Máme křížence tatínek appaloosa King of Luck, maminka hucul bez původu. Je to celý tata...
více fotek na http://www.huculove.cz/Black-Berry31.html
Jo já nenapsala po kom jsou to je taky zajímavé, první je po To Power Blue Dream ( po Pavošovi), druhá po Pepino San Bar, a třetí je přímo po Pavošovi.
A ještě sem dám moji bývalou kobylku ČSP/ PH po Stinger Sun Peppy
microfon
napsal(a):
Jo já nenapsala po kom jsou to je taky zajímavé, první je po To Power Blue Dream ( po Pavošovi), druhá po Pepino San Bar, a třetí je přímo po Pavošovi.
A ještě sem dám moji bývalou kobylku ČSP/ PH po Stinger Sun Peppy
Tak to je nase Jackie, maminka ČT, tatulda APH Jack Dee Sandbars...dela nam jen a jen radost :-)
Tady je 2,5 letá kobča, již prodaná, matka ČT po Lopez 18, otec PH Jack D´Sanbars
Bowly

XXX.XXX.83.112
ČT/APPA - tatínek je One point (po Crazy Legs Luck) - mimochodem neznate někdo One Pointa, popřípadě nějakou jeho fotku ??
Taky se k vám přidám. Hřebeček, rok a půl, matka ČT, otec arab. Super povaha.
kachnicka

XXX.XXX.221.254
Zdravím, a máte někdo křížence z matky hafling a otce: APPA, QH, PH?
kachnicka
napsal(a):
Zdravím, a máte někdo křížence z matky hafling a otce: APPA, QH, PH?
Kamarádka má ...klisna Glory http://www.rancvsedle.cz/kone-na-ranci/glorify-gun/
Toto je moje milé zvířátko po Jack D Sanbars z ČT...je to ohromné zlatíčko!
Fotku sem nedám, ale nevidím žádný přínos v křížení QH s jinými koňmi. Ničí se tím to, co je u QH dlouhodobě vyšlechtěno. Křížení čt nebo huculů a podobně s APPA je také blbost, protože aploosy jsou povahou arabové a tak nevím co se tím získá? Snad jen zajímavá barva. Je to můj názor.
equisychra
napsal(a):
Fotku sem nedám, ale nevidím žádný přínos v křížení QH s jinými koňmi. Ničí se tím to, co je u QH dlouhodobě vyšlechtěno. Křížení čt nebo huculů a podobně s APPA je také blbost, protože aploosy jsou povahou arabové a tak nevím co se tím získá? Snad jen zajímavá barva. Je to můj názor.
myslím, že takové narážky na křížení koní asi nic nevyřeší to je uplně stejné jako, by se někdo pozastavil nad tím, proč lidi na čt pustí hanoveráka nebo holštína nabo na chlaďáka tepláka, holt se tady asi vždycky najde někdo kdo bude rejpat a dělat spasitele koní
karinkaviky
napsal(a):
myslím, že takové narážky na křížení koní asi nic nevyřeší to je uplně stejné jako, by se někdo pozastavil nad tím, proč lidi na čt pustí hanoveráka nebo holštína nabo na chlaďáka tepláka, holt se tady asi vždycky najde někdo kdo bude rejpat a dělat spasitele koní
Vážená slečno či paní, nevím co je na tom za rýpání. Co jsem napsal je pravda a vaše uštěpačnost na tom nic nezmění. Váš přístup přesně ukazuje, jak se dlouholeté šlechtění plemen z nevědomosti o plemenitbě pošle do háje. Z hucula QH prostě neuděláte a myslet si o tom můžete co chcete. Povolené křížení u tzv apendixových QH je pouze a A1/1. Soukromě si samozřejmě můžete zkřížit co chcete, ale většinou tím setřete hlavně psychické vyšlechtěné vlastnosti daného plemene. Tím chci říci, že nemůžete pustit cokoli na cokoli. Je to čuňárna. Bohužel u majitelů hřebců je jeho poskytnutí na nepůvodové klisny jen kšeft a ničí tím genofond jiných plemen.Je to ale hlavně v Česku a Rumunsku. V civilizovaných státech by takový majitel okamžitě přišel o licenci.
Já jsem taky pro to, aby se koně takhle nekřížili. Sama mám appu a nevím, jak je někdo může srovnávat s arabama... Dále má kamarádka má ČT/QH, kde se mu hrozně mísej povahy, jak klidného QH, tak nevyrovnaného ČT, takže ten koník je prostě pod sedlem složitý... Jednou tak, podruhé mák... Podle mého, pokud, jako ten kamarádky koník není pastevní láska, tak bych je takhle schválně nekřížila, pod pokutama. Protože jsem si kolikrát všimla, že se někdo snaží připouštět s údajným appa křížencem ČT s PP, což je blbost, ale i tací se najdou, protože ten kříženec je moc pěknej, aspoň barevně...
equisychra
napsal(a):
Vážená slečno či paní, nevím co je na tom za rýpání. Co jsem napsal je pravda a vaše uštěpačnost na tom nic nezmění. Váš přístup přesně ukazuje, jak se dlouholeté šlechtění plemen z nevědomosti o plemenitbě pošle do háje. Z hucula QH prostě neuděláte a myslet si o tom můžete co chcete. Povolené křížení u tzv apendixových QH je pouze a A1/1. Soukromě si samozřejmě můžete zkřížit co chcete, ale většinou tím setřete hlavně psychické vyšlechtěné vlastnosti daného plemene. Tím chci říci, že nemůžete pustit cokoli na cokoli. Je to čuňárna. Bohužel u majitelů hřebců je jeho poskytnutí na nepůvodové klisny jen kšeft a ničí tím genofond jiných plemen.Je to ale hlavně v Česku a Rumunsku. V civilizovaných státech by takový majitel okamžitě přišel o licenci.
nu jen jsem chtěla tim říct, že je zbytečné o tom vůbec diskutovat, lidi pro prachy dneska udělaji cokoli a hřebce pustí téměř na cokoli.Samozřejmě by bylo v pořádku zachovávat plemena tak jak vznikala, ale nemyslím, že je to možné. Hodně lidí co znám právě pouští QH na Čt kuli klidné povaze a mají za to, že potomek tuto povahu zdědí, ale myslim, že převážné procento charakteru předává genově stejně matka takže ze 100pro magora bude jen 70%. sama mám ČT tak trochu na hlavu a nemyslím, že když jí připustím(nenapadlo by mě to)QH,připouštím pouze teplokrevníkem, že by hříbě bylo klidné povahy, ale možná by právě mělo pěknou barvu.otázka ale je jestli je ČT stále českým teplokrevníkem...
karinkaviky
napsal(a):
nu jen jsem chtěla tim říct, že je zbytečné o tom vůbec diskutovat, lidi pro prachy dneska udělaji cokoli a hřebce pustí téměř na cokoli.Samozřejmě by bylo v pořádku zachovávat plemena tak jak vznikala, ale nemyslím, že je to možné. Hodně lidí co znám právě pouští QH na Čt kuli klidné povaze a mají za to, že potomek tuto povahu zdědí, ale myslim, že převážné procento charakteru předává genově stejně matka takže ze 100pro magora bude jen 70%. sama mám ČT tak trochu na hlavu a nemyslím, že když jí připustím(nenapadlo by mě to)QH,připouštím pouze teplokrevníkem, že by hříbě bylo klidné povahy, ale možná by právě mělo pěknou barvu.otázka ale je jestli je ČT stále českým teplokrevníkem...
Souhlasím. Nechápu tedy proč po mě vyjíždíš a osočuješ mě z rejpalství. Naopak si myslí, že je dobře to tu napsat. Kamarádka kupovala nedávno v Americe QH valacha (opravdu skvělého koně na sport) a všichni se divili, protože Češi kupují převážně druhořadé hřebce a méně klisny. Jenže se sem dováží méněhodnotní koně, protože na dobré málokdo má. To co se sem doveze tedy, až na výjimky nejsou opravdu dobří koně do chovu. Těmi se tady pak "vytvářejí" pseudo QH a připouští se kde co. jen aby se vydělali prachy. To je přece špatně. Hucula x holštýn není skokový kůň a QH x hucul nebo hafling či ČT také není QH. Je třeba, aby si tohle všichni uvědomili. Proč to tedy nenapsat. Každé plemeno má své a je dobře si pořídit koně podle toho, co s ním chci dělat a nebo jaké mám podmínky na chov.
Chápu vaše pohoršení nad křížením,ale ať koukám,jak koukám,tak v nadpisu tohoto příspěvku nic na téma ,,Názor na křížení " není,takže mi uniká význam vašich příspěvků.Bylo by fajn se držet témata a jistě se pozpátku dá spousta ,,plodných" diskuzí ohledně křížení najít a přidat komentáře...
Nelča.

XXX.XXX.102.3
Dobrý den,
také hledáme jaké-koli informace o hřebci One point. Narodil se u nás a byl v našem vlastnictví do svých cca 7 let. Pak ho můj otec prodal bůh ví kam a ti nám pak řekli že ho též prodali neznámo kam. Můžete si mne přidat na Facebooku pod jménem Nelča Karamelča a tam též najdete fotky.
Přeji Vám pěkný zbytek dne a ať se Vám podaří ho hledat.
Kdybych ho nějak vyhledala nebo tak, tak se Vám určitě ozvu.
Na 1 fotografii je to ten první, měl letní vyrážku.
ruměnka
napsal(a):
Tak já přidám svého křížence Montyho :). Matka HF, otec QH
myslim,že i kříženci jsou krásní. Nebudu bláhově čekat, že kříženec matka cosi a otec Američan, že bude Američan. Možná podědí barvu, ale to je tak nějak vše. To hlavní předává kobyla. Já sama mám křížence, je to valach. Asi, když bych měla kobylu, tak bych nekřížila, jen pro barvu. Taky si nemyslím , že je to dobré. Já, jelikož mám koníka pouze na rekreaci, to neřešim, je to valach a je jaký je. Nebudu šířit další hříbata. Neříkám, že by se mi nelíbilo mít čistokrevného Američana, ale nemám na to. A hlavně, když tak koukám, na ty předražený koně, kteří jsou křížení s plnasama, ale zapsáni jako Američeni, tak to taky není zrovna čistota. Pokud to bude bez A1, pak ty ceny chápu, ale většinou není.
kovarira
napsal(a):
myslim,že i kříženci jsou krásní. Nebudu bláhově čekat, že kříženec matka cosi a otec Američan, že bude Američan. Možná podědí barvu, ale to je tak nějak vše. To hlavní předává kobyla. Já sama mám křížence, je to valach. Asi, když bych měla kobylu, tak bych nekřížila, jen pro barvu. Taky si nemyslím , že je to dobré. Já, jelikož mám koníka pouze na rekreaci, to neřešim, je to valach a je jaký je. Nebudu šířit další hříbata. Neříkám, že by se mi nelíbilo mít čistokrevného Američana, ale nemám na to. A hlavně, když tak koukám, na ty předražený koně, kteří jsou křížení s plnasama, ale zapsáni jako Američeni, tak to taky není zrovna čistota. Pokud to bude bez A1, pak ty ceny chápu, ale většinou není.
naprosto s Vámi souhlasím. Je hezké, že každý peskuje za křížení qh, ale kolik lidí se může pochlubit opravdu kvalitní kobylou A1/1. Támhle strejdovi z horní dolní bude nějaká stát, tak ji připustí, vydělá a vyjde ze všeho s čistým štítem. Pak ti ostatní, co mají doma třeba pěkně stavěné čt, pustí pro vlastní potřebu, ale stejně jsou pomalu za kacíře. My jsme ten samý případ, na papírového qh si musím ještě pár let počkat, ale stádo nám stárne a my chtěli mladou krev na turistiku pro manžela. tak jsme připustili naší kobylu čt, dle našeho úsudku a úsudku hodnocení ze zápisu do plemenné knihy pěkně stavěnou, drobnější, žádný přerostlý krkatý obdélník, hřebcem qh, nikdo se o tom nesměl dozvědět, veterináři jsme museli zalhat, bylo to trapné. Výsledkem je opravdu povedená kobylka, která nikdy nepůjde z domu a jsme všichni zvědaví, co se nám z ní za pár let vyloupne.
kovarira
napsal(a):
Po pravdě, mě bylo celkem jedno, jaké je můj koník plemeno. Mám ho také na rekre, je to hodný valášek, rozumíme si a to mi stačí.
nikus
napsal(a):
naprosto s Vámi souhlasím. Je hezké, že každý peskuje za křížení qh, ale kolik lidí se může pochlubit opravdu kvalitní kobylou A1/1. Támhle strejdovi z horní dolní bude nějaká stát, tak ji připustí, vydělá a vyjde ze všeho s čistým štítem. Pak ti ostatní, co mají doma třeba pěkně stavěné čt, pustí pro vlastní potřebu, ale stejně jsou pomalu za kacíře. My jsme ten samý případ, na papírového qh si musím ještě pár let počkat, ale stádo nám stárne a my chtěli mladou krev na turistiku pro manžela. tak jsme připustili naší kobylu čt, dle našeho úsudku a úsudku hodnocení ze zápisu do plemenné knihy pěkně stavěnou, drobnější, žádný přerostlý krkatý obdélník, hřebcem qh, nikdo se o tom nesměl dozvědět, veterináři jsme museli zalhat, bylo to trapné. Výsledkem je opravdu povedená kobylka, která nikdy nepůjde z domu a jsme všichni zvědaví, co se nám z ní za pár let vyloupne.
Je hezounká :o).
nikus
napsal(a):
Jsem téhož názoru - je totiž rozdíl mezi křížením, když se připustí exteriérově a povahově korektní a 100% zdravá kobyla podobného konstitučního typu jako vybraný otec, a tím, když se krpaté zvíře v žalostném stavu ženského pohlaví nechá obskočit úplně čímkoli a nejlépe co nejvíckrát za sebou, aby se vydělal mrzký peníz!
Také jsme zplodili jednu kříženku - po uvážení jsme kobylu připustili hřebcem ph a ne jejího plemene. Narodila se klisnička, na kterou to, že není čistě ph, prozrazuje pouze nepatrně kratší krk a výrazně bohatá hřivnatost - za ph ji maji všichni koňáci, co se s ní setkají, dokud se jim to nevyvrátí - opravdu zkušený chovatel by ale poznal, že tam něco nehraje...
Vypadá dokonce více jako ph/qh než valášek, regulérně zapsaný jako qh v Americe z matky A1/1, kterého si nyní pořizuji.
Hloupost je křížit "na kšeft" - naopak promyšlené křížení plemen může přinést při plánování rodinného koně mnohem lepší výsledek, než připuštění stejným/ povoleným plemenem dle plemenné knihy...
Klisničku není plánováno prodat - ale kdyby se tak někdy stát muselo, tak si myslím, že jakožto proporcionálně vyvážený a povahově vyrovnaný kůň by nehledala kupce dlouho.
Ano, ještě na vlastní využití a pokud kobyla má opravdu dobrou povahu, pak bych křížení nezavrhovala. Bohužel jsem viděla podivné, neforemné koně vzniklé špatným křížením. Sice barva strakáč, ale jinak totál nevzhledný kůn. Krátké tělo, dlouhé hubené nohy, dlouhý krk a hlavně výška kolem 160ti. To nemá s PH vůbec nic společného ! Taky jsem se setkala i s lidma, kteří tvrdí, že je to koník PH, QH a on je to kříženec. Vydávají ho za čistého. Za prachy, cokoli. Taky jsem ale viděla moc pěkně stavěné křížence. Myslim, že postavou pěkné spojení je třeba WPB X Američan, nebo HFx Američan. Ty už jsou snad i uznaní a povoleni křížit. HF lehčí typ. Určitě bych to dělala s rozvahou a ne na kšeft !
nikus
napsal(a):
Pěkná, at se vyloupne
kovarira
napsal(a):
Ano, ještě na vlastní využití a pokud kobyla má opravdu dobrou povahu, pak bych křížení nezavrhovala. Bohužel jsem viděla podivné, neforemné koně vzniklé špatným křížením. Sice barva strakáč, ale jinak totál nevzhledný kůn. Krátké tělo, dlouhé hubené nohy, dlouhý krk a hlavně výška kolem 160ti. To nemá s PH vůbec nic společného ! Taky jsem se setkala i s lidma, kteří tvrdí, že je to koník PH, QH a on je to kříženec. Vydávají ho za čistého. Za prachy, cokoli. Taky jsem ale viděla moc pěkně stavěné křížence. Myslim, že postavou pěkné spojení je třeba WPB X Američan, nebo HFx Američan. Ty už jsou snad i uznaní a povoleni křížit. HF lehčí typ. Určitě bych to dělala s rozvahou a ne na kšeft !
opět Vám dávám za pravdu... vždy jsme toužili po flekatém koni, ale když vidím těch flekáčů na inzerátech, je to žalostný pohled. Koně, na kterých je hezký jen ten flek, nic víc. jen cosi přerostlého co se valí jako tank, s dlouhým krkem a tenkýma nohama. ono taky vybrat dobrého qh v naší republice... nám se poštěstilo najít ten starý typ qh z linie Maso, malý, urostlý, vytrvalý a odolný kůň se skvělým charakterem. Kobylka se zatím tváří skvěle, těšíme se z ní, nemá být po kom "vyhrabaná"...