Já mám sedlo ušité sedlářem Renkem Folvarčným (Tokalasha) a jsem se sedýlkem spokojená.
Začínala jsem s běžně dostupným w. sedlem, jenže jsem posléze, byť ve westernu začátečník, začala být nespokojená a to nejen jako jezdec.
Zvolila jsem variantu, nechat si ušít sedlo sedlářem. Z mého pohledu (snad krom QH) nejde o ušití sedla na míru - protože sedící sedlo je odvislé od typu sedla - kostry, která udává tvar a tato kostra je poměrně dobře vytvořená právě pro koně typu QH. Těžko můžu chtít tuto kostru napasovat na kulatou a krátkou záď haflinga těžšího typu bez kohoutku, aby sedlo sedlo na 100 %.
Osobně mám kobylu Haflinga a těžko se mě na ni shánělo jakékoli sedlo. Nakonec po konzultaci se sedlářem, odzkoušení koster a mého rozhodnutí jsme nakonec zvolili kostru sedla typu Cliff Wade ve full QH. Flat plate, sedlový závěs spustit co nejníže, podle koně, aby byla zaručena větší stabilita a krátké kulaté sukně. Přeci jen bude jednodušší pasovat kostru na ČT a podobné koníky.
Renek F. má sedla opravdu čím dál tím lepší. Zpracováním hrubší, než je tomu kupříkladu u Westmana, ale zato mám pocit, že je ušité poctivě, ručně a pečlivě. Nikde se nic neodlepuje, vše drží jak má a já mám pocit, že mám pod zadkem kus kvalitní práce. Kobyla po více jak půlročním používání nemá sebemenší problém - žádné otlaky, odřeniny. Ochotně se snaží pracovat. Sedlo je příjemné na dlouhé vyjížďky i pro práci přiježdění. Mě osobně vyhovuje hluboký středový posez u wade sedel obecně a široká hruška.
Semišové posedlí je podle mě sice příjemnější na posez, ale horší je to s údržbou a časem se poměrně rychle ničí. Když už chci drsnější posedlí, tak kůži rubem nahoru. U hladkého posedlí je údržba jednoduchá a pro zdrsnění a pevnějšímu sedu v sedle používák ježdění vždy dlouhé chapsy.
Osobně jsem seděla i ve Frintových sedlech (jedno opravdu ukázkově kvalitní - u čehož bych asi taky nepřemýšlela, že bych si ho nevzala, ostatních několik se mi jevilo jako průměr, který neosloví, nenadchne a forma zpracování a švů byla naprosto viditelně průměrná).
Jde o to, na co sedlo máte, zda rekreačně vandry nebo sport, kolik peněz do sedla dáte a co od něho očekáváte.
Je ale fakt, že kvalitní sedlo je skoro na celý život - jako sedlo Toma Dorrance
přikládám foto sedla Cliff wade - výroba Tokalasha western saddlery, půl roku používané na haflingerské kobyle těžšího rámce
Hanka
zari
napsal(a):
Já mám sedlo ušité sedlářem Renkem Folvarčným (Tokalasha) a jsem se sedýlkem spokojená.
Začínala jsem s běžně dostupným w. sedlem, jenže jsem posléze, byť ve westernu začátečník, začala být nespokojená a to nejen jako jezdec.
Zvolila jsem variantu, nechat si ušít sedlo sedlářem. Z mého pohledu (snad krom QH) nejde o ušití sedla na míru - protože sedící sedlo je odvislé od typu sedla - kostry, která udává tvar a tato kostra je poměrně dobře vytvořená právě pro koně typu QH. Těžko můžu chtít tuto kostru napasovat na kulatou a krátkou záď haflinga těžšího typu bez kohoutku, aby sedlo sedlo na 100 %.
Osobně mám kobylu Haflinga a těžko se mě na ni shánělo jakékoli sedlo. Nakonec po konzultaci se sedlářem, odzkoušení koster a mého rozhodnutí jsme nakonec zvolili kostru sedla typu Cliff Wade ve full QH. Flat plate, sedlový závěs spustit co nejníže, podle koně, aby byla zaručena větší stabilita a krátké kulaté sukně. Přeci jen bude jednodušší pasovat kostru na ČT a podobné koníky.
Renek F. má sedla opravdu čím dál tím lepší. Zpracováním hrubší, než je tomu kupříkladu u Westmana, ale zato mám pocit, že je ušité poctivě, ručně a pečlivě. Nikde se nic neodlepuje, vše drží jak má a já mám pocit, že mám pod zadkem kus kvalitní práce. Kobyla po více jak půlročním používání nemá sebemenší problém - žádné otlaky, odřeniny. Ochotně se snaží pracovat. Sedlo je příjemné na dlouhé vyjížďky i pro práci přiježdění. Mě osobně vyhovuje hluboký středový posez u wade sedel obecně a široká hruška.
Semišové posedlí je podle mě sice příjemnější na posez, ale horší je to s údržbou a časem se poměrně rychle ničí. Když už chci drsnější posedlí, tak kůži rubem nahoru. U hladkého posedlí je údržba jednoduchá a pro zdrsnění a pevnějšímu sedu v sedle používák ježdění vždy dlouhé chapsy.
Osobně jsem seděla i ve Frintových sedlech (jedno opravdu ukázkově kvalitní - u čehož bych asi taky nepřemýšlela, že bych si ho nevzala, ostatních několik se mi jevilo jako průměr, který neosloví, nenadchne a forma zpracování a švů byla naprosto viditelně průměrná).
Jde o to, na co sedlo máte, zda rekreačně vandry nebo sport, kolik peněz do sedla dáte a co od něho očekáváte.
Je ale fakt, že kvalitní sedlo je skoro na celý život - jako sedlo Toma Dorrance
přikládám foto sedla Cliff wade - výroba Tokalasha western saddlery, půl roku používané na haflingerské kobyle těžšího rámce
Hanka
taky mám sedlo od Renka. jsem nadmíru spokojená, konečně kus kvalitní práce. Až na pár drobností, které jsme zvládli opravit doma na koleni si ho nemůžu vynachválit, hlavně zpracování, výborně zvolená kůže, neláme se, je měkká, poddajná, přitom silná, po druhém namazání už sedlo nevrže, měkčené posedlí do puntíku precizně šité, pohodlné jak mě, tak koni. Můj prcek má dosti nepravidelná záda, kostra není zcela na míru jelikož bych sedlo nemohla použít na jiné koně, ale pasuje mu a netlačí ho, o což mi šlo. kostra Billy cook, typ sedla all around, bez zdobení. dostupná cena, mohu ho jedině doporučit!!! až budu zase něco chtít, bude to opět od něj :) teď už to je uzdečka, pletené kulaté otěže, sedlo, brašny, současně dárek podkovářská zástěra pro přítele, těším se na výsledek :)
nikus
napsal(a):
taky mám sedlo od Renka. jsem nadmíru spokojená, konečně kus kvalitní práce. Až na pár drobností, které jsme zvládli opravit doma na koleni si ho nemůžu vynachválit, hlavně zpracování, výborně zvolená kůže, neláme se, je měkká, poddajná, přitom silná, po druhém namazání už sedlo nevrže, měkčené posedlí do puntíku precizně šité, pohodlné jak mě, tak koni. Můj prcek má dosti nepravidelná záda, kostra není zcela na míru jelikož bych sedlo nemohla použít na jiné koně, ale pasuje mu a netlačí ho, o což mi šlo. kostra Billy cook, typ sedla all around, bez zdobení. dostupná cena, mohu ho jedině doporučit!!! až budu zase něco chtít, bude to opět od něj :) teď už to je uzdečka, pletené kulaté otěže, sedlo, brašny, současně dárek podkovářská zástěra pro přítele, těším se na výsledek :)
nikus
napsal(a):
Mohu se jenom zeptat na kolik Vás sedla vysla? a kontakt na sedláře.
Přemýšlím, že jedné z nasich plnasek pořídím western. Kohoutek ma střední, ale problém je s nasvalením zad, které není az tak optimální zatím.
Sedlo chci na čundry a procházky do přírody. žádné vysoké nároky.
přidávám foto kobči.
denny trikolka
napsal(a):
Mohu se jenom zeptat na kolik Vás sedla vysla? a kontakt na sedláře.
Přemýšlím, že jedné z nasich plnasek pořídím western. Kohoutek ma střední, ale problém je s nasvalením zad, které není az tak optimální zatím.
Sedlo chci na čundry a procházky do přírody. žádné vysoké nároky.
přidávám foto kobči.
původně jsem se chtěla nacpat ke dvaceti tis., ale navymýšlela jsem si tam další věci až mě to i s brašnami vyšlo na 28 tis. :) ceník a podrobné info najdeš na www.tokalasha.com . skvělý přístup, pokusí se najít řešení každému, řekne svůj názor a přijede i na dalekou cestu jako k nám do Prahy
zari
napsal(a):
Hanka
Objednání sedla od závazné objednávky po přivezení hotového sedla sedlářem uplynulo 6 měsíců. Mezi tím byla sjednána osobní návštěva s napasováním koster na koně, nesčetná osobní diskuze a poté i diskuze přes mail i telefon. V případě Renka klobouk dolů, je to férovej chlap, který řekne narovinu pro i proti. Sedlařinu má dle mého názoru rád a dělá ji při jiném zaměstnání. Sám jezdí a nedávno byl na zkušené v Americe.(Nechci tu za jeho zády psát podrobnosti, ale myslím si, že si to za svou práci zaslouží.)
Možná to vypadá, že hájím jen jednoho sedláře - sama jsem měla tu zkušenost vidět a konzultovat jiné. Záleží na tom, co od sedla očekáváte, jaké máte nároky a finance.
Jsem spíš westernový jezdec - kochač - vandry, vyjížďky, pohoda v sedle. Do budoucna možná nižší stupeň Trail. Hlavně sen vlastního koně a pořádných cajků, které jsou BEZPEČNÉ, POCTIVÉ, KVALITNÍ.
Za komplet Cliff wade, uzdečka, poprsák, otěže, chapsy jsem dala 39. 000,-
Verdikt po půl roce užívání - jsem já i kobča spokojená.
Ha, ža bych konečně našla člověka co mi okopčil moje sedlo kurnik jak já si vybírala at nikdo nemá stejné a po nějaké době bum a sedlo naprosto stejné až na barvu
to naštve... Ale jinak mám taky sedlo od rency a nemůžu si stěžovat už to jsou cca dva roky a jsem spokojená. Už bych asi zvolila trošku měkčí posedlí ale jinak spokojenost. Kvalitní práce, jednání i vše ostatní.. Já ho měla sice trochu dražší 34 000 ale kamarádka co si u něj dělala tak myslím 22 nebo tak nějak. Záleží co chceš za typ a hlavně co si na něj navymýšlíš
Barčo, známe se, už jsme spolu mluvily, ale asi si zapomněla.
Inspirace tvýho - nýbrž toho typu sedla, bylo sedlo tvé, ale divila by ses, kolik věcí jsme tam s Renkem měnili, aby to bylo napasované na mě a mou kobylu. Zdobení a typ sedla si měla holt ty první a máš na to nárok, být hrdá. Nicméně, je to to samé, jako kdybych nařka všechny majitele sedel třeba od Frinty na květinově vyzdobená sedla s minimální obměnou.
Ale o tom to není. Mě se tahle Celtic Bordura líbila - no a jak jinak borduru na sedlo napsovat, co jsem si prosadila, tak zdobenou hrušku (Ať mám na co koukat, když si pod prdel nevidím když v sedle chytám lelky
.
Ale, můžem snad obě říct, že se investice vyplatila
Hanka
Ahoj no nevím jestli na tom něco uvidíš ale posedlí hodně stmavlo + je hladké už není jak nové takové to drsné... snad s toho něco poznáš:-)
Na fotu wade 28 (Bořánek wade a kdesi cosi) A. Frinta - zatím velká spokojenost, až na jeden skovaný šev i kvalitní práce - sedlo mě upřímně překvapilo, už jen aby sedělo dlouhá léta
wade 58 westjack, nádherná práce a skvělé sedlo, napasování - sedlář tvrdě selhal
wade Buckaroo I. A Frinta - foto už nemůžu najít, koni sedlo, mě vůbec ne
strip
napsal(a):
Prosím, prosím, šlo by vložit fotku, jak vypadá sedlo teď? Jde mi hlavně o to, jak vypadá posedlí, když je světlé a rubem nahoru. Děkuji.
světlé posedlí (a fendry) rubem nahoru po roce a půl - teda pokud postačí z jiného sedla (wade 58 westjack) ač hladčí sed drží stále dobře
kachnicka

XXX.XXX.221.254
Předem omluva, že se Vám sem pletu :), neměl byc někdo zájem o sedlo Wade Westman z řady WestStar? bližší info na mailu: MichalaSvecova@seznam.cz nebo tel.: 721381664. Díky
Zdravím,
máte někdo sedlo od sedláře Martina Häuslera http://www.facebook.com/home.php?# !/photo.php?pid=456407&id=100000006113930&ref=album ?