Ahoj, nejsme na Tábor, ale z Písku je k nám spojení dobré. Jezdíme western i anglii. No kdyžtak koukni na http://www.rancliberte.wgz.cz/nabidka
Určitě bychom tě rádi uvítali
luciesa2
napsal(a):
Ahojky nabízím ježdění na 9 kleté ČMB pokud bys mělá zájem písni na mejl jen kobylka je kousek za Pískem ale ne na Tábor pokud bys měla zájem ježdění zadarmo Lucka
Ahoj, promiň jsem měla moc práce a nedostala jsem se sem, zájem bych určitě měla, můžeš napsat bližší info prosím na czizecka@seznam.cz? Děkuji
microfon
napsal(a):
Ahoj, nejsme na Tábor, ale z Písku je k nám spojení dobré. Jezdíme western i anglii. No kdyžtak koukni na http://www.rancliberte.wgz.cz/nabidka
Určitě bychom tě rádi uvítali
MOc pěkní koníci, ale nikdy jsem western nejezdila, byla by možnost že by mě to někdo naučil? Na west. sedle jsem jela párkrát a je hodně pohodlné, ale v anglii jsem si zatím jistější :)) Byl by problém třeba přijít i se psem? Je to Německý ovčák. A kolik se u vás platí za vyjížďku? Děkuju.
Ahoj,
ti dva koníci kteří jsou nabízeni k ježdění jsou takoví univerzální koně. Na oba máme anglie i westerny. Moje je ta hucula takže já spíš mluvím za ní - valášek méréna je kamarádky a je u nás ustájený. Huculu jsem přijezdila pokud se to dá tak říct, aby v terénu přelezla cokoliv bez váhání, zvládala být v klidu ikdyž ostatní koně šílí, absolutně neprojevovala žádné zlozvyky jako žraní pod sedlem, vyhazování, vzpínání či prchání - takže to rozhodně nedělá. Je absolutně jedno čím je nasedlaná a naužděná a pokud je jezdec aspoň trochu znalý ježdění - tzn umí sedět rovně, neškube za otěže a do koně nekope, tak ho odveze kamkoliv. Neumí ale žádné drezurní cviky apod, a jelikož základ westernu i anglie je téměř stejný, tak proto si opravdu troufám tvrdit že je fuk na téhle rekreační úrovni, jakým stylem člověk jezdí.
Druhý koník je zas o něco jiný, ale za něj by měla spíš mluvit majitelka. Kdytak klidně na ní dám meil.
S cenou je to u nás na domluvě, máme zájem spíše o stabilnější docházení, nejsme komerční stáj, jsme jen parta lidiček, kteří někdy nestíhají jezdit své oře anebo v mém případě mají ořů moc anestíhají je ujezdit a prodat je jen tak nechtějí :-)
Jo a hafisko není problém - já sama prakticky nejedu na vyjížďku bez svého psa - kolie.
jen je možné že pokud se bude potulovat moc blízko našeho letošního hříbouna, tak se vždy trošku proběhne ;-)
microfon
napsal(a):
Ahoj,
ti dva koníci kteří jsou nabízeni k ježdění jsou takoví univerzální koně. Na oba máme anglie i westerny. Moje je ta hucula takže já spíš mluvím za ní - valášek méréna je kamarádky a je u nás ustájený. Huculu jsem přijezdila pokud se to dá tak říct, aby v terénu přelezla cokoliv bez váhání, zvládala být v klidu ikdyž ostatní koně šílí, absolutně neprojevovala žádné zlozvyky jako žraní pod sedlem, vyhazování, vzpínání či prchání - takže to rozhodně nedělá. Je absolutně jedno čím je nasedlaná a naužděná a pokud je jezdec aspoň trochu znalý ježdění - tzn umí sedět rovně, neškube za otěže a do koně nekope, tak ho odveze kamkoliv. Neumí ale žádné drezurní cviky apod, a jelikož základ westernu i anglie je téměř stejný, tak proto si opravdu troufám tvrdit že je fuk na téhle rekreační úrovni, jakým stylem člověk jezdí.
Druhý koník je zas o něco jiný, ale za něj by měla spíš mluvit majitelka. Kdytak klidně na ní dám meil.
S cenou je to u nás na domluvě, máme zájem spíše o stabilnější docházení, nejsme komerční stáj, jsme jen parta lidiček, kteří někdy nestíhají jezdit své oře anebo v mém případě mají ořů moc anestíhají je ujezdit a prodat je jen tak nechtějí :-)
NO tak já má zkušenosti s huculy docela obsáhlé, jezdila jsem čerstvě obsednutou kobylku, která těch vrtochů pár měla, taky haflingu která byla úplnej magor, jezdila jsem v chuchli asi tři měsíce školní koně a to byli magoři skoro všici :))) Jezdila jsem až od 16 let a když mi to už šlo tak jsem otěhotněla a pak jsem jezdila už jen rekreačně a nepravidelně. Ale teĎ tři roky bydlíme tady a ještě jsem nebyla schopná si nějaké ježdění a pobytí u koníků najít, nikoho tu neznám. Na jízdárny moc nejsem a nějaká drezura pro mě není, ráda si ale skočím nižší překážku (kmen v lese nebo tak..) Takže klidného koníka na procházku jedině uvítám, už mám děti tak se trochu hlídám abych nedělala takové kraviny jako dřív. Jen mi bude chvíli trvat než se do toho dostanu, přece jen jsem dlouho nejezdila. Ráda bych zkusila ten western, jestli se mi bude líbit víc než anglie.. Se stabilnějším docházením by nebyl problém od jara až budu mít řidičák, teď to trochu problém je jelikož nemám dopravu.
microfon
napsal(a):
Jo a hafisko není problém - já sama prakticky nejedu na vyjížďku bez svého psa - kolie.
jen je možné že pokud se bude potulovat moc blízko našeho letošního hříbouna, tak se vždy trošku proběhne ;-)
No ona na koně moc zvyklá není, je jí rok, ale už se s nima párkrát setkala a něbyl problém, že by je honila nebo tak.. spíš si jich nevšímala. Je to ovčanda, potřebuje hodně času tak že bych to vzala oboje najednou :)))) holka se proběhne a já si zajezdím
Ahoj,
no moje kobí je pro začátečníky nebo pro někoho kdo sedá na koně po delší době opravdu vhodná, pod sedlem je to zlatíčko, jezdím na ní hrozně ráda, ale hodně jí šidím protože mám moc práce se svým valáškem, který potřebuje jezdit často, aby nezapomínal cviky a ohebnost a bylo to zkrátka k něčemu. Smým jiným valachem se pokoušíme už o westernovou drezuru a celkově o takový preciznější přístup. Kobyla je naopak koník na kterém si chodím čistit hlavu a nervy po valachovi :D
Akorát je tedy moje kobucha březí, rodí v červenci - ale to tu máme zas toho druhého valáška, do toho budu obsedat ještě svého tříletka, další rok kobylu a za další rok ještě to strakaté hříbě jak honí psiska, takže na ježdění koní u nás bude vždy dost.
No a celkově se ještě učastníme v letní sezoně prakticky víkend co víkend různých hobby akcí, celodenek a vandrů a to bychom se pak samozřejmě mohli taky v případě zájmu snadno domluvit. Čím víc nás jede, tím líp ;-)
microfon
napsal(a):
Ahoj,
no moje kobí je pro začátečníky nebo pro někoho kdo sedá na koně po delší době opravdu vhodná, pod sedlem je to zlatíčko, jezdím na ní hrozně ráda, ale hodně jí šidím protože mám moc práce se svým valáškem, který potřebuje jezdit často, aby nezapomínal cviky a ohebnost a bylo to zkrátka k něčemu. Smým jiným valachem se pokoušíme už o westernovou drezuru a celkově o takový preciznější přístup. Kobyla je naopak koník na kterém si chodím čistit hlavu a nervy po valachovi :D
Akorát je tedy moje kobucha březí, rodí v červenci - ale to tu máme zas toho druhého valáška, do toho budu obsedat ještě svého tříletka, další rok kobylu a za další rok ještě to strakaté hříbě jak honí psiska, takže na ježdění koní u nás bude vždy dost.
No a celkově se ještě učastníme v letní sezoně prakticky víkend co víkend různých hobby akcí, celodenek a vandrů a to bychom se pak samozřejmě mohli taky v případě zájmu snadno domluvit. Čím víc nás jede, tím líp ;-)
Jak já ti závidím, měla jsem jednou jen dva malý poníky pro děti ale sousedi byli kre*eni tak jsme je radši dali pryč, pak jsme se stejně stěhovali do bytu do jiného pronájmu. Teď bydlíme už ve svém, ale zase nejsou finance noo asi se vlastního koníka nedočkám
Já jelikož bydlím ve městě tak to zde taky nemám zrovna růžové - z důvodu sousedů právě koně také už doma nemám - Vše si dělám sama, pronajala jsme si pastviny a zjistila že pastevko je pro koně mnohem lepsí, pak jsme zjistila že dva koně nejsou stádo a začala shánět kamarádky na ustájení, pak nám byly pastviny malé tak jsme sehnala další a zase íprozměnu se mi narodilo hříbě a ty potřebujou vrstevníky a tak zase nějací mladí koně přibyli a s tím i další pastviny a tak vlastně dnes mám co mám. Je to kopice práce i peněz, ale jsem ráda.
Takže bych neházela flintu dožita - vždy to nějak jde ;-)
microfon
napsal(a):
Já jelikož bydlím ve městě tak to zde taky nemám zrovna růžové - z důvodu sousedů právě koně také už doma nemám - Vše si dělám sama, pronajala jsme si pastviny a zjistila že pastevko je pro koně mnohem lepsí, pak jsme zjistila že dva koně nejsou stádo a začala shánět kamarádky na ustájení, pak nám byly pastviny malé tak jsme sehnala další a zase íprozměnu se mi narodilo hříbě a ty potřebujou vrstevníky a tak zase nějací mladí koně přibyli a s tím i další pastviny a tak vlastně dnes mám co mám. Je to kopice práce i peněz, ale jsem ráda.
Takže bych neházela flintu dožita - vždy to nějak jde ;-)
Tak to je fajn že se ti sny vyplnili.. já musím postupně. Teď jsem si vyplnila jeden a to je právě ta ovčanda s PP, snad se mi podaří ji uchovnit, chtěla bych aspoň dvakrát od ní štěňata a jedno si určo nechám, je to skvělý charakter... No koník by možná byl ale až děcka vyrostou, teď by na to asi nebyl ani čas, už tak mám co dělat se psem právě. Místo by bylo, jen na to krmení a ošetřování by už penízky nezbývaly (no na krmení jo ale co když se něco stane že). A kde že to přesně jste? Vyčetla jsem jen něco o Protivíně.. a to je pro mě hodně daleko, jsem totiže až 9km od Písku směr Tábor
Mám pocit,že takových bláznů,který mají zájem pravidelně jezdit už mnoho neni.bohužel.dnešní slečny tráví čas buď na FB nebo ve virtuální stáji,popř.si zaplatí hodinu,kde přijdou k nasedlanému koni nebo by i jezdili,ale zadarmo,ale to zas nevidim důvod,proč bych měla dělat někomu sponzora a živit mu koně,na kterým si teda milostivě zadarmo zajezdí.Takže asi pomalu,ale jistě hledání spolehlivýho človíčka vzdám
czizecka
napsal(a):
Ahoj sháním možnost ježedění v Písku a jeho okolí spíš směrem na Tábor, jsem z Temešváru, jezdila jsem asi 10 let ale teĎ už dlouho ne, stěhovali jsme se a já tu nikoho neznám. UpřednostŇuji vyjížďky, jízdárny nemusím (užila jsem si jich dost). Dík i za info
Microfon - omluva :-)
Přímo v Temešváru jsou dva koně a oba prý mají být naprosto úžasní a hodní - hledej dva hnědáky a majitelku Jarku
ferdice
napsal(a):
Mám pocit,že takových bláznů,který mají zájem pravidelně jezdit už mnoho neni.bohužel.dnešní slečny tráví čas buď na FB nebo ve virtuální stáji,popř.si zaplatí hodinu,kde přijdou k nasedlanému koni nebo by i jezdili,ale zadarmo,ale to zas nevidim důvod,proč bych měla dělat někomu sponzora a živit mu koně,na kterým si teda milostivě zadarmo zajezdí.Takže asi pomalu,ale jistě hledání spolehlivýho človíčka vzdám
Mnoo tak jednoduchý to asik nebude
vím,o čem mluvim,pracovala sem na turistické jízdárně,kde byl i oddíl pro děti - měly možnost si i hodiny navíc odpracovat a víc jezdit - využívali toho dvě slečny z 20.ostatní si hodiny navíc buď platili a nebo jezdili jen jedenkrát týdně.když byly dvakrát ročně brigády - 90% dětí se bud muselo učit nebo jely k babičce nebo náhodou ten den onemocněli.a turisti,ty chodili jen,když bylo opravdu krásně,v horším počasí vyrazilo jen pár skalních,co chodili opravdu pravidelně.takže asi tak.prostě sehnat zodpovědnýho plnoletýho člověka je nadlidský výkon - buď nemá peníze nebo nemá čas
ferdice
napsal(a):
vím,o čem mluvim,pracovala sem na turistické jízdárně,kde byl i oddíl pro děti - měly možnost si i hodiny navíc odpracovat a víc jezdit - využívali toho dvě slečny z 20.ostatní si hodiny navíc buď platili a nebo jezdili jen jedenkrát týdně.když byly dvakrát ročně brigády - 90% dětí se bud muselo učit nebo jely k babičce nebo náhodou ten den onemocněli.a turisti,ty chodili jen,když bylo opravdu krásně,v horším počasí vyrazilo jen pár skalních,co chodili opravdu pravidelně.takže asi tak.prostě sehnat zodpovědnýho plnoletýho člověka je nadlidský výkon - buď nemá peníze nebo nemá čas
Nemůžu soudit podle sebe, já platila a k tomu jsem i kydla a čistila atd.... peněz bylo málo a každou korunu jsem škudlila abych mohla jet na koně. Někdy jsem šla i pěšky 7km tam a 7km zpátky páč mi nezbylo na bus... Ostatní v 16ti chodili na diskotéky, bavit se, huilt a tak.... Dnešní koňáci jsou asi jiní...
Ahoj,mám dva své koníky v Bernarticích,tudíž kousek od Temešváru,sháním někoho spolehlivého kdo by měl zájem si zajezdit ,pomoct kolem koní ve staji atak.. pokud bys mela zajem,budu rada kdyz se ozves.
Zdravím, omlouvám se že zase otvírám tuto konverzaci... Jsem kluk a je mi 18 let. Chtěl bych se zeptat, jestli někde v okolí Písku by nebyl někdo tak hodný a nepovolil by mi jezdit na koni. Klidně bych si to odpracoval. Bohužel jsem na koni jel jen jednou, když mi bylo asi 5 :- /, tak bych potřeboval koňáckou výchovu :-D. Kdyby mi někdo někoho doporučil, nebo tak... muj mail: Stika111(z)gmail.com. Mockrát děkuji :-)