Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2010 14:31
viginka1

XXX.XXX.94.4

Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo s touto věci zkušenost? objevila se nám na naši kobylce... veerinář tam byl ale chtěla bych vědět zda nemáte nějaké zkušenosti, poradit mi co nejlíp, nejvíc a nejrychleji zabralo?smajlík

12.11.2010 19:04
zelvickahanka

XXX.XXX.204.53

Zdravím,
nechci tady hrát chytrou, když ani nejsem koňař, ale je známa příčina kobylčina stavu? Protože tohle je jeden z klasických projevů brucelozy (samozřejmě neříkám, že je to případ Vašeho koníka, ale spíš aby se něco nezanedbalo. Protože kdyby to náhodou bylo ono, tak by se stav asi velmi rychle zhoršil). Jinak držím palce, ať se holka vyléčí!

12.11.2010 19:13
krissta

XXX.XXX.165.55

zelvickahanka napsal(a):
Zdravím,
nechci tady hrát chytrou, když ani nejsem koňař, ale je známa příčina kobylčina stavu? Protože tohle je jeden z klasických projevů brucelozy (samozřejmě neříkám, že je to případ Vašeho koníka, ale spíš aby se něco nezanedbalo. Protože kdyby to náhodou bylo ono, tak by se stav asi velmi rychle zhoršil). Jinak držím palce, ať se holka vyléčí!

A co TOHLE je klasický projev..? To že nechcete hrát chytrou..? Nějak to nechápu.

12.11.2010 19:18
zelvickahanka

XXX.XXX.204.53

Bursitis. Na kloubech, kohoutku a tak. Hnisavá ložiska nebo otoky s tekutinou. Nákaza b. abortus. Může být a nemusí, jak jsem psala.. tak nevím, jestli moje snaha pomoct zaslouží Vaše navážení.

12.11.2010 19:24
zelvickahanka

XXX.XXX.204.53

Jinak tady: http://vetmoves.com/equine/carpal-bursitis/ je pár fotek a kousek textu, jako možnost léčby tam uvádějí drenáž, obvázání a steroidy. Třeba to k něčemu bude :)

12.11.2010 20:32
viginka1

XXX.XXX.94.4

Tak jako vetik nám zatím jen dal hřejivou a draždivou mast... že chirurgicky to zatim řešit nebude, že kdyby to nepomohlo tak se to bude řešit chirurgicky...bohužel to vzniklo nejspíš větši zátěží necelý tyden před tim jela hubertku, ale vetik řikal že to muže byt i z jiného duvodu že to nemusí byt jen přetížení...články mám pročtené ale já sem se chtěla zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost a co na to pomáhá

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2010 20:44

viginka1 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo s touto věci zkušenost? objevila se nám na naši kobylce... veerinář tam byl ale chtěla bych vědět zda nemáte nějaké zkušenosti, poradit mi co nejlíp, nejvíc a nejrychleji zabralo?smajlík

U nás se taky "objevila", na mém valachovi. Vet zatím doporučil mast a bandáže, zapařovat. Nemá to zánětlivé, takže nenasadil ATB. Jen radím, nevrtat do toho. My jsme napíchli a je to mnohem větší.
Dělali jste sono? RTG? Může to tam dráždit i tzv CHIPsmajlík. Jak je kobylka stará?

12.11.2010 21:33
viginka1

XXX.XXX.94.4

Kobylce je 18 bohužel to má v blbém mistě které nelze bandážovat, takže jen masirujeme hřejivou masti a máme vyčkat co to udělá

13.11.2010 10:58

viginka1 napsal(a):
Kobylce je 18 bohužel to má v blbém mistě které nelze bandážovat, takže jen masirujeme hřejivou masti a máme vyčkat co to udělá

A kde to máte? My v karpu, ale ten obrázek z odkazu který tu je je děsivý, my máme podstatně menší bouli. Taky se to špatně bandážuje, jezdí to dolů, spravujeme to i několikrát denně. Je fakt že třeba loket by bandážovat nešel.
Výborná mast je Veyax, nám to hodně zklidnila.
Dělali jste třeba to sono?

13.11.2010 13:36
viginka1

XXX.XXX.97.193

Máme to právěže na lokti, takže nám zbývá jen mazat a mazat..sono se nedělalo zatím nam bylo řečeno jen mazat hojivou mastí(název ted z hlavy nevím) a vyčkat co to udělá

Přidejte reakci

Přidat smajlík