Tak si konečně po dlouhé době jednou založím taky Já
Dneska bylo nádherně, dopoledne jsem fotila koně, ale ještě nemám přeuložené fotečky. Akorát táta přeuložil psy..jsem pak šla s Daréskem něco fotnout a později s Fabbym, ale tam už mi zalízalo sluníčko bohužel.
tady Darések
Bohužel i Fabínka na procházce mi už zašlo sluníčko do mráčků, tak toho moc nebylo..možná dopoledne ještě něco fotnu, když bude sluníčko. Darés měl lepší světlo při focení.
tak a poslední..ať to tady není samý pesan :-)
Pak hodím koně, až budu mít přeuložené...
Ahoj, hubert byl moc fajn a jsem ráda i Alča,že jsme jely. My jsme právě měly strach co kluci budou dělat mezi tolika koňma ( a že jsem jich tam teda tolik nečekala), ale opravdu byli v pohodě a udělali nám obrovskou radost.
Fotky mám na rajčeti tak kdyžtak mrkni na http://sarikus.rajce.idnes.cz/Hubert_Ledce_2010/
Jsme pak večer říkali,že jsem si ještě mohlí říct o fotky od tý paní cojela v zápřahu s těma ryzákama, ta taky hodně fotila.
Ale jinak si myslím,že se to fakt povedlo i počasí vyšlo a tempo bylo podle mě hodně v pohodě i když teda Sobista je dneska nějakej uťapanej
Dneska je nádherně..fakt úžasně :-)
Tady foto ze včera..dneska asi ještě vezmu foťák....to je tááková nádhera, když svítí sluníčko!
Teda Lucky,to jsou fotky jak z pohádky, Usa je krásnej bílej míšan
Markét před Broučkem smekám a myslím,že na svůj věk vypadá opravdu dobře a je vidět,že mu dáváš to co potřebuje. A on včera ani nebyl nějako spocenej viď? A teda holky na poníkovi taky neměli chybu
A ten "zimní hubert" to zas budou pořádat ty co to dělali teď?
kachnicka

XXX.XXX.221.254
Ahoj westerňáci, neměl by někdo zájem o westernové sedlo wade Westman? Bohužel kobylce začalo být úzké, bližší info na: MichalaSvecova@seznam.cz
Byl spocený jen trochu.Já ho šetřím a když cválá, tak si o to ,,řekne,,sám, že on chce. Včera zakašlal jen 1x /je dušný/, počasí mu doslova sedlo. Už nenervuje,jako dřív.Je hodně pošetřený, však si v minulosti vytrpěl dost-byl v pokusné stáji na výrobu hadích sér, mám ho 12 let, takže si zaslouží péči a lásku. Chodíme na ruce na procházky,je to můj mazlík.
Ano, ten vánoční se zřejmě pojede taky z Ledec. Taky něco ze Seletic říkali, že se jede 23.12. od nich,ale jako matka od dětí se asi sotva urvu.Stačilo včera, jak jsem byla servaná, koně jsme nemohli naložit, nervní chlap do toho, ale stálo to zato...Příště řeknu i p.Suchému z Jabkenic.Hele, víš že se dnes žení p.Štastný?
Já na ty Vánoce právě taky nevím, budu muset taky pomoct doma a navíc mi jsme se loni nehezky se Sobistou natáhli páč pod sněhem byla zamrzlá kaluž a já od tý doby když je sníh,tak radši jedu jen tam kde to znám a radši krokem, no prostě mám strach.
Já si pamatuju ještě když chodila Alča na brouka jezdit co vyprávěla,čím vším si prošel a včera vám to spolu moc slušelo
Myslíš Šťastnýho z Jabkenic?
remonek
napsal(a):
Ahoj, hubert byl moc fajn a jsem ráda i Alča,že jsme jely. My jsme právě měly strach co kluci budou dělat mezi tolika koňma ( a že jsem jich tam teda tolik nečekala), ale opravdu byli v pohodě a udělali nám obrovskou radost.
Fotky mám na rajčeti tak kdyžtak mrkni na http://sarikus.rajce.idnes.cz/Hubert_Ledce_2010/
Jsme pak večer říkali,že jsem si ještě mohlí říct o fotky od tý paní cojela v zápřahu s těma ryzákama, ta taky hodně fotila.
Ale jinak si myslím,že se to fakt povedlo i počasí vyšlo a tempo bylo podle mě hodně v pohodě i když teda Sobista je dneska nějakej uťapanej
Omlouvám, že se vám tu pletu, ale nevíte, prosím někdo, co je to za sedlo na tom koníkovi v popředí http://sarikus.rajce.idnes.cz/Hubert_Ledce_2010/#P1130930.JPG ? Děkuji.
Brouček je úplně úžasný, moc Markétko přeji, aby vydržel co nejdéle, užili už jste si. Je fakt šikulka.
Usa je už krásně plyšová, má nádherný kožíšek. Odvedla jsem ji ke koníkům, ale před tím jsem ji po pár dnech vzala zase fukarem, tak se trochu zaprášilo, ale je teď nádherně voňavá a čisťounká. Betty s Bendulkou už ji vítali a krásně se proběhli po pastvině, než zaparkovali
Bělouš je můj, takže můžu podat přesný info , sedlo není žádná značka je to prostě jedno z těch levnějších, já ho kupovala myslím před 2 rokama a stálo něco kolem 4 000 možná něco víc už nevím. Ale je fakt, že letos jsem z něj byla hodně nešťastná páč nám začalo jezdit do předu, a jelikož je valach váleček bez kohoutku, tak napasovat na něj sedlo je docela boj, nakonec to dopadlo tak, že teď šetřím na winteca, teď přesně teda nevím jak se ten typ sedla jmenuje, ale měl by sedět i na tenhle typ koní.
Mě právě z té fotky zaujaly celkem velké opěrky. Ty bych celkem potřebovala, jak koník dělá kraviny. Já teď Winteca mám, konkrétně 2000 Pro s cair a je to, co se týče opěrek, taková placka, ale jinak je vážně pohodlné. Sedlo mám druhým rokem a už jsme vystřídali 3 komory.
No ono to tak vypadá na tý fotce, ale žádný velký opěrky to nemá. Kamarádka má KT Apollona a ta má teprv opěrky já jsem zvyklá na tu mojí placky, takže když jsem si do toho KT sedla, tak mi to přišlo divný, ale říkala,že jsou fakt dobrý, že v tom člověk usedí snad všecko.
Tady na tý fotce je vidět, že nemá velký opěrky
Markét já se rozhoduju mezi Wintecem Jump Cair a mezi Wintec Wide, ten Wide je prej dělanej na ty soudečkovatý koníky, ten Jump se mi moc líbí, ale nevím jestli by to bylo to pravý na ty naše couračky do lesa, aby mě pak z toho nebolely nohy když je to skočka. Samo že bych hned brala KT nebo Hauzra, ale my vždycky máme problém po zimě jak moc nejezdíme a přeci jen u těch winteců jde vyměnit komora a je to.
pěkný fotky z huberta mohla to být pěkná akce. my máme zítra. jsem zvědavá jestli pořadatel udrží v rozumných mezích jednoho debila. loni dělal bordel a v průběhu roku se všem omlouval a sliboval že se to nebude opakovat.
jestli by nebylo lepší se jen poflakovat po lese
a kde jedete? K Myšákovi?
Krásné fotečky.
Jarka koupila Betty krásnou uzdečku a poprsák, dnes to byla otestovat a musím říct, že to Betty moc sluší. Bylo to prý původně na hafloše děláno, jde vidět, že je to na zakázku sedlářem vyrobeno....někdy nafotím.
Ahoj Kochačkýý,už jsem zase tady,my zateplovali obývák a chodbu,takže byl počítač odpojenej.
Blahopřeju účastnicím Huberta,na fotky hned mrknu,jak budu mít chvilku,my se taky účastnily zajímavý akce.
Naše první životní hobbíky,
Arlav skákal špicově
,akorát Jarča si zapomněla doma GPSku,
na obou parkurech opravdu zabloudila
,ale nic si z toho neděláme
,příště už si dá bachacha.
Tady na oprácku,byl ten parkurek fakt na prvňáčka dost na zapamatování takovej blbej
,páč tam byly ještě varianty,a to Jarču dost zblblo,že opomněla jeden skok.
Ale já jí obdivuju,že to přešla,protože ona zabloudila až ve druhý fázi,já bych zabloudila hned po pěti skocích první fáze.
Jojo,Markét,je to na Mělníku,tady šla 70 cm a spletla tu jednu překážku.
Jinak Arlav je oddílový koník,kam jsme Jarču přihlásili,aby jezdila pod trenérem.
http://www.stream.cz/video/528910-jarca-a-arlav-melnik-28-10-2010
Šárí,a co Sobista,dělal arabskýho poníka???
Tady Jarča s Mondym,já nevím,doma skočí téměř vše,sice na poněkolikátý,ale dá se ukecat po dobrým,ale na tom kolbišti se mu muselo někdy někde něco stát,jenže co,to už se nedozvíme,ale makáme,makáme.
Mně spíš připadá,že to má dobře koník spočítaný,že ví,že může 2 x na parkuru zastavit a pak ví,že jde domů a nemusí skákat to,před čím štycnul,sice musí skočit něco jinýho,ale né to,co se mu nezdá.
On pak,když vidí,že to Jarča nevzdá,tak to zapárkrát přestane řešit,že je z toho vykulenej a skáče jak z partesu.
Tak mu stavíme překážky,aby vypadaly plně,aby to nebyly jen klacky,tak jí párkrát od toho odveze,ale v momentě,když pozná,že Jarča nepřestane,tak to skočí jakoby tam žádný ručníky ani nebyly.
Jarča je stejně šikovná! To se stane, že něco nevyjde, ale myslím že ona jednou ještě všem ukáže. Fakt šikovná holčina.
Koukám na tu fotku Pierota a nemohu se vynadívat, jak je kráásný!
Tak jsem konečně přeuložila zbytek těch fotek z 29.10. ....
Tady Usa s Betty si daly dostih ...Betty to vždycky rozpálí radostně z výběhu do ohradníku jak šus a Usa to rychle odpíchla, aby nezůstala pozadu
Lucí,kráásný podzimní fotky,
fakt je teď nádherně,
snad to ještě pár dní vydrží.
Dneska je hnusně.... přííšerný povichr. Mámě už popadaly truhlíky, všechno lítá, já včera zbavila zahradu listí a má ho zpět ze všech koutů. Hotová vichřice
Z takovou nebude zítra na stromech ani lísteček...děs. Chtěla jsem toho tolik udělat dnes venku, ale akorát mi všechno lítalo...sotva jsem odvedla Usu na pastvinu.
Jéé,koukám,holky si užívají trysku,náádhera,ty tam máš aspoň plac,a holky se můžou rozlítnout,
tady je těch 100 metrů málo,ale taky tu docela lítaj,když je to popadne,ale mám strach.
Díky,Lucí,no jo,my jsme jí to taky říkali,ať si z toho nic nedělá,páč ona to obrečela
,že to spletla,mrzelo jí to moc,ale prostě ta nervozita,nový překážky,kurz,teď nám tam fandili ti lidičkové,co měli Monďáska
,tak přijeli Jarču povzbudit a ještě známí nějáký,tak jí to asi rozhodilo víc,než čekala sama,ale myslím,že už si dá opravdickej pozor.
To jsou prostě zkušenosti,které se nikde vyčíst nedají,to si sama musí prožít a z každé chyby,kterou kdy udělá,se musí poučit pro příště,aby se jí to už nestalo,chce to jen čas.
Tady je ta 80tka,jak tam Jarča netrefila do té druhé fáze,přitom naštudovaný v hlavě to měla,jen byla prostě rozhozená.
http://www.stream.cz/video/529009-jarca-a-arlav-melnik-28-10-80-cm
A včera jsme se utrhly na vyjížďku,tak poprvně v životě se mnou Jarča jela ven na Pierotovi.
No jo, to je blbé, když tam bylo ještě tolik ledí fandit a tak se ji to chuděrce nepovedlo. Ale to nevadí, zkušenosti jsou hlavní, bude trvat než bude profík, ale je strašně šikovná, fakt moc
Jo, na běhání mají prostoru hodně, ale jejich nejoblíbenější činnost je tato..hlavně Bendu je tak nedonutíš se hýbat
Teda ji to nějak moc baví....
Hele, to už máš fakt nejmenšího koně!!!!
Tady se mi rozjel marod ještě jednou ...jo všimni si jak ona srandovně přesrsťuje...vždycky do takových grošů...má kratší a delší chlupy
No právě,že lidi byli fantastičtí,všicí jí pochválili,že jela dobře,a právě jí taky uklidňovali,že taky leccos popletli,a né jen na hobíkách,
i na ofikách se často lidi spletou a zblouděj.
Tak důležitý je,že ona z toho opravdu byla moc smutná sama,hrozně jí to fakt mrzelo,co se stalo,a to je asi nejlepší škola proto,aby se ona sama snažila,aby už se to nestalo.
Tady jsou nějáké fotky,já nemám žádnou,já to všechno točila.
http://tota.nipax.cz/foto/index.php?/category/576
A na Pierotovi vypadá srandovně..tak nějak k sobě ještě nepasují. Je na ni hodně velký, ale jinak je fakt moc šikovná a hlavně se nebojí..to já neskáču, já se bojím a ani nesmím
Tryskouň
Jojoo,mám nejmenšího koně
,ale mě to neva,ona prosím Tě je sice malá,ale šikovná.
Jarča měla dneska jinýho koníka,a všechny ty holky,co tam dneska byly,celkem 5,měly každá jinýho koně,to byla docela sranda tu půl hodinu pozorovat,jak se všicí trápěj,ale po půl hodince už šlapali i koníci,i jezdkyně.
No však Usa je taky malá...a je pro mě akorát!
hele, ona není vlnitá ta srst!! Je úplně rovná! No vážně. Ale tak zajímavě ji narůstá. Ono se to v zimě časem sjednotí, najaře už je ta srst jednolitá. Ale jak nasrsťuje a než to všechno doroste, tak vytváří groše. Prostě má srst různé délky...uprostřed grošů delší a na okrajích kratší, takže to vytváří opravdový reliéf..nikdy jsem to u koně neviděla. A jak na ni zasvítí sluníčko, tak to ještě vynikne. Normálně to člověk nevnímá, ale na těch fotkách to jde děsně vidět
Tady je kamarád ...stál, klidný jak želva..však ona ho oběhne ..a Usa se řítily cvalem a kolem něj dělala kravinky a on klídeček..však ví, že ona je hodná a nic mu neudělá. Ona brzdila a házela různé kreace
...až na tu děsnou elektrárnu v pozadí
Tak jsem se konečně pročetla až na konec. Lucky Sobista jak teď měnil srst,tak měl taky takový groše, přesně jak píšeš ty, některý chlupy byly kratší, některý delší a na sluníčku to házelo ty groše.
Jaru to neva, že to Jarča spletla, jak píšeš ty chybama se člověk učí a příště si to už určitě pohlídá, A já se ji ani nedivím,že zabloudila, já bych to asi taky zmotala kolikrát tam je těch překážek tolik,že by člověk ani nevěděl co přeskočit dřív.
No a ten můj Sobista byl na hubertu opravdu hodný, ze začátku když jsme dorazili k hospodě kde byl sraz, tak byl takovej vykulenej, páč už tam bylo docela dost koní ale pak už uklidnil a věnoval se trávě. No když se koníci rozjeli, tak to byl docela boj, páč my jsme se s holkama dohodli,že radši pojedeme na konci a on se snažil dohnat ty na začátku, ale pak teda zjistil,že to nemá cenu a už pak šel fakt v pohodě, Opravdu mi udělal radost,že se choval kultivovaně a nepředváděl arabského poníka. I náš kámoš Pasik to zvládnul v pohodě až teda na tu svíčku jak psala Markéta, to Alča říkala,že se ji udělalo uplně zle když si tam takhle stoupnul a abych pravdu řekla,tak mě docela taky, jsem se bála aby se nepřevrátili.
Jinak bylo 31 koní a bylo to opravdu supr.
Tady s tím hafloškem se chtěl Sobík pořád kamarádit
Tý joo,Lucí,tak ten chlápek je teda dobrej
,fuuuj,já mám u tohodle vždycky blbej pocit,když kolem mě běží kůň,a ještě takovou tryskorychlostí....
Holky,kolik Vás bylo na tom Hubertu,účast vypadá docela slušná
,a počasíčko bylo epesní,
náádhernej barevnej podzim,a koukám,Vy jste nedostávaly mašličky Hubertovský?
Jé,Šárí,Tys mi odpověděla už,no 31 koní,to je akorát,
ty kočáry super,tam by se mi taky líbilo.
Jo,přesně,Šárí,my si z toho nic neděláme,já bych taky zabloudila,víš co,pro jezdkyni,která přeskočí ve výběhu 7 překážek a nikde žádný jiný nejsou,je tohle jako Jiříkovo vidění,tam jí zmotaly ty varianty a pak ještě překážky,který tam stály a neskákaly se,tak jí hold bude trvat chvilku,než se zorientuje,co má skákat a co ne.
Taky si myslím,že těch 31 bylo, tak akorát :-). Kamarádka byla loni na Ptýrově a tam prý bylo koní 60 to už si ani nedokážu představit. Jj Jaru počasí bylo krásný,takový akorát V Seleticích mají jet ještě 27. listopadu, ale to uvidíme jaký bude počasí. Mašličky jsme nedostali páč podle mě pořádající s tolika koňma nepočítal
, ale třeba to příští rok napraví
Ahojky..fotky jsem všechny prohlédla i videoa tam byla, tak jste to měli hezké. Škoda že sluníčko nebylo. Tady byla Hubertka v sobotu za kopcem a prý bylo 103 koní ....docela mazec. Těžký terén našich hor...prý jeli kolem 30km...počítám, že určitě o něco víc. U vás jsou dobré ty kočáry na té Hubertce..to bylo u nás najaře ta kočárová jízda, jak jsem jela s Usou taky..tam bylo kolem 40 koní určitě. Ale ta Hubertka tady musel být mazec.... Usu by trefil šlak
No Bettynka by tohle taky ještě asi nedala, bylo by to na ni moc ještě. Včera jsem Use upravila kopýtka a teď čeká ještě Benda s Betty.
Jinak ten chlápek je brácha majitele Bendy..bydlí vedle. Zkoušel mi pomoct i toho Bendu rozběhnout, ale bez šance. Zato Use stačí málo jak má energii a hezky to odpálí. A Filip kliďánko stál, že prý však ona se mu vyhne
...jako musím říct, že asi málo lidí by zůstalo klidných jak želva, když se řítí tryskem kůň a ještě kolem dělá kraviny
No to musel být mazec, to jo.
Koukala jsem na těch vašich fotkách..ta holčina na koni v růžové..to byl taky mazec
No tý blááho,já si to ani nedovedu představit 103 koní,
ale zase aspoň na těch kopečkách jsou ti jezdci aspoň asi ukáznění,nebo néé?Tady to bývá kolikrát k vzteku ty roviny,je tu pár s prominutím blbců,co mají děsnou prdel z toho,když to kolem lotu koní vezmou tryskem
,letos to byly teda fakt víc dostihy než Hubertova jízda.Pak se zbytečně ty koně,kteří jsou pořád v klidu,hecnou,a je to zbytečný.Ale tak my už tyhle nekontrolovaný jízdy nejezdíme,nepotřebujeme,aby se Monďásek v tom poli koní zblbnul natolik,že by se s ním Jarča musela prát,spíš jsme rádi,že je klidnej,když vidí koně a věnuje se tomu,co po něm chce Jarča.
Tý jo,to byl Jarda dobrej,třetí z tolika jezdců,fakt že jo!!!
No hele,já si říkám,že taky byla dobrá,protože tam poměrně dost jezdců padalo,i dospělej chalp se tam poroučel k zemi,hodil takový salto přes záda,
a hodně koní vyštycovalo,tak naše holka sice zabloudila,ale přešla všechno bez jedinýho shození
,sice jí to v těch 80tkách taky jednou píchnul,ale hned se opravili a jeli vesele dál,to byla její chyba,protože ona překpokládala,že to ten koník štycne,což se taky stalo.
Fakt fungujou ty koně na myšlenku,
ale někdy je to na prd.
Ahojky kochačky,
tak jsem se konečně prokousala na konec.....taky jsem o prodlouženým krásným víkendu nějak zanedbávala počítač....
Hubert musel být teda opravdu po vedený...krásný fotečky
představa 103 koní na hubertu mě docela děsí....
Jaruška je oprvadu moc šikovná a to že spletla trasu...jak už jste tu psali stane se i zkušenému profesionálovi...
jinak já trávila celé dny u koníků....byla jsem se i kochat, ale to nemám žádné foto, kámoška co bude jezdit na Bretovi marodí...tak zatím jezdím sama....
včera u mě byla jiná kamarádka a udělala mi pár foteček s koníkama
tak nic nebude...nejdou mi sem vkládat fotky
No mě ta představa taky děsí. Navíc tady je to přesně jak píše Jaruš..teda na 90%. Jsou tady taky experti, co neberou na nikoho ohled a prostě buď se udržíš na hřbetě, nebo ne... a to já nemusím. Raději jedu s lidmi v klidu a pohodě. Stačilo mi i posledně s tou Bettynou. Jak se nervnou všichni, ta je to o život, někdo z toho má srandu, ale byli tam i tací co nadávali, jelikož to měla být klidová vyjížďka a samozřejmě to někteří nezvládli a pak už to jede...hecnou se všichni koně a někteří se fakt vynervili dost.
Na těch fotkách jsem viděla dámu na tmavém koni..měla vyřvaně růžovou vestu, bandáže, otěže a nevím co ještě... no docela to bilo do očí...
Tady je zase šílená vichřice..doufám, že koně neodnese.
http://sarikus.rajce.idnes.cz/Hubert_Ledce_2010/#P1130978.JPG
myslíš tuto holčinu???
to ještě jde...viděla jsem už horší
já jsem roura...už vím proč mi nejdou vkládat fotky....jáí je mám v jiném souboru
tak teď ta společná
jéé holky oni nebyli růžový, ale červený na tý fotce to vypadá jinak. Jinak ta kobča je bejvalej dostihák a z dostihů byla stažená protože se strašně nervila, měla i svalový křeče a tak. Ta holčina nám to vyprávěla a teda myslím,že ušli kus cesty a ta holka je naprostej kliďas, fakt na to jak ji tam kobyla nervila . Tenhle hubert byl fakt v pohodě, jelo se krokem, občas klus sem tam i cval, ale nebylo to žádný rodeo, nikdo nespadnul a koníci vypadali taky spokojeně. Já bych se ani mezi nějaký blázny nehrnula to už pak je člověk akorát nas.... a lituje toho,že jel. Tady naštěstí nikdo ani bordel nedělal a všichni se chovali,tak aby se tam nic nestalo.
Teda Markét z Sherona je už pořádnej chlapák, Aleš se ptal v práci a ten pán je už prej starší, tak už se mu hříbě vychovávat nechce, že mu stačej koně co má doma a že je rád,že to všecko oběhá.
Jinak bych se holky chtěla zeptat, vím,že fotka je nic moc, ale jinou nemám :-( kobyla, chlaďaska, údajně 5 let podle mě tak 7-8 bez PP jakože od ní nejsou žádný papíry, ani modrý průkaz nic, údajně ze Slovenska, tahat neumí pod sedlem toho asi tak moc neumí. A cena za ní 25 000, já jsem říkala max tak 15 000 jakej je na to váš názor?
Díky,Markét,no doufáme,že jí to půjde i s Monďáskem přes 60 a 70
,no uvidíme.
Šárí,je blbý,že je kobča bez papírů,protože jí sice může být 5,ale také jí může už být i 10
,ale pořád bych ty peníze já za šimlu dala,pokud je hodná a ZDRAVÁ,to,že nic neumí,nevadí,to si jí doučíte.
Šimly a ostatní atraktivní barvy jsou vždycky dražší,a co si budeme povídat,taky hezčí.
Kobylka vypadá dobře,hlavně aby nebyla zrasovaná na nohy z lesa,ale fotka je malá a ty fotky fakt hrozně moc zkreslujou.
Zkuste jí s veterinářem okouknout a smluvila bych to na těch 20.
koukněte na toto téma u některých věcí mi opravdu zůstal rozum stát
https://www.ifauna.cz/kone/forum/r/detail/362310/ruzne-prisernosti-aneb-co-byste-si-na-kone-nikdy-nedali
Šárí,podle přerostlých kopyt koně opravdu nesuď,hele,když jsem si přivezla Bóbikáá,tak měl kopyta skoro jako lyže,bohužel jen díky tomu,že na něm prodejkyně chtěla vydělat tím,že na něm šetřila,kde mohla,neměl udělaný očkování,nic,jen aby to moc nestálo a aby se koník za co nejdráž prodal,a můžu Ti říct,že byl opravdu moc hodnej,nelekavej,nazákeřnej,prostě moula první kategorie,rozhodně se jeď na kobču podívat osobně a hlavně si vezmi s sebou někoho,kdo už se mezi koňma nějáký rok pohybuje,víc očí víc vidí.
Tý jo,Jarča přišla ze školy a hráli basket a nějáká holka jí přihrávala ten velkej míč a Jarča ho něják blbě chytla a má podvrknutej malíček.
Ta holčina měla sladěnou kobču do červena,vypadalo to i tak hezky.Kobča fakt dost nervila,po 5 km přestala cválat na místě.S holčinou jsem mluvila,tak říkala,že je magor po matce,kobču dostala zdarma.Prý se na jízdárně chová naprosto vzorně,to mezi koníky jančí.Doporučila jsem jí zkusit granule na zklidnění.Kobča je březí,tak se musí opatrně.
Do červena to vypadalo určitě dobře...na těch fotkách to prostě vypadá růůžovéé . V rudé nebo vínové by byla nádherná..určitě.
Jinak zrovna jsem dala všechny fotky na naše psí webky a do aktualit vše vypsala, tak můžete juknout postupně na fotky pejsánků..myslím, že se mi tentokrát fakt povedly
http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/clanky/aktuality-____-_aktualitat_/nove-fotogalerie-nasich-milacku-.html
Tady je první Darések a vzadu Fabby
Lucky ti tvoji hafani jsou prostě jak medvídci
My včera byli venku jen na chvilu, cestu jsem nechala na Sobistovi mno a skončilo to tak,že jsme lezli přez nějakou paseku no hold tam bylo asi něco zajímavýho, ale jinak byl Sobista jak lemřička,chvilu jsme klusli a pak se jen plazili krokem
Ahojky,
Barunka chvíli nebečí,tak toho musím využít a pozdravit vás!!!
Moc pěkné fotečky máte všichni!!!
Jé a kdo to sem dával to sedýlko na kozlíkové kostře-??Vypadá super!!!Já takové můžu.Je pohodlné?
No my většinou jen choveme,prdíme,kadíme a krmímeAle to neva,Barču my rádi
Tak snad za rok se dostanem do sedla.Už malé vybíráme poníka
Ahoj Evíí,jéé,ta je super ta Barunka,jaký má kukadla veliký,to aby lépe na koně viděla.
Jinak je na prodej Kačenka,
není a nebude v inzerci,je sice dušná,ale při venkovním ustájení v pohodě,tak kdybyste měl někdo zájem,písněte.
Lenča si koupila velkýho valacha a Kačenka je nevyužitá,je jí fakt škoda,byla by pro nějáké šikovné aspoň šestileté dítko.
Ahojky! Dneska je nádherně a konečně není povichr..hurá!!! Ale listí je fuč..ještě že jsem stihla nafotit všechny.
Jooo, kluci jsou modelky. Oni vydrží. Nejlépe se fotí Darés, tomu někde do křoví hodíč kamínek a on hned nastraží ouška a je krásný. Fabby je víc ignorant, ale když řeknu stůj, tak stojí. To oni jsou hodní. Já je moc neštelovala..na dálku (bylo to teláčem) jsem je vždycky někde poslala a pak fotila.
Jooo..arabský pony unavený..no to je gól! To si užij, to se často nestává, ne?
No,asi ho trošku nožky bolej,ale to přejde,nejlepší na to je jít s koníkem ven na prochajdu jen v kroku.
Větřík se ti Luci nelíbil No v neděli jsme byli na prochajde okolo Šance a tam v té jedné části vůbec nefoukalo a jinde děsný vichr...
O Kačence jsme taky přemýšleli že se tě jarů zeptám,ale zase než malá sedne na koně kačulka bude důchodkyně..
A ještě nějaký rok s poníčkem asi počkáme..
Kolik za ní Jarů chtějí??
Malá roste pěkně,spíš do délky-je to taková žížala..
Ahojkýýýýýý
u nás je tak krásně, že i venku je víc teplo než u mě v práci....
malá žížalka je fakt kouzelná...a usměvavá jak to sluníčko
jinak nevím kdo se ptal na to sedlo....sedlo je moje mám ho 14dní a i po jen 14 dnech jen a jen chválím...je opravdu moc pohodný
a hlavně konečně sedlo, které padlo kobylce...
Nevím,Markét,to by asi nebylo dobré,to sedlo jí perfektně pasuje a když Kačenku bude chtít někdo na ježdění,tak určitě si to koupí s ní,aby zase nemusel pasovat sedlo na několikrát,vždyť víš,jak to s těma sedlama je.
Lucí,Markétka si jí vzít nemůže,protože Kačenka musí mít venkovní ustájení,a oni mají boxy,to by pro Kačenku nebylo dobrý
,aby čuchala ten čpavek,ona je maximálně spokojená venku i největších mrazech,stačí přístřešek,kam si zaleze před větrem a deštěm,ale ona je tak chlupatá,že si stejně nikdy nezalízala,ráno vycházela z toho přístřešku a chrastily na ní rampouchy a Kačulda se tvářila naprosto spokojeně.
Já bych si jí nejradši vzala k nám,jenže to by mě Olda zabil...
Šárí,ona se Kačulda nemusí šetřit,Jarča s ní chodila normálně 30ti kilometrový vejšlapy s náma
,a nikde jsme na ní nečekali,právě proto,že byla venku,tak se to spíš zlepšovalo
,sem tam si odkašle,když žere prašnější seno,ale jinak fakt bez omezení.
S těma děckama bude řádit,že kdyby to nevěděli,že je dušná,tak to ani nepoznají.
Jaru,u nás by mohla být přes léto imrvere venku,do boxů se koně nezavírají.V zimě jsou venku od 6-18 hodin, pak jsou v dobře větratelném boxu.Garet je nyní se Schelbym v jednom,vedle je dočasně sláma ,takže by místo bylo a navíc Brouk dušný je a co je u nás doma,kašle jen pod sedlem,lehce v ohradě.Kačenka by i tak pro nás byla řešení na dva roky.Katka by z ní rychle odrostla.
S tím sedlem to chápu,já to jen zkusila
Tak jsem Jaru písla tý Míše meila, tak uvidíme. No já mít malý ´´smrádě´´ tak ji beru hnedle By ladili se Sobistou
http://www.livestockexpo.org/images/Horses/Quarter/Quarter%20Horse%20General%20Photo%20017.jpg
tohle docela nechápu...s tímhle jet:...když se mu kůň rozletí, tak ho zroluje hlavou mezi přední?....děs