protože seno má jendu velkou nevýhodu,roste po něm bachor. Máte hřebka,nebo kobylku? A jen tak pro zábavu,nebo i do budoucna do sportu,nebo výstavy?

13.9.2010 14:05
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Makki-To je Váš koník?Pěkný?Takže mám dávat jen to musli a mineráli,nebo k tomu přimíchat i trošku otrub,jak tady kolegině taky radí?Já sice své koně doma mám,ale to je uplně něco jiného.Mám čt a noričku a zbytek koní na ustájení.Takže bych chtěla co nejvíc vědět o tomto plemeňi.Prosťě chci,aby hezky porostl a aby hezky nabíral.Jinak zatím děkuji za

13.9.2010 14:16
lucijanek

XXX.XXX.92.21

LABILNIARAB-Já Vám taky děkuji a chci se zeptat,máte na tu paní tel.číslo?Koník je hřebeček a má necelí rok a půl.Takže podle toho co mi tu radíte,tak raději oves né co?Skusim to musli,mineráli a ty otruby.Jaké otruby?Pšeničné?Chtěla bych s ním choďit na ňáké ty svody a tak.Uvidíme vše časem.Dnes ho jdu umít tím jarem,jak ste psala,tak uvidíme.:-))

13.9.2010 14:24
makki

XXX.XXX.107.70

Otruby nevím, tím jsem nikdy nekrmila. Jediné, co se mi podařilo zjistit je, že když se náhodou dostal svému kolegovi ČT do kyblíku s ovsem a vojtěškovými granulemi (a to jich tam měl jen něco málo na dně, ale asi takhle chodil loupit pár dní po sobě) tak byl další týden jako vznášedlo a udělaly se tu kroužky na kopytech. Takže u těchto koní s krmením celkem pozor. Studnice vědomostí o tinkerech je paní Moravcová od Mělníka. Já mám tinkera jenom jednoho, jinak vždy jenom samé ČT, ale je to úplně jiný typ koně vzhledem, myšlením, reakcemi.

13.9.2010 14:35
proxima

XXX.XXX.104.193

Ahoj,
nerada vám sem lezu do diskuze,ale k otrubám.
otruby jsou dietní,určitě nelezou do hlavy jak oves,ale pozor-obsahují veliké množství fosforu a skoro žádný vápník.Takže pokud jimi budete krmit,tak to chce srovnat poměr vápníku a fosforu..například krmným vápencem..

Nevím,ale podle mě je cob plemeno co se nemusí přikrmovat skoro ničím a je pěkně kulaťoučký ze sena a trávy..
Takže já bych krmě kvalitního sena přidávala jen minerály a vitamínky..Nic víc podle mě hříbě nepotřebuje..

Na jaře jsme byli na semináři s veterináři o krmení a ti třeba müsly vůbec nedoporučovali..Je to jen na tahání peněz z lidí..

13.9.2010 14:42
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Já mám právě taky samé čt a takové koně a kvůli toho právě mě to zajímá to krmeňí atak.Jací sou na ježďění?Hodňí,nebo temperamentňí?Jak je starý ten Váš?A toho musli dáváte kolik?Jo a jaké dáváte mineráli ,jestli se mohu zeptat?:-)

13.9.2010 15:04
lucijanek

XXX.XXX.92.21

Proxima-Tak říkáte,že ste byla na semináři?To bylo o krmení?Co Vám tam tak říkali o krmeňí,celkem by mně to zajímalo.:-)Tak jak vidím to krmeňí je všude rúzné,každý doporučuje něco jiného,tak teď si třeba jen něco vybrat.smajlíkAle asi skusím tu p.Moravcovou,ta se zabívá jejich chovem,tak by mi možná něco poraďila.:-)Tak říkáte,že tyto koňě sou hodňe náchilňí na kopyta?smajlík

13.9.2010 20:09
labilniarab

XXX.XXX.45.100

Souhlasím s Proximou, otrruby nelezou do hlavy,je to takové ideální, děkovat určitě nemusíte,číslo na tu paní Vám ráda seženu, to neí problém,jen se obávám,že není moc příjemná:) Ještě ty minerály, tam stačí koupit kdekoli ty soly,hnědé jsou hodně dobré. Musli je opravdu jen marketingový tah,tak trochu vyhozené peníze,ale jak říká proxima pastvinka a travička,senečko, to je paráda:)

13.9.2010 23:00
lucijanek

XXX.XXX.92.21

TAK BYL TADY DNES NA NEJ VET A RIKAL,ZE BY MU NEDAVAL NIC,ZE JE TO ZBYTECNE VYHAZOVANI PENEZ,PROSTE JEN PASTA,SENICKO NONSTOP A KONIK BUDE NADHERNY A KULATOUCKY.TAKZE JOJO,PRXIMA MA PRAVDU.CO KDYSI TAKOVE GRANULE A TAK DAL NEBLI A KONE BYLI KULATI A NADHERNI.AKORAD BY ME ZAJIMALO,JAK KDYSI ODCERVOVALI KONE,KDYZ PASTY NEBYLY.smajlík NO NE?ZE BY CESNEKEM?

Přidejte reakci

Přidat smajlík