Westernové plemena jezdci - kochači 162

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2010 14:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

20.11.2010 14:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

20.11.2010 14:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

20.11.2010 16:44
bubo

XXX.XXX.20.53

Ahoj dlouho jsem tu nebyla, ale koukám co to tu je:-) Kdyby náhodou někdo chtěl ten koňský nahrabovač taky bych ho prodala:-) Za nějakou symbolickou cenu:-)

20.11.2010 17:33
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru, úplně jsem zapomněla, že jsi byla pro poklady.Já myslela, že něco z domova.
Hele, my koupili ustrojený vojenský bok za 2 tisíce. Nedávno jsem byla na blešáku a běžná cena za bok s orezlými třmeny se pohybovala kolem 2,5 tisíc. Jen už to asi málokdo chce, protože není bok jako bok. Spíš to má sběratelskou hodnotu. Hele Jaru, neviděla jsi u pána nějaký starý kočárek? Myslím jako proutěný na velkých kolech? Moc bych si ho přála.
Byla jsem s holkama na zámku na výstavě Arabela. Viděly jsme tam od prstenu, pláště, kufru, dobrých 40 kostýmů ,po stěnu z pokoje Majerových, lampu, křesílko a zkoušely jsme si i korunu. No a víte kde jsem nechala foťák?

20.11.2010 17:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkAhoj Ivčo,my ho taky prodali ten nahrabovák,Olda to sice předělal za traktor,jenže pak jezdil jak širon po poli:-( a strašně to drncalo,tak jsem se mu na to vyprdla tam dřepět,to není formule.smajlík
:-))Pierot.:-))

20.11.2010 17:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,ale markét,já dneska mluvila se sedlářkou,protože mě to samotnou zajímalo,za kolik se ten bok pohybuje,a ona říkala,že bok,když je takhle ve slušným stavu,se pohybuje kolem 4,5 tisíííc!!!!smajlíksmajlíkTak je vidět,že fakt nemám přehled.smajlíkOno totiž z boku se dá ušít i krásný a koním sedící westernový sedlo.:-):-)

20.11.2010 17:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkne,Markét,žádnej kočárek tam nebyl,jen takový starožitný invalidní vozík,sice v blbým stavu,bylo by na tom hodně práce,ale pán mi hned říkal,že tohle by bylo drahý.smajlíkAle my to ani nechtěli,k čemu by nám to bylo...smajlík
:-):-)Ale z těch překážek,tedy ze stojanů,jsme docela nadšeni,smajlíkprotože jsou perfektně vymyšlený tím,jak jsou skládací.smajlíksmajlíkTakhle vypadá stojan rozloženej.:-)

20.11.2010 17:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkA takhle vypadá stojan složený,smajlíkjsou perfektně skladný,máme tu opravdu málo místa na tyhle věci,tak tohle je fakt super.smajlíksmajlík

20.11.2010 17:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jedna překážka je udělaná takhle,Olda to upraví,páč nám to nepřijde moc bezpečný.smajlík

20.11.2010 17:54
marketka

XXX.XXX.179.23

Asi vím, co pán nabízí. Možná to je ale od firmy Hiko. Je to kočárek a vypadá jak vozík.Stejně koukám, že lidi už jen tak něco za levno neprodají. Já myslela, že jsi psala, že za 2,5 tisíce je to drahé. Je teda v šíleném stavu?

20.11.2010 17:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA takhle vypadá 11 stojanů,:-)zabraly jen kouteček místa.smajlíksmajlík

20.11.2010 17:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNé,já psala,že to bude za 2,5 tisíce asi neprodejnésmajlík,ale sedlářka mě vyvedla z omylusmajlík.Sedlo je ve velice pěkném stavu.:-)

20.11.2010 17:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkKdes nechala ten foťák?smajlík

20.11.2010 19:19
bubo

XXX.XXX.20.53

Jaru my to zas tahali za čtyřkolkou, ale u nás to bylo naopak já řídila a Martin nadával, že jezdím rychle:-))smajlík

20.11.2010 19:28
marketka

XXX.XXX.179.23

Samozřejmě, že doma.A to ho mám konečně opravený. Dneska jsem nafotila holky na koních. Je to sice na sociálku, ale snad to nějak stáhnu.

20.11.2010 19:36
kecy.v.kleci

XXX.XXX.26.38

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkA takhle vypadá 11 stojanů,:-)zabraly jen kouteček místa.smajlíksmajlík

Zdravím.
Paní Jarko, mohu mít dotaz? Zaujaly mě Vaše jesle na seno, mohu vědět, jaká zvířata z něj žerou? Jaká je velikost těch ok kari sítě? Předem děkuji za odpověď.

20.11.2010 20:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Taky zdravím,to je krmelec pro kozenky,:-)to je 10x 10,ale přes to je ještě pletivo,páč kozeny s těmahle velkejma okama vytahovaly moc krmení na zem a pak už to nežerou.smajlíkTakhle to je pro ně perfektní.:-)

21.11.2010 18:35
westgirl

XXX.XXX.251.191

Ahooj, jo Šári, je maxi pohodlné,už vezlo 6 děcek co se k nám občas zajdou povozit a chválí si hlavně tu zvášenou opěrku vzadu, možná na chlaďase by bylo,je to kostra flex tree-nějaká roztahovací pružící ´ralide´ a velikost full QH- ten nejtlustší quarter :-)) Jarů, no stejnak licenci od r.2007 neplatím, tak mi propadla smajlík a s těma směnama se mi ani do sedla nechce...tak nějakou kamošku aspoň mít s kterou bysme se navzájem vyhecovaly smajlík takže dnes třeba,byla kobyla asi po vác jak týdnu a já na ní ani neseděla, vozila sem děcka.na závody mně to neláká.nejsou ani finance,splícím auto a zobytňujem rančik a čeká nás stavba nového dřevodomku do budoucna..kdyby aspoň nejaké JUJU závody byly tu poblíž, to by mně asi lákalo, nějaké pro amatéry.a honit telata, to je bombasmajlík jenže to je až na kroměřížsku a je tam dycky narváno, že počet startujících omezují..

21.11.2010 19:46
bospor

XXX.XXX.195.231

jak to že jsem vložila příspěvek do minulých kocháčku????
jste založili nový dřív?smajlík
dávala jsem tam tohle: http://www.stream.cz/video/534494-honza-a-bic?ref=nf

21.11.2010 22:23
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky, jak je po víkendu? Dneska jsme trochu protáhli koně. Pak jsem šla s dětma do cirkusu. Lákadlem byl koník, který se choval jako člověk. Samozřejmě, dovedli poníčka, který uměl počítat. Za každý příklad mu dali pamlsek.Pak tam dotáhli kozy, ale to nebyly kozy, to by koule, za každý cvik, ba krůček, je hned odměnili, podle toho taky vypadaly. Ale jinak to byl pěkný cirkus....i když mi to nic moc neříká. Musím chodit kvůli dětem.
Psala mi kámoška, že dnes vyjeli na vyjíždku a když byli dvě minuty ze stáje, tak jim padl kůň, náhlá srdeční příhoda a byl konec. Bylo mu asi 11 let, nebyl zatěžovaný. Tak mě chytl takový děs, když jsem to slyšela.

22.11.2010 06:19
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét to je hrozný s tím koníkem smajlíksmajlík. Já se konečně v pátek dostala ven se Sobistou,no samozdřejmě,že jsme museli zmoknout smajlík, ale jinak se Sobista choval ukázněně, sice to teda bylo skoro pořád klusem,cvalem, ale aspoň, že nevymejšlel nějaký krávoviny. Přez víkend jsme dodělávali ten přístřech u Alči, budeme tam mít věci na koně a tak. Takže se koníci jen poflakovali v ohradě, v sobotu dorazil kovář, tak máme vystrouháno, ale teď o víkendu se ještě staví na Miu, té to je potřeba vzít ještě jednou, páč má klenbu na prd :-(. Včera jsme ji s Alešem chtěli vzít ven na procházku, ale odpoledne se udělalo tak hnusně, že jsme se na to vyprdli

22.11.2010 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTo je na prd,viď,Haní,když nemáš tu kámošku na hecování,určitě bys ty závody s kobčou nějáký jet měla,jste holky šikovný.Jenže já vím,že když člověk jede sám,tak to není ono a ani po finanční stránce to není nic levnýho ta doprava a všechno kolem toho.smajlíkTak až dostavíte rančík,tak budeš mít víc času a určitě Tě to bude lákat.:-):-)
smajlíksmajlíkHonzíček je moooc šikovnej,:-):-):-)já si pamatuju,když jsem poprvé jela na Moruš a utrhla jsem někde větvičku,né na Moruš,ale prostě větvičky,co mi lezou do očí,tak trhám,no,to jste neviděli,co ta kobyla dělala,bylo vidět,že jí kdysi někdo bil utrženejma větvičkama.:-(:-(:-(Dneska už to nedělá,ale pamatuju si to pořád,páč jsem ten odpich absolutně tenkrát nečekala a máálem jsem i schrastla.:-(
:-(Kurňa,tady zase dneska pérší.smajlík

22.11.2010 07:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|Jo,Olda mi to říkal,že se někde něco stalo,že koník snad dostal mrtvici,smajlíkto se stalo i známé,měla 17letého koníka,kterého si vychovala od hříběte,a jednou jeli ven a pár metrů od baráku,když už byli skoro doma,se koník složil,naštěstí nezalehl paní,stačila seskočit,a říkala,že během dvou minut byl koník na věčných pastvinách,hrůůza.....smajlíksmajlík

22.11.2010 07:47
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru tady taky leje jako z konve :-(

22.11.2010 14:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Teda,dneska jste ukecaný,holky...smajlík
smajlíkNo,mě do smíchu taky moc není,bahno a zase bahno...smajlíkZajela jsem si koupit nový holínky,páč v těch děravejch se do toho bahna fakt nedalo chodit,ponožjy byly jako prase...:-(No,a 350 peněz víte,kde...smajlíkNejhorší je,že tyhle čínský holínky dlouho nevydržejsmajlík,už vím,že na jaře zase budu kupovat nový.smajlík

22.11.2010 14:36
remonek

XXX.XXX.162.107

No Jaru mýslím,že bahení lázně jsou asi teď všude :-( už aby začlo sněžit a ty sra*ky aspoň trochu zmrzly. Mě tenkrát koupila mamina gumovky myslím,že v baumaxu nebo v nějakým takovým obchodě a už je mám takovejch 6 let a pořád funujou na výbornou.
Teda tady je venku docela tma smajlík

22.11.2010 14:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTo nechápu,já je kupuju v takovým jakoby malým Baumaxu,teď jsem si koupila zase na zimu ty oteplený,ale vím,že douho nevydržej.smajlíkAle já je používám téměř denně,neb k prasatům se v jiné obuvi jít nedá a ke koním většinu roku taky ne.smajlík
smajlíkJojo,já se na ten sníh docela těšímsmajlík,určitě to bude lepší než tohle bahno hnusný.:-(

22.11.2010 19:04
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky,
mám trochu dost, s holkama jsem lítala po doktorech, ale jen na kontrolu.Doktorka mi před nosem zavřela, prý za dvě hodiny končí a má tam ještě dost lidí. Tak jsem šla ke svojí, ta mi předepsala antibiotika na ten můj dávivý kašel, který trvá 3 týdny. Jsem trubka, měla jsem si tam dojít dřív a měla bych pokoj.
V Baumaxu jsem si taky holinky koupila a vydržely asi 4 roky, než praskly. Pak jsem si koupila u Vietnamců za 200 Kč, ale dnes mi do nich napršelo a musela jsem si je vycpat novinami.
O bahnu mi ani nemluvte. Příští rok musíme vybrat komplet ohradu a navézt opět písek-Dneska jsem prokopávala stružky a vybírala bahno /spíš písek/ spolu s bobky /bobky vybírám denně/, ale holt se to tam zašlape. Jedny vidle toho marastu vážily asi 5 kilo, no užila jsem si. Už aby to umrzlo! Kousek od nás je hektarová louka, ale chlap chce za to milion. Za městem má snad mamka pole, to by byla paráda tam mít koně. No jo, to je otázka budoucnosti, aby se to vyjmulo, ohradilo..Měla bych být víc podnikavější.Pozemky, co jsem si kousek od nás vytipla, se prodávají na parcely.

22.11.2010 20:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Milion za haktar,to ještě jde:-),tady vedle nás za ten hektar a něco chce chlap těch melounů 12.:-(:-(Já jsem se těšila,že to někdo koupí a začne tu stavět,aby koně měli protivětrnou stěnu z těch baráků,a prd,smajlíkto mu nikdo nedá...smajlík

23.11.2010 06:22
remonek

XXX.XXX.162.107

Holky když už je řeč o těch polích, co nám se včera doma nestalo. Přišel dopis, ještě adresovaný na babičku, která už je dávno tam nahoře. Tak na to s mámou koukáme jak blázni kdo že to píše a on psal nějaká pán, že si na katastrálním úřadu zjistil,že máme v majetku nějaký pole u Ujkovic a že by měl zájem ho od nás odkoupit. No holky mi na to koukali jak blázni, páč jsme ani nevěděli,že jsme tam nějaký pole měli a ty pole co nám vzali už prej vrátit nejdou. Tak se na to máma pujde zeptat právníka a kdo ví, třeba se taky dožiju svojeho vlastního velkýho výběhu pro koníky :-)
Včera jsem Mie konečně vyčistila všecky kopyta, ona je to takovej matloň, že jak ji ten idiot dlouho nečistil nohy, tak mě přijde,že ona neumí moc držet rovnováhu když ji člověk zvedne nohu, jsem se minule až musela smát, páč jsem ji brala přední nohu a bylo mi divný,že se u toho tak kymácí a ona k tomu ještě měla pokrčenou zadní nohy a chudák se bimbala ze strany na stranu, je to takový slůně nemotorný :-),ale už mi přijde lepšejší než k nám přišla.
Sobistovi jsem včera udělala komplet očistu páč byl jak čuník a dneska se snad na chvilu dostanem ven. Včera navečer už nepršelo,ale tma jak někde. Už aby zas bylo dlouho vidět, takhle člověk nic nestihne smajlík

23.11.2010 07:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,no vidíš,Šárí,třeba to vyjde a budeš mít ohradu pro pana a paní Sobistovi.smajlíksmajlíkMoc bych Ti to přála.:-):-)
smajlíkAle s tím počasím nevím,včera hlásili déšť na celým území a od rána potvrzuju,že jim ta předpověď opravdu vyšla:-(.:-(

23.11.2010 07:39
remonek

XXX.XXX.162.107

Ach ju, tož to je v pr..., no jsem koukala na netu, že má pršet celý týden smajlík a to byl pan Sob, tak krásně naježděnej z něj už zas bude placička :-(

23.11.2010 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No jo,to se nedá nic dělat,počasí člověk neovlivní,smajlíkale zase na jaře začnete jezdit a zase to bude naježděnej Sobista:-),neboj,a paní Sobistová bude taky pěknější.:-):-)Ona zase ta zima je dobrá pro koně,kteří přes léto dost makají,tak přes zimu aspoň vorazej,naberou síly a elánu do nových výkonů.:-)

23.11.2010 09:44
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky. Mia je zlatíčko, úplně si ji umím představit, jak chuděrka balancujesmajlík

Tak tady byl večer doktor (já už dvě noci skoro nespala)...Usinka byla mocinky hodná, dostala obrovskou injekci do krku , bolí ji bříško, jak má namožené svaly z dýchání..snaží se ten vzduch tlačit ven břichem. Celé plíce jsou momentálně hodně astmatické , dobrá zpráva je, že nemají zánět a jsou naprosto čisté a dokonce i ta spodní část plic co byla po tom traumatu zalepená a nefunkční, tak je plně obnovená a funkční. Takže léčba na veterině byla k něčemu a doma se to ještě zlepšilo ..jak tady byl nedávno, tak říkal, že částečně ten vzduch tam už proudí, ale není to zprůchodněné všechno dole. No a nyní je to celé rozlepené.
Pouze nemůže dostat vzduch z plic. Zítra a pozítří má být doma v klidu, nemá jít na pastvu ke koním, aby se příliš nenamáhala a injekce by měla brzy zabrat.
Dneska jedu pro tu speciální podestýlku, takže prach ze stáje bude pryč úplně a uvidíme....možná za 4 dny dostane ještě jednu injekci.
Ti myslivci ji hodně ublížili ...stres, psychika a námaha...si představte, že by jste byli po zápalu plic třeba slabí jak moucha a najednou po vás chtěli, aby jste tryskem vyběhli na velký kopec ..tak zkolabujete, protože plíce na to nejsou připravenésmajlík
Dobré je, že plíce jsou plně funkční ...vlastně má ještě o kus větší kapacitu plic:-)
jenom ji momentálně nemůže využítsmajlík, protože sklípky mají astmatické záchvatysmajlík.

Já včera mluvila s tím pánem, co má tu podestýlku Alspan - http://www.stelivobortel.cz/Allspan-550l-6-p.html

Takže tam dnes jedu, vymetu a vyluxuji stáj....mám sice fajn hobliny s pily, ale ten prach tam stejně je, vždycky. Lepší než piliny, ale prostě prachu to oni zbavit neumí a já taky ne. Stájové plyny jsme zlikvidovali Mistralem, vůbec nejde cítit moč, prostě paráda, seno má kvalitní, ale ten prach z těch hoblin tam je. Slámu dávat nemám, mohly by tam být skryté plísně a to je z deště pod okap. Takže jsem zvolila ten Alspan, dneska tam jedu, pán mi prodá nejdřív pár balíků..kolik narvu do auta..máme ho velké a na převoz psů, jsem to měřila a 5 balíků bych tam nacpat měla a tak 3-4 na nastlání by měly stačit. No a uvidíme jak to bude vypadat, jak se v tom Use bude líbit a jestli se třeba i zlepší.

Pak bych vzala klidně paletu..je to 18 balíků...no holt by mě vyšla na podestýlce stejně jak na seně, ale to je fuk, hlavně aby ji to pomohlo a bylo ji dobře.

Dostala jsem tip na tenhle přípravek, hodně dobré reference jak od lidí, tak majitelů koní s hodně velými problémy a dali je dokupy. Takže snad bych na Vánoce měla mít už dost penízků nových na to, abych to usince mohla koupit...
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/gy---golden-yacca--p58.html

Teď dostává diviznovou směs .. http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/pk---diviznova-smes-p13.html

23.11.2010 10:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,ti myslivci teda zářili,fakt že jo:-(,taky bych z nich nadšená nebyla,smajlíkkor když je takhle Usina po nemoci...smajlík
:-):-)No tak uvidíš,jestli se to zlepší tou novou podestýlkou,snad jo,držím palce.:-):-):-)

23.11.2010 10:18
proxima

XXX.XXX.207.95

Ahojky kochajdy.
Nemám moc času-musím něco udělat než malá začne brečet,ale jen na vás občas juknu u kafe:-))

Lucko s Usou mě je to líto,snad se to srovná.
Hele chtěla jsem ti nabídnout,až pojdeš okolo,tak ti můžu dát tenhle čajík,kdyby jsi ho pro ní upotřebaila..My jsme vyhráli loni na přednášče celý ten kyblík a stejně nám to leží v buňce a koním to nedáváme-zatím ťukám není proč...Takže kdyby jsi chtěla tak je tu...Nebo ti ho můžu poslat na jízdárnu po Zuzce.
http://www.leros.cz/caje/leros-pulmoran-horse/

23.11.2010 10:18
remonek

XXX.XXX.162.107

jéžišmarjá Lucky to bych ty myslivce asi nakopala do určitých míst. By mě ani nenapadlo,že to na Usu bude mít takový dopad, tak taky držím palce ať jí podestýlka pomůže a je jí už jen líp :-)

23.11.2010 10:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahoj Eví,teda Barunka vykukující je supersmajlík,tak co,už se u ní objevujou nějáký rajťácký sklony?:-)Už aspoň pasete koníky?:-))

23.11.2010 10:30
proxima

XXX.XXX.207.95

Hoj Jarů,děkují.
no rajťácký sklony nevím,spíš okolo ní rajtujem pořád my,ani se nezastavímesmajlíkJe to denní ptáče..v noci krásně spí -jen jedno krmní jí stačí,ale přes den neusne ani na půl hodiny a chce společnost...Fakt toho hodně udělámsmajlík

Jinak koně pasem-bohužel:-)):-))Dřív jí člověk dal na bříšo a ona spala jak placka.Teď jí dám na bříško a už má hlavu nahoře a rozhlíží se kolem zvědavka a pak se unaví a neví jak jí položit tak křičí o pomocsmajlík

23.11.2010 10:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéééžííšku,ta je úúúžasnáá,:-):-)úplně vidím Jarču,když byla malá:-),ale ona hrozně brzo přišla na to,že má i ruce a lezla jako pavouček všude možně.smajlíksmajlík
:-):-)No jo,tak teď kolem ní rajtujete Vy,ale myslím,že nebude dlouho trvat a bude rajtovat onasmajlík,hele,těch 5 let uteče jako voda a pak bude chtít taky jezdit,uvidíš.:-):-)Já jsem párkát vzala taky Jarču před sebe na sedlo,tak byla celá šťastná,ale jak rostla,tak se mi tam pak už nevešla:-)) a ta její přilbička mi bránila ve výběhu,tak jsme sehnali Kačenku a byl klid.:-):-)

23.11.2010 10:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNé ve výběhu,smajlíkale ve výhledu.:-)

23.11.2010 10:48
lucky

XXX.XXX.133.26

Evičko ahojky! Teda málá je srandovní jak je zabalená jak malý Eskymák smajlík. Má teda super velká kukadla. Hele, to myslíš vážně, že by jsi mi ten čajík pro usinku dala? To bych byla moc ráda, podpoří všechno...já ji tenhle čaj dávala v létě, ale bylo to na nic, když měla dole v plicích časovanou bombu a nikdo na to nemohl přijít. Ale teď už má plíce čisté, jenom je potřeba tu imunitu dát dokupy a zotavit ji. Ráda se pro něj stavím, aspoň se podívám na vás a na malou. Některý den bych se prošla se psy k vám.

No jo, ten stres z těch myslivců dal koním zabrat, jenomže Betty s bendou jsou zdraví, takže jim to, že se ulítali, vynervili a zapotili neublíží. Ale Usu to dost dorazilo...nemohla ještě hodinu pak dýchat, byla totálně zpocená a klepala se jak osika..no a pak už to šlo z konce den ode dne..já ji koupila i tu směs z divizny, jenom včera jsem fakt musela zavolat veta..ještě je tady inverze a to máte vše dokupy.smajlík

23.11.2010 12:34
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak jsem holčí pustila na zahradu- Vůbec dneska neřeší, že nejde na pastvinu, protože se ji posledních několik dní stejně nechtělo...než tam dolezla, tak sotva dýchala. Je ji momentálně trochu lépe, ale má doma klid "na lůžku":-) a je spokojená. Vypásá ještě co kde zbylosmajlík

Na chvilinku tady vysvitlo i sluníčko!!! Tady pohled z oknasmajlík

23.11.2010 12:38
lucky

XXX.XXX.133.26

ona je jak bílý plyšákček teď.....pořád se muchlujeme:-)..zastřihla jsem o kus ocas..už ho zase vláčela po zemismajlík

23.11.2010 12:40
lucky

XXX.XXX.133.26

Ten rezavý flek na krku má od ohrady..ta trubka prostě rezne a oan pod ní pořád lezesmajlík

23.11.2010 12:42
lucky

XXX.XXX.133.26

kuk do okna..nebylo by něco dobrého?????smajlík

23.11.2010 14:17
marketka

XXX.XXX.179.3

Jéé, to mimčo je hezký.Ale děkuji, pomuchlovat a zase vrátit mamince. Holky už jsou velké, ale zase se hádají.Jak říkám, každý věk má svoje.

23.11.2010 14:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,to já bych zase Barču brala všema deseti:-),kor když už je takhle hotová:-) a nemusela bych se s ní nosit.Což to nošení by mi ani tak nevadilo,ale ty první 3 měsíce,to bych ani nevykydala koněsmajlík,to byl celou dobu šavlovej tanecsmajlík,i nádobí musel mejt chudák Olda:-)),páč já ucítila logr z kafe nebo nějákou omáčku a to byly fofry na záchod....smajlík

23.11.2010 16:28
marketka

XXX.XXX.179.3

Jejdanánky. Já taky první 3 měsíce zvracela a u každého stromu. brrr.
Ke konci jsem měla problémy s dýcháním, náběh na astma. A chutě? Jedla jsem led. Fakt, baštila jsem ho z mrazáku
a při obou holkách. Těžko se to vysvětluje, ale když blbnou hormony, pak zdlábnete všechno.

23.11.2010 17:18
proxima

XXX.XXX.207.95

Jejda,tak to já kdybych neměla problém s imunitou,tak bych mohla být těhotná pořád..Vůbec jsem nezvracela,nenapuchala,bylo mě hrozně fajn:-):-)

Lucko čaj ti jasně že dám..Když to trochu pomůže budu ráda.Leží nám to tu..Tak někdy až bude čas,tak pošli sms že vycházíš-já ti třeba přijedu naproti s kočárem na kopec..chodím tam pořád..A nebo spíš se sáňkama,že:-))

23.11.2010 19:11
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNoo,tak máš,Markét,aspoň otužilý holky.smajlík
smajlíkEví,Vy už tam máte snííh???smajlík

23.11.2010 19:20
proxima

XXX.XXX.207.95

Jarů nemáme,já jen že hlásí že bude...

23.11.2010 19:24
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak holčí má novou postýlku!!!

Super krásnou a čistou....jsem chodila ve stáji po 4 a rozdrolovala slisované kusy hoblin ...je to fakt suprové, bez prachu, čisťounké .... asi si večer lehnu k holčí smajlík

Jsem z toho nadšená. Jela jsem našim autem....jsem si říkala, že snad těch 5 balíků tam narveme a jooo! Dozadu jak vozíme psy místo zadních sedadel, tam se na výšku vešlo akorát 5 balíků a dozadu do kufru jsme hodili ještě jeden.

Doma jsem vyházela všechnu podestýlku a taky hezky kašlala z toho prachu..holt to je fuk, jestli to jsou hobliny z pily, nebo piliny nebo sláma..práší to všechno, někdy víc, někdy méně.
Tak jsem to všechno vymetla ven, Usa venku baštila seno ve výběhu a okukovala mi ty balíky podestýlky. :-)
No a všechno jsem vymetla, pak vzala ještě vysavač (doma na mě koukali jako na magora) a ještě celou stáj vyluxovala od prachu..no vážně! Už jste někdy viděli magora co lítá s vysavačem po stáji????? Celou podlahu jsem vysypala Mistralem a rozdělala jeden balík té podesttýlky a supeer! Pán mi to ukazoval už nich v kýblu, že je to super kvalita. Teda slisované to bylo řádně, že jsem to drolila, hráběma rozbíjela a nakonec chodila po 4 po zemi a rozdělávala kusy slisované. No je to super čisté, bez prachu, člověk by si lehnul a spal jak dudek:-).

Myslela jsem jak tam budu muset naládovat aspoň 4 balíky na nastlání a dala jsem dva! 4 mám ještě za stájí celé. Možná zítra, až to holčí trochu prohňácá a slehne, ji ještě jeden přidám, ale na spaní toho tam má dost a celá stáj krásně voní a hlavně je fakt úplně bez prachu. A rozhodně se mi to líbí víc než ty peletky co jsem tady měla nedávno v nabídce...to se mělo snad ještě kropit vodou a pak se to rozpadalo a bobtnalo...no fakt se mi to nelíbilo a rozhodla jsem se pro tuto variantu a fakt jsem udělala dobře.
Usince se bude dobře spintat, jsem zvědavá až v noci přijdu, jak se ji bude dýchat. Ale je lepší než včera už nyní..po té injekci včerejší.

Teď stojí ve stáji po večeři a bude asi chtít si lehnout, tak jsem zvědavá.

Tady foto jak dojela z veteriny ...ale hobliny ze stolárny ... až ji zastihnu, tak fotnu v nové postýlcesmajlík

23.11.2010 19:31
lucky

XXX.XXX.133.26

Evi, určitě dám vědět! budu moc ráda a vděčná, fakt teď každá pomoc dobrá, hlavně penízky tečou proudem ...dneska 1440,- za podestýlku..paráda, co?hihihi....ale co bych pro holčí neudělala, hlavně aby ji to pomohlo!

Usa medvídek s moderním střihemsmajlík

23.11.2010 19:37
makki

XXX.XXX.74.32

Stelivo Bortel nebo něco jiného?

23.11.2010 22:01
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, Bortel!!! Pán byl moc příjemný, nacpali jsme autíčko a tradá domů. Jsem domluvená, že by mi to příště případně i mohl dovézt, pokud bych nesehnala odvoz....uvidíme. Každopádně mám 2 balíky ve stáji, možná ji zítra ještě jeden přisypnu a další mám za stájí , tak je na nějakou dobu vystaráno.

Tak Usinka už hajala..teda nechytla jsem ji spící, zrovna se zvedla, jak jsme přišla s foťákem, ale dobrá zpráva je, že ani nezakašlala, když vstala. Jen těžce dýchá, když si zalehne ten hrudník, ale v pohodě se rozdýchala a šla ven se projít po výběhu zase. Je v pohodě.

23.11.2010 22:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Hele, já vím, že jsem magor..ale jinak jsem faakt skoro normální. smajlík No prostě mi na holčí záleží a tak je takové velké bílé plyšové mimino, noooo.... smajlík

23.11.2010 22:53
lucky

XXX.XXX.133.26

táák jsem byla holčí dát ještě vodičku a vejdu do stáje a kdepak je? No v postýlce!! Chrněla jako zabitá, hověla si a byla moc spokojená. Vybrala jsem bobany a pomazlinkovaly jsme se. Dýchá těžce jak slehne ty plíce nemocné, ale jak jsme šla s vodou, tak už vstala, protáhla se a byla naprosto v pohodě. Jen dýchá samozřejmě chvíli těžce, ale ani ehm se neozvalo, ani ji to nenatahovalo, napila se a šla baštit seno a byla ok. Takže myslím, že jsem udělala moc dobře.smajlíksmajlíksmajlík

24.11.2010 06:23
remonek

XXX.XXX.162.107

Teda Lucky, ta Usa to má ve stáji jak v pokojíčku a je dobře že po týhle podestýlce už nekašlesmajlíksmajlík:-) kéž by vám to pomohlo. Na tý fotce jak má Usa ostříhanou srst to vypadá srandovně, ještě bych to doplnila střihem šachovnice na pozadí :-)
My se včera konečně dostali ven se Sobistou, no já poslední týden na něm chodila jen bez sedla a včera jsem si v tom sedla přišla jak naprostej dement :-)) a to jsem si ještě vzala jen ryfle,takže se mi to i výbordelně klouzalo :-))
Docela přemýšlím že bych si teď na zimu pořídila na ježdění jen nějaký obřišník a jen do toho cvakla třmeny.
Jak jsme se se Sobistou z vyjížďky vraceli domů,tak jsme potkali Aleše jak jel z práce a prej si v první chvíli myslel, že jsem ven vytáhla Miu :-)):-)) až bude lepší počasí,tak vám je musíme vyfotit, oni jsi sou docela dost podobní zezadu. Dneska asi vezmu kobylu k nám na zahradu, zatím udělám Sobistu a oni si tam spolu můžou šmrdlat :-)

24.11.2010 08:36
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo...vypadá srandovněsmajlík

Tak holky, teda plná spokojenost. Je vidět, že Usa si noc užila, ani ten třetí balík asi přisypávat nebudu, místo aby se to slehlo, tak naopak..ještě to nabylo, jak rozdrtila ty kousky slisované..je toho plná stáj smajlík. Usa má hoblinky až na uších, ale vůbec nekašlinká ani nesípe, ráno mě přivítala s vyvalenýma kukadlama, že uuž se těší na jídlo..má lepší jiskru v oku. Tak samozřejmě, že to přičítám hlavně injekci od veta, ale postýlka určitě také udělal své. Akorát jsem v tom hledala bobany. Jak do toho spadnou, tak se obalí jak řízek a pak chodím a hledám, kde vůbec to vyprdla:-)
Jinak tady je originál web Allspanu http://www.allspan.eu/

Já jsem moc zvědavá na fotečky Mie pod sedlem:-)

24.11.2010 08:48
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky myslím,že na sedlo si ještě počká, ona je hrozně opadlá, takže teď ohýbáme a posilujeme ze země o víkendu bych po ní chtěla trochu práce na lonži a nějakou tu procházku

24.11.2010 09:23
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak to jo. Ale stejně ji nafoťtesmajlík

tady sněží! Co u vás????

24.11.2010 09:26
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj určitě nafotíme, teď se nám moc fotit nechtělo páč na fotky bylo hnusný počasí.
Tady taky padal sníh, ale hnedka to tálo

24.11.2010 15:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTý joo,nová peřinkasmajlík,taky moc přeju Usině,ať se to zlepší aspoň o půlku.smajlík:-):-)
smajlíkTady taky ráno padal sníh,ale neudržel se.smajlíkJá už bych docela uvítala,kdyby přimrzlo,páč potřebuju sházet z vikýře balíky slámy,vždycky jich shazuju aspoň 30,a do toho bahna se mi to nechce házet...smajlík

24.11.2010 17:33
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky, já to snad vzdávám.-Dneska po 14 dnech klidu se Schelby zase rozkašlal. Je teda fakt, že jsem mu dala to krásné voňavé seno. Už jsme uprostřed balíku, tak jestli to tam je prašnější a hlavně ty bylinky ho dráždí, ale protřepala jsem to. Já nevím, ale za 20 minut asi 10x zakašlal. Přijde mi to jak začarovaný kruh.Že by takhle najednou?

24.11.2010 22:54
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Zdravím, chtěla bych se vás zeptat, koupila jsem si westernové sedlo. Full QH, ale mám problém, že koni nesedí, ale nevím, jakým směrem se mám dát, abych pořídila správné.smajlík Můžete mi poradit? Vzadu se sedlo zvedá(dost), vepředu cca do 10 cm od kraje mohu strčit ruku, ale dál už nejde prosunout. V prostředku nejspíš tlačí.
Nemám žádnou zkušenost s westernem, byla bych ráda, kdyby jste mi někdo poradil. Děkuji, Míša

25.11.2010 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No prosím Tě,Markét,to je fakt k vzteku to kašlánísmajlík,já nevím,ale asi fakt bude nastydlej...smajlíkAle zase nechápu,že po odčervení nekašlal 14 dní a teď zase jo.smajlíksmajlík
:-)Ahoj Míšo,chtělo by to pár fotek toho sedla na koni,fotnout to ze všech stran,zkoušela jsi drátovou metodu,než jsi sháněla sedlo?Podle toho se dá docela dobře poznat u westernovýho sedla,jestli bude pasovat.:-):-)

25.11.2010 08:08
lucky

XXX.XXX.133.26

Nazdár! Teda tady navalilo sněhu večer, ale naštěstí to taje a už jsou snad dva tři cenťáky a jde to dolů. Zrovna vykukuje sluníčko.

Markétko, to je divné s tím kašlem.smajlík To fakt nevím...smajlíksmajlík.

Jinak ohledně sedla moc asi neporadím, to by nejlépe poradil asi sedlář přímo. Myslím, že by nebylo špatné se některého optat. Jiank co se týká toho, jaks edlo má či nemá sedět atd. takž dobré webky má v tomhle Westman.

25.11.2010 08:21
marketka

XXX.XXX.179.3

Pod sedlem je v pohodě, na poslech nic, jen po senu blafe.Ráno jsem mu ho namočila a dobrý-zatím....

25.11.2010 09:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Markét,tak nakonec si noví majitelé Kačenky koupí Kačenku bez sedla a sedlo si koupí nové,tak sedlo bude v inzerci,ale stejně si myslím,že by na toho Vašeho poníčka nebylosmajlík,on je moc kulatý,kdežto Kačenka má kohoutek docela a sedlo by mu mohlo být úzké.smajlík

25.11.2010 09:15
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaru,prodali by prosímtě aspoň řemeny, třmeny a podbřišák?Moc bych to potřebovala pro holky.Nové je to darda.
dáš mi na paní kontakt?díky

25.11.2010 09:28
marketka

XXX.XXX.179.3

sedlo mám Daslo, ale vzala jsem menší

25.11.2010 09:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkOna tam Kačenka nemá bezpečnostní třmenysmajlík,ty jsme si nechali my pro Jarču.:-)

25.11.2010 09:50
marketka

XXX.XXX.179.3

škoda,já si to myslela.Tak jsem zase tam, kde jsem byla...

25.11.2010 10:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá mám podbřišák na poníka,ale samotnej je Ti taky na prd...smajlík

25.11.2010 10:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkProč sis to neočesala z toho sedla,co měl poník před tím???smajlík

25.11.2010 10:26
marketka

XXX.XXX.179.3

To malé sedlo ještě potřebuji pro Markétku. Na Katku je už malé, tedˇ dostane větší. Blbě se z toho malého tahají řemeny a muselo by se to pokaždé měnit.

25.11.2010 12:04
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Děkuji za radu, podívám se na ty stránky sedláře. Koupila jsem ho na velké koule, na těch sedí perfektně, ale na koni, na kterém bych ho chtěla využívat nejvíce, tak nesedí. Nějak bych neřešila, kdyby nesedělo jen z lehka, ale toto je jak pěst na oko. Fotky nafotím zítra, tak na víkend bych vám je sem mohla dát. Ještě jednou děkuji. Míša

25.11.2010 13:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Ahá:-),no jo,to máš pravdu,ty řemeny se z toho vytahujou blbě,:-(my jsme to nedávno,když měl Monďásek sedlo v opravě,taky pořád přehazovali na Pierotový ty řemeny a chvílema jsem i soptila,ale nakonec jsem to tam dala.:-)

25.11.2010 21:13
bubo

XXX.XXX.20.53

Jaruško tak co bude kobylka nebo hřebečeksmajlík

26.11.2010 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,kdy má termín?:-):-)A je březí po tom Aqavitovi?:-):-)
smajlíksmajlíkHolkýýý,tady je taky sníííh,juchůůůůůůůůůůů!!!smajlíksmajlík

26.11.2010 08:05
remonek

XXX.XXX.162.107

U nás taky něco napadlo a teď se klube sluníčko, člověka to až štve,že musí sedět v práci :-(

26.11.2010 08:21
bubo

XXX.XXX.20.53

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkIvčo,kdy má termín?:-):-)A je březí po tom Aqavitovi?:-):-)
smajlíksmajlíkHolkýýý,tady je taky sníííh,juchůůůůůůůůůůů!!!smajlíksmajlík

Jaruško to není ta hafloška:-) Je to nová kobylka a termín má přelom února března:-|

26.11.2010 08:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo já jsem si to taky říkala,že ta hafloška něják podezřele moc ztmavla,:-)ale jak jí neznám osobně,tak mi to nepřišlo,to Buba bych si nespletla s nikým.smajlík
Pošli mi fotku na mejla,Ivčo,a otec hříbátka je hafloš?:-)

26.11.2010 08:35
lucky

XXX.XXX.133.26

Kobča je krásná..kdo ví, co to bude smajlík.

Jinak tady je dneska kráásně, svítí sluníčko, mrzne a je sníh...no brala bych jaro, ale aspoň že to sluníčko svítí a Usinka za stájí bagruje seníčko:-) Včera byla zase celý den u koníků, Bendulka a Betty ji děsně po dvou dnech vítali a hned se všichni rozběhli po pastviněsmajlík

26.11.2010 08:51
remonek

XXX.XXX.162.107

Holky potřebovala bych poradit, asi řeším uplnou krávovinu,ale já jsem pořád na vážkách.
No takže nakonec to dopadlo,tak že si Aleš v sobotu bere kobylu na ustájení do Seletic, no a já řeším otázku jestli tam vzít Sobíka taky, vím,že by se tam měl dobře, měl by tam velikánské pastviny,kamarády,od nás to je 5 km,takže se tam můžu dostat každý den. Ale druhá strana je spíš můj problém, když to tak vezmu, tak ho mám doma 3 roky, a za ty tři roky si na něj člověk prostě zvykne a nedokážu si představit,že by tam najednou nebyl smajlíksmajlík Jak by jste to řešili vy, poprali by jste se s tím a koníka taky dali do Seletic a nebo ho měli dál doma. Ono je to teď všechno tak najednou,že já v tom mám děsnej zmatek, pořád si říkám,neblázni, dyť se jim přidělá stáj, koupíme to pole a zase budou doma, a Sobíka si kdykoliv můžu domů vzít, ale zas na druhou stranu si to bez něj fakt nedokážu doma představit smajlíksmajlíksmajlík

26.11.2010 09:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,já bych se s tím určitě poprala a dala ho na to ustájko s Miou.:-):-):-)

26.11.2010 09:24
marketka

XXX.XXX.179.3

Pokud utáhneš cenu za ustájení, já bych ho tam dala.Určitě bude mezi konmi štastný. .Navíc tam budete jezdit s Alešem a až budou pole, můžete dát oba spolu..
Hele,nedělá to dobrotu s Pašou?

26.11.2010 09:43
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét o Pašu ani tak nejde, je to v lidech Aleš měl jinou představu Alča jinou představu a už to bylo smajlíksmajlík já to nechápu,musím řešit toho Sobíka a říkám si,že jsme tu kobylu snad ani neměli kupovat smajlík

26.11.2010 09:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJako s ustájením se nedohodnou,jo?smajlíkNebréééč,prosím Tě:-),každej novej kůň ve stádě je problém,a vem si,že kdybyste Miu odtamtud nedostali,tak tam snad umřesmajlík,to přeci stojí za to se trošku potrápit s tím,kde bude ustájená.:-):-):-)

26.11.2010 09:55
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak nějak kolem ustájení,já jsem to Jaru ani nějak nepochopila, najednou je to během tejdne všecko v pr..li, a já si teď připadám jak naprostej magor, páč si myslím,že to stěhování Sobíka prožívám víc než on, ale víš jak to je když ho máš doma,tak si na to člověk zvykne a najednou by byl pryč? smajlíksmajlík Mě už je z toho poslední fakt tak zle,že si říkám jestli mi ty hajtry chlupatý za to vůbec stojej,takhle se kvuli nim nervovat

26.11.2010 10:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já vím:-),ale opravdu se netrap,:-)uvidíš,že budeš pak i šťastná,že jsi to rozhodnutí udělala:-),až uvidíš Sobistu a paní Sobistovou lítat po pastvinách...smajlíksmajlík

26.11.2010 10:09
marketka

XXX.XXX.179.3

Víš, většinou se přátelství pochroumává,pokud se koně ustájí u kámošky a každý si to chce dělat po svém.To je i důvod,proč mám koně doma.Stalo se tam něco?Kámoška řeší to samé, trochu se to tam nyní pohádalo.Nikdo jí neplatil, i když chtěl a jak předložila nyní fakturu za vodu a rozdělila služby, nastal problém.

26.11.2010 10:09
remonek

XXX.XXX.162.107

já vim Jaru,taky si tohle pořád říkám :-), ale víš jak... Ještě me napadlo ho tam dát třeba až od ledna, ale jestli tohle zbytečný prodlužování nebude ještě horší smajlík

26.11.2010 10:13
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét tam šlo jen o takovou krávovinu s tím kdy bude vhodný začít brát Miu třeba na procházky a tak, Aleš už jí chtěl vzít tuhle sobotu,nejdřív jen na louku a Alča zas byla toho názoru,že to je ještě moc brzo,aby se kobyla brala ven. No tak to dopadlo jako dopadlo, oba mi přijdou jak kohouti na hnoji a člověk by je nejradši oba dva nakopal někam smajlík:-)

26.11.2010 10:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAsi to horší bude,Šárí,to máš pravdu,ale zase do tý doby se mohou věci všeljak změnit i třeba k lepšímu u Alči,taky netuším,co tam je za problém,ale třeba se jí to taky rozleží v hlavě a nějáké společné řešení určitě najdete...:-):-)

26.11.2010 10:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Legišek na sněhusmajlík,já myslela,že bude řádit,a ono prrd,:-|ale na druhou stranu jsem ráda,že nekraví,on je fakt rozumnej.:-):-):-)

26.11.2010 10:39
marketka

XXX.XXX.179.3

Promluvte si o tom,ale obávám se, že se to bude nabalovat, i když je Alča rozumná,ale každý to vidíme ze svého pohledu.U nás měl koně jeden dědula a stačilo, díky, už nikdy víc.

26.11.2010 10:42
bospor

XXX.XXX.195.231

já zas ne:-| nechala bych si ho doma a koukala to rychle dodělat aby mohla přijít i kobyla:-) utekli mi její fotky nebo ještě nejsou?

26.11.2010 10:45
bospor

XXX.XXX.195.231

jejda nějak jsem se zdržela:-)

26.11.2010 10:49
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét já jim to říkám oboum,ale prostě ne. Bych se z nich jeden pos..l, akorát s tím všem přidělali problémy.smajlík
Ivčo fotky ještě nebyli neboj,nějak nebyl čas. I když možná pár jich je na mojem rajčeti,ale jsou nic moc,tak jsem je sem ani nedávala

26.11.2010 11:16
remonek

XXX.XXX.162.107

Ivčo já bych ho taky teď nejradši nechala doma. Dyť teď přez zimu se toho stejně moc neudělá,max,se může probourat ta vedlejší místnost na větší stáj a to tam podle mě sobík bude moct být. Pak nás ještě čeká zvětšit prostor před stájí aby tam mohli být přez noc, tam se to bude muset odkopat, navíst nějaký štěrk a na to písek aby nešmatlali v nějakým bahně a to si myslím,že na to je teď už pozdě. Hold je to všechno ve špatný čas, kdyby to bylo v létě,tak to asi takhle moc neřešíme.To by to bylo za 14 dní hotový,ale takhle se to potáhne asi dlouho.
Holky a jak myslíte,jak by to bral Sobík,že by najednou byl jinde,když je už tři roky zvyklí tady u nás, je to asi fakt dementní otázka,ale já ho prostě mám jak moje dítě

26.11.2010 12:30
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,
jak to berou jiní koně, co jsou zvyklí být x let v jedné stáji a pak je prodají? Holt si myslím,že by se ti Sobík víc na koně upnul.To je dost pravděpodobný.

26.11.2010 12:35
remonek

XXX.XXX.162.107

To máš pravdu Markét, ach jo nesnášim takovýhle změny :-(((
Docela by mě zajímal názor Lucky, ta to má podobně jako já,že má koníka doma.

26.11.2010 13:23
marketka

XXX.XXX.179.3

Jo jo, chápu. Pokud by to bylo ku prospěchu koně, šla bych do toho. Já bych hned brala takovou velkou ohradu.
Tedˇ jsem byla doma, koně utekli z ohrady. Vyrvali prkna a byli pryč. Lítali naštěstí po pile, ale u otevřených vrat na hlavní.Jsem myslela, že mě klepne. Do toho Jarda ještě něco řešil, tak jsem mu lítla na náš úřad, a mamka do toho, protože máme dnes oslavu, Kačka má svátek a přijde asi 6 dětí. Tak mám opravdu dost.

26.11.2010 14:33
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét,mohla bych tě poprosit,až budeš mít trocha času neudělala by jsi mi prosím pár fotek jak máte tu ohradu doma? Myslím,že jsi psala,že na zimu tam maj koníci písek, my by jsme to právě takhle dělali u nás u tý stáje, tam by byli koníci přez noc když by jsme je nedával pást na to pole, já bych se je tam přez noc bála nechat, tak,že by jsme to dělali takhle

26.11.2010 14:48
marketka

XXX.XXX.179.3

Natotím.Musíš udělat dobrou drenáž.Nám ten písek stačil na 2 roky, z jara musíme vybrat a dosypat-
Jinak uvažujeme, že až pořádně umrzne,koně půjdou na zahradu.Holt voda se jim tam bude muset vozit,jinak to nevidím...co myslíte? Mně ubíjí to,že jsou v malé ohradě -10x 20 m a nedivím se,že tu ohradu prorvali a šli na trávu.

26.11.2010 14:54
remonek

XXX.XXX.162.107

tak to budeš hodná, jj právě musíme vymyslet i to oddrenážování a taky tu ohradu musíme udělat dost pevnou, přeci jen Mia je trošku jiná váhová kategorie :-))
Markét a vy jste domů koníky na zimu stěhovali kvuli časovýmu důvodu,že už je brzo tma a tak a nebo jen kvuli tomu aby tam zahradu nezdupali?

26.11.2010 20:45
lucky

XXX.XXX.133.26

ahojky! tak se mi jednání protáhlo do večera...uf..už jsem doma. Máti byla pro holčí.

No, s tím Sobistou je to složité. Úplně chápu jak se cítíš. Já osobně bych ho nechala doma kde je zvyklý, pokud může být s s tím druhým koníkem přes den, tak proč ne. Pokud by měl být úplně sám a je možnost ho dát s Miou a máte na ustájko, proč ho tam nedat. Zase záleží jak to snáší. Já třeba bych usu nedala na ustájko. Byla jednou kdysi na jízdárně víc jak týden, když jsme doma opravovali podlahu v boxe a to bylo strašné. Prostě těžko snášela cizí prostředí, hromadu cizích lidí, někdo cizí ji krmil ráno, jiný večer, jiný vykydal...docela to špatně nesla a jak jsem přišla , tak ječela jak siréna přes celou jízdárnu. Ale taky musíte brát, že Usa je trochu závisláček a rozmazleneček:-)...ale milá:-)

A nevím, nechala bych to doma jak to je, kobylu hodila na to ustájko, doma dodělala co je třeba a pak prostě přivezla kobylua je to .

27.11.2010 09:29
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda tady je dneska chumelenice..pomoooc smajlík. Já chci jaro..smajlík.

Včera se mi jednání protáhlo až do tmy, tak máti šla pro Usu a nešla ji zavřít zamrzlá ohrada a zapoměla mi to říct. No a já ráno vstanu, juknu přes okno a tam stopy na zahradě, tak otevřu okno a pod oknem holčí na mě vykulila kukadla a "hiiiiiii" že bude jíííídloooo smajlík. Za zádech už měla deku ze sněhu, bylo vidět, že prolezla všechny kouty i na dvoře mezi psy. A uuuž šupajdila do stáje přichystaná, že bude snídaněsmajlík

Ale vánice je dneska hustásmajlík

27.11.2010 11:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHihi,to je dobrý ta pochodující Usina,:-)to je pak překvápko,co,když takhle koník chodí po zahradě....smajlík:-)
:-)Tady je dneska nááádherně,sluníčko svítí a 106,ale ven jsme nejeli,nebyl něják čas,já byla fotit frísuli známým na prodej a za chvíli přijede ještě někdo,tak se ani pořádně nemůžeme z baráku hnout.:-|Ale frísule je náádherná.:-):-):-)

27.11.2010 12:28
marketka

XXX.XXX.208.174

Šárko, ve výběhu není voda, ani elektrika. Je fakt, že elektrika by se tam dala vyřešit, proto se koupila centrála, studna se tam taky vyvrtala, ale když voda zamrzá ve studni i u domu, takže bychom jí tam museli vozit. Pokud v zimě není umrznuto, je tam špatná příjezdová cesta, takže bychom tu vodu museli třeba vozit v kolečku 200 m od silnice. Takže snad i ,,lepší,, řešení je mít koně u domu.Včera jsme se domlouvali, že je dáme na zahradu, ale asi ne. Takhle na ně doma vidíš, seno jim můžeš máčet, a tam by se to dost těžko realizovalo.
Zřejmě Schelby bude alergický na prach ze sena, protože mu Jarda včera jeden náš balík nenamočil a ráno kašlal a měl oteklé oko. Zítra jedeme k Hyblerovi pro další balík, už se fakt těším.

29.11.2010 06:46
remonek

XXX.XXX.162.107

Podle toho co Markét píšeš je asi fakt lepší nechat si přez zimu koníky doma, přeci jen by jsi to podle mě měla dost velkou lítačku a navíc se vláčet s tou vodou,to by taky zabralo dost času a teď když už je brzo tma,tak je člověk přeci jen rád,že ještě něco stihne za světla.
My v sobotu stěhovali tu kobuši, Sobista se nakonec vrátil domů.Tam šel s Miou jako doprovod a oba to zvládli perfektě, nechala jsem ho tam s ní na pastvině,ale když jsme odpoledne přijeli,tak už letěl a stál u hrazení jakože jestli už pujdeme domů,tak jsem si v tu chvílu vzpomněla na Lucku s Usou.Odpoledne k nim do ohrady dali ještě mladýho hafloše, tak tam kluci řádili spolu a pak šli otravovat Miu jeden ji oďobával na zadních nožičkách a druhej ji oštipoval ve předu, no samo,že si pak Mia zjednala pořádek a měla klid :-)). Včera jsme se na ní byli dopoledne podívat a už byla zařazená do stáda a tvářila se spokojeně,no snad se jí tam líbí a na víkend tam asi zas dorazím s panem Sobistou.

29.11.2010 07:59
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári, já myslela, že se jede v sobotu v Seleticích hubert?Tak už je Mia tam.Kolik chtějí za ustájení? Mají tam přístřešek, nebo boxy? Dlouho jsem tam nebyla.
Máš pravdu, necháme koně u domu, bude to lepší. Jen se bojím, aby se zase neprorvali ven.Dnes bychom mohli Gareta zapřáhnout do sáněk a vyjedeme.

29.11.2010 08:13
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj v jeli v sobotu huberta, však jsem si to taky večer pěkně vyžrala u soudu,že jsem s nima nejela :-)):-)). Přístřesky na pastvinách mají, myslím,že dostatečně velké, a dole co jsou stáje jsou tuším 3 nebo 4 boxy. Za ustájení se platí 2300 teda takhle to máme my na pastevku, boxy budou asi o něco dražší. Včera jsme Miu vzali na kousek na procházku a byla hodná, ale radši jsme moc daleko nešli,páč to ráno bylo hodně namrzlí. No venku to padá pěkně, sakryš a to ještě potřebuju do Bolky :-(

29.11.2010 08:26
marketka

XXX.XXX.179.3

Do Bolky potřebuju taky, pro řidičák a pro nadílku pro 6 dětí..Přes víkend jsem nic neudělala, jen adventní věnec.Jinak to byla samá oslava. V pátek u nás bylo 10 dětí, v sobotu jsme byli na vítání občánků, včera na oslavě u ségry, večer žehlení, diktát s Katkou....
Ta cena za ustájko je suprová.Škoda,že to není blíž...

29.11.2010 08:31
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj,ta cena je opravdu fajnová, páč v tom ještě můžeš používat kruhovku a jízdárnu. Dokonce tam chystají jízdárnu s profipovrchem,aby mohli pořádat závody a hobbyčka,tak ještě,že to máme takovej kousek :-), ale ta nová jízdárna to je prý tak až za rok, ale i tak je vidět,že se tam odvedl kus práce a lidi tam jsou taky fajn. Já dneska musím běžet na ten katastrální úřad aby mi zjistili komu patří to pole,co bychom chtěli.

29.11.2010 08:45
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky! tak tady taky pěkně valí sněhemsmajlík. Ac jo..už jsme musela vyhazovat. Nemám ráda bílý sajrajt.. Usa taky není nadšená. Kdyby to nebylo tak mokré, tak bych ji dala ke koním, ale nechci, aby se mi moc promočila, pokud půjdou smatlat ven, což asi půjdou.smajlík Asi ji dnes nechám doma.
Sakriš..už aby bylo jaro...smajlík
A Vánoce taky nemusím.

29.11.2010 08:49
marketka

XXX.XXX.179.3

Na to, jak to tam vypadalo, tak s tím hnuli, jak píšeš...

29.11.2010 09:01
madow

XXX.XXX.121.112

Ahojky sněhulačky
dlouho jsem tu nebyla a čumám jak umím smajlík

já stále trpím s těma mojema prackama...hrůza běs....ale kudle se bráním zuby nehty.....

šarííí to mě mrzí, že to máš tak na prd s Miou, ale věřím že bude dobře...

jinak u nás nachumelilo teprve v pátek večer, ale od té doby chumelíí s přestávkami furt smajlík

Scharonek sníh nějak neřešil...je fakt že vyběhl ze stáje a na prahu byla brzda...pak čuchl ke sněhu a letěl dál do výběhu....
pak se začel hned válet...což nikdy nedělal...já myslela že si čůrnu, jak to neumí a jak máchal nohama smajlík
pak chodil po ohradě nosem dělal hromádky a hledal trávu smajlík

29.11.2010 09:04
madow

XXX.XXX.121.112

když není tráva budu chroupat větve

29.11.2010 09:22
lucky

XXX.XXX.133.26

To je sranda, jak si někteří koně užívají sněhu, co?
Oni ty ruce chtějí operovat? Auuu! To je mi líto, že se to moc nelepší!

29.11.2010 09:25
marketka

XXX.XXX.179.3

Šárko,včera jsem ti chtěla vyfoti výběh, ale měla jsem plnou pamětˇ. Stejně bych ted fotila jen sníh...je ho všude plno, takže už ho nikdo nechce vidět.

29.11.2010 10:04
madow

XXX.XXX.121.112

Lucky, jj je to tak zlý mám zánět šlach na obou rukách....musím stahovat a chladit a pokud to nezabere budou mi to muset prý nějak rejpat....fakt nic moc...bolí to pořád stejně....do toho ještě moje práce u počítače.....takže jedno z druhým....u koníků to dodělám a v noci nespím...jenže co mám dělat...

Market krásný věnec, letos jsem nestihla na první advent žádný vyrobit tak snad alespon na druhý smajlík

29.11.2010 10:13
marketka

XXX.XXX.179.3

Ani mi nemluv. Ten věnec je jediný, co jsem za víkend stihla. Jinak rodinné akce, 8-letá dcerka slavila narozky, dovalilo se deset dětí, vítání občánků u švagrovky , rozsvícení stromečku na náměstí atd. V sobotu jedeme na Apassionatu, těším se....

29.11.2010 10:18
madow

XXX.XXX.121.112

tak to jsi měla teda nacpaný víkend...to jo...:-)

29.11.2010 10:43
marketka

XXX.XXX.179.3

skoro běžné.Někdy přemýšlím, jak to dělají jiní

29.11.2010 11:32
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét věnec je krásný smajlík,tu ohradu stačí fotnout nějak až budeš mít čas,stejně to už letos dělat nebudeme když už je to pod sněhem,tak jen pro inspiraci :-)
Markét,tak zkus s těma rukama Vysoký nad Jizerou,tam jsou na ruce specialisti a třeba ti tam pomůžou bez operace nebo vymyslí nějaký léčení.

29.11.2010 13:14
madow

XXX.XXX.121.112

Šarííí asi to tam zkusím...tady si mě přehazujou jak horký brambor a nic z toho...i známý tam byl na operaci s rukou tak to zkusíme tam

Přidejte reakci

Přidat smajlík