Právě že není,Šárí,je to stokrát lepší než pálení,zažila jsem to a fakt hrůůza,malej Kentík si to rozedřel do krve,jak se to hojilo,tak ho to svědilo a rozedřel si to o zeď dost.
Kdežto čip vjede jehlou pod kůži a koník ani nemá zdání,že se mu něco děje.
Neboj,to kobylka vydrží,jak se vůbec jmenuje???
teda u nás dnes kupodivu taky sluníčko
jinak čipování není fakt drastický teda pokud ti neva krev jako mě
No já jsem si říkala,že si teda vůbec nedovedu představit jak by se pálil takovej mastodont jako je ona. Jmenuje se Mia.
ona měla děsnej zimní kožuch, takže když jsme hledali výžeh na zádech,tak jsme nic nenašli. Tak nevím no,ale podle mě ty papíry od ní nemá, jen se kobyly potřeboval zbavit.
Jarča včera trénovala,měla Arlava
,a tentokrát jí ho dali s hackamore,prý je na to zvyklý,a skočila s ním 110...
Akorát nemám fotky,protože ona je tam v neděli celej den,my jí tam ráno odvezeme a večer pro ní jezdíme,tak u toho nejsem a nefotím,a i kdyby jezdili v hale,tak to se taky fotit nedá,to je jen tma na těch fotkách.
Jaru, je to časově náročný, ale když vidíš, že to malou baví a hlavně trenér je zkušený, taky bych svoje dítě podporoval. Mně stačí jezdit s dětma na poníky, pracujeme na správném sedu. Třeba jednou taky budeme závodit, jako vy. Holt si na dětech plníme svoje sny.
Od dvanácti doma. Volali mi ze školy, že není Katce dobře. Vypadá to tak na týden-zánět dutin.
Noo,Jarča taky říkala,že je to divný,když si po těch oddílovejch koních pak sedla na Monďáska,že je to divný,
jak je malej,to bude chvilku trvat,Šárí,než si přezvykneš,že budeš přesedat z malýho na velkou a obráceně.
Ale když bude Mia tak hodná,jako byla tam,tak to bude super.
Však jo,Markét,my jí podporujeme,jak jen to jde
,a je to přesně tak,já jsem ke koním nemohla,když jsem byla malá,
tak teď vkládáme naděje do holky,tu šanci jí prostě dát musíme.
To víš,že holky budou taky chtít závodit,
to chtějí snad všechny děti,a to je dobře,že je to žene kupředu.
Naše holky mají na poníka všechno to nejlepší, nebo nejlepší, snažím se, aby dostaly výcvik a taky si mohly na něj koupit to, co jsem si nikdy dovolit nemohla. Loni k Vánocům dostaly od dědy každá penízky, tak si v Lysé koupily a něco jsem dala na výcvik. Tedˇ budu koukat po větším sedle na Gareta. Na e-bay je toho dost, takže kdyby tam byl Wintec za slušnou cenu, dostanou ho pod stromeček. Pro všechny už asi vím, co koupím, ale ty kačky. Nyní budeme platit 1500 Kč za očkování herpes a taky chceme jet celá familie na Apassionatu, to si nenecháme ujít, i když je to lepší cirkus.
jéé holky já bych se na apassionatu taky chtěla podívat, já ji ještě nikdy neviděla, mno ale teď budeme cpát koruny jinam,tak snad se dočkám příští rok. Markét, že mluvíš o tom,že si holky něco vybrali v Lysí, tak stejně teď je takový věcí na koně, no když si vezmu jak mi jsme byli vydřený když jsme si koupili s holkama chapsy a nebo když kamarádka z Prahy přijela a měla už nastavitelnou helmu no my na to koukali jak telata na nový vrata
Šárko, holky měly víc peněz, než jsem měla já, tak se jim to nakupovalo.Teda mně, protože jsem jim říkala, co by si mohly koupit, co potřebují. Pak jsme byly v jezd.potřebách v Hrubém Jeseníku, tam měly chrániče na poníka, holky uchvácené, tak je koupily za 400 Kč. Já bych je teda nekoupila. Měly tam krásné růžové věci, z nich holky vydřené. Jo, když vidím, co mají všude věcí, to by člověk nakupoval hned. Našla jsem v tom obchodě i nylonovou west. uzdečku, podobně zdobenou, jako má Alča, na koni by se mi hodně líbila. Třeba na Broukovi, nebo na Schelbym a paní chce ,,jen,, 350 Kč, tak třeba pod stromeček. Na Apassionatu jezdíme každým rokem, teda jednou jsem nebyla. My skoro nikam nejezdíme, na dovče jsme byli na 5 dní na Moravě, žádné moře, to tak jednou za dva roky, ale třeba tu Apass.si ujít nenecháme, je to společný dárek pod stromeček.
tak přístřešek by jsme měli a teď ještě budem kopat studnu. včera me definitivně opustila narážečka a musím napájet městskou vodou. bych se nedoplatila na vodným a stočným
nahoru ještě něco dáme. nejspíš nějakou bytelnou plachtu. mám tu nějaký starý stany, tak nejspíš z toho
hanka už sem taky nechodí co? dneska dávala na facebook odkaz
https://www.ifauna.cz/clanek/kone/proc-ma-westernovy-kun-sklonenou-hlavu/4467/?ref=nf
Přístřešek supééér
,úplně si pamatuju tu naší obrovskou radost,když stál náš přístřešek,
radovala jsem se jako malý dítě,páč mi bylo celou dobu líto koní,když se nemohli schovat před horkým sluncem a nebo zase v zimě před nepřízní počasí,musela jsem je zavírat do boxů třeba v létě na poledne a nebo když bylo jó hnusně,ale oni z toho radost neměli,
páč chtěli být na té pastvině,ale chtěli mít možnost se sami schovat dle libosti.
Dneska už si nedovedu představit,že tam ten přístřešek nebyl...
Tady je dneska hnusněěě....
Holky tak už nás dneska bude o koně víc určitě sem pak naházím fotky.
Markét z toho Pasíka máme právě trochu strach aby tam kobuši nějak nechtěl terorizovat on je přeci jen hodně dominantní a pak aby mu kobyla taky jednu nestřelila přeci jen je to jiná váhová kategorii, ale tak snad to bude dobrý. Z práce jedu dřív, tak k Pasíkovi ještě hodím Sobistu aby se kluci vykravili a pak až přijde kobyla, tak je necháme očuchat přez ohradu, pak by jsme k ní zkusili dát Sobíka, ten ji určitě nic neudělá a pak by jsme zkusili toho Pasika, tak ji určitě bude hned chtít obskočit . Navečer ještě Aleš musí pro vetku aby nám kobylu naočkovala a snad to bude už všecko. Jinak jsme ho nakonec usmlouvali na 15 000.
To je super cena,Šárí,
taky doufám,že to tam všechno proběhne v pohodě,já myslím,že ona si moc líbit nenechá od pasika a pořádek si udělá brzo,nebooj.
Na fotky se moooc těším,akorát je asi uvidím až večer,páč mám dneska rodičák a to přijedu za tmy a než podělám havěť,tak bude tak 7 večír..
No jedině tak by se to muselo udělat, i když to by asi bylo to poslední řešení, páč Sobista je takovej domácí typ, páč on když je u Pasíka už dlouho,tak pak za mnou porád lozí a jako kdy už pujdeme domů. A nevim proč, ale přijde mi na něm,že asi něco tuší,že se něco chystá, je takovej kapet jinačí
Jj ta cena je myslím dobrá, dyť on za ní nejdřív chtěl 25 000 pak najednou 17 000 no a nechal ji za těch 15 000, páč my jsme ho právě tím očkování, odčervením a Holíkem na těch patnáct srazili. Ale bála jsem se,že na tu cenu nepujde a nakonec šel no a to se pak ještě prokecnul, že ještě když byl na Slovensku,tak že tahal koně z Polska, tak bůhví jakej má kobyla vůbec původ
Jsem taky ráda, že už se kobylka bude mít dobře.
Tady je dneska mlha, že i ptáci budou chodit pěšky..šílené mlíko!
Já jsem šla s Usou na pastvu a cestou vůbec nezakašlala. Mě připadá, že vždycky když ji cestou nechám kolem řeky popásat, tak u toho kašle . Jako že hltá, nebo nevím, nebo nestíhá se pást a zároveň jíst a rozkašle se..já nevím. Tak jsem schválně ji dneska vedla tak, že prostě žrát nebudu, kolem řeky jsem ji nepustila a ona celou dobu šla a normálně dýchala..sice jako vždy namávěji při chůzi, ale nerozkašlala se. Dneska ji jdu do lékárny pro nějaké bylinky.
Hele, z jara, když jsme byli s poníkem na vyjíždce, tak ukusoval trávu a kašlal u toho jak blázen. Už jsem myslela na nejhorší, u koní člověk nikdy neví, ale od té doby v pohodě.
Jinak Schelby nekašle, včera jsem ho měla na vyjíždce, ale stejně píchneme ten herpes. Vet by měl být na cestě.
Mám nemocné i druhé dítě, je na antibiotikách, to mám opravdu radost.
Přes mimibazar jsem sehnala toho poníka Toníka, je o 400 Kč levnější. Pravda, trochu používaný, ale nejsem blázen, abych dala do hračky 1400 Kč. A ta maminka psala, že kupuje nějakého poníka kopýtko za 1800 Kč, protože ho dcerka chce,proto musí prodat tohoto. Pravda, nemít koně, asi bych to taky koupila.Jedna známá kupuje dětem hračky za tisíce. Když se jim ohrajou, prodají je a koupí novinky. Brr, našim dětem musí stačit Dostihy a sázky junior a nějaké oblečení.
Baf!! Ahojte kochačky, no my se přestěhovali na rančík v létě s chlapem, tak budujem ať je to na zimu obyvatelné- opravujem trochu.jezdím cca 1x tydně, nějak není motivace
a ta správná kamoška -moje zlatá Janča je s přítelem svým ve Skotsku.
Sport, hmm,byla jsem s kobčou na kurzu Tondy Solanského a skvělé,ale jinak na to nejsou prachy..dneska sme byli přihlasit můj nový harapák, budu muset do práce dojíždět autem to moc nemusím..a hubert nějak nevyšel ani jeden
a já je tak miluju..snad příští rok..tam co sem jezdila už ho nepořádali.Až nedávno jsme si tu nechali zavést net, hrozím se jk to bude ukládat fotky,páč je tu signál nic moc..jinak Vás často sleduju..a Evču s mimim na těhotných
koníci se mají super,malý už jezdí ale byl tak cca 9x, je prima ale ještě se na něj nesmí moc spěchat..tak já se polepším
píšu spíš na ten fejsbuk...tam se vkládají fotečky lehce a člověk se tam dozví moc akcii..
Ahojky holky, tak jsem se konečně dostala k netu. Takže kobyla dorazila už v úterý kolem půl 2, no hlavně,že jsem se asi 4x domlouvala ať ji přivede až na třetí, ale tak to už je jedno. Pustili jsme ji do druhý ohrady a najednou nastal docela průser, páč Pasik začal neskutečně rasit Sobíka, ale jako fakt hnusně, tak se nedalo nic dělat a Sobík šel ke kobyle, ty spolu byli v pohodě, kobyla si trochu pokvičela, ale jinak nic, pak už tam spolu fungovali celkem dobře.
Včera se kobyla zkusila pustit s Pasou, no ten samozdřejmě hnedka na ní a hrál si tam na hřebčáka, ale co je teda uplně na hovno, je to,že Sobík byl teda v druhý ohradě, páč by ho Pasik asi fakt zrasil, no ale když šla kobyla k ohradě a chtěla se na Sobíka podívat, tak od ohrady odhěněl i jí
Tady náš větší model pana Soba
Tý jo,Šárí,tak to je dost v háji bych řekla
,hele,nemůže být ten pasik špatně vykastrovanej,tzv.jirčák?
Ti tohle pak dělají,dokud jsou jenom s valachama,tak dobrý,ale jak se dostanou ke kobyle,tak je zle,známá takhle měla poníka,pořád měli jen valachy asi 4 roky,tak jí nikdy nenapadlo,že by to jirčák mohl být,až pak po těch létech přivezli kobylu a ten malej poncl skočil tý paničce normálně do obličeje,zničeho nic,prostě jen si hlídal tu kobylu..
A co Maia,jak se jí líbí ohrada a proběhla se pořádně???
Já z toho mám právě Jaru taky docela strach a fakt mi z toho bylo docela i do breku. Ona je teda sice kobyla v říji,ale tak jakto,že Soban tak nejančil jako Pasik, on třeba k ní čuchal,ale neskákal po ní nic. Taky další otázka je to aby až pojedeme ven, aby si ji nehlídal i venku, no prostě nevím jestli to byl dobrej nápad kobylu tam dávat :-(( dneska se půjdu zeptat jak je to s tim majitelem pole za náma a uvidím.
Čau haníí,díky za video,no,koukám,že Tě trenér taky hezky napomíná,jako Jarču,taky jí říká,že tohle si může dělat v lese....
Ale Honey je šikovná,moc jí to jde pěkně a moc se mi líbí.
A nějáká fotičky malýho brášky pod sedlem by nebyla???
A jak mu to jde
,já vím,že je šikovnej,viď,
chodíš s ním jen na jízdárnu zatím či na krokovky?
My byly s Járou včara jezdit,Jáře se teda moc nechtělo,ale ukecala jsem jí a pak jela,jí bolely nohy z ježdění,měla před tím valacha,kterýho nenacválala za celou hodinu,
on je sice ustájenej v oddíle,kam Jára jezdí,ale není jejich,je soukromej,a holčina marodí,tak potřeboval odjezdit,ale Jarča zaboha nepřišla na to,jak se nacválává,tak jí bolely nohy z toho...
Vzaly jsme i Fousíka.
Šárí,to se Ti vůůůbec nedivím a věř,že by byl Pasik schopnej opravdu tomu Sobáněti ublížit,
tak se raději na ten pozemek opravdu zkus zeptat,třeba to vyjde..
Víš, já si trochu říkala, že jí bude Paša bránit.Je to mlaďoch a temperament nezapře, navíc tam byl 4 roky sám.Ještě bych ho zkusila nechat vyšetřit, jestli není jirčák, ale zase by to určitě prokázal na tom Hubertu. Bylo tam plno kobylek. Zkus se poptat na ty pole, třeba to fakt dopadne a budeš moci mít kobylku doma. Moc Ti to přeju. Vím, co to je za starosti, ale chce to třeba plno času a ono se to ustálí.
jj, no já jsem to řekla,že se prostě teď nebudou kluci pouštět spolu ani samotný páč si ho fakt nenechám zmrzačit, ale štve mě to páč ta kobyla když jsem tam včera se Sobíkem šla, tak už na něj i řehtala a vypadalo to,že se na něj i těší a pak si Pasika ani nevšímala, jenže on si ji prostě přivlastnil a jak už jsem psala, tak když kobyla byla v ohradě sním tak ji od ohrady odháněl aby se nešla na Sobistu ani podívat
No,pokud bude jako Pierot ten Pasik,tak Pierot si normálně venku s tím koníkem,kterýho přivezeme novýho,tak si normálně s ním bude chtít hrát na vyjížďce,to se budou oňuchávat a na 100 procent mu venku opravdu neublíží,nenapadne ho,prostě nic,ale přijdeš domů,dáš je do společnýho výběhu a zabil by ho...
A to tam nemusí být kobyla.
Venku by Šárí Pasik Sobana řešit nemusel,pokud je Alča zdatná jezdkyně,tak si ho určitě ohlídá.
Šári, pro Pašu je to nová a bohužel i příjemná věc. Koně, kteří žijou víceméně v samotě, se pak více na koně poutají.Určitě bych koně nechala spolu okoukat, jezdila např. někde bokem na jízdárně. Jak předpokládám, Aleš se teprve učí jezdit, takže bych to nehrotila.Určitě se to časem poddá.
No,to by byla taky řešení,Šárí,pokud tu možnost máš,tak to zkus se někde po ustájku poptat,ale zeptej se na ten pozemek,ať to můžete pak začít plotit pro svoje dva koníky,ať můžou být pan Sobista s paní Sobistovou spolu a nikdo je nebude ohrožovat.Na společnou vyjížďku bych jela s Alešem,až bude umět perfektně sedět a bude perfektně kobču zvládat.
Místo by pro ní určitě bylo buď v Seleticích a nebo u kamarádky ve vedlejší vesnici ta má taky chlaďasku. Jo to je jasný,že zatím Aleše ven tahat nebudu oni se teď spolu seznamujou ze země
včera už kobylu čistil, no kobuše je teda pěkný čůňo, nevim jestli to ty světlý koně mají jako společný znak,ale ona se vyválí vždycky v tom nejčernějším co potká. V úterý byla taková ze všeho vykulená, ale včera už lítala po ohradě a i si u toho vyhodila :-). V sobotu nás čeká strouhání a v neděli bych ji zkusila vzít na chvilu na procházku :-)
No,tak bych jí fakt dala jinam,
pokud tu možnost máš.
No jo,aspoň se s Alešem budou při tom čištění hezky sbližovat...
My jsme strouhali včéra
,jen Legiška,
páč ten jak nechodí ven,tak si nemá možnost kopýtka obrousit,tak to mívá narostlý,a dostal vééélikou pochvalu od Petra
,že má velice kvalitní a kráásný kopýtka.
Jeden medvídek.
To je fajn, že bys mohla mít kobylku jinde. Já tady v okolí marně přemýšlím, kam bych svého koně nacpala, kdybych byla v podobné situaci. Bude trochu zapeklitější to dojíždění-každý koník jinde,ale jste bez závazků, ono to půjde. My jezdili 8 let za koníky, však víš. Později s dvěma malýma dětma na dvorku, starost o 4 koně a ještě poslouchat kecy, uklízet zbytečně, když ti to za chvíli jiný rozházel, nebo na zametené místo ti vyklopil zbytky, žádný med, ale doma je doma, i když tu ohradu tam měli větší, pravda. Určitě do té doby seženeš větší kus k tomu svému pozemku a bude vyhráno.
To si dovedu představit,Šárí,
jak si to vychutnávala.
Já jsem včera sice na vyjížďku jela,ale už ráno,když jsem vstávala,mě šíleně bolela hlava,jenže to už kolikrát a vždycky,než jsme přijeli z venku,tak mě to přešlo,ale včera nééé,
sice jsme si zacválaly,ale v klusu jsem musela poprosit jarču,aby přešla do kroku,fakt jsem myslela,že se mi ta hlava rozskočí,
a přestala mě bolet až hoodně večer.
Noo,Monďásek je na ten mráz,co má přijít,připravenej fakt dobře,
to jsem moc ráda,že takhle nasrstil krásně,pořád měl tu zadnici takovou nahatou
a už je chůupatej i na tom zadku docela.
Ahoj Šári,
kobylka je mocinky pěkná gratuluju - asi tě moc nepotěším ale tohle je celkem normální chování u valachů. Moje kamarádka měla valacha, pokud byl s Fabiánem sám byla pohoda, ale jakmile se jelo ve třech i s mojí kobylou tak nastala neskutečná mela! Neustále se kvůly ní ti dva napadali a to i pod sedlem ..... pokud tam nebyla tak to byli nejlepší kamarádi.
A i ted jak jedem dva valaši a kobyla - furt se musí dávat bacha. Jakmile jsou ve stádě - máme 2 kobyly a 3 valachy - mají to rozdělené a Fabián se jim do toho moc nemotá tak je klid. Nejhorší spojení je 2 valaši a jedna kobyla a to mi věř že jsou schopní jít do sebe na husto i pod sedlem. I když jsou dobře vykastrovaní stejně mají tyhle pudy v sobě. Obávám se že bude nejlepší je k sobě nedávat a najít jiné řešení. Ono se to totiž nezmění a Pasík po něm půjde pořád.
No teď už můžu psát, naši koně jsou taky na mráz uchystaní, oba chlupatý jak míšové
Jj je to na prd s těma chlapama, jak mezi ně přijde ženská je to boj , no hold se to teď bude dělat tak jak jsem psala,že když tam bude Sobík,tak kobyla půjde k němu, ale pustit je všecky dohromady, to fakt ne!!!
Ono se to dá vždycky nějak udělat, neboj. Taky jsme neměli výběh a já byla zoufalá. Zašla jsem za starostou a oni nám pronajali kus obecního, když tam začali stavět baráky tak jsme museli oslovit lesy čr a ti nám pronajali sad a kus lesa. Je to sice drahé, ale půl roku neřeším ustájení a krmení tam je taky mraky. Je nás na to dohromady 5 lidí, ale jde to.
Taky u Vás prší? Já chtěla jít ven s koby, ale nevím nevím. Holky z boleslavska sháním novou práci někde blíž - dělám v Pha nevíte o něčem?
Brrr!!! No fůj! Kus řetězu! taky bych mu dala do huby řetěz!
Jejda, to teda nezávidím s Pasikem. Já teda taky nevím co by dělala Benda s valachem, když tam má dvě kobylky a je šťastný jak blecha. Ale vzhledem k tomu, že taky šílí jak kobyla má říji a skáče po Betty a namlouvá si Usu, tak nevím, jak by se choval k valachovi ve společnosti kobyl. Jinak s valachy byl v pohodě.
Jo a s tím jirčákem to nemusí být tak úplně pravda, znám případy valachů, kteří byli fakt dobře vykastrováni, ale kdysi připouštěli a prostě jim nikdo asi neřekl, že nemají koule, nebo i nepřipouštěli, ale byli později vykastrováni a nějak jim zůstalo v tomto hřebčí chování a prostě tohle hodně řeší. Znám i případy, kdy valach ač dobře vykastrován připouštěl jak blbý i když koule dávno neměl. Což je třeba případ Bendy, který si asi stále myslí, že je hřebec, snad prý kdysi i připouštěl, pak byl normálně kastrován.
Usa jak kdysi chodila ze začátku k panu Dvořákovi ještě než měl Betty, tak měl toho huculáka x čt Athose a poníka Šimona..šedého. Kluci byli valaši brzy, hráli si jak hřebečci, zápasili spolu pořád, Usa tam chodila denně, ale nikdy se kvůli ní nepoprali, nikdy neřešili, že má říji a Usa taky uchcávala jeden den a pak to prděla, když nebyla odezva.
Ale pamatuji si, jak jsme pustili u Čipa doma Athose a to bylo pištění a lítání...ale neprali se. Vykulená z nich byla Usa. No, jenomže to bylo jednou a dobré. Ale pak jsme několikrát brali Čipa k Dvořákovi a byla tam Usa a Betty a Athos(Šimonek byl dávno pryč). No a Athosák se k Čipovi taky dost hnusně choval. Byly to jeho kobyly a na Čipa dělal hnusné výpady a chtěl ho dostat pryč....už jsme ho s Athosem pak nedávali a jak se Athos prodal, zase chodil někdy ČIpo s Usou k Betty a byla pohoda. Dva valaši se asi fakt někdy perou. Když je větší stádo, tak už to asi neřeší, ale dva valaši se berou jako dva kohouti..někteří jsou v pohodě a někteří asi holt nee.... je to blbé co pak, že?
No já vykoukla z kanclu a taky tady padá nějakej hnus a to jsem odpoledne chtěla vzít Sobistu ven, páč teď na to pořádně nebyl čas :-(,ale vypadá to,že asi budeme zalezný doma, tak bych mu aspoň orašplovala kopyta, no a pak budu muset letět udělat kobylu,páč Aleš má ještě nějaký lítání,tak to dneska nestíhá, sakra to abych si koště pořídila
Lucky neboj, kdyby jsme něco sehnali,tak by jsme mu tam kobylu pujčovali aby sám nebyl :-) Teda pokud by se k ní choval slušně. No teď nás ještě čeká oběhat ty papíry,páč k ní máme jen nějaký maďarský a v tom aby se prase vyznalo, je to jen vyplněný kdo tam byl majitel, kdy se kobyla narodila, ( mimochodem měla narozeniny teď v úterý) co je jakože za typ a pak přímo jaký plemeno, no ale fakt je to děs.
Myslím si, že ti napíšou do průkazu typ chladnokrevný.Příští týden má pořádně mrznout? Helu, závidím pořádný výběh a to znám, že všichni chtějí všude stavět. U našeho byl na prodej kousíček pozemku, ale za ty peníze jsme měli 0,5 ha výběh za městem. Do budoucna bych brala i ten kousíček, co je tady u domu, ale soused za námi přišel, at to nekupujeme, že mu koně vadí. Tak bylo vymalováno. Je to starý pán, tak třeba se jednou změní majitel. Tady uprostřed města si bohužel moc vyskakovat nemůžu.
Přesně ten případ je soused. Stoleté stromy, přijede jí posekat jednou za uherák, holt z Prahy je to k nám daleko a ještě ke všemu k nám padá listí z jeho stromů. Je to hnus velebnosti.
Holky, sháním pro Katku větší sedlo. Vzhledem k ceně asi půjdu do Dasla. Mají tu komplet za 4 tisíce, je asi 10x jeté a asi 30 km od nás, zkusila bych si ho od paní půjčit oproti ceně.
Ale Šári, neměla to sedlo Alča? Já vím, že si stěžovala, že jí nějaké dře.
Přesně tak, půjdu asi do Dasla. Možná zkusím babičku, jestli by nepřidala. Stejně ho Katka bude mít 3 roky, po něm Markétka a pak z poníka vyrostou. Zatím nevypadá, že by se jim kupoval větší koník...Právě jsem mluvila s pánem, tak sedlo prodává za 4 tisíce, je kompletní, za holé dal 5500 Kč plus třmeny, řemeny, podbřišák. K tomu ještě prodává uzdečku, náušáky, vodítko a dečku, vše v jedné barvě. Vše by prodal kompletně za ´
5 tisíc, a to prý to měl poník 10x na sobě, asi to byla unáhlená koupě. Poníka včera prodali a o příslušenství budu mít zájem já. Poník měl v kohoutku 145 cm, strakatý, tak akorát pro mě a pro děti a ještě kousek od nás. Nu časem třeba něco podobného bude.
Tak jsem byla venku na Schelbym. Čekala jsem na Jardu, holt práce zase zvítězila. Říkal, že ho mám vzít sama. Nicméně, dělová koule. Chvílema jsem se i bála a říkala si, má tohle cenu, když páníček nemá čas? V zimě je koník fakt na zabití. Nakonec jsme se nějak dohodli, šli jsme ještě lehkou oranici, pak kroužky na trávě, byli jsme spocení oba, ale koník šlapal jak hodinky. Nakonec se o mě ještě podrbal a bylo.
Jarů, jezdím s ním spíš jen když si nškdo dojde svézt děti ze známých, tak můj vede kobylu a já za ním na Rokim, ale on je ražoň klidně valí vepředu ale po trávě se sápe jsem ráda že je taková samostatná jednotka.když odvedu kobylu, tak se doma ozývá,to zas ona na něj dlabe a neodpoví.a 2x jsme byli s Kájou v lese,on na kobči a já na mladém, v lese je fakt bezva a zdá se mi na zajíždění ten les perfektní.minule jsem na něm už podruhé - na mladém-vozila nějaké holky malé a byl moc hodný.to proto, že se na něho samy sápaly a já ho zrovna lonžovala se sedlem
..pak jsem po něm chtěla jen kolečko na každou ruku, to udělal, horší couvání, se chudáček vystresoval a hlavou smýkal.nakonec krůček couvl.je to ještě takový zelenáč.nespěchám na něj.teď stejně to tu máme jak po náletu- budujem na ranči asfaltku.zkusím vložit fotku a ještě na mail Ti pošlu
to zrovna vozíme, na těch našich krásných náhodně objevených Rakovách ..je to kousek-5 km odtama kde jsem koně měla a muj se sem přistěhoval z města.blízko mají ranč Lucky Valley ti Julinovi.ještě posílám foto sedýlka co teď vyfasoval Rokin, je to Abetta z USA objednaná přes Oldwest.supr lehoučké které používají i na distančky.byla to teda dobrá volba i když ho člověk viděl jen na netu na fotu
westgirl to sedlo vypadá neskutečně pohodlně docela by se mi zamlouvalo na chlaďasku
Tak jsem včera navečer ještě běžela za kobylou,že ji udělám nohy a dám ten fialovej sajrajt na hnilobu. No a holky kobyla si prej razantně zjednala pořádek takže stačí když jen kníkne a Pasik maže pryč. Ale na nějaký pouštění všech tří dohromady to ještě určitě nebude, ale tak aspoň,že kobyla si to urovnala. No nohu jsme ji s Alčou udělali jen jednu, páč ona chudák ani neví jak má stát když se jí ty nohy čistí, takže na sobotní strouhání aby Aleš už začal posilovat
. Jinak je kobuška moc hodná, Aleš s ní večer ještě trošku pocvičil couvání, vodění, ukázala jsem mu ty protahovací cviky a tak. No je z ní nadšený, tak snad se jim spolu bude dařit.
Já se Sobíkem včera taky jen cvičila a protahovala a dneska se snad už dostaneme ven.
Markét a co ten Shelby kašle ještě nebo už je to lepší?
To ona se všechno musí naučit,Šárí,ale pokud je vstřícná,tak nohy nebudou problém.
Zrovna při strouhání Legiška Petr říkal,když jsme se tak bavili,že nejhorší jsou právě chlaďasi,kteří nechtějí dávat nohy,že to je neskutečná práce s nima,když je to lidi nenaučej tak něják v rozumným věku,že pak dospělej chlaďas je tak na kování v kleci,když nechce dávat nohy.
To je skvělý,že Aleš je z Mii nadšenej
a ona to cítí,že on jí má rád,tak to je príma a určitě jim to spolu krásně půjde.
Pak za třeba rok byste jí mohli naučit i tahat třeba jen sáně.
No však mi včera toho měli s Alčou plný kecky, to víš my zvyklí na ty dva naše kluky lehký a najednou tohle no mě přijde,že je pro ní spousty věcí nových, dokonce i když se čistí tak kouká jakože co se to děje. V neděli ji zkusíme jen tak povodit po louce aby si zvykla,že se od koní bude i chodit pryč a příští týden když bude počasí,tak bych ji zkusila na chvilu na lonžku.
Noo,já už jsem je tam viděla dřív,kdysi jsme si brali od těch lidí moc pěkný seno,a tak jsem si v duchu říkala-takový krásný překážky,když jsem je tam viděla,ale to ještě Jarču ty skoky zase tak nebraly,tak jsme to neřešili.
Ale teď je to jiný,teď,až budeme koním oplocovat ještě ten hektar,co je vedle,tak se tam ohradí plac jako taková větší jízdárna,zbytek bude pastvina.
Markét,a holčiny skáčou na poníčkovi?
Já bych tedy spíše počkala,jestli se nějáký sedýlko nevyskytne tam někde u Vás poblíž,aby se tam dojelo,vyzkoušelo a v případě,že nebude sedět,tak by si ho dotyčný vzal zpátky.Takhle ty lidi opravdu,jak mají peníze za sedlo v ruce,tak věř,že jeden z deseti lidí bude ochoten Ti vzít sedlo zpátky a vrátí peníze.Co budeš dělat se sedýlkem pak,když Ti zůstane a nebude Ti k ničemu?Nebudeš mít ani peníze na jiný,budeš muset nejdřív tohle pracně prodávat...
Zkusím se ještě poptat jedné paní, toho prodejce zná.
Holky, já se picnu. Jarda jede do toho Německa už někdy v prosinci a vrací se 23.12., to mám fakt radost. Prý mezi svátky musí taky do práce, má ještě 20 dnů dovči.Plno věcí objednávám přes internet, nebudu se cpát někde ve frontách a cukroví? Upeču jen něco, lehce poklidím a atˇ mi všichni vlezou na hrb.
No jo,to je taky radost,snad se měl asi Jarda oženit s tou prací,já vím,že peníze jsou potřeba,ale ty Vánoce jsou právě od toho,aby ta rodina byla pohromadě...
To zase Olda je rád,když práci nevidí,když nemusí.
Mám nějáké nafocené věci na prodej,tak až složíme ty překážky,co jsme přivezli,tak to sem dám.
Jaru, to budeš hodná. Omrknu to. Kdybys třeba měla pěknou uzdečku.., nebo něco na holky. I když mezi námi, holky jsou zásobený dobře...
Jinak jsem psala známé od majitele toho sedla, je to prý solidní člověk, zkusím se s ním tedy domluvit na zapůjčení.Ještě musím poshánět trojkovou komoru.
Jo Jaru, ta posedlost po práci trvá už asi rok. Holt to byla otázka času, kdy to podědí po tátovi. Několikrát jsme spolu mluvili o tom, co je v životě důležité.
Je těžké se o tom bavit. Holt každý máme jiné priority a nadhled na život. Docela mě dostalo, když ho mrzelo, že jednu sobotu, kdy dorazí v mezičase z Německa, tak přijde o turnaj,protože jde na hon.Jo, ale jsou ti chlapi všichni stejní, co? Dneska je kupříkladu na honu, aby se to nepletlo. My byly s holkama ráno na koních, likvidovala jsem ještě zbytky podzimní výzdoby a razíme na zámek na výstavu kostýmů Arabela.Kašlu na to.
Markét,to není nic,co by holky chtěly,jsou to samé staré věci,třeba tenhle starý vojenský bok,ale pán za něj chce 2,5 tisíce
,což si myslím,že je dneska neprodejný.
Na poníky tam nebylo nic,jen na velký koně,sedla,uzdečky,ale to víš,leží to tam 10 let a nikdo to nemaže,tak už bych se třeba na těch uzdečkách bála jet ven,sedla se třeba po generálce u sedláře určitě použít dají,ale ty uzdečky...
Druhé sedlo,to mi přišlo tak na plňase nebo užšího koníka,kdežto ten bok je širokej na větší koně.
Ale za tohle sedlo cenu nevím.
Právě,ze začátku tlačí,člověk má šílený modřiny na stehnech od těch zámků,ale jak si na to člověk zvykl,tak to bylo naprosto suprový sedlo na dlouhý štreky.Alespoň pro mne:-)Až jednou v důchodu budu mít za barákem nějaký ty uně,tak bych nejradši právě vojenský sedlo,pokud by pasovalo i konikům.