PROSÍM,O ODKAZ NA PLEMENOU KNIHU HUCULŮ

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2010 09:08
sheril

XXX.XXX.68.24

PROSÍM,O ODKAZ NA PLEMENOU KNIHU HUCULŮ.Děkuji moc za každý odkaz.
Dále se ještě ptám zda neznáte plemeného hřebce-jediný v ČR uznaný jako strakáč-má se jmenovat Surmatz-tak nějak-je z polska.Díky :-)

1.11.2010 23:58
tamtam

XXX.XXX.85.156

Surmacze znám, je to mooc pěkný koník (i když pro mě jako zarytého huculáře je ta strakatá barva prostě divná). i povahově je zlatíčko, takový dobrák. Je na Dubové hoře (Zakšín) u pana Petera.

4.11.2010 07:45
sheril

XXX.XXX.68.24

sURMATZ JE TÁTOU MÉHO DÁRKU K VÁNOCŮM,-)BARON SE NARODIL LETOS JAKO JEDINÝ JEHO POTOMEK,KTERÝ NENÍ STRAKÁČ.dÍKY ZA ODKAZI A KDYBY JSTE VĚDĚLI PLEMENOU KNIHU tARPANŮ.
jEŠTĚ JEDNA OTÁZKA,JDOU DODĚLAT PP 6 LETÉ KOBYLE,JE PO PLEMENÝM HŘEBCI,MYSLELA JSEM ŽE JE TO HUCUL,ALE TED JSEM DOHLEDALA CHOVATELKU.VE STÁJI ODKUD KUPUJEM BARONA TAK MAJÍ TAKY 4 HUCULI STRAKÁČE,TAKY JSEM SE DIVILA.DĚDA TOHO MÝHO PRCKA JE KŘÍŽENEJ HUCL S ČT,VIDĚLA JSEM JAK MÁMU TAK DĚDU A OBA JSO KRÁSNÍ,NA LEHČÍ NOZE A VÝŠKOVĚ KOLEM 155-160

4.11.2010 07:56
klawdie

XXX.XXX.94.254

sheril napsal(a):
sURMATZ JE TÁTOU MÉHO DÁRKU K VÁNOCŮM,-)BARON SE NARODIL LETOS JAKO JEDINÝ JEHO POTOMEK,KTERÝ NENÍ STRAKÁČ.dÍKY ZA ODKAZI A KDYBY JSTE VĚDĚLI PLEMENOU KNIHU tARPANŮ.
jEŠTĚ JEDNA OTÁZKA,JDOU DODĚLAT PP 6 LETÉ KOBYLE,JE PO PLEMENÝM HŘEBCI,MYSLELA JSEM ŽE JE TO HUCUL,ALE TED JSEM DOHLEDALA CHOVATELKU.VE STÁJI ODKUD KUPUJEM BARONA TAK MAJÍ TAKY 4 HUCULI STRAKÁČE,TAKY JSEM SE DIVILA.DĚDA TOHO MÝHO PRCKA JE KŘÍŽENEJ HUCL S ČT,VIDĚLA JSEM JAK MÁMU TAK DĚDU A OBA JSO KRÁSNÍ,NA LEHČÍ NOZE A VÝŠKOVĚ KOLEM 155-160

zas nějakej lyžař Šárko?

4.11.2010 09:51
tamtam

XXX.XXX.85.156

Tak to teda dost silně pochybuji, že Surmacze pustili na nepůvodovou kobylu(kříženku). pokud vím tak Surmacz loni neopustil Dubovou horu a hříbata po něm jsou jen tam (letos jich má 22). Navíc loňská hříbata z Dubovky mají jména od "K", takže k nim baron určitě nepatří.
asi si naletěla.

4.11.2010 10:02
sheril

XXX.XXX.68.24

Musí být ale zapsán v modrém průkazu,ne a podepsán komisařem,klisna má poloviční původ a jakej lyžař?

4.11.2010 10:20
kokinka

XXX.XXX.41.173

sheril napsal(a):
Musí být ale zapsán v modrém průkazu,ne a podepsán komisařem,klisna má poloviční původ a jakej lyžař?

Klawdie nejspíš myslela naprosto úděsný stav kopyt ....:-(

11.11.2010 08:46
sheril

XXX.XXX.68.24

Ted jde vidět že chytrou děláš,ale nemáš pravdu ve středu došla modrá knížka a v ní 875 Surmacz O: 617 Szafir po Jasmin m:476 Sewilla po 924 Neszor
Barona Máma je 31/919 Barma M: 45/533 Bára po:2424 Hroby VI -7 TOP
Tak to má napsané v knížce jen otec matky byl hucul s ČT.Takže Surmacz nepřipouštěl,ale BBBBaron je jeho synem.HMmmmm.smajlík

11.11.2010 10:04
klawdie

XXX.XXX.94.254

sheril napsal(a):
Ted jde vidět že chytrou děláš,ale nemáš pravdu ve středu došla modrá knížka a v ní 875 Surmacz O: 617 Szafir po Jasmin m:476 Sewilla po 924 Neszor
Tak to má napsané v knížce jen otec matky byl hucul s ČT.Takže Surmacz nepřipouštěl,ale BBBBaron je jeho synem.HMmmmm.smajlík

No směješ se hezky, ale tak hlavně aby papíry nebyli falešné ani to by nebylo novinkou...
Každopádně co se tarpanů týče, tak nechápu jak tě napadlo hledat plamenou knihu????
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tarpan

11.11.2010 21:33
nemide

XXX.XXX.8.222

Na tý fotce je ten Baron? Letošní hříbě? To snad ne!

11.11.2010 22:48
tamtam

XXX.XXX.85.156

takže,
otec matky Barmy (kříženky), je podle vás čt? tak jakto, že má v průkazu podle vás napsaného jako otce plemeného hřebce 2424 Hroby VI -7 TOP? takže buď je to důkaz vaší pomatené mysli, nebo toho, že se do modrých průkazů píše naprosto cokoliv. Dokud nemáte udělanou paternitu, tak prostě otcem může být jakýkoliv kůň a Surmacze tam napsali jen aby to bylo zajímavější. Pokud to chcete vědět jistě, zeptejte se přímo pana Petera (případně jeho ženy Mariky, je na facebooku).

12.11.2010 09:07
sheril

XXX.XXX.68.24

Hroby je otcem Barmy matky Báry.Barma má koloku otce prázdnou,jejího otce jsem viděla na vlastní oči.Naučte se číst.Koně byl popisovat IN.J.Holíksmajlík

12.11.2010 09:11
sheril

XXX.XXX.68.24

Co bych měla mít pomatenou mysl, Baron je po Surmaczovi s plným původem a po mtce Barmě s polovičním původem,Matka Barmy -Bára má plný původ

12.11.2010 09:15
sheril

XXX.XXX.68.24

Asi koním rozumíš fakt hodně že poznáš že na fotce je 6 letý Tarpan a ne 5 měsíční hříbě,hříbata mají do 2 let úplně jinou stavbu těla.Zde je Baron

12.11.2010 09:28
sheril

XXX.XXX.68.24

Jinak mám tři pláváky a každý jiného odstínu-a všichni s úhořím pruhrm,jen Lucka ho má jen málo zřetelný

12.11.2010 12:57
klawdie

XXX.XXX.94.254

sheril napsal(a):
Asi koním rozumíš fakt hodně že poznáš že na fotce je 6 letý Tarpan a ne 5 měsíční hříbě,hříbata mají do 2 let úplně jinou stavbu těla.Zde je Baron

Je pravda, že nebýt Sheril netušila bych, že v čr žijí tarpani...smajlík

12.11.2010 13:45
nemide

XXX.XXX.8.222

Proč dáváš fotku jinýho koně a přitom píšeš o Baronovi? Z Tvých příspěvků všichni víme jaká Ty jsi odbornice přes koně.

12.11.2010 16:31
kecy.v.kleci

XXX.XXX.26.38

sheril napsal(a):
Gypsi-tarpan

Sheril, už jednou jsem Vám tu psal, že tarpana nemáte! Pokud máte toho huculíka v šedé, tak máte myšáka nebo podobný popis barvy, ale tarpan to vážně není.

12.11.2010 16:40
tamtam

XXX.XXX.85.156

sheril napsal(a):

takže znovu. V modrém průkazu hříběte máte cituji: Barona máma je Barma, z Bára po otci Hroby VI -7 TOP(což je topolčanský plemeník).
Dále tvrdíte že: "otec matky byl hucul s ČT". což ale evidentně zapsané v průkazu nemá, protože otec matky (barmy) je průkazu zapsaný Hroby VI- 7-

Z čehož jasně vyplývá, že v průkazu je zapsaný nepravý děda. takže mi vysvětlete, proč by nemohl mít zapsaného i jiného otce.

to že je to podepsané Holíkem, nevypovídá absolutně o ničem. respektive ano vypovídá, zrovna Holík zapíše absolutně cokoliv za flašku slivovice případně malý obnos a je mu to absolutně jedno.

tímto končí, vidím že se s vámi (respektive s tebou - podle stylu psaní a argumentace tipuji věk maximálně na 10 let) nedá rozumně bavit a vlastně je mi úplně jedno, co ti z hříběte vyroste.

Jen mě neskutečně rozčiluje, když se za hucula označuje kdejakej ořech!

14.11.2010 17:34
karwen

XXX.XXX.24.16

Ona to myslela tak, že Hroby VI -7 TOP je otec Báry (matka Barmy), jen to blbě napsala... jakože matka Barma má matku Báru (po Hroby VI -7 TOP) a otce ČT... jinak taky nechápu proč hucul v barvě šedý plavák, je pro některé lidi tarpan :-)

15.11.2010 11:11
sheril

XXX.XXX.68.24

mohu dávatfotku jimného koně protože v textu píši o obou,autorka na demnou to píše správně,jelikořž Barma otce nemá zapsaného.A Gypsi je Tarpan,jelikož znám jejího otce i matku,dohledala jsem je .Stavbou těla není podobná huculovi má více arabské krve,štíčí profil,vykulené oči,rodiče,a sourozenci,prarodiče stejné barvy.Tarpan vymřel,ale yl pokus o vyšlechtění nového tarpana a tím Gypsi je i v Chomutově mají Tarpany a nestdí se na obálky časopisů napsat tarpan.

15.11.2010 12:57
klawdie

XXX.XXX.94.254

sheril napsal(a):
mohu dávatfotku jimného koně protože v textu píši o obou,autorka na demnou to píše správně,jelikořž Barma otce nemá zapsaného.A Gypsi je Tarpan,jelikož znám jejího otce i matku,dohledala jsem je .Stavbou těla není podobná huculovi má více arabské krve,štíčí profil,vykulené oči,rodiče,a sourozenci,prarodiče stejné barvy.Tarpan vymřel,ale yl pokus o vyšlechtění nového tarpana a tím Gypsi je i v Chomutově mají Tarpany a nestdí se na obálky časopisů napsat tarpan.

je fakt, že poté co jsi měla poníka s koňskou chřipkou, schvácenou mulu tak proč by jsi nemohla mít vyhynulého tarpana...ale houpací by byl ideální....:-|

15.11.2010 13:32
kecy.v.kleci

XXX.XXX.26.38

Sheril, co přesně z následujícího článku, Vám není jasné?

-
Tarpan

Stupeň ohrožení

vyhynulý druh (1876)
Vědecká klasifikace
Říše: živočichové (Animalia)
Kmen: strunatci (Chordata)
Podkmen: obratlovci (Vertebrata)
Třída: savci (Mammalia)
Řád: lichokopytníci (Perissodactyla)
Čeleď: koňovití (Equidae)
Rod: kůň (Equus)

Binomické jméno
Equus caballus
Boddaert, 1785
poddruhy
Tarpan lesní (E. c. silvestris)
Tarpan stepní (E. c. ferus)

Tarpan (Equus caballus, syn. Equus ferus), evropský divoký kůň, obýval stepi a lesy východní Evropy. Byl loven pro maso a vybíjen kvůli ochraně úrody a domácích koní. Poslední tarpan uhynul 1887 v zoologické zahradě v Moskvě, poslední volně žijící tarpan zemřel na Ukrajině roku 1879 na následky zranění v důsledku uštvání místními obyvateli[1].

Tarpan a kertag (kůň Převalského) jsou předky dnešních domácích koní.Obsah
1 Popis
1.1 Tarpan (Equus Gmelini)
1.2 Tarpan stepní
1.3 Tarpan lesní
2 Odkazy
2.1 Reference
2.2 Související články
2.3 Externí odkazy

Popis
Výška: 130-135 cm
Znaky: krátká stojatá hříva
Zbarvení: šedé nebo plavé, úhoří pruh, zebrování

Tarpan (Equus Gmelini)

Tento kůň měl oproti dlouholebým kertagům se zavalitým a poměrně hrubým utvářením těla ušlechtilejší hlavu, rovnou nebo mírně prohnutou v profilu a zřetelně kratší v obličejové části. Byl lehčí a měl štíhlejší končetiny. Jeho typická barva byla světlý nebo tmavý plavák a měl vrozené znaky: úhoří pruh, oslí kříž a zebrované nohy. Tento kůň byl rozšířen v jihoruských náhorních stepnatých planinách kolem Černého a Kaspického moře a na východ do Asie až k Aralskému jezeru.

Tarpan stepní

Obýval stepi jihovýchodní Evropy a Kaspické oblasti.

Měli rovný profil hlavy.

Tarpan lesní

Jediná známá fotografie pravého tarpana (chycen r. 1866 a prodán Moskevské ZOO)

Žil ve střední a západní Evropě. Byl huben zemědělci. Nejdéle vydržel v Litvě a Polsku. Žil do 1. poloviny 19. stol.

Novodobý tarpan

Protože v Polsku se poslední tarpani křížili s domácími koňmi, primitivní polské plemeno, konik, má mnoho znaků původního tarpana. Proto proběhlo zpětným křížením několik pokusů o regeneraci původního tarpana. Skutečně se podařilo získat zvířata, která se původním tarpanům velmi podobají, nemají ale stojací hřívu. Dnes jsou postupně vypouštěni zpět do volné přírody, převážně v Bělověžském národním parku.

Dalšími potomky tarpana jsou huculové žijící i na českém území. Používají se hlavně na agroturistiku a patří do genové rezervy České republiky. U některých zástupců tohoto plemene jsou dodnes zachovány znaky původního tarpana. Původní tarpan ale zmizel v propadlišti dějin.

15.11.2010 13:56
lucnidvur

XXX.XXX.64.235

Mě by celkem zajímal nafocený průkaz původu oné "tarpanky". smajlík

Jo a ony jsou u huculů povolené odznaky na nohách?

15.11.2010 18:32
skippy

XXX.XXX.42.202

Brzděte s tím, co tu píšete, když neznáte fakta. Nemyslím tím spekulace nad původem či nepůvodem jejího huculského koně. Ráda bych uvedla pár informací o tarpanech. Rozhodně nebudu opisovat vysokoškolská skripta, to se mi vskutku nechce, ale v kostce vám přetlumočím, co v nich je.
Tarpan je plemeno vyhynulé, to je bezesporu, ale byly a stále jsou pokusy o to, ho zregenerovat a znovu vyšlechtit. Vychází to ze studíí nejznámějších hipologů a genetiků. A věřte, nebo ne, povedlo se to. Dnešní tarpan, jak se opravdu oficiálně nazývá, je téměř identický, jak genetickou výbavou, tak i fenotypovým projevem, což je jeho vlastní vzhled. To znamená, že je to šedý plavák s úhořím pruhem, zebrováním na nohou a měl by být bez odznaků. Jediné, co se nepovedlo znovu vyšlechtit je růst hřívy. U původního tarpana nikdy neklesla a neohnula se přes krk, u zregenerovaného tarpana hříva normálně roste a pokud se neupravuje, tak se zkrátka ohne. Jinak si "nový" tarpan nese veškeré primitivní znaky, které měl.
Toť asi vše, co jsem chtěla uvést.
Vím, jaké má Sheril praktiky, pár diskuzí mi neuniklo, ale v tomhle má pravdu...:-|

15.11.2010 19:10
kecy.v.kleci

XXX.XXX.26.38

skippy napsal(a):
Brzděte s tím, co tu píšete, když neznáte fakta. Nemyslím tím spekulace nad původem či nepůvodem jejího huculského koně. Ráda bych uvedla pár informací o tarpanech. Rozhodně nebudu opisovat vysokoškolská skripta, to se mi vskutku nechce, ale v kostce vám přetlumočím, co v nich je.
Tarpan je plemeno vyhynulé, to je bezesporu, ale byly a stále jsou pokusy o to, ho zregenerovat a znovu vyšlechtit. Vychází to ze studíí nejznámějších hipologů a genetiků. A věřte, nebo ne, povedlo se to. Dnešní tarpan, jak se opravdu oficiálně nazývá, je téměř identický, jak genetickou výbavou, tak i fenotypovým projevem, což je jeho vlastní vzhled. To znamená, že je to šedý plavák s úhořím pruhem, zebrováním na nohou a měl by být bez odznaků. Jediné, co se nepovedlo znovu vyšlechtit je růst hřívy. U původního tarpana nikdy neklesla a neohnula se přes krk, u zregenerovaného tarpana hříva normálně roste a pokud se neupravuje, tak se zkrátka ohne. Jinak si "nový" tarpan nese veškeré primitivní znaky, které měl.
Toť asi vše, co jsem chtěla uvést.
Vím, jaké má Sheril praktiky, pár diskuzí mi neuniklo, ale v tomhle má pravdu...:-|

Ano, vždyť jsem psal to samé -
Protože v Polsku se poslední tarpani křížili s domácími koňmi, primitivní polské plemeno, konik, má mnoho znaků původního tarpana. Proto proběhlo zpětným křížením několik pokusů o regeneraci původního tarpana. Skutečně se podařilo získat zvířata, která se původním tarpanům velmi podobají, nemají ale stojací hřívu. Dnes jsou postupně vypouštěni zpět do volné přírody, převážně v Bělověžském národním parku.

Čili, nový tarpan vznikl, ale není využíván mezi lidmi, jedná se o plemeno, které je vypouštěno do volné přírody.

15.11.2010 19:27
skippy

XXX.XXX.42.202

kecy.v.kleci napsal(a):
Ano, vždyť jsem psal to samé -

Čili, nový tarpan vznikl, ale není využíván mezi lidmi, jedná se o plemeno, které je vypouštěno do volné přírody.

Omlouvám se, nečetla jsem celé, jsem ráda, že jsme se shodli:-)

Neregistrovaný uživatel

16.11.2010 10:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

TAk jsme tu taky měli tarpana.... Jinak na faunu už nechodím, ale když náhodou kouknu, vždy mně zaujmou témata založená slečnou Šárkou, myslím, že by jí měli zaměstnat někde velmi vysoko v chovu koní, její přehled, práce a zacházení s koňmi je, alespoň pro mně, velmi zajímavou činností. Svého koně bych jí ale určitě nesvěřila.... smajlík ovšem totéž si lidé říkají o mně, takže no problem :-|

27.11.2010 19:03
kecy.v.kleci

XXX.XXX.40.6

Projíždím bazoš a co nevidím, Sheril prodává svoji "tarpanku". Sheril, nic proti, ale už mi vážně přijdete jako prvotřídní handlák! U vás se žádný kůň pořádně ani neohřeje....

28.11.2010 10:06
martinafr

XXX.XXX.3.94

Ale Sheril má podle příspěvků tarpana,né tarpanku....:-|

28.11.2010 12:39
kecy.v.kleci

XXX.XXX.40.6

martinafr napsal(a):
Ale Sheril má podle příspěvků tarpana,né tarpanku....:-|

Já se už ničemu u Sheril nedivím.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/7910945/prodam-huculku-specha.php

30.11.2010 15:06
sheril

XXX.XXX.68.24

Handlák by jí nevyměnil za kobylu, kterou jsem v létě kupovala za 16 tis a ted tohodle vyhandlovanýho koně prodávám za 8 tis.smajlík,

30.11.2010 15:10
sheril

XXX.XXX.68.24

Tak ono je to záhul se starat o 64 zvířat,nemám na tolik koní čas ani místo,dokud byli na pasvinách tak to bylo bez problémů,ale ve stáji není místo

30.11.2010 21:07
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Můžu se zeptat,na co se kobča léčí?Jak je psáno v inzerátu

1.12.2010 07:35
klawdie

XXX.XXX.94.254

sheril napsal(a):
Tak ono je to záhul se starat o 64 zvířat,nemám na tolik koní čas ani místo,dokud byli na pasvinách tak to bylo bez problémů,ale ve stáji není místo

64 zvířat?na tom není nic hrdinského, ba naopak když jsou ty zvířata zanedbávána s nedostatečnou péči.....sheril jen tak dál raději to rozprodej...

Neregistrovaný uživatel

1.12.2010 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

Souhlasím s Klawdií, raději se věnuj tomu svému šití, nebo co že ti to tak dobře jde, a vynech chov jakýchkoliv zvířat. Ti tvorové si to fakt nezaslouží.:-|

2.12.2010 08:38
sheril

XXX.XXX.68.24

Vy jste ale kravičky,já mám pouze už 2 koně,1 poníka a psa,všechno ostatní je přítele.On chodí do práce a já se starám o statek.Gypsi se doléčuje s kopyty takovým to způsobem:postupně se jí krátí rohovina každých 14 dní,krmí se pouze senem.Stojí ve stáji ven jdou jednou za dva dny na 4-6 hodin.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2010 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

Sheril, buď té lásky, a přirovnání ke zvířátkům různého druhu si nech pro sebe. Zamysli se nad tím, jak sama sebe prezentuješ a pak suď jiné, bude to tak lepší.

2.12.2010 12:30
nemide

XXX.XXX.8.222

sheril napsal(a):
Vy jste ale kravičky,já mám pouze už 2 koně,1 poníka a psa,všechno ostatní je přítele.On chodí do práce a já se starám o statek.Gypsi se doléčuje s kopyty takovým to způsobem:postupně se jí krátí rohovina každých 14 dní,krmí se pouze senem.Stojí ve stáji ven jdou jednou za dva dny na 4-6 hodin.

O jaký zvířata se jedná? Já jen, že to není tak dávno co jste sháněli práci .

2.12.2010 18:00
horallka

XXX.XXX.48.123

,já mám pouze už 2 koně,1 poníka

Sheril ty jsi dala prič i Lovely Bary???????????? smajlík

4.12.2010 09:43
sheril

XXX.XXX.68.24

Dala jsem pryč i Lovely Bary i Bonetu,Dášu,Albínku i Berušku ty jsem měla od července,Odešel i můj milovaný Páv-zakousla ho liška,jako další zvířata co tu chováme.Už 5 měsíců bydlím na farmě,mám jiného přítele,on chodí do práce a já dělám hospodářství,hledali jsme práci pro nás oba dva a stále hledáme,ale jen za výborných platových podmínek.Máme ted momentálně 13 krav masných,3 koně,1 poníka,německého ovčáka,kazaváka,2 čínské labutě(husy),drůbež 13, králíků 8 chovných,20 ovcí,párek pštrosů Emu

4.12.2010 09:43
sheril

XXX.XXX.68.24

Dala jsem pryč i Lovely Bary i Bonetu,Dášu,Albínku i Berušku ty jsem měla od července,Odešel i můj milovaný Páv-zakousla ho liška,jako další zvířata co tu chováme.Už 5 měsíců bydlím na farmě,mám jiného přítele,on chodí do práce a já dělám hospodářství,hledali jsme práci pro nás oba dva a stále hledáme,ale jen za výborných platových podmínek.Máme ted momentálně 13 krav masných,3 koně,1 poníka,německého ovčáka,kazaváka,2 čínské labutě(husy),drůbež 13, králíků 8 chovných,20 ovcí,párek pštrosů Emu

4.12.2010 09:53
sheril

XXX.XXX.68.24

Chtěla jsem zde taky provozovat kroužek jezdecký,nedaleko turistický trhák prácheň´,nakoupila poníky,byla pout,vozili jsme zde,vypadalo že by to pak s kroužkem nebylo marný.Ale ve vesnici v podhůří,moc dětí není a tak poníci neměli absolutně žádné využití.Tak Lucinka má alespon konečně zasloužilý důchod ač ve 12 letech to je moc předčasně,ale užívá si to.Mám vekou Lucku,ale to není pro mě kůn,jezdecky,tak si počkám ty tři roky na malýho,tedy už dost vyrostl má 130 v 6 měsících.Ta šedá je pouze jako společník.

4.12.2010 13:09
horallka

XXX.XXX.48.123

sheril napsal(a):

Právě sem se divila že i Lovely Bary,když si vzpomenu jaks ji hledala a jakou jsi měla radost když se ti vrátila.Jo okolnosti někdy donutijou udělat něco co by tě třeba bůl roku před tím ani nenapadlo.Tak teť jezdíš na té chlaďasce?Ta je pořádnej macek smajlík

4.12.2010 18:10
sheril

XXX.XXX.68.24

Málo ,málo,tak dvakrát do měsíce,i když má sedlo,nemůžu na ní vylést pořád pochoduje,a když jsem s ní venku tak z ní nemohu slést,protože když jí nikdo nepodrží tak by mi zdrhla.Je to záhul do 170 cm a ještě sedlo,klus je dobrý-ae cval těžkopádný-hrozný otřesy jakoby běžela bokem,takže jen takový projíždky krok,klus a 30 m cvalem na hodinu max.Právě se těším až za ty 3 roky budu obsedat malýho tedy za 2,5 roku,bude pěknej,tak akorát velkej nalehčí noze,takže konečně budu mít pořádného,,jezdeckého koně,,.S lovely to nešlo,tady na farmě máme v baráku malé děti a ona kousla a kopala cizí,nemohla jsem ryskovat,mě už nic nedělala,dokonce i jsme už tahali i vozík a na pout jsme jeli s Bárou zapřaženou a poboku uvázaná Lucka a Boneta,bylo to moc hezký,plaváci po boku a hnědák uprostřed.

Přidejte reakci

Přidat smajlík