happyhvezda

XXX.XXX.92.21
JO DĚKUJI SKUSÍM TO.A NĚCO SEM SLYŠELA O PILINÁCH,ŽE SE TO VTÍRÁ A POMÁHÁ TO,TAK TO TAKY ZKUSÍM.
Nene,jen ho, čt a noricku.Ale planujem koupyt jeste kobylku.Tak,ale to casem.Znate nekoho,kdo je taky chova?
Já jsem s Třince a vy?Je to ještě mlaďoch a proto by mě zajímalo čím si lidé takováto zvířatka vykrmují.Oves,ječmen,granule?Nebo je něco spešl ?
Noc moc energetickou stravu, není na to geneticky vybaven a hned se to projeví na kopytech. Seno, trošku nízkoenergetického musli, základní minerálku........ a hlavně hodně spát
Já jsem taky od Znojma,vinařská oblast. Coby sice nemám, jsem zatížená na araby,takže mám tohle,ale oba dva taky od hříbat, a můžu říct,že nedám dopustit na obyčejné otruby a hlavně kvalitní luční seno. Pokud je váš koník ještě mladˇounký,tak tohle je vynikající kombinace, předpokládám,že ještě s ním netrénujete,nebo cokoli,a tak seno a otruba jdou výborně na objem a přitom mají dá se říct minimum energie,takže koník bude hezky vypadat ,ale bez toho aniž by mu hučelo v hlavě,nebo byl nezvladatelné a příliš temperamentní. Koně choval už můj táta,takže v tom rostu,a tyto kombinace jsou opravdu osvědčené,nejedná se pouze o objem, třeba pro zkvalitnění srsti není zapotřebí kupovat granule,nebo lněná semínka,tam zase postačí troška ovsa smíchaná s těmi otrubami. Jak staří konˇáci říkají,koně nejlépe vyčistíš pytlem ovsa,pak se srst leskne,je krásná a kratˇounká, a není potřeba ani žádné dekování. Ještě ohledně toho sena,s tím pozor,není potřeba nijak moc, protože seno má jendu velkou nevýhodu,roste po něm bachor. Máte hřebka,nebo kobylku? A jen tak pro zábavu,nebo i do budoucna do sportu,nebo výstavy?
Makki-To je Váš koník?Pěkný?Takže mám dávat jen to musli a mineráli,nebo k tomu přimíchat i trošku otrub,jak tady kolegině taky radí?Já sice své koně doma mám,ale to je uplně něco jiného.Mám čt a noričku a zbytek koní na ustájení.Takže bych chtěla co nejvíc vědět o tomto plemeňi.Prosťě chci,aby hezky porostl a aby hezky nabíral.Jinak zatím děkuji za
LABILNIARAB-Já Vám taky děkuji a chci se zeptat,máte na tu paní tel.číslo?Koník je hřebeček a má necelí rok a půl.Takže podle toho co mi tu radíte,tak raději oves né co?Skusim to musli,mineráli a ty otruby.Jaké otruby?Pšeničné?Chtěla bych s ním choďit na ňáké ty svody a tak.Uvidíme vše časem.Dnes ho jdu umít tím jarem,jak ste psala,tak uvidíme.
Otruby nevím, tím jsem nikdy nekrmila. Jediné, co se mi podařilo zjistit je, že když se náhodou dostal svému kolegovi ČT do kyblíku s ovsem a vojtěškovými granulemi (a to jich tam měl jen něco málo na dně, ale asi takhle chodil loupit pár dní po sobě) tak byl další týden jako vznášedlo a udělaly se tu kroužky na kopytech. Takže u těchto koní s krmením celkem pozor. Studnice vědomostí o tinkerech je paní Moravcová od Mělníka. Já mám tinkera jenom jednoho, jinak vždy jenom samé ČT, ale je to úplně jiný typ koně vzhledem, myšlením, reakcemi.
Ahoj,
nerada vám sem lezu do diskuze,ale k otrubám.
otruby jsou dietní,určitě nelezou do hlavy jak oves,ale pozor-obsahují veliké množství fosforu a skoro žádný vápník.Takže pokud jimi budete krmit,tak to chce srovnat poměr vápníku a fosforu..například krmným vápencem..
Nevím,ale podle mě je cob plemeno co se nemusí přikrmovat skoro ničím a je pěkně kulaťoučký ze sena a trávy..
Takže já bych krmě kvalitního sena přidávala jen minerály a vitamínky..Nic víc podle mě hříbě nepotřebuje..
Na jaře jsme byli na semináři s veterináři o krmení a ti třeba müsly vůbec nedoporučovali..Je to jen na tahání peněz z lidí..
Já mám právě taky samé čt a takové koně a kvůli toho právě mě to zajímá to krmeňí atak.Jací sou na ježďění?Hodňí,nebo temperamentňí?Jak je starý ten Váš?A toho musli dáváte kolik?Jo a jaké dáváte mineráli ,jestli se mohu zeptat?
Proxima-Tak říkáte,že ste byla na semináři?To bylo o krmení?Co Vám tam tak říkali o krmeňí,celkem by mně to zajímalo.Tak jak vidím to krmeňí je všude rúzné,každý doporučuje něco jiného,tak teď si třeba jen něco vybrat.
Ale asi skusím tu p.Moravcovou,ta se zabívá jejich chovem,tak by mi možná něco poraďila.
Tak říkáte,že tyto koňě sou hodňe náchilňí na kopyta?
Souhlasím s Proximou, otrruby nelezou do hlavy,je to takové ideální, děkovat určitě nemusíte,číslo na tu paní Vám ráda seženu, to neí problém,jen se obávám,že není moc příjemná:) Ještě ty minerály, tam stačí koupit kdekoli ty soly,hnědé jsou hodně dobré. Musli je opravdu jen marketingový tah,tak trochu vyhozené peníze,ale jak říká proxima pastvinka a travička,senečko, to je paráda:)
TAK BYL TADY DNES NA NEJ VET A RIKAL,ZE BY MU NEDAVAL NIC,ZE JE TO ZBYTECNE VYHAZOVANI PENEZ,PROSTE JEN PASTA,SENICKO NONSTOP A KONIK BUDE NADHERNY A KULATOUCKY.TAKZE JOJO,PRXIMA MA PRAVDU.CO KDYSI TAKOVE GRANULE A TAK DAL NEBLI A KONE BYLI KULATI A NADHERNI.AKORAD BY ME ZAJIMALO,JAK KDYSI ODCERVOVALI KONE,KDYZ PASTY NEBYLY. NO NE?ZE BY CESNEKEM?