Tak založím, ať se nemusíme plácat ve starém tématu. Holky tady je dneska hezky, nevím proč to hezký počasí vždycky vydrží je dopoledne a jakmile člověk dorazí domů z práce,tak je hnusně :-(,to je jak na schvál. Dneska snad stihnu vzít Sobistu na chvilu ven a navečer ještě zajedeme za Miou, chtěla bych jí nějak naučit líp zvedat ty zadní nohy,páč předky už jsou dobrý,ale ten zadek je hrůza a děs
A už nás zas čekají vyjížďky ve sněhu
Hezky,joo?
Tady je zatažíno a včera bylo celej den tak něják zmrzlo,že se ani moc fotit nedalo,za chvilku mě zábly ruce.
Ale něco jsem přece jen nafotila,Monďásek chvílemi vypadal takhle.
Tomuhle jsem se docela nasmála,Pierot jako starej mazák,kterej už to zná,že se z přístřešku muší shrabat sníh,tak si i přišel pro nálož sněhu na záda úplně dobrovolně.
Kdežto Monďásek,jak je tady první zimu,tak to nezná a jak tam Olda trochu rachotil nahoře,tak odběhl pár metrů,ale po chvilce zase přišel,zvědavost mu nedala.
Legišek už to taky zná,že se chodí a štrachá po přístřešku,tak se nebál,ale o nálož sněhu nestál.
Ale Monďásek byl naaaprosto nadšenej z tý hromady toho shrabanýho sněhu,válel se snad 10 x.
šÁRI,vždy jsem vám ,,záviděla,, ty lesy. Koně tam jsou v poho, neplaší se..nebo mě vyvedˇ z omylu. Já si řekla, že v zimě nebudu jezdit na Schelbym sama, protože je živější a na tom ledu a sněhu je to o ústa.Včera jsem měla Gareta s Broukem na vodítku, chodím tak skoro denně a holky šly se mnou sáňkovat. Dneska chci vytáhnout Schelbyho s Garetem, nebo Gareta do saní. Pořád sháním schopné saně za poníka a nedaří se. Budˇ je to daleko, nebo chtějí přemrštěnou cenu za vrak. Holky, koupila jsem si za pár stovek sto let starý kočárek....je úžasný.Jen mi sem nejdou vložit fotky.Košatina na velkých kovaných kolech.
Vyjížďky ve sněhu,joo??
Já mám od neděle chřipajznu,neměla jsem jí snad 3 roky,tak teď si na mě zasedla,mrcha,po těch třech letech,ale už je mi líp.
Jen jezdi,Šárí,jsi mladá,my staří občané už tolik jezdit nemusíme,a když,tak muší bejt sluníčko.
No Markét asi tě vyvedu z omylu i naše lesy mohou posloužit jako dostihová dráha :-DD,nás obvykle nastartuje nějakej uječenej opeřenec a na podzim neřízeně pobíhající houbaři. Dokonce se mi stalo,že pan Sob se lekal i sněhu co padal z větví :-DD. Ale zas na druhou stranu tam je klid a nikdy tam nefučí tolik jako na poli a já teda občas zalezu přímo do lesa otáčíme se kolem stromů a tak.
Jarů ten Pierot vypadá fakt srandovně s tím sněhem na zádech no a Monďásek taky nemá chybu. Sobista včera taky dělal krávoviny na sněhu, jsem se až bála aby se mu něco nestalo, no a taky včera holomek vlezl mámě do kytek, jsem ho odtamtuď nemohla vůbec dostat, najednou vůbec nevěděl co že to je jako couvání a tak
.
Jarčo jak jsem se v sobotu vracela domů z těch Seletich, tak jsem teda kolena měla rádně promrzlí, takže už se asi přesunu do kategorie ´´starších občanů´´
Díky,Šárí
,no klucí se včera dost vyřádili v tom sněhu,
hrozně ráda je pozoruju,když si hrajou.
No neblázni,Šárí,Ty se ještě nemůžeš řadit mezi starší
,jsi mladá,a máš vlastního koníka,tak koukej si to užívat a jezdit,
až přijdou děti,už toho moc nenajezdíš,pokud nebudeš mít hlídání a když děti odrostou,už je člověk pohodlnej,aby sedlal do takovýho počasí,Moruš už má taky svoje léta a určitě přemejšlí podobně jako já.
Přesně tak.Nejvíc toho najezdíš za svobodna.Když přijdou děti, není čas a až odrostou, tak se zase budeš o sebe bát.Já už jsem pomalu v tom 3.stadiu, proto se fakt bojím vyjíždět sama.Radši koně vylonžuju, než jezdit domů spocená a vynervovaná- já i on.Jo a taky v zimě vyjíždím ve dvou teplákách, či punčocháčích a je mi jedno, že jsem v nich tlustá.
Tak jsem holky nakonec včera vyrazila ven a jak je takhle sníh,tak je to SUUUPRRR!!!! I na Sobistovi bylo vidět,že ho to na sněhu baví, a ty kravinky co vymejšlel :-DDD, jsem chtěla jet bez sedla,ale ještě,že jsem si to sedlo nakonec vzala. Navečer jsme byli za Miou a konečně už dává i ty zadní nožičky o víkendu bych ji chtěla vzít na lonžku ať taky holka něco dělá
Šári,to je dobře, že Mia dává nohy. Chtělo to jen čas. Když řešíte ,,jen, tuto banálnost, je to v poho. My měli koně, co se točil v boxe zadkem, 2x mě napadl v ohradě, ale já si to s ním vyřídila. Nakonec šel do světa, ale to ti Alča říkala. Obdivuji lidi, co se takových koní nebojí a jdou do toho.
Šárko,
Kryštof byl poloktrakén.Od 2-6 let žil u jednoho pána na zahradě jako mazlíček.Pán byl prý laik, chodil s ním na procházky, rozmazloval ho.
Pak ho prodal známému-handlákovi. Ten koně pronajal jedné slečně. V boxe kopal a kousel, choval se jak rozmazlený fracek.
Holka ho dala dokupy, ale jedna slečna mi pak říkala, že ho pod sedlem jezdkyně dost bila a honila, člověk neví, kde ta pravda je. Nakonec
ho chtěla po roce odkoupit, ale majitel ho prodal v aukci v Tlumačově.Koupila ho jedna slečna od Brna, tam se prý chvilku choval v pohodě, ale dost
tam prý shodil díky nervům a stresu z jiného prostředí. Nakonec to začal na majitelku zkoušet a dala ho na pastviny. Tam se srovnal, ale slečna
neměla na něj čas a prodala ho za pár tisíc do stáje, odkud jsme ho koupili my. Je fakt, že jsme tehdá dost šáhli vedle, já to tak cítila a byla
tam i věc, která mi napověděla-nebrat, ale člověk je slepý hluchý.
Byli jsme v situaci, kdy nám umřel koník a 3 týdny jsme intenzivně sháněli, něco objeli a pak jseš v takovém presu, že jsi schopná
vzít a tolerovat cokoliv. Nyní nad tím kroutím hlavou, ale bohužel to tak někdy bývá. Vím, že tehdá, jak tam s námi byla Alča, koník po majitelce
vykopl, to mě mělo varovat,pochopila jsem až doma, proč ho ta majitelka- blondýna s umělýma prsama v rozervaném svetru cpala chlebem, proč ho honili před prodejem na Hubertovi, proč nám lhali. Zkoušeli jsme s ním PNH, to se
celkem dařilo, ale nebyla ve mě taková odvaha s ním pracovat. Navíc jsem nastoupila do práce.....Nicméně, koníka jsme po roce dali
¨pryč, koupil si ho až 5.majitel,každý si myslel, že si vymýšlíme a to už se fakt srovnal.Ale jak přijel zájemce, tak se koník začal chovat jak fracek. Nyní je koník bohužel někde v Německu, nikdy na něj nezapomenu.Musím říct, že to byla zkušenost jak hrom a také si člověk
víc váží těch hodných koní, co má doma.
Tak super,že Mia už dává ty zadní nohy,
je to šikulka.
Šárí,to si dovedu představit,jak Sobík si na vyjížďce sněhu užíval,ještě že jsi fakt měla to sedlo,jinak bys asi sfárala
,jako tůdle Jarča.
Ona neumí skákat ty položený kavalety na skok,
normálně jí to rozhodilo,že se tam udržela sice,ale na druhý kavaletě už spadla
,bóóže,ona skáče metrovky a v pohodě a kavaleta na zemi je problém,to jsem se fakt musela smát.
Naštěstíčko se jí nic nestalo
,to se mi ulevilo
,spadla zrovna z toho velikýho koně.
Teda dopoledne jsme byli pracovně v Přerově a cesta ušla, suchá, v Přerově dost vítr, ale málo sněhu, u nás je to horší. No a v 1 dorazili domů a vánice začínala..to jsem Usu hodila ke koním se psy, koním dala seno, došla domů a totálně katastrofa..teda jak pro koně půjdu to nevím..najdu ji vůbec?
Včera jsem se vydala s Fabbym za Evičkou pro ten čaj, bohužel byla Evik pryč, což náááštěstí jsem zjistola v půlce cesty, tak jsme s Fabbym špacírovali zase zpátky..ale Fabínek byl nadšený z procházky.
černý teď taky jsou obalený sněhem. ale taky se ozvou a přijdou, když zavolám
včera mi zmetci potrhali ohradu a přišli na dvůr a na dnešek v noci taky ve 2h v noci jsem zase opravovala oplůtek.
No jo,to je fakt.
Tak máš bělouše aspoň chvilku.
Sice ten sníh nic moc už teda,už by to zase mohli nahoře zavřít,ale teď mi přišlo video,na kterým padaj krpupy v Kalifornii,
tak to si dost dobře nedokážu představit,že by to bylo tady.....
To je fakt dost hustý,tak si zase chvílema říkám-zlatej sníh.
holkýýýýý sníííííh, sníííííh , u nás ho přez noc napadlo docela dost, už včera od odpoledne sněžilo a pan Sobista si to v tom vyloženě užíval
, jsem si říkala škoda,že ho nemám čím natočit, on se vždycky rozeběhl,sedl si na řiť a doslova se v tom sněhu klouzal
No jinak teda moje cesta do práce byla opravdu zajímavá,jsem docela zvědavá jak se v tom budu dneska brodit za kobylou asi začnu uvažovat o koupi běžek
To mi povídejte. Ráno vstávat na pátou, prohrnout sníh kolem baráku a 30 m po zahradě až k výběhu. Vzbudit děti, odvézt je do školy a školky, nevyjely jsme kopec, tak starší musela odvést mladší do školky. Ještěže jsou holky šikuly.Večer se chceme s Jardou projet, děti budou na čertech.
To se ani nedivím,že jste se nevyškrábali do kopce,vždyť u tý školy to je pořádnej krpál. No já mám dneska na starost i kobylu,tak jsem zvědavá jak budu slaňovat ten kopec v Seleticích, asi nechám auto někde nahoře,by to chtělo vyhrát ve sportce a koupit na ten sníh nějaký pořádný vozidlo :-DDD. Já se ráno taky musela prohazovat, jsem se až divila kolik toho napadlo. Markét a jak jezdíte večer,to se nebojíš někam jet za tmy?
Moje bílá krásná holčí mě svezla na svém hřbetě po dlouhé době...to byla pohádka!!! Bez sedla na ohlávce jsme špacírovali za koníčky, tak jsem na ni vylezla, a svezla se přes most a kolem řeky ke koním... táková nádhera, bílý koníček, sněhu hromada, jako v pohádce o Popelce :-))) a holčí byla zlatíčko jako vždy. Takový teplý kožíšek má, seděla jsem jako v peřince....už aby se mi uzdravila, zlatíčko moje milované.....
Tak mám lepší náladu. Sice si chtěla zaklusat a to po pár krocích jsem ji brzdila, protože to začlo...kašli, kašli, kašlíky... Tak jsem šly krokem. Ale tak mi bylo teplounko, vyšlapala mi chodníček a zpátky jsem šla ve stopách
.
Tady nafujalo děsně sněhu, v noci jsem lítala ještě s lopatou kolem baráku a vyházela sníh. Jak jsem odvedla Usu, tak jsem vyházela ještě před garáží a co mi nahrnul pluh..jsem byla kaput. No a kolem stáje vzadu, vykydala hajzlík a přistlala půl balíku Usince, nachystala seníčko, tak si holčí večer zase bude užívat v peřince ...jsem blbá, co?
Hele, jsem ji čistila..no...čistila..to se blbě říká. Já ji přelízla od hoblinek vyprašovákem..tím kartáčem s dlouhými chlupy. Ale nejde z ni ani zrnko prachu..je to nechutně čistý kůň..ten kožich má bílý jak sníh a čistý a voňavý..to fakt člověk nechápe, kdo vidí, že může mít kůň tak čistý kožich. Je vyfoukaná před týdnem a z té podestýlky fakt je super čistá a nemá se prostě jak zašpinit. Ale teď je i Betty s Bendou čistší, protože se válejí ve sněhu.
Tady svítí sluníčko, co jsem měla mít jednání, tak to odpadlo, tak uvažuji, že brnknu Evičce, že bych vzala Fabbyho a došla k ní...sice chcípnu, než se proderu tím sněhem přes kopce, ale co bych neudělala pro holčí.
Nebo teď napadlo kámošku, že můžu na Betty a vezmu batoh a do něj ten kyblík s čajem...
Je tady sluníčko a krásně.
Fabínek z loňska
Teda tady konečně vidím "nastlaný" box těmi peletkami slaměnými, co mi tady byl ukázat ten pán. Prostě se mi to nelíbilo a na tomhle by se hočí fakt nevyspala. Jukněte na ty fotky..je to hodně drahé..nedivím se, že mají takovou pálku za ustájko. A na zemi to má pidi vrstvičku...no jako na to si Usa nehnout, tak se mi doma přizabije než vstane, jak ji ujedou nohy. A já jsem šťastná jak blecha, že jsem zvolila ten Allspan.Aspoň si užívá pořádnou postel
http://www.jezdeckyareal.cz/cs/mdl/info/ustajeni-koni
Já bych taky pěšky nešla,Lucí,
to se snad ani nedá,Vy tam mušíte mít toho sněhu víc než my,a to já tady zapadám po holínky,že mi padá i do nich.
Nedokážu si představit,jak se v tom brodím několik set metrů....
A ještě do kopce.
Tady už nesněží,ale chtěla jsem fotnout kluky,jak si hrajou,a nedalo se,hrozně mi mrzly ruce.
JJ, k Evči to mám přes slušné kopce. Ono je to od nás tři kilásky, ale ten jeden kilásek jdu po cestě, ale ty dva pak, to je síla..když máš po kolena sněhu a lezeš po kopcích.
Ale Evik nebere telefon, tak to pro dnešek vzdávám..možná zítra. Pokud se dovolám. Chtěla jsem, že by mě mohla fotnou s Betty...nemá mě kdo na ni vyfotit.
Večer přijde vet, tak jsem zvdědavá, co na Usu řekne.
Ta podestýlka pomohla určitě. Hlavně ji to nepráší do nosu když leží, nezvedne se oblak prachu (ne že by to bylo šílené, ale pro koně s dýchacími problémy je to likvidační) když vstává a nedostává záchvat kašle. Rozhodě je ta podestýlka lepší, navíc už jen to, že nemá prach v kožichu a klidně bych si na tom ustlala i já, aniž bych se dusila kašlem....ono to nebylo to, z čeho by měla kašel, ale rozhodně ji to nepřispívalo. Takže pomohlo, že se podestýlka vyhodila, dokonce jsem box vzala smetákem a nakonec vysavačem, abych dostala prach pryč a ta nová podestýlka je prostě báječná. Před¨včerem si odvezli ty moje pytle Betty a Bendovi. Jsem jim dala ty hobliny, co jsem měla napytlovány z pily..12 velkých pytlů. Tak mají aspoň koně na nějakou dobu podestýlku, protože já jsem rozhodnutá ji už normální hobliny nedávat, to mi za to nestojí.
Když to člověk spočítá, tak finančně mě to nezruinuje, je to fakt hodně slusované a když se to rozprostře po boxe, tak toho je hromada a Usa si užívá spinkání. Leží pořád.
Dneska jsem vykydala hajzlík a dostlala půl balíku hoblinek a má krásnou čistou a voňavou bezprašnou stáj. Co víc mohu udělat, aby se ji lépe dýchalo?. Seno ji máčím, ale teď ne, jak jsou mrazy. Jinak ho většinou vyhodím za stáj, takže ho baští na vzduchu i v noci.
Sluníčko už nám zalézá za kopec...uuuž bude brzy zase kosa :-(
Jsem našla nějaké fotečky co mi kdysi fotila Evička...to jsou kopce, co??? Představa, že to šlapu v tom sněhu, mě docela děsí pěšky :-)))))) To já asi faaakt radši dojedu na té Bettynce
Usa tady tenkrát čučela na hříbě..Evča sebou měla kobylu s hříbátkem, tak Use málem vypadla kukadla
Táák je mi to líto! Taková byla čilá..si pamatuji, jak se ji líbilo v tom sněhu!
Lucí,neboj,zase budete jezdit spolu
,zase bude dobře
,jen to nějáký čas potrvá,než vše bude O.K.
Teď mi volala kamarádka,že frísule už je prodaná
,to byl docela fofr
,ale ona je fakt moc pěkná.
Tak domů jsem se taky svezla. Jsem z ohrady vyšplhala na holčí a uuuž jsme to špacírovaly domů. Byla mocinky hodná, vodítko jsem měla prověšené a krásně reagovala na sed, na nohy, nebo třeba jsem ji olšinou jen zatáčela tlakem ruky na kohoutku aona hned reaguje...nezapoměla vůbec nic
moc bych ti přála aby už byla v pořádku
kouknětě a bavte se:
http://www.videotube.sk/video/48164/chodnik-v-snehu.html
Ahojky Lucko,
ježiš promiň,já dnes byla doma,ale nechala jsem si omylem vypnutý zvuk u mobilu-nechtěla jsem třeba až bude Jirka volat ať mě zbudí malou...Bohužel jsem ho ž nezapla..
Až tak v 18hod jsem si všimla že jsi volala..
Takže zase nic...To mě mrzí,dnes jsem i byla s malou venku chvíli..
No zítra já nemůžu-přijedou mě sem rodiče a budou tu přes víkend..Tak nevím ještě co budem dělat,jestli s nima nepojedem třeba v so pryč..Ještě bych ti písla SMS.
V sobotu má být slunečno,to by se fotilo pěkně..Já totiž teď toho tolik nenafotím,protože se nehnu z domu a ani na kopec s kočárkem teď nemůžu...
Jinak jak tu píšeš o kopcích..tak já do něj běžně tlačím kočárek-tam jak jedeš odzdola..Po vesnici se tu totiž bez chodníku nedá..
Takže dám ti ještě vědět co a jak v tu sobotu..
Tak dobrou
Evi, já bych dojela s Betty...možná o tom víkendu bychom dorazily i s Jarkou. Chtěla že bychom si udělaly výlet i s Bendou...Na koních se prostřídáme, někde půjdeme pěšky..
ono i zítra by to možná šlo..já bych tě moc nezdržela. 10 minutek.
Jenomže měl dorazit v 7 vet a je 21.12 a on stále nikde, tak nevím, zda se něco nepřihodila, už jsem psala SMS...
Dobré ráno,večer jsem s Barčou vytuhla už asi v 21h na gauči
Lucko můžeš i dnes,jen budu mít blázinec-uklízení a nepozve tě dál,protože v naší"chalupce" by se nás asi tolik neposkládalo i s našima
A taky na focení to dnes nebude..Tak uvidíme..
Jojo na fotce Barča natahuje..líbí se mě jak otočí vždycky tu pusu opačně
Jééé,ten chodník je fakt dobrej....
zato ta Barča se dneska moc nesměje
,co jste jí chudince provedli????
Ale teda s tím kočárem ve sněhu do kopce Ti to Eví nezávidím ani trochu,to musíš mít svaly jak Švarcenégr,já radši vždycky popadla takovej ten baťoh na děti a do něj jsem Járu strčila, a nosila jí na zádech,než bych se někde dřela s kočárem.
Rozmrazjuju vodu v maštali,trošíčku přimrzla.
Tady chumelí jak o život..musím zavolat vetovi, jestli je ok, když včera nedojel a ani se neozval na SMS, tak doufám, že je vše ok.
Hele co jsem našla!!!!
Poprvé jsem lezla na holčí!!!!
táákové tintě tříleté to bylo nohaté ještě...
chvíli mě vodil táta..ten byl nervózní..... Se chudák bál
, že bude rodeo
No a ono nebylo nic...holčí chodila jako profík a nic neřešila. Byla zvyklá, že si pořád hrajeme a nějak se po ní válím i z ohrady a ze země byla zvyklá na tlak a vodítko, takže bez problémů chodila a dokonce klidně couvala na zavlnění vodítka, jakoby to se mnu na zádech dělala denně...-----joooooooo to už je dávno
Proč je to tam dvakrát?...Nechápu..
JJ, to byly časy. A včera jak jsem po tak dlouhé době se svezla na holčí, tak jsem si připadala stejně..ne že bych čekala rodeo, ale takový ten pocit, že zase na ni člověk sedí
Je hezká.Jen moje zkušenost po poptávce po uzdečkách s kamínky.Prý tam moc nedrží...Je fakt,že děti mají růžovou s modrými a za rok užívání vypadl jeden kamínek....Brouk má čelenku a na ní nalepený jako řetízek, drží už 6 let jak přibitý.Jen jsem měla vzít stříbrný,je výraznější.Máme zlatý.
Holky,co nákupy? Kupuji pro 12 lidí,ale většinou přes mimibazar a mám klid.Ted jsem kupovala Mikuláše pro 6 dětí...a taky doufám,že mi dají 13.plat, i když tady hrozili,pokud jsi víc než 10 dní v roce na paragrafu,bereš půlku.A to jsem byla s dětma v nemocnici a dokonce 2x.
tohle by mělo být kovové zdobení i když nic není věčný že jo :-), Markét já co jsem vyděla ty kamínkoví čelenky,tak jak píšeš,tak to většinou vypadá a je po parádě. U nás 13. plat nehrozí , ale měli bychom dostat nějaký poukázky, který můžeš využít buď v lékárnách,fitness,optice a tak, tak bych si za ně asi pořídila brýle, páč ty čočky přeci jen na koukání do kompu asi nejsou to pravý ořechový
.
Na nákupy se asi vrhnu jak pojedeme do toho equiservisu,tak se asi ještě stavíme na Čerňáku,mamina chtěla nějaký rádio do kuchyně, s Alešem jsme si chtěli pořídit lyže,ale jelikož nám přibyl ten těžkotonážní drobeček Mia, tak jsme říkali,že si spíš dáme dárky,který užijeme,takže asi navštívíme pracovní potřeby a vybavíme se botičkama,montérkama a tak
Lucko určitě-dnes bych ani nemohla-nestíhám ani uklidit..
Jinak Jarů já mám taky koupený ten Baby vak,ale nejsm schopná jí v tom nějak srovnat-vždy se tak vytočím že vak letí do kouta..
A batoh by si vzala,ale malá zatím nedrží hlavičku,takže to nejde..A i tak by do půl roku neměli být moc nastojato,že ta hlavička tlačí na páteř..
Evi, všqak je taky vánice jak prase..děs. Už se zase hrozím vyhazování sněhu. Psi jsou zalezlí..tohle už nemí, tak chrní v sedlovně jak zabití a Usa na ně kouká přes okýnko.
To jsem vám psala, že jsme tady měli Bendu předvčerem večer? Jsem ho zavřeli do stáje a s Jarkou jsme šly s kobylami..já s Usou domů a ona s Betty k nim..měla na namazání doma sedlo a všechny cajky, tak že to na ni hodí a dojede zpátky. No a já došla domů, Usa dostala večeři, lehnu si k telce pod deku, abych rozmrzla a najednou zvonek a známí, že máme před barákem malého koníčka..tak mi to bylo hned jasné. Otevřela jsem vrata a pcek hned nadšeně za Usou na dvůr, že přišel né? On trefí neomylně ....oni ho odychtli v naší ulici..běžel prý cvalem přes most
.
On hajzlík vyrazil dvěře ze stáje a jelikož nemohl přes ohradu, tak mu hajzlíkovi došlo, že dvěře jsou otevřené od stáje a tím pádem nedoléhají a nejsou přichycené k ohradě na jedné straně, takže tou mezerou profoukl nahoru nad stáj k fotovoltaice a oběhl odrady a tradá k nám ..on je vyčůránek, to je děsné. Ještě štěstí, že tady je to vážně kolem řeky a přes mostek a nikde neběží po nějaké cestě s auty a bezpečně na 100% vždycky dorazí k nám a od vrat už se nehne. Volá na Usu, ona mu odpovídá.
.
Tak jsem ho vzala domů a voilala Jarce kde je, ať se pro něj s Betty staví.
pak jsem mu Usu pustila na zahradu, jak jsme čekali na Jarku, tak Bendulka měl co zkoumat
No jo,máš pravdu,Eví,já si to neuvědomila,že ještě neudrží Barča hlavičku.
Ten benda je ale čííslo,ještě že tam nemáte silnice.
Šárí,uzdečka je mooc pěkná,určitě bude Mie slušet.
Sakra,taky bych potřebovala do Equiservisu,ale nemám se tam jak dostat...
Přemejším o těch termobotách Jarče,včera přišla a říkala,že se tak klepala,že se musel klepat i Arlav,chudák.
A žádný z bazaru jsem nesehnala.
Ale zase Jarča říkala,že včera tam holky termoboty měly a byla jim nemlich stejná kosa na nohy,jako Jarče,která má ty boty kožený,tak fakt nevím,jestli to bude mít nějákej smysl,když jí ty termoboty koupím.
No jo, tady to má fakt přes louku, kolem olšiny podél řeky, přes most přeběhne..no musí být zajímavé, kdyby tam šel pěší a za ním cvalem poník a tady za mostem hned vlítne do naší ulice, kde jede auto třikrát za den a zaparkuje před naším barákem a vyřvává ať mu někdo otevře.
JJ, Benďa je expert...
já mám termoboty. měla jsem je na nohách jen jednou a bylo mi v nich tak teplo že se mi hnáty začaly potit a hned mi začala bejt zima nevzpomínám si jestli jsem v nich jen chodila po dvoře nebo i jezdila, ale vím že jsem je od tý doby neměla na nohách a hned tak mít nebudu. stály mě 2000 a teď nevím co s nima
JJ, on je sice super přiježděný a výborně umí NH...bývaláý majitelka si s ním vyhrála, ale vyčůraný, to on je super
Máma se na něj hned vrhla s dobrůtkou
Šárí,nevím,no za zkoušku to stojí ty termofusekle,ale nemám vůůůbec žádenj přehled,který jsou v nabídce a který jsou dobrý a který nee.
No,Ivčí,Jarča když chodí nebo prostě tam něco dělaj,tak jí zima na ty nohy není,ale jak sedla na koně,tak se jí do nohou ta zima dala a fakt jako přijela ještě se zmrzlejma nohama...
Právě mám z toho taky částečně obavy,aby se jí v tom ty nohy nezpotily víc,než je zdrávo,a pak někde zůstane chvilku stát nebo sedne na koně a je to v háji...
No kulička to on je...přibral dost a ne a ne to shodit....když on je děsně žravý, holky vyhodí od jídla, všechno hned sežere. Chtělo by to nějakou malou zdrtnou holčinu na ježdění, ale holky jsou malé (5 let) a spíše se vozí. Bere se ke koni....jenom vidíte, že on stíhá žrát i při cvalu..fakt šílené
Tak doktor opět nedojede. Jsem vyhazovala haldy sněhu a psal mi SMS, že vyjíždí a že za 25 minut. A za chvíli další, že už 10 minut stojí v koloně a ujel 5km. Tak jsem mu psala, ať to radši otočí a neriskuje, že to nestojí za to dneska..tady je fakt hrůza. Tak že prý zítra kolem 14 dojede..tak uvidíme.
Dneska jsem měla pod sedlem Schelbyho, jela se mnou Katka na Garetovi. Jarda jet nechtěl, nepřemlouvala jsem ho, jen mi to bylo trochu líto, když je jeho. Tak jsme vyjely, Schelby byl trochu veselejší, až se mi klepaly nohy, ale nesmím to na sobě dát znát. Na druhou stranu se moc hezky podsazuje, chodí hezky ohnutý na kruhu. Večer jsem žehlila, třídila oblečení pro děti, něco mi přinesla známá, tak se musíme pak srovnat. Zítra jedeme na tu Apassionatu, už se těším. No a v neděli jedu pro cajky k dětskému sedlu,Katka chce jet se mnou, tak to musím nějak zakamuflovat. Holky pořád věří na Ježíška, což je dobře. Samotné sedlo mám ale u kámošky v Čáslavi. Oni tam mají dost drahé cajky,takže to beru nadvakrát. Zítra snad vytáhneme poníka do saní a rolničky budou cinkat.
Ahojky! tak dneska tady kosa jak v márnici...je tady -15
Sněhu hromada, tak snad se k Evičce nějak prodereme na koních. Ve 2 přijede snad vet, tak musím být s Usou doma pak. Usinka jde vidět, že se v noci flákala vesele venku, já ji byla o půlnoci nalít ještě vodu do žlabu a ona nikde...byla až úplně vzadu ve výběhu a zkoumala jabloň, jestli by ještě něco nekáplo .
Hele, jukněte na tohle video..jako fakt bych si na tomhle jednou ráda svezla zadek
http://www.youtube.com/watch?v=YK6AO1aMcBI&feature=player_embedded
Tady je dneska taky mráz jako bláázen,brrr,
dávám koníkům teď seno né do klece,ale hezky na sníh a oni se krásně pořád hejbou,jak vyhánějí jeden druhýho.
V těch saních to může bejt super,ale já bych tam zmrzla,tam se člověk přeci jenom moc nehejbe,
jednou jsem takhle jela s kámošem a bylo nás posvazovanejch asi 5 nebo 6 saní za sebou a já poslední a on nás zvrhnul a ujel,
tak mi pak bylo docela i vedro,když jsem šla asi kilák domů,
srandista jeden.
Tady je taky kosa. Já zajela v 10 ke koním na Use , vzali jsme s Jarkou Bendu a Betty a vyrazili k Evičce. Já vedla Benďu po cestách, úvoz jsem na něm vyjela a Jarka pak na něj přesedla (je lehčí) a já jela k Evi už na Betty. Benďa pak zlobil, jak viděl ty svahy...část šla Jarka stejně pěšky. Koně byli kaput oba..jako akční fotky se moc nekonaly. I Betty byla ráda, že žije.
Zpátky docela ťapali, protože spěchali domů. Jarka pak valila domů a já jim ještě dala seno, trochu je překartáčovala a vzala si Usu a jela na ni domů, jelikož zrovna tady sedím a čekám na veta. Ještě jsem vyházela hromadu sněhu před garáží, samozřejmě to zase zůstalo na mě...naši si odjeli autem a vesele ty haldy přejeli...že by někdo vzal lopatu, to je ani nenapadne.
takže tady sedím, zavírají se mi oči únavou...4 a půl hodiny v té zzzzimě je síla. Ale byla jsem nabalená, že jsem se ani na Bettynu nemohla vydrápat.
Jaru mi dneska ráno měli ojíněnýho i psa , dopoledne jsme byli za kobčou, už zvládla delší procházku,sedla jsem si na ni já i Aleš a kovář jí zas trošku poupravil kopýtka
a odpolende jsme na chvilu vyrazili s panem Sobistou na pole, ale byla děsná zima, ještě teď mi rozmrzají kolena
Teda Mia je kolos! Už se těším na nějaké jezdecké fotky s ní .
A Sobista je úžasný! Já jsme něä něj úplně zatížená....
Markétko, nemá nějaké fotky Gareta v zápřahu? A taky ostatních?
Tak byl tady vet, Usa dostala další injekci, sklidila obdiv za svůj super kožich...že je jako koule.
Evi, ještě jednou mocinky díky za ten čajík, už ho první vycabala
Evi super!!!!! Děkuji mocinky!!!!
Vždyť nejsou tak hrozné ty fotky!!! Není to tak tmavé, jak jsi říkala! A tahle se povedla, Betty to sluší. Horší je to se mnou...jsem byla v -15 navlečená a jako koule jsem na tom koni.
Šárí,Mia je fakt fešanda
,kolik má v kohoutku,150 odhaduju.
Já obdivuju všechny,kdož dneska osedlali své oře,páč fakt to byla dneska síla ten mráz,
já kdybych denska mušela vyjet,tak jedině bez sedla,aby mě kobuš hřála do prdízny.
My byly teda s Hankou loni v takových - 13,a už nikdy více,to byla hrůza,no mě ani zase tak zima nebyla,ale Hanka měla gumový holínky a nemohla vydržel v sedle,tak poslední asi kilák šla pěšky,jinak by jí bejvaly upadly nohy.
Já jsem ten den dala blbec Moruš udidlo a pak jsem se jí za to dost omlouvala
,ona jak sliní,tak bylo vidět,že jí to nedělalo dobře
,tak od té doby bych raději jela jen s tou jezdeckou ohlávkou v těchdle mrazech.
luci kde máš nějakou akční???
o tý kouli mi ani nemluv jsem taková normálně natož teď když si vezmu pořádnou bundu
šári a ty se máš pořádně oblíct já jezdím v oteplovačkách, pořádný bundě, mám čelenku i čepici a je mi dobře
Tak já byla nabalená....jedny hodně hrubé podkolínky, na to hrubé zimní ponožky , kamaše a kalhoty, které mám dvojité..ona je vrchní vrstva a vespod jsou jakoby tepláky na knoflíčky přidělané. No a pořádné sněhule, takže musím říct, že mi bylo místy dneska spíše horko...byla jsem jak cibule. Taky na té Betty vypadám jako koule
.
JJ, Betty je moc hezká huculka a Benda dostal trochu zabrat, ale zase jsem ho vedla pak i domů od úvozu a po cestách až ke stáji, takže tak 2km jsem šla pěšky a tam jsme taky špacírovali. Jarka na něm jela krokem ty louky, je fak, že to chtěl pořád otáčet domů Ale zapocený byl, to jo. Ale cestou domů hezky vychladnul.
Akční? Akční moc nebyly!!! Koně byly kaput, než jsme tam došli. Bettynu jsem tlačila jak buldozer, aby se vůbec pohnula, až mě normálně chytala kreč do lýtka...... to byla fuška ji dostat vůbec na kopec
Jarka taky měla oteplováky a bylo ji dobře. V gumákách by mě ani nenapadlo jet na vyjížďku!!!!
Tak tohle byla jediná akce...konečně nacválala a ucválala letecky prá metrů...tady to bylo dobré
a tady jsem málem vystoupila..nemít westerna, tak jsem asi na zemi..ona byla jak buldozer, hlavu dolů a brzdy z rychlého cvalu a ještě hodí hrb.....koza. Prostě běhat nebudou ani náhodou!
Tak co?...stačí akce?
perfektní
my akční nemáme vůbec. 1. foťák to nepobírá skoro ani v létě natož teď
2. sedím na koni a nemám čas ještě fotit. 3. stejně nic moc neděláme
Lucko,mám fotky v práci,pokusím se je zmenšit a vložit.Fotky poníka v saních nemám,chtěla jsem fotit,ale Jarda je chtěl stáhnout,mám plnou pamětˇ.Dnes jsme byli v saních,za nimi pekáč,na něm jely holky,ale silničky nám posypaly,snad poprvé a ještě štěrk jak malá kostka cukru,tak jsme
se co chvíli vyhýbali,či drhli.Odpo jsme byli na oslavě.Oslavenci pozvali imitátora Vládu Hrona.
Večer jsme jeli na Apassionatu,ale byla jsem zklamaná.Věrně okopírovali lonské představení.
Jarča jede za chvilku jezdit,tak jsem zvědavá,jestli nebude cinkat,až přijede dom.
Ona tam dneska nebude celej den,páč jde dělat Mikuláše dětem,ale tam bude cinkat asi taky.
Ale Jarča to s těma termobotama vyřešila,čmajzla mi moje,
ale já jsem jí v létě říkala-zkus si je,budu Ti je půjčovat v zimě,když budeš chtít,tak si je zkusila a říkala,že jí jsou malý,
ale teď jí jsou dobře.
Tak to fakt nechápu,no hlavně že jí bude teplo na nohy,teda doufám.
Tady pořádná kosa...-17 teď ráno. KOlik bylo v noci nevím. Usa seno zbaštěné do posledního stébelk a apřiběhla z venku oči na vrch hlavy, že bude jíííídlooooo. Tak už bagruje spokojeně, dostala zase čajík do granulí, tak si pošmákla
Markétko , to nevadí, až budeš mít foto, tak na nás tady mysli
Sakra..to je děsné....člověk je jak balík na tom koni....
No jo, useděla. Měla jsem co dělat, ale useděla...hodilo mě to bohužel moc dopředu.
Dneska je sice zima, ale sluníčko svítí a je nádherně...