Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2010 20:07
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak dlouho jste pracovaly?(kydaly, vodily koně atd.). Jsem ve 27týdnu a dělám vlastně skoro všechno:-). Jen to chci porovnat, abych neměla třeba ňáké problémy:-(

30.11.2010 21:12
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Ahojky,
tak já jsem dělala okolo dvou koní všechno až do porodu,teda kromě ježdění.Opatrně,polehoučku,ale musela jsem,nikdo by to za mě neudělal:-)).Porod proběhl rychle,v pohodě a narodil se krásnej zdravej klučina :-)

30.11.2010 21:20
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Tak ještě fotku jestli nevadí:-)):-))

30.11.2010 21:24
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

A dám ještě jednu s koníkama u kamarádky.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2010 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

Myslím si, že záleží jen na tom, jak se cítíš Ty. Heslo nic se nemá přehánět je asi nejvýstižnější, ale těhotenství není nemoc, a pokud to zdravotní stav a psychická pohoda dovoluje, tak proč se nestarat.

Já osobně jsem ještě odpoledne před porodem (Anička se narodila v jednu ráno) koně krmila a kydala stáj, nosila v kýblích vodu, protože byla zamrzlá a pomáhala manželovi házet kravám seno a senáž.... Prostě záleží, taky mám kamarádku, která strávila dva měsíce na lůžku, v nemocnici na kapačkách... prostě individuální.

Přeji příjemné těhotenství a co nejlepší porod, a hlavně zdravíčko Tobě i miminku.
Káťa

1.12.2010 12:28
marketka

XXX.XXX.179.3

Připojuji se ke Kátě-

1.12.2010 18:42
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Děkuji moc:-). Máme totiž stáj a nabízíme ustájení 28koní:-), děláme to s přítelem sami, takže doufám, že vydržim co nejdýl:-),

1.12.2010 19:37
marketka

XXX.XXX.179.23

Nechci strašit, ale tedˇ to ještě jde. Až bude mimčo, budeš mít rozhodně míň volného času, takže bych do budoucna hledala někoho na výpomoc. Fakt, mě skončila havaj narozením dětí.

1.12.2010 20:35
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Já si to taky myslim:-). Do budoucna chceme, mám ještě ségru, která občas pomáhá, ale bude mít teď zkoušky tak tu nebude.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2010 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145

Všechno se dá přizpůsobit, záleží na tom, jak a co se s koníkama dělá, a když ustajujete, tak proč se nestaraj majitelé? Samozřejmě s miminkem je to všechno hned jiný, ale když se to dělá s rozumem, komunikuje se a trochu se chce, tak se dá opravdu všechno. Sice těch koní nemám 28, jen 4, ale ty jsou vlastní, a taky mi s něma nikdo cizí nepomůže. Takže držím palce. Káťa

2.12.2010 14:45
cocodewald

XXX.XXX.142.35

Ahoj, tak ja mam doma 3 kone a jsem 8 mesici tehotenstvi.. Je to uz me druhe tehotenstvi. Prvni bylo ve 24letech. To bylo uplne super. Ani jsem nevedela, ze jsem tehotna. Chodila jsem si ke konim sama, protoze tehdy jeste manzel byl porad na cestach, jako soukromy podnikatel a dokonce jeste v 9 mesici jsem si na kone sedla. Ted je mi 29let a tohle tehotenstvi je uplne jine. Pripadam si jako slon v porcelanu. Hned se zadycham, na koni jezdit nemuzu, zdravotni stav mi to nedovoli.. Ale jeste porad nakrmim, vyhazu boxy.. Sice pomaleji, ale aspon to jde. Opravdu kazde tehotenstvi je jine.. To prvni jsem si uzivala a tohle musim pretrpet.. Jeste ze uz za 6tydnu rodim. Jupiiiiiii :-)

2.12.2010 17:48
ms

XXX.XXX.120.3

Ono mezi 4 vlastními a 28 klientskými (zvlášť pokud má stáj nastavený určitý standard) je docela rozdíl. Vlastní se nepo..., když je nakrmíš o hodinu jinak, nebo stáj vykydáš až těsně před zavřením koní, po příchodu manžela z práce…

Nevím, kolik přesně u nás bylo koní, když jsem rodila já, ale taky kolem 26. Taky jsem je komplet obstarala sama, než mi u večeře praskla voda. Nevím ale, jestli je to příklad hodný následování. Když jsem se asi v 8 měsíci rozplácla na ledu při vyvážení hnoje, pěkně rovnou na břicho, nebyl to moc dobrý pocit…Za sebe můžu říct, že doufám, že druhé mímo bude víc v pohodě. Ne, že bych plánovala válet se na gauči s nohama nahoře, teď denně obstarávám svoje kobyly („jen“ 9 ks). Klientské koně a 2 moje koně, kteří bydlí v klientské stáji, takže je normálně obstarává stájnice (= 20 ks) dělám v době, kdy má stájnice volno (v průměru 2x týdně). Mělo by to tak zůstat. Před porodem to bylo drsné, ale ještě to šlo. V období po porodu mě zachránila kamarádka, která mi „půjčila“ svou spolehlivou stájnici, která všechno bravurně zvládla (i moje kobyly), já jen večer zavřela koně. Pak nastoupila moje současná stájnice. První týden jsem popravdě nebyla pořádně ničeho schopna, pak jsem měla mlíka tak tak, takže nějaké usnutí mláděte na 3 hodiny nehrozilo, budil se často na kojení (jen příležitostně spal dlouho a to nikdo nevěděl, kdy nastane, než začal mít alespoň trochu nějaký režim, což trvalo dost dlouho). Stáj je v dosahu chůvičky, jinak by to nešlo vůbec.

Jestli je přítel „doma“ – teda dělá s tebou stáj jako hlavní náplň práce, pomůže ti s fyzicky těžkou prací, po porodu se vystřídáte u hlídání, tak by, pokud nebudou zdravotní komplikace, nejspíš neměl být výrazný problém. Pokud ale chodí do práce, tak s tímhle množstvím koní to po porodu sama nejspíš nezvládneš. Taky se raději připrav na variantu, že nastanou nějaké komplikace. Přeju zdravé a extrémně hodné mímo (taky se občas roděj :)))

3.12.2010 17:42
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Pro Káťu: nedělaj si je sami, protože je maj u nás ustájený a platí nám za to, že se o ně staráme.

3.12.2010 17:54
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Jo jo děláme to s přítelem spolu. To mi ani neříkej, taky se bojim, že někde uklouznu:-(

3.12.2010 18:17
stieberova

XXX.XXX.46.234

Každý to má jinak, mě přišlo samozřejmé přestat hned jezdit, ale dál jsem dělala kolem koní všechno. Největší problémy mě dělal domácí úklid, tam se většinou musíte ke všemu ohnout, ve stáji máte nářadí na násadě:-) Loňskou zimu jsem i vyhazovala sníh, ale brala jsem to tak, že jsme si nenabírala plný pluh, ale jen decentně a házela jen lehký čerstvý sníh, žádnou dřinu. Vodu jsme koním musela nosit v kbelících,a le místo velkého jsem raději nesla 2x malý. Ve 32. týdnu těhotenství jsem držela koni nohy při strouhání, ale seděla jsem u toho na stoličce. V tu chvíli jsem netušila že za týden porodím:-) Ale ten předčasný porod byl u mě z jiného důvodu. Narodila se zdravá holčička, která se dobře vyrovnávala s předčasným narozením.

sadzi saj

6.12.2010 12:20
sadzi saj

XXX.XXX.194.231

Taky přidám svoji trošku do mlýna. Myslím, že je to dost individuální a záleží na tom, jaké má kdo těhotenství, protože každý to prožíváme jinak, ale pokud je vše ok a cítíš se fit, tak jak už tu někdo psal, všeho s mírou a důležité je poslouchat své tělo a nic nepřehánět a dá se to zvládnout. Já za sebe jsem to cítila tak, že jsem do půlky celkem aktivně jezdila i tréninky, potom ze zdravotních důvodů kobyly jsme jenom terénili až asi do měsíce před porodem, pak už jsem cítila, že je na čase zůstat na zemi a nikam už nešplhat a tak jsme chodili na procházky, abych se udržela v kondici, ve stáji jsem si box dělala do poslední chvíle, až ke konci jsem už byla trochu ráda, že jsem byla ráda a i přes mou velkou aktivitu jsem přenášela a prckovi se nechtělo ven, tak držím palce, ať ti to všechno dobře dopadne a potom se ti podaří vše zkloubit:-)

8.12.2010 15:59
karinkaviky

XXX.XXX.174.37

Ahojky taky se přidávám jsem ve 3měsíci a je to moje druhé.myslim že je dobré poslouchat tělo. U prvního jsem měla kobču ustájenou takže každodenní povinnosti, ale nedělalo mi to žádné potíže i jsem jezdila do 7měsíce pak mi to začalo vadit, i jsem docela měla pak obtíže se na ní vyškrábatsmajlík na to že je temperamentní vždy trpělivě čekala. a na kobyle mě pobolívalo břicho, tak jsem přestala a jen jsem se šmudlala.Teď koně chováme už 4 rokem 24/7 takže povinnosti odpadly a ježdění jen tak 1do týdne nějak na to neni tolik času jak bývalo. :-) ale porod byl hooodně dlouhej a nakonec císařem, ale po 2měsících jsem už zas byla v sedle jen ale pomalu chvilkama to bylo nepříjemné.No a teď jsem zvědavá co mě čeká u toho druhéhosmajlík ale i když jsme to druhé neplánovaly tak mi vychází termín porodu stejně jako mojí kobyle tak mě zajmá která to bude mít dřív zasebousmajlík ale jedno je jistý ona bude mít o něco pohodlnější léto než já, nojo no úděl matek:-) tak hodně štěstí.

8.12.2010 17:52
luckai

XXX.XXX.160.251

Tak já jezdila tak nějak,asi do 31 týdne, a do té doby jsem zvládala vše naprosto bey problémů, všechny běžné činnnosti kolem zvířat, výlety atd. Cítila jsem se skvěle a věřím, že se člověk akorát musí poslouchat co mu tělo řekne co zvládne a co ne. Na kontrole ve 30 týdnu na kontrole ještě vše úplně v pohodě no a 33 tt mi řekla, že mi hrozí předčasný porod. Tak jsem sebou musela na týden plácnout do postele a nic nedělat. Ale nemyslím, že by to bylo čistě z ježdění (taky jsem th měla povolené od mojí dr. :-) Ale je fakt, že víkend před tím jsem to s fyzickou aktivitou trochu přehnala (jízda na kole, těžký nákup apod.) a poslední týdny místo abych začala spíš ubírat to bylo opačně a už jsem to cítila, že jsem přestřelila, takže v tom 8. měsíci bude nějaké to zpomalení určitě namístě. Ale stejně si myslím, že to bylo spíš varování od mimíse, že jsem se tak nějak vůbec nepřipravovala, tak mi dalo o sobě vědět, že je na čase, tak jsem se na něj konečně začala chystat :-). Po tom týdnu kdy jsem fakt ležela , protože jsem se bála, že by mě poslal do nemocnice, to bych asi nepřežila, jsem zas postupně začala fungovat celkem normálně ale koně už jsem vynechala, a nakonec jsem stejně týden přenášela, tak jsem si říkala, jestli na tu kobylu ještě nebudu muset vlézt. Porod byl celkem rychlý, bez problémů.
Ale je fakt, jak tu většina píše, tak problém bude spíš až s mimčem. Já mívám jednou týdně službu u 14 koní, zatím jsem měla dvakrát a malý je zlatý, takže to bylo dobré. Nakrmila jsem, apk 4 hodďky spal, tak jsem mohla dělat, apk zas nakrmit a domů. Ale jelikož mám koně asi půl hoďky pěšky od baráku, tak obzvlášť teď v zimě se vším chystáním a cestou je to pro nás akce na celý den. Uvidím, jak to bude pokračovat, ale kdyby po obědě nespával, tak jsem nahraná. Ale i tak jsem domluvená s majitelema stáje, že se prostě může stát, že uklidit nevzládnu.
Já myslím, že u dětí je jedno základní pravidlo, že většinou je všechno jinak, než si to člověk zrovna naplánuje :-)

17.12.2010 22:35
cocodewald

XXX.XXX.142.35

cocodewald napsal(a):
Ahoj, tak ja mam doma 3 kone a jsem 8 mesici tehotenstvi.. Je to uz me druhe tehotenstvi. Prvni bylo ve 24letech. To bylo uplne super. Ani jsem nevedela, ze jsem tehotna. Chodila jsem si ke konim sama, protoze tehdy jeste manzel byl porad na cestach, jako soukromy podnikatel a dokonce jeste v 9 mesici jsem si na kone sedla. Ted je mi 29let a tohle tehotenstvi je uplne jine. Pripadam si jako slon v porcelanu. Hned se zadycham, na koni jezdit nemuzu, zdravotni stav mi to nedovoli.. Ale jeste porad nakrmim, vyhazu boxy.. Sice pomaleji, ale aspon to jde. Opravdu kazde tehotenstvi je jine.. To prvni jsem si uzivala a tohle musim pretrpet.. Jeste ze uz za 6tydnu rodim. Jupiiiiiii :-)

A me brisko :o) Uz at je fuc a muzu zase do sedla.. Ikdyz to rikam ted a pak jeste nakonec treba bude chybet.. :-))

17.12.2010 22:39
cocodewald

XXX.XXX.142.35

cocodewald napsal(a):
A me brisko :o) Uz at je fuc a muzu zase do sedla.. Ikdyz to rikam ted a pak jeste nakonec treba bude chybet.. :-))

A jeste nasi konicci
Klisna QH

17.12.2010 22:42
cocodewald

XXX.XXX.142.35

cocodewald napsal(a):
A jeste nasi konicci
Klisna QH

Hrebecek APH

17.12.2010 22:45
cocodewald

XXX.XXX.142.35

cocodewald napsal(a):
Hrebecek APH

A frisky hrebecek. Muj osobni mazlik :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík