Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2010 16:49
kovbojka

XXX.XXX.215.221

Chtěla bych se zeptat jeslti pomocí fotek někdo pozná jestli koníkovi tento chomout padne. A ještě jestli se pod tento chomout dává nějaká speciální poduška, protože když jsem tam měla normální tam mi tam nechtěla vůbec padnout.
A ještě bych se chtěla zeptat jeslti někdo neví jak se měří velikost chomoutů. Mám doma plno chomoutků, ale zdá se mi že jsou moc malé a můj kůň má 23 velikost tak bych je chtěla změřit až vím jak jsou velké a buď je prodat nebo vyměnit za větší.

29.11.2010 19:46
malaadelka

XXX.XXX.253.104

Odborník nejsem, ale podle mě by tam poduška být měla - přece jen jde o koňovo pohodlí.
A s tím padnutím - zkus mrknout sem, než ti napíše někdo, kdo se v tom vyzná :-)
http://www.ranchtraplice.estranky.cz/clanky/nezarazene/postroje-taznych-koni

29.11.2010 21:05
cookie

XXX.XXX.161.15

Chybí ti pod chomout poduška,bez ní se tenhle chomout nepouzívá.Bez podusky kone otlačíš.

29.11.2010 22:53
krissta

XXX.XXX.165.35

Jo,pod tenhle chomout poduška patří. Chomout ti s ní nesedí,protože je koňi malý.

29.11.2010 22:54
tamtam

XXX.XXX.88.99

přijde mi malý a úzký

29.11.2010 22:59
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Tak určitě pod chomout patří podklad. Tak jako u chomoutu se rozlišuje velikost, tak u podkladu také. Takže bych řekla, že jste měla zrovna špatný, že neseděl.
Jinak můj názor je, že celkem padne. Uvidíte, až dáte ještě podklad. Jestli nebude úzký, možná i celkově malý. Takto se těžko typuje.. Jen můj názor, určitě se ještě někdo přidá..
Jinak zde máte návod, jak změřit chomout a spousty dalších informací.. http://www.chladnokrevnici.info/readarticle.php?article_id=86

30.11.2010 05:56
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39

Myslím si, že je chomout malý. Jak se do něj dá peřinka, tak bude koně tlačit. Možná tento chomout na koně s peřinkou ani nedáš. Takhle, jak to máš nafocené by měl chomout koni sedět i s peřinkou. Pěst by jsi měla dát do spodní části chomoutu, co mák kůň na prsou a dlaň do boku chomoutu

30.11.2010 09:59
kovbojka

XXX.XXX.249.155

Já vím, že pod něj patří poduška, jen mě zajímalo jestli na tenhle chomout má být nějaké speciální. Porotože mám spoustu podušek ale ty na tenhle špičák nesedí..nejse o velikost ale spíš o tvar.
Jo a s tím měřiším mě právě zajímá třeba když zjistím, že na výšku je chomout velký 60 a na šírku 30cm tak jaká je to velikost jeslti 21, 22,... jde mi o to číslování.
Jinak děkuji za názor

30.11.2010 23:01
tamtam

XXX.XXX.88.99

my měli pod špičák speciální podušku (respektive podušku dělanou přesně pro tenhle typ chomoutu)

1.12.2010 22:48
ambra

XXX.XXX.93.198

kovbojka napsal(a):
Já vím, že pod něj patří poduška, jen mě zajímalo jestli na tenhle chomout má být nějaké speciální. Porotože mám spoustu podušek ale ty na tenhle špičák nesedí..nejse o velikost ale spíš o tvar.
Jo a s tím měřiším mě právě zajímá třeba když zjistím, že na výšku je chomout velký 60 a na šírku 30cm tak jaká je to velikost jeslti 21, 22,... jde mi o to číslování.
Jinak děkuji za názor

kovbojka máš starší typ chomoutu s širokým tělem, dnes už se běžně nevyrábí a nejsou ani moc vidět. Možná tvůj postroj byl dříve i součástí formanského postroje, možná byl jenom jeho první majitel fajnšmekr, kdo ví?!:-| Ale jasná je jediná věc, že ty do něj potřebuješ podušku která bude širší (část ležící na tělu chomoutu)než jiné podušky a samozřejmě bude stejné velikosti jako je chomout. Jinak toto je velmi dobře popsáno na obrázku v prvním zde zmiňovaném odkazu - "postroje tažných koní". Kde je šiřka těla chomoutu označena jako mohutnost chomoutu.
U velikosti chomoutu je pak rozhodující jeho délka né šířka v případě, který uvádíš je to chomout o velikosti 22 a 3/4coulů na délku a šířce 11coulů. Osobně bych se raději přiklonila k chomout o 1/4coulu většímu to je velikosti 23coulů.
Jinak takto se chomout bez podušky nezkouší!, protože nezjistíš přesně jestli padne či ne. Ale myslím, že když ji tam dáš bude koníkovi nejspíš uzkej.

2.12.2010 18:12
iisaabeel

XXX.XXX.213.241

jeden coul je 2.54 cm tak zjistíš kolikátkun potřebuješ

3.12.2010 13:11
lesak

XXX.XXX.97.129

:-( Chomút je malí úzky sice to tak nevizerá ale ked sa tam da poduška tak ju bude dusit a ako su tie haky tak tam treba dat kožu ktorú treba zamontovat za hak lebo vam roztrhne podušku.smajlík

30.12.2011 20:21
calinka

XXX.XXX.224.8

MÁŠ HO OBRÁCENĚ :-)

31.12.2011 10:44
skippy

XXX.XXX.42.202

calinka napsal(a):
MÁŠ HO OBRÁCENĚ :-)

Podívej se pořádně, než něco vypustíš. Ten posměch patří tobě!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík