Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2010 09:03
j jasova

XXX.XXX.124.61

Zdravím všechny koňomili a obracím se na vás s prosbou.Sháním pro sebe koníka a nějak se mi to nedaří a přiznám se,že je to můj 3.pokus a chci aby byl poslední.Vím,že tady víte mnohem víc,než v inzerci,tak zkusím oslovit vás.Jsem relativně zkušený jezdec,ale vyloženě terénní-koníky sice nekazím,ale taky je nic moc nenaučím.Navíc mám cukrovku a ráda bych minimalizovala potenciální stres a úrazy:-).Sháním valacha na lehčí noze,150-160 cm....nejlíp něco s arábkem nebo plňáskem. Tak od 5-9 let.Koníka hodného (mám dítě a psa) a HLAVNĚ nelekavého(auta,srnky...),chodivého v terénu,co se rád proběhne.Samo aby byl zdravý,nejlíp bosý,snadno krmitelný.Taky aby byl spolehlivý venku i v samotě.Prostě kámoš do nepohody.Jemný v hubě a na ovládání.Koník bude mít celodenní dohled,společnost kozy,box 5x5m,pastvinu a občasné koňokamarády.Svěží terénní vyjížďky max.3x v týdnu,občasné vandry...,lepší,kdyby byl ježděný v anglii.Můj finanční strop je někde kolem 35 tis.
Nevíte náhodou o něčem?
Děkuji,Jana

5.10.2010 11:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTenhle by Vašim požadavkům mohl odpovídat,ale to víte,do samoty ke koze Vám ho rozumný chovatel neprodá.Ale za zkoušku nic nedáte,třeba je tam taky sám,já nevím,neznám ho...smajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7397348/Prodam-valacha-slovensky-teplokrevnik.php

5.10.2010 11:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky by bylo dobré,kdybyste napsala,odkud jste,a jak daleko jste pro koníka schopná dojet.:-):-)

5.10.2010 11:35
j jasova

XXX.XXX.124.61

Díky,ale je na pro mě už trochu starý a vypadá dost velký(větší než chci).Nerada bych,aby se tu rozpoutala diskuze na téma "kůň do samoty",ale nemyslím,že by to s kozou byl problém.Samozřejmě,že ideální je koňský parťák,ale na druhou stranu...oba mí předchozí koníci byli ze stáda,na kozičku si do týdne zvykli,pokojně se s ní popásali a oňuchávali se a řehtali po ní jako po koni.Prostě vypadali spokojeně,i když jak říkám...koně to samo nenahradí.Na jaře plánuju poncla pro dítě,ale zatím je to takhle:-)
Díky,Jana
PS-inzeráty na ifauně,equichannelu i basosi monitoruji co dvě hodiny,myslela jsem třeba,jestli někdo nemáte nějaké "tajné" info od někoho,kdo neinzeruje:-)

5.10.2010 11:37
j jasova

XXX.XXX.124.61

....jsem od Havlíčkova Brodu,takže nějakou rozumnou vzdálenost tak do 3 hodin cesty (hlavně kvůli koňousovi)...ale pokud by mě nějaký hodně zaujal,tak samo i dál.

5.10.2010 12:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Koně s arabskou krví bývají dlouhověcí,odolní,zdraví a slouží svému pánovi do skoro posledních dní,nevím,mě se dvanáctiletý koník zase tak starý nezdá,ale samozřejmě máte své požadavky.
Já vím tedy o jednom,je to ryzák,ale má v kohoutku 164,to už je moc,že joo??smajlíkA je od Brna.smajlíkFotky jsou v předposledních Kocháčkách.:-)

5.10.2010 12:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Teda pardoon,v předpředposledních Kocháčkách,tady.:-)

https://www.ifauna.cz/kone/forum/r/detail/676324/westernove-plemena-a-jezdci-kochaci-152

5.10.2010 12:26
j jasova

XXX.XXX.124.61

...díky,trochu se v té diskuzy ztrácím,ale koníka jsem našla.Už se přibližuje tomu,co hledám,ale přece jenom bych radši něco ještě trochu mladšího a menšího.Oba mí koně byli habáni a já si každou vyjížďku říkala (brodíc se pod větvemi a sjíždíc kopce,u kterých si mí koníci zamotávali nožky),že chci menšího koně.Můj problém je,že většina huculů a jim podobným koníků,je pro me moc hrubá a málo chodivá-vůbec nic proti nim nemám,jen jsem zvyklá na jemnou plňasí povahu a vnímavost.Na druhou stranu nepotřebuju,aby se mnou koník spatříc srnku vlítnul do stromu a při spatření traktoru 300 m vzdáleného se při vzepětí otáčel na záda:-(-oboje případ mé nynější kobči,kterou jsem koupila jako mírného koně do terénu i pro začátečníka-pak jsem zjistila,že ve svých 5 letech v životě nebyla venku sama.Při každém autě taky v příkopu končit nemusím.Ach jo,jinak je zlatá...ale potřebuju něco spolehlivějšího.Tohle je koník,který je nervozní sotva opustí jízdárnu.S cukrovkou jsou tyhle věci fakt pitomý,hlavně proto,že si nemůžu dovolit tyhle zásadní věci koně učit...ale rozhodně se koní nehodlám vzdát,jen asi musím víc hledat.
jana

5.10.2010 12:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJojo,to naprosto chápu,já mám taky kobylku 130 KVH a jsem naprosto spokojená:-),oni ty menší v pohodě stačej těm velkým,ale všude se s nima člověk vejde,líp se nasedá i sesedá a není taky od věci,že toho sežerou mnohem méně než třeba koník 170,aby hezky vypadal.
smajlíksmajlíkAle bohužel o ničem menším šikovným nevím.smajlíksmajlíkAle pídit se budu,joo???:-)
:-)

5.10.2010 12:36
j jasova

XXX.XXX.124.61

díky moc:-)
opravdu hledám koníka kamaráda,který si bude vyjížďky a vandry užívat se mnou a zdejší kopečky mu udělají radost:-)

5.10.2010 12:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jestli chcete,napište na spurkovi@volny.cz,můžeme pokecat tam a jak něco bude v doslechu,hned dám vědět.:-):-)

5.10.2010 12:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

5.10.2010 13:00
j jasova

XXX.XXX.124.61

...asi už si řeknete,že jsem fakt hrozná,ale já bych fakt radši valacha....přijde mi s nimi mnohem lepší pořízení a kámoč má vedle dva hřebce,kteří mu občas utečou:-(.Ta první asi bude pěkná mrška,což nesvědčí nic dobrého hlavně pro mé dítě.Bílá vypadá líp,ale fakt nemůžu přes 35 tis.a smlouvat nechci ani neumím:-(
Dík,jste výborná:-)

5.10.2010 13:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,ta bílá už je stejně prodaná,smajlíktak jsem pána trošíčku napomenula,že to má smazat.:-|Ale ta druhá píšou,že je ostrá jen ve stádě,smajlíkto bude něco jako náš Pierot,všechny cizí koně sežrat hned,nejlépe ihned a moje jídlo,všechno jídlo je mooje!!!:-):-)Zkuste tam písnout,jestli je to mrška i na lidi,na lidi ona být ostrá vůbec být nemusí...smajlík

5.10.2010 13:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo máte pravdu,když má kámoš 2 hřebce,kteří občas utečou,tak kobyle maximálně udělají hříbě,ale s valachem se můžou zřezat tak,že je ani nepoznáte,kterej je kterej,kdyby se k němu dostali,kor kdyby byl menší než oni a nebyl by to zrovna velkej bijec.:-|No není to jednoduchý,že jooo???:-(

5.10.2010 15:48
j jasova

XXX.XXX.174.114

...já nevím,fakt radši valacha.S těma hřebčounama mi předtím fungoval a nějak mi jsou ty kluci bližší:-)
Přemýšlím o tomhle
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7400654/Spolehlivy-4-lety-AppaCT.php
Podle toho,co píšou mi to připadá koník pro mě-kdyby byl chodivý a jemný asi bych ho brala(už jsem jim psala).Je z daleka no.Trochu mě odrazuje taková ta hrubost,jsem fakt zvyklá na plňásky a děsí mě tlačivý nebo tvrdohubý kůň..Zároveň si uvědomuju,že jemný může být i takovýhle koník a důležitější než první pohled je povaha a terénní dovednostismajlík
Jana

5.10.2010 15:51
j jasova

XXX.XXX.174.114

....tenhle koník už je bohužel prodaný,ale myslím,že ten by byl ten pravý:-).Pozdě,no
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6861682/Valasek.php

5.10.2010 15:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,to chápu.:-):-)
:-):-)Noo,ten vypadá dobře,a myslím,že čtyřletý koník ještě tvrdohubý nebude..:-):-)Určitě bych ho zkusila,zase tak šílená dálka to není.:-):-)

5.10.2010 15:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No,na toho huculoarábka jsem taky koukala,když byl v inzerci,:-)no,škoda.smajlík

5.10.2010 15:59
sabina

XXX.XXX.169.144

Já jen nechápu jedno - to co píšete nejde dohromady s koněm s arabskou krví.
Protože 100x to půjde, a po 101x to nepůjde.
Není to klidná vyjížďka, koně jsou aktivní - né magoři aby si někdo myslel.
Ale jednou se lekne, jednou ne. Pokud arabáče tak vážně něco kolem 10 a výš let, co už je klidné a v pohodě. Vychozené. Smířené s osudem. Něco co nepotřebuje víc a bude to spokojené. Můj 4 letý arab, vyloženě vyžaduje aby se během vyjížďky něco dělo. On je aktivní, i já sem aktivní. Musím být.

5.10.2010 16:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ještě jsem našla tohohle,ale to je už opravdu dálka a není tam psáno,jak se chová třeba na silnici.smajlík

http://www.equimarket.eu/index.php?action=detail&dbid=17088

5.10.2010 16:03
j jasova

XXX.XXX.174.114

...no jo,koukám,že mi to vyšlo na 2 hoďky cesty...myslela jsem tak 4
Uvidím,co mi sdělí:-|

5.10.2010 16:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Sabi,však paní neshání žádného lemrouše,ale chodivého koníka,běhavého,a je logické,že každý koník se někde něčeho jednou lekne,ale muší se lekat normálně a né se třeba převracet na hrb,jak paní píše,že jí to udělala kobyla.smajlík

5.10.2010 16:09
j jasova

XXX.XXX.174.114

....no jo,jasně,že to jsou jenom zvířata,občas se šprajcujou,nebo lekají...jde mi o to,aby byl koník v jádru spolehlivý a ne ze zásady čumivý,lekavý,poskakující před auty atd.Kdybych očekávala stopro klid,radši zůstanu u koně houpacího:-).Temperament u koní mám ráda,pokud se dá transformovat do nějakých inteligentních projevů:-))

5.10.2010 16:11
sabina

XXX.XXX.169.144

Jsou to koně zábavní....Né takovej ten klasickej provozák, co zalomí nos a jde. Ale je to stejně o jedinci. Něco takového by dle mě, mělo být hledáno a vyzkoušeno, až se najde to pravé ořechové.

5.10.2010 16:17
sabina

XXX.XXX.169.144

Já vás chápu, Ale znám svého koně. Čumivej je a není. Chodivej je a není. Magor je a není. Je fakt, že do svíčky semnou nikdy nešel. Ale tohle je dle mě o neporozumnění...a stěkání se.

jako chodivej určitě...Ale chodivej .-D

5.10.2010 16:19
j jasova

XXX.XXX.174.114

tohohle jsem taky studovala,ale myslím,že už je fakt hodně malý-i oproti té holčině (šikovné holčině).Já mám 170cm a 58 kg,zase nemusím vypadat jako Sancho Panza :-).Ve weternu se to ztratí,já jezdím anglii.Je to fakt dálka...ale koník to není špatný.Ale podle toho co slečna píše na svých stránkách,moc do terénu nechodí a rozhodně ne sami (což vzhledem k jejímu věku naprosto chápu)

5.10.2010 16:25
sabina

XXX.XXX.169.144

Hele, na tohle bych nedala, kůň se naučí chodit sám do terénu, je to o důvěře. Taky se sama bojím. Ale já jezdím jenom sama, protože nemám s kým.:-( Mám koně od mala. Tudíž ho teoreticky znám. Vím, co se kde pokazilo a co ne. Dle toho se chová.

Osobně bych do dospělého koně asi nešla. UŽ:-)
Asi bych prostě jezdila a zkoušela.
To jen já se zabouchla do fotky a ono to vyšlo víc než moje představysmajlík

Ale nachodí se jakáýkoliv kůň, pokud nebude stresovanej jezdcem.

5.10.2010 16:25
j jasova

XXX.XXX.174.114

...ještě můj bývalý,milovaný 5 letý dostiháček.Měřil skoro 180 a těžší terén nenáviděl.Miloval skoky...tak je teď u jedné milé slečny v parkuru.Temperamentem mi plně vyhovoval a až na občasné dostihové zkraty jsme si rozumněli....jenže v terénu i padal:-(

5.10.2010 16:33
sabina

XXX.XXX.169.144

Najednu stranu - 5 let dostiháček - jak dlouho chodil terény? Znám koně co se na terény připravoval skoro dva roky, než se uklidnil, a uměl se pohybovat. Někdo je na nohy prostě šmatla..Brala bych tak 7 let valacha klidně Sha araba, nebo cokoliv s arabem,

5.10.2010 16:46
j jasova

XXX.XXX.174.114

Máte pravdu-je to zvrat.Ale ten dostihák byl můj první kůň a já sama si teprve ujasňovala co chci.Proto už mám teď dost konkrétní požadavky a jsem za to ráda.Za toho půl roku s ním,jsem si uvědomila co chci a potřebuju.Možná si řeknete,že je to alibismus,ale já vím,že Smart je teď šťastný a dělá co ho baví.Kobča co teď prodávám byl vyložený omyl...prostě šlápnutí vedle a musím přiznat i zlákání se nízkou cenou a milým kukučem.Snad do třetice neudělám chybu.

5.10.2010 19:01
lesterka

XXX.XXX.104.119

Ahojda, doufám, že můžu tykat :-) Přeji hodně štěstí v hledání koníka, ono to chce opravdu jezdit a hledat a hledat...a pak si nakonec člověk domů přiveze něco úplně jiného, než původně chtěl :)
Jinak Sabi, to, že s tebou Amir nikdy nešel pořádně na zadní, to neznamená, že to arabi nedělají...přijeď, ten můj ti to názorně předvede smajlík

5.10.2010 19:18
sabina

XXX.XXX.60.83

Tak Jasnééé, žejo. Píšu zatim :-D

Ale i tak si myslím že nejde vsadit na plemeno., Nýbrž si najít jedince.

5.10.2010 19:30
j jasova

XXX.XXX.174.114

Dík,...jasně že tykat:-)
...já mám pocit,že zase tak moc po těch koníkách jezdit nesmím ,ale musím dostatečně zmapovat terén dopředu.Protože pak jsem naprosto v euforii z nového koňouse,že jsem schopná si odvézt prakticky cokoliv:-)):moc tomu nepřidává ani můj manžel nekoňák,který posuzuje koně zásadně jen podle toho,jestli mají dost klabonosnou hlavusmajlík...úchylka z dob,kdy u nás kamarádka měla ustájeného lipicánka.Vím už,že když už pochybuju dopředu podle získaných info,tak je tam lepší vůbec nestrkat čumák...protože pak jsem schopná si odvézt i polochromého osla,protože tak smutně koukal:-)...samo přeháním(teda doufám)
Jana

5.10.2010 19:35
j jasova

XXX.XXX.174.114

....jasně,že nejde sázet jen na plemeno,s tím jen souhlasím...proto taky hledám konkrétního oře...taky mrkni,jaká skvadra koňousů se tady už sešla:-))
Jana

5.10.2010 20:00
kathey

XXX.XXX.226.63

Taky jsem měla takhle hezkou představu....co přesně chci, jak by to mělo vypadat, jaké by to mělo být...bla bla bla, kecy kecy :D

Zkončilo to tak, že jsem na základě pár fotek stylem "no podívej se jak kouká!!!!" vyrazila 550 km do pryč, podívat se na koně, který i co se týká financí takřka dvojnásobě převyšoval moji hranici. Když nad tím tak vzpomínám, tak se divím, že ještě nesedím v blázinci, jelikož jsem asi úplně šílená...

Přeji hodně štěstí s hledáním. Nejlepší by bylo opravdu jezdit a jezdit a hledat...jenže já sama bych asi sbalila první herku, co by na mne vyvalila oči :D Chce to trpělivost :) Však on se ten pravej jednou najde...možná se nenechat zmást tím, že se bude tvářit jako levej...

5.10.2010 20:13
lesterka

XXX.XXX.104.119

Jani, plně tě chápu. No každopádně, pokud chceš nelekavého koníka a přesto křížence araba, tak hodně vybírej, právě arabi jsou docela často lekaví. Jako žádná tragédie, ale lekavost tam je, v mezích...ale je tam i temperament, dopřednost a lehkost :) Takže to chce asi nějaký rozumný kompromis. Ale pokud jsi měla dostiháka, tak bych se araba nebála, oni ani A1/1 z dostihů nebývají úplně mouchy sežerte mně.smajlík

Co takhle zkusit třeba přímo plnokrevného araba nebo sha?

5.10.2010 20:50
j jasova

XXX.XXX.174.114

....korunky:-(
Jinak do rozumnýho shagyáka bych klidně šla.
Máš pravdu,dostiháci nejsou zrovna flegmy...ale jak říkám,temperament mi neadí...ale prasečiny a vyčumněnost joo

5.10.2010 22:05
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Na stáji máme 3 původové sh.arabky ( 9, 9 a 4 roky) a musím říct, že žádná není v terénu lekavá. Snad nejlepší je ta, co byla vyřazená z distanček na rekreaci, kvůli zdravotním potížím. U nás je už rok a vše je v pohodě. Učí se na ní děti a do terénu ji ujede na ohlávce i nejezdec. Je to jeden z mála koní, kterému mohou koně i utéct a ona to zvládne. Tu další znám od jejích 3 let a vždy se k jakýmkoli ruchům v terénu chovala velmi flegmaticky. Uznávám, že od lekání máme u nás jiné koníky, ale arabi to nejsou:-). Asi máme štěstí.

6.10.2010 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Objevil se nový inzertní portál,tak bych hledala i tam.:-)

http://www.equiinzerce.cz/

6.10.2010 08:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Zatím tam toho moc není,ale bude přibývat inzerátů na koníky a vše kolem nich.:-)

:-):-)Tady by se mi móóc líbil ten první koník:-),a pražáci bývají na dopravu dost slušně zvyklí.:-)

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7406680/Spolehlivy-kun-pro-rekreacni-jezdeni.php

6.10.2010 08:12
j jasova

XXX.XXX.124.61

Díky,hned jsem to projela...zatím nic
Asi si budete myslet,že jsem úplnej idiot,ale tenhle koník mě naprosto uhranul a přes jeho mládí jsem nějak vnitřně (pitomá ženská) přesvědčená,že bychom si rozumněli.Jsem v kontaktu s majitelkou a ta mě v tom jen utvrdila.Bohužel to přesahuje mé finanční možnosti,i přes snahu majitelky vyjít mi vstříc...za což ji ještě jednou děkuji.Mrkněte na toho jemńoučkýho krasavce:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7255267/prodam-4-leteho-angloarabka-do-sportu.php

holt život:-(

6.10.2010 08:16
j jasova

XXX.XXX.124.61

...Jaru taky jsem na ně koukala,ale-kobču nechci,huculáčka i když krásnýho taky nechci,polák je moc mladý(3) a čtxchlaďák bude asi velký a na mě pomalý.Ale je to moc hezká nabídka koníků,myslím,že budou hned pryč.Jsem moc vybíravá,ach jo

6.10.2010 08:25
sabina

XXX.XXX.169.144

Kohokoliv sem se zeptala na angloaraba - řekla mi že je to pěknej cvok :-D

Pokud tě koník uhranul, zajed se podívat, uvidíš jak to bude doopravdy.

6.10.2010 08:31
j jasova

XXX.XXX.124.61

....faktsmajlík?já znám teda jen dva a tváří se přesně jako tenhle kulíšek a taky se tak chovají.Jemní ovladatelní koníčci,co nic tak zbytečně nehrotí,jako třeba občas plňásci.V terénu šikovnější...tenhle koník má něco kolem 158 cm...takže taky akorát.asi naplánuju cestu...i když jak říkám,je na mě moc drahý

6.10.2010 08:56
j jasova

XXX.XXX.124.61

zajímavý koníci jsou na Slovensku,škoda že je to tak daleko.Vlastně ani nevím,jak je to s převozem přes hranice.Dám sem pár koníků,co mě zaujali,i když jsou tam i kobči.Třeba osloví někoho jiného:-)

http://zvierata.bazos.sk/inzerat/4891811/predam.php
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/5072200/Predam-kobylku.php
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/5068745/Predam-Araba.php

...ten poslední mě samo zaujal...6 hodin cesty:-(

6.10.2010 09:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNooo,koníci na Slovensku mooc pěkný:-),ale je to fakt strašná dálka a v případě,že byste koníka třeba vracela,což se stát může,tak ta doprava by vyšla na dost peňazí.smajlík

6.10.2010 09:41
lajka69

XXX.XXX.186.72

Můžeš pisnout na email? Možná bych o něčem věděla. kajka00@email.cz smajlík

6.10.2010 11:25
j jasova

XXX.XXX.124.61

....už jsem vám napsala...byla jsem pryč...realizuji jednu zábavnou zahrádku,tak odbíhám:-)
jana

6.10.2010 11:28
j jasova

XXX.XXX.124.61

...no právě,jeto dálka...ještě víc než cena za dopravu mě děsí představa odmítnutí koníka,kvůli kterému jsem se táhla takovou štreku.Mám pocit,že po překonání takové vzdálenosti už bych pak byla schopná odvézt si domů vlastně cokolivsmajlík:-(

7.10.2010 07:54
gilden

XXX.XXX.234.54

vím, že chcete valáška, ale hodného nehřebčivého hřebečka, v terénu absolutně spolehlivého, i pro dítě, byste nechtěla?

7.10.2010 08:07
marketka

XXX.XXX.179.3

Známý od Ml.Boleslavi prodává 12-letého valáška, je to teplokrevník s průkazem, ale bez původu, mazlík.Známý ho prodává z důvodů prošláplých spěnek,cena 10 tisíc.Škoda, loni jsem věděla o skvělém angloarabovi od Benešova

7.10.2010 10:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkDo koníka s prošláplýma spěnkama bych nešla,paní píše,že tam má kopečky a to by byl ten koník chudák.smajlík
:-)Joo,ten vraník,viď,loni,toho si pamatuju,ale pak ho taky někdo prodával dál...:-|

Tenhle je taky docela hezkej a vypadá i vhodnej,ale nepíšou tam KVH,ty fotky strašně zkreslujou...

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7422210/krasny-Quarter-Arab-6-let.php

7.10.2010 10:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Mě se pořád nejlépe pro Vás líbí tento koník,už tam paní dala výšku,koník má 155,což je ideál,a představte si,že třeba někdy,pokud bude koník hodný,můžete vzít to své dítko za sedlo,my jsme tak s Jarčou občas jezdívaly,byla u toho strašná legrace,smajlíka nemusíte se bát,že byste koníkovi něják ublížila,ten je dvousedadlovej úplně v pohodě,vypadá i krásně krmitelnej,určitě taky máte raději koníka,ze kterého nelezou po uběhnutí 300 m žebra.Výhoda je i že koník chodí bosky,ušetříte si dost výdajů za podkovy a starosti s jejich upadáváním.:-):-)

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7406194/Prodam-valacha-slovensky-teplokrevnik.php

7.10.2010 10:49
marketka

XXX.XXX.179.3

Ano. Toho angloaraba prodávala moje kámoška, protože potřebovala peníze na hypotéku.Pak ho koupila jedna paní ještě v době těhotenství, ale nějak přestřelila, protože zjistila, že s mimčem na koně nemá čas. Nechala ho tam 3/4 roku stát a po 3/4 roce chtěla koně reklamovat, že napadá lidi. Prodala ho a tehdá jsem se spojila s novou majitelkou, která s ním byla nadmíru spokojená a nic takového nepotvrdila.Jo, lidi jsou různí.

7.10.2010 12:31
j jasova

XXX.XXX.124.61

Tak...konečně jsem chvilku zase na příjmu

Jaru-paní s QHxarabem jsem už kontaktovala ráno a vypadá to nadějně.Fotky mi pošle taky.Koňous se prý akorát občas někde zasekne,když jde sám,ale za chvíli jde v pohodě dál.Výška v mém limitu:-),paní je moc milá

To ST s arabem se mi nějak nezdá.Nechci ho tady prodejci hanět,tak si radši nechám pro sebe proč:-)

S tím hřebečkem-můžete mi prosím poslat víc na meil? včetně fotky:-)....ale nevím...když někam jedu,dávám vždycky koníka ke kámošům do stádečka,kde jsou i kobylky

Díky všem,Jana

PS-včerejšek byl velmi úspešný-manžel mi spadl ze střechy,naštěstí jen silný otřes mozku...nic si nepamatuje,takže teď ještě ke všemu řeším jeho podnikání...já jen,že tady řešíme bezpečnost konísmajlík:-(

7.10.2010 12:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠmarjá,to mě moc mrzí s tím manželem,smajlíksmajlíkto je hrůůza,tak ať je brzo zase zdráv,:-):-):-)a Vám přeju,aby koník vyšel,ten se mi taky moc líbí s tím QH.smajlík:-):-)Ono těchdle menších koníků s tou výškou 150-155 zase tolik není,tak ten výběr je dost zúžený,tak fakt moc přeju,ať je to ten pravý.smajlík:-):-)
smajlíkJaké ST?smajlík

7.10.2010 12:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jo ten slovenský teplokrevník,jééé,a mě by se tááááááááááááááááák lííííbil.:-):-)

7.10.2010 13:45
svatka

XXX.XXX.76.95

jaruska napsal(a):
:-)Jo ten slovenský teplokrevník,jééé,a mě by se tááááááááááááááááák lííííbil.:-):-)

Ja bych do nej taky nesla, vzhledem k tomu, ze ma dost desne prerostla kopyta a na kohoutku osklive otlaky od nepadnouciho sedla. Sedlo (s jednickovou komorou) majitel prodava take, tak kvuli tomu nebohymu koni doufam, ze si ho novy majitel neprikoupi rovnou s nim.

7.10.2010 13:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,s těma sedlama je to dost těžkýsmajlík,my máme sedlo dělaný na míru a otlaky máme takysmajlík,než se to vychytá,tak se ten koník může otlačit.:-(:-(Málokdo sežene sedlo naprosto novému koníkovi padnoucí.smajlíksmajlík

7.10.2010 14:00
lesterka

XXX.XXX.197.50

Ne, že by tohle byla diskuze o sedlech, ale padnoucí sedlo se sehnat dá, chce to jenom hledat a zkoušet. Já jsem toho důkazem...sedel jsem vyzkoušela bezpočet a koupila až ta, která koni bezvadně seděla. Ale chce to trpělivost při hledání možných sedel a zkoušení...A to mám zrovna koně, kterému máloco sedí.

7.10.2010 14:13
svatka

XXX.XXX.76.95

jaruska napsal(a):
:-(:-(No,s těma sedlama je to dost těžkýsmajlík,my máme sedlo dělaný na míru a otlaky máme takysmajlík,než se to vychytá,tak se ten koník může otlačit.:-(:-(Málokdo sežene sedlo naprosto novému koníkovi padnoucí.smajlíksmajlík

No ve vsi ucte, jestli to nekdo vychytava tak dlouho, az koni vylezou bily chlupy na kohoutku, tak to je teda setsakra dlouho. Bile chlupy jsou dusledkem dlouhodobeho noseni uzkeho, naprosto nepadnouciho sedla. Tam probehne mnoho indikatoru, ze to sedlo nepasuje, nez to dojde az k te ztrate pigmentace. Kun navic na fotkach to same sedlo ocividne ma, takze ho zrejme stale nosi:( k tomu ty ostudne vypadajici kopyta, vede mne to k uvaze co dalsiho jeste ma/mel kun zanedbano..
No ale to toho jsem zabradnout nechtela, chtela jsem jen rict, ze z techto zjevnych duvodu bych toho kone take nekoupila, byt by byl sebekrasnejsi.

7.10.2010 16:25
j jasova

XXX.XXX.174.114

....jo jo,přesně kvůli tomuhle se mi do něj nechtělo...tady se holt nic neutají:-)
Jana

7.10.2010 16:48
svatka

XXX.XXX.76.95

:-) Jeste jem se chtela optat, proc nechcete plnokrevnika? Na prodej je jich i v dane cenove kategorii prehrsel a vlastnosti, ktere popisujete, mivaji casto..

P.S. Mimochodem ja mam doma neco podobneho co shanite, akorat je to kobyla - paradox je, ze zrovna tento typ koni vubec neni muj salek kavy:-))

7.10.2010 16:54
j jasova

XXX.XXX.174.114

...já se plňáskům vůbec nebráním-ale v musel by být menší, takový ten qh typ a bez dostihové minulosti,plus dříve zmiňované vlastnosti.A takového už jsem bohužel dlouho nikde neviděla
Jana

7.10.2010 19:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky jsem na plňásky koukala,ale valná většina jsou velcí a mohutní...smajlík
:-):-)Já bych plňásky s dostihovou kariérou neházela do jednoho pytle,my jsme měli plňáska,do kterého by to nikdo neřekl,že běhával dostihy,:-):-)Ale když ho člověk hledá,tak zrovna takový žádný nebude...smajlík

7.10.2010 19:59
j jasova

XXX.XXX.174.114

...no,vzhledem k tomu,že jsem nedávna doma právě dostiháčka měla,by mě po opětovném pořízení něčeho takového,asi pěkně hnali:-).Ta kobča je super:-)

7.10.2010 20:39
j jasova

XXX.XXX.174.114

....ještě- jen ta kozička...nenašla jsem lepší fotku
Koník byl u mě tehdy 4 dny-procházky na ruce,hodně hlazení a povídání...pak stačí vzít kozičku (to vodítko jen tahá,pro jistotu),koník na volno běhá za námi.Vidí,že kozička za mnou lítá,tak mě začne brát taky jako šéfovou stáda.Za další týden už za mnou lítá sám i bez kozičky,nechá se kdykoli pohladit a chytit.Moc mě za to nekritizujte...je to jen taková moje metoda spřátelení.Fungovala zatím u obou koníků.Valášek se ani nemusel dávat do ohrady,prostě se drží u kozy(bydlíme v místě,kde jsou jen louky,žádné silnice atd.)

7.10.2010 21:01
horallka

XXX.XXX.48.123

j jasova napsal(a):
....ještě- jen ta kozička...nenašla jsem lepší fotku
Koník byl u mě tehdy 4 dny-procházky na ruce,hodně hlazení a povídání...pak stačí vzít kozičku (to vodítko jen tahá,pro jistotu),koník na volno běhá za námi.Vidí,že kozička za mnou lítá,tak mě začne brát taky jako šéfovou stáda.Za další týden už za mnou lítá sám i bez kozičky,nechá se kdykoli pohladit a chytit.Moc mě za to nekritizujte...je to jen taková moje metoda spřátelení.Fungovala zatím u obou koníků.Valášek se ani nemusel dávat do ohrady,prostě se drží u kozy(bydlíme v místě,kde jsou jen louky,žádné silnice atd.)

smajlík To je nádhernej pohled!!!:-):-):-) Pasoucí se koník takto navolno :-) Můžu se zeptat kde že to bydlíte bez silnic ??? smajlík Je to fakt moc hezký :-)

8.10.2010 06:19
j jasova

XXX.XXX.174.114

...samo,že to není bez silnic,ale na tuhle stranu(za barákem)jsou zrovna jen samá luka a silnice je v bezpečné vzdálenosti.
bydlíme na Vysočině

8.10.2010 14:50
klawdie

XXX.XXX.94.254

Nevím jestli jste viděla...sice čtyřleták, ale třeba by k učelu mohl posloužit...http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7400654/Spolehlivy-4-lety-AppaCT.php

10.10.2010 08:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tenhle se mi líbí,je to takový malý QH.

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7452014/Valach-6-let-A11.php

10.10.2010 09:10
j jasova

XXX.XXX.174.114

...já ti nevím Jaru...připadá mi hrozně disproporční,ale možná to dělají jen ty fotky.Ale krk mi připadá fakt divnej.Zkusím toho Qh x araba,jestli už mi ho někdo nevyfouk.Trochu jsem se teď zasekla kvůli tomu manželovu pádu:-(.Už ho pustili z nemocnice.

11.10.2010 21:27
svatka

XXX.XXX.76.95

Nevim, jestli to uz nebyl, ale videla jste tohle zvire? http://www.equichannel.cz/prodej-valacha-201010112117 Az na vek splnuje vsechny podminky, a vek je zrovna ta, na ktere ja bych u zdraveho rekre kone netrvala;-)

11.10.2010 21:32
svatka

XXX.XXX.76.95

svatka napsal(a):
Nevim, jestli to uz nebyl, ale videla jste tohle zvire? http://www.equichannel.cz/prodej-valacha-201010112117 Az na vek splnuje vsechny podminky, a vek je zrovna ta, na ktere ja bych u zdraveho rekre kone netrvala;-)

Aha, ted koukam, ze jine fotky, jiny server, ale stejny kun, ktereho jsem tu sepsula:)) Alespon je krasne videt, proc je dobry trvat na fotce v zootechnickym postoji bez postroju, nez se nekam clovek trmaci :D

12.10.2010 08:09
j jasova

XXX.XXX.124.61

....no jo,fakt to klame...vidět ho jen takhle,tak se tam hned rozjedu.Teda hned-ještě pořád nemám prodanou tu moji kobču poděsku,i když se to snad už blíží.Vždycky mě v ohradě a ve volnosti dojme jaký je to zlatíčko a chci to s ní ještě zkusit.Pak ale projede 100 m daleko motorka a veškerá chuť mě přejde.Pořád jsem si myslela,že ji všude protáhnu nějdřív na parelce, ale ona mi doslova skáče po nohách,v očích čistou hrůzu...prakticky při čemkoliv.Mít podkovy,tak mám po nártech.I takhle jsem samá modřina a pajdám jak pejrak.Fakt nic pro diabetitka:-(.V životě jsem u žádnýho koně takový reakce neviděla a to jsem posledních 12 let pohybovala koně lidem v terénu a jezdila na čem se dalo.Zkušení jezdci-cvičitelé si s ní poradí,já ne.Obzvlášť bez druhého klidného koně,vedle kterého by se s ní dalo ze začátku jezdit.Kdyby aspoň nebyla tak veliká.
Díky moc všem...hledám dál.Jana

12.10.2010 10:38
enjoyskree

XXX.XXX.168.26

Ahoj, už dlouho sleduji toto téma a v podstatě mám stejný problém, i když ne tak akutní.
Mám spolehlivého rekreačního koníka, 160 cm vysoký, 14 let, chodíme prakticky jen do terénu, chodí sám i s koňmi, je chodivý, když mám chuť, tak jsme polykači kilometrů, ale dokáže se v klidu i courat krokem a neblázní z toho.Je to trošku osobnost, takový náš hlídací pes, takže na ošetřování pro zkušenější, ale nikdy nikomu nic neudělal. Z druhým koněm odveze i nejezdce, nikdy z něj nikdo nespadl a ani to nezkoušel někoho shodit, je moc trpělivý i na dřeva /jezdce/.
Chodíme na boso, má pevná kopyta, žije v pastevku s přístřeškem už čtvrtým rokem a nikdy nemarodil.
Jediný problém je jeho výška já mám 155 cm a 44 roků a už mi dělá problém na něj vylézt, doma je to už nacvičený rituál, kdy si ho postavím k můstku a nalezu, ale venku se zpotím, jak když uklízím 30 q uhlí. Už rok ve mě vrtá myšlenka na něco menšího ideálně 145 - max 150 cm, ale v podstatě bych hledala menší kopii mého .
Zatím jsem nenašla smajlík

12.10.2010 11:19
j jasova

XXX.XXX.124.61

Dobrý den...třeba vám posloužím svým zdrojem-na mě je koník moc do huculka.Nevím co sháníte vy.Má 150 cm,je to WPBxhucul,5 let.Paní za něj chce 22 tis.Koník hodný,při pravidelné práci i pro dítě jinak si prý občas vyhodí.Ježděný v terénu na parelce.Mrkněte na fotky,je to ten na první fotce.
http://lucikkurim.rajce.idnes.cz/vybeh_-_srpen/#01082009178.jpg%C2%A0%C2%A0%C2%A0

....je to tenhle nenápadný inzerát:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7457549/Valasek-5-let.php

Jana

13.10.2010 11:23
shantal88

XXX.XXX.250.238

Hm jen mě napadá, nebudeto tím,že kobylka je prostě v prostředí,kde se k moc podobným situacím nedostane?
My máme roční hříbata a nemají problém s nákladáky,jen proto,že jsou hned u cesty,a od mala kolem nich jezdí kde co....takýe ani starý moped,nákladák,motorka je nerozhodí,a to ani v krajních situacích,kdy stojí na kraji cesty.....možná by stačilo ji dát do ustájení někam,kde se otrká a pak by to bylo o dost jednodušší i s prodejem.:-):-)

16.10.2010 21:58
radula

XXX.XXX.142.5

dobrý večer, paní Jasová, měla bych koníka, který by Vám mohl vyhovovat.
Je to čtyřletý valach, KVH 150 cm, hnědák, matka angloarabka, otec prý QH, ale řekla bych, možná něco jiného. je totiž hezky široký. Je hodný, šlapavý, nevadí mu chodit i sám, byla jsem s ním 2x na dvoudenním vandru (bez cválání, je to mlaďas) a vše OK. Cena je trochu vyšší než vaše horní hranice, ale jen o malinko, a je možno zbytek na splátky. Jsem po úraze (z práce ne z koní:-) a tak vážně uvažuji o prodeji koníka. V inzerci zatím není. Pokud byste měla zájem, ozvěte se mi prosím na mail pastviny@email.cz. okres Benešov

18.10.2010 10:14
j jasova

XXX.XXX.124.61

Děkuji za nabídku,ale koňousek je na mě přece jenom moc mladý a už jsem našla svého favorita.Třeba tu osloví někoho jiného:-)

Pro všechny co mi pomáhali- zítra si jedu pro koně,držte mi pěsti,protože je z daleka jedu rovnou s vlekem.Mám od majitelky spoustu info,video a tak...vypadá,že by to mohl být koník pro mě.Už se tady v nějakém odkazu objevil- qh x arab,6 let,160 kvh (paní ho neměřila a myslím,že tolik nemá).Chodivý,lehce jezditelný,nelekavý....uvidíme realitu.

Ještě můj otřesný zážitek z týdne...a strašně doufám,že teď se nebude situace opakovat. Přes mé rozhodnutí pořídit si valacha,jsem se jela podívat na jednu kobču.Naštěstí jen 15 km.Bez špatného svědomí sem dám inzerát,je to tenhle:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7234336/klisna-A11-s-PP.php
Mé doplňující info od paní znělo skvělě- kobylka 155, nikdy neběhala dostihy ani jiný sport,chodí jenom do terénu s malou holčinou.Pohodářka,co je splachovací,i když jde jednou za 14 dní ven....

...tomu jedinému věřím,akorát se divím,že se ta kobylka i živá vrátí.Měli ještě další 3 koně.Všichni jako z koncentráku.Apatická,šklebivá zvířata.Záda jak střechy,nafouklá břicha,vypelichaná srst, žebra jak radiátor.Očividná nechuť k pohybu byť jen v kroku.Lituji,že jsem neměla foťák.A ještě víc lituji,že nemám peníze na vykoupení takových zvířat.Na kobču jsem samo ani nevlezla,myslím,že by spadla.Paní přesvědčená,že takhle plnokrevníci mají vypadat:-(.Přitom stáje měli pěkné,čisté...nechápu to. Na fotkách je dost pravděpodobně jiný kůň,nebo je hodně stará.Pak až jsem se dozvěděla,že veterina je na udání u nich celkem často.Nevím,jak tyhle věci fungují,ale nechápu,že jim je ještě nezabavili.Opravdu k pláči.

Přeji všem koníkům hezčí život,než mají tihle.
Jana
PS: doufám,že vám sem budu moc za pár dní dát vítězoslavné fotky s "tím pravým":-)

18.10.2010 10:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTak to držím palečky:-),my se taky byli jednou na koně jenom podívat,když jsme sháněli koníka pro Jarču,sice Jarča se nebojí a sedne si skoro na všechno,ale na tohle si nesedla,nádhernej černobílej valášek,prý jezdí na jízdárně s dětma,je prý to školní koník,no asi to byl školní koník,ale dětičky panička musela honit jen na pravou stranu,protože v momentě,kdy jsem jí požádala,aby nám ten jeho nádhernej cval i klus ukázala i na druhou stranu,tak koník začal dělat takovou rotykusmajlík,že málem shodil i panísmajlík,tak jsme se jednoznačně shodli na tom,že máme holku rádi a na takovýhle dobrodružství prdíme zvysoka.smajlíksmajlíkAle ty děcka,co tam jezděj,musej umět asi dobře jezdit.smajlík
:-(:-(Jojo,lidi jsou schopni všeho,tohle je taky na zabití,smajlíksmajlíktohle se bohužel nezmění,dokud bude bráno zvíře jako věc...smajlíksmajlíksmajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7536959/prodam-kobylku-pony.php

18.10.2010 21:05
marketka

XXX.XXX.179.23

Trochu to tu sleduji. Určitě Ti moc držím palce,atˇ je to ten pravý koník pro Tebe. Vypadá, že bude živější,přeci jen má v sobě arábka, ale určitě si sednete.
My taky vybírali dlouho.Nejdřív jsme přebrali, protože jsme koupili šklebidlo, které se v boxu točilo zadkem, nakonec jsme našli klidného koníka, co splňuje naše požadavky.Už je tu dva roky a snad je tu spokojený.

19.10.2010 23:44
iveth

XXX.XXX.161.66

sabina napsal(a):
Já jen nechápu jedno - to co píšete nejde dohromady s koněm s arabskou krví.
Protože 100x to půjde, a po 101x to nepůjde.
Není to klidná vyjížďka, koně jsou aktivní - né magoři aby si někdo myslel.
Ale jednou se lekne, jednou ne. Pokud arabáče tak vážně něco kolem 10 a výš let, co už je klidné a v pohodě. Vychozené. Smířené s osudem. Něco co nepotřebuje víc a bude to spokojené. Můj 4 letý arab, vyloženě vyžaduje aby se během vyjížďky něco dělo. On je aktivní, i já sem aktivní. Musím být.

Mě to zase přijde dohromady co paní požaduje a dobře ji v tom chápu, taky jsem přesně něco takového hledala a našla jsem hned 2x, vychovala jsem si hříbata po matce čt a otci arab , kobylky...
V terénu nelekavé, jen jedna byla dost čumivá,ale nikdy jí nenapadla bezhlavě utíkat, lekla se tím stylem že poskočila tak, že by nemohl spadnout ani nejezdec...jemné na hubu, pobízet se nemuselo dvakrát, šli do každého kamení, křoviska, neloudali se, spolehlivé....dokonce na té čtyřleté jezdili i začátečníci v terénu na bezudidlovce:-)
Tohle je hlavně o výchově a věřím, že takového koně je těžké sehnat, kdo ho má, tak se ho jen tak nezbavuje:-)

20.10.2010 18:54
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky,

tak jak dopadl nákup koníka? Vzala jsi ho?

20.10.2010 20:17
j jasova

XXX.XXX.174.114

Lidičky já asi začnu psát povídky-i když je mi jasné,že tohle zažívá miliony lidí,co shání koníka.Můj výsledek je žalostný-ztracený den a minus 2500 kč za dopravu.Paní lhala a hodně.Neměla jsem jedinou pořádnou fotku-každá byla nějakým způsobem zkreslená,říkala jsem si,že paní prostě neumí fotit (a možná v tom opravdu nebyl úmysl).Na videu toho taky moc vidět nebylo...a přesto jsem myslela,že jedu celkem najisto,proto jsem na tu dálku rovnou půjčovala vlek.Informace od paní a to,co měl koník být,byly pro mě celkem přesvědčivé...moje blbostsmajlík.Myslím,že arab v tom byl,jestli qh nevím,ale určitě dost hucula....přesto to byl celkem pěkný koník,i když měl oproti tělu trochu malou hlavu.Dobrý výživový stav,nohy atd.ok.Z ohrady jsme ho dostávali 3.Doslova.2 z každé strany,paní zezadu pobíhala s klacíkem.Dobře,říkám si,nechce se mu od koní,...i když ta jeho tvrdost a zarputilost mě zarážela.V boxe celkem ok,i když musel být zavřený,aby (přivázaný)nechtěl utéct.Podle mých info kůň nikdy nevyhodil,nikoho nikdy nesundal,vzpínání ani neví co je,jemný koník,3x týdně jízdárna,1xterén....blablabla.Paní si na něj nechtěla sednut,protože má trombozu na noze.Sedám si já a vůbec nemám dobrý pocit.Něco je špatně...znáte ten pocit.Celkem se rozejde,ale po pár metrech šticuje,že dál nepůjde,protože roh v jízdárně je koňovrah extra (na jízdárně kde chodí 3x v týdnu)...pobídky sed,holeň,...víc holeně,nic...chce se otočit a zabalit to se mnou.Huba zoufale tupá,kůň absolutně neohebný.Nicméně ho otočím a jdeme do rohu znova.Zase zásek...hned jsem ho plácla přes zadek bičem,jen aby věděl,že ho mám.Koník okamžitě staví ukázkovou a dobře nacvičenou svíčku...paní pořád slyším,jak na vše říká "to udělal poprvé v životě"...Tak to pokračovalo,až jsem absolutně ztratila poslední zbytky důvěry ve své skromné jezdecké schopnosti.Podařilo se mi přesvědčit paní,ať si na něj sedne,že chci vidět jak chodí jí a co dělám špatně.Z paní najednou omylem vypadne,že tu trombozu má po pádu z tohohle miláčka:-(.Dalšímu běhu událostí se mi ani nechtělo věřit.Po prvních pár krocích se svou paničkou,se s ní koník celkem z ostra vydal kozlujíc napříč jízdárnou.Paní okamžitě vyhazovala nohy ze třmenů a chtěla seskočit!Ja na ní volala,ať proboha sedí.Kupodivu to useděla,ale okamžitě slezla,načež jsem jí poděkovala a řekla,že koně nechci.Pak ji ještě můj muž zachraňoval,když se přes ní kůň rozhodl projít boxem a málem jí tam zmasakroval.Tupohubý,nevychovaný spratek.Sbírám sílu na další akci.Děkuji všem.Jana

20.10.2010 21:05
j jasova

XXX.XXX.174.114

....ještě...během posledních událostí jsem si trochu opravila kriteria.Kámoš hřebce zrušil (jednoho prodal,druhého vykastroval),takže už klíďo kobču.Nejradši plňáska (ne z dráhy a ne velkého),nebo jiného obdobně jemného koníka.Ostatní kriteria platísmajlík.
Na zítřek (pozítřek) mám tajný tip,tak mi držte pěsti.
Jana

20.10.2010 21:05
marketka

XXX.XXX.179.23

Jani,tohle jsem přečetla jedním dechem,to snad není možný.Koukala jsem na jednu z fotek,koník tam hleděl trochu vykuleně.Já vím,že nyní nemáš asi chutˇ něco shánět,ale pokud pojedeš dál a s vlekem, vytipuj si v okolí víc koní, určitě toho ,,svého,,najdeš.

20.10.2010 21:12
marketka

XXX.XXX.179.23

Jani,nedávno jsem ti psala o kobylce.Prodává ji jedna známá.Jde o 9-letou plňasku po jednom hříběti,po delší pauze jí začali zase jezdit,protože známá byla těhotná.Kdyžtak na ní mrkni,je na bazoši,Mladá Boleslav.Cena 20 tisíc,plus dohoda.

21.10.2010 06:57
j jasova

XXX.XXX.124.61

Markét dík...na kobču už jsem včera volala,je hodně velká a tenhle typ plňáska už raději ne,navíc asi vůbec nebude přiježděná.

Domluvit víc koníků jsem se snažila,ale nějak mi to na tuhle vzdálenost nešlo.Nezdá se to,ale vyjeli jsme v 7 ráno-půjčení vleku-půjčení dítěte na hlídání babče-půjčení dodávky od dědy-marné zkoušení koníka-zpáteční cesta s navrácením všech vypůjčených věcí a lidí:-))....a doma jsme byli v 21.

Manžel se zasekl a řekl,že dál než 100 km už pro koně nejedeme a já se mu nedivím. Nechápu,proč ti lidé lžou,přece si paní nemohla myslet,že si tohle nechám vnutit a to i přes ujetou vzdálenost:-(.Nechci říct,že jsem nějaký vzor prodávajícího,ale o obou svých koníkách,jsem se snažila říct vše co mě napadlo a zdůrazńovat HLAVNĚ jejich negativa.A oba jsem je měla prodané do týdne-valacha na 1. pokus,kobču na 3.A musím uznat,že jsem na nich i trochu vydělala (ale to bylo spíš tím,že se mi je podařilo levně koupit).Podle mě prostě slušné a férové jednání zaručuje mnohem lepší prodejnost koníka,třeba i s vadami,než lži a vytáčky.Ale to je jiné téma...já už hlavně žádného koně prodávat nechci:-(!!!!.Konečně chci kámoše,se kterým si budeme vyhovovat a už u mě zůstane.

PS...včera jsem obvolala asi 10 lidí.Jedna kobuš vypadá slibně (nekupte koně,kterého můžete přivázat u hospody a jít na pivo:-)))..budu vás informovat...

smajlík

21.10.2010 07:32
j jasova

XXX.XXX.124.61

...prosím vás,už z toho asi magořím,ale zdá se vám taky,že tahle kobča má divný záda a břicho?,prtotože jinak by asi splňovala
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7557291/klisna-anglicky-plnokrevnik.php

...ps-tohle není ta moje favoritka:-),ale dělám si "zásoby"

21.10.2010 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTak to je smutný,co se Vám stalo,smajlíkale pořád doufám,že ten pravý na Vás teprve čeká,ono se to málokdy natrefí,že člověk koupí toho pravého favorita hned napoprvé.:-|
smajlíkJojo,ta ryzka je určitě s těma zádama něják divná,a na tý poslední fotce je ta druhá kobča za ní jak žebřiňák,a ty záda má stejný.smajlíkChtělo by to lepší fotky a určitě se zajet podívat,kdybyste o ní přeci jen uvažovala.:-)

21.10.2010 08:06
marketka

XXX.XXX.179.3

Ta ryzka má divná záda...
Pošli odkaz tvojí favoritky,třeba jí někdo bude znát.
Jinak neboj, vhodný koník se najde.

21.10.2010 08:27
lesterka

XXX.XXX.143.49

No jsem zvědavá, co si nakonec vybereš :)

21.10.2010 08:42
j jasova

XXX.XXX.124.61

....si mě nepřejte,jestli mi ji někdo vyfouknete:-))
Je po hříbátku (proto to bříško) a jezdí na ní teď v terénu a na jízdárně děcka,jinak má vychozené parkury a drezury L.Podle toho,co slečna říká,je přesně pro mě...ale uvidíme realitu...je kousek od nás,takže v pohodě.Říká,že pro sporťáky je moc malá (má asi míň než těch 164) a nemá původ.Na hobíky a do terénu super...uvidíme.
http://www.equichannel.cz/8-leta-cerna-pohodova-kobylka-kv-164cm
Dnes nebo zítra tam pojedu-podle času jak to bude slečna zvládat-rozprodává na zimu stáj,zůstala tam na to sama

21.10.2010 09:15
marketka

XXX.XXX.179.3

Jani, ta je hezoučká.Držím palce

21.10.2010 09:16
marketka

XXX.XXX.179.3

I tak mi přijde docela levná, ale uvidíš sama.Třeba jí potřebují rychle prodat.

21.10.2010 09:22
lesterka

XXX.XXX.143.49

Ta kobyla je taaaaak krásně škaredá :)))) Takže znovu opakuji....jsem na tebe zvědavá :-))

21.10.2010 09:29
marketka

XXX.XXX.179.3

Mně se teda líbí, já nevím,no

21.10.2010 09:33
kukinatost

XXX.XXX.43.146

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7535033/Prodam-krasnou-4letou-klisnu-A11.php

Tady v tom Rychnově nabízejí plňásků více, akorát je možné, že to vyběhlo.....takže nějaká ta minulost tam bude...osobně bych objela nějaké třeba i dostihové stáje, ne každý kůň, co se proběhne, tak hnedka zmagoří:) budou za rozumný peníz a mladí, většinou i zdraví....
Jinak plňasy jenom schvaluju, loni sjem sobě si kupovalal druhou kobylku - ta je teda polokrevná a mám jednoho čistého A1/1, ten už sice jenom seká trávu, ale prostě je hrozně jedinečný..:))
Jinak věřím, že ty nákupy a objíždění jsou peklo, lidi lžou naprosto neskutečně....:( Akorát jim zřejmě nedochází, že pokud kůň opravdu nesplňuje, co by měl, tak si ho stejně nekoupím...Nakonec jsem kupovalal koně více jak dva měsíce.....Jo a tyk sjem chtěla koně okolo 155, a kobyla má téměř 170KVH:)
Tady moje dva krevnatí smraďoši:)

21.10.2010 09:39
kukinatost

XXX.XXX.43.146

Jo, mi se tež fakt nelíbí, ale vím, že fotky jsou sviňa:))))

21.10.2010 12:47
j jasova

XXX.XXX.124.61

...máte pravdu,taky mě napoprvé(ani na podruhé:-))nenadchla.Ale mám tucha,že to je ten typ koně,co vypadá debilně na fotkách a pod sedlem hezky(prý dává nádherně krk a tak).Uvidíme,uvidíme...ale přiznám se,že přes půl republiky bych se za ní taky nevydala.třeba si s kóčou sednem....ostatně jmenuje se Flora a já jsem zahradní architektka...není to znamenísmajlík:-)):-):-)
Jana

21.10.2010 12:53
kukinatost

XXX.XXX.43.146

No, s těma znameníma...:)
Já jsem si vlastně koupila asi nakonec kobylu hlavně z důvodu, že se jmenuje jako já:))) Janka....fakt hodně důležité kritérium při výběru koně:)

21.10.2010 12:58
j jasova

XXX.XXX.124.61

....v tom Rychnově ta kobča mě trochu děsí,navíc píšou narostlá...

Ještě by mě zajímalo,co si myslíte o tomhle:
http://www.equichannel.cz/prodam-valacha-a11-201009221626
Jsem se slečnou předběžně domluvená na sobotu (když mi kobča nevyjde).Nemám s koňmi vidícími na 1 oko moc osobních zkušeností.Bude dobře přiježděný,není lekavý.Na dráze byl 2x...prý to ani nevěděla a není to znát.Je dopřednější,ale jemný (rovné gumové udidlo).Taky je trochu větší než chci..asi už je to pro mě moc ALE..musím to ještě zvážit a taky jí říct o lepší fotky

21.10.2010 13:24
marketka

XXX.XXX.179.3

Lepší fotky nejsou na škodu-

21.10.2010 13:26
marketka

XXX.XXX.179.3

V inzerátu mi chybí,jak se chová v boxe, u kováře, veta?

21.10.2010 13:29
j jasova

XXX.XXX.124.61

...fotky už mám,je to jemňoučký krasavec,myslím,že ani není tak velký...Radši je sem nebudu dávat,přeci jenom nejsou moje.To oko není vůbec vidět,holčině co na něm jezdí je podle mě tak 14.Krásně zbalený jemný.

Co s tím okem v terénu...není to problém...říká,že ne...co vy na to?

21.10.2010 13:31
j jasova

XXX.XXX.124.61

....veškeré chování ok... jen dopředný (když je jemný,tak zvládám:-)),ostatně přece chci chodivého koně a co taky čekat od plňáska

21.10.2010 13:43
kukinatost

XXX.XXX.43.146

Nevím, po úraze, pokud už je na to zvyklý, bych to neviděla jako problém ani v terénu, ale j třeba koníka umět točit an správnou stranu atd., počítat třeba s větší lekavostí z téhle strany...., každopádně osobně bych za něj tyto peníze nedala, už má určitý hendikep a je to, když to hnusně řeknu, obyčejný plňas.....osobně je miluju a jiného koně ani nechci, ale vidím, jak je to aktuálně na trhu...

21.10.2010 13:47
marketka

XXX.XXX.179.3

Víte co, i profi přístup a ,,férové,, a milé jednání prodejce ,nemusí svědčit o pravdě.Taky jsme se s tak milými prodejci setkali a realita byla naprosto jiná.
Po letech jsme hledali jiného koně a ač to byla láska na první pohled, nevěřila jsem, že je koník takový, jakým ho vylíčili.Naštěstí to tady dobře dopadlo.

21.10.2010 13:50
marketka

XXX.XXX.179.3

Taky mám plňase,je starý, super dámský koník,ale plňase už ne.Koukám na to, že mám děti, které na mého koně jednou přesedlají z ponyho a 12-letá holčina a plňas,nu nevím.

21.10.2010 13:52
marketka

XXX.XXX.179.3

Prosím o fotky na mail: brouk.stecha@seznam.cz

díky,

21.10.2010 13:54
j jasova

XXX.XXX.124.61

...právě,že čím víc to sleduju a bohužel i zažívám na vlastní kůži,začínám to hodnotit takto-koní je mraky a jsou levní,to víme všichni...teď před zimou jsou ještě trochu levnější-ale ten zásadní rozdíl,mezi plňasem za 25 -30tis. a za tím za 50. (mluvím hlavně o valaších),je právě v té přiježděnosti.Jinými slovy myslím,že takhle přiježděného plňáska,se mi může jinak,něž nějak hendikepovaného,poštěstit sehnat jen zázrakem.pořád doufám v tu kobču,ale se slečnou se teď nějak hůř komunikuje:-(.

21.10.2010 13:56
j jasova

XXX.XXX.124.61

market máš to tam:-)

21.10.2010 14:11
marketka

XXX.XXX.179.3

Jo jo,to znám.Ale je lepší objet víc koní a pak se rozhodnout.Plňásek je pěkný, hodně mi připomíná toho mého,když byl v kondici.Bude trochu dopředný,ale to ty potřebuješ,že?

21.10.2010 19:49
ddd

XXX.XXX.237.254

Teď mně padla do oka na bazoši kobylka třeba by se Vám líbila.Prodám kobylku A1/1, nar. 2006, tmavá hnědka, bez dostihové minulosti, ježděná westernově i anglicky, hodná, učenlivá, bez zlozvyků.Důvod prodeje - nedostatek času.Inzerát č. 7240424, cena 25000.

21.10.2010 19:55
iveth

XXX.XXX.161.66

Škoda že jsem o Vás nevěděla dřív, když jsem se rozhodovala jestli prodám skoro pětiletou šimličku arabxčt, menší, jemnounká, terénem se pohybovala od hříběte, nelekající i když jela o samotě, jezdili na ní i méně zkušení pod mým dohledem. S prodejem jsem tak váhala, že pro tak užasnýho koně těžko seženu někoho koho si zaslouží, až jsem na to doplatila:-(

21.10.2010 21:03
radula

XXX.XXX.142.5

j jasova napsal(a):
...právě,že čím víc to sleduju a bohužel i zažívám na vlastní kůži,začínám to hodnotit takto-koní je mraky a jsou levní,to víme všichni...teď před zimou jsou ještě trochu levnější-ale ten zásadní rozdíl,mezi plňasem za 25 -30tis. a za tím za 50. (mluvím hlavně o valaších),je právě v té přiježděnosti.Jinými slovy myslím,že takhle přiježděného plňáska,se mi může jinak,něž nějak hendikepovaného,poštěstit sehnat jen zázrakem.pořád doufám v tu kobču,ale se slečnou se teď nějak hůř komunikuje:-(.

dobrý večer paní jasová, nechci se vám vnucovat, ale když tak čtu vaše peripetie, tak mi to nedá vám mého koníka znova nabídnout. je sice mladý, ale díky tomu nezkažený, ty vandry samozřejmě zahrnovaly i to stání u hospody a v klidu. Přitom to není nějaký bulík,abyn echtěl chodit. Cena je úměrná, za levno seženete dobrého koně jen omylem. Mějte se hezky, a kdyžtak jsem na mailu pastviny@email.cz

21.10.2010 21:05
ddd

XXX.XXX.237.254

ddd napsal(a):
Teď mně padla do oka na bazoši kobylka třeba by se Vám líbila.Prodám kobylku A1/1, nar. 2006, tmavá hnědka, bez dostihové minulosti, ježděná westernově i anglicky, hodná, učenlivá, bez zlozvyků.Důvod prodeje - nedostatek času.Inzerát č. 7240424, cena 25000.

Prodám velice hodnou klisnu A1/1, 160 cm vysoká, nar. 2002, skvělý původ. Je 100% spolehlivá, pod sedlem lehce ovladatelná, neuskakuje, neleká se, jako vodič v terénu i sil. provozu. Výborná matka, v našem hřebčíně využívána k chovu chovu WELSH PART-Bredů. Klidná, vynikající skokanka, 100% zdravá, nikdy nemarodila,vhodná na parkur, military, vytrvalost nebo na rekreaci pro ženu či dívku (i pro úplného začátečníka). Sedlo, uzdečka a zimní deka také. Pouze do výborných podmínek!
Tel.:605204890.http://www.hrebcinangelis.cz, a tady ještě jedna:-)

22.10.2010 07:54
j jasova

XXX.XXX.174.114

Dobré ráno všem...mám teď málo času.
Na vaše nabídky budu reagovat až odpolko...pokud to bude ještě aktuální:-)
Držte mi pěsti,na 11 jsem domluvená na zkoušku té černé kobušky.Včera jsem mluvila s kamarádkou,která jí zběžně zná z Hubertů a myslí,že je to koník pro mě.Uvidíme.
Zatím hezký den a díky všem
Jana

22.10.2010 08:06
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak to dej vědět, jestli si sednete a budeš mít "tu pravou" :)

22.10.2010 13:36
j jasova

XXX.XXX.174.114

Lidičky mám ji:-)smajlík
Tedy zálohu zaplacenou,zítra mi ji dovezou.Miloučký jemný zvířátko,nádherně přiježděný,akorát velký.Ještě není taková fešanda,má bříško po odstavu,ale jinak...láska na první pohled.Snad nám to vydrží.
Děkuju moc všem
Na fotce já a Flora-fotka je stará asi 20 minut:-))ještě teplá
Jana

22.10.2010 14:40
marketka

XXX.XXX.179.3

To je fajn,myslela jsem na tebe.

22.10.2010 15:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkSupeeer,moc gratuluju:-),je krásná,mě se teda moc líbí:-),bříško se stahne brzy,když bude chodit kobča na kochací procházky.:-):-)Tak ať Vám to spolu,holky,šlape.:-):-):-)

23.10.2010 21:02
dzehol

XXX.XXX.225.41

Tak zas nabízím pozdě:-(

25.10.2010 08:05
j jasova

XXX.XXX.124.61

dzehol napsal(a):
Tak zas nabízím pozdě:-(

...jen napište,co nabízíte...já už koníka mám,ale třeba zaujmete někoho jiného,podle reakcí,které mi chodily na meil,je lidí kteří shánějí podobného koníka dost a dost:-)

Jinak-my máme za sebou první vyjížďku, jeli jsme ještě s kamarádem a jeho kobuš. Byla to asi nejúžasnějsí vyjížďka mého života.Kobuška jemná,chodivá,splachovací...taková tryskomyška.Holky s ní určo závodily a lítaly do každého kopce,je to na ní znát,jak se hecuje...ale stačí zůstat v klidu a hladit v hřívě a je ok....v tomhle mám naštěstí praxi s dostiháčkem.Navíc,jak je kobča jemná a drobná,tak si na ní připadám strašně jistě.Kovář už ji taky dal večer do kupy nožky-měla přerostlá kopýtka a na jednom prasklinu.Těším se,jak z ní budu dělat hezkýho koníka-byla takový stádový otloukánek a provozák,co všechno odchodil,ale péči neměl nic moc:-(.Spadlé bříško a svaly,jsou samo po hříbátku normoška,tak na tom taky zapracujem-na těch kopečkách u nás to půjde samosmajlík
Přeju všem krásný den,Jana

25.10.2010 08:11
marketka

XXX.XXX.179.3

Jani,to je moc fajn.Mně se teda kobča moc líbila, ale jak říkám,nezáleží na vzhledu,ale na povaze.

25.10.2010 08:33
anobbona

XXX.XXX.235.6

mám na prodej asi 2,5 letého teplokrevného hřebce. Je čerstvě stáhlý z pastviny. Umí pouze na vodítku a nastoupil do vozíku, ale jinak je to naprosto nic neumějící a nezkažený koník. Cena 15tis.

25.10.2010 20:54
dzehol

XXX.XXX.225.41

Valach 13 roků KHV cca 160 velice pošetřen.Mám malé děti a není čas.:-(Zdráv a není zavislák na koni mám ho od dvou a byl sám a byl spokojenejsmajlík jen musel chodit kolem baráku.Je žárlivec na koně:-(Chodil kolem koní na volno a odešel od nich za mnou:-)Byl připravován na mil. V terénu je na sebe opatrný (má se rád) ale není to mulo !Má našlápnuto ale nezdrhá .Důvod prodejesmajlík ani nevím jen jich mám moc smajlíkAchal-teke

Přidejte reakci

Přidat smajlík